miercuri, 31 august 2011

Incredibil: Băsescu nu mai este preşedintele României!

Într-una din zilele însorite ale lui septembrie 2011 un bătrân se apropie de intrarea în Palatul Cotroceni. Se duce la ofiţerul de gardă şi îi spune:
- Aş vrea să intru să vorbesc cu preşedintele Băsescu.
Ofiţerul îl priveşte blând pe bătrân şi îi spune:
- Domnule, Băsescu nu mai este preşedinte şi deci nu mai are resedinţa aici.
Bătrânul îi spune că e în regulă şi se îndepărtează încet de intrarea în Palat.
A doua zi acelaşi bătrân se îndreaptă către intrarea în Palatul Cotroceni şi se adresează ofiţerului de gardă (acelaşi din ziua precedentă):
- Aş vrea să intru să vorbesc cu preşedintele Băsescu.
- Domnule, aşa cum v-am spus şi ieri, Băsescu nu mai este preşedinte şi deci nu mai are resedinţa aici.
Bătrînul îi mulţumeşte şi pleacă încet spre locuinţa sa.
A treia zi bătrânul se duce din nou la intrarea în palatul Cotroceni şi se adresează aceluiaşi ofiţer:
- Aş vrea să intru să vorbesc cu preşedintele Băsescu.
Iritat, ofiterul se încruntă uşor la bătrân şi îi spune:
- Domnule este a treia zi consecutivă când veniţi aici şi cereţi să vorbiţi cu Băsescu. V-am spus deja că Băsescu nu mai este preşedinte şi deci nu mai are reşedinţa aici. Nu înţelegeţi?
- Ba înţeleg foarte bine, însă nu mă mai satur să aud asta.
Ofiţerul ia poziţia de drepţi, îl salută respectuos (ca pe un superior) şi îi spune bătrânului:
- Atunci ne vedem mâine, domnule!

Sursa: ozibuna

marți, 30 august 2011

Adevărul despre ”eliberatorii” americani! Donald Trump: “Să le luăm petrolul” libienilor

Nu este prima dată când Trump spune într-o manieră foarte directă că Statele Unite trebuie să ia pur și simplul petrolul altor state. Miliardarul american a declarat că americanii ar trebui să pună mâna pe petrolul libian.

Omul de afaceri american credea, nu demult, că prețul benzinei din Statele Unite va înregistra o creștere în perioada următoare, motiv pentru care și-a pregătit o strategie de a reduce prețul acesteia. Care este aceasta? Trump a făcut, la vremea aceea, declarații care i-au șocat și pe jurnaliștii de la ABC News.

luni, 29 august 2011

Genial! Monument în cinstea elevilor căzuţi la BAC. :)))

Construcția e amplasată în fața unui liceu din Pitești unde nu a promovat Bac-ul niciun elev. La dezvelirea monumentului a participat și ministrul Educației, care a ținut o scurtă cuvântare:

“Acești copii au căzut la Bac ca să aibă o viață mai bună în lunile premergătoare examenului. Din păcate, aripile lor au fost frânte și acum ei nu se mai află printre noi. Stau toată ziua în casă și învață, ca să ia Bac-ul măcar în toamnă.”

Funeriu a anunțat că, pe lângă monumentul celor căzuți la Bac, va construi și un mausoleu în amintirea elevului necunoscut, care a uitat să se semneze pe foaia de examen.

duminică, 28 august 2011

Cele mai bune bancuri (2) - Cu ardeleni...

Bomba
Doi ardeleni citeau ziarul:
- Băi, Ioane, uite ce scrie în ziar: "O bombă costă 4 milioane de dolari"!
- Tulai, de-ar cădea şi în curtea noastră una!

Fugind după tren
Trei ardeleni fugeau după un tren care tocmai plecase din staţie. Cu chiu cu vai, doi dintre ei reuşesc să se agaţe de scara trenului în timp ce al treilea rămâne în gară, pe linia ferată. Spre surpriza impegatului, ardeleanul care a pierdut trenul a început să râdă ţinându-se de stomac.
- De ce râzi omule, îl întreabă el. Tocmai ce-ai pierdut trenul…
- Apăi cum să nu râd, că eu trebuia să fiu în tren. Ceia doi numa m-or condus!

Reportaj cu un ardelean

sâmbătă, 27 august 2011

Cutremurele din Peru, Brazilia, SUA... şi cometa Elenin

Ar putea avea legătură aceste cutremure cu cometa Elenin? 

Americanii, si nu numai ei, construiesc din greu buncare. Norvegienii au buncare pentru doua milioane de oameni. China a declarat ca are peste 160.000 de buncare...


Cutremur violent în Peru urmat de o replică puternică

vineri, 26 august 2011

Ambasodorul rus la Chişinău: V-am eliberat de sub jugul fascist românesc!

Armatele sovietice au eliberat Moldova de sub jugul fascist românesc. Asta a declarat ambasadorul rus la Chişinău, Valeri Kuzmin.

Declaraţia halucinantă a fost făcută miercuri, 26 august, după depunerea de flori, la Memorialul „Eternitate”, de către diaspora rusă, în frunte cu ambasadorul Federaţiei Ruse, scrie ziarul Timpul.

Valeri Kuzmin a ţinut să felicite “poporul moldovenesc”, cu ocazia „eliberării Moldovei de către armatele sovietice de sub jugul germano-român”.

joi, 25 august 2011

Momentul prezent - singurul timp care există

M-am gândit adeseori cât de multe lucruri avem noi de învăţat de la copiii mici. Aceştia nu s-au adaptat încă la conceptul de timp liniar, în care trecutul este urmat de prezent, apoi de viitor. Ei nu percep decât momentul prezent, aici şi acum. Mai mult, copiii mici nu percep lumea ca fiind fragmentată, ci consideră că sunt uniţi cu tot restul lumii, ca parte integrantă dintr-un ansamblu.
Pe măsură ce avansează în vârstă, copiii încep să accepte valorile adulţilor din jurul lor, care pun accentul pe proiectarea trecutului asupra prezentului, iar apoi a viitorului pe care îl anticipează.

Piramidele secrete ale Chinei (video)

"Cu totul întâmplator, doi comercianti australieni rataciti au descoperit într-o regiune din centrul Chinei (Shang-Xi) câteva piramide despre care arheologii occidentali nici macar nu banuiau ca exista. Era anul 1994 si autoritatile chineze s-au dovedit de atunci foarte "zgârcite" în a acorda dreptul de studiere a acelor edificii. S-a permis doar efectuarea unei vizite si a unei filmari de 20 de minute. În ultima perioada, accesul la "piramidele secrete ale Chinei" este total interzis, în zona dezvoltându-se o baza de lansari de sateliti si nave spaţiale. Ce se stie, totusi, despre tainicele piramide din centrul Chinei?

Surprizele nu înceteaza sa curga. Pe o suprafata de numai 2000 de kilometri patrati exista cel putin 100 de piramide cu înaltimi cuprinse între 25 si 100 de metri. Din fotografiile luate de la mare distanta, s-a descoperit ca acest ansamblu are o asa-zisa piramida-mama. Este vorba de Marea Piramida Alba, cu o înaltime de aproximativ 300 de metri, deci de doua ori mai înalta decât Piramida lui Keops (care are 147 de metri)! Cercetatorii nu au putut afla nimic despre interiorul acestei uriase constructii, un adevarat record al antichitatii. Dar, spre deosebire de grupul de piramide de la Giseh (Egipt), care este "pazit" de Sfinx, Marea Piramida Alba este "supravegheata", de la diverse distante, de statui ale unor împarati chinezi (probabil) si de herghelii de cai sculptati cu mare migala în piatra. Din pacate, piramidele mai mici au fost mult deteriorate de localnici, care le-au folosit de-a lungul timpului drept depozite de materiale de constructii.

miercuri, 24 august 2011

Nasim Haramein - Întregul negru. De excepţie (video)

"Provocările şi crizele actuale sunt semne că planeta se află în mijlocul unei incredibile prefaceri evolutive. O gândire închistată nu poate prelucra aceste condiţii, din simplul motiv că ele reprezintă cauzele principale ale crizelor ce par să ne ameninţe, actualmente. În "Black Whole", Nassim Haramein ne oferă o evadare strălucită din cadrul limitativ al ştiinţei moderne şi o conexiune cu înţelepciunea antică, ce cutremură vechile mituri şi rescrie istoria ce a modelat soarta civilizaţiei. Modelul elegant al lui Nassim ne conduce, dintr-o lume a haosului, către un Univers al ordinei, tiparelor şi continuei renaşteri. Forţează gândirea... dar merită orice efort."

Dr. Bruce H. Lipton, biolog celular şi autor al best-seller-elor "Biologia credinţei: Dezlănţuirea puterii conştiinţei", "Materie şi miracole" şi co-autor al "Evoluţia spontană: Viitorul nostru pozitiv".

marți, 23 august 2011

Masterat de studii religioase - Premieră în România

UNIVERSITATEA din BUCUREŞTI

"Programul interdisciplinar Studii Religioase – Texte şi Tradiţii este primul program de masterat din ţară care propune studierea științifică, neconfesională și în afara oricărei dispute polemice a fenomenului religios.

Programul are în vedere atât studiul religiilor monoteiste (creştinism, iudaism, islam), cât şi studiul religiilor orientale, dintr-o perspectivă care îmbină în manieră complexă abordări multiple venind dinspre istoria religiilor, istoria ideilor, filozofia religiei, religie comparată,  filologie, hermeneutică textuală, ştiinţe politice etc.

Masteratul se adresează cu precădere studenţilor care au absolvit programe de licenţă în domeniul disciplinelor umaniste (filozofie, teologie, filologie, istorie, psihologie, ştiinţe politice etc.) şi constituie o punte excelentă către şcoala doctorală.

luni, 22 august 2011

Cele mai bune bancuri (1). Astăzi, pe teme religioase...

Miracole
Un credincios indian, unul arab şi unul evreu stăteau de vorbă pe teme religioase, povestindu-şi cele mai miraculoase experienţe pe care le-au avut pe calea spirituală.
- În timpul unei ploi torenţiale care a provocat o mare inundaţie, povesteşte indianul, m-am rugat lui Krishna să mă salveze şi pe o rază de 20 de metri în jurul meu s-a făcut senin iar pământul s-a uscat şi a fost ocolit de ape....
- Eu eram în deşert, zice arabul, aproape mort de sete... Atunci m-am rugat lui Allah să mă ajute şi pe o rază de 20 de metri în jurul meu a început să cadă o ploaie răcoroasă şi binefăcătoare care a ţinut o zi întreagă, până am ajuns la loc sigur...
- Şi mie mi s-a întâmplat un miracol, spune la rândul lui evreul. Într-una de zilele de sabat, când ieşeam din Sinagogă, am văzut pe jos un portofel plin cu bani şi m-am rugat Domnului să mă ajute să nu păcătuiesc tocmai de sabat. Şi atunci, pe o rază de 20 de metri în jurul meu,... s-a făcut joi!

Sfârşitul e aproape

duminică, 21 august 2011

Busola - O poveste despre descoperirea adevărurilor vieţii (video)

"Busola, este o poveste stralucitoare despre descoperirea sinelui care misca viata, schimband-o intr-o lectie."

Povestea "vizuala" a filmului este calatoria (simbolica) a unui tanar. Ea se deruleaza in amintirea personajului, care isi scrie istoria vietii, la batranete. Este un drum necunoscut, dar luminos. Calatorul isi alege calea, pas cu pas, intr-un peisaj salbatic, prin paduri, dealuri si vai, fara sosele sau poteci.

Dar "greutatea" filmului este data de invataturile unui sir impresionant de vorbitori celebri in domenii ca dezvoltarea personala, spiritualitate si life coaching: Joe Vitale, John Assaraf, Bruce Lipton, John DeMartini, Marie Diamond si John Spencer Ellis, ca sa numesc numai cativa. Pe masura ce calatorul avanseaza in calatoria lui, vorbitorii intervin cu scurte secvente de inspirare, incurajare si sfaturi pentru o viata mai buna, mai plina de bucurii, mai abundenta, mai fericita.

sâmbătă, 20 august 2011

Băsescu vrea o "CEDARE MASIVĂ DE SUVERANITATE" a ţării în favoarea UE

DACĂ MAI AVEAŢI DUBII ÎN LEGĂTURĂ CU CINE ESTE BĂSESCU!!!

Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, la Sulina, necesitatea realizarii Statelor Unite ale Europei, el precizand ca acesta este punctul sau de vedere si avertizand ca “numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara”.

“Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (…) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi”, a avertizat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

joi, 18 august 2011

Alegerea - Înţelepciunea unui Maestru

Un om care se simtea vesnic împovarat de greutatile vietii i se plânse unui maestru spiritual vestit:
- Nu mai pot! Viata mi-e un chin!
Maestrul lua o mâna de cenusa si o lasa sa cada într-un pahar plin cu apa curata, buna de baut, pe care-l avea pe masa, spunând:
- Acestea sunt suferintele tale.

miercuri, 17 august 2011

Un nou film documentar: Misterul plăcuţelor dacice de la Sinaia


Istoria noastră naţională pare să fie, “pe ici, pe colo”, un fals de proporţii! Suntem oare cu adevărat urmaşii Romei? Este posibil să se fi produs romanizarea întregii Dacii în condiţiile în care romanii au cucerit mai puţin de 25% din teritoriul dac şi în condiţiile în care au rămas pe acea bucăţică de Dacia doar 165 de ani? Sunt întrebări care îşi aşteaptă răspunsul…

Elucidarea misterului plăcuţelor de la Sinaia ar putea fi unul dintre factorii capabili să determine o rescriere a istoriei naţionale. Şi pentru că subiectul este de o mare importanţă pentru noi toţi, din această săptămână vom începe filmările la un documentar care va căuta să lămurească enigma acestor plăcuţe dacice.

De aceea, îi rog pe toţi cei care pot să sprijine acest proiect să facă donaţii în contul  trecut pe pagina spre care duce linkul "DONAŢII" de mai jos. Orice sumă este binevenită, chiar dacă vorbim şi de 50 sau 20 de lei pentru că, dacă sunt mai mulţi cei care vor contribui, se va putea aduna o sumă suficient de mare pentru ca acest proiect de film documentar să poată fi finalizat în luna septembrie.


Iată câteva informaţii incitante despre plăcuţele dacice de la Sinaia:

- se pare că au fost elaborate într-o perioadă de câteva secole şi se referă la domnia mai multor regi daci;
- o parte dintre plăcuţe au fost decriptate. Informaţiile cuprinse în ele se întind din sec IV-III î.H. până după cucerirea romană;
- din cele aproximativ 500 de tăbliţe dscoperite în secolul XIX, au fost fotografiate 100;
- în acest moment se mai găsesc la Institutul de Arheologie mai puţin de 30; restul au dispărut “miraculos”. Să fi ajuns în mâinile căutătorilor de comori sau în mâinile unor forţe care vor desfiinţarea identităţii noastre naţionale?
- într-un mod inexplicabil, existenţa lor nu este consemnată în Istoria Academiei, ele fiind considerate falsuri. Faptul că au fost considerate falsuri a “justificat” neînregistrarea lor în evidenţele Institutului. Neînregistrarea lor a dus la dispariţia majorităţii acestora, fără ca cineva să poată să fie tras la răspundere;
- există o serie de probe clare care le dovedesc autenticitatea.

Daniel Roxin

luni, 15 august 2011

Cea mai recentă creaţie muzicală...


"De-am fi"
Muzică, versuri, voce: Daniel Roxin
Aranjament orchestral: Cristian Miclea
Montaj foto: Gabriel Vasilescu

Şi un cadou: puteţi descărca de aici două dintre compoziţiile mele:
http://dl.transfer.ro/Muzica_in_dar-transfer_RO-14aug-a50c48.zip



Vizionează şi clipul "Femeia din vis"

duminică, 14 august 2011

12 metode de cunoaştere directă a tainelor plantelor

Culorile, formele, aromele, gusturile plantelor, modul in care cresc, preferintele pe care le au, sunt expresia unei necesitati si armonii superioare si dezvaluie cu precizie pentru cunoscatori, forta lor terapeutica si magica, puterea lor de a vindeca unele boli ale trupului, ale mintii sau chiar ale sufletului. Ideile forta de mai jos constituie un mic ghid de cunoastere a plantelor intr-o viziune mai vasta si mai cuprinzatoare, mai aproape de realitatea lor ascunsa. Frumusetea pe care orice floare o emana, si care fara indoiala a impresionat pe fiecare dintre noi, este inainte de toate o expresie a armoniei Naturii. Dilatarea simturilor, folosirea adecvata a mintii si a inimii noastre pentru a intelege aceasta armonie a Naturii nu fac altceva decat sa aduca in propria noastra fiinta ceva din echilibrul, puritatea si frumusetea pe care Dumnezeu le-a revarsat din plin in jurul nostru.

sâmbătă, 13 august 2011

Războiul parapsihologic (2) - Protecţia psihică. Documentar RO

Pentru ca o forţă ostilă să obţină controlul unei alte ţări sau asupra populaţiei respectivei ţări, fără luptă fizică, o primă etapă constă în crearea unui cadru social, economic şi politic capabil să producă în mod constant emoţii negative populaţiei, în distrugerea din interior a valorilor morale, etice şi spirituale ale respectivei comunităţi. Pe un astfel de fond, oamenii sunt receptivi la anumite influenţe exterioare negative iar emoţiile şi gândurile lor pot fi uşor modelate şi controlate.

Este foarte greu să controlezi oameni echilibraţi, fericiţi, mulţumiţi de viaţa lor, care îşi trăiesc zilele cu calm şi optimism şi care, în plus, mai au timp şi disponibilitate să se ocupe de aspectele spirituale ale vieţii, de cunoaşterea de sine. În schimb, o masă de oameni frământaţi de grijile zilei de mâine, o masă de oameni temători, nemulţumiţi, stresaţi şi care privesc viitorul în culori cenuşii, fiind mai ales preocupaţi de probleme materiale, devin uşor manipulabili.

Dacă privim la societatea în care trăim constatăm că principiile antice ale lui Sun Tzu, din “Arta Războiului”, sunt aplicate cu punct şi virgulă împotriva noastră şi a valorilor noastre. Prin urmare, e momentul să devenim mai conştienţi şi să facem ceva pentru noi şi pentru cei apropiaţi nouă. Aşadar, putem învăţa principiile protecţiei psihice şi anumite metode de apărare.

Filmul documentar “Războiul parapsihologic – Protecţia psihică” aduce o serie de informaţii importante, cu valoare practică, de un real folos celor care le înţeleg necesitatea. În cadrul acestui film sunt prezentate metode de echilibrare emoţională şi de protecţie psihică care sunt accesibile majorităţii celor interesaţi, atât din punct de vedere al înţelegerii “tehnice” a acestora, cât şi din perspectiva costurilor financiare.

Cu siguranţă “cheile” puse la dispoziţie în acest film documentar vor deschide pentru mulţi “uşi” către o cunoaştere mai profundă a naturii umane şi a relaţiei misterioase dintre noi, oamenii, şi restul Universului.

Daniel Roxin

Articolul şi filmul pot fi preluate cu citarea sursei prin link

Vezi şi filmul documentar "Războiul parapsihologic - Dezvăluiri"



Au sprijinit realizarea acestui film:



luni, 8 august 2011

O reţea subterană de tuneluri, din Epoca de Piatră, traversează întreaga Europă

Oamenii din Epoca de Piatră au realizat o reţea de tuneluri subterane care traversa întreaga Europă, din Scoţia până în Turcia, potrivit arheologului german dr. Heinrich Kusch. Acesta susţine într-o carte publicată recent că a găsit dovezi ale acestor subterane în sute de aşezări neolitice de pe întregul continent.

Dr. Heinrich Kusch susţine în cartea sa, "Secrets Of The Underground Door To An Ancient World", că, probabil, reţeaua subterană trebuie să fi fost enormă, având în vedere faptul că o parte a rezistat timp de 12.000 de ani, scrie Mediafax.

"Numai în Bavaria, Germania, am găsit 700 de metri din aceste tuneluri subterane, iar în Styria, Austria, am descoperit 350 de metri. În Europa au existat mii de tuneluri, de la nord, din Scoţia, până la Marea Mediterană", spune arheologul.

Citeste mai mult AICI

duminică, 7 august 2011

Tot ceea ce spui... vorbeste despre tine!

Odata, pe inserate, un taran se aseza pe pragul modestei sale case, bucurandu-se de racoarea serii. In apropiere, serpuia un drumeag care ducea spre sat; un om care trecea il vazu pe taranul nostru si se gandi:

“Omu’ asta e fara gres un mare lenes, sta de pomana si cat e ziua de mare lancezeste pe pragul casei…”

La putina vreme, aparu un alt trecator. Acesta se gandi:

vineri, 5 august 2011

Neînţelegere între doi câini, cu... subtitrare. :)) Video

"Cearta" dintre doi câini din rasa husky a ajuns să fie celebră pe Internet, mai ales într-o variantă inedită, cu subtitrare.

Unul dintre ei parcă ar vrea sa iasă la o plimbare, dar se loveste de refuzul celui care leneveşte pe canapea. Subtitrarea ne ajută să îi înţelegem mai bine... :)))

joi, 4 august 2011

Adevăruri pe care trebuie să le afli!

Mi-am amintit astazi de basmul “Sarea in bucate” pe care mi-l spunea bunica pe cand eram copil. Un basm frumos si plin de invataminte. Si desi in acel basm era vorba despre o exprimare metaforica a iubirii fata de parinte, eu astazi vreau sa ma refer literalmente la sarea noastra cea de toate zilele. Cea care ar trebui sa dea savoare mancarurilor noastre si care, slava Domnului, se gaseste din belsug in patria noastra.

Avem o multime de saline din care doresc sa enumar: salina Praid, Slanic Prahova, Tg Ocna, Ocna Dej, salina Turda, Ocna Sibiului etc. Din fiecare dintre acestea se extrage anual intre 80.000 tone si 300.000 tone.

Care este buba atunci? Produsul care ajunge la consumator! La tine si la mine in farfurie. In primul rand, pentru cei care nu stiu, exista 2 mari probleme legata de sare:

marți, 2 august 2011

Armele SF ale Pentagonului

Ascunsă în colţul unui parc industrial uitat de vreme din Huntington Beach, California (SUA), se află o clădire fără ferestre, fără inscripţii sau panouri explicative. Înlăuntru, sub o securitate extrem de strânsă, ingineri şi oameni de ştiinţă lucrează la dispozitive a căror aparenţă obişnuită maschează ciudăţenia funcţiilor. Unul este în formă de con, şi are mărimea unui stingător de incendiu. Altul este un tub de metal lung de 1 m, fixat pe un tripod, cu nişte cutii negre înspre operator. Acestea sunt cele mai noi arme de război.

De sute de ani, scriitorii de SF au imaginat arme care folosesc unde sau raze energetice pentru a doborâ inamicul, fără a-l ucide. Şi de 40 ani armata SUA a făcut cercetări pentru a produce astfel de arme. Cea mai mare parte a acestor demersuri este încă învăluită în cel mai mare secret, dar, odată cu încheierea războiului rece şi cu implicarea SUA în forţele de menţinere a păcii pe plan internaţional, cercetările pentru descoperirea acestor arme de distrugere a inamicului fără a-l ucide au luat proporţii greu de imaginat.