marți, 31 iulie 2012

DACII în sursele literare – adevăruri uitate (I)

În mod ciudat, dacii sunt amintiţi în manualul nostru de istorie într-un mod superficial şi care, în niciun caz, nu îl poate ajuta pe tânărul elev să realizeze gradul de civilizaţie şi cultură atins de strămoşii săi.
Cei ce ne scriu istoria oficială “omit” să amintească de numeroasele surse antice, medievale şi moderne care îi elogiază pe daci şi care vorbesc în termeni laudativi despre atitudinea, carisma, obiceiurile şi limba acestora.
În acelaşi mod ciudat, spaţiul alocat în manualul de istorie perioadei antice a poporului nostru este suspect de mic, argumentul potrivit căruia “nu avem informaţii prea multe despre daci” fiind unul pe cât de pueril, pe atât de ignorant la adresa multitudinii de surse literare care vorbesc despre daci.
Pentru a repara, într-o oarecare masură, aceste erori ale “vajnicilor” noştrii scriitori de istorie, vom publica, periodic, citate şi surse care îi menţionează pe geto-daci, pentru a vă da posibilitatea să vedeţi, într-o altă lumină şi context, caracterul şi destinul celor ce ne sunt străbuni.

duminică, 29 iulie 2012

Astronomii, consternaţi când au văzut ce a surprins un telescop

Astronomii nu stiu ce sa creada dupa ce au facut o descoperire neasteptata chiar in galaxia noastra, Calea Lactee.

Telescopul britanic amplasat in Hawaii a fotografiat patru perechi de stele care, potrivit regulilor cunsocute pana acum, nu ar trebui sa existe. Cel putin nu in forma pe care o au in prezent.

Este vorba de stele binare, doua stele care se invart una in jurul celeilalte, in mai putin de o ora. Aceste corpuri ceresti sunt poreclite “stele imposibile”, pentru ca, desi stelele binare au fost observate si anterior, pana acum astronomii credeau ca nu pot avea o orbita mai scurta de 5 ore.

sâmbătă, 28 iulie 2012

Adevăruri tulburătoare - Misterele din Munții Buzăului

Una dintre cele mai misterioase zone din România este zona Munților Buzăului, locul cu cea mai mare concentrație de locuințe rupestre, cu nenumărate vestigii dacice și cu semnele unor culturi pre-dacice extrem de vechi... Cele peste 150 de fotografii cu care s-a ilustrat această emisiune vă va convinge, cred eu, că vorbim de un ținut fabulos, încărcat de magie și mister.

Ca invitată în emisiune am avut-o pe dna Diana Gavrilă, licențiată în istorie și, probabil, cea mai autorizată călăuză din Munții Buzăului.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

P.S. În această seară, puteți să urmăriți o nouă emisiune din ciclul Adevăruri tulburătoare, pe Nașul Tv, despre studiul de palegenetică care a bulversat România. Invitații emisiunii sunt chiar realizatorii studiului - dl. Prof. univ. dr. Alexander Rodewald, directorul Institutului de biologie umană al Universității din Hamburg - Germania și dna Dr. Georgeta Cardoș, cercetător științific biolog - specialist în genetică.

Puteți urmări emisiunea in reluare astăzi, de la ora 18:00 sau  duminică de la ora 12:00.

joi, 26 iulie 2012

Unii istorici oficiali au decis: susținătorii dacilor sunt fasciști sau comuniști!

"Drept raspuns la unele declarații făcute recent de unele personalități ale lumii noastre academice în ziarul Adevărul și în revista Historia, cum ar fi domnul profesor doctor Ioan Piso și doamna profesor doctor Zoe Petre, vă supunem atenției, ca drept la replică, următorul text. De precizat că articolele cărora noi le răspundem mai jos pt fi regăsite aici www.adevarul.ro  si aici www.historia.ro

Pentru unii istorici, cine promovează intens amintirea dacilor este fascist

miercuri, 25 iulie 2012

Bilderberg, Comisia Trilaterala si instaurarea Guvernului Mondial

"Continuăm saga Bilderberg cu prezentarea unei alte organizaţii controlate de acest puternic şi omniprezent grup: Comisia Trilaterală. Un gup de influenţă care defineşte cât se poate de bine nu numai doctrina Bilderberg, dar şi  obiectivele finale ale acestei organizaţii.

Comisia Trilaterală – ecoul grupului Bilderberg

Geneza Trilateralei se regaseste in Pilgrim’s Society, un grup de reflexie care a regrupat, dupa 1903, marile familii protestante din Estul SUA.
Unul dintre fondatorii săi, Hammer, a fost unul dintre amicii lui Lenin şi l-a presat pe Ford să vândă tractoare Uniunii Sovietice.

La puţin timp, John D. Rockfeller, fondatorul Standard Oil (ESSO), companie care în 1900 controla 90% din producţia de petrol rafinat din SUA, a fondat C.F.R. (Council of Foreign Relations), o veritabilă anti-camera a politicii externe a SUA, un guvern secret în interiorul executivului american.

marți, 24 iulie 2012

Băsescu contra Băsescu. Culmea ipocriziei!

Ca să vedeți cât de mare este ipocrizia politicienilor, urmariti un minut din declarația lui Traian Băsescu din 2007, când înfiera baremul de 50% +1 dintre alegători, la referendum:

"Introducerea artificială a unui prag de 50 la sută plus unu din electoratul din listă pentru validarea unui referendum arată discriminarea pe care politicienii o practică atunci când cetăţenii români sunt chemaţi la vot împotriva interesului lor, dar în interesul românilor". Ca să vezi!...

Desigur, ipocrizia este la fel de mare și în rândul USL.

Și o întrebare: dacă într-o barcă se urcă împreună PDL-ul și USL-ul iar aceasta se răstoarnă în ape învolburate, cine scapă?
Răspuns: România


luni, 23 iulie 2012

Cerul, “bombardat” cu laser pentru a produce ploaie

"Un laser cu impulsuri de mare putere este folosit de oamenii de ştiinţă pentru a induce condensarea şi a crea stropi de ploaie. Filamentele de laser pot fi generate la distanţe de kilometri, relatează Phys.org.

Deşi îndreptarea laserului de mare putere spre cer pentru a cauza ploi torenţiale este momentan un vis de tehnologie superioară, motivaţia din spatele controlului asupra condiţiilor meteorologice a existat încă din vremurile vechilor strămoşi.
De-a lungul istoriei umane, multe civilizaţii au dezvoltat metode magice sau religioase în încercarea de a spori sau a reduce precipitaţiile. În lumina acestor încercări, tehnicile curente care trag fascicule laser sau lansează chimicale spre cer cu acelaşi scop par a fi doar cele mai actuale manifestări ale acestui deziderat.

duminică, 22 iulie 2012

Elixirul reîntineririi - acum, aici, pentru tine!


Examinând comorile trecutului şi ale unor civilizaţii îndepărtate, care ne depăşeau cu mult ca nivel de dezvoltare, găsim în domeniul sănătăţii medicamente ideale şi elixire pentru longevitate.  Cel mai adesea ele erau sub forma unor remedii naturale, a unor recomandări cu privire la un mod de viaţă ehilibrat şi mai ales sub forma unor aparate care aduceau în fiinţa utilizatorului energii subtile benefice, conform necesităţilor.  

Se pare că preoţii şcolilor ezoterice ale Tibetului, ale vechiului Egipt, ale Imperiului Inca, etc. posedau tehnici extraordinare de reîntinerire a minţii, a corpului şi a memoriei. În vitrinele muzeelor din întreaga lume se găsesc tot felul de dispozitive enigmatice cărora li se atribuie puteri miraculoase de regenerare a organismului uman. De obicei, ele sunt sub forma unor obiecte ritualice: baghete de carbon sau magnetită, aliaje secrete de aur, argint, cristale de cuarţ. Aceste dispozitive, uluitor de simple pentru mintea complicată a unui cercetător contemporan, funcţionează pe baza altor principii decât cele pe care se fundamentează ştiinţa la ora actuală sau altfel spus, se bazează pe punerea în practică a unor principii interdisciplinare, cum ar fi, de exemplu, principiul rezonanţei sau cel al sinergiei.

sâmbătă, 21 iulie 2012

Un pictor maghiar dovedește continuitatea dacilor în Transilvania (foto)


Fără îndoială că dovezile continuității dacilor pe aceste meleaguri sunt foarte numeroase și, pentru cine are ochi să vadă, lucrurile sunt evidente. Vorbim de nenumărate tradiții, de portul popular și motivele populare care conțin simboluri ce s-au găsit și pe ceramica dacică, de mărturiile aduse de izvoarele istorice și de o serie de dovezi materiale de genul plăcii funerare care se găsește în biserica reformată din Deva pe care scrie, în latină că, la 1554, Voievodul Transilvaniei, Dominic Dobo, deplânge moartea soției spunând că rămâne mai departe stăpân peste dacii și geții din munți (vedeți foto mai jos).

Ei bine, iată că, mulțumită doamnei Aurelia Drivas, putem să vă mai prezentăm o probă materilă deosebit de importantă – pictura unui artist maghiar din Transilvania secolului XIX, Miklos Barabas. În această pictură sunt reprezentanți niște țărani sălișteni (zona Sibiului) mergând spre târg. Priviți mocanul mai în vârstă și o să vedeți că, parcă, e coborât de pe Columna lui Traian. Prin urmare, dacă în secolul XIX țăranii români purtau încă straie dacice, se mai poate contesta continuitatea dacilor?

vineri, 20 iulie 2012

Adevaruri tulburatoare - Dacul Constantin Brancusi (video)

In ultimul episod al emisiunii Adevaruri tulburatoare l-am avut ca invitat pe dl dr. Napoleon Savescu. Subiectul principal - unul foarte interesant: dacul Constantin Brancusi si ultimul Congres de dacologie desfasurat la Targu Jiu in luna iunie. Desigur, subiectele au fost mai multe si, cu siguranta, veti afla lucruri noi si surprinzatoare. Vizionare cu folos!

In seara asta, pe Nasul Tv, de la ora 22:00, puteti urmari emisiunea Adevaruri tulburatoare, cu un nou subiect deosebit de interesant - Misterele din Muntii Buzaului. 

Daniel Roxin

Înțelepciune și tradiție - Mărturii despre daci. Documentar 2012

Vă recomand un documentar foarte interesant realizat de TVR Cultural. Unul dintre invitati este expertul în istoria artei, Leonard Velcescu, cel care a făcut un studiu de o mare importanță privind statuile de daci existente în muzeele lumii. Potrivit lucrării sale de doctorat, au fost identificate peste 100 de statui de daci realizate de romani. De ce au acordat romanii o atât de mare importanță dacilor și de ce au plasat inițial aceste statui cu atitudini demne chiar în centrul lumii romane, în Forul lui Traian?! Aflați mai multe urmărind acest film!

Daniel Roxin


Povestea celulei atee. Geniala!

Odată, o celulă din ficatul unui om a afirmat că omul nu există. Celelalte celule din jurul ei au fost îngrozite să audă o asemenea blasfemie.

- „Omul există şi cu asta am terminat!”, a spus una dintre ele supărată, de parcă ar fi fost sfârşitul lumii.
- „Acestea sunt basme din bătrâni. Cine mai crede aşa ceva în ziua de astăzi, când avem parte de atâtea minuni ştiinţifice… Avem medicamente, operaţii chirurgicale!”, replică celula atee.

joi, 19 iulie 2012

Iadul este... exoterm sau endoterm? :)))

Este Iadul exoterm (emite caldura) sau endoterm (absoarbe caldura)?

Pentru a-si demonstra inteligenta, cei mai multi studenti de la o universitate engleza au folosit legea lui Boyle, care spune ca un gaz se raceste atunci cand se extinde si se incalzeste atunci cand este comprimat, sau ceva similar. Insa unul dintre ei a scris urmatoarele cuvinte antologice:

miercuri, 18 iulie 2012

Radio Vocea Sufletului isi suspenda activitatea pana in octombrie

Radio Vocea Sufletului isi suspenda activitatea, din motive tehnice, pana in luna octombrie. Voi reveni cu alte precizari.

Le multumesc tuturor celor care ne-au fost aproape pana acum!

Daniel Roxin

marți, 17 iulie 2012

De astazi poti cumpara actiuni la Nasul Tv

Probabil singurul post national independent de televiziune din Romania, Nasul Tv, televiziunea lui Radu Moraru, scoate la vanzare 4.000 de actiuni, la o valoare nominala de 440 Ron / actiune.

In vremuri in care asistam la o subordonare politica clara a majoritatii mijloacelor media de informare, existenta unui post de televiziune independent este vitala.

Tinand cont ca Nasul Tv este singurul post national care sprijina cercetarea dacologica si munca de recuperare a adevarului istoric, am considerat o datorie de onoare sa sprijin, la randul meu, aceasta actiune. Mai multe detalii putei afla aici:
NasulTv

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

luni, 16 iulie 2012

Atacuri informatice asupra Radio Vocea Sufletului

Dragii mei, va informez cu parere de rau ca Radio Vocea Sufletului este atacat informatic constant de o buna bucata de vreme. Vom cauta sa rezolvam cat mai repede aceasta situatie...

Daca de o vreme incoace ati constatat ca emisia se intrerupe de tot sau pentru cateva secunde, si asta de mai multe ori pe zi, este ca urmare a acestor atacuri informatice. De asemenea, daca ati auzit adeseori paraituri, haraituri sau o alta forma de alterare a emisiei, acest lucru s-a petrecut ca urmare a acestor atacuri informatice.

SCOPUL ACESTOR ATACURI este crearea unui disconfort constant pentru ascultator, pentru a-l determina sa renunte la a mai audia emisiunile Radio Vocea Sufletului.

Faptul ca Radio Vocea Sufletului a avut parte de astfel de atacuri chiar din prima saptamana de existenta, in 2011, atacuri care au continuat pana astazi, arata ca ceea ce facem este important si ca acest lucru deranjeaza sistemul corupt care doreste indobitocirea totala a romanilor.

Noi nu vom renunta si nu ne vom lasa intimidati de aceste actiuni! Speram sa ramaneti si voi aproape de noi!

Daniel Roxin si Echipa Radio Vocea Sufletului

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

duminică, 15 iulie 2012

Dezvaluiri. Etruscii, civilizatorii romanilor, au fost TRACI

Misterul dispariţiei culturii şi limbii etruscilor încă nu a fost dezlegat, în ciuda eforturilor cercetătorilor din ultima vreme. Ceea ce este, însă, cert şi de necontestat este rolul acestei culturi pre-romane, ce a ajuns la apogeu în teritoriul vecin Romei, în peninsula italica şi nu numai, în formarea şi dezvoltarea poporului roman, a civilizaţiei acestuia în plan religios, politic şi social.

În mod suspect, după cucerirea lor de către romani şi încadrarea lor în rândul cetăţenilor imperiului, în secolul II î.e.n, amintirea lor a fost aproape ştearsă din istorie.

Cine erau aceşti etrusci, de unde au venit ei în regiunea Toscana, ce limbă vorbeau şi cât de apropiaţi erau, genetic şi cultural, de strămoşii noştrii traci, vom încerca să aflăm în cele ce urmează…

joi, 12 iulie 2012

Despre iubire...

„Când Iubirea vă face semn, urmaţi-i îndemnul,
chiar dacă drumurile-i sunt grele şi prăpăstioase;
și când aripile-i vă cuprind, supuneţi-vă ei,
chiar dacă sabia ascunsă-n penaju-i v-ar putea răni.
Iar dacă vocea-i vă vorbeşte, daţi-i crezare,
chiar dacă vocea-i ar putea să vă sfarme visurile,
asemenea vântului din miazănoapte care vă pustieşte grădinile...
Iubirea nu se dăruie decât pe sine şi nu ia decât de la sine.
Iubirea nu stăpâneşte şi nu vrea să fie stăpânită,
fiindcă Iubirii îi este de ajuns Iubirea"

Fragment din "Profetul" de Kahlil Gibran

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

miercuri, 11 iulie 2012

Adevaruri tulburatoare – Dacii in lumina cartilor (video)


Cu toate ca manipulatorii sistemului incearca sa acrediteze idea ca cercetarea dacologica este un produs “comunistoid” sau “fascistoid”, realitatea ii contrazice flagrant. Preocuparea pentru adevaratele radacini ale poporului roman este foarte veche. Numerosi intelectuali romani au cautat adevarul de sute de ani; un adevar care acum iese la lumina mai mult ca niciodata. 

In episodul emisiunii “Adevaruri tulburatoare” in care il am ca invitat pe dl prof. dr. Mihai Popescu, aveti ocazia sa aflati multe lucruri inedite despre daci, “in lumina cartilor”. Vizionare cu folos!

Daniel Roxin




Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

marți, 10 iulie 2012

Ţara care a REFUZAT de două ori intrarea în UE. Locuitorii ei nu ştiu ce e criza

Această ţară aflată la periferia Bătrânului Continent nu a cunoscut criza, iar locuitorii ei sunt printre cei mai fericiţi de pe planetă, aceştia având al doilea venit pe cap de locuitor din lume.

Norvegia este o democraţie constituţională, care se află în nordul Europei, cu 4,9 milioane locuitori. Bogată în petrol, pește și păduri, Norvegia are unul dintre cele mai ridicate standarde de trai din lume, conform greatnews.ro. 

duminică, 8 iulie 2012

Noptile nedormite afecteaza imunitatea

Noptile albe diminueaza capacitatea imunitara, a demonstrat un studiu intocmit de Dr Katrin Ackermann de la “Eramus MC University Medical Center” din Rotterdam.

Chiar daca, dupa o noapte alba, acordam organismului cateva ore de somn in ziua urmatoare, odihna nu se va reflecta pe toate palierele care raspund de sanatate. Organismul este construit sa functioneze ciclic, iar ciclul somn-veghe raspunde organic ciclului noapte-zi, noteazaLe Figaro.

Atat lipsa somnului de noapte, cat si dormitul ziua perturba activitatea granulocitelor, un tip de celule albe nespecifice, al caror rol este sa sustina imunitatea.

vineri, 6 iulie 2012

Dacii, Noi dezvăluiri – documentar, iunie 2012 HD



Poporul român este continuatorul dacilor, nu și al romanilor, iar filmul “Dacii – Noi dezvăluiri”, prin dovezile istorice și probele materiale pe care le prezinta, considerăm că va dovedi acest lucru.

Realizat prin contribuția mai multor personalități, inclusiv doi istorici, documentarul pe care îl oferim astăzi spre vizionare, completează într-o manieră mai riguroasă, mai științifică filmul “Dacii – Adevăruri tulburătoare”, demolând teoria falsă a romanizării Daciei.

Cu siguranță, multe dintre lucrurile prezentate în acest film vor fi, pentru publicul larg, surprize de proporții...

Câți dintre români știu oare că dacii liberi i-au atacat, după anul 106, pe romanii din provincia cucerită și că au obținut și victorii asupra lor? Că retragerea romanilor din Dacia a fost făcută ca urmare a presiunilor dacilor liberi? Că aceștia au atacat Imperiul Roman, la sud de Dunăre, și după retragerea aureliană din anul 271?... Sau câți știu că în secolul III după Christos, dacii liberi au reușit, pentru o scurtă perioadă, să unifice zona sudică, din Balcani, a Daciei lui Burebista? Cam cât de romanizați puteau să fie dacii ca să facă aceste lucruri? Pentru că este o aberație colosală să pretinzi că dacii “cu o mână” se luptau să îi alunge pe romani, iar “cu cealaltă” preluau limba, tradițiile și cultura acestora, ba mai își și ofereau femeile romanilor ca să se nască “noul popor”!

Despre toate acestea și multe alte evenimente istorice uimitoare în filmul “Dacii – Noi dezvăluiri”.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin


Descarca filmul, gratuit, de aici:

http://dl.transfer.ro/Dacii_-_Noi_dezvaluiri_-_2012_HD-transfer_RO-03jul-7b4dc0-transfer_ro-01oct-20b40d.mp4
Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

luni, 2 iulie 2012

Despre daruri...

"Numai dând din voi înşivă, daţi cu adevărat. Pentru că, spuneţi-mi, ce-s averile voastre decât nişte lucruri pe care le păstraţi cu străşnicie, crezând că mâine veţi avea nevoie de ele? Şi ce este frica de sărăcie, dacă nu sărăcia însăşi? Iar groaza de sete, în preajma fântânilor pline, nu-i oare setea cea mai nestinsă? 

Sunt unii care dau puţin din belşugul pe care îl au şi aceasta pentru a li se recunoaşte dărnicia, însă acea dorinţă ascunsă umileşte darul făcut. 

Sunt, apoi, alţii care, puţin având, dau totul. Aceştia cred în viaţă şi în mărinimia vieţii, iar sacul lor niciodată nu-i gol. Ei sunt cei ce dau cu bucurie, iar bucuria le este răsplata cea mare. Dar sunt şi din cei ce dau cu durere şi doar durerea rămâne botezul acestora. 

În sfârşit, sunt cei ce dau fără a simţi nici durere, nici bucurie, necunoscându-şi virtuţile. Ei sunt asemenea mirtului din vale, care îşi răspândeşte parfumul în spaţiu. Prin mâinile unor asemenea făpturi vorbeşte Dumnezeu şi dindărătul ochilor acestora El surâde Pământului."

extras din "Profetul" de Kahlil Gibran 

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

duminică, 1 iulie 2012

Laptele, aliment miracol sau otravă? Dezvăluiri

“Lapte”, doar cuvantul in sine ne da un sentiment de confort! Mai ales iarna. Ce zici de un pahar de lapte cald? Sigur ultima data cand ai auzit invitatia asta era de la un prieten sau de la cineva caruia ii pasa de tine iar tu ai apreciat efortul!

Toata problema cu alimentele si in special cu laptele este ca sunt inconjurate de importanta emotionala si culturala. Laptele a constituit prima noastra hrana. Daca am fost norocosi , a fost vorba de laptele matern. O frumoasa legatura intre mama si copil. Daca nu a fost laptele matern, atunci a fost laptele de vaca, laptele praf sau vre-o formula. In cazuri mai rare, pentru unii a fost chiar si lapte de capra, camila sau bivol.
Suntem o natie de bautori de lapte. Aproape toti dintre noi, bebelusi, copii, adolescenti, adulti si varstnici bem sute de litri de lapte pe an. La asta mai adaugam alte zeci de kilograme de branzeturi, unt si iaurt.