marți, 30 octombrie 2012

Urmaşii MAYAŞILOR spun ce înseamnă 21 decembrie 2012. Apocalipsa este "o minciună"

O alianţă formată din organizaţii ale unor descendenţi ai civilizaţiei mayaşe condamnă folosirea miturilor apocaliptice pentru a obţine profit.

"Ne revoltăm în faţa înşelăciunilor, minciunilor şi manipulărilor şi împotriva transformării noastre în folclor de dragul profitului" a declarat liderul alianţei mayaşe Oxlaljuj Ajpop, Felipe Gomez, citat de AFP.

vineri, 26 octombrie 2012

O balenă beluga scoate “sunete umane” (audio)

Cercetătorii americani au fost şocaţi să descopere o balenă beluga a cărei vocalize erau incredibil de apropiate de cele ale limbajului uman. Până acum, niciun animal nu a mai încercat o asemenea imitare, într-un mod atât de spontan, relatează Bbc.co.uk.

Balenele sunt cunoscute drept “canarii mărilor” pentru sunetele lor ascuţite, şi, deşi circulau zvonuri despre faptul că ar scoate şi sunete umane, până acum nu a fost înregistrată nici o dovadă.

Atunci când un scufundător de la Fundaţia Naţională a Mamiferelor Marine din California a ieşit la suprafaţă întrebând nedumerit “Cine mi-a zis să ies?”, oamenii de ştiinţă au fost puşi în faţa unui fapt uimitor.

Imediat au identificat că vinovatul care “vorbise” - era balena NOC, astfel că s-au grăbit să o înregistreze.

joi, 25 octombrie 2012

Harta comorilor din România - informații uimitoare (video)

Într-un serial tv de excepție, Radu Moraru, Daniel Roxin și invitații lor iți vor dezvălui Fabuloasa Istorie Antică a României. Comori și vestigii incredibile, secrete și conspirații, mituri și descoperiri arheologice de ultimă oră…

Istoria neobișnuită a strămoșilor tăi este adusă la lumină începând de joi, 25 octombrie, de la ora 20:00, pe Nașul Tv (pe cablu - detalii AICI sau pe internet - http://live.nasul.tv/), cu primul episod – „Harta comorilor din România”.

Traiești într-unul dintre cele mai fascinante locuri ale planetei! DESCOPERĂ-L!

În episoadele următoare vom aborda subiecte la fel de incitante. Iată câteva dintre acestea... Citește continuarea aici:

marți, 23 octombrie 2012

Activitatea creierului uman în timpul rugăciunii

Doctorul Andrew Newberg, directorul de cercetare de la Centrul Myrna Brind pentru Medicină Integrativă din cadrul Spitalului Universitar Thomson Jefferson, a studiat efectul neuroştiinţific al experienţelor religioase şi spirituale de zeci de ani, relatează Huffingtonpost.com.

Într-un clip video din seria “Prin gaura de vierme” narată de Morgan Freeman, doctorul Newberg explică faptul că, pentru a studia efectele meditaţiei şi ale rugăciunii asupra creierului, injectează subiecţilor săi un colorant radioactiv inofensiv în timp ce se află într-o stare profundă de rugăciune sau meditaţie.

Colorantul migrează în părţile creierului unde fluxul sanguin este cel mai puternic, adică în partea cea mai activă a creierului.

luni, 22 octombrie 2012

Autostrada comorilor (video)

Emisiunea pe aceasta tema pe care am realizat-o impreuna cu Radu Moraru, prof.dr. Mihai Popescu si Valentin Roman pe Nasul Tv, joi seara, poate fi urmarita aici:  http://www.nasul.tv/?p=23076

"Niște oameni au tras cu un pix o linie pe harta Ar­dea­lului, de la apus la răsărit. Și au spus: pe aici va fi viitoarea autostradă! O simplă dungă, puțin șerpuită, de la Nădlac spre Sibiu, pe care aveau să pornească ex­cavatoare și buldozere imense, într-un "marș” lent, al celui mai impresionant șantier din câte au fost în România ultimilor ani. Înaintea "drumarilor”, au fost trimiși arheologii. Ca să "descarce de sarcină” întregul traseu al șoselei, adică să vadă dacă nu cumva pe acest drum s-ar afla ceva rămășițe de istorie. Au fost aduși mult prea târ­ziu, cu doar câteva luni înainte de star­tul lucrărilor. În alte țări euro­pene, cercetările arheologice durează trei-patru ani în avans. La noi, devăl­mășie pă­gână: muncă în grabă, me­reu "cu pistolul la tâmplă”, stresul unor specialiști mânați zi de zi de la spate de tăvălugul uriașului șantier care avansa, avansa! (Con­structorii erau ei înșiși într-o întârziere enor­mă, de ani de zile, față de termenul inițial). Neglijență. Chestiuni de bani, de interese, de mentalitate... Po­litice, mai ales. Dar chiar și așa: în doar două-trei luni de lucru în viteză, acei câțiva arheologi trimiși aici au făcut niște desco­pe­riri de talie... mon­dială! Reușite ce pot să schimbe istoria întregii Eu­rope!

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Noi descoperiri privind inversarea polilor magnetici ai Pamantului

Cercetarile oamenilor de stiinta germani au aratat ca inversarea polilor magnetici ai Pamantului se produce intr-o perioada mai scurta, ultima data avand o durata de doar 440 de ani. In prezent, fenomenul schimbarii polaritatii campului magnetic a inceput de 250 de ani.

Specialistii considera, de asemenea, ca nu este o coincidenta inversarea campului magnetic al Pamantului si producerea unei super eruptii vulcanice, care au avut loc in aceeasi perioada, potrivit Sott.

joi, 18 octombrie 2012

21 OCTOMBRIE: ZIUA IN CARE CEREM UNIREA!

La 27 martie 1918, Sfatul Tarii vota un act al carui text si mesaj a razbatut peste decenii, argumentand mai mult decat clar necesitatea si firescul unirii dintre cele doua tari surori: “In numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declara Republica Democratica Moldoveneasca (Basarabia) in hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunare, Marea Neagra si vechile granite cu Austria, rupta de Rusia acum o suta si mai bine de ani din trupul vechii Moldove, in puterea dreptului istoric si dreptului de neam pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor, de azi inainte si pentru totdeauna, SE UNESTE CU MAMA SA ROMANIA. TRAIASCA UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA DE-A PURURI SI INTOTDEAUNA!”

Paradoxul unui popor despartit de granite trebuie sa inceteze

Granitele trasate abuziv de catre unii, intre doua tari surori, trebuie sa dispara! Teoriile potrivit carora, de o parte si de alta a Prutului, ar trai doua popoare de etnie si limba diferite trebuie sa dispara! Urmasi ai dacilor liberi, moldovenii din Basarabia sunt fratii nostri, in ciuda oricaror voci ce continua sa sustina contrariul.

Istoria a demonstrat inca o data ca un popor cu o istorie milenara, care-si traga seva puterii din unitatea de limba, credinta, obiceiuri si datini, nu poate fi despartit penru totdeauna de vointa miseleasca a unor grupuri de interese. Se cere Unirea, tot mai vehement, tot mai puternic, de catre tot mai multi romani.

In firea lucrurilor sta faptul ca cei ce vorbesc aceeasi limba, cu aceeasi descedenta, uniti prin simtiri si istorie comuna sa vietuiasca liberi alaturi unii de altii, in aceeasi tara, pe acelasi drum, cu bune si cu rele. Nepasarea nu face decat sa perpetueze o stare de fapt care inseamna MINCIUNA, iar tacerea inseamna acceptarea ca altcineva sa hotarasca in numele nostru. A venit vremea sa aratam ca suntem multi, uniti in actiuni, energici. Acum este momentul nostru!

FITI ALATURI DE NOI PE 21 OCTOMBRIE, DE LA ORA 14, IN PIATA VICTORIEI, LA MARSUL UNIRII!!!


un articol de Valentin Roman


Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

miercuri, 17 octombrie 2012

Valea Regilor Traci

"De la Giurgiu la Russe e o aruncatura de bat. Un pod ce separa doua tari, peste o Dunare-granita care in trecut lega, si nu despartea, ca acum, malurile. Si care era o adevarata coloana vertebrala a Europei.

Sunt pentru prima oara in Bulgaria. Pentru mine e o tara straina, cu o limba straina. Si totusi, acum doua mii de ani, de o parte si de alta a apei, traia acelasi neam si se vorbea aceeasi limba. Asa cum de o parte si de alta a Muresului sau pe un mal si altul al Oltului traieste acelasi popor. Oamenii se strigau de pe un mal pe celalalt al Dunarii in acelasi grai. Flacaii mergeau la petit cu barcile, iar pescarii de pe ambele tarmuri se intalneau in mijlocul apei la povesti despre stime si balauri cu sapte capete. Dar ce s-a intamplat? Unde a disparut bucata aceasta de istorie comuna?

Călătoria cu o viteză mai mare decât cea a luminii este posibilă, spun matematicienii

Chiar este posibil să călătoreşti mai repede decât lumina?, se întreabă Messagetoeagle.com. Potrivit lui Einstein, viteza luminii este limita de viteză supremă din Univers, dar o echipă de matematicieni de la Universitatea Adelaide au extins teoria relativităţii a lui Einstein pentru a putea lucra dincolo de această barieră.

Albert Einstein a propus faimoasa teorie în 1905 şi a explicat modul în care mişcarea şi viteza este întotdeauna relativă pentru cadrul de referinţă al observatorului.

Profesorul Jim Hill şi doctorul Barry Cox de la Şcoala de Ştiinţe Matematice ale universităţii spun că putem călători mai repede decât lumina.

marți, 16 octombrie 2012

Uimitor! Un maestru chinez vindecă nanismul. Pacienții cresc în înălțime cu 9-25 de cm in 3 luni!!!

Maestrul Chiheng a fost născut în 1938 într-o familie de medici chinezi. El a arătat interes pentru medicina tradiţională chinezească încă de când era foarte tânăr şi a decis să studieze medicamentele pe bază de plante din China.

Din păcate, el a fost foarte frustrat din cauza dimensiunii mici, când el a devenit un adult. Nici o femeie nu a vrut să se căsătorească cu el. Prin urmare el s-a săturat de societate şi a devenit un călugăr. În templu s-a specializat in cercetarea pentru tratarea nanismului. Totul vine la cel care aşteaptă. El a găsit în sfârşit o bună metodă de tratament a nanismului. El nu şi-a vindecat numai propria lui boală, dar a ajutat, de asemenea, multe alte persoane suferinde de nanism.

luni, 15 octombrie 2012

Nu este SF: O planetă din diamant, la 40 de ani lumină de Pământ

Universul tocmai a devenit un pic mai bogat, după ce oamenii de știință au descoperit o planetă alcătuită în mare parte din diamant, relatează nationalgeographic.com.

Numită 55 Cancri-e, planeta solidă este de două ori mai mare decât Pământul, dar are o masă de opt ori mai mare. Detectată pentru prima dată în anul 2011, în timp ce trecea prin fața soarelui său, planeta realizează mișcarea de revoluție în jurul stelei în numai 18 ore.

duminică, 14 octombrie 2012

Cineva ne ucide istoria…

"În Europa de Vest nu se cunoaste istoria României si cei care o viziteaza acum vãd sãrãcia materialã de astãzi, si nicidecum milenara ei bogãtie culturalã si spiritualã. In plus, propaganda maghiarã din SUA se bazeazã pe milioanele de dolari ale D-lui Soros, care finanteazã edituri si opinii la Bucuresti, în timp ce în Elvetia am auzit de la un doctor în istorie (la Geneva, în iunie 1999) cã Transilvania a apãrut în secolul XIII si de la un ambasador francez în România (la Lausanne, în noiembrie 1998) cã poporul român a dispãrut timp de 1000 de ani ca sã reaparã, ca prin miracol, în secolul XIV !

vineri, 12 octombrie 2012

97% din ADN-ul nostru nu este “nefolosit”, aşa cum considerau în trecut cercetătorii

Peste 400 de cercetători, din 32 de laboratoare din toată lumea, au descoperit, după nouă ani de investigaţii, date despre ADN-ul uman care ar putea duce la o mai bună înţelegere a modului în care funcţionează acesta, relatează Wakeup-world.com.

Genomul uman este înţesat cu cel puţin patru milioane de aşa numite „întrerupătoare“ genetice -  care decid care gene sau grupuri de gene sunt activate sau inactivate. Acestea se regăsesc în particule de ADN care erau până acum considerate „deşeuri“, fără vreo importanţă pentru medicină. Acum, însă, se pare că acestea joacă un rol crucial în controlarea modului în care celulele, organele şi alte ţesuturi se comportă.

joi, 11 octombrie 2012

Neurochirurg de la Harvard: Exista viata dupa moarte...

Un profesor de la Universitatea Harvard, care credea ca toate lucrurile in viata au o explicatie stiintifica, a povestit ce fel de experiente a trait cat timp a fost in moarte clinica si cum si-a schimbat complet conceptiile.

Doctorul Eben Alexander, care timp de 15 ani a fost profesor neurochirurg la Harvard, s-a imbolnavit de o forma foarte grava de meningita in 2008 si timp de sapte zile a fost in moarte clinica. Cu ajutorul medicilor de la spitalul din Virginia, SUA, a reusit sa isi revina.

marți, 9 octombrie 2012

Ce face creierul uman atunci când este “hrănit” cu sentimente negative

Doctorul Joe Dispenza, unul dintre cei mai populari protagonişti ai filmului „What the bleep do we know?”, explică foarte clar cum lucrează substanţele chimice în creierul nostru, menţinându-ne în vechile obiceiuri şi modele comportamentale şi ce poate fi făcut pentru a depăsi aceste tipare.


Creierul se ocupă de interacţiunea cu mediul. In faza de învăţare, memorăm informaţii sau moduri de abordare a unor situaţii noi. Apoi aplicăm ceea ce am învăţat.

Ne propunem să personalizăm, sa demonstrăm, să ne adaptăm comportamentul. Când facem asta, vom aveam o nouă experienţă.

luni, 8 octombrie 2012

Stăpânii "din umbră" ai lumii. Planul ascuns din "Noul Testament al Satanei" răscoleşte prezentul (1)


Trecerea peste criza economică, lupta pentru supravieţuire, dorinţa de a reuşi în viaţă sunt gânduri care animă toţi oamenii de rând din această lume. Fiecare persoană îşi doreşte să facă mai bine, mai mult, iar trecerea lui prin această lume să nu fie acoperită de întuneric.

Însă acesta este doar vârful icebergului - grijile cotidiene care ne macină pe fiecare în parte sunt lucruri minuscule, care ne ţin ocupaţi. Sub "apă" se află însă forţa care conduce de fapt această lume, care ne decide destinul şi ne scrie evoluţia în viaţă.

Stopați atentatul la istoria străveche a neamului! Semnați petiția ACUM!

"Am luat act cu durere de lucrările la autostrada A1 și sprijinim inițiativa patriotică a Grupului "România Vie". Doar cei care n-au habar de însemnătatea unei istorii străvechi precum a traco-daco-geților pot iniția lucrări de asemenea anvergură demolatoare! O dovadă mai clară a imposturii politice și economice din partea celor aflați vremelnic la putere în România nici că se poate imagina! Toți intelectualii treji ai momentului, toți oamenii de cultură, toți cetățenii acestei suferinde țări sînt chemați să semneze acest demers de STOPARE IMEDIATĂ A LUCRĂRILOR DISTRUCTIVE DIN ZONA TURDAȘ-TĂRTĂRIA-CRISTIAN! Cei care nu știu, ignoră ori sfidează ISTORIA acestei țări, nu au nici dreptul să lucreze și să fie plătiți pentru munca lor în România! Strămoșii noștri, conduși de voievozi patrioți care și-au jertfit nu numai liniștea și averile, ci chiar și viețile pentru binele comun, s-ar răsuci în morminte asistînd la nepăsarea noastră! Să ne unim, dar, în numele adevărului istoric, pentru a stopa imediat pripitele și distructivele lucrări la autostrada A1!"

duminică, 7 octombrie 2012

Viața ta – suma alegerilor făcute până în prezent

"În fiecare zi, fiecare dintre noi face o mulţime de alegeri care vor avea impact asupra vieţilor noastre. Unele dintre acestea sunt de mică importanţă si ne vor influenţa în urmă­toarele câteva minute, ore, sau zile, în timp ce altele ne vor schimba complet cursul vieţii. Unele alegeri sunt mai uşor de făcut, altele mai greu. Unele ne vor conduce direct spre suc­ces, în timp ce altele ne vor aduce faţă în faţă cu eşecul. Unele vor părea cutremurător de importante, în timp ce altele vor părea complet nesemnificative. Dar ce trebuie să ştim neapărat este că fiecare alegere, importantă sau nu, uşoară sau dificilă, pe care o luăm în mod individual sau co­lectiv, ne modifică cursul vieţii. Calitatea alegerilor noastre va hotărî, dacă ne vom lupta cu frustrările, sau vom trăi o viaţă extraordinară – viaţa visurilor noastre.

“Cherchez la femme!” - invitatie la teatru - astazi, 7 octombrie

Compania de teatru Passepartout Dan Puric îți prezintă spectacolul “Cherchez la femme!” - astazi, 07 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Rapsodia, pe strada Lipscani.

“Cherchez la femme!” se identifică cu stilul deja consacrat al Școlii lui Dan Puric, însă Petrică Voicu, creatorul acestui spectacol, și-a găsit, după mulți ani de lucru, propria cale de expresie. Cu mesajul său simplu – viața ca o călătorie în căutarea iubirii - “Cherchez la femme!” nu este o piesă de teatru obișnuită, cu dialoguri greoaie, ci un gând efervescent, care prinde viață și încearcă să se elibereze de legile clasice ale scenei.

Pantomimă și dans, lumină și întuneric, realitate dură și vis gingaș, din toate acestea se naște misterul spectacolului. Vorbind despre iluzii, descoperiri și durere, “Cherchez la femme!” ne vorbește despre de fapt despre îndrăgostire, ca miracol al Universului.

Iar îndrăgostirea nu este hrănită decât de femeie, cea care are puterea de a regenera omul și odată cu el, lumea întreagă."  

Afla mai multe aici: CompaniaDanPuric

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Scrisoare de adio - "Unde este Dumnezeu, mamă? Unde este Dumnezeu, tată? Nu vedeţi că înnebunim fără El?"

( dupa o intamplare reala)
 „Salvati sufletele noastre”, S.O.S….., asa a indraznit sa scrie cineva pe peretele closetului de la liceu (printre toate celelalte porcarii sexuale)... Da, acesta e strigatul meu nerostit, poate strigatul generatiei mele, innabusit in inimile noastre, sub mormanele de gunoi ale vietii de zi cu zi, de chistoace si sticle goale, de prezervative si seringi; de decibelii muzicii date la maxim, de buzele si corpul celui imbratisat nu din dragoste (ce e aia, poate ca nu stiti nici voi!), ci din disperarea aceea scarboasa a batranilor neputinciosi, de a nu fi singuri! Da, acesta e adevarul nostru, partea cea nobila si frumoasa din noi, si nu putem sa-l scriem decat pe peretii veceului!

vineri, 5 octombrie 2012

Uimitor - Fiecare fir de nisip este o adevărată operă de artă – GALERIE FOTO

Când faci o plimbare pe plajă sub clar de lună, cât de des te gândeşti la firele minuscule de nisip care se prind de degetele tale? De deasupra, nisipul pare a fi o grămadă de pietricele maronii, uneori presărate cu scoici sau mucuri de ţigară. Însă nisipul are o poveste mult mai fascinantă, prezintă Discovermagazine.com.

Compus din resturi ale erupţiilor vulcanice, ale munţilor erodaţi, de organisme moarte şi chiar din rămăşiţe ale structurilor degradate realizate de om, nisipul poate dezvălui istoria biologică şi geologică a unui mediu local. 

Iar analizată îndeajuns de aproape, aşa cum a făcut cercetătorul şi artistul Gary Greenberg, nisipul poate dezvălui culori, forme şi texturi spectaculoase.

Aceste imagini ale boabelor de nisip din întreaga lume au fost realizate de Greenberg folosind un microscop 3D de ultimă generaţie.

VEZI FORMELE SI CULORILE UIMITOARE ALE NISIPULUI:

130 de organizaţii fac apel la suspendarea autorizaţiilor porumbului modificat genetic

Circa 130 de organizaţii, între care Fondul Mondial pentru Natură (WWF), Greenpeace şi Attac, au făcut apel miercuri la autorităţile franceze să suspende autorizaţiile porumbului modificat genetic NK603, după un studiu şocant privind siguranţa consumării acestuia, relatează AFP.

Într-un apel comun trimis premierului şi miniştrilor cercetării, sănătăţii, agriculturii şi mediului, organizaţiile se declară ‘îngrijorate’ şi cer ‘suspendarea temporară a autorizaţiilor porumbului NK603 şi erbicidului Roundup’. Porumbul modificat genetic NK603 al Monsanto, rezistent la erbicidul Roundup al aceleiaşi companii, este autorizat pentru import şi consum în Europa.

joi, 4 octombrie 2012

PERICOL: Siturile de la Turdas si Tartaria ar putea fi aproape distruse (video)

Daca v-ati fi asteptat ca politica, sistematica si accentuata, de distrugere a istoriei noastre sa se fi sfarsit, noi va spunem ca va inselati. Abia ce incepuseram si noi, alaturi de multi romani, sa ne bucuram de noile descoperiri ale arheologilor, pe care le-am semnalat pe site-ul nostru asa cum au facut-o zeci de alte site-uri, televiziuni si ziare, cand vestile rele au inceput sa soseasca.

Concret, o parte din siturile cu o vechime milenara, unele dintre ele fiind printre cele mai vechi vestigii ale locuirii umane sedentare din Europa si in lume urmeaza sa fie distruse. Da, DISTRUSE, iar asta se va face cu acceptul si cunostinta arheologilor de acolo, a celor din ministerul Culturii si a altor persoane ce ar fi putut impiedica aceasta crima asupra insasi identitatii noastre nationale.

miercuri, 3 octombrie 2012

INCREDIBIL:Pentagonul a efectuat experimente secrete cu substanţe radioactive asupra populației SUA

"Armata americană a efectuat experimente ultra-secrete pe cetăţenii din oraşul St. Louis, Missouri. Testele au durat ani de zile, oamenii fiind expuşi la compuşi radioactivi în timpul Războiului Rece. Dezvăluirea incredibilă aparţine profesorului de sociologie în cadrul St. Louis Community College, Lisa Martino-Taylor, scrie Daily Mail.

Deşi autorităţile s-au bătut cu pumnii în piept că substanţele aruncate au fost "inofensive", Lisa Martino-Taylor a descoperit că spray-ul conţinea un aditiv radioactiv.

marți, 2 octombrie 2012

3 descoperiri ale fizicii cuantice, cu impact major asupra vieţii noastre

"Noi gândim încontinuu, fie că vrem sau nu aceasta. Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi. Iar toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile.

Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul „ceea ce se aseamănă se adună”.
Fiecare gând, indiferent că este bun sau rău, declanşează un proces de rezonanţă. Tot ceea ce va vibra la unison cu energia gândurilor noastre va fi atras automat în viaţa noastră.
Gândurile tale secrete, felul în care îi judeci pe ceilalţi, vorbăria interminabilă a minţii – totul formează un fel de intenţie.

luni, 1 octombrie 2012

Suntem urmasii primilor fauritori de orase din lume

Este o realitate! Inaintasii nostri au fost printre primii ce au creat orase in mileniile 4-5 i.e.n. Daca analizam lista celor mai vechi asezari umane din lume, locuite neintrerupt din vechime pana in zilele noastre, observam ca arealul geografic al Romaniei si Bulgariei, corespondent culturilor proto-tracice si tracice, prezinta unele dintre cele mai vechi urme proto-urbane si urbane atestate arheologic.
Mai multe detalii aici: