miercuri, 18 decembrie 2013

România, ridică-te!


Acum 95 de ani țara noastră s-a reunit în hotarele ei firești. Pentru a avea noi o țară, au plătit cu viața milioane de înaintași. Acum 24 de ani, prețul libertății noastre a fost plătit din nou cu viața și cu sănătatea de cei mai buni dintre noi. Astăzi noi nu mai avem nici țară, nici libertate.

Le-am pierdut nu din cauza unei invazii străine, nu din cauza unui complot internațional. Nu mai avem țară și libertate pentru că nu am luptat pentru ele. Țara e dată pe bucăți unor corporații străine, iar libertatea e călcată cu bocancul și cu cenzura, pentru că de 24 de ani am acceptat să fim umiliți, să fim mințiți și furați. Nu mai avem țară și libertate pentru că am acceptat ca la temelia vieții noastre publice să fie nu adevărul, ci minciuna, nu competența, ci șmecheria, nu respectul reciproc, ci dezbinarea și ura.


Sîntem mai dezbinați ca niciodată și mai lipsiți de libertate ca pe vremea iobăgiei. Mai avem doar „libertatea” de a fi buni consumatori și plătitori de impozite. Mai avem doar „libertatea” de a ne distra și de a trăi clipa, cînd frații noștri de la Roșia Montană, Moșna sau Pungești ne apără pămîntul și apa și viitorul. Pămînt și apă și viitor pe care le pierdem pentru că nu mai sîntem capabili de solidaritate.

România, mama noastră a tuturor, fără deosebire de nație și credință religioasă, moare datorită indiferenței și lașității noastre. România, țara noastră, moare, odată cu libertatea noastră.

Țăranii care luptă pentru libertate plătesc deja un preț de sînge. Ziariștii care demască corupția sînt urmăriți penal pentru instigare. Manifestațiile la care participă tot mai puțini oameni sînt reprimate cu brutalitate. Și în timpul acesta noi ne permitem să fim lași și indiferenți, să asistăm cum se lasă peste țara noastră un văl negru al neființei.

Țara noastră strigă, lovită de moarte. Nu de dușman, ci de indiferența fiilor și fiicelor ei, care nu se mai opun unui regim trădător. Țara și libertatea noastră mor împreună.

Mai poți răbda, popor român, să fii șters din cartea vieții, să îți fie furate sursele de viață, să îți fie otrăvite apa și solul, în timp ce tu stai la televizor sau în cafenele? Mai poți să dormi, mai poți să te minți că totul e în regulă, cînd copiii tăi nu vor mai avea o țară? Mai poți să te consideri creștin, cînd nu îți pasă de fratele tău mai bun, care îți apără și ție pămîntul și apa și viitorul?

Vă instig să deveniți cetățeni! Vă instig să vă ridicați pașnic, dar în masă, împotriva unui regim trădător de neam și țară! Vă instig să vă învingeți frica și să nu îi mai lăsați pe cei mai buni dintre noi să devină martiri, ca în 1989!

Libertatea noastră nu mai poate fi redobîndită cu martiri, ci cu cetățeni care și-au învins frica. Pentru că puterea lor se bazează doar pe frica noastră. Violențele comise de regim arată nu putere, ci slăbiciune. Arată că acest regim e putred și slab și că se poate prăbuși la o adiere de vînt. La o adiere de vînt a libertății purtată de mii și mii de cetățeni care și-au învins frica și indiferența și s-au ridicat pentru viitorul lor și al copiilor lor.

Vă instig la demnitate! Vă instig la solidaritate! Vă instig la iubire de țară și libertate! Vă instig să vă luați țara înapoi!

România, trezește-te! România, unește-te!

Orlando Balas

Sursa: http://orlandobalas.wordpress.com/2013/12/17/romania-ridica-te/

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Dureros!!!...De utopic.....

Rubobostes Mircea spunea...

...sunt doar dovezi "PRO" si fara " CONTRA " !!!! De ce ne comportam ca si cum ar fi pe invers desi acest drum este cel gresit ??
am fost inima europei candva cand omenirea a inceput sa fie una inventiva, civilizata si asezata la locul ei fara ganduri de rascoala si razboi..
..istoria ni sa rescris desi Herodot ne-a lasat ca mostenire adevarul FARA semne de intrebare iar...NOI ??? ...noi, precum cei fara carte si acei barbari cum am fost descrisi de mincinosi am ajuns sa fim nomazi precum cei care la randul lor ne-au tavalit si jefuit.
Acest subiect este unul foarte important mai ales cand este vorba despre autonmii sau chiar in legatura cu etnia roma. deciziile poritice din ziua de astazi sunt luate aiurea...noi ne vindem tara zi cu zi si dam lumii de inteles ca NU suntem "Lumea a treia " ....dar exact asta am ajuns si suntem, un popor fara oginda, fara caracter.. am ajuns sa fim ce sunt si ei !!! Ma indoi ca ne putem ridica din nou sa fim ca cei de-ai nostrii cu capul sus stiind ca familia este familie iar tara suntem NOI !!!

Anonim spunea...

Nu cred ca mai exista Daci pe teritoriul Romaniei.

ramonxxx spunea...

Daniele, acum sincer, tu stii vre-o perioada din istoria moderna ( sau, ma rog, ultimii 200 de ani ), in care romanii au avut o viata linistita?!
De la iobagie si mosieri, la comunisti si reguli inchistate si mai apoi la o democratie in care cei mari au vandut tara pe bucati ( pt ca asa dicteaza C.E. ).
Probabil ca Dacii au fost ultimii oameni cu adevarat liberi pe aceste meleaguri.
De-a lungul istoriei am platit biruri romanilor, hunilor, tatarilor, otomanilor, austro-ungarilor, rusilor si mai nou ne pun bir C.E. si America prin taxe, economie politica si incercarea de preluare a suveranitatii statului.
Noa dara, nu am fost noi popor de slugi de 2000 de ani incoace!?
Concluzia (a mea cel putin ), atat timp cat Romania este situata geografic intr-un punct atat de important si atat timp cat "muntii nostri aur poarta", asta cuprinzand toate bogatiile naturale ale tarii, nu vom fi lasati sa traim in liniste.
Iar azi, atat timp cat o parte din populatie o duce relativ bine, lumea nu iese in strada, de frica sa nu piarda si putinul pe care il au, pt ca isi amintesc vremurile mai grele si se multumesc cu ceea ce au acum.
Aici la Oradea, vor sa distruga Baile Felix pt gazele de sist si doar o mana de oameni am iesit in strada.
Restul !?!? Total dezinteresati...... Asta e.
Apreciez foarte mult si urmaresc cu placere lucarile tale, dar din pacate ma indoiesc ca vei schimba ceva, pt ca ignoranta, delasarea si slugarnicia, au fost mereu "calitatile" unei mari parti din poporul Roman.
Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Este in fapt o invazie, tinand cont de prezenta descendentilor kominternistilor veniti pe tancurile sovietice....Sut in fruntea bucatelor de 23 de ani !

Ana spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-16230066-directorul-muzeului-taranului-roman-denunta-incercarea-guvernului-desfiinta-mtr-numai-regimul-comunist-facut-aceasta-greseala.htm
nu mai inteleg nimic! guvernantii parca URASC tot!

Anonim spunea...

Mda ramai exasperat de indiferenta oamenilor care stau si asteapta nu stiu ce , poate sa lupte pt ei si binele lor alti care au mai facuto , nu mai stii ce sa crezi ce sa putut intimpla in 24 de ani de cind prin jertfele noastre din dec 89 au ramas fara urmari sau schimbari in bine , ma intreb pt ce ne-am riscat atunci viata ca sa vedem acum cum tara moare si fii si ficele ei se uita pasivi de parca pe ei nu-i va afecta ce se intimpla .ROMANI UNITIVA DIN NOU SI DARIMATI SANDRAMAUA CARE VA PUS DIN NOU UN JUG SI MAI APRIG de dinainte de 89 ACUM NU MAI AVETI NIMIC si riscati sa va pierdeti pina la urma si libertatea in propria tara ca se pare ca paminturile se cam duc, APARATIVA DREPTUL LA O VIATA DECENTA IN PROPIA TARA si nu pe nu stiu unde prin ce tari straine DOAMNE DESTEAPTAI PE ROMANI SI OCROTESTEI IN ACELASI TIMP:

Anonim spunea...

Nu va mai bateti gura de pomana,Romania nu mai exista,au inghitit-o "perciunatii".....

Anonim spunea...

Buna ziua Daniel,Orlando,
Cine sa se ridice in Oltenia,cand aici este baza electorala a PSD-ului;cu un pix si un bax de ulei la tara poti avea minim 1000 de voturi;TRAIASCA YULIA TYMOSHENKO.......

Anonim spunea...

MAI MULT DE ATAT, CE VA MAI TREBUIE ROMANASILOR, SA VA MISCATI CURURILE DIN CASA?

unutanu spunea...

inca o dacta o spun are omul ce merita.de/ar fi poporul facut numai din danieli roxini....... dar din pacate pana ii ajunge cutitul la os .... nu e

D. Pavel spunea...

"Le-am pierdut nu din cauza unei invazii străine, nu din cauza unui complot international..."

Te inseli prietene!

Nu le-am pierdut inca!, dar sintem pe cale sa le pierdem in fata LACUSTELOR MONDIALE!

Inseamna asta "teoria conspiratiei"? Inseamna CONTINUITATEA CONSPIRATIEI! Este aceasta conspiratie mondiala? NU! Este in primul rind conspiratia KHAZARA!

vlad spunea...

Tulburător manifest. Mi-e teamă, pentru unii, că abia în târziul lor vor afla câţi suntem.

Anonim spunea...

dumnezeu sa va ajute

Anonim spunea...

Draga Orlando, instigarea nu este intotdeauna constructiva. Propun sa ne concentram in comasarea tuturor parazitilor care infecteaza scumpa noastra tara in proiecte de anvergura, gen canal.

Anonim spunea...

Decembrie 1989: Baconschi îi mulţumea de Craciun colonelului de Securitate care îl fila pe Patriarhul Teoctist de Înviere

http://www.napocanews.ro/2013/12/decembrie-1989-baconschi-ii-multumea-de-craciun-colonelului-de-securitate-care-il-fila-pe-patriarhul-teoctist-de-inviere.html

Gabriel Maris spunea...

Daniel , sper ca indemnul tau va gasi deschisa inima romanilor si ca televizorul nu ii mai controleaza total.Eu sint din Iasi si in ultima Duminica ( 15.12.2013) am fost prezent in Piata Unirii la ora 17 , de unde circa 40 !!! de tineri entuziasti si alti 4-5 romani mai putin tineri au pornit un timid mars pe str. Stefan Cel Mare , in semn de solidaritate cu Adevaratii Romani din Pungesti , Rosia Montana , Cluj , Bucuresti , etc. Iasul , un oras de circa 300.000 de locuitori si inca vreo 20.000 de studenti atit poate da ,in lupta pentru libertate , la aceasta ora ? Micul grup de cetateni constienti s-a deplasat cu dificultate pe linga sutele de locuitori aflati la promenada si care admirau luminile fastuoase ce impodobesc bulevardul amintit ( din initiativa alesilor locali , dar pe banii din taxele stoarse de la noi )
Sper din tot sufletul ca masa critica de cetateni constienti sa se realizeze cit mai repede caci dementii care , chipurile , conduc tara noastra ( spre distrugere ) par foarte hotariti sa-si pastreze spaga incasata de la oculta planetara.

D. Pavel spunea...

Noua generatie s-a desteptat in cunostinta de cauza.

Domnisoara din fotografie o sugereaza pe revolutionara Ana Ipatescu de la 1848!

Ce-i romanesc NU piere in ciuda oricarui gica talpa / strimba! a fricosilor si mai ales a circotasilor!

TRAIASCA ROMANIA LIBERA SI MARE!

Nu uitati ca LACUSTELE MONDIALE nu pot opera in tara fara tradatorii de neam! Pe ei trebuie sa ne concentram! Iar acum cind ni se dau pe spaga si paminturile si apele singura solutie este STRADA!
PSD scos in afara legii!

Anonim spunea...

Ramonxxx,

Vezi ce zice vecinul tau mai jos la comentariul 30 al articolului "Pare o gluma geniala..."

Anonim spunea...

VARANHIA@ : Mai sunt daci pe teritoriul RO.Du-te in Maramuresul istoric pe Valea Izei si intreaba de Mos Pupaza.Da' mai bine te-ai uita la satenii de pe acolo si le-ai privi obiceiurile si vorba.Nu mai sunt multi daci, da' mai sunt mai fratilor!!!