joi, 31 ianuarie 2013

”Beau zilnic doi litri de Cola. La ce riscuri mă expun pe termen lung?”

Vă răspunde expertul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschi.

Alexandra 37: ,,În fiecare zi beau câte o sticlă de 2 litri de Cola şi deşi ştiu că nu-mi face bine nu pot să mă abţin. Până acum nu am observat să mă simt rău din această cauză. Ce efecte credeţi că poate avea pe termen lung?”


Fiecare organism reacţionează diferit. Dacă beţi 2 litri pe zi din această băutură înseamnă că mâncaţi peste 200 grame de zahăr alb zilnic. Dacă nu v-aţi îngrăşat încă înseamnă că aveţi un metabolism mai rapid, însă după menopauză s-ar putea să apară şi obezitatea. În plus, în cazul femeilor pot apărea şi simptome de premenopauză şi chiar instalarea precoce a menopauzei. Cafeina în exces pe care o conţine această băutură (un litru de Cola poate echivala cu până la 10 ceşcuţe de cafea), ar putea declanşa o osteoponie care cu timpul să ducă la osteoporoză.

Teorie revolutionara in stiinta: Nu exista moarte!

Am fost invatati ca suntem doar o aglomeratie de celule si ca murim atunci cand corpul nostru se invecheste. Si de aici... sfarsitul povestii. O serie de experimente stiintifice sugereaza insa ca de fapt, credinta noastra in moarte porneste de la o premisa falsa.

Va vom expune o teorie revolutionara, o teorie care isi are radacina in descoperirile stiintifice ale ultimilor zeci de ani si care in anul 2007, a fost denumita de catre omul de stiinta Robert Lanza, "Biocentrism". Poate fiindca ne prezinta o cu totul si cu totul alta viziune despre viata, timp si spatiu, ne va fi greu sa acceptam. Totusi, este important sa fim la curent cu ultimele teorii in stiinte...

Studiul de paleogenetică care a bulversat România. Nu suntem urmașii Romei! Detalii complete - text și video

Ceea ce a bulversat, probabil, cel mai mult spațiul media românesc în cursul anului 2012, a fost studiul de paleogenetică realizat în Germania de domnul Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald, directorul Institutului de Biologie Umană și Antropologie al Universității din Hamburg, și doamna Dr. Georgeta Cardoș, cercetător științific biolog, specialist în genetică. Potrivit concluziilor acestui studiu, populația actuală a României este clar înrudită cu populațiile care au locuit pe teritoriul României în epoca bronzului și a fierului, adică acum 2.500 - 5.000 de ani, un lucru care pune în evidență continuitatea acestui popor, în pofida tuturor vicisitudinilor istoriei. Înainte de a aduce în discuție și celelalte concluzii uimitoare ale studiului, care răstoarnă teoria romanizării Daciei și a descendeței romane a poporului român, să vedem ce este paleogenetica și ce a presupus această cercetare, realizată în Germania, pentru a fi cu bine dusă la capăt...

marți, 29 ianuarie 2013

Conferință la IAȘI și GALAȚI - Spiritul Dacic Renaște

La Iași - duminică, 10 februarie, ora 15:00; la Galați - duminică, 17 februarie, ora 12:00 (Mai multe detalii în conținutul articolului)

Suntem urmașii celor care se credeau nemuritori, ai celor care nu aveau frică de moarte; suntem urmașii geto-dacilor, iar spiritul dacic reînvie astăzi în sufletele noastre!

Spiritul dacic este ceea ce ne leagă pe toți, este elementul care ne poate aduna în jurul idealului nobil al recuperării identității și demnității naționale furate. De aici, până la transformarea întregii societăți românești nu mai este decât un pas.

Pentru a recalibra spațiul național este nevoie ca noi, cei cărora ne pasă, să ne transformăm suficient de mult la nivelul conștiinței și atitudinii, a gândului, vorbei și faptei. Suntem co-creatori ai realității așa că stă în puterea noastră să ne transformăm pe noi înșine și, prin asta, să clădim, în același timp, o Lume Nouă, mai bună și mai frumoasă.

Reînviind în sufletele noastre curajul, noblețea și înțelepciunea geto-dacilor avem toate șansele să izbândim!

Daniel Roxin, prof. dr. Mihai Popescu și jurnalistul Valentin Roman vă așteaptă la conferința Spiritul Dacic Renaște, pentru a vă vorbi despre:

• Falsul istoric al romanizării
• Dovezile continuității dacice
• Războaiele daco-romane de după 106 d.H.
• Împărații daci ai Romei
• Culturile antice din arcul carpatic

și pentru a vă invita să fiți parte în proiectele extraordinare pe care le lansăm.

CONFERINȚA din IAȘI:
- Duminică, 10 februarie, de la ora 15:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, strada Păcurari nr. 4
- Organizator: Conferințe Spirituale România by Genoveva Salvaras. Rezervări și înscrieri: 0726 580 568. E-mail: genoveva.salvaras@gmail.com

CONFERINȚA din GALAȚI:
- Duminică, 17 februarie, de la ora 12:00, la Teatrul dramatic Fani Tardini, strada Domnească nr. 59
- Organizator: Cristiana Dragomir - Manager AdEvents Unu. Rezervări și înscrieri la telefon: 0746 165 813 Fax: 0336818699 E-mail: adevents1@yahoo.com Facebook: http://www.facebook.com/adevents


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Ilie Şerbănescu: Pentru FMI, România este o colonie care trebuie exploatată

Despre prima misiune a FMI din acest an la Bucureşti, în perioada 15-29 ianuarie, reputatul analist economic Ilie Şerbănescu declară pentru Cotidianul, că este o vizită a unor “agenţi de vânzări ai capitalului vest-european într-o colonie, iar Comisia Europeană este agentul de vânzări al Germaniei”.

În anul 2013, mai afirmă Ilie Şerbănescu, “un şir întreg de privatizări a unor acţiuni minoritare, toate în energie, vor scoate din joc, de fapt, decizia statului român din acest sector suprastrategic şi supraimportant, ultimul în care, pe partea de producţie, mai avea un rol şi statul român”. Delegaţia FMI va efectua a şaptea şi a opta evaluare a acordului stand-by cu România. Reprezentanţii FMI vor fi însoţiţi de cei ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale.

luni, 28 ianuarie 2013

Românul care face apa... să ardă, a descoperit combustibilul viitorului

După trei ani de studii intense şi încercări, Radu Marin, un fost antreprenor pasionat de inventică, este de părere că a făcut una dintre cele mai importante descoperiri în domeniul combustibililor. Acesta a realizat o instalaţie care, alimentată cu apă de la robinet, produce hidrogen, combustibil ecologic, inepuizabil şi care are toate şansele să devină noul pas în ceea ce priveşte alimentare automobilelor şi încălzirea locuinţelor.

Interesat de avantajele pe care această instalaţie o poate aduce, Ministerul Economiei l-a informat pe inventator, de faptul că potenţialul de aplicabilitate al invenţiei în termocentralele ce funcţionează cu gaz metan va fi studiată de Termoelectrica SA Bucureşti şi Electrocentrale Bucureşti.

duminică, 27 ianuarie 2013

Cum se împacă dacologia cu creștinismul

De ceva vreme, unii dintre membrii grupului nostru de facebook mi-au sesizat faptul că au început, în mediul online mai ales, să circule diverse teorii care susțin, nici mai mult nici mai puțin, că prea multă atenție acordată geto-dacilor ar reprezenta o amenințare la adresa creștinismului. În acest sens, este necesar ca demersul dacologic să fie înțeles exact exact așa cum trebuie, iar unele lucruri să fie clare, astfel încât să nu dea loc de interpretări precum cea amintită.

Răspândirea în mod pașnic a creștinismului pe teritoriul Daciei arată faptul că autohtonii au preluat și și-au însușit dogmă noii religii ca pe un act firesc. De asemenea, preluarea, în ortodoxia nord-dunăreană a multor elemente ce țineau de spiritualitatea locală pre-creștină este un semn al faptului că noua religie s-a așezat și pliat destul de bine pe fundamentele seculare existente pe plan local, reprezentate, printre altele, de valorile morale pe care religia veche a geto-dacilor le promova, precum credința în nemurire și într-o viață de apoi în care orice persoană cu un trai pământean ce a respectă principiile va fi recompensată. 

Bancul zilei

Un evreu în Manhattan la volan, învârtindu-se în jurul clădirii unde peste cinci minute urma să semneze contractul vieţii lui, disperat că nu găseşte un loc de parcare, ridică ochii spre cer şi spune:
- Doamne, te rog găseşte-mi un loc de parcare că sâmbătă vin la sinagogă şi donez 3000 de dolari.
Trece un minut, nimic... Ridică din nou ochii spre cer:
- Doamne, te rog din suflet, fă-mi rost de un loc de parcare că vin sâmbătă la sinagogă şi donez cinci..., ba nu, zece mii de dolari, doar ajută-mă cu un loc de parcare.
Chiar în acel moment o maşină parcată mai în faţă iese de pe locul ei. Evreul intră în parcare, ridică ochii spre cer şi spune:
- Doamne, nu mai e nevoie, merci frumos! După cum vezi, s-a rezolvat...

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Troia - cetate tracică (VIDEO)

Istoria antică este plină de surprize, iar episodul Troia a atras în mod special atenția întregii lumi. Ceea ce foarte puțini știu, lucru dovedit însă de izvoare istorice clare, este faptul că celebra cetate antică, despre care vorbește Homer în Iliada, este o cetate tracică.

Localizată astăzi în Turcia (Anatolia), Troia se află într-un loc ocupat acum 3.000 de ani de neamurile tracice, adică de strămoșii noștri...

Daniel Roxin



Asculta Radio Vocea Sufletului!
Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Constantin Brâncuşi, istoria şi eforturile de renaştere a respectului pentru valorile acestui neam

"Noi, românii, suntem singurii care putem să-i pronunţăm corect numele: Constantin Brâncuşi. Braaancuussi îi spun zecile de mii de străini care îi vizitează atelierul şi mormântul la Paris, deşi dorinţa testamentară a marelui sculptor a fost clară: atelierul să revină statului român, iar trupul să-i fie înmormantat în Gorj, în cimitirul din Hobiţa natală, alături de mama sa, scrie tvrnews.ro.

Promisiunea ca măcar osemintele să îi fie repatriate s-a născut în urma cu doi ani, la iniţiativa poetului Laurian Stănchescu, iar azi e susţinută de autorităţile statului.

vineri, 25 ianuarie 2013

Incredibila istorie antică a României - astăzi, pe Nașul Tv


În mod oficial, se vorbește foarte puțin despre istoria acestor locuri de acum 2.500 , 3.000, 7.000 de ani sau mai mult. Iar atunci când se face, atunci când dovezile unor culturi uimitoare găsite pe teritoriul României sunt totuși discutate de către istoricii sistemului, ni se spune aproape întotdeauna că acelea au aparținut unora care au trecut pe aici, în niciun caz strămoșilor noștri; pentru că strămoșii noștri trebuie să fie prezentați neapărat (pentru a sluji interese externe) ca niște primitivi ce nu au produs nimic valoros.

Cu toate acestea, sunt tot mai multe probe care ne vorbesc despre o incredibilă istorie antică a acestui popor și despre o continuitate ce merge cu multe mii de ani în urmă (spre marea supărare a dușmanilor României).

Vă invit, așadar, în această seară, pe Nașul Tv, de la ora 22:00 (și, în reluare, sâmbătă, de la ora 20:00, duminică de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00), să redescoperim împreună "Incredibila istorie antică a României".

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

joi, 24 ianuarie 2013

UE înseamnă Imperiu. Imperiu înseamnă război


Se obişnuieşte să se spună că UE a asigurat pacea în Europa. Dar, observă provocator istoricul Thierry Baudet, atunci când statele-naţiune cedează o parte din suveranitatea lor unor entităţi supra-naţionale, se ajunge la conflict. Iată de ce el propune să se dizolve zona euro şi să se restabilească frontierele.

Atuul principal al susţinătorilor proiectului european este că naţionalismul conduce la război iar construcţia europeană, la pace. Orice pierdere cauzată de Bruxelles în ceea ce priveşte democraţia, suveranitatea şi transparenţa ar fi deci în definitiv compensată de un scop nobil: pacea. Dar această presupunere se bazează pe o eroare. Naţionalismul nu conduce la război.

Ambiţia de a crea un imperiu european conduce la război. Ambiţia de a pune cu orice preţ popoare diferite în acelaşi carcan conduce la război. Pe scurt, construcţia europeană este cea care conduce la război.

Dezvăluiri: comorile României din Muzeele Europei

Cu siguranță, multora dintre români, atunci când vizitează diverse capitale ale Europei, li s-a întâmplat să contemple admirativ clădirile, bulevardele, parcurile și muzeele acestora, spunându-și ca pentru sine sau tovarășilor de călătorie: ‘uite, dom’ne, civilizație și cultură!”.

Ce nu știu însă mulți români este că mare parte din această civilizație și cultură se datorează exploatării altor națiuni și jafului pe care unii dintre cei ce pozează astăzi drept modele de civilizație europeană le-au făcut secole de-a rândul în teritorii obținute și stăpânite cu și prin forță. Cum ar putea fi sărace astăzi Regatul Unit, Frântă sau Austria, de pildă, din moment ce aceste state încă mai culeg “roadele” veacurilor întregi în care au stăpânit colonii și țări pe care le-au secătuit de forță umană,  resurse și artefacte? Căci banii continuă să vină, turismul este un factor ce le hrănește semnificativ bugetele. 

miercuri, 23 ianuarie 2013

România este pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade din lume

Cascada Bigăr este prima în topul celor mai frumoase astfel de fenomene ale naturii, realizat de site-ul „The World Geography“. Ea se află undeva prin Banat, pe valea Minişului, la gura Poneasca. Cascada este cunoscută drept izbucul Bigăr, în dreptul peşterii cu acelaşi nume.

Site-ul „The World Geography“ descrie cascada ca una dintre cele mai frumoase din lume, datorită modului cum se împrăştie apa pe ea. În plus, ea este amplasată exact pe Paralela 45. În clasament, cascada din România este urmată de Eternal Flame Falls, una de mici dimensiuni din rezervaţia americană Shale Creek, lângă New York. Aceasta este dependentă de ploi şi curge de obicei doar primăvara sau după precipitaţii extinse.

marți, 22 ianuarie 2013

Război pe autostrada comorilor! Dezvăluiri: procese penale și ceramică veche de 10.000 de ani!!! (VIDEO)

Noi descoperiri uimitoare de pe autostrada Sibiu - Orăștie vin să bulverseze istoria: ceramică veche de 8.000 - 10.000 de ani, testată cu Carbon 14, în Geneva. Nu răstoarnă această descoperire istoria cunoscută a Europei? Evident că da! Cu toate acestea, buldozerele Strabagului, constructorul autostrăzii, au măturat zeci de situri arheologice.

Conform invitaților acestei emisiuni, domnii Nick Teodoreanu și Cătălin Berenghi, cei care au descoperit vechimea incredibilă a unor bucăți de ceramică din zona Șibot, a început războiul pe autostrada comorilor - mai multe plângeri penale declanșate deja împotriva Strabag și o serie de dezvăluiri prezentate în emisiune vor tulbura foarte tare apele anului 2013.

Daniel Roxin



Vizionează alte 22 de emisiuni despre traco-geto-daci pe acest canal YouTube:
http://www.youtube.com/user/roxindaniel

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

luni, 21 ianuarie 2013

Vizionează toate emisiunile TV despre geto-daci, aici...

De astăzi poți viziona toate emisiunile despre traco-geto-daci pe care le-am realizat la Nașul Tv, pe un canal YouTube creat special pentru tine:
http://www.youtube.com/user/roxindaniel

În acest fel, vei găsi toate aceste emisiuni într-un singur loc, cu o descriere care să îți permită să știi de la început care sunt subiectele principale abordate în cadrul fiecăreia.

Astăzi vei găsi 23 de emisiuni, urmând ca în următoarele două săptămâni să mai încărcăm alte 10. Iată lista emisiunilor disponibile acum:

1. Război pe autostrada comorilor
2. Troia - cetate tracică
3. Dacia Magică
4. Paleogenetica bulversează România
5. Cetatea lui Burebista sub gunoaie
6. Gladiatorii traco-geto-daci
7. Planul dacic care ne-a traversat istoria
8. Sarmizegetusa și hoții de comori
9. România, vatra Europei 1
10. România, vatra Europei 2
11. Mihai Viteazul și Dacia
12. Protejați cetățile dacice!
13. Misterele din Munții Buzăului
14. Ideea Daciei la români
15. Dacul Constantin Brâncuși
16. Adevărata noastră istorie
17. Kogaionul - Muntele Sacru al dacilor 1
18. Kogaionul - Muntele Sacru al dacilor 2
19. Dacii în lumina cărților
20. Noi dezvăluiri despre daci
21. Descoperiri arheologice
22. Legăturile dintre Dacia și China antică
23. Spiritul dacic renaște

Vizionează-le aici:

http://www.youtube.com/user/roxindaniel

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

duminică, 20 ianuarie 2013

Cel mai mare copac din lume - 3.200 de ani, peste 2 miliarde de frunze!... (VIDEO)

"General Sherman" este cel mai mare copac din lume. Gigantul din specia sequoia are 3200 de ani, 2 miliarde de frunze, 80 de metri inaltime si se afla in California.

Oamenii de specialitate il numesc pe German cel mai mare "organism" viu de pe pamant. Copacul a devenit obiect de atractie turistica, mii de oameni venind special din toate colturile lumii pentru a vedea incredibila creatie a naturii.

vineri, 18 ianuarie 2013

Uimitoarele statui de DACI din muzeele lumii


Pe Nașul Tv, vineri seara, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 18:00, duminică, de la ora 13:00 și luni de la ora 09:00).

Una dintre cele mai zdrobitoare dovezi ale importanței geto-dacilor în lumea antică o reprezintă impresionanta colecție de statui impunătoare de daci pe care o găsim astăzi în cele mai importante muzee ale lumii. Imaginea strămoșilor noștri se lasă descoperită la Roma, Napoli și Florența, Paris, Londra și Madrid, Berlin, Ierusalim, Copenhaga și în alte multe locații.

Potrivit expertului în istoria artei, istoricul Leonard Velcescu, niciun alt popor învins de Roma nu a beneficiat de o astfel de atenție din partea artiștilor plastici romani. Învinșii au figuri de învingători și decorează cele mai importante monumente romane!!!

Despre acest uriaș mister, ca și despre existența unor împărați romani de origine dacică, veți putea afla mai multe din emisiunea pe care o realizez în această seară împreună cu prof. dr. Mihai Popescu de la Biblioteca Militară Națională. Cu această ocazie veți putea vedea și cele mai reprezentative statui de daci din muzeele lumii.


Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI

Daniel Roxin


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

joi, 17 ianuarie 2013

Crede în tine și vei putea face lucruri extraordinare! Iată câteva exemple pentru motivarea ta:

Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.
În 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus : "Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane".
Beethoven a fost considerat de către profesorii săi "fără nicio şansă ca şi compozitor". Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.

miercuri, 16 ianuarie 2013

Întâlnirea cu extratereştrii este foarte aproape. Iată ce spune Academia de Științe din Anglia

Întâlnirea cu extratereştrii este foarte aproape. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Academiei de Ştiinţe din Anglia.

Specialiştii britanici au publicat un studiu în revista Philosophical Transactions of the Royal Society Academy, preluat şi de BBC, în care vorbesc despre existenţa civilizaţiilor extraterestre, numărul acestora fiind estimat la o sută pe baza unui calcul propus în 1960 de către astronomul Frank Drake, coordonator SETI- programul pentru căutarea civilizaţiilor extraterestre.

marți, 15 ianuarie 2013

La mulți ani în sufletul nostru, Mihai Eminescu!


Astăzi este un motiv de aducere aminte și celebrare a Marelui Om care a fost Mihai Eminescu. Poetul nepereche va străluci mereu pe cerul sufletelor noastre! Fie ca flacăra care a fost viața lui să ne lumineze mai departe inimile și să ne dea motive să fim mai demni și mai adevărați. Scurtul lui popas printre noi face acest popor cu mult mai bogat. La mulți ani în sufletul nostru, Mihai Eminescu!

Daniel Roxin

Ar fi dorit Eminescu România în UE?


Un articol de Radu Golban

Cu impresionantul ei patrimoniu cultural cu tot, Europa traversează o criză economică al cărei sfârşit încă nu se arată. Nici zestrea culturală şi istoria popoarelor europene nu rămân scutite de asprimea crizei şi transformă bijuterii ale culturii universale în gaj pentru Fondul Monetar. Am putea aşadar chiar să ne considerăm fericiţi că, din patrimoniul nostru cultural, Eminescu nu este un Acropole clădit din piatră, ci din cuvinte şi idei, care, după ce a mai trecut şi tăvălugul lui Patapievici peste el, ar fi fost girat finanţei mondiale.

luni, 14 ianuarie 2013

LA 5 ANI... PIANIST GENIAL. Vizionează neapărat acest clip și minunează-te!

Andy Lee este un baietel de doar cinci ani care traieste in Hong Kong si care dovedește un talent uimitor de pianist. Baiatul a inceput sa ia lectii de pian cand avea trei ani si jumatate, iar in scurt timp a dovedit ca are inclinatii serioase pentru muzica.

Andy Lee nu doar ca reuseste sa cante impecabil la pian o piesa dificila, dar face ca totul sa para incredibil de usor. Va invitam sa ascultati cateva acorduri interpretate de catre Andy.



Sursa: Radio Vocea Sufletului


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

duminică, 13 ianuarie 2013

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Informații surprinzătoare despre... RUJ

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/ruj4.jpg

- Ce produs folosit aproape zilnic de către femei poate conține plumb, țesut cerebral de vacă sau pudră obținută din zdrobirea cochiliilor de gândaci? Probabil că nu te-ai fi gândit niciodată că produsul în cauză este rujul. Puțin dezgustător, nu-i așa?
Ei bine, potrivit agențiilor de reglementare nu avem niciun motiv de îngrijorare, deoarece “cantitatea de plumb este mult prea mică pentru a putea reprezenta un pericol, creierele vacilor bătrâne nu mai pot fi folosite în producerea rujurilor după epidemia bolii vacii nebune, iar cochilia de gândac zdrobită este complet sigură pentru sănătatea noastră.”

vineri, 11 ianuarie 2013

Comunicarea de la creier la creier. Primii pași au fost făcuți


Prestigiosul fizician american Michio Kaku, absolvent al Universităţilor Harvard şi Berkeley, crede că în viitor comunicarea între persoane va fi făcută doar cu ajutorul creierelor, fără să fie mijlocită de internet.

"Nu este niciun dubiu că internetul crează ceea ce se numeşte o planetă inteligentă, iar suprafaţa planetei devine o reţea în care creaturile inteligente comunică între ele. Acesta este doar primul pas. Unii oameni cred că următorul pas, care va făcut în deceniile următoare, nu va fi internetul, ci Brain Net (Reţeaua Creierelor), deoarece putem conecta calculatoare la mintea umană.

joi, 10 ianuarie 2013

Sergiu Paşca, cercetător în America, cel mai bun student român din lume

Că suntem reprezentaţi cu brio în marile centre universitare din lume, asta deja se ştie. Dar, în ultimii ani, românii au ajuns să inoveze în domenii importante, precum medicina. Este şi cazul lui Sergiu Paşca (30 de ani), care a fost ales marţi, în cadrul unui eveniment organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate, drept cel mai bun student român de peste hotare.

Tânărul este din Aiud şi a terminat liceul cu 10, după care a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Cluj Napoca, pe care le-a încheiat cu media 9,89. În ultimul an de facultate, Sergiu şi-a încercat norocul şi a aplicat pentru o poziţie postdoctorală la Universitatea Stanford din America. A fost chemat la interviu, a primit o bursă, iar în 2009 a plecat spre California.

miercuri, 9 ianuarie 2013

Ajută un copil să vadă!

Imaginați-vă cum ar fi viața noastră fără vedere. Imaginați-vă că nu am mai putea vedea albastrul cerului, chipul celor dragi, zâmbetul unui copil... că singurul nostru mod de a interacționa cu Lumea ar fi doar prin  sunete, mirosuri, gusturi și atingeri. Cu siguranță am trăi într-un univers mult mai sărac, iar șansa noastră la fericire ar scădea dramatic.

Chiar dacă noi nu suntem acum într-o astfel de situație, nu putem ști cu certitudine ce ne rezervă viitorul; iar dacă am ajunge să ne confruntăm cu un astfel de moment dramatic, cu siguranță am dori să fim ajutați să redevenim întregi, să ne bucurăm de viață în plenitudinea ei. 

Asta este ceea ce își dorește și Călin Leontina Nicoleta, o fetiță de 7 ani care și-a pierdut vederea. Dacă simți să o ajuți în vreun fel, intră pe blogul creat de mama ei pentru ea și află-i povestea. Să fii fericit, omule bun!

Leontina Nicoleta: Povestea mea

 Daniel Roxin

ORFEU - primul poet al Daciei Edenice

Personaj extrem de important al mitologiei grecești, Orfeu - arhetipul artistului desăvârșit, se dovedește a avea origini tracice și, dintr-o serie de considerente, el  poate fi considerat ca primul poet al Daciei Edenice. 

Faptul că grecii au preluat tradiții și divinități tracice este un lucru recunoscut chiar de anticii eleni. Faptul că există o îndelungată perioadă de ignorare a mitologiei naționale din partea istoricilor români este un alt lucru evident. Astăzi, însă, prin munca susținută a unor cercetători entuziaști, ADEVĂRUL despre cele două epoci eliminate din manualele noastre de istorie - Străvechimea și Antichitatea - iese la la lumină.

Prin urmare, vă invităm să participați la două evenimente care îl au în prim plan pe Orfeu, ca prim poet al Daciei Edenice:

1. Emisiunea Adevăruri tulburătoare pe care o realizez pe Nașul Tv (live.nasul.tv) vineri, 11 ianuarie, de la ora 22:00 (și în reluare, sâmbătă, de la ora 18:00. duminică, de la ora 13:00 și luni, de la ora 09:00) - invitat conf. univ. dr. Gheorghe Iscru (Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI)

2. Conferința Orfeu - primul poet al Daciei Edenice, susținută de conf. univ. dr. Gheorghe Iscru și prof. Maria Ionescu, la Muzeul de Istorie al Municipiului București (Palatul Șuțu), joi, 10 ianuarie, de la ora 13:00. Intrarea liberă.

Vă așteptăm!


Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

marți, 8 ianuarie 2013

Comoară GETICĂ din AUR, descoperită în Bulgaria

Arheologii bulgari au descoperit o comoară ce conținea mai multe obiecte din aur într-un cimitir getic de lângă orașul Sveshtari din nordul Bulgariei, aflat la aproximativ 100 de kilometri de Ruse, relatează The Guardian.
Printre piesele găsite se numără o tiară ornată cu capete de leu și cu animale fanstastice, brățări cu capete în formă de șarpe, un inel decorat cu reprezentarea zeului Eros, 44 de reprezentări feminine, și multe alte piese minore, toate din aur.

Artefactele au fost găsite într-un tumul (o movilă ridicată artificial deasupra unui mormânt), într-un cufăr ce conținea și oase arse înfășurate într-o țesătură din fire de aur.
Potrivit arheologilor, obiectele datează de la sfârșitul secolului al IV-lea î.Hr. sau de la începutul celui următor. Ele au fost găsite în cel mai mare dintre cele 150 de morminte ale geților existente în acest cimitir antic.
„Este o descoperire senzațională”, a declarat Diana Gergova, șeful echipei de arheologi și totodată specialistă în cultura tracică în cadrul Institutului Național de Arheologie din Sofia. Potrivit acesteia, mormântul ar putea avea legătură cu un conducător get numit Cothelas, triburile getice ocupând la acea dată un teritoriu ce se întindea în stânga și în dreapta Dunării.
Sursa: adevaruldespredaci

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

luni, 7 ianuarie 2013

De necrezut: o bufniță și o pisică sunt cele mai bune prietene. VIDEO

Desi pare greu de crezut, o bufnita si o pisica au reusit sa devina cele mai bune prietene, iar dragostea ce si-o poarta este mai mult decat evidenta.

Stapanul celor doua simpatice creaturi a hotarat sa faca un lucru inedit. A crescut atat pisica cat si bufnita inca de cand erau mici, iar acestea au devenit inseparabile si adora sa se joace impreuna. Ia priviti atacurile aeriene ale bufnitei si riposta, in joaca, a pisicii:

duminică, 6 ianuarie 2013

2012 - premiere, recorduri, evenimente spectaculoase...

   Anul 2012 a avut partea sa de momente de triumf ştiinţific, de premiere, recorduri şi evenimente spectaculoase. Dintre multele şi importantele reuşite ale stiintei, iată cateva reprezentative în felul său:
Pe data de 6 august 2012, complexul laborator mobil Curiosity lansat de NASA pentru explorarea planetei Marte a ajuns cu bine la destinaţie.

Proiectul Voyager 1 această sondă, lansata in 1977- obiectul realizat de om care a ajuns cel mai departe de Terra - va ieşi din sistemul nostru solar şi va păşi în nemărginirea de dincolo - în spaţiul interstelar. Voyager a pătruns de-acum într-o zonă misterioasă, despre care oamenii de ştiinţă nici nu ştiau că există - o regiune care a fost botezată "autostrada magnetică". Iar călătoria lui Voyager 1 continuă, spre marginea Sistemului Solar şi mai departe, spre imensitatea spaţiului interstelar.

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Un colind românesc a ajuns hit în Asia - 19 săptămâni pe primul loc în topul asiatic (VIDEO)

"Melodia “Teri Meri” a fost un imens succes comercial devenind cântecul situat pe prima poziţie în topul Asiei, timp de 19 săptămâni. 

Problema este că nimeni nu recunoaşte că melodia a fost preluată din tradiţia românească (colindul "La Viflaim, colo-n jos"), fără nici o modificare în linia melodică, ba chiar “compozitorul” indian susţine că este în stilul lor autentic.

vineri, 4 ianuarie 2013

Oamenii devin din ce în ce mai inteligenți

Studiile recente bazate pe determinarea coeficientului de inteligenţă arată că omenirea, în ansamblu, devine tot mai inteligentă. În plus, în prezent, coeficientul de inteligenţă al sexului feminin tinde să îl ajungă din urmă pe cel al bărbaţilor, mai ales la nivelurile superioare de IQ.

joi, 3 ianuarie 2013

Uimitorul complex megalitic de la Puma Punku

Puma Punku. Tiwanaku (Tiahuanaco), Bolivia. America de Sud. Un enigmatic complex megalitic.

Puma Punku este un complex de ruine megalitice care face parte din site-ul arheologic de la Tiwanaku (Tihuanaco), Bolivia. În primul rând trebuie mentionat faptul că acest complex este situat la 4000 metri deasupra nivelului marii şi datează, dupa unii, de acum 12.000-17.000 ani.

marți, 1 ianuarie 2013

Oamenii de ştiinţă germani au inventat un material mai uşor decât aerul. VIDEO

Oamenii de ştiinţă germani de la Universitatea din Kiel şi Facultatea de Tehnologie de la Hamburg au descoperit cel mai uşor material din lume pe l-au numit aerografit.

Un centimetru cub de aerografit cântăreşte doar 0,2 miligrame, adică un sfert din masa recordului înregistrat anterior. Substanţa descoperită are o densitate de 5.000 de ori mai mică decât apa şi este de şase ori mai uşor decât aerul.

Aerografitul este atât de uşor încât este dificil să se lucreze cu el într-un laborator obişnuit, pentru că cea mai mică mişcare poate face aerul să-l deplaseze.

VIDEO