joi, 30 septembrie 2010

Tainele morţii...


Indiferent de cine suntem sau ce suntem, indiferent de speranţe, de vise şi împliniri, de succese şi înfrângeri, undeva pe drumul sinuos al vieţii ne aşteaptă, implacabilă, moartea... Paşii noştri nu vor putea găsi în praful materialităţii nici măcar o potecă secretă pe care să nu fi umblat şi pe care să nu fie în permanenţă prezentă. Căci marea şi fatala întâlnire cu ea ne-a fost programată încă înaintea primului scâncet cu care ne-am dat bună-dimineţa propriei naşteri.

Spiritul liber

Cuvinte care dau viaţă!

Spiritul liber este precum vântul: se strecoară pretutindeni. El poate fi oprit să intre într-un loc, dar nu poate fi împiedicat să ajungă acolo unde inima îi cere.

Spiritul liber e precum apa: blând prin prezenţă, destoinic prin răbdare, puternic prin forţa interioară, tăcut în marea-i trecere.

miercuri, 29 septembrie 2010

Profeţiile lui Mitar Tarabih despre Al III-lea Război Mondial

Mitar Tarabich, un taran de origine sarba din secolul al XIX-lea, a facut niste previziuni referitoare la secolul al XIX-lea si secolul al XX-lea neobisnuit de precise, astfel ca numai timpul va decide daca profetiile sale referitoare la secolul al XXI-lea sunt la fel de exacte.

Mitar Tarabih (1829-1899), un taran analfabet din micul sat sarbesc Kremna, avea ocazional viziuni profetice...

Poate că da, poate că nu...

Povestire cu tâlc

Calul nărăvaş al unui ţăran a fugit de acasă. Vecinii lui au exclamat în cor:
- Ce ghinion!
- Poate că da, poate că nu!... a spus omul.
După o săptămână, calul s-a întors acasă aducând cu el alţi zece cai sălbatici. Vecinii au exclamat în cor:
- Ce noroc!

marți, 28 septembrie 2010

Profeţiile lui Gupta Swami despre România


În primăvara lui 2004, România a fost vizitată de Gupta Swami, profesor indian, doctor în istoria religiilor, maestru spiritual al multor discipoli, atât din ţara sa natală, cât şi din întreaga lume.
Necunoscut publicului român, profesorul indian e celebru în afara Indiei, mai ales ca prezicător şi clarvăzător, el profeţind, cu o acurateţe extraordinară, evenimentele cruciale ale sfârşitului de secol şi începutul noului mileniu: căderea lui Gorbaciov, atentatul terorist din Indonezia, căderea navetei Columbia, dar şi căderea şi execuţia cuplului Ceauşescu. Din această cauză, de-a lungul timpului, indianul a fost contactat de mulţi preşedinţi de state şi guverne. Chiar şi Elena Ceauşescu a apelat la Gupta Swami în 1983, însă, deranjată de prezicerile acestuia, soţia dictatorului l-a obligat pe guru să părăsească urgent ţara. Aflat în vizită în Bucovina “trimis de viitor”, gurul indian a făcut o serie de profeţii cutremurătoare care, dacă se vor adeveri, vor schimba faţa României şi a planetei.

Călătorie sprâncenată!


M-am privit azi din nou. În oglindă. Cu multă atenţie. Insistent, critic, subiectiv, femeieşte.

Mi-am observat ochii, sprâncenele, bărbia, gura... Şi-am insistat spre frunte. Acolo unde s-au cuibărit poteci agăţate în punţi de puncte sau virgule?!...

Mi s-au imprimat urme de paşi sub ochi, două semne de întrebare în colţurile gurii şi-un stol de mirări peste irişi!...

Exerciţiu de inspiraţie


Povestire cu tâlc

Maestrul îi spuse tânărului său discipol, care era plin de mâhnire, să pună o mână de sare într-un pahar cu apă şi să bea. Apoi maestrul l-a întrebat:
- Ce gust are?
- Groaznic, răspunse discipolul scuipând.
Maestrul a chicotit, apoi i-a spus discipolului să ia încă o mână de sare pentru a o arunca în lac. Cei doi au mers în tăcere până în apropierea lacului în care se reflectau crestele muntilor şi, după ce discipolul a presărat sarea, maestrul i-a spus:

luni, 27 septembrie 2010

Ştiinţa Cimaticii şi misterioasele cercuri din lanuri


Misterul nedezlegat al cercurilor din lanuri a făcut să curgă tone de cerneală şi a umplut paginile internetului. S-au emis o serie de teorii, s-au făcut speculaţii, au apărut şarlatani cu pretenţii de autori... Dincolo de toate, scopul acestor „creaţii” nu pare încă clarificat... Şi dacă, totuşi, el este mai limpede decât ne-am imaginat? Despre asta voi şi vorbi şi voi căuta să demonstrez seriozitatea unei anumite posibilităţi... 

Catalog de plante medicinale



Sunetele care vindecă



Clinica Chrysalida (Franţa) este condusă de dr. Dominique Bourdin, doctor în medicină, homeopat, acupunctor dar şi căutător spiritual. În viziunea lui, omul se află pe Pământ pentru a evolua şi a învăţa să devină un izvor de iubire, şi întreaga sa practică medicală este condiţionată de această concepţie. Sesizând existenţa unei legături între maniera de a auzi, afecţiunile fizice şi problemele psihoafective ale pacienţilor, el a pus la punct holopsonterapia, metoda de prevenire şi tratament prin muzică modificată. Totodată, ea s-a dovedit a fi un remarcabil instrument de dezvoltare personală.

duminică, 26 septembrie 2010

Transplanturile de organe si memoriile celulare

Din acest studiu realizat asupra unor pacienti carora li s-au efectuat transplanturi de organe (in special transplant de inima) reiese ca este un fenomen obisnuit ca amintiri, comportamente, preferinte si obiceiuri ale donatorilor sa se transmita beneficiarilor transplanturilor.

"Daca vrei sa rastorni regula ca toate ciorile sunt negre... o singura cioara alba este o dovada suficienta."
Dr. William James

sâmbătă, 25 septembrie 2010

I Ching - fundament simbolic si stiintific

Divinatia urmareste sa realizeze contactul constient dintre viata si arhetipurile care exista in fiinta omului. Deci fiecare om reprezinta un arhetip anume. Spre deosebire de ghicit, divinatia este racordarea la o banca de date, cunoscuta sub numele de biblioteca Akasha-ica. In meditatie, in asteptarea informatiei astrale, divinatia exclude gandirea.

Ca si consultant al acestor informatii, apare insa o mica problema in a intelege limbajul arhetipal, pentru ca interpretarea este spirituala iar traducerea este greoaie.

Începe-ţi ziua, iertând!

“Începe ziua aceasta cu un duh iertător. Iartă-i chiar şi pe cei care nu îţi cer iertare. Poate au fost multe zilele în care ai fiert de mânie din cauza unui cuvânt sau a unei fapte aruncate în viaţa ta de o persoană neatentă sau indiferentă.

Poate ai pierdut multe ore valoroase imaginându-ţi revanşa sau confruntarea… dar acum oferă în tăcere iertarea ta, o dată pentru totdeauna, chiar şi celor care cred că nu au nevoie de ea. 

vineri, 24 septembrie 2010

Teoria Morfogenetica (2)

Prima parte o puteti citi aici: Teoria Morfogenetica

In domeniul biologiei, Teoria Morfogenetica a facut posibila aparitia unor teorii si descoperiri de ultima ora, care tin de frontierele stiintei si care, de fapt, au facut sa apara controversele foarte aprinse pe marginea ei. Astfel, o fiinta vie nu mai este doar un ansamblu biologic, material, ci este cuplata la un camp morfic mult mai general si care este de natura energetica, vibratorie.

Iubire şi posesivitate


Uneori simţim în alb, alteori în negru... Atunci când iubim, însă, simţim multicolor. Şi nicio acuarelă n-ar putea reda spectacolul de culoare pe care sufletul nostru îl interpretează... Atunci când iubim, cerurile ni se oglindesc în ochi pentru că sufletul nostru bate la porţile necuprinsului. 

Dar pentru că iubirea nu este a noastră, ci doar ne traversează în veşnica ei curgere, dându-ne aripi cu care să ne înălţăm la stele, nu avem dreptul să o cântărim şi nici să îi posedăm poezia.

joi, 23 septembrie 2010

Feng Shui între mit şi adevăr


Feng Shui este stiinta amenajarii unei locuinte in vederea armonizarii cu mediul inconjurator si energiile acestuia. Pentru a practica cu succes Feng Shui trebuie sa intelegem influenta si intercorelatia dintre cer si pamant, a modului in care astronomia si astrologia influenteaza amplasamentul cladirilor si sa intelegem actiunea elementelor si a fortelor naturii asupra cladirilor si a elementelor adiacente.

Aceasta stiinta milenara vede pamantul ca pe ceva viu, care are viata si energie. Iar energia (sau chi) a unei locatii depinde de topografia locului si de mediul inconjurator.

Orbul şi zăpada


Povestire cu tâlc

Srulek s-a apropiat într-o zi de un orb şi s-a aşezat lângă el ca să se odihnească. Orbul l-a întrebat:
- Spune-mi, Srulek, cum arată zăpada?
- Albă, îi răspunde acesta.
- Înţeleg, a spus orbul.
După o vreme l-a întrebat din nou:
- Srulek, ce înseamnă albă?
- Albă, a răspuns el, după ce şi-a căutat cuvintele, e ca laptele.
- Înţeleg, a spus orbul.

miercuri, 22 septembrie 2010

Teoria morfogenetică

O noua revolutie in cunoastere 
 
Teoria morfogenetica (TM), inca de la descoperirea ei de catre Rupert Sheldrake, a suscitat vii controverse. Reactiile in lumea stiintifica au fost atat de aprinse incat unii savanti au fost chiar de parere ca "Sheldrake pune magia inaintea stiintei si poate fi condamnat in exact acelasi limbaj in care Papa l-a condamnat pe Galileo, si pentru acelasi motiv. Este erezie."

Dincolo de aceste "opinii" care nu mai pastreaza nimic stiintific in ele si care ne amintesc mai degraba de diverse inchistari si dogme religioase, TM si-a dovedit pana acum in foarte multe cazuri valabilitatea si, pentru cel cu mintea deschisa, reprezinta un instrument foarte pretios prin intermediul caruia pot fi explicate o serie intreaga de fenomene si, mai mult decat atat, pot fi chiar generate si stabilizate altele.

Cercul poeţilor dispăruţi


Un film emoţionant, tulburător, care atinge sufletul cu adevărat... „ Cercul poeţilor dispăruţi” ne vorbeşte despre curajul de a ne găsi propria cale, propriul limbaj; despre îndrăzneala de a fi noi înşine, de a fi autentici într-o lume sufocată de convenţii şi ambiţii, într-o societate care vrea să ne trăim viaţa ascunşi în spatele măştilor agreate de ea.

CHRIS SPEARIS: Forget me not

CHRIS SPEARIS: Always

CHRIS SPEARIS: Enchantment

CHRIS SPEARIS: Solitary Road

CHRIS SPEARIS: Eros

OLIVER SHANTI: Land of Beauthy

ERNESTO CORTAZAR: Sicilian Romance

ERNESTO CORTAZAR: Intermezzo

ERNESTO CORTAZAR: Beethoven Silence

OMAR AKRAM: Desert Flower Secret

OMAR AKRAM: Innocente Lost

OMAR AKRAM: Surrender

OMAR AKRAM: Dancing with the wind

OMAR AKRAM: Passage into Midnight

OMAR AKRAM: Mirage

OMAR AKRAM: Mirage

OMAR AKRAM: Passage of the heart

ENIGMA: The Child In Us

Dovezi ale călătoriei în timp?


Ceas elveţian găsit într-un mormânt vechi de 400 de ani

Arheologii din China au fost absolut uimiţi după ce au găsit un mic ceas elveţian într-un mormânt vechi de 400 ani. Inelul-ceas descoperit a fost subiectul unui documentar făcut de doi jurnalişti din orasul  Shangsi, documentar retras destul de repede de autorităţile chineze .

"Când curăţam pământul din jurul sicriului descoperit, o bucată de piatră s-a desprins şi pe pământ s-a auzit un sunet metalic - spune Jiang Yanyu, fost curator al Muzeului Regiunii Autonome Guangxi. Când am ridicat obiectul, am constatat că era un inel. După curăţarea lui, am fost şocaţi să vedem că este de fapt un ceas, cu timpul oprit la 10:06, iar pe spatele lui gravat cuvântul  Swiss’."

marți, 21 septembrie 2010

Fenomenul celei de-a o suta Maimuţă


Timp de mai bine de 30 de ani au fost studiate în libertate maimuţele japoneze Macaca foscata. În 1952, oamenii de ştiinţă le hrăneau în insula Koshima cu cartofi pe care îi aruncau în nisip. Maimuţelor le plăceau cartofii, dar nu şi dacă erau murdari.

Una din ele a descoperit că poate rezolva problema spălându-i în apă. Le-a învăţat şi pe altele să facă la fel, aşa că între 1952 şi 1958 s-a dezvoltat un grup care spăla cartofii, dar alţi adulţi continuau să-i mănînce murdari. Să considerăm că erau 99 de maimuţe care spălau cartofii înainte de a-i mînca. În toamna lui 1958 s-a petrecut ceva extraordinar. Într-o dimineaţă încă o maimuţă (a 100-a) a învăţat să spele cartofii.

luni, 20 septembrie 2010

Maramureş

Calea Lactee - Calcule tulburătoare...


de Daniel Roxin

Ideea  că ar mai putea exista viaţă şi pe alte planete a născut întotdeauna controverse. Unii oameni de ştiinţă au negat această posibilitate, alţii au vorbit, pe baza calculelor făcute de ei, de probabilitatea existenţei a milioane de civilizaţii doar în Calea Lactee... Şi dacă în primul caz am putea discuta despre o aroganţă şi o suficienţă de-a dreptul prosteşti, în al doilea caz ne-am putea gândi la o anumită exaltare pseudo-ştiinţifică... În consecinţă, mi-am propus să fac propriile mele calcule. Şi mi-am propus să fac asta cu maxim bun simţ şi exigenţă.  Spre surprinderea mea, rezultatele pe care le-am obţinut sunt, cu adevărat, tulburătoare...

Secretele levitaţiei


de Eduard Brânzilă

Imensele structuri de piatră şi megaliţii răspîndiţi pe toată suprafaţa globului ridică numeroase semne de întrebare referitoare la modul cum au fost ele construite, ridicate sau transportate. Singurul răspuns posibil ar fi acela că strămoşii noştri, constructorii acelor impunătoare structuri, aveau cunoştinţe şi puteri deosebite cu ajutorul cărora puteau sfida gravitaţia, însă aceste secrete tehnologii avansate au fost uitate.

Se accelerează inversarea polilor magnetici

S-a calculat ca polii magnetici ai Pamantului se inverseaza odata la aproximativ 200.000 de ani, nordul devenind sud si viceversa. In mod normal, procesul dureaza 4 – 5.000 de ani dar, s-au identificat acum, pentru a doua oara, dovezi conform carora a existat o transformare de acest fel a planetei, care s-a definitivat in numai cativa ani.

"Noroc" versus "Ghinion"

“Înţelegând regulile de aur ce guvernează existenţa, viaţa se va transforma din coşmar într-un vis divin. Adoptând cea mai înţeleaptă atitudine în faţa evenimentelor zilnice fiecare moment va deveni un prilej de a ne minuna de armonia ce ne înconjoară.

Ataşamentele şi evoluţia spirituală

Era odata un calugar care traia langa un rau. In fiecare zi pescuia si le oferea celor flamanzi ceea ce prindea. Tot ceea ce pastra pentru el era un singur cap de peste, cu care-si facea o supa, seara. Intr-o zi, unul dintre invataceii sai i-a spus ca va calatori catre muntele sfant.
Dascalul era foarte fericit si l-a rugat pe elevul sau sa-l viziteze pe batranul sau maestru si sa-i ceara ajutorul. 
- Intreaba-l de ce m-am blocat in practica mea spirituala! l-a rugat el.

Terapia cu lumină polarizată

Dr. Cristina Ortinsky

Beneficiile luminii solare sunt cunoscute inca din vechime. Atat grecii cat si romanii au inteles ca lumina solara poate juca un rol important in vindecare, desi mecanismele actiunii acesteia erau necunoscute.

Înţelepciune ZEN


Un maestru zen mergea împreună cu discipolul său pe drum, în toiul nopţii. Înţeleptul ţinea în mână o lampă.
- Maestre, a întrebat discipolul, este adevărat că vezi pe întuneric?
- Da, este adevărat.
- Şi atunci de ce ai luat lampa?
- Ca să nu dea alţii peste mine!

DEVAS: Fireworks

DEVAS: Romeo şi Julieta

PAULA SELING: Cerul şi pământul

PAULA SELING: Poveste din Viflaim

PAULA SELING: A mai trecut un an

GIOVANNI MARRADI: Lysistrata

GIOVANNI MARADDI: Just for you

ANDRE RIEU: Romance for Clara

ANDRE RIEU: Balada

ANDRE RIEU: Spanish eyes

ANDRE RIEU: Serenata

ANDRE RIEU: Serenata

ANDRE RIEU - Je t'aime

Parcul naţional Retezat

vineri, 17 septembrie 2010

Planeta Pământ

Această listă va fi în permanenţă îmbogăţită. Dacă ai sugestii pentru anumite titluri, postează la comentarii link către acestea. Vizionare plăcută!

    miercuri, 15 septembrie 2010

    Secrete despre femei şi bărbaţi 1

    Crop Circles - Fluture gigant

    Hahaha

    Ashes and Snow

    Cirque Du Soleil: Dralion

    Dolphin play bubble rings

    3 year old genius

    Men in film

    Women in film

    Demonstraţie de magie

    Dans acvatic - spectaculos!

    Tango vertical

    Dans senzaţional făcut de un cal

    Elefant care pictează

    Demonstraţie paranormală

    Demonstraţii paranormale - John Chang

    Women in art

    Uimitor: un preot filmează doi îngeri

    Preotul rus Igor Shvedov a filmat cu telefonul mobil aparent in mod cu totul intamplator casa in care tocmai realizase prima slujba de inmormantare a unui copil. Surpriza de proportii a aparut in momentul in care, odata ajuns acasa, a revizionat imaginile. Pe ecranul telefonului mobil au aparut  siluetele a doua entitati de lumina, cel mai probabil ingeri, care ridica la ceruri sufletul copilului decedat, al carui trup se afla inca in casa. Totul s-a petrecut inainte de pornirea cortegiului funerar spre biserica si cimitir. Intregul eveniment misterios a avut loc in orasul Semipalatinsk din Kazahstan.

    Sursa: Angelinspir

    Frederic Delarue - Experienţă în pragul morţii

    Frederic Delarue - Experienţe de comă profundă

    Întâlnirea unui ateu cu îngerii 1/9

    Spirit liber

    Mistere

    Această listă va fi în permanenţă îmbogăţită. Dacă ai sugestii pentru anumite titluri, postează la comentarii link către acestea. Vizionare plăcută!

      Faptul creaţiei

      Cimatica - experiment edificator

      Ştiinţă şi spiritualitate

            Cimatica, Noua ştiinţă - cu David Icke

            Apa, un mare mister

            Secrete

            Această listă va fi în permanenţă îmbogăţită. Dacă ai sugestii pentru anumite titluri, postează la comentarii link către acestea. Vizionare plăcută!

            Muzică pentru suflet

            Această listă va fi în permanenţă îmbogăţită. Dacă ai sugestii pentru anumite titluri, postează la comentarii link către acestea. Vizionare plăcută!