marți, 11 decembrie 2012

Oamenii au în ei puterea de a transforma lumea

“Nu te întreba ce îi trebuie lumii – întreabă-te ce te face să prinzi viaţă şi pune-te pe treabă. Deoarece lumii îi trebuie oameni care au prins viaţă.” – Howard Thurman

Întreaga comunitate mondială a încercat de foarte mult timp “să facă ceva” în legătură cu problemele sale. Nimic nu a adus consecinţe pe termen lung. Rasa umană se comportă în continuare aşa cum s-a comportat de secole. A FI ceva este soluţia. Aceasta este ceea ce produce o transformare de durată. Când ceea ce faceţi reflectă ceea ce sunteţi – şi nu e doar o încercare  de a crea ceea ce v-aţi dori  să fiţi – veţi şti că aţi produs o transformare de durată în voi înşivă.  Aşa ceva produce o transformare de durată în lume.

Nu puteţi “face” paşnici, puteţi doar “fi” paşnici. Nu puteţi “face” iubitori, puteţi doar “fi” iubitori. Nu puteţi “face” uniţi, puteţi doar “fi” uniţi. Căutaţi apoi să vă transformați starea de A Fi. Nu căutaţi să transformați mai întâi lumea, căutaţi să transformați mai întâi natura voastră interioară. Când veţi realiza acest lucru, acţiunile voastre se vor transforma în mod automat.

Nu veţi transforma lumea încercând să transformați în primul rând lumea. Lumea se va transforma transformându-vă întâi pe voi înşivă. Trebuie să hotărâţi mai întâi anumite lucruri importante referitoare la voi, să ajungeţi la noi concluzii în interiorul vostru, legate de cine sunteţi, de Dumnezeu şi Viaţa – şi apoi să începeţi să trăiţi acele decizii.

Acest proces interior poate să producă, de fapt, transformări în lumea din jurul vostru, deoarece lumea pe care o atingeţi este afectată de felul în care o atingeţi. Cine Sunteţi şi Cum Sunteţi afectează lumea într-un grad mult mai mare decât vă puteţi imagina.

Împlinirea de Sine – este motivul corect din care v-aţi angajat în ceea ce sunteţi şi faceţi. Să duceţi Sinele la următorul nivel cel mai înalt. Să ştiţi cine sunteţi cu adevărat şi să trăiţi această experienţă. Aceasta se numeşte evoluţie. Aceasta e lucrarea întregii omeniri. Şi asta e bucuria ei. Bucuria voastră constă în a deveni mai măreţi decât sunteţi şi de a şti că sunteţi astfel.

Nu vă schimbaţi credinţele doar pentru că vreţi ca alţi oameni să şi le schimbe pe ale lor. Schimbaţi-vă credinţele deoarece noile credinţe anunţa mai exact cine sunteţi voi. Schimbarea din voi va acţiona ca un catalizator şi va produce schimbare în ceilalţi. Şi asta nu pentru că aţi căutat să produceţi schimbarea în ceilalţi, ci, mai probabil, pentru că nu aţi căutat-o.

Oamenii nu se transformă pentru că li se spune să se transforme. Oamenii îşi pot schimba temporar comportamentul, deoarece li s-a spus asta… dar atunci nu e o transformare reală. E doar o schimbare de suprafaţă a conduitei exterioare deoarece adevărul interior nu s-a schimbat. Imediat ce puterea asupra lor nu mai e exercitată, comportamentul oamenilor revine la ceea ce spune adevărul lor interior.

Transformarea e un act de libertate, nu un act de supunere. Supunerea nu înseamnă creaţie – şi creaţia este singurul act de evoluţie. Nu căutaţi, deci, să transformați lumea. Căutaţi  “să fiţi transformarea pe care doriţi să o vedeţi în lume!” Decizia de a veni din pace şi iubire, în loc de a încerca să ajungi la ele, răstoarnă totul. Schimbă complet axa experienţei voastre. Plasează sursă a ceea ce vă doriţi în interiorul vostru şi nu în afară voastră. Aceasta o face accesibilă pentru voi în orice moment şi în orice loc. Aceasta e puterea autentică. Genul de putere care transformă vieţile şi schimbă lumea. Acest nivel de pace interioară completă şi iubire totală pentru întreaga omenire poate fi atins într-o clipă – sau poate să vă ia o viaţă întreagă. Totul depinde de voi. Totul depinde de cât de profund îl doriţi.

Puteţi accesa orice stare interioară de A Fi pe care o doriţi, pur şi simplu alegând-o şi chemând-o. În prezent, majoritatea stărilor voastre de a fi sunt “reacţii”.  Ele nu trebuie să fie astfel.  Le puteţi face să fie creaţii.

Chiar acum, când intri în orice moment, rareori intri cu o stare de a fi hotărâtă dinainte. Aştepţi până când vezi ce conţine şi ce aduce momentul şi apoi reacţionezi prin a fi ceva. Poate vei ajunge să fii trist. Poate vei ajunge să fii dezamăgit sau încântat.

Dar acum să presupunem că ai hotărât dinainte cum o să fii când intri în acel moment. Să presupunem că ai hotărât să fii liniştit, indiferent cum va arăta acel moment. Crezi că ar fi o diferenţă în modul cum vei trăi acel moment? Sigur că DA.

Atunci când tu hotărăşti cum te vei prezenta, înainte ca momentul să apară, ai început să te îndrepţi spre putere. Ai învăţat să stăpâneşti momentul şi acesta este începutul procesului de a deveni Stăpân pe viaţa ta. Atunci când hotărăşti dinainte că starea ta interioară de a fi este liniştită şi iubitoare, înţelegătoare şi plină de compasiune, iertătoare şi plină de generozitate, indiferent de ce aduce momentul exterior, atunci lumea exterioară îşi pierde puterea asupra ta. Poţi fi plin de pace, indiferent ce face lumea exterioară – şi urmarea minunată a acestui lucru este că ceea ce face lumea exterioară va fi foarte des afectată de ceea ce eşti tu. Insistând Să Fii cine eşti, indiferent de ceea ce e restul lumii, încet lumea pe care o atingi se va transforma.

Neale Donald Walsch – O conversaţie cu Dumnezeu – Noile revelaţii

Sursa: drumuricatretine
Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

10 comentarii:

just_me spunea...

perfect adevarat, dar e o "corectie" mica de facut exact la ultima afirmatie: "incet lumea pe care o atingi se va transforma". mai exact, nu e chiar atit de incet si daca veti fi atenti, veti vedea ca am dreptate: odata intrati in jocul transformarii, veti "prinde" o viteza uluitoare si va veti mira de cit de repede avansati in orice directie veti dori. e o lume fascinanta, sint experiente extrem de intense, care va vor schimba complet modul de gindire, ca si pe cel de perceptie. si, de obicei, nu pot fi descrise in cuvinte decit foarte greu, pentru ca se pare, vocabularul nostru, despre orice limba de pe fata pamintului ar fi vorba, e prea sarac. cred ca singurul verb care poate descrie o asemenea experienta, traire, sau cum om vrea sa-i spunem, este "a simti". si dupa aceea, adica dupa ce "simti" ceva, ca e un anume fenomen, ca e un sentiment, sau orice altceva, vei intelege totul. si totul va curge firesc, ba chiar vei ajunge sa te intrebi cum de ai ignorat pina acum toate lucrurile astea. si nu trebuie decit sa fii curios ca un copil, deci fara sa-ti fie teama, si sa incerci sa nu uiti ce ai vazut, auzit sau simtit. pentru ca intotdeauna, tot ceea ce ti se intimpla are un rost, pe care, poate nu reusesti sa-l intelegi in acel moment, insa, dupa o vreme vei intelege perfect. asta e tot.

ile spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=XKQPlt2RZsw
Nici nu a avut pretentia sa fie zeu. Discipolii... Mentorii. Socrate. Al cui discipol a fost Zamolxis? Stiu. Surpriza mea a fost sa pricep ca daca Zamolxis ar fi calatorit si mai spre est, sa-l intilneasca si pe Confucius dupa Pitagora, poate aici pe paminturile acestea romanii ar fi avut alta soarta. NU se stie ce a facut Isus citiva ani din viata, posibil a calatorit si invatat. A lasat in urma valori ce dureaza si dupa 2000 ani. Meritul a fost in mare parte al discipolilor, au stiut sa se organizeze. Pentru ca au exisat acesti oameni rasa umana NU SE MAI COMPORTA ASA CUM S-A COMPORTAT DE SECOLE. Deci articolul citat are de la inceput afirmatii otravite desi par intelepte si bineintentionate. Unele lucruri s-au schimbat in bine.Tendinta generala nu este de imbogatire spirituala si mentala .Scolarizarea noastra este conceputa actual ca un cumplit mestesug de timpenie (mai mult decit in vemea lui Creanga). Cutia Pandorei a fost deschisa demult. O lume in care minciuna, lacomia ura...nu sint lucruri de rusine, sint tacit incurajate (parca mai mult decit pina acum sint chiar laudate).Minciuna sta cu regele la masa - Vlahuta :În vaiete se prăbuşeşte-o lume
Clădită pe minciuni. Dar ce mânie!
Cum şuieră cumplita vijelie!
Sar fraţii între ei să se zugrume.

Uscata brazdă cere iarăşi sânge.
Femei cu părul despletit, nebune,
Şi-asmut copiii la omor. Genune,
Puhoi de ură ce zăgazu-şi frânge!

Deschide ochii mari bătrânul rege
Şi, tremurând, din jilţu-i se ridică.
Au cine liniştea lui scumpă-i strică?
Ş-al vremii rost el tot nu-l înţelege.
Prin mijloacele de dezinformare in masa,minciuna sta acum cu fiecare la masa. Mie imi pare ca in ultimele zile- luni ,oamenii sint tot mai disperati, priviri goale sau inraite, ma uit pe strada si vad oameni indobitociti sau incrincenati. Nici tinerii de 20 de ani nu au privirea senina fara umbre, pina si copiii de gradinita au anumite expresii incruntate copiate dn desenele animate hidoase si imbecilizante. Aceasta este slefuirea permanenta a omenirii catre inraire si abrutizare. Televizorul si bancile. Ce a spus omul in articolul citat sint povesti, oamenii trebuie ocrotiti de hidosenie si lacomie- prostie, feriti cumva sa nu mai faca rate sa nu accepte Black Friday- CINE sa aiba nevoie de 2 drujbe la pret de una, nici de fleacuri chipurile INDISPENSABILE.
Dupa cum mai spuneam,pentru mine e suficient daca cititi dumneavoastra Domnule Roxin.

cristi spunea...

Trista viata sa vezi in jur numai uratul, supararea, incruntarea,umbrele, minciuna s.a.m.d.
Priviti mai atent, uratul e insotit de frumos, supararea de seninatate, incruntarea de mirare, umbrele de lumina, minciuna de adevar, si peste toate ... nu e nimic nou sub soare. Asa a fost intotdeauna, omul nu s.a schimbat (poate de acum incolo), doar ca acum avem o imagine globala si cei ce nu selecteaza (se mai numeste discernamant) risca sa fie niste tristi.
Hai , la mai multa fericire!

just_me spunea...

oamenii trebuie sa se fereasca singuri. nici eu, nici dvs., nici daniel, nimeni, nu ii poate ocroti de hidosenie, de lacomie si prostie, de tot ceea ce ii uriteste, orice am incerca noi sa facem. daca va aminiti articolul despre preotul acela care spunea: "eu pot sa-ti dau de mincare, dar nu pot minca in locul tau", este exact despre asta este vorba: eu nu pot sa va schimb pe dvs., pot doar sa ma schimb pe mine si sa va arat asta, in speranta ca poate si dvs. veti dori singur sa va schimbati si veti si face ceva in sensul acesta. si sa stiti ca nu sint povesti ce scrie in articol. chiar se intimpla asa cum descrie neale walsch, insa trebuie sa fii mai putin orb si surd, credeti-ma. o zi buna.

Anonim spunea...

...si cine crezi tu Ile ca ar trebui sa-i fereasca pe oameni, in televiziune , in banci tot oameni lucreaza..sa fii tu insuti spre asta zicea Walsch sa ne indreptam...restul e zadarnicie

nan spunea...

VREI SA SCHIMBI LUMEA,SCHIMBA-TE PE TINE PRIMA DATA,FOLOSESTE ACEA PUTERE INTERIOARA IN SCOP BENEFIC:FIIND TRANSFORMARE ,SE SCHIMBA TOTUL IN JUR!

ile spunea...

Este vorba despre imbecilizarea oamenilor si de la un anumit nivel chiar nu se mai poate repara nimic in oameni. Nu pricepeti ca tocmai pentru ca au existat anumiti oameni de valoare, asa cum Isus a acceptat sa fie rastignit(nu neaparat a murit)pentru a ajuta semenii pe viitor,pentru viitorul bun al oamenilor nu pentru gloria lui,asa cum Confucius a reusit sa imprime unor generatii intregi respectul fata de anumite principii care sa ajute la innobilarea omenirii tot pe termen indelungat, nimeni nu vrea sa priceapa... Il intreb pe oricare: chiar trebuie sa va imbuibati de sarbatori?Ce reprezinta ele inafara de socializare si sentimentul de apartenenta la un grup si la o traditie. Supermarketurile pline sint o pacoste nu asta-i spiritul sarbatorilor, este o falsitate poleita, impletiti cununi de brad ,incercati sa faceti cadouri simple facute de voi sau numai o vorba buna. Si eu vad frumusete dar e prea putina fata de cita hidosenie se ascunde,pe strada in case(atita parinti batuti omoriti de copii pentru citiva bani)bagati capul in nisip ca strutii sa va vedeti acum de treaba si iluzii. Problema este ca se incearca modelarea unei mari majoritati a omenirii in sens nefiresc si gresit .Natura umana care ar trebui sa tinda sa fie mai buna nu MERGE IN DIRECTIA BUNA, oamenii sint invatati de smecheri propavaduitori sa cultive greselile sa si le inteleaga dar culmea sa le si repete. Daca intr-o pajiste pui otrava nu au cum sa mai creasca plante nobile asta se intimpla acum prin toate puterile,mai ales mijloacele de informare in masa. Nu mergeti sa demonstrati importiva minciunilor care se spun la televiziuni si daca un om e lovit pe strada 90 % din oameni se fac ca nu vad. Asta ma enerveaza dar voi nu aveti decit sa purtati ochelarii roz de cal. Asta este generatia de care ma dezic, nu are decit sa evolueze cum vor manipultorii si falsii invatatori. Cei adevarati s-au retras. Eu nu am pretentii de invatator. Eu sint un luptator plecat, nici nu mai lupt. Oamenii pot continua sa-si satisfaca dorinta avida de bani ca scop in sine si lacomia si invidia toti pigmeii care se cred buricul pamintului. Eu voi pleca linistita si impacata, ca un fir de iarba, ca o frunza pentru ca asta sintem fiecare, nu aveti decit sa vreti onoruri dupa moarte dupa toata vanitatea si egoismul din viata, pentru ca falsii invatatori invata oamenii sa creada ca sint buricul pamintului .Invata oamenii sa fie in dezacord cu si deasupra celorlalte fiinte si lucruri de pe pamint. Asa sa ramina. Pentru compromisuri si lasitate s-a inventat notiunea moderna de adaptare pentru a supravietui in societatea complexa actuala-vorbe smechere care prind la oamenii slabi,insa tot slabiciune se cheama, oamenii moderni nu au decit sa-si cultive exact cite slabiciuni si metehne vor ei. Acum dupa ce am scris,va rog domnule Roxin,sa nu publicati,e raspunsul meu la niste comentarii,din nou e suficient daca cititi chiar daca nu sinteti de acord cu ceea ce gindesc. Ceilalti au frecventele lor de perceptie si poate e prea strident ce le spun ii gidila in mod neplacut la auz si nici nu pricep un punct de vedere(chiar daca nu esti de acord cu un om nu e bine sa te inchipui in locul acelui om dar trebuie sa mai lasi inca o portita deschisa a intelegerii ca poate are dreptate).

Rosa spunea...

A reusi SA FII TU INSUTI -ATI ,este cea mai mare satisfactie pe care o poti avea ...Nu va pot explica in cuvinte acea stare ...sunt putine persoane care reusesc acest lucru...Ma bucur ca ma numar printre ele !...Chiar daca uneori mi-a fost f greu...

Anonim spunea...

E valabil si pentru tine Ile , chiar daca nu pricepi un anumit punct de vedere lasa o portita deschisa intelegerii, cei care au comentat despre asta au vorbit : cunosterea de sine ( e un comentariu public, n-am vazut sa fie adresat doar lui Daniel Roxin...)

Rosa spunea...

Ile...Am citit si recitit comentariile tale ...Apreciez curajul de a spune lucrurilor pe nume , asa cum ai simtit in momentul cand ai scris ...Esti ca un vulcan ,care a gasit timpul si locul potrivit sa erupa ...Incandescenta suferintelor tale acumulate in timp ,pentru ca te-ai nascut fara voia ta intr-un loc unde poate ,si sunt sigura ca nu-ti apartine ,cred , ca a facut pe multi dintre noi sa ne amintim de acele momente , cand am simtit la fel ...Suntem unici ...fiecare avem un mod de a ne manifesta revolta acumulata in sufletele noastre ...Important este de a reusi sa scoatem acele reziduri ... Tu vei reusi ...Esti o persoana puternica , simt acest lucru...si mai cred ca va veni si timpul cand vei putea sa traiesti alaturi de suferintele acestei Lumi ...Este cea mai mare realizare ,chiar daca nu mai faci nimic altceva decat ,sa poti supravetui AICI gasindu-ti linistea ta sufleteasca in acest HAOS...Atunci ARMONIA din sufletul tau va inunda intrega Planeta ...valabil pentru fiecare dintre noi ...ARMONIA ta , ARMONIA NOASTRA va schimba Lumea ...Este atat de simplu ...si atat de complicat ...Important e , ca , VOM REUSI !