joi, 28 februarie 2013

Proiectul "Mărțișor de dac"

DSC_2554

Povestea:
Potrivit mai multor surse Tradiţia Mărţişorului are o vechime de 8000 de ani (Arheologii români au găsit în aşezarea preistorică de la Schela Cladovei,  pietre de râu cu urme de vopsea albă şi roşie. Împletirea celor două culori ar putea simboliza geneza şi regenerarea vieţii).

marți, 26 februarie 2013

Oare animalele se roagă? :)) Vezi colecția celor mai simpatice fotografii:



:)) Vezi aici colecția celor mai sipatice fotografii: Oare animalele se roagă?

Românul care este cel mai important dirijor al lumii

Un dirijor unic, cu peste 100 de concerte pe an, Sergiu Celibidache a avut turnee peste tot în lume, din Japonia, S.U.A. până în Germania sau America de Sud şi a fost iubit şi idolatrizat de întreg mapamondul. Însă în reşedinţa sa din comuna La Neuville-sur-Essonne, în apropiere de Paris, steagul României încă mai stă ancorat cu mândrie pe peretele casei celui care a declarat mereu: „Sunt român şi voi muri român”, gest care trădează dragostea lui imensă pentru ţara sa natală.

luni, 25 februarie 2013

Povestea uimitoare a întâlnirii cu un delfin. O întâmplare pe care nu ai fi crezut-o dacă nu ar fi fost FILMATĂ! (video)

"Pe 11.01.2013, in largul insulelor Hawai, o grupa de oameni executa o scufundare de noapte, avand ca interes principal observarea pisicilor de mare.
Seful actiunii era o nemtoaica, Martina Wing, ce traieste de ani buni acolo, scufundator cu peste 3000 de ore la activ si mare pasionata de fimari subacvatice. Ca de obicei are si aparatul de filmat cu ea...
In plina actiune, de grup se apropie un delfin salbatic, care da semne ca este ranit...asta au spus cei din grup, oameni cu experienta in comportamentul animalelor salbatice. Delfinul se apropie de unul din ei si-i arata una dintre aripioare in jurul careia era bine rasucit un fir de pescuit cu carligul infipt in corp.

sâmbătă, 23 februarie 2013

Uimitoarele construcții din pietre în ECHILIBRU ale lui Michael Grab (foto și video)


Michael Grab, un artist mai altfel, îți prezintă sculpturile sale din pietre în echilibru. Niciuna dintre ansamablurile de mai jos nu contine vreun liant. Totul se bazează pe simțul extraordinar al lui Michael Grab de a se juca cu gravitația...

vineri, 22 februarie 2013

Moștenirea dacică din folclorul românesc - în această seară pe Nașul Tv

O mare parte dintre tradițiile populare românești au origini dacice. Sărbătorile creștine s-au suprapus peste unele sărbători precreștine, geto-dacice, dar acest lucru nu le-a făcut să dispară. Crăciunul, Floriile, Rusaliile, Dragobetele, Noaptea de Sânziene și alte momente importante ale anului ne vorbesc încă despre ritualurile, tradițiile și credințele strămoșilor noștri.

Între toate acestea, Călușarii, un joc inițiatic, magic, un ritual de exorcizare foarte puternic, se distinge ca ceva unic la nivel mondial. De altfel, acest dans cu sute de ritmuri complicate a prezentat un mare interes pentru Dimitrie Cantemir, acum 300 de ani, sau pentru Mihai Viteazul, acum mai mult de 400 de ani, acesta din urmă "folosindu-l" înaintea unor războaie, ca o modalitate de a da forță și energie luptătorilor săi...

Despre toate acestea veți afla mai multe alături de mine și de invitatul meu - jurnalistul Nicu Pârlog de la revista Descoperă.ro - în această seară de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00).

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în toate rețelele: DETALII AICI

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

joi, 21 februarie 2013

Dezvăluiri: emisiunea "Asasinarea lui Eminescu" a fost postată pe Youtube

Genialul Mihai Eminescu, cel care lupta cu îndârjire pentru Transilvania și unirea românilor într-o Dacie Mare, NU a înnebunit și nici nu a fost bolnav de sifilis.

Mihai Eminescu a fost victima unui asasinat politic ordonat de Imperiul Austro-Ungar și Germania și executat de trădătorii din România. El a fost sacrificat pentru că forțele externe doreau să impună României o alianță cu Imperiul Austro-Ungar și renunțarea definitivă la Transilvania, un lucru căruia Eminescu i se opunea cu toată ființa.

Aflați adevărul despre asasinarea lui Eminescu, alături de invitații mei: prof. univ. dr. Nae Georgescu, eminescolog, și George Roncea, jurnalist la ziarul Curentul.

Vizioneaza emisiunea:

Replica dată istoricului Lucian Boia, denigratorul României - "De la neştiinţă şi rea credinţă la abandonarea răspunderii"

Conf. univ. dr. Gheorghe Iscru
Gheorghe Iscru
un articol de Conf. univ. dr. Gheorghe Iscru

(Pe marginea noului eseu al d-lui Lucian Boia: De ce este România altfel? Ed. Humanitas, Bucureşti, 2012; dar nu numai)

Motto: „A greşi este omeneşte, a perseverea în greşeală este diabolic!” – dicton latin
Voim Statul naţional, nu Statul cosmopolit, nu America dunăreană.
Voim ca stejarul stejari să producă, nu meri pădureţi”
-Mihai Eminescu-

Ca titrat universitar în domeniu, atunci când te decizi să apreciezi, într-un eseu, istoria întreagă a unei ţări, trebuie ca, în prealabil, să fi făcut dovada ştiinţifică a cunoaşterii „subiectului”. Adică, să fi parcurs „materia” cu cărţi sau, de la înălţimea titlului, să fii autorul unei sinteze asupra veacurilor sau chiar mileniilor ei de istorie. Deci, să nu-ţi trimiţi ştiinţa „la înaintare” prin eseuri, „justificându-te”, în plus, cu „parcurgerea grăbită” şi grăbindu-te să tragi concluzii nefondate, să faci caracterizări generale, să lauzi sau să incriminezi „pe ansamblu”. Iar când te decizi să „demitizezi” secole de istorie – cum a început-o în forţă dl. Boia după 1989! –, trebuie să ştii mai întâi, cel puţin, ce este acela un mit şi să stăpâneşti metodologia abordării lui.

miercuri, 20 februarie 2013

Un grup de peste 100.000 de delfini a fost zarit in largul coastei orasului San Diego (video)


Vin din toate directiile si ii vezi pe toata intinderea de apa pe care o poti cuprinde cu privirea“, a povestit pentru Daily Mail Joe Dutra, unul dintre cei care au avut norocul sa se afle in zona la momentul potrivit. Acesta conducea o ambarcatiune pe care se aflau alti iubitori ai naturii in momentul aparitiei jucauselor mamifere.

RADU GOLBAN epurat din Universitatea de Vest pentru “articolele critice la adresa GERMANIEI”!!!

"Economistul Radu Golban, timişoreanul care a ajuns celebru după ce a descoperit că Germania are datorii de 19 miliarde de euro către România, a fost eliminat de la Universitatea de Vest din Timişoara pentru... ARTICOLE CRITICE LA ADRESA GERMANIEI!

Presa britanică ne informează că, la finele lunii ianuarie, în toiul unei serii de evenimente naţionale menite a marca venirea lui Adolf Hitler la putere şi a reaminti cetăţenilor germani de crimele naziste, Cancelarul german Angela Merkel a ţinut un discurs programat să coincidă cu “momentul în care Preşedintele Paul von Hindenburg l-a numit pe Hitler şeful guvernului german în 1933.” În discursul rostit cu ocazia deschiderii unei expoziţii intitulate Topografia Terorii, dna Merkel a subliniat că ascensiunea lui Hitler a fost favorizată şi de complicitatea vinovată a elitelor laşe: “Ascensiunea naziştilor a fost posibilă datorită faptului că  elitele societăţii germane au colaborat cu ei dar şi, mai presus de orice, pentru că majoritatea germanilor a tolerat această ascensiune,” a spus dna Merkel. “Drepturile omului nu se pot apăra singure. Libertatea nu se poate apăra singură şi democraţia nu reuşeşte de una singură. Acest lucru trebuie să fie un avertisment continuu pentru germani,” a declarat Cancelarul german.

În timp ce dna Merkel ţinea electoratului german aceste discursuri înălţătoare, la Timişoara, conform relatărilor din presă, consulul Germaniei făcea presiuni pentru ca economistul şi cercetătorul Radu Golban să fie epurat din universitate. Mai precis, de la Universitatea de Vest:

marți, 19 februarie 2013

Kogaionul și secretele lui (video)

Cunoașterea geto-dacilor este cu mult mai profundă decât bănuiesc cei mai mulți dintre noi. Sacerdoții geto-daci par să fi cunoscut tainele vieții și ale morții, iar cercetările multidisciplinare de la sanctuarele dacice din Munții Orăștiei (1982 - 2010) ne oferă informații absolut uimitoare.

Invitatul emisiunii, profesorul Timotei Ursu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, unul dintre participanții la aceste cercetări, ne prezintă, cu această ocazie, o perspectivă surprinzătoare asupra istoriei noastre străvechi.

luni, 18 februarie 2013

Un videoclip muzical impresionant: Dorul Basarabiei (Mie mi-au dat lacrimile...)


Un videoclip muzical impresionant: Dorul Basarabiei, in interpretarea lui Ion Paladi si a orchestrei "Lautarii". TREBUIE sa il vezi!

Gluma zilei... :))


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

sâmbătă, 16 februarie 2013

Cartea "Spiritul dacic renaște" se găsește de astăzi și în format electronic

De astăzi, cartea "Spiritul dacic renaște" poate fi comandată și în varianta electronică. Sper ca acest anunț să îi bucure în special pe cititorii din afara țării care doresc să o aibă.

Cartea poate fi comandată pe siteul librăriei digitale CORECT Books, aici:
http://books.corect.com/ro/carti/spiritul-dacic-renaste


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Rusia lovită de meteoriți. Imagini video spectaculoase


O serie de explozii au acoperit, pe 14 februarie, cerul din munții Urali, cauzate de o ploaie de meteoriți. Martorii spun că impactul a fost atât de mare, încât casele s-au cutremurat, ferestrele au fost pur și simplu spulberate, iar telefoanele au începtat să mai funcționeze.

vineri, 15 februarie 2013

Asasinarea lui Eminescu - O emisiune incendiară pe Nașul Tv - astăzi, de la ora 22:000

Genialul Mihai Eminescu, cel care lupta cu îndârjire pentru Transilvania și unirea românilor într-o Dacie Mare, NU a înnebunit și nici nu a fost bolnav de sifilis.

Mihai Eminescu a fost victima unui asasinat politic ordonat de Imperiul Austro-Ungar și Germania și executat de trădătorii din România. El a fost sacrificat pentru că forțele externe doreau să impună României o alianță cu Imperiul Austro-Ungar și renunțarea definitivă la Transilvania, un lucru căruia Eminescu i se opunea cu toată ființa.

Pentru a vedea cât de groasă este AȚA ALBĂ cu care au fost cusute evenimetele acelui moment, e important să știți că în ziua arestării și internării lui Eminescu - 28 iunie 1883 - s-au petrecut câteva evenimente semnificative: Imperiul Austro-Ungar a rupt relațiile diplomatice cu România, Bismarck al Germaniei a amenințat România cu un război, societatea Carpații, al cărui membru era și Eminescu, a fost desființată și câțiva jurnaliști care militau pentru reîntregirea României au fost expulzați din țară. Exact în această zi, și nu în alta, Mihai Eminescu este arestat și internat la ospiciu. Curată COINCIDENȚĂ, nu-i așa?!?...

La două zile după acest episod, Imperiul Austro-Ungar reia relațiile diplomatice cu România iar Germania se răzgândește și nu mai declară război. Ba mai mult, toți aceștia "se împrietenesc"...

În această seară pe Nașul Tv, într-o emisiune incendiară, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00), veți putea afla adevărul despre asasinarea lui Eminescu, alături de invitații mei: Prof. univ. dr. Nae Georgescu, eminescolog, și George Roncea, jurnalist la ziarul Curentul.

Daniel Roxin

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în toate rețelele: DETALII AICI

Vizionează 23 dintre emisiunile despre traco-geto-daci, realizate la Nașul tv,  pe acest canal YouTube:

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 
http://radiovoceasufletului.ro

joi, 14 februarie 2013

Mintea umană este incredibilă. Uimește-te! Poți să citești acest mesaj?


4C357 M354J D3M0N57R34Z4 C4 M1N73A
N0457R4 E573 C4P4B1L4 D3
4B57R4C71Z4R1 3X7R40RD1N4R3!
4B50LU7 1MPR3510N4N73!
L4 1NC3PU7 A FO57 M41 GR3U, D4R
4CUM, L4 4L D01L34 R4ND, M1N73A 74
1NC3P3 54 C17345C4 4U70M4T, F4R4 54
M41 G4ND345C4. P071 54 73 M4NDR3571!
NU 7071 04M3N11 P07 C171 73X7UL 4574

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

miercuri, 13 februarie 2013

"Enigme ale trecutului indepartat in Muntii Buzaului" - lansare de carte în București

"Lansare de carte în București: "Enigme ale trecutului indepartat in Muntii Buzaului"- Muntii Buzaului intre mister si realitate, autor Diana-Liana Gavrila.

L
ucrarea va propune o calatorie in timp si spatiu prin miraculosul tinut al Muntilor Buzaului. Totul a fost descris intr-o limba plina de poezie si metafore, invitandu-va la o incursiune, chiar daca numai imaginara, intr-un taram de vis.

Cartea, integral color și cu multe ilustratii, prezinta o descriere completa a zonei Muntilor Buzaului, incluzand principalele monumente rupestre, chihlimbarul de Colti, Trovantii sau Babele de la Ulmet-Bozioru si alte nestemate. O deosebita atentie a fost acordata traditiei. Nu lipsec uriasii, atlantii, povestiri privind latura esoterica si nici scrierile, posibil stravechi.

Evenimentul va avea loc in cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare, sala EC 105 , joi 14 februarie 2013, de la ora 18:00 (până la ora 20:00)"

Pentru mai multe informații sunați la tel: 0749 911 898 sau 0749 680 580
.

Notă: Cu ocazia acestei lansări voi fi și eu prezent și voi vorbi câteva minute despre carte.

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

marți, 12 februarie 2013

Misterele “Gânditorului” de la Hamangia - Cunoșteau anticii din România Proportia de Aur acum 6.000 de ani ?!?

În anul 1956, la Cernavodă, pe Dealul Sofiei, un grup de arheologi conduşi de Dumitru Berciu au început săpăturile după ce s-a descoperit faptul că lucrările care se desfăşurau la Canalul Dunăre – Marea Neagră distrug urmele unor civilizaţii vechi.

Într-o aşezare, cimitir de inhumaţie neolitică, aparţinător culturii de Hamangia au fost descoperite două figurine de lut ars, reprezentînd un bărbat şezînd pe un scăunel într-o poziţie ce imită gestul gândirii, motiv pentru care a fost numit „gînditorul” şi o femeie şezînd alături, probabil consoarta lui. Conform datării realizate, statuetele au o vechime de 5.500-6000 ani (3500 -4000 î.e.n.) şi sunt considerate capodopere ale artei primitive universale.

Vă reamintesc: Conferință în Galați: Spiritul dacic renaște - duminică, 17 februarie




luni, 11 februarie 2013

Dialog incendiar între doi... bebeluși. :)))) (video)



Noul VITAL PROTECT. Protejează-ţi câmpul vital de radiaţiile nocive!

Dezvoltarea tehnologiilor moderne a dus la apariţia unor boli cu care generaţiile precedente nu s-au confruntat niciodată. Odată cu apariţia curentului electric şi a dezvoltării aparaturii legate de acesta, spaţiul din jurul nostru s-a umplut de o multitudine de radiaţii nevăzute care, pe termen lung, generează efecte dezastruoase.

VITAL PROTECT (produs și oferit de Aim Group ) este construit pe baza a două principii care cresc imunitatea organismelor vii la radiaţiile nocive din mediul înconjurător.

duminică, 10 februarie 2013

Dacia Magică (video)

Dacia magică este ceea ce pare să definească cel mai bine trecutul misterios și fascinant al strămoșilor noștri. Știința și spiritualitatea dacilor este o latură a lor ce uimește și intrigă. Cunoșteau dacii tainele cerului și ale pământului? Erau ei păstrătorii unor tradiții spirituale și posesorii unor tehnologii ce depășeau cu mult cunoașterea acelei epoci? Miza cuceririi romane, alături de imensele comori din aur, o reprezenta, cumva, și cunoașterea deținută de acest neam care se considera nemuritor?

Am căutat să răspund la aceste întrebări împreună cu scriitorul Paul Buică și cred că am reușit să aducem un pic de lumină asupra unor lucruri puțin cunoscute.

Daniel Roxin

 

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

sâmbătă, 9 februarie 2013

PANDEMIILE VIITORULUI – Analiză (trăznită) de specialitate. :)))


Potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în viitorul apropiat lumea va fi lovită direct în plex de o pandemie de tuse măgărească fără precedent. Focarul acesteia a fost localizat în zona Wall Street, unde există cea mai mare aglomeraţie de măgari din lume.

Deosebit de îngrijorătoare pentru epidemiologi este, de asemenea, ameninţarea proliferării tulpinilor ruseşti de schizofrenie a popândăilor roşii care poate determina o invazie a întregului spaţiu asiatic şi est-european cu rozătoare agresive (predispuse la atacul în haită), ce aduc cu ele o seamă de alte boli infecţioase cum ar fi logoreea KGB-istă sau gonoreea “Mama Rusia”, foarte greu de eradicat.

Relaxare totală... Ia uite de ce servicii beneficiază un bebeluș (Video)

Mămicilor sau viitoarelor mămici, aveți aici o sursă de inspirație:

vineri, 8 februarie 2013

Împărații daci ai Imperiului roman - în această seară pe Nașul Tv

În această seară, pe Nașul Tv, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00) vă invit la o emisiune specială - Împărații daci ai Imperiului roman. 

Oricât ar părea de surprinzător sau de incredibil, Imperiul roman a avut în fruntea lui, la un moment dat, împărați de origine traco-geto-dacică. Și nu puțini!!! Iar acest lucru este spus clar de IZVOARELE ISTORICE ROMANE. 


De ce oare istoria noastră oficială nu ne vorbește despre aceste episoade uluitoare din trecutul strămoșilor noștri? De ce copiii României nu au acces la adevărata istorie a neamului nostru?!...

Indiferent cât de mare este și va fi opoziția celor care vor să ne îngroape istoria, pentru ca România să  devină o simplă colonie, ușor de strunit de forțele globaliste, ADEVĂRUL va ieși la lumină. Fiți și în această seară alături de noi, pentru a ne redescopri istoria!

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în toate rețele: DETALII AICI

Vizionează 23 dintre emisiunile despre traco-geto-daci, realizate la Nașul tv,  pe acest canal YouTube:
http://www.youtube.com/user/roxindaniel

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

joi, 7 februarie 2013

Fotografii de senzație!

Conferință în Galați - Spiritul dacic renaște - 17 februarie, de la ora 12:00

Galați, 17 februarie, de la ora 12:00, la Teatrul dramatic Fani TardiniSuntem urmașii celor care se credeau nemuritori, ai celor care nu aveau frică de moarte; suntem urmașii geto-dacilor, iar spiritul dacic reînvie astăzi în sufletele noastre!
Spiritul dacic este ceea ce ne leagă pe toți, este elementul care ne poate aduna în jurul idealului nobil al recuperării identității și demnității naționale furate. De aici, până la transformarea întregii societăți românești nu mai este decât un pas.
Pentru a recalibra spațiul național este nevoie ca noi, cei cărora ne pasă, să ne transformăm suficient de mult la nivelul conștiinței și atitudinii, a gândului, vorbei și faptei. Suntem co-creatori ai realității așa că stă în puterea noastră să ne transformăm pe noi înșine și, prin asta, să clădim, în același timp, o Lume Nouă, mai bună și mai frumoasă.
Reînviind în sufletele noastre curajul, noblețea și înțelepciunea geto-dacilor avem toate șansele să izbândim!
Daniel Roxin, prof. dr. Mihai Popescu și jurnalistul Valentin Roman vă așteaptă la conferința Spiritul Dacic Renaște, pentru a vă vorbi despre:
• Falsul istoric al romanizării
• Dovezile continuității dacice
• Războaiele daco-romane de după 106 d.H.
• Împărații daci ai Romei
• Culturile antice din arcul carpatic
și pentru a vă invita să fiți parte în proiectele extraordinare pe care le lansăm.

REZERVARE BILET INTRARE:
- Duminică, 17 februarie, de la ora 12:00, la Teatrul dramatic Fani Tardini, strada Domnească nr. 59
- Organizator: Cristiana Dragomir - Manager AdEvents Unu.
- Rezervări și înscrieri la telefon: 0746 165 813 Fax: 0336818699 E-mail: adevents1@yahoo.com Facebook: http://www.facebook.com/adevents
- Intrarea: 30 de lei

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

miercuri, 6 februarie 2013

Imagini video rare și de o uriașă valoare istorică: Brâncuși la lucru, în propriul atelier

Un film de o oră, care compilează numeroase filmări cu sculptorul român Constatnin Brâncuşi, a fost postat pe YouTube de un utilizator din Georgia.

Filmul, care conţine imagini de mare valoare istorică, îl arată pe Brâncuşi la lucru, unele dintre capodoperele acestuia fiind filmate în stadiul de construcţie.

Sculptorul poate fi văzut modelând lutul, tăind cu ferăstrăul Coloana Infinită sau primind vizite de la alte personalităţi care au marcat sculptura modernă, precum Barbara Hepworth.

Filmul arată şi imagini de la montarea Colanei Infinite şi a Porţii Sărutului în Târgu Jiu. 

România este sub asediu (I): Pământul

România este sub asediu! Nu cred că spun vreo noutate cu asta, o simțim cu toții zilnic. Pământul nostru este dorit de mii de ani de străini, de la perșii și romanii antici până la turcii și maghiarii de mai târziu. Valuri peste valuri s-au năpustit peste poporul nostru, popor de oameni sedentari, adânc înrădăcinați în glia în care își odihnesc oasele sute de generații de înaintași.

Acum popoarele nu mai sunt subjugate sau asediate neapărat cu forța, pe calea armelor sau prin izolare comercială, ci mai degrabă prin sărăcirea autohtonilor până la pragul în care ajung să-și vândă pământul pe bani de nimic anumitor străini ce așteaptă ca niște hiene la hotare. Strategiile s-au schimbat, inamicul nu mai este vizibil, nu-l mai știi după nume și nu te mai confrunți cu el pe câmpul de bătălie, unde cel mai destoinic în mânuirea spadei câștiga. Acum banii și informația sunt armele ce asigură victoria.

marți, 5 februarie 2013

Emoționant! Un tigru bengalez "bate palma "cu o fetiță de doi ani

Un tigru bengalez de 170 de kilograme si-a plecat capul in fata unei fetite de doi anisori si a batut palma cu aceasta, sub privirile pline de uimire ale mamei  micutei si ale unui fotograf de la gradina zoologica Cougar Mountain, SUA.

luni, 4 februarie 2013

E vremea să îndepărtăm statuia împăratului Traian din fața Muzeului de istorie. Semnează petiția!

Alterarea istoriei unui popor imbraca diverse forme. De la distrugerea unor situri arheologice in mod intentionat si constient, precum s-a intamplat la Turdas sau Sibot si ascunderea unor informatii din trecutul nostru pentru ca ele nu corespund unor teze oficiale inradacinate drept adevaruri istorice pana la promovarea, chiar elogierea, unor personaje istorice a caror activitate a avut un impact negativ, dramatic, asupra pamantului tarii noastre si locuitorilor ei, toate sunt actiuni indreptate impotriva a insasi esenta noastra ca popor, a istoriei noastre reale si a celor ce ne sunt stramosi.

Un exemplu de batjocura la adresa stramosilor nostri care s-au sacrificat aparandu-si pamantul, familiile si independenta statala este reprezentat de amplasarea statuii imparatului roman Traian in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei. Aceasta nu doar ca este o reprezentare indecenta, lipsita de orice simt artistic si estetic, ci reprezinta si un afront adus memoriei geto-dacilor care fie au cazut in luptele impotriva acestui conducator al unei ostiri invadatoare, fie au fost dusi in sclavie in Imperiul Roman sau au fost exploatati decenii intregi sub stapanirea romana.

Promovarea ideii ca Traian ar trebui privit drept un "parinte al natiunii" noastre este extrem de periculoasa in procesul de formare a bagajului de cunostinte istorice a tinerilor nostri. Astfel, daca pentru italienii de astazi el poate fi privit, pe buna dreptate, drept un imparat erou, care a redresat finantele Imperiului si care a extins granitele acestuia, pentru noi, urmasii geto-dacilor, ramane un atacator, invadator, jefuitor si exploatator al resurselor unei tari straine de Roma.

Intr-un context economic dificil, al unei adevarate crize de identitate si al unei tolerante excesive in ceea ce priveste manifestarile ce au ca scop degradarea sentimentului national si a istoriei noastre, este necesar sa ne redescoperim valorile, prin promovarea adevaratelor personalitati ale acestui neam, a lucrurilor pozitive ce au izvorat din tara noastra, a frumusetilor naturale, a potentialului nostru uman etc.

Solicitam, prin semnarea acestei petitii, ca institutiile cu atributii in cazul prezentat mai sus, precum Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Institutul National al Patrimoniului, Guvernul Romaniei, Directia pentru Cultura,Culte si Patrimoniul Cultural National a Municipiului Bucuresti, sa actioneze in vederea indepartarii acestei statui din fata cladirii Muzeului National de Istorie a Romaniei si inlocuirea ei cu o reprezentare sculpturala a unei personalitati autohtone, care, prin actiuni si conduita, a servit intereselor acestui popor, precum Burebista sau Decebal, adevarati eroi ai acestui neam.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI:
Să îndepărtăm statuia lui Traian din fața Muzeului de istorie

Un demers inițiat de colegul meu, jurnalistul Valentin Roman


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Bhutan - țara cu cel mai mare PIB de FERICIRE


Din 1971, Bhutanul a adoptat un nou sistem de masurare a progresului national. Pe langa PIB, tara ia in calcul rezultatele sporului national de fericire, care contabilizeaza nivelul de sanatate, bunastarea fizica si spirituala sau statutul social al cetatenilor sai, scrie The Guardian.

Pe marginea drumului, in Bhutan, semnele de circulatie ofera un cu totul alt tip de mesaje conducatorilor auto si pietonilor. Acestea sunt realizate manual si afiseaza o serie de invataturi despre viata, precum: "Viata este o calatorie! Du-o pana la capat!", "Lasa natura sa te ghideze!" sau, in dreptul curbelor mai periculoase, "Ne cerem scuze pentru neplaceri".

De ce îl elogiem pe Traian, jefuitorul Daciei?

“Ca la noi, la nimenea”, spune românul nostru atunci când află de ceva sau asistă la ceva, cum ar fi o acțiune, un eveniment sau o atitudine, care prin manifestare și efecte depășește limitele unanim acceptate pentru ce înseamnă normalitate. Așa îmi spun și eu ori de câte ori asist, aud sau citesc la și despre elogieri aduse celui pe care, într-un act care sfidează orice bun-simț și logică, unii dintre istoricii noștrii l-au proclamat “stramosul’ nostru, cel care "a adus civilizația în Dacia", anume împăratul Traian.

sâmbătă, 2 februarie 2013

Tu unde ești acum? În Rai sau în Iad?

"Un om si un caine mergeau pe un drum. Omul se bucura de frumusetea zilei, cand, deodata, isi dadu seama ca, de fapt, murise. Isi aducea acum clar aminte ca murise, iar cainele, care mergea langa el, murise chiar cu mai multi ani in urma...

Se intreba: " Oare unde duce drumul asta?"...

Dupa o vreme, ajunsera amandoi in dreptul unui gard inalt de piatra. Privindu-l mai indeaproape, vazu ca era facut dintr-o marmura foarte fina. Mai sus, pe colina, gardul era intrerupt de o arcada care stralucea in soare.

Ajunsera acolo si vazu ca era incrustata cu perle, iar aleea care ducea spre ea parea pavata cu aur. El si cainele sau se apropiara de poarta si atunci observa, intr-o parte, un om sezand la un birou. Il intreba:

vineri, 1 februarie 2013

Dacii din Basarabia - în această seară, pe Nașul Tv



Vineri, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00), în cadrul emisiunii Adevăruri tulburătoare, pe Nașul Tv...

Contextul geo-politic în care trăim astăzi  este, în continuare, unul complicat, spațiul românesc rămânând, mai departe, în centrul jocului de interese al marilor puteri.

Astfel, spălarea creierelor operată în Republica Moldova de agenții sovietici a mers până acolo încât să li se transmită programatic moldovenilor de peste Prut că ei sunt adevărații continuatori ai dacilor în timp ce noi, cei din România, nu suntem decât niște corcituri incerte, un produs al romanizării. Prin urmare, datorită acestor deosebiri, nu am putea fi unul și același popor, iar Republica Moldova nu ar avea de ce să se unească cu România.

În același timp, un individ iresponsabil, fostul parlamentar moldovean Andrei Safonov, a declarat de curând, nici mai mult, nici mai puțin, că Statul Român ar trebui să-și inceteze existența si să dispară de pe harta politica a lumii.

În acest context, dovedirea adevăratelor noastre rădăcini, cele geto-dacice, și a continuității noastre pe aceste meleaguri, este vitală.

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în următoarele rețele: DETALII AICI

Vizionează 23 dintre emisiunile despre traco-geto-daci, realizate la Nașul tv,  pe acest canal YouTube:
http://www.youtube.com/user/roxindaniel

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro