vineri, 28 decembrie 2012

Un nou ȘOC CULTURAL: ceramică veche de 8-10.000 de ani, descoperită pe autostrada Sibiu - Orăștie

Într-o emisiune incendiară pe Nașul Tv, vineri, 28 decembrie, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 18:00, duminică, de la ora 13:00 și luni, de la ora 09:00), vă voi vorbi, împreună cu invitații mei, despre războiul care se poartă chiar în aceste momente pe Autostrada Comorilor și vă voi prezenta, în exclusivitate, o descoperire excepțională. 

Acum câteva luni, invitații acestei emisiuni (pe care vă las să-i descoperiți vineri seara) au plecat în străinătate cu câteva bucăți de ceramică luate din zona siturilor Turdaș - Șibot și le-au verificat vechimea în laboratoare de specialitate. Rezultatul este bulversant: ceramica are o vechime de 8-10.000 de ani, ceea ce reprezintă un nou ȘOC CULTURAL, o nouă dovadă că PRIMELE CULTURI EUROPENE s-au format AICI. 

Personaje incomode, cei doi invitați "au avut parte", fiecare, de câte o tentativă de omor în cursul ultimului an, dar acest lucru nu i-a făcut să renunțe.

Anul 2013 se anunță, așadar, un an al unor dezvăluiri și acțiuni surpriză ce vor face valuri foarte mari. Fiți alături de noi în acest demers de recuperare a istoriei acestor meleaguri! Doamne-ajută!

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

luni, 24 decembrie 2012

Program special de Crăciun pe Radio Vocea Sufletului

Pentru 24, 25 și 26 decembrie am pregătit un program special de colinde și cântece de Crăciun pe Radio Vocea Sufletului. Iată programul de care te poți bucura alături de noi:

Luni, 24 decembrie:
- ora17:00 - Cântece de Crăciun (Clasic)
- ora 19:00 - Recital de colinde - Ștefan Hrușcă
- ora 21:00 - Cântece și colinde de Crăciun din repertoriul românesc și internațional

Marți, 25 decembrie:
- ora 12:00 - Colinde și cântece de Crăciun - Corul Madrigal
- ora 15:00 - Cântece de Crăciun - recital Celtic Women 
- ora 19:00 - Cântece și colinde de Crăciun din repertoriul românesc și internațional (reluare)
- ora 21:00 -
Recital de colinde - Ștefan Hrușcă (reluare)

Miercuri, 26 decembrie:
- ora 12:00 - Cântece de Crăciun - recital Celtic Women (reluare)
- ora 17:00 - Cântece de Crăciun  - Clasic (reluare) 
- ora 21:00 - Colinde și cântece de Crăciun - Corul Madrigal (reluare)

Echipa Radio Vocea Sufletului vă dorește un Crăciun fericit!
Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

duminică, 23 decembrie 2012

Europa s-a născut în Carpați. DOVEZILE...

Pentru multi oameni, integrarea noastra in Uniunea Europeana are intelesul larg de integrare in Europa, ca spatiu cultural si istoric. De parca pana acum am fi fost in afara ei! Ba si mai mult: Europa isi are radacinile si valorile ancestrale plamadite tocmai aici, la noi, la Dunarea de Mijloc, intr-o civilizatie infloritoare, de acum 7-8000 de ani, intr-o vreme cand Occidentul era doar un “vest salbatic”.

Fara aceasta civilizatie a Vechii Europe, contemporana cu cele ale Egiptului, Sumerului, Mesopotamiei, nu ar fi fost posibile sinteza greco-romana de mai tarziu si nici nasterea Europei moderne. Dar astazi, cand Europa ne invata cum sa ne anesteziem porcul inainte de a-l sacrifica ori cum sa dezinfectam ugerul vacii inainte de muls, ar trebui sa avem curajul si mandria de a-i aminti Europei cat de mult ne datoreaza, rostind doar cateva cuvinte precum: Cucuteni, Gumelnita, Hamangia…

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Spartacus - Tracul care a răvășit Imperiul Roman - astăzi, pe Nașul Tv

Uimitoarea viață a legendarului gladiator trac, Spartacus, vă este prezentată, cu multe detalii inedite, în emisiunea "Adevăruri tulburătoare'. Cei care nu au văzut episodul "Spartacus - Tracul care a răvășit Imperiul Roman", aseară, de la ora 22:00, sunt invitați să o urmărească în reluare astăzi, de la ora 18:00, duminică de la ora 13:00 sau luni de la ora 09:00.

Invitatul emisiunii, prof. dr. Mihai Popescu, vă va prezenta informații surprinzătoare despre acest simbol al luptei pentru libertate și despre ecourile pe care personalitatea și faptele lui le au încă în lumea modernă.

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI
Daniel Roxin


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

vineri, 21 decembrie 2012

Mesajul meu către TINE...




Oprește-te o zi din călătoria fără sfârșit pe care o faci între iluzii și dorințe, între a face și a avea! Oferă-ți... timp, astăzi, pentru A FI. Rămâi tăcut, interiorizat și ascultă-ți vocea sufletului. Meditează asupra sensului vieții tale și vezi dacă drumurile pe care le-ai umblat duc cu adevărat UNDEVA. Fii deschis, omule frumos, către ceea ce spațiul dintre multele neîmpliniri îți poate aduce pentru îmbogățirea ta sufletească. Îndepărtează norii trecutului, uită de ceața care îți ascunde ziua de mâine și rămâi astăzi, senin, ÎN PREZENT!

Tu și Universul..., Tu în acest Univers..., Universul care ești TU!

Doar fii!...

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

luni, 17 decembrie 2012

"Crăciunul jucăriilor" - primul spectacol pentru copii jucat si cântat de copii. 18 și 19 decembrie - Teatrul Excelsior, București


"Craciunul jucariilor", un spectacol de Daniela Nane, text Dan Dobos, muzica Adrian Daminescu, Costume Vlad Tanase si Oana Micu, Coregrafia Stefan Soare.

Teatrul Excelsior (Str. Academiei nr. 28,http://www.strazibucuresti.ro/harta-bucuresti-strada-academiei.html)

- 18 dec 2012 ora 18.30 
- si 19 dec 2012, orele 17.00 si 18.30.

Povestea se petrece in atelierul lui Mos Craciun, unde elfii, spiridusii, zanele mesteresc la crearea unor noi si noi jucarii, care sa fie daruite copiilor sub bradul de Craciun. Personajele principale sunt Mingea, Robotul,
Papusa si Cartea, care nu mai vor ca anul acesta sa fie daruite, pentru ca unii copii nu se comporta frumos cu ele, insa Mos Craciun le convinge sa se razgandeasca.

Enigma mayașă. Cum calculau mayașii timpul...

Foarte putine scrieri s-au pastrat din perioada prespaniola a mayasilor, asta si din cauza ca invadatorii crestini au distrus cam tot ce le-a picat in mana din mostenirea populatiei pe care s-au straduit sa o aduca pe “calea cea dreapta”.

Norocul a facut ca 4 documente, numite codice, sa supravietuiasca. Ironia face ca tocmai un calugar crestin sa le noteze si sa le traduca in latina, dupa ce va fi dat ordin ca multe alte lucrari sa fie arse. Numele lui este Diego De Landa si a ajuns in peninsula Yucatan in jurul anului 1560 o data cu spaniolii cuceritori. Era momentul cand aztecii stapaneau zona, revendicandu-si insa mostenirea mayasa. Lui De Landa ii “datoram” distrugerea a 5.000 de icoane, sute de vase rituale si zeci de lucrari religioase. Dar ii mai datoram si supravietuirea celor 4 codice dintre care unul a avut o importanta capitala pentru descifrarea calendarului care ne da acum batai de cap. Este numit Codexul de la Dresda si contine, pe langa informatii legate de calendar, date precise despre orbitele planetei Venus, ale lui Marte si chiar despre lunile planetei Jupiter. Inainte sa discutam, insa, despre cum o populatie din jungla putea observa cerul cu atata precizie si de ce, va propunem sa aruncam un ochi asupra disparitiei civilizatiei maya.

A apărut noul număr al revistei Dacia Magazin



"A apărut noul număr al revistei Dacia Magazin, (număr dublu 84 – 85, decembrie 2012 – ianuarie 2013), editată de Societatea Internaţională „Dacia Revival”, filiala din Tulcea.


Înfiinţată în 2003 de dr. Napoleon Săvescu, preşedinte al societăţii şi director al revistei, aceasta a devenit publicaţia care a propagat sistematic, competent  şi cu eficienţă ideile şi concepţiile dacologice în ţară şi peste hotare, mărind an de an numărul aderenţilor şi al simpatizanţilor.

Prezentul număr apare la răscruce de ani, lunile decembrie şi ianuarie fiind marcate de două evenimente – Marea Unire şi aniversarea „poetului nostru naţional”.

duminică, 16 decembrie 2012

Conferință cu tema "DACII și adevărul istoric" - luni, 17 decembrie, la teatrul Bulandra din București

Vă aşteptăm luni, 17 decembrie, ora 17.30, la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului „Bulandra” (str. Jean Louis Calderon nr. 76 A – lângă Grădina Icoanei) din Bucureşti, la o sărbătoare de suflet organizată de revista Lumea Misterelor.

La inițiativa organizatorilor, am fost invitat împreună cu conf. univ. dr. Gheorghe Iscru, conf. univ. dr. Aurel David și jurnalistul Valentin Roman să susținem o conferință având ca subiect "Dacii și adevărul istoric".

ATENȚIE! Intrarea se poate face numai pe baza talonului publicat în pag. 26 a ultimului număr al revistei Lumea Misterelor. Revista poate fi cumpărată și în holul Teatrului Bulandra.

Accesul în sală se face în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm!

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

vineri, 14 decembrie 2012

O nouă emisiune pe Nașul Tv - "Gladiatorii traco-geto-daci"

Astăzi, vineri, 14 decembrie, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 18:00, duminică, de la ora 13:00 și luni, de la ora 09:00) vă invit la o nouă emisiune pe Nașul Tv: "Gladiatorii traco-geto-daci". Alături de prof. dr. Mihai Popescu, vom aborda acest subiect incitant aducându-vă o serie de informații inedite despre  lumea gladiatorilor, o lume în care luptătorii traco-geto-daci au fost prezenți.

Peste încă o săptămână, vom continua această emisiune cu "Spartacus - Tracul care a răvășit Imperiul Roman"

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

joi, 13 decembrie 2012

Primul ministru rus, Medvedev, confirmă existența extratereștrilor! (Video)

Vineri, 7 decembrie 2012, prim-minstrul rus Dimitri Medvedev a acordat un interviu transmis în direct simultan pe 5 televiziuni. După terminarea interviului, fostul preşedinte rus a dezvăluit unei jurnaliste că fiecare lider de la Kremlin primeşte două dosare cu informaţii despre extratereştrii care ne vizitează planeta.
Această declaraţie este o premieră mondială, fiind pentru prima oară când un înalt conducător al unei mari puteri recunoaşte public existenţa civilizaţiilor extraterestre în timpul mandatului.
Niciuna dintre televiziuni nu a difuzat iniţial aceste declaraţii însă ele au ajuns după puţin timp pe internet, apoi au fost difuzate de către agenţia Reuters însoţite de comentarii ironice la adresa înalt-funcţionarului rus. În cadrul aceluiaşi interviu, întrebat dacă crede că sfârşitul lumii va veni pe 21 decembrie, Medvedev a spus că nu crede în astfel de lucruri.



Traducerea declarației lui Medvedev: 
- Domnule prim-ministru, dumneavoastra stiţi totul. A fost Pământul vizitat de extratereştri?
- Vă spun pentru prima şi ultima oară: împreună cu valiza cu coduri nucleare, preşedintele primeşte şi un dosar strict secret. Acest dosar conţine în întregime informaţii despre extratereştrii care au vizitat Pământul. Împreună cu acestea preşedintele primeşte şi un raport al unui serviciu special, absolut secret, care gestionează “controlul” extratereştrilor de pe teritoriul ţării noastre. După expirarea mandatului, cele două dosare împreună cu valiza cu codurile pentru declanşarea unui atac nuclear sunt transferate noului preşedinte. Mai multe detalii pe acest subiect puteţi găsi în renumitul film “Men in Black”.
- Câţi extratereştri sunt printre noi?
- Nu pot să vă spun câţi se află printre noi pentru că asta ar crea panică.

NOTA MEA: Să fie adevărat sau Medvedev s-a jucat cu presa? Eu aș merge pe prima variantă, chiar dacă este posibil ca Medvedev să se fi jucat cu presa... ;)

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

miercuri, 12 decembrie 2012

BRAȘOV - Spiritul dacic renaște. Discuții libere - miercuri, 19 decembrie, de la ora 20:30


Miercuri, 19 decembrie, de la ora 20:30, vă invit în Brașov la o discuție liberă despre spiritul dacic și adevăratele noastre rădăcini, cele geto-dacice. Evenimentul va avea loc în Dean`s Irish Pub (www.deanes.ro), la ora 20:30. Rezervările se fac la datele de contact trecute pe afiș.

Daniel Roxin

Iată mai jos invitația Cameliei Bayer ("puiul de dac"), cea care ne-a făcut bucuria organizării acestei întâlniri:

 "Daca vrei sa afli cine esti si de unde vii cu adevarat, daca esti curios sa descoperi realitati pe care nu le cunosteai despre inaintasii nostri, bravii si inteleptii daci, te asteptam cu drag la intalnirea de miercuri, 19 decembrie, ora 20:30, de la Dean`s Irish Pub, unde Daniel Roxin si invitatul sau, Valentin Roman, te vor purta inapoi in timpurile stravechi ale antichitatii, pe meleagurile din spatiul Carpato-Danubiano-Pontic, pe urmele unei culturi fascinante, care a influentat civilizatia europeana intr-un mod pe care manualele de istorie nu ti l-au prezentat asa cum ar merita."

Camelia Bayer, Dean`s Irish Pub - Brașov
www.deanes.ro

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

marți, 11 decembrie 2012

Dacii în sculptura romană - Comunicare la Academia Română cu dl. dr. Leonard Velcescu - miercuri, 12 decembrie, de la ora 11:00

"Cu ocazia prezentarii studiului de iconografie antica "Dacii in sculptura romana" (Leonard Velcescu) va invitam sa asistati la acest eveniment cultural; aceasta comunicare va fi însotita si de o expozitie de fotografii de statui de Daci.

Evenimentul va avea loc miercuri, 12 decembrie 2012, ora 11, la Biblioteca Academiei Române, amfiteatrul Ion Heliade Radulescu (Calea Victoriei, nr 125).

Va multumim si va asteptam !"


Leonard Velcescu

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Oamenii au în ei puterea de a transforma lumea

“Nu te întreba ce îi trebuie lumii – întreabă-te ce te face să prinzi viaţă şi pune-te pe treabă. Deoarece lumii îi trebuie oameni care au prins viaţă.” – Howard Thurman

Întreaga comunitate mondială a încercat de foarte mult timp “să facă ceva” în legătură cu problemele sale. Nimic nu a adus consecinţe pe termen lung. Rasa umană se comportă în continuare aşa cum s-a comportat de secole. A FI ceva este soluţia. Aceasta este ceea ce produce o transformare de durată. Când ceea ce faceţi reflectă ceea ce sunteţi – şi nu e doar o încercare  de a crea ceea ce v-aţi dori  să fiţi – veţi şti că aţi produs o transformare de durată în voi înşivă.  Aşa ceva produce o transformare de durată în lume.

duminică, 9 decembrie 2012

Gluma politică a zilei :)) + Trucajul momentului


USL-ul, ARD-ul, PP-DD-ul, PRM-ul si UDMR-ul se urcă pe un vas de croazieră. După câteva zile de călătorie pe ocean, vasul se lovește de un iceberg și se scufundă. Cine are șansele cele mai mari să scape?
- Răspuns corect: ROMÂNIA!!!

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

sâmbătă, 8 decembrie 2012

Orice câine ar trebui să aibă pisica lui. :) Colecție super drăgălașă de fotografii


ADN-ul, fotografiat în mod direct pentru prima dată


La 59 de ani după ce James Watson şi Francis Crick au dedus cum arată structura ADN-ului, un cercetător a realizat prima fotografie a acestuia, prezintă Livescience.com.
Enzo Di Fabrizio, un profesor de fizică de la Universitatea Magna Graecia din Cantazaro, Italia, a realizat fotografia utilizând un microscop electronic.
Înainte de acest moment, oamenii de ştiinţă au putut vedea structura ADN-ului doar în mod indirect. Forma de spirală dublă a fost identificată folosind o tehnică numită cristalografie cu raze X.

joi, 6 decembrie 2012

Mihai Viteazul și Dacia - vineri seara pe Nașul Tv, de la ora 22:00

Vineri seara, pe Nașul Tv, de la ora 22:00, sunteți invitați să descoperiți lucruri inedite, necunoscute publicului larg, despre marele erou al neamului românesc, Mihai Viteazul. Alături de istoricul Marin Cristian, vom vorbi despre conștiința continuității dacice pe care Mihai Viteazul o avea și vom analiza detaliile uimitoare ale vieții și personalității lui.

Emisiunea se va difuza în reluare sâmbătă, de la ora 18:00, duminică, de la ora 13:00 și luni, de la ora 09:00.

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Cirque du Soleil - poveste magică (video)



miercuri, 5 decembrie 2012

Gluma zilei :))

Un naufragiat cu puterile sleite ajunge in cele din urma la mal. Se-ntinde pe plaja pierzandu-si cunostiinta. Nevasta-sa, pe care marea a aruncat-o cu o zi inainte pe tarm, il stropeste cu apa si-l intreaba nervoasa:
- Unde-ai fost pana la ora asta?  Vasul s-a scufundat ieri...

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

O bacterie produce... AUR de 24 de karate!!!

marți, 4 decembrie 2012

Magia cailor (video)


Caii sunt minunați și se numără printre cele mai îndrăgite animale. Viteza, puterea, eleganța si frumusețea i-au făcut sa fie partenerii preferați ai zeilor sau ai eroilor din legende. Cine nu știe de Pegas? Cine nu știe de calul ce mânca jăratic? Strămoșii noștri i-au înzestrat cu puteri speciale: aripi cu care pot zbura, cornuri fermecate, rapiditatea “vântului și gândului”.

Unele legende spun că primii cai au fost creați de Poseidon, zeul mărilor. Pe timp de furtună, valurile înspumate sunt aidoma unor cai de spumă. Carul de aur al Soarelui (Helios,) este tras de nouă cai albi, înaripați, ce varsă foc pe nări. Odin, cel mai important dintre zeii nordici, se spune că avea un cal cu opt picioare, iar Selene, zeița Lunii, călărea în înaltul cerului, pe calul său alb-strălucitor.

Nașul Tv - Sprijiniți televiziunea liberă


Nasul Tv - Televiziunea libera a fost intemeiata in anul 2012 de catre cunoscutul jurnalist Radu  Moraru si echipa sa. Conceputa ca o televiziune publicistica, cu emisiuni de autor realizate de catre jurnalisti cu experienta in domeniu, Nașul Tv propune subiecte de actualitate dezbatute intr-o maniera originala dar si reportaje, documentare si investigatii de larg interes public.

IMPLICA-TE!

Cumpara actiuni la Nașul Tv
Poti face parte din echipa Nașul tv devenind chiar tu actionar. Acceseaza site-ul www.nasul.tv/actiuni sau scrie-ne un mail la actiuni@nasul.tv pentru mai multe detalii.
Acțiuni Nașul Tv

Alatura-te comunitatii

Intra in comunitatea Nașul Tv
Acceseaza pagina de facebook a postului si apasa pe butonul "like" pentru a te alatura comunitatii televiziunii libere, Nasul Tv.
Facebook Nașul Tv

Datele de receptie

Programele NAȘUL TV pot fi urmarite pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI

Programul Nașul Tv


Aici puteti vizualiza grila de emisie a postului, precum si detalii despre fiecare emisiune in parte. Dati click pe butonul de mai jos pentru mai multe detalii...
Program Nașul Tv

Contact


Daca aveti nelamuriri sau doriti sa ne lasati un mesaj, mergeti la sectiunea Contact si aveti grija sa completati corect toate casutele, iar noi va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Calea Victoriei 21-23
Sector 3, Bucuresti
Cod postal 030023
Telefon: 021 527.18.00
contact@nasul.tv
www.nasul.tv

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro


luni, 3 decembrie 2012

Potopul lui Noe a avut loc în MAREA NEAGRĂ. Descoperire ştiinţifică în adâncuri

Un articol publicat în Washington Post dezvăluie cercetarea exloratorului Robert Ballard (cel care a descoperit şi Titanicul) care a condus o echipă de cercetători, în Marea Neagră, pentru a căuta dovezi referitoare la Potopul lui Noe.

La aproximativ 170 de metri adâncime, celebrul explorator Robert Ballar a găsit dovezi ale unui potop catastrofal petrecut cu 7.500 de ani în urma, acesta fiind, posibil,''Potopul lui Noe''.

Tradiții si Obiceiuri Românești de Crăciun - 7 decembrie. INTRAREA LIBERĂ

BONSI Business Group va invită la EVENIMENTUL Tradiții si Obiceiuri Românești de Crăciun, Editia a II-a - București, Vineri - 7 decembrie 2012, ora 18.30, la Sala de concerte a Universității Populare Ioan I. Dalles, Bdul N. Balcescu, nr. 18, Bucuresti (Piața Universității). Eveniment recomandat copiilor cu vârsta cuprinsa între 6-12 ani (orientativ), părinților cât și cadrelor didactice.

INTRAREA este LIBERĂ însă datorită locurilor limitate, confirmarea participării se face la office@bonsiromania.ro sau la nr. 0732.601.254, precizându-se numărul de persoane și un număr de telefon de contact.


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

sâmbătă, 1 decembrie 2012

Eminescu voia UNIREA într-o DACIE MARE. Cum l-au ucis serviciile secrete pentru asta...

"Luceafărul poeziei româneşti, poetul nepereche, făuritorul limbii literare române... Acesta este Mihai Eminescu poetul. Totodată unul dintre cei mai incomozi ziarişti ai vremii sale.

Un patriot febril, care visa la proiectul Daciei Mari, fapt care deranja elita politică românească, marile puteri vecine şi, mai ales, serviciile secrete. Eminescu devine ziarist în 1876 şi aceasta este meseria pe care o va profesa până la sfârşitul vieţii. Lucrează la Curierul de Iaşi, după care ajunge la ziarul Timpul din Bucureşti, publicaţie afiliată Partidului Conservator.

În 1880 devine redactor-şef şi ia o atitudine dură vizavi de mişcările politice care aveau loc în România,prin articole acide la adresa corupţiei şi trădării intereselor naţionale de către clasa “grecoteilor” şi “bulgăroilor cu ceafa groasă”. În trei ani, până în 1883, anul “oficial” al alienării sale, Eminescu îşi făcuse deja duşmani interni şi internaţionali.

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie
 
Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Vis de răzbunare negru ca mormântul
Spada ta de sânge duşman fumegând,
Şi deasupra idrei fluture cu vântul
Visul tău de glorii falnic triumfând,
Spună lumii large steaguri tricoloare,
Spună ce-i poporul mare, românesc,
Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Îngerul iubirii, îngerul de pace,
Pe altarul Vestei tainic surâzând,
Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
Când cu lampa-i zboară lumea luminând,
El pe sânu-ţi vergin încă să coboare,
Guste fericirea raiului ceresc,
Tu îl strânge-n braţe, tu îi fă altare,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Tânără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăţie
Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală şi mândrie,
Dulce Românie, asta ţï-o doresc!

Mihai Eminescu

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro