luni, 11 iunie 2012

KOGAION – 10 argumente pentru a-i da Godeanului locul cuvenit

"Când Stabon menţiona în cronicile sale Muntele Sfânt al geto- dacilor, nu bănuia că peste milenii subiectul Kogaion va stârni atâtea patimi. Controversele legate de localizarea sa au existat de la începutul cercetărilor istorice, fiind prezente în operele unor istorici  şi scriitori de marcă precum Densusianu, Haşdeu, Iorga, Pârvan sau Daicoviciu.

Probabil că pe râul  Sargeţiei va mai curge multă apă până să aflăm cu certitudine care este locaţia exactă a Kogaionului. Cert este că izvoarele scrise indică precis şi fără dubiu un unic  Munte Sfânt al geto-dacilor. Politica de a împăca şi capra şi varza indicând mai multe Kogaioane, termen pe care îl folosesc mulţi dintre respectabilii istorici, credem că se dovedeşte a fi una păguboasă.

Cu tot respectul pentru opiniile tuturor celor care situează Kogaionul în alte părţi, venim astăzi să argumentăm plasarea Muntelui Sfânt al geto-dacilor, pe vârful Godeanu."

Citește continuarea aici:

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

3 comentarii:

Hic et nunc spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=z4HMb8LMEXE

MOS dacu spunea...

HOTARIRE DEMNITATE SI ADEVAR asa vrem noi dacii de la istorici adevarati ...felicitari domnilor..prin dv.si dl.roxin si dl.valy..DACIA UNITA A INVIAT..AMIN.

SFINTU DANIEL spunea...

AVEM UN UN MEGA CENTRU SFINT DAC=ORASTIE-SARMIS si 10 munti sfinti-lacasuri de cult Dace ex.GODEAN-GUGU-SUREAN-BUCEAG-CEAHLAU...