miercuri, 30 noiembrie 2011

Descoperiri arheologice care ii reduc la tacere pe occidentali

„România este vatra a ceea ce numim Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între 6500-3500 î.Hr. axată pe o societate matriarhală, teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de ară (…). Uluitoarele descoperiri făcute în România şi alte ţări învecinate după al doilea război mondial, asociate datărilor cu radio-carbon, au făcut posibilă înţelegerea importanţei începuturilor culturii „vechii Europe”, o cultură a unei societăţi de agricultori. A devenit, de asemenea, evident că această străveche civilizaţie europeană precede cu câteva= milenii pe cea sumeriană”
Maria Gimbutas, „Civilizaţie şi cultură"

Şi astăzi se discută în contradictori despre originea şi civilizaţia dacoromânilor. Chiar de către istoricii şi cercetătorii români. Originea pură a strămoşilor noştri este contestată. Însă, descoperirile arhelogice vin în ajutorul nostru. Paleontologii au stabilit că omul de Neanderthal a trăit în urmă cu 100.000 de ani, iar cel de la Ceo-Magnon cu circa 35.000. Fratele nostru oltean de la Buciuleşti, comuna Tetoiu, jud. Vâlcea, pe Valea lui Grăuceanu are o vechime de 1.900.000-2.000.000 ani!!! Descoperirea îi aparţine savantului Dardu-Nicolăescu-Plopşor. Cum e posibil?!...

luni, 28 noiembrie 2011

Sfantul Ardealului - Parintele Arsenie Boca. 22 de ani de la mutarea la cele vesnice


Sfantul Ardealului - Parintele Arsenie Boca from VALENTIN on Vimeo.

Geniul romanesc in exemple concrete

• Radioactivitatea artificiala a fost descoperita de o savanta de la Facultatea de Stiinte Bucuresti, si însusita apoi de Marie Curie si întrebuintata pentru distrugere. Cerând un grad superior la facultate, savanta românca îi scria regelui Carol al II lea: “Numirea mea s-ar putea face pe aceeasi cale exceptionala ca si a domnilor recomandati de dl. Perrin, ca o recompensa a descoperirii radioactivitatii artificiale, care este a mea si de al carui fruct s-a bucurat dna Joliot Curie, recomandata de însusi dl. Perrin pentru Premiul Nobel. (… ) Domnul Decan al Facultatii de Stiinte si o parte din profesori ma sacrifica pentru a nu-i nemultumi pe dl. Perrin si pe sotii Joliot Curie, de care, zic dumnealor, au nevoie.” 
Vesnicile “plecaciuni” fata de cei de afara, bogati, deci destepti si merituosi! Nedreptatita savanta înfiintase din proprie initiativa Catedra de Radioactivitate de la Facultatea de Stiinte Bucuresti…

• 1827 - Petrache Poenaru, membru al Academiei Romane si unul dintre organizatorii învatamântului national inventeaza predecesorul stiloului modern: “condei portaret, fara sfârsit, alimentându–se singur cu cerneala”.

• 1858 - Bucuresti - primul oras din lume iluminat cu petrol si prima rafinare a petrolului.

duminică, 27 noiembrie 2011

Parodie de democrație: parlamentarii britanici refuză cetățenilor referendumul pe tema rămânerii în UE

Parlamentul britanic a votat covârșitor împotriva organizării unui referendum pe tema ieșirii din Uniunea Europeană. Votul a venit ca răspuns la o inițiativă cetățenească, semnată de peste 100.000 de britanici, care doresc această consultare populară și cereau aleșilor lor să înceapă procedurile necesare.

Șeful guvernului, David Cameron, a amenințat cu sancțiuni parlamentarii partidului său (Conservator) care ar fi votat favorabil referendumului. În ciuda acestui fapt, mai multe zeci dintre aceștia au votat pentru referendum, declanșând dispute aprinse în interiorul Partidului Conservator.

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

A fost descoperită o nouă inscripţie mayaşă ce face referire la 2012!

"Institutul de Arheologie din Mexic a recunoscut ieri existenţa celui de-al doilea artefact mayaş pe care este înscripţionat un text ce face referire la data de 21 decembrie 2012. Oficialii mexicani resping, însă, orice teorie care sugerează că mayaşii ar fi prezis că această dată va aduce sfârşitul lumii.

Până acum, majoritatea experţilor cunoşteau o singură inscripţie mayaşă ce făcea referire la această dată, o tabletă de piatră din situl arheologic Tortuguero. Ieri, însă, Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic a dat publicităţii un comunicat în care se precizează că o altă inscripţie, găsită în situl arheologic Comalcalco, face referire la controversata dată.

joi, 24 noiembrie 2011

Daily Mail: Prinţul Charles ar putea deveni regele României

Publicaţia britanică vorbeşte, cu ironie, despre prinţul Charles, care a aşteptat foarte mult timp pentru a accede la tronul Marii Britanii, iar dacă se plictiseşte de această ipostază ar putea fi "tentat" să devină rege al României, regele Carol al III-lea, dacă ţara noastră hotărâşte să restaureze monarhia.

Ziarul aminteşte că ultimul rege al României, regele Mihai, care a condus ţara între 1927-1930 şi apoi între 1940-1947, a fost forţat să abdice de noii lideri comunişti ai ţării, care l-au ameninţat cu execuţii în masă, dacă refuză să predea puterea. România a îndurat apoi decenii de comunism, în special în timpul dictatorului Nicolae Ceauşescu, care a condus ţara cu "un pumn de fier" din 1965 până în 1989, când a fost executat, precizează publicaţia.

În ultimii ani, în ciuda regimului democratic, tot mai multe voci au cerut restaurarea monarhiei, notează sursa citată.

miercuri, 23 noiembrie 2011

Materialul minune care ar putea schimba lumea: GRAFENUL

Acest material este mai rezistent decât diamantul, deşi se întinde ca o gumă. Din punct de vedere virtual este invizbil, conduce electricitatea şi cădura mai bine decât orice sârmă de cupru, iar greutatea sa este aproape egală cu zero. Grafenul este un nou material uimitor care poate revoluţiona aproape orice parte a vieţii noastre.


Unii cercetători susţin că este cel mai important material care urmează să fie creat de la plasticul sintetic, realizat în urmă cu 100 de ani. Acest material poate duce la inventarea telefoanelor mobile care pot fi rulate şi aşezate în spatele urechii, la televizoare HD la fel de subţiri ca o coală de tapet, şi ziare electronice care se îndoaie pentru ca cititorii să le poată împături într-un mic pătrat, scrie Daily Mail.

marți, 22 noiembrie 2011

Wild Carpathia - Carpatii salbatici (documentar RO)

“România, cu tot ceea ce are ea mai demn de văzut, este subiectul documentarului de televiziune “Wild Carpathia”. Documentarul prezentat de Charlie Ottley este dedicat, în primul rând, Carpaţilor şi pădurilor lor, descrise ca “ultimul mare teritoriu sălbatic al Europei”.

Mare parte din acest lanţ muntos înconjoară o parte a României, cunoscută sub numele de Transilvania. Este un loc de mit şi legendă, un tărâm unde urletul îndepărtat al lupilor mai înfioară, încă, aerul nopţilor. Invitatul de onoare este prinţul Charles. Filmul a făcut senzaţie încă dinaintea premierei, datorită unei declaraţii şocante a moştenitorului coroanei britanice.

luni, 21 noiembrie 2011

Avem 6.000 de tone de aur, adică 250 de miliarde de euro!

Un studiu recent asupra exploatării zăcămintelor de aur din România arată că suntem în elita mondială a metalelor preţioase. "Ocupăm locul cinci în lume la extracţie, în decursul istoriei", ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, autorul cercetării. Cu toate acestea, România mai are 6.000 de tone de aur în zăcăminte. Cât înseamnă asta? Dacă ne raportăm la cursul BNR de vinerea trecută, când un gram de aur a fost 180 de lei, valoarea totală a zăcămintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro! Şi aceasta în condiţiile în care poporul român se luptă cu sărăcia şi cu nesiguranţa locurilor de muncă.

duminică, 20 noiembrie 2011

Cea mai recenta conferinta a lui Dan Puric, in premiera absoluta (audio)

Avem bucuria sa va oferim ultima conferinta sustinuta de Dan Puric marti, 15 noiembrie 2011, la sala Rapsodia, cu ocazia lansarii noii sale carti "FII DEMN". Conferinta poate fi audiata pe Radio Vocea Sufletului, in doua parti - sambata, 19 noiembrie, si duminica, 20 noiembrie, de la ora 17:00.

Ca de obicei, veti avea parte de un discurs spumos care atinge sufletul, care inalta,... totul condimentat cu umorul sau inconfundabil. Auditie placuta!

www.radiovoceasufletului.ro

Daniel Roxin

vineri, 18 noiembrie 2011

Criza globală a fost generată artificial pentru a putea fi creat un guvern mondial

"Un stat totalitar îşi va face apariţia pe teritoriul Uniunii Europene în urma crizei, ce se va putea compara cu dictatura Uniunii Sovietice, în timp ce actualii membri ai UE îşi vor ceda independenţa în contul datoriilor" consideră economistul leton de origine rusă Dmitri Smirnov, lector la Şcoala Superioară de Studii Economice Ventspils din Letonia.


În aproape 20 de ani, potrivit acestuia, odată cu trecerea crizei, un guvern mondial va conduce întreagă lume, relatează miercuri (16 noiembrie 2011) agenţia de presă rusă Novîi Reghion.

Criza va duce la faliment statele zonei euro, iar pentru datorii li se va lua independenţa. Euro nu este în pericol. Dimpotrivă, pentru a salva euro, toţi trebuie să adere la zona euro şi să-şi piardă independenţa. Se va spune că putem supravieţui doar împreună. Avem nevoie de a crea un stat totalitar, de a-i aduna pe toţi în aceeaşi oală, pentru a-i subjuga” – a declarat Smirnov într-un interviu acordat marţi seara, în cadrul emisiunii “Razvoroť la postul de radio Baltkom 93,9.

joi, 17 noiembrie 2011

Noi evenimente pe Radio Vocea Sufletului

Dragii nostri, va aducem la cunostinta doua noi evenimente oferite de Radio Vocea Sufletului:

1: Joi, 17 noiembrie, ora 18:00, va invitam la o intalnire inedita cu Ioan Gyuri Pascu - actor, cantautor, poet, cautator spiritual - in emisiunea "Interviuri pe frecventa sufletului", alaturi de Calina Dinca. Acest interviu ti-l va descoperi pe indragitul artist altfel decat ti l-ai imaginat...

2: Ca urmare a entuziasmului generat de initierea unor meditatii cu caracter spiritual la Radio Vocea Sufletului, vom continua cu "Ora de meditatie" joi, 17 noiembrie, de la ora 22:00. Tema acestei seri va fi: "Meditatie de comuniune cu Dumnezeu".

Va asteptam cu drag!

Echipa Radio Vocea Sufletului

miercuri, 16 noiembrie 2011

Bucuresti: oceanul pietrificat din statia de metrou

"Ne-am aventurat in subteranele Bucurestiului, pentru o calatorie in timp cu... metroul. Nu multi stiu ca in Bucuresti o calatorie in timp, pana in Cretacicul superior, in urma cu 180 de milioane de ani, costa cat o cartela de metrou. Asta pentru ca statia de metrou Politehnica, inaugurata in 1983, este pavata cu placi de marmura pline de fosile, care au trait cand pe Pamant nu exista viata decat in apa.

Acest lucru transforma statia de metrou intr-un adevarat muzeu sau intr-un sit paleontologic spectaculos, pentru cei care au curiozitatea de a se uita pe unde calca. La Politehnica mii de bucuresteni pasesc zilnic peste un ocean pietrificat, fara sa stie. 

marți, 15 noiembrie 2011

China construieste structuri gigantice, de neinteles, in mijlocul desertului. Nimeni nu stie de ce

"Pe Google Maps au aparut noi imagini satelitare din China, in care apar niste structuri de dimensiuni titanice, nedefinite, in mijlocul unei zone aride si nelocuite.

Prima dintre ele este ca o retea din benzi metalice uriase (sau cel putin asta pare a fi). Toata lumea se intreaba daca nu cumva este vorba despre un experiment militar.

Alte opinii indica faptul ca nisipul ar fi fost curatat de masinarii si astfel s-ar vedea aceste santuri enorme.

Pe harta, acestea sunt localizate in zonele Dunhuang, Jiuquan si Gansu, la nord de raul Shule, care traverseaza platoul tibetan, pana la vest, in desertul Kumtag. “Schema” respectiva acopera o suprafata de peste un kilometru lungime si 900 de metri latime.

luni, 14 noiembrie 2011

Revelatii ale piramidelor

Matt, "Antiiluzii": Bazat pe cartea cu acelaşi nume, a scriitorului francez Jacques Grimault, rodul a 37 de ani de cercetări ale sit-urilor arheologice din Egipt, China, Peru şi Mexic, documentarul The Revelation Of The Pyramids, în regia lui Patrice Pooyard şi narat de actorul Brian Cox, lansat în data de 22 august 2011, este fără îndoială un film ambiţions şi fascinant, care consideră dezlegat misterul celei de-a şaptea minuni a lumii antice, Marea Piramidă de la Giza.

Deşi subiectul este el însuşi unul antic, deja, intens dezbătut în ultimele decenii dedicate informaţiei audio-vizuale, care s-ar putea crede că nu ne mai poate oferi mari surprize, mai ales după acel documentar excelent în cinci episoade, The Pyramid Code, al profesoarei canadiene Carmen Boulter, pe care l-am postat printre primele pe acest blog, trebuie să recunosc că acest film este extrem de interesant, chiar dacă realizatorii dau dovadă de aroganţă prin declaraţiile emfatice de la început de film.

joi, 10 noiembrie 2011

S.O.S. Romania - Statul si arhivele Romaniei in pericol

Propunere UDMR pentru revizuirea Constituţiei: eliminarea caracterului naţional al statului român

Grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor a depus un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei prin care se elimină caracterul naţional al statului român, cu toate că dispoziţiile actualei Constituţii privind caracterul naţional nu pot face obiectul revizuirii.
http://www.gandul.info/politica/revizuirea-constitutiei-udmr-propune-eliminarea-caracterului-national-al-statului-roman-8928212

Gyorgy Frunda: Romania nu este stat national. UDMR ar putea vota impotriva modificarii Constitutiei

miercuri, 9 noiembrie 2011

CIA ne spionează pe Facebook şi Twitter. Ambasadele SUA găzduiesc "bibliotecarii răzbunători"

Agenţia Centrală de Informaţii a SUA (CIA) supraveghează tot ce mişcă pe reţelele de socializare. Spionii americani analizează aproximativ 5 milioane de mesaje postate zilnic pe Twitter şi mult mai multe, pe Facebook, dar şi pe ziarele locale, pe diverse forumuri sau pe publicaţiile online. Indiferent că acestea sunt în rusă, chineză, farsi sau altă limbă a pământului.

Dezvăluirea, chiar dacă nu pare să fi luat în surprindere, a fost făcută de Agenţia Associated Press, care susţine că agenţii CIA care fac acest lucru sunt denumiţi "bibliotecarii răzbunători". Operaţiunile de supraveghere a milioane de mesaje se desfăşoară într-un parc industrial anonim din Virginia, într-o clădire care la prima vedere nu spune nimic, neavând niciun însemn.

marți, 8 noiembrie 2011

Tablitele de la Tartaria - informatii inedite

In aceste zile se implinesc 50 de ani de la descoperirea Tablitelor de la Tartaria, cea mai veche scriere din lume. Dezgropate de arheologul clujean Nicolae Vlasa, autenticitatea lor este confirmata de specilisti de pe intregul mapamond.

Prin analiza cu radiocarbon 14 s-a stabilit ca au o vechime de peste 7.000 (sapte mii) de ani, cu 2.000 de ani mai vechi decat tablitele sumeriene, fiind purtatoarele celor mai vechi texte religioase din istoria omenirii.

Cristopher Knight, autorul cartii "Aparatul lui Uriel. Originile antice ale stiintei", tradusa si in limba romana, spune la pagina 206: "Daca a existat o legatura intre aceste doua feluri de scriere, sumerienii trebuie sa fi invatat de la transilvaneni".

luni, 7 noiembrie 2011

Inventia romaneasca premiata la Geneva care ar putea reduce cu 12% consumul de benzina sau motorina

Minunea, un filtru special, a obtinut si un premiu la Salonul de la Geneva si-ar putea reduce cu 12% benzina sau motorina folosite de vehicule, dupa cum sustine inventatorul.

Dispozitivul a fost montat, deocamdata, pe autobuzele unei firme de transport din Alba Iulia. Va ajunge si la autoturisme, cand vor fi gata toate autorizatiile.

Inventatorul este un barbat din Deva, care a vrut sa demonstreze ca masinile pot consuma mai putin combustibil.

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Vegetarianismul in arta


Acest stil de viaţă a fost întodeauna foarte răspândit printre intelectuali, artişti şi oameni ai Bisericii. Fiecare dintre ei a încercat să scoată în evidenţă beneficiile dietei fără carne, din punct de vedere fizic, moral şi al mediului.

 Leonardo da Vinci (1452-1519) a fost geniul universal prin excelenţă, pictor, sculptor, arhitect şi inginer, talentul cel mai versatil al Renaşterii italiene. Cele mai cunoscute picturi ale sale sunt Fecioara între stânci , Mona Lisa (La Gioconda) şi Cina cea de taină. Numeroasele sale desene combină observaţia ştiinţifică precisă cu intensa putere de imaginaţie, reflectând amploarea intereselor sale, de la biologie şi fiziologie la hidraulică şi aeronautică. El a inventat primul tanc blindat şi a prevăzut invenţia aeronavelor şi submarinelor.

joi, 3 noiembrie 2011

Datoria Germaniei catre Romania se apropie de 100 de miliarde de euro...

Conducerea Senatului a decis luni înfiinţarea unei comisii speciale care să analizeze situaţia unei datorii a Germaniei către România care datează din 1940, după ce senatorii Dan Voiculescu şi Teodor Meleşcanu au sesizat Biroul Permanent cu un memoriu pe această temă al profesorului Radu Golban, scrie NewsIn.

Demonstrarea datoriei pe care nemţii o au către România este un demers al doctorului în economie Radu Golban, un român stabilit în Elveţia şi care în urma unei discuţii, ne-a pus la dispoziţie unul din documentele care atestă faptul că România se află printre statele care au de luat bani de la Germania. 

miercuri, 2 noiembrie 2011

Exploziv: Se pregateste reinstaurarea monarhiei cu ajutorul printului Charles al Marii Britanii,... viitor rege al Romaniei?!?

Demersul atacurilor fără precedent la adresa regalităţii, realizate de preşedintele Băsescu în ultimele luni, încep să fie devoalate prin dezvăluiri uluitoare despre unul dintre scenariile elaborate în laboratoarele establishment-ului marilor puteri cu privire la România şi Bulgaria.

O posibilă revenire la monarhie a celor două ţări este luată ca variantă de lucru pentru viitor.

Prinţul moştenitor al Regatului Unit, care se pregăteşte să renunţe la tron în favoarea fiului său, William, ar putea deveni viitorul rege Carol al III-lea al României. SIE şi SRI în alertă maximă.