duminică, 30 septembrie 2012

2012 - Descoperiri arheologice exceptionale, in Romania

Anul 2012 a fost anul descoperirilor arheologice exceptionale, in Romania! Toate acestea ne vorbesc despre o istorie fabuloasa care vrea sa iasa la lumina si sa rastoarne tot ce am stiut despre trecutul nostru. Este oare spatiul carpato-danubiano-pontic un fel de "buric al Pamantului", locul de unde au pornit si s-au dezvoltat celelalte culturi si civilizatii ale Europei, dar nu numai? Dovezile arheologice par sa ne spun ca da... Iar anul 2012 nu s-a incheiat inca. Oare ce se va mai descoperi pana la sfarsitul lui? 
Acceseaza acest link pentru a afla situatia la zi a uimitoarelor descoperiri arheologice din Romania anului 2012:

Daniel Roxin

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Trăim într-o “supă electromagnetică”. Cunoaştem consecinţele?

În timp ce Franţa a eliminat din şcoli conexiunile Wi-Fi din cauza efectelor serioase pe care aceste unde le au asupra copiilor, în fiecare minut apar alte dispozitive, transmiţătoare, semnale, antene, stâlpi de telefonie şi gadgeturi electronice.
Şi noi ar trebui să fim entuziasmaţi în această privinţă, scrie Wakeup-world.com.

Marile corporaţii încearcă să ne spună ce anume ne dorim prin reclame uluitoare dn punct de vedere vizual, însă ne-am cam săturat! Cei care încă mai cred ceea ce ni se spune în aceste mesaje de publicitate trebuie să se trezească. Vă jucaţi cu sănătatea, iar bunăstarea şi mediul înconjurător este pe cale de dispariţie.

vineri, 28 septembrie 2012

Te-ai născut cu aripi! De ce preferi să te târâi prin viață?

Povestire cu tâlc

"Un împărat a primit doi șoimi. Unul a fost antrenat, despre celalalt i s-a spus că refuză să se dezlipească de creanga pe care stătea. Unul dintre slujitori trebuia să se cațere în fiecare zi în copac să-i ducă de mâncare.
După ce a încercat în fel și chip să facă șoimul să zboare de pe creangă, împăratul și-a rugat supușii să-l ajute. Un bătrân înțelept s-a oferit să facă el asta și, a doua zi când s-a trezit, împăratul a văzut șoimul zburând de colo-colo.
 - Cum ai făcut? și-a întrebat supusul.
- A fost foarte simplu. Nu a trebuit decăt să îi tai craca de sub picioare.

Morala: uneori ni se taie craca de sub picioare
ca să ne aducem aminte că putem zbura!"
 
Sursa: Drumuri catre tine

miercuri, 26 septembrie 2012

20 de BILETE GRATUITE, pentru studenti, la conferinta SPIRITUL DACIC RENASTE

Studentii interesati sa participe la conferinta SPIRITUL DACIC RENASTE care va avea loc in Bucuresti, joi, 27 septembrie, de la ora 19:00, la Sala ArCuB, pe strada Batistei nr 14 (langa hotelul Intercontinental), vor gasi disponibile 20 de bilete gratuite. Pentru a le putea obtine, trebuie sa prezinte carnetul de student. Biletele gratuite vor fi oferite incepand cu ora 18:00 FIX, primilor 20 de studenti care le vor solicita.

In cadrul conferintei, vor mai vorbi, alaturi de mine, Conf. univ. dr. Aurel V. David (doctor in stiinte militare) si Prof. Timotei Ursu, membru in Academia Oamenilor de Stiinta din Romania, regizor de film si scriitor.

Este vremea actiunii! Este vremea solutiilor! Este vremea sa trecem de la discutiile despre geto-daci, la realizarea unor lucruri care sa conteze pe termen lung! De aceea, in cadrul acestei conferinte, va fi lansat un proiect de actiune care poate duce, in timp, la o regenerare a acestui neam. 

Biletele vor fi puse la vanzare cu doua ore inaintea inceperii conferintei, de la ora 17:00, la Sala ArCuB. Costul unui bilet - 30 de lei.
Fiți și voi parte din proiectele pe care le vom demara din această toamnă!
Daniel Roxin


Organizatori:
Box Office Film & Events
AdEvents

 Vizitează siteul www.adevaruldespredaci.ro

Dezvăluire: Depozite secrete uriaşe de diamante extraterestre

A fost un secret de stat ştiut doar de câţiva oameni de încredere. Acum, Rusia a dezvăluit că deţine un depozit uriaş de “diamante de impact” care au trăsături neobişnuite, prezintă Messagetoeagle.com.
Formate în urmă cu câteva milioane de ani de către un asteroid care a căzut pe Pământ, aceste diamante extraterestre ar putea întoarce “cu susul în jos” pieţele mondiale.

marți, 25 septembrie 2012

Conferința SPIRITUL DACIC RENAȘTE (27 septembrie) - ultimele detalii

Joi, 27 septembrie, de la ora 19:00, sunteți așteptați în București, la sala ArCuB, pe strada Batiștei nr. 14, la conferința SPIRITUL DACIC RENAȘTE.

Este vremea acțiunii! Este vremea soluțiilor! Este vremea să trecem de la discuțiile despre geto-daci, la realizarea unor lucruri care să conteze pe termen lung! De aceea, în cadrul acestei conferințe, va fi lansat un proiect de acțiune care poate duce, în timp, la o regenerare a acestui neam. 

Alături de mine vor mai vorbi Conf. univ. dr. Aurel V. David (doctor în științe militare) și Prof. Timotei Ursu, membru în Academia Oamenilor de Știință din România, regizor de film și scriitor.

Biletele vor fi puse la vânzare cu două ore înaintea începerii conferinței, de la ora 17:00, la Sala ArCuB. Cei care vor să-și rezerve biletele online, o pot face la următoarea adresă: adevents1@yahoo.com sau la telefon 0746 165 813 (Cristiana Dragomir)

Fiți și voi parte din proiectele pe care le vom demara din această toamnă!

Daniel Roxin


Organizatori:
Box Office Film & Events
AdEvents


Vizitează siteul www.adevaruldespredaci.ro

Descoperire arheologica senzationala la Iasi

Descoperirea facuta de un profesor intr-o localitate din judetul Iasi naste uimitoarea intrebare: primele forme de scriere din istoria lumii au fost folosite de o populatie care locuia pe aceste meleaguri? • Este vorba de doua tablite din piatra, ce prezinta inscriptii vechi de mii de ani  • "Cele doua tablite de piatra descoperite de mine in localitatea Handresti au o inscriptie care se aseamana cu «alfabetul» getilor! Ele par a fi ca cele de la Tartaria (vechi de peste 5.500 ani - n.r.). In viitor, specialistii vor descifra scrierea si vechimea lor pentru a stabili adevarul istoric. Mai mult, am descoperit si unelte din silex care sunt unice in aceasta zona. Cercetatorii vor merge tocmai in Ucraina pentru a vedea despre ce este vorba", dezvaluie Mihai Vasilencu 

luni, 24 septembrie 2012

Basarabia e România şi România e Basarabia

Nu voi prezenta aici evenimentele istorice care au condus la actuala stare de fapt, anume ruperea poporului roman in doua tari politic si administrativ distincte. Nu voi face aici nici apologia acelei maini de politisti moldoveni ce au luptat fara tehnica militara, fara hrana si poate fara speranta, in 1992, impotriva separatistilor de la Tiraspol si nu voi vorbi nici despre actiunile celor ce au dorit si doresc inca mentinerea acestei stari de fapt. Voi vorbi despre un singur lucru, anume FIREASCA UNIRE!
un articol de Valentin Roman

sâmbătă, 22 septembrie 2012

IMAGINEA ZILEI: O moleculă, aşa cum nu a mai fost văzută vreodată

"O echipă de cercetători IBM, cunoscuţi pentru realizarea primelor imagini cu prim-planul unei singure molecule în 2009, au dezvăuit acum imagini microscopice incredibil de detaliate care arată legăturile chimice individuale între atomi, relatează Huffingtonpost.com.

Cum au reuşit să facă aceste instantanee incredibile? Folosind un microscop cu forţă atomică, oamenii de ştiinţă au fost capabili să surprindă două imagini, folosind două mecanisme de contraste diferite. Aceste imagini nu doar că ilustrează structura unei molecule singulare, dar şi modul în care atomii se leagă unul de celălalt.

vineri, 21 septembrie 2012

Fericirea este o alegere

“Singura cale de a atinge starea de fericire este iubirea în acțiune. Singura cale care conduce la suferință este teama în acțiune .” ~ Don Miguel Ruiz

Eşti îngrijorat(ă) sau stresat(ă) în legătură cu ceea ce se petrece azi în lume? Te întrebi dacă e corect să încerci să fii fericit(ă) din moment ce alţii îşi pierd slujbele, casele sau chiar sunt ucişi în alte părţi ale lumii? Dacă da, nu eşti singurul (singura).

miercuri, 19 septembrie 2012

Conferința SPIRITUL DACIC RENAȘTE - informații inedite


Peste o săptămână încep seria de conferințe SPIRITUL DACIC RENAȘTE, un proiect care vine cu câteva surprize pe care sper să le apreciați. Pe de o parte, câțiva artiști plastici s-au mobilizat și lucrează la tablouri cu teme de inspirație dacică (pictura folosită în afișul de mai sus este un astfel de exemplu, autoarea lui fiind Ioana Todoran) sau la obiecte, de aceeași inspirație, accesibile oricui - medalioane, aplice... Pe de altă parte, vă semnalez prezența a doi invitați speciali care vor avea scurte expuneri în cadrul conferinței: Conf. univ. dr. Aurel V. David (doctor în științe militare) și Prof. Timotei Ursu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, regizor de film și scriitor.

Așadar, nu uitați că joi, 27 septembrie, de la ora 19:00, va avea loc în București, la sala ARCUB, strada Batiștei numărul 14, conferința cu tema SPIRITUL DACIC RENAȘTE.

Rezervarea biletelor se poate face pe e-mail, la următoarea adresă: adevents1@yahoo.com sau la telefon 0746 165 813 (Cristiana Dragomir). Biletele nerezervate online vor fi puse la vânzare pe 27 septembrie, la sala Arcub, de la ora 18:00, înaintea începerii conferinței. Costul unui bilet: 30 de lei.
Daniel Roxin

Organizatori:
Box Office Film & Events
AdEvents

Vizitează siteul www.adevaruldespredaci.ro


În căutarea adevărului - versurile mele...




Atemporal

În palmele-mi brăzdate
de liniile destinului
îmi închid toate drumurile
pe care aş mai putea păşi.
Urmele-mi de lut au despicat timpul;
cu un picior în trecut
şi cu altul în viitor,
m-am făcut prea des punte
peste tot ce-a contat...
Închid ochii.
Pleoapele coboară ca o cortină
peste toate rolurile.
Voi uita scenariul,
voi ignora regia...
Atemporal,
spiritul meu îşi va opri curgerea
în punctul din care s-a născut
întreaga geometrie a lumii.


Dor

Mi-e dor
de Mine Însumi,
de Focul din care
am pornit
să luminez lumea.
Mi-e dor de Oceanul
din care am picurat,
de Liniștea
pe care am tăcut-o!
Mi-e dor!


Căutări

Căutându-mă
în lumea mea interioară
m-am descoperit
iubind…
Căutând să înțeleg
această iubire,
m-am dscoperit
o lacrimă curgând,
o lacrimă visând
la Ochiul
pe care L-am plâns…


Balsam

În zâmbetul Lui
se oglindesc toate florile.
Zâmbetul Lui
e precum o dimineață
care promite
o zi minunată...
L-am surprins într-o zi
și mi L-am înrămat
în suflet,
pentru toți norii
care ar putea să-mi vină.



Regăsire

În căutarea Liniștii,
am strigat
cu o voce mai puternică
decât vacarmul
întregii lumi...
În căutarea Păcii
am dus cele mai neîmpăcate războaie...
În căutarea Ta
m-am întors
asupra mea însumi,
iar pentru a mă regăsi,
am renunțat la mine...
Iată-Mă!...



Pe prag...

Universul a tăcut...
Stau pe pragul
Transcendenței
zâmbind lumii
cu compasiune.
Nu mai am nimic de văzut,
nimic de auzit...
Totuși,
nu voi face ultimul salt
până nu voi fi sigur
că am legat Lumea
de pieptul meu
și că o voi trage
după mine!...


Revelație

Mi-ai vorbit în petale,
în culori
și parfumuri...
Mi-ai vorbit în atingeri,
mi-ai vorbit în tăceri...
Te aud!
Sunt Aici!
Sunt Acum!...

Daniel Roxin 

marți, 18 septembrie 2012

Pregătiri de RĂZBOI: 25 de state au trimis nave de luptă în Golful Persic

"25 de state au trimis nave de război, portavioane și submarine în zona Golfului Persic, unde este așteptat un atac al Israelului împotriva Iranului, anunță www.telegraph.co.uk.

Președintele american Barack Obama se întâlnește cu premierul israelian Benjamin Netanyahu tocmai pentru a discuta despre criza iraniană și intențiile Israelului de a ataca instalațiile nucleare din Iran.

State occidentale precum Statele Unite și Marea Britanie au trimis nave în zonă deoarece, în cazul unui atac israelian, prima ripostă a iranienilor va fi, probabil, blocarea canalului navigabil prin care este transportată 35% din cantitatea de petrol tranzacționată zilnic pe Glob.

duminică, 16 septembrie 2012

Duminică - MARȘ URIAȘ pentru UNIRE la Chişinău. (VIDEO)

La Chișinău, peste 10 mii de manifestanți au sărbătorit împlinirea a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. La începutul evenimentului a participat şi Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipiului Chişinău, care a ţinut să îi salute pe cei prezenţi.
Cei peste 10000 de unionişti au demonstrat unor oameni politici de la Chişinău, precum premierul Vlad Filat, că inamicii unui stat sunt aceia care se împotrivesc sau care ignoră doleanţele cetăţenilor lui şi nu aceia care îşi exercită dreptul de a şi le exterioriza public. În acest sens, numeroşi oameni de cultură, formatori de opinie, istorici sau politicieni s-au alăturat acţiunii stradale pentru a sprijini dezideratul reîntregirii naţionale, formând un Cordon al Libertăţii.
 În cadrul marşului unionist, toţi participanţii au prezentat o serie revendicări comune pentru asigurarea direcţiei europene a Republicii Moldova:

- revizuirea Constituţiei prin schimbarea denumirii limbii de stat în limba română,
– soluţionarea conflictului transnistrean,
– respectarea dreptului minorităţilor la conservarea limbii şi culturii conform normelor europene şi
– scoaterea Partidului Comuniştilor în afara legii.

În fruntea celor 10 mii de oameni, ce au participat la un marşul unionist, s-a aflat și Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional-Liberal Moldova, susţinător fervent al unirii Republicii Moldova cu ţara noastră.
În acelaşi timp, cîteva sute de filo-ruși au organizat un marş Anti-unire. Aceștia erau de părere că sărbătorirea unirii Basarabiei cu România este un act anti-naţional. Protestatarii anti-unioniști au sărit la bătaie şi au încercat să îi oprească pe manifestanţii pro-unionişti.

joi, 13 septembrie 2012

Ultimul biscuit - Povestire cu tâlc

Într-un aeroport stătea o tânără care urma să facă o călătorie mai lungă. Și-a cumpărat de acolo o carte ca să treacă mai repede timpul și un pachet de biscuiți. S-a așezat pe un scaun, și-a pus bagajele lângă ea și s-a apucat să citească. La un moment dat s-a întors să ia un biscuit din pachetul de lângă ea. A observat cu surprindere că la mică distanță era așezat un domn care citea un ziar și care, fără să-i ceara permisiunea, a început să ia și el din pachetul de biscuiți.

Cu toate că s-a simțit indignată, politețea a împiedicat-o să îi reproșeze că are un comportament nepotrivit. Dar pe măsură ce ea lua câte un biscuit, lua și el unul și asta a făcut ca până la urmă tânăra să devină foarte nemulțumită. Când a luat din pachet penultimul biscuit, ea s-a întrebat plină de resentimente: “Oare îndrăznește să mi-l ia și pe ultimul?”

Bărbatul a luat într-adevăr ultimul biscuit, l-a rupt în două și i-a oferit zâmbind cald o jumătate. Simțind că el a depășit limita bunului simț, tânăra s-a ridicat furioasă și s-a îndreptat spre un alt colț al sălii de așteptare. A deschis geanta ca să pună înăuntru cartea și… spre marea ei surprindere, a văzut înăuntru pachetul de biscuiți pe care îl cumpărase. În acel moment a copleșit-o un sentiment de rușine. A înțeles că pachetul din care mâncase nu era al ei, ci al bărbatului care citea ziarul. El a împărțit plin de bunătate chiar și ultima bucățică pe care o avea, fără să se simtă indignat, superior sau furios.

Morala
Oare de câte ori în viață am mâncat biscuiții altcuiva fără să ne dăm seama? Înainte să ne grăbim să-i judecăm pe alții am fi mult mai câștigați dacă am privi cu atenție în jur… și mai ales în sufletul nostru!

Sursa: drumuricatretine

marți, 11 septembrie 2012

SPIRITUL DACIC RENAȘTE – Conferință susținută de Daniel Roxin în București, pe 27 septembrie



Este vremea acțiunii! Este vremea soluțiilor! Este vremea să trecem de la discuțiile despre geto-daci, la realizarea unor lucruri care să conteze pe termen lung!

De aceea, vă invit pe 27 septembrie, de la ora 19:00, să participați la conferința cu tema „Spiritul dacic renaște”, conferință care va avea loc în București, la sala Arcub, pe strada Batiștei, nr. 14 (în apropierea hotelului Intercontinental). Se vor propune soluții inedite, se vor spune lucruri noi, vor participa invitați speciali. 
Fiți parte din proiectele pe care le vom demara din această toamnă!

Daniel Roxin

Rezervarea biletelor se poate face pe e-mail, la următoarea adresă: adevents1@yahoo.com sau la telefon 0746 165 813 (Cristiana Dragomir). Biletele ne-rezervate online vor fi puse la vânzare pe 27 septembrie, la sala Arcub, de la ora 17:00, înaintea începerii conferinței. Costul unui bilet: 30 de lei.

Organizatori:
Box Office Film & Events
AdEvents


Vizitează siteul www.adevaruldespredaci.ro

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Epopeea Getică - Taina ascunsă a strămoșilor omenirii

"Volumul reprezintă o sinteză a învățăturilor culese în perioada de retragere la o mânăstire de pustnici din Oltenia, redată sunt forma tradițională a unui cântec inițiatic în versuri.

Epopeea getică nu constituie un studiu științific și nici o lucrare de cercetare etnologică sau antropologică, ci un imn sufletesc închinat credințelor strămoșești ale călugărilor carpatini iconari și pustnicilor care considerau că, în Carpați, creștinismul a reprezentat doar o continuare a vechii religii a Dumnezeului Tată, reprezentat prin preotul său Zalmoxes, Moșul Timp.

Lucrarea este un dar primit de mine din partea unor Oameni deosebiți, care au avut harul și cunoașterea de a mă conduce spre o lume complet nouă, amintindu-mi și reamintindu-mi lucruri importante din istoria spirituală a omenirii.

Cititorul va avea ocazia să descopere curgerea, confluența și asemănările din fondul străvechi al mai multor religii, care toate converg spre universalitate și același Bine primordial, figurat în epoci diferite prin Chipuri diferite."

Sebastian Stănculescu 

Cartea poate fi comandata aici: Editura Salco

Biotransformări sub influența psihicului - Conferință cu Cristian Mureșanu în Iași


Pentru prima dată în lume, fenomenul fiziologic al bioalchimiei este pe cale de a fi explicat ştiinţific şi metodic, fiind propus pentru studiere şi experimentare la o universitate de top americană.

Autorul şi self-trainer-ul în bioalchimia fiinţei  - Cristian Mureşanu, vă prezintă POVESTEA VIE  şi plină de semnificaţii a modului în care a reuşit să declanşeze acest fenomen şi mecanism fiziologic, momentan nedescoperit de către ştiinţa medicală.

Observând influenţa rezonantă a energiilor de biotransformare asupra celor care l-au cunoscut, Cristian Mureşanu va susţine în Iasi pe 15 septembrie 2012 o  Conferinţă practică şi teoretică de iniţiere în bioalchimie pentru cei interesaţi.

vineri, 7 septembrie 2012

De astazi, emisiunea "Adevaruri tulburatoare", pe care o realizez pe Nasul Tv, poate fi vizionata in toata tara si pe UPC Digital

De astazi, emisiunea "Adevaruri tulburatoare" pe care o realizez in fiecare vineri de la ora 22:00, pe Nasul Tv (in reluare sambata de la ora 18:00 si duminica de la ora 12:00), poate fi vizionata in toata tara si pe UPC Digital, la pozitia 407. Sunt motive sa cred ca in curand se va intra si pe RDS-RCS. Oricum, este un pas mare inainte, postul tv acoperind acum peste 50% din piata de cablu din Romania.

Va rog sa ii informati pe toti prietenii vostri inetresati de subiect ca, de astazi, emisiunea "Adevaruri tulburatoare" poate fi receptionata si pe UPC Digital in toata tara. Ea mai poate fi receptinata si in urmatoarele retele de cablu:
-          Dolce – poziția 260
-          UPC digital – poziția 407
-          INES
-          AKTA
-          NEXTGEN
-          HELAS – satelit

Si pe internet, la adresa:
http://live.nasul.tv/

O parte dintre emisiunile realizate pana acum le puteti viziona pe internet la adresa:
http://adevaruldespredaci.ro/category/emisiuni-tv/

Daniel Roxin

joi, 6 septembrie 2012

Echilibrul dintre viața spirituală și cea materială

"Este evident că omul este mai bine pregătit pentru viaţa în materie decât pentru viaţa spirituală, deoarece instrumentele pe care le posedă pentru a trăi şi a munci în planul fizic, cele cinci simţuri, sunt mult mai dezvoltate decât instrumentele care îi permit să muncească în Lumea spiritului. 

Dacă decideţi să vă construiţi o casă, sunt suficiente câteva săptămâni, pe când dacă vreţi să creaţi în domeniul spiritual, nimeni nu vede nimic, nici voi, nici ceilalţi. Deci, nici un fel de certitudine, nici o claritate şi sunteţi indecis, nefericit, asaltat de îndoieli până la punctul în care aveţi dorinţa de a lăsa totul şi de a vă lansa ca toată lumea într-o activitate a cărui rezultat este vizibil pentru toţi. Faceţi cum vreţi, dar într-o zi, chiar în mijlocul celor mai mari succese, veţi simţi că în interior vă lipseşte ceva. Şi este normal, pentru că n-aţi atins esenţialul, nu aţi plantat încă, orice ar fi, în domeniul Luminii, al înţelepciunii, al iubirii, al puterii, al eternităţii.

miercuri, 5 septembrie 2012

Americanii își retrag sprijinul militar acordat Israelului, pentru a bloca atacarea Iranului în septembrie

Statele Unite si-au redus de o maniera semnificativa manevrele militare prevazute in aceasta toamna cu Israelul,  din cauza dezacordurilor legate de maniera de reactie in fata ambitiilor nucleare ale Iranului, scrie Time, preluat de AFP.
 
Revista, care citeaza “surse bine plasate din cele doua tari”, precizeaza ca Washingtonul si-a redus cu doua treimi numarul de militari deplasati in Israel si reduce numarul si puterea sistemelor de rachete care vor fi utilizate in manevrele comune denumite Austere Challenge 12 si prevazute in octombrie.

marți, 4 septembrie 2012

Proiectul Stargate - unitățile de paranormali ale SUA

"Povestea următoare poate părea una de duzină sau, cel mult, din registrul literaturii senzaţionaliste cu iz paranormal, un fel de X-Men pentru cei mari. Cu toate acestea, chiar daca marea majoritatea a oamenilor nu cred în existenţa puterilor paranormale, la nivel înalt s-a trecut chiar la „valorificarea” oamenilor cu astfel de capacităţi în domenii precum securitatea naţională sau colectarea de informaţii. Project Stargate este termenul-umbrelă pentru o serie de experimente şi programe lansate de guvernele americane cu scopul precis al perfecţionării unor metode specifice de identificare şi antrenare a aşa-numiţilor „agenţi psy” – viitorii agenţi paranormali care culeg informaţii vitale pentru Armata Americană şi agenţiile de spionaj ale Washingtonului…

luni, 3 septembrie 2012

Acțiune de succes la ARGEDAVA...

Românii încep să se trezească!... Ieri am avut ocazia să cunosc, la Argedava, cetatea lui Burebista, 70-80 de oameni cărora le pasă de adevărata noastră istorie, de destinul acestui popor. Ceea ce este îmbucurător este faptul că au venit și copii doritori să afle mai multe despre istoria geto-dacilor, că un student a fost în stare să vină 20 de km cu taxiul, doar să nu rateze participarea la această acțiune... Au venit entuziaști de toate vârstele, din București dar și din Ploiești sau Oltenița. Toți acești noi prieteni s-au bucurat să afle povestea cetății dacice Argedava, s-au bucurat să dea o mână de ajutor la adunarea unei părți din gunoaiele care înconjoară locul unde s-a născut Burebista, cel mai mare rege dac.

Spre surpriza noastră, la apelul făcut acum câteva zile pe internet a răspuns și scriitorul Pavel Coruț împreună cu un grup de prieteni care, de altfel, au fost cei mai harnici și au dat tonul la curățenia simbolică pe care am făcut-o. De asemenea, doi localnici care au lucrat la săpăturile arheologice de la acest sit, au venit spontan în mijlocul nostru și ne-au povestit lucruri inedite...

Iată, deci, că se poate! Acest popor nu și-a spus ultimul cuvânt iar acțiunea de ieri ne dă speranța că putem să ne recuperăm istoria și demnitatea. 

Cu această ocazie, facem și un apel către Ministerul Culturii: oameni buni, aduceți în atenția publică cetatea Argedava! Nu e posibil să avem în apropierea Bucureștiului un spațiu de o asemenea importanță istorică și să continuăm să ne batem joc de el și de istoria din spatele lui! Ajunge! 

Daniel Roxin și Valentin Roman

Foto: Mircea

VEZI MAI MULTE FOTO si UN FILMULET VIDEO: