vineri, 29 martie 2013

România. Mari descoperiri arheologice sunt ținute secrete

Speologii tin secret descoperirile lor pentru a-i tine departe pe hoti. Rares Nastase si Sergiu Matei au avut sansa sa vada dovezi din vremea omului preistoric, dar si vestigii umane din vremea tracilor, care vorbesc despre ritualurile acelor vremuri.


Sunt comori pe care statul roman e incapabil sa le conserve si sa le arate lumii intregi. In goana dupa oase valoroase pe piata neagra, hotii devasteaza pesterile, cu sapaturi haotice.

Un fulger a lovit Vaticanul după renunțarea Papei Benedict al XVI-lea la pontificat. Un semn? Video

La scurt timp dupa anuntul Papei Benedict al VI-lea la pontificat, un fulger a lovit Vaticanul. Să fie acesta un semn? Și dacă da, care să-i fie semnificația?

joi, 28 martie 2013

Asociația GETO-DACII are nevoie de sprijinul tău!


Asociația GETO-DACII are nevoie de sprijinul tău! Vino alături de noi ca membru al asociației sau ajută-ne cu donații și sponsorizări. Află mai multe despre proiectele noastre și despre modul în care ne putem uni pentru a ne recupera identitatea geto-dacică:
http://www.geto-dacii.ro/


Statuia unui DAC – cea mai mare statuie din galeria Chiaramonti a Vaticanului. Foto și video


Una dintre cele mai zdrobitoare dovezi ale importanței dacilor în lumea antică o reprezintă impresionanta colecție de statui impunătoare de daci (peste 100) pe care o găsim astăzi în cele mai importante muzee ale lumii. Imaginea strămoșilor noștri se lasă descoperită la Roma, Napoli, Florența, Paris, Londra, Madrid, Berlin, Ierusalim, Copenhaga și în alte multe locații.

Potrivit expertului în istoria artei, istoricul Leonard Velcescu, niciun alt popor învins de Roma nu a beneficiat de o astfel de atenție din partea artiștilor plastici romani. Întrebat de ce învinșii au figuri de învingători și decorează cele mai importante monumente romane, istoricul Leonard Velcescu ne spune: “Poporul dac a fost, putem spune, glorificat într-o manieră fără precedent de către romani, în aşa fel încât se dă impresia unei „simpatii” sau unei „admiraţii” cu totul aparte vizavi de acest popor. În Forul lui Traian a fost realizat un adevărat „program” iconografic.”

miercuri, 27 martie 2013

UE ne vrea multi si prosti. Mamaliga romaneasca se face din porumb romanesc

Pomul de Crăciun al UE
un articol de Valentin Roman

Ai crezut vreo secunda ca Uniunea Europeana a fost gandita drept o poienita cu flori, capsunele, mure si fragi in care fiecare european poate pasi liber, cu drepturi egale in raport cu alt cetatean european? Te-ai inselat.

Ai crezut vreo secunda ca UE inseamna o piata comuna economica in care toate tarile membre au acces nepartinitor si unde orice stat membru are posibilitatea construirii bunastarii cetatenilor sai? Iarasi te-ai inselat.

Ai crezut ca este european inainte de a fi roman si ca trendul corect e asta cu globalizarea, ca identitatea comunitara primeaz ain fata celei nationale si ca vei respectat in Comunitate precum neamtul sau englezul? La faza asta ti-ai luat cea mai mare teapa.

Miliardarul maghiar Zoltan Teszari, patronul RCS, își bate joc de România

Nașul Tv, prima televiziune cenzurată din România - difuzată luni, cenzurată marți!!!

un articol de Radu Moraru
De BUNAVESTIRE, singurii romani care nu receptionau NASUL TV au primit o veste buna, RCS-RDS-DIGI s-a “induplecat” sa respecte LEGILE ROMANIEI si sa difuzeze televiziunea noastra in toate retelele digitale din tara.

Romanului de origine maghiara Zoltan Teszari, patronul RCS, minoritarului, i s-a facut mila de prapaditii de romani si a zis, in lehamitea lui de miliardar in euro, “hai sa le dam pe NASUL TV la prostii astia de romani care vor adevaruri si nu filme porno la pranz!”.

marți, 26 martie 2013

Emisiunea ADEVĂRURI TULBURĂTOARE poate fi urmărită, de azi, și pe RCS-RDS


nasul-tvNAȘUL TV poate fi recepționat, începând din 25 martie, și de abonații rețelei de televiziune prin cablu RCS-RDS, în sistem digital (DVB-C).

Până în acest moment, am primit confirmări că putem fi recepționați în București (346 MHz), Constanța, Brașov, Timișoara, Sibiu, Târgoviște, Galați, Sinaia (346 MHz), Pitești/Argeș, Arad, Hunedoara, Baia Mare/Maramureș (426 MHz), Suceava, Vaslui și alte orașe.

IMPORTANT: Pentru a putea urmări programele Nașul TV în rețeaua DIGI CABLU / RCS-RDS, aveți nevoie de un receptor digital de cablu sau un televizor cu tuner DVB-C încorporat.

► Dacă sunteți abonați la pachetele analogice și nu aveți receptor digital, puteți solicita gratuit un astfel de echipament, în custodie, de la casieriile RCS-RDS. Cel de-al doilea și cel de-al treilea receptor pot fi închiriate la pretul de 5 lei/luna. Pentru cei care doresc, receptoarele SD pot fi cumpărate la prețul de 150 lei, iar cele HD la prețul de 250 de lei.

► Pentru a verifica dacă recepționați Nașul TV, intrați în meniul receptoarelor digitale, selectați opțiunea “Setări”, “Sistem” și mai apoi “Revenire la setările din fabricație”.

► Pentru recepția optimă a programelor NAȘUL TV, receptoarele digitale de cablu trebuie setate în formatul 16:9 Widescreen. Pentru realizarea acestor setări, consultați manualul de utilizare al echipamentului de recepție.

► Posesorii televizoarelor cu tuner digital DVB-C trebuie să facă o re-scanare a canalelor digitale din meniul televizorului.

Vizitează siteul Nasul tv: http://www.nasul.tv/

luni, 25 martie 2013

Veste bună de BUNA VESTIRE. Am lansat asociația GETO-DACII. Răspândește vestea!


A venit vremea să ne unim pentru o cauză cu adevărat nobilă - recuperarea adevărului istoric, readucerea geto-dacilor acolo unde le este locul: în sufletul și în conștiința poporului român.

Entuziasmul uriaș manifestat în ultimul timp de toți cei care simt ca și noi, ne-a făcut să înțelegem că venise vremea să creăm un cadru juridic care să ne permită să dăm forță maximă acțiunilor noastre. Astfel, am înființat Asociația non-profit GETO-DACII.

Așa după cum veți putea constata vizitând site-ul asociației, proiectele pe care le-am lansat pot duce cu adevărat la rescrierea istoriei noastre.

Vizitați siteul asociației, aflați ce intenționăm să facem și veniți alături de noi! Doar cu ajutorul vostru putem reuși!

Siteul asociației:
http://www.geto-dacii.ro/

Profesor Doctor D.C. Dulcan - omul care transcende știința

D.C. Dulcan: În spatele tuturor lucrurilor e Dumnezeu.

E medic neurolog şi psihiatru, doctor în ştiin­ţe medicale, bun cunoscător al filosofiei ştiinţei şi pionier în scrierile din domeniul con­ştiinţei.

O minte strălucită, cu o curiozitate şti­in­ţifică ieşită din comun, care nu încetează să caute răs­puns la marile întrebări ale existenţei. Nu doar distinc­ţiile medicale internaţionale i-au adus recunoaşterea, ci şi curajul de a răsturna viziunea materia­listă asupra lumii, demonstrând, într-o carte publicată prima oară în 1981, că există o "minte uni­versală", care ordonează şi co­or­donează toate lucrurile din jur. "In­teligenţa materiei", cartea ca­re a bulversat lumea ştiinţifică ro­mâ­nească, a fost bestsellerul ace­lor ani. Au existat chiar voci care au considerat-o demnă de premiul Nobel. Ascensiunea ei a fost curma­tă brusc de regimul co­mu­nist, speriat de ideile prea îndrăz­neţe pe care le susţinea. A fost re­tra­să de la Premiul Academiei Ro­mâne, care i s-a înmânat abia la a doua ediţie, în 1992. După mai bine de trei decenii de la apariţie, cele mai multe din intuiţiile dom­nu­lui profesor Dulcan au fost con­firmate de ştiinţa actuală. Dacă destinul cărţii i-ar fi fost favorabil şi ar fi beneficiat la timp de o traducere, numele lui Dumitru Constantin Dulcan ne-ar fi repre­zentat azi la nivel internaţional, aşezat cu mândrie alături de al celorlalţi trei mari promotori ai Noii Spiritualităţi: Stanislav Grof, Ervin Laszlo şi Peter Russell.

duminică, 24 martie 2013

O istorie spulberată – gândurile unui student al Facultăţii de Istorie, Universitatea din Bucureşti

un articol de  Mihai Floroiu, student la Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti

,,Istoria este cea dintâi carte a unei naţiuni. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul. O naţie fără istorie este un popor încă barbar şi vai de acel popor care, şi-a pierdut religia suvenirilor”, ne spunea primul istoric modern reprezentativ, Nicolae Bălcescu. Astăzi, când istoria ar fi trebuit să devină o disciplină care să contribuie la dezvoltarea culturii generale a tinerilor şi la o cunoaştere a valorilor naţionale, ea a devenit, mai degrabă, o disciplină derizorie şi lipsită de interes în cultura şi dezvoltarea viitoarelor generaţii.

sâmbătă, 23 martie 2013

Elevii români, primii în Uniunea Europeană la Olimpiada de matematică!

MEDALIAȚII DE LA MATEMATICĂ

Iată că tot nişte elevi au dus România anul acesta pe primul loc din Uniunea Europeană, și pe al optulea din lume, la Olimpiada Internaţională de Matematică.
Cu o medalie de aur și cinci de argint România a devansat țări precum Germania, Japonia, Marea Britanie sau Canada. Medaliaţii noştri au fost:

vineri, 22 martie 2013

Un profesor genial si lecția de viață pe care a dat-o

Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen, dar a picat odata o grupa intreaga.

Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toata lumea EGALA!

Profesorul le-a spus, "OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului. Se va face media tuturor notelor, si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota 10."

Dupa primul test, notele au fost adunate si impartite la numarul de studenti, si toti au primit un 8.

Frica înhaţă şi acaparează tot ce avem, dragostea dăruieşte tot ce avem

Aţi fost învăţaţi să trăiţi în frică! Vi s-a spus despre supravieţuirea celui mai bine adaptat, despre victoria celui mai puternic şi despre succesul celui mai inteligent. Se spune deosebit de puţin despre gloria celui mai iubitor. Şi, astfel, te străduieşti să fii cel mai bine adaptat, cel mai puternic, cel mai inteligent – într-un fel sau altul – şi, dacă în vreo situaţie nu eşti pe măsura aşteptărilor, ţi-e teamă că ai ceva de pierdut, pentru că ţi s-a spus că, a nu fi pe măsura aşteptărilor, înseamnă a pierde.

Prin urmare, alegi desigur acţiunea sponsorizată de frică pentru că aşa ai fost învăţat[…] atunci când alegeţi acţiunea sponsorizată de dragoste, nu numai că veţi supravieţui, nu numai că veţi învinge, nu numai că veţi avea succes. Atunci veţi trăi gloria deplină, totală a Celui Care Eşti cu Adevărat, a celui care puteţi fi.

Toate acţiunile oamenilor sunt motivate la nivelul cel mai profund de una din cele două emoţii – frica sau dragostea. Există, într-adevăr, numai două emoţii – numai două cuvinte în limbajul sufletului.

joi, 21 martie 2013

Să o susținem pe Sabina! O lecție de demnitate dată de un copil tuturor istoricilor lași sau trădători din România!

Introducerea mea: Iată că tinerii României dovedesc mai multă demnitate și curaj decât cei care ar trebui să fie exemple vii pentru ei - profesorii și politicienii... Sabina Elena și colegii ei merită toată admirația și susținerea noastră. Să îi iubim și să îi apărăm! În același timp, să îi înfierăm, nu pe copiii maghiari sau secui (secuii nu sunt maghiari, ci o populație maghiarizată forțat, o altă victimă a politicii prădătoare a Ungariei!!!) ci pe nemernicii care slujesc interesele Budapestei pe pământul României și pe ceilalți indivizi cu suflete de alogeni care își bat joc de acest popor de pe înălțimile instituțiilor statului român.

Relatarea poveștii de către Sabina Elena, în prezentarea României Libere:

Oameni jupuiţi şi împăiaţi la Muzeul Antipa. Pe când exemplare vii la Zoo?

"În perioada 22 martie – 30 aprilie Muzeul Antipa îşi propune să găzduiască expoziţia "The Human Body", care expune o colecţie de cadavre umane, în prealabil jupuite şi împăiate cu ajutorul unui procedeu numit “plastifiere”.

Dacă ideea nu vi se pare suficient de bizară, pot menţiona că la expoziţii similare organizate în trecut, corpurile umane erau expuse inclusiv ca perechi, aşezate în posturi pentru acte sexuale, trăgând cu arcul, sau jucând cărţi, unele cadavre având câte o carte între degetele de la picioare, etc.

Dacă ideea tot nu vi se pare bizară, vă pot spune că numeroase grupuri de monitorizare a drepturilor omului au protestat deja la astfel de expoziţii, reuşind să o închidă pe cea din Franţa.

miercuri, 20 martie 2013

Am ajuns să cumpărăm, la preţuri colosale, alimente IRADIATE !

Indiferent dacă ştii sau nu, deşeurile nucleare (cobalt-60) sunt utilizate de zeci de ani pentru a face mâncarea ta “mai sigură”, prezintă Wakeup-world.com.
În zilele noastre există o neînţelegere profundă în rândul publicului larg referitoare lavaloarea alimentelor organice certificate. Întrebarea nu este dacă preţul (mai mare cu peste 50%) pe care îl plăteşti la casa de marcat pentru un aliment organic merită cu adevărat, având în vedere conţinutul de vitamine, minerale şi fitonutrienţi. Chiar dacă alimentele organice au de obicei o densitate nutritivă considerabil mai mare, nu întotdeauna caracterul “special” al acestor produse este pozitiv.
Mai degrabă, un consumator educat se va uita la ceea ce nu conţin şi ceea ce nu s-a întâmplat cu aceste produse în călătoria lor spre farfuria ta.

ADEVĂRURI NESPUSE: Grecii și romanii au fost tracizați de populația balcano-dunăreană

Mozaicul de la Ravena cu cei Trei Magi... DACI, secolul VI (împ. Iustinian)
"Decenii întregi s-a “servit” românilor, drept adevăr ce nu mai are nvoie de demonstrație, faptul că ei vorbesc o limbă neo-latină, mai exact că strămoșii lor geto-daci și-au uitat subit, într-o perioadă scurtă de timp, limba strămoșească și au prelut limba cuceritorului roman, care, de-a lungul secolelor, suferind diverse influențe, s-a transformat în ceea ce numim azi limba română. Iată că acest “adevăr’ apărat atât de îndârjit de cei ce ne-au scris și încă ne scriu și astăzi istoria din manuale, apare, în lumina unor dovezi tot mai numeroase și solide, drept o teorie extrem de șubredă, lipsită de fundamente solide științifice.

indo-european-expansionNu voi relua, de această dată, argumentația care atestă imposibilitatea romanizării lingvistice a geto-dacilor în doar câteva decenii de influență romană la nordul Dunării. Am făcut asta cu alte ocazii.

De data aceasta vă propun să ne întoarcem cu mult mai mult în timp, în căutarea rădăcinilor care dovedesc că spațiul carpato-danubiano-pontic și arealele aflate în proximitatea sa imediată au reprezentat “matca” limbii-mamă a aproape tuturor limbilor vorbite astăzi în Europa și nu numai, dar și a urmelor care atestă în mod cert conexiunea etnică, lingvistică și culturală a lumii greco-romane cu acest spațiu, apărută nu neapărat  în urma influenței acesteia asupra autohtonilor dunăreni, ci mai degrabă invers.

INCENDIAR - Fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea: “nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească!!!” (Video din 2012)


Secretele Vaticanului încep să iasă la lumină. Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost  decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost  președinte al Conferinței șefilor de universități irlandeze și fost membru al Biroului de conducere al Conferinței Rectorilor Universităților Europene (CRE), face o declarație șocantă:

marți, 19 martie 2013

Este POSIBIL? Oameni care TRĂIESC FĂRĂ MÂNCARE şi FĂRĂ APĂ. Uimitoarele lor experienţe...

Sunt numiţi "autotrofi", denumire dată organismelor capabile să transforme energia solară în hrană, prin fotosinteză. Unii le spun “sun-eaters” – cei care mănâncă Soare! Se spune că în lume există peste 3.000 de oameni care trăiesc fără să consume hrană solidă, mulţi dintre ei şi fără sa consume lichide. Specialiştii nu pot explica mecanismul prin care supravieţuiesc aceşti oameni, ale căror experienţe s-au dovedit uimitoare în timp.

Medicii consideră că aşa ceva nu este posibil, însă profesorul Michael Werner din Brunswick spune că “totul depinde de minte şi modul de gândire”. Michael Werner, are un aspect normal, este pasionat de tenis de câmp, aleargă în fiecare zi aproape 3 kilometri… Dar puţini sunt cei care ştiu că profesorul trecut de vârsta de 60 de ani, specialist în chimia cancerului, se hrăneste de 12 ani cu… apă. Ultima oară când a mâncat  hrană solidă, respectiv o salată de cartofi şi o felie de tort, a fost la Revelionul din 2001.

luni, 18 martie 2013

Unde se cultivă organisme modificate genetic, pe teritoriul României?

Agricultura României a avut o evoluţie deloc constantă în ultimii ani, cu bune şi rele, provocate mai ales de climă, dar şi de consecinţele colaterale cum ar fi dăunătorii „activaţi” de condiţiile de mediu, dar şi – evident – de subfinanţarea cronică a fermierului român. În dorinţa de a-şi limita pagubele, agricultorul român este dispus să recurgă chiar şi la soluţii radicale, una din acestea fiind organismele modificate genetic, aşa-numitele OMG. În cazul de faţă este vorba despre plante agricole care au fost alterate genetic pentru a rezista la dăunători şi boli, sau pentru a absorbi mai uşor diverse pesticide care, altfel, ar avea un efect redus.

Dan Bărboi

sâmbătă, 16 martie 2013

Aşezare dacică funcţională, în comuna Năieni - Buzău

Fundaţia Sfântul Sava din Buzău a lansat marţi, în localitatea Năieni, un proiect de reconstituire a unei aşezări dacice, formate din zece colibe, proiect care îşi propune refacerea, cu ajutorul unor voluntari, a stilului de viaţă al geto-dacilor.

"Aşezarea va dispune, pe lângă cele zece colibe realizate din lemn şi din piatră, în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român, de o stână, un atelier de olărie, un lac de peşte, cuptoare de pâine, instrumente de prelucrare a strugurilor şi va fi populată cu tineri voluntari care doresc să refacă modul de viaţă al strămoşilor noştri care au trăit pe aceste meleaguri în urmă cu peste 2.000 de ani", a declarat pentru Agerpres preotul Mihai Milea, preşedintele Fundaţiei Sfântul Sava, iniţiatorul acestui proiect.

Potrivit sursei citate, aşezarea va fi inaugurată la sfâşitul lunii iulie, odată cu festivalul local tradiţional ‘Glasul pietrei’, urmând să fie întregită în cursul anului viitor cu alte 10 colibe de factură geto-dacică.

sursa: www.gandul.info

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Copiii secuilor învață la istorie că românii le-au fost slugi!!!

Un manual de istorie adresat elevilor secui din clasele a VI-a si a VII-a, lansat in 2012, invata copii ca romanii le-au fost slugi si ca in timpul Primului Razboi Mondial armata romana a devastate magazinele si casele secuilor.
Nu de aceeasi parere sunt istoricii care considera ca manualul contine inexactitati, menite sa alimeteze teoriile sovine care otravesc relatiile romano-maghiare.

Rectorul Universitatii „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca, istoricul Ioan Aurel Pop, s-a declarat ingrozit de inexactitatile si de falsurile istorice pe care le contine manualul. „Citisem si eu fragmente din acest manual si m-am ingrozit, mai intai ca istoric. Este plin de inexactitati si de falsuri grosolane (cu care nici istoricii unguri seriosi nu pot fi de acord!!!)“, a declarat academicianul Ioan Aurel Pop

vineri, 15 martie 2013

Scanările BBC-ului de la Sarmizegetusa. O emisiune incendiară, pe Nașul Tv


Ce se ascunde oare în Munții Șureanu, în locul anticei Sarmizegetusa? Scanările Lidar realizate de BBC scot în evidență structuri nebănuite, îngropate în pământ...

Anul trecut, cu acordul statului român, BBC-ul a scanat o arie de zeci de km din jurul Sarmizegetusei pentru a folosi aceste informații în ceea ce s-a dovedit a fi pseudo-filmul documentar „Rome’s Lost Empire”, o mizerie din punct de vedere al corectitudinii informației istorice despre daci, pe care realizatorii i-au prezentat ca fiind barbari, hoți și violatori. Dincolo de această manipulare la care s-a făcut părtaș, cu nonșalanță, arheologul Gelu Florea, șeful cercetărilor arheologice de la Sarmizegetusa, se pune întrebarea dacă aceste scanări deosebit de importante au ajuns ca material clasificat în mâinile statului român sau nu? Pentru că la o primă vedere, statul român nu pare să știe prea multe despre acest subiect.

Ținând cont că a existat o tradiție (cu susținere politică) a jefurii vestigiilor dacice din Munții Șureanu, nu putem să nu fim îngrijorați de faptul că aceste hărți ale vestigiilor îngropate de la Sarmizegetusa ar putea să ajungă (dacă nu au ajuns deja) în mâna căutătorilor de comori.

Despre toate acestea vom discuta direct și fără menajamente în emisiunea Adevăruri tulburătoare, unde am ca invitați doi jurnaliști de investigație – George Roncea de la ziarul Curentul și Valentin Roman, redactor șef la adevaruldespredaci.ro

Emisiunea poate fi urmărită în această seară, de la ora 22:00 și în reluare, sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00


Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în următoarele rețele: DETALII AICI

Vizionează 25 dintre emisiunile despre traco-geto-daci, realizate la Nașul tv,  pe acest canal YouTube:

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

joi, 14 martie 2013

Antonescu și Băsescu se acuză reciproc de apartenență la Masonerie

"Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri ca nu este mason si nici nu exista vreo conditie pentru cei nou primiti in partid legata de apartenenta la aceasta organizatie, mentionand insa ca presupune ca Traian Basescu stie mai multe despre Masonerie.

Anunț matrimonial din România anului 1909... :))) Ar fi interesată vreo fată din ziua de azi?



Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

NASA a anuntat intr-o conferinta de presa ca "planeta Marte a sustinut viata in trecut"

Conform informatiilor oferite de specialistii de la NASA intr-o conferinta de presa, Roverul Curiosity a descoperit in urma sapaturilor facute in suprafata planetei Marte ca in trecutul antic aceasta planeta a sustinut viata.

The Verge scrie ca sapaturile au scos la iveala urme de "sulf, azot, hidrogen, oxigen, fosfor si carbon", adica ingredientele ideale pentru formarea vietii.

Specialistii NASA nu pot explica insa daca viata pe Planeta Marte a existat vreodata in paralel cu cea de pe Planeta Pamant.

Descoperirea vine la numai cateva luni de la aterizarea Roverului pe suprafata Planetei Marte, pentru o misiune care va dura timp de 2 ani.

"Intrebarea fundamentala a acestei misiuni era daca Marte poate sustine viata. Avand in vedere ce stim in acest moment, raspunsul meu este da.", a declarat Michael Meyer, seful echipei de experti din programul de explorare al planetei Marte.

"Daca ati fi fost in acea perioada pe Marte, cand era apa, ati fi putut s-o beti. Pe Marte a existat apa care sa sustina microorganismele", au declarat specialistii NASA.

Sursa: stirileprotv.ro


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

miercuri, 13 martie 2013

Un balerin fără un picior și o balerină fără o mână își depășesc limitele și susțin un spectacol de balet impresionant și emoționant. VIDEO

O scurta prezentare a filmuletului de mai jos: o tânără, de 30 de ani sufera un accident in urma căruia îşi pierde un braţ. Se instaurează peste ea o stare profundă de depresie. Dansul, pe care l-a practicat din copilărie nu mai poate fi reluat: fără un braţ nu îşi găseşte echilibrul şi chiar şi o simplă piruetă e greu de realizat. Dar nu se lasă înfrântă de infirmitate. Şi după multă trudă reuşeşte. Apoi află despre un tânăr care, într-un accident şi-a pierdut un picior. Starea lui este similară cu a ei, evoluţia psihicului postoperator este identică. Atunci tânăra îl caută şi încearcă să îl convingă să îl ajute să înveţe dansul, baletul. Pentru el este mult mai greu, fără un picior este aproape imposibil măcar să te gândeşti la dans, la balet mai ales. Şi totuşi, fata nu renunţă. Într-un târziu reuşeşte să-l convingă. Urmează o lungă perioadă de efort, lecţii după eşecuri repetate, dureroase. Într-un târziu, cuplul a reuşit să înfrângă infirmitatea. Şi iată ce a ieşit - va invitam sa vedeti filmul. Exceptional!

marți, 12 martie 2013

Geniul informaticii din Vâlcea „loveşte“ din nou, la 17 ani

O interfaţă care să ajute nevăzătorii să vadă cu ajutorul limbii i-a adus unui elev de 17 ani trei premii în SUA, o bursă de 10.000 de dolari şi posibilitatea să studieze la orice universitate americană. Ştiri pe aceeaşi temă Elev de la un liceu vasluian, în comă alcoolică în timpul orelor GALERIE FOTO Elev de 15 ani, lovit cu pumnul în faţă de către un alt e... INFOGRAFIE Declinul industriei şi seceta au frânat creşterea economică... Ionuţ Budişteanu, elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea, este un geniu al informaticii. „Este un adolescent atât de modest încât nu aş putea să spun că are cei şapte ani de acasă, ci are 18 ani de acasă şi parcă vine dintr-o altă galaxie", spune despre el profesorul Florin Smeureanu, directorul Grupului Şcolar Oltchim. Este singurul copil la părinţi, mama lui lucrând cândva în cercetare, iar tatăl fiind inginer. Ionuţ trăieşte în universul informaticii, mănâncă chiar în faţa calculatorului, iar zecile de concursuri interne şi internaţionale la care a participat i-au adus zeci de diplome şi medalii. Elevul s-a întors zilele acestea din SUA, unde a participat la două concursuri internaţionale, el făcând parte din echipa de naţională de elevi informaticieni a României, compusă din doi elevi bucureşteni şi doi elevi suceveni. Nevăzătorii vor vedea cu limba La „Intel International Science and Engineering Fair" (Intel ISEF), Pittsburgh, Pennsyl­vania, Ionuţ a concurat alături de 1.850 de participanţi, din 67 de ţări. La acest concurs a obţinut trei premii. El a fost singurul participant din lume căruia „IEEE Foundation President's scholarship" i-a acordat o bursă de 10.000 de dolari pe an, timp de patru ani, pe care o poate folosi la orice universitate americană. „IEEE este cea mai mare asociaţie de inginerie electrică din lume şi are în componenţa sa oameni de ştiinţă, profesori universitari din domeniul electric, dar şi electronic sau din domeniile asociate", a spus Ionuţ. Proiectul său este unul revoluţionar. „Am creat o interfaţă om - calculator care să ajute persoanele nevăzătoare să vadă cu ajutorul limbii. Softul ia o imagine de la camera web, o procesează cu inteligenţa artificială şi generează un curent electric direct proporţional pe o matrice-senzor care este pusă pe limbă. Deci, pe limbă va primi o matrice electrică, în foarte scurt timp nevăzătorul se obişnuieşte şi reu;eşte să înţeleagă informaţia primită pe limbă şi să o asocieze lumii înconjurătoare", a explicat Ionuţ despre softul său. Tot pentru această genială creaţie, vâlceanul a mai primit din partea „China Association for Science and Technology" unul din cele patru premii acordate, în valoare de 3.000 de euro. „IEEE Computer Society", asociaţie americană care se ocupă cu domeniul standardizării şi dezvoltării calculatorului, cu planificarea dezvoltării ştiinţei calculatorului din punct de vedere hardware, i-a acordat locul 1 şi un premiu de 1.000 de dolari. Softul care îi apără pe americani de uragane Ca o ironie, Ionuţ Budişteanu a plecat în SUA pe banii proprii, adunaţi de părinţi. „Organizatorii concursului decontau cheltuielile doar dacă participam la un singur concurs, dar eu am vrut să particip şi la un altul, tot internaţional şi tot în SUA. Sumele câştigate nu mi-au fost înmânate, urmând să fie transmise prin transfer bancar", a spus elevul. La cel de-al doilea concurs la care a participat în SUA, „I-SWEEEP - International Sustainable World Engineering & Environment Project Olympiad", în Houston, Texas, au fost 1.100 de participanţi din 70 de ţări ale lumii. Ionuţ Budişeanu a câştigat aici medalie de argint, tema concursului fiind de a folosi ingineria în salvarea mediului. O invenţie care să-i ajute pe nevăzători i-au adus vâlceanului o medalie şi un premiu de 10.000 de dolari „Eu am creat un software care preia imagini de la satelit şi, folosind inteligenţa artificială, le procesează pentru a recunoaşte dezastre naturale. Softul este capabil să recunoască, foarte rapid, dezastre ca uragane, incendii de păduri, inundaţii, ambuteiaje de maşini. De exemplu, pompierii din Canada află de incendii când cineva merge cu maşina şi îi sună. Softul creat de mine poate să proceseze imagini de satelit şi poate să recunoască incendiile de păduri reuşindu-se astfel ca pompierii să intervină cu două-trei ore mai repede, până când cineva sesizează incendiul. La uragane, meteorologii din America primesc mii şi mii de imagini numai că ei se uită cu ochiul liber peste ele, şi, de obicei, reuşesc să spună despre un uragan peste o oră sau două de la data când s-a creat. Softul reuşeşte să recunoască în doar două minute orice uragan din lume", a mai spus Ionuţ Budişteanu. 10.000 de dolari este suma primită de Ionuţ Budişteanu la concursul din SUA pentru invenţia sa în folosul nevăzătorilor În România, geniile nu sunt preţuite La intrarea în Grupul Şcolar Oltchim, directorul liceului i-a făcut un panou cu toate medaliile şi distincţiile primite. „Venirea lui la şcoala noastră, în noiembrie 2011, a stârnit o emulaţie fără seamăn în clasa unde Ionuţ învaţă. Este foarte respectat de colegi şi admirat. Păcat însă că, pentru aceşti copii, puţini la număr, Ministerul Educaţiei nu găseşte fonduri pentru sponsorizări. În urmă cu doi ani, pentru plecarea în Mexic, l-a ajutat Consiliul Judeţean Vâlcea, oferindu-i 6.000 de lei", a mai spus directorul Smeureanu. „Am aflat şi noi de rezultele obţinute de acest adolescent genial după venirea sa din SUA şi îl ajutăm oferindu-i transportul ca să meargă la următorul concurs internaţional din Olanda", a spus Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea. Americanii i-au cerut lui Ionuţ să îmbunătăţească softul cu dezastrele, altfel încât să poată recunoaşte şi scurgerile de petrol, lucru care îl va face în lucrarea pe care o va prezenta în Olanda. Vrea să facă o maşină autonomă Ionuţ Budişteanu merge la orele de matematică la clasa a XII-a, deşi este cu un an mai mic. „Urmează să i se acorde o plachetă din partea Asociaţiei de Electronică şi Inginerie din SUA pentru rezultatele obţinute şi cu care s-a concurat, de la egal la egal, cu mari profesori universitari din SUA", a mai spus directoul Smeureanu. În Taiwan, vâlceanul a fost felicitat de preşedintele Chinei, iar inventatorul român Iustin Capră i-a cerut să facă parte din asociaţia sa. Visul lui Ionuţ este altul. „Vreau să fiu primul român care face o maşină autonomă. Armata americană a lansat un astfel de proiect în urmă cu doi ani şi la el au lucrat peste 80 de universităţi din America. Au câştigat cei de la Stanford, ei creând singura maşină autonomă. Am urmat cursurile online ale renumitului profesor universitar Sebastian Thrun, care a lansat o provocare către toţi studenţii din lume să creeze şi ei această maşină. Maşina autonomă a profesorului Thrun a circulat 70.000 de mile, fără accident, prin oraşele din SUA. Acum, la americani este în dezbatere modificarea legislaţiei pentru ca această maşină să poată fi condusă şi de nevăzători", a mai spus Ionuţ Budişteanu.

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/geniul-informaticii-valcea-loveste-nou-1_50aea6c67c42d5a6639ec334/index.html
O interfaţă care să ajute nevăzătorii să vadă cu ajutorul limbii i-a adus unui elev de 17 ani trei premii în SUA, o bursă de 10.000 de dolari şi posibilitatea să studieze la orice universitate americană. Ştiri pe aceeaşi temă Elev de la un liceu vasluian, în comă alcoolică în timpul orelor GALERIE FOTO Elev de 15 ani, lovit cu pumnul în faţă de către un alt e... INFOGRAFIE Declinul industriei şi seceta au frânat creşterea economică... Ionuţ Budişteanu, elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea, este un geniu al informaticii. „Este un adolescent atât de modest încât nu aş putea să spun că are cei şapte ani de acasă, ci are 18 ani de acasă şi parcă vine dintr-o altă galaxie", spune despre el profesorul Florin Smeureanu, directorul Grupului Şcolar Oltchim. Este singurul copil la părinţi, mama lui lucrând cândva în cercetare, iar tatăl fiind inginer. Ionuţ trăieşte în universul informaticii, mănâncă chiar în faţa calculatorului, iar zecile de concursuri interne şi internaţionale la care a participat i-au adus zeci de diplome şi medalii. Elevul s-a întors zilele acestea din SUA, unde a participat la două concursuri internaţionale, el făcând parte din echipa de naţională de elevi informaticieni a României, compusă din doi elevi bucureşteni şi doi elevi suceveni. Nevăzătorii vor vedea cu limba La „Intel International Science and Engineering Fair" (Intel ISEF), Pittsburgh, Pennsyl­vania, Ionuţ a concurat alături de 1.850 de participanţi, din 67 de ţări. La acest concurs a obţinut trei premii. El a fost singurul participant din lume căruia „IEEE Foundation President's scholarship" i-a acordat o bursă de 10.000 de dolari pe an, timp de patru ani, pe care o poate folosi la orice universitate americană. „IEEE este cea mai mare asociaţie de inginerie electrică din lume şi are în componenţa sa oameni de ştiinţă, profesori universitari din domeniul electric, dar şi electronic sau din domeniile asociate", a spus Ionuţ. Proiectul său este unul revoluţionar. „Am creat o interfaţă om - calculator care să ajute persoanele nevăzătoare să vadă cu ajutorul limbii. Softul ia o imagine de la camera web, o procesează cu inteligenţa artificială şi generează un curent electric direct proporţional pe o matrice-senzor care este pusă pe limbă. Deci, pe limbă va primi o matrice electrică, în foarte scurt timp nevăzătorul se obişnuieşte şi reu;eşte să înţeleagă informaţia primită pe limbă şi să o asocieze lumii înconjurătoare", a explicat Ionuţ despre softul său. Tot pentru această genială creaţie, vâlceanul a mai primit din partea „China Association for Science and Technology" unul din cele patru premii acordate, în valoare de 3.000 de euro. „IEEE Computer Society", asociaţie americană care se ocupă cu domeniul standardizării şi dezvoltării calculatorului, cu planificarea dezvoltării ştiinţei calculatorului din punct de vedere hardware, i-a acordat locul 1 şi un premiu de 1.000 de dolari. Softul care îi apără pe americani de uragane Ca o ironie, Ionuţ Budişteanu a plecat în SUA pe banii proprii, adunaţi de părinţi. „Organizatorii concursului decontau cheltuielile doar dacă participam la un singur concurs, dar eu am vrut să particip şi la un altul, tot internaţional şi tot în SUA. Sumele câştigate nu mi-au fost înmânate, urmând să fie transmise prin transfer bancar", a spus elevul. La cel de-al doilea concurs la care a participat în SUA, „I-SWEEEP - International Sustainable World Engineering & Environment Project Olympiad", în Houston, Texas, au fost 1.100 de participanţi din 70 de ţări ale lumii. Ionuţ Budişeanu a câştigat aici medalie de argint, tema concursului fiind de a folosi ingineria în salvarea mediului. O invenţie care să-i ajute pe nevăzători i-au adus vâlceanului o medalie şi un premiu de 10.000 de dolari „Eu am creat un software care preia imagini de la satelit şi, folosind inteligenţa artificială, le procesează pentru a recunoaşte dezastre naturale. Softul este capabil să recunoască, foarte rapid, dezastre ca uragane, incendii de păduri, inundaţii, ambuteiaje de maşini. De exemplu, pompierii din Canada află de incendii când cineva merge cu maşina şi îi sună. Softul creat de mine poate să proceseze imagini de satelit şi poate să recunoască incendiile de păduri reuşindu-se astfel ca pompierii să intervină cu două-trei ore mai repede, până când cineva sesizează incendiul. La uragane, meteorologii din America primesc mii şi mii de imagini numai că ei se uită cu ochiul liber peste ele, şi, de obicei, reuşesc să spună despre un uragan peste o oră sau două de la data când s-a creat. Softul reuşeşte să recunoască în doar două minute orice uragan din lume", a mai spus Ionuţ Budişteanu. 10.000 de dolari este suma primită de Ionuţ Budişteanu la concursul din SUA pentru invenţia sa în folosul nevăzătorilor În România, geniile nu sunt preţuite La intrarea în Grupul Şcolar Oltchim, directorul liceului i-a făcut un panou cu toate medaliile şi distincţiile primite. „Venirea lui la şcoala noastră, în noiembrie 2011, a stârnit o emulaţie fără seamăn în clasa unde Ionuţ învaţă. Este foarte respectat de colegi şi admirat. Păcat însă că, pentru aceşti copii, puţini la număr, Ministerul Educaţiei nu găseşte fonduri pentru sponsorizări. În urmă cu doi ani, pentru plecarea în Mexic, l-a ajutat Consiliul Judeţean Vâlcea, oferindu-i 6.000 de lei", a mai spus directorul Smeureanu. „Am aflat şi noi de rezultele obţinute de acest adolescent genial după venirea sa din SUA şi îl ajutăm oferindu-i transportul ca să meargă la următorul concurs internaţional din Olanda", a spus Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea. Americanii i-au cerut lui Ionuţ să îmbunătăţească softul cu dezastrele, altfel încât să poată recunoaşte şi scurgerile de petrol, lucru care îl va face în lucrarea pe care o va prezenta în Olanda. Vrea să facă o maşină autonomă Ionuţ Budişteanu merge la orele de matematică la clasa a XII-a, deşi este cu un an mai mic. „Urmează să i se acorde o plachetă din partea Asociaţiei de Electronică şi Inginerie din SUA pentru rezultatele obţinute şi cu care s-a concurat, de la egal la egal, cu mari profesori universitari din SUA", a mai spus directoul Smeureanu. În Taiwan, vâlceanul a fost felicitat de preşedintele Chinei, iar inventatorul român Iustin Capră i-a cerut să facă parte din asociaţia sa. Visul lui Ionuţ este altul. „Vreau să fiu primul român care face o maşină autonomă. Armata americană a lansat un astfel de proiect în urmă cu doi ani şi la el au lucrat peste 80 de universităţi din America. Au câştigat cei de la Stanford, ei creând singura maşină autonomă. Am urmat cursurile online ale renumitului profesor universitar Sebastian Thrun, care a lansat o provocare către toţi studenţii din lume să creeze şi ei această maşină. Maşina autonomă a profesorului Thrun a circulat 70.000 de mile, fără accident, prin oraşele din SUA. Acum, la americani este în dezbatere modificarea legislaţiei pentru ca această maşină să poată fi condusă şi de nevăzători", a mai spus Ionuţ Budişteanu.

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/geniul-informaticii-valcea-loveste-nou-1_50aea6c67c42d5a6639ec334/index.html
O interfaţă care să ajute nevăzătorii să vadă cu ajutorul limbii i-a adus unui elev de 17 ani trei premii în SUA, o bursă de 10.000 de dolari şi posibilitatea să studieze la orice universitate americană.

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/geniul-informaticii-valcea-loveste-nou-1_50aea6c67c42d5a6639ec334/index.html
O interfaţă care să ajute nevăzătorii să vadă cu ajutorul limbii i-a adus unui elev de 17 ani trei premii în SUA, o bursă de 10.000 de dolari şi posibilitatea să studieze la orice universitate americană.

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/geniul-informaticii-valcea-loveste-nou-1_50aea6c67c42d5a6639ec334/index.html
O interfaţă care să ajute nevăzătorii să vadă cu ajutorul limbii i-a adus unui elev de 17 ani trei premii în SUA, o bursă de 10.000 de dolari şi posibilitatea să studieze la orice universitate americană.

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/geniul-informaticii-valcea-loveste-nou-1_50aea6c67c42d5a6639ec334/index.htm
O interfaţă care să ajute nevăzătorii să vadă cu ajutorul limbii i-a adus unui elev de 17 ani trei premii în SUA, o bursă de 10.000 de dolari şi posibilitatea să studieze la orice universitate americană.
Ionuţ Budişteanu, elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea, este un geniu al informaticii.
"Este un adolescent atât de modest încât nu aş putea să spun că are cei şapte ani de acasă, ci are 18 ani de acasă şi parcă vine dintr-o altă galaxie", spune despre el profesorul Florin Smeureanu, directorul Grupului Şcolar Oltchim.

Vaticanul este ros de corupţie, sex şi trădare!

"Dezgustat şi îngrozit de stricăciunea greu de imaginat ce roade lent, dar sigur Biserica Catolică, Papa Benedict al XVI-lea a făcut un gest extrem, pe care niciun alt Suveran Pontif nu-l mai făcuse de peste şase secole. A renunţat la Tronul de la Vatican. Papa a preferat să se retragă la mânăstire, de unde se va ruga pentru ca Domnul să scoată diavolul din sânul Bisericii pe care el o slujeşte de-o viaţă , cu atâta credinţă.

Când a urcat pe Tronul de la Vatican, în urmă cu 8 ani, cardinalul Joseph Ratzinger nu avea în vocabular cuvântul "demisie". Motivul pentru care a părăsit scaunul papal pe neaşteptate, la sfârsitul lunii februarie, l-a ţinut secret. Oficial, a fost o "demisie" din motive de sănătate.

luni, 11 martie 2013

Povestea de DRAGOSTE care a emotionat o lume intreaga! (video)


O prietenie care merge dincolo de faptul ca cele doua animale sunt foarte diferite!

Pippin este un cerb care a fost abandonat de mama cand era foarte mic. Si-a gasit insa un prieten neasteptat in Kate, o catelusa din rasa Marele Danez. De atunci au fost prieteni de nedespartit!

Stapana lui Kate, Isobel Springett, le-a descris relatia neasteptata: "Cand se intalnesc, e ceva cum nu am mai vazut vreodata. Nu e ca si cum un cerb ar intalni un alt cerb. Nu e ca si cum un caine ar intalni un alt caine. Este cu siguranta ceva special intre ei" spune aceasta.

Schengen kaka maka...

un articol de George Roncea

"Deutschland, Deutschland über alles" – sau de ce ma doare capul cand aud de Schengen (si Haydn :)

Am 'ocservat' ca multa lume tot isi adauga un “schengen” la profil, pe feisbuci, si s-a iscat un fel de agitatiune frenetica pe tema Schengen – ce-mi aduce in memorie un citat din Mircea Vulcanescu despre primejdia amagirii cu iluzii si a risipirii fara rost...cum afara e frig si mai am putin pana sa ajung in “kosovo/schengenu' Romaniei” – Covasna-Harghita (pentru cine a uitat cine a sustinut mereu pretentiile Ungariei, pe locul intai a fost forever... Germania)...sa vedem deci putzin, fara ochelarii dolce gabana made in China ai lui Udrea, ce inseamna acest Schengen made in Germy.

Schengen inseamna hegemonia Germaniei.

duminică, 10 martie 2013

Bârlădenii luptă cu eroism împotriva colosului Chevron. Stop fracționării hidraulice în exploatarea gazelor de șist!

VIDEO:

Istoria ne este furată! Manualele de liceu îi ignoră pe geto-daci

Unii au zâmbit ironic atunci când noi am spus că există o întreagă conspirație împotriva a tot ce înseamnă antichitatea noastră, mai ales asupra perioadei dacice și că mulți dintre cei ce ne scriu istoria au o calitate profesională și morală îndoielnică.

Realitatea ne confirmă, încă o dată, afirmațiile, dacă ne raportăm la manualele de istorie studiate de liceenii noștri. În manualele respective, ordinul de serviciu al coordonatorilor lucrărilor pare să fi fost “nicio vorbă despre daci”.

Începând cu anul 2007, Ministerul Educației a decis, cu de la sine putere, eliminarea aproape completă a oricărui element care face referire la strămoșii noștri reali, geto-dacii, din manualele de istorie, precum și a oricăror informații cu privire la istoria străveche, la epoca neolitică și la culturile materiale care fac din pământul României spațiul primordial al civilizației europene.

sâmbătă, 9 martie 2013

Germania - mitul victimei

Conţinutul declaraţiei ministrului de Interne al Germaniei, Hans-Peter Friedrich, de ce Germania se va opune aderării României la Schengen, este o palmă la adresa tuturor românilor. În afară că nu ne vrea în Schengen, Berlinul doreşte să limiteze accesul săracilor din România şi Bulgaria la ajutorul social german. Domnul Friedrich, alias „Cavalerul Schenganescu", este un suporter al nostru în măsura în care şi Hitler a fost un prieten al popoarelor.

vineri, 8 martie 2013

FEMEIA (eseu) - cadoul meu pentru Tine


Ca să îi poți descoperi conturul, lasă-ți mâna să alunece în jurul fiecărei vibrații ce erupe din corpul ei plin de dorință. Modeleaz-o în mii de forme, îmbracă-te cu ea, traversează-i fiecare por până ce nimic nu îți va mai părea străin. Fă o hartă a tuturor culmilor pe care le-a atins ca să știi drumul către cele mai înfiorate îmbrățișări. Și nu uita să o duci pe poteci noi cu fiecare expediție pe care o veți face împreună.

Ca să îi poți simți emoțiile, fă-te țărm în jurul ei. Primește-i valurile cu rezistența pe care ți-o dă stânca crescută în tine. Arată-i că poți să faci față oricărei furtuni și va deveni atât de calmă încât îți vei putea vedea în ea trecutul, prezentul și viitorul.

Ca să îi experimentezi focul interior, trebuie să fii pregătit pentru alchimia pe care femeia trezită o aduce ca dar de nuntă. Dacă nu ți-e frică de puterea ce arde în ochii ei, de jarul în care vrea să-ți consume micimile sufletești, dacă vrei să fii eroul căruia să-i dea torța propriei vieți, atunci transformă-te în aur pur, sub mâna ei fierbinte, și străluciți împreună în întunericul ignoranței din jur.

Ca să îi auzi lumea interioară, acoperă-ți timpanele cu văluri de tăcere și pătrunde în spațiul fără cuvinte din inima ei. Vezi-i părul despletit unduindu-se ca un curcubeu în inima ta și, din octavă în octavă, construiți poduri peste care să vă împletiți sunetul primordial.

Ca să înțelegi cine e EA cu adevărat, ridică-ți privirea până la începutul tuturor lucrurilor căci în EA vei găsi matricea din care s-a născut, cândva, totul. Ea este dătătoarea de viață, poarta dintre lumi, păstrătoarea tainelor existenței.

Dacă pricepi cine este EA cu adevărat, așează-te cu adorație la picioarele sale și iubește-o până la sfârșitul vremurilor și dincolo de aceasta!...
un eseu de Daniel Roxin

La mulți ani fericiți!

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Cucuteni – o cultură unică în Europa


România este spațiul unor vestigii extraordinare care ne vorbesc despre civilizații unice în Europa. Cultura Cucuteni, cu o vechime de 7.000 de ani, uimește prin rafinamentul artistic, prin misterul unor vopsele care și-au păstrat cromatismul după o atât de lungă perioadă de timp și prin gradul ridicat de civilizație pe care îl sugerează miile de obiecte găsite de arheologi și pe care le puteți admira în muzeele de istorie din Piatra Neamț și Roman.

Povestea descoperirii acestei culturi, ca și o serie de aspecte inedite, sau puțin cunoscute de publicul larg, le veți putea afla în această seară pe Nașul Tv, de la ora 22:00 și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00, în cadrul emisiunii Adevăruri tulburătoare. Invitatul meu din această emisiune este domnul prof. univ. dr. ing. fizician Virgiliu Copaci.
Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în următoarele rețele: DETALII AICI

Vizionează 25 dintre emisiunile despre traco-geto-daci, realizate la Nașul tv,  pe acest canal YouTube:

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului!
Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

joi, 7 martie 2013

Pentru buna ta dispoziție: GEOECONOMIE :)))

CAPITALISM TRADITIONAL
Ai 2 vaci.
Vinzi una si cumperi un taur.
Cireada se inmulteste, iar economia prospera. Le vinzi si iesi la pensie cu castigul.

CAPITALISM CORPORATIST TIP ENRON
Ai 2 vaci.
Vinzi trei dintre ele companiei tale listate public, folosind scrisori de credit deschise la banca de cumnatul tau, apoi executi un schimb datorie/creanta cu o oferta generala asociata, astfel incat recapeti cele patru vaci, cu o scutire de taxe pentru cinci vaci.
Drepturile asupra celor sase vaci sunt transferate, printr-un intermediar, catre o companie din Insulele Cayman, detinuta de actionarul majoritar, care revinde companiei drepturile pentru toate cele sapte vaci.
Conform raportului anual, compania detine opt vaci, cu o optiune pentru inca una.
Vinzi o vaca pentru a cumpara un presedinte al SUA, ceea ce te lasa cu noua vaci.
Nu se furnizeaza nici o foaie de bilant impreuna cu comunicatul.
Publicul inghite.

Apărați istoria! Cereți explicații BBC-ului și lui Gelu Florea!

Gelu Florea este în centru
Ca urmare a modului în care dacii au fost descriși de realizatorii BBC ai documentarului “Rome’s Lost Empire”, dar și a lipsei de deontologie profesională și morală a domnului Gelu Florea, șeful șantierului arheologic de la Sarmizegetusa Regia, care, apărând în film, nu a combatut cu nimic aberațiile colosale exprimate de englezi la adresa strămoșilor noștri, avem o datorie de onoare în a reacționa.

Un prim pas ar fi contactarea atât a echipei BBC, cât și a domnului Gelu Florea pentru a cere explicații cu privire la conținutul acelui documentar. A venit rândul nostru să ne apărăm istoria, dacă cei în măsură să o facă tac, precum le este obieceiul.

În acest sens, vă punem la dispoziție adresele electronice de contact (sunt publice) aparținând doamnei Sarah Parcak, unul dintre realizatorii BBC, dar și a domnului Gelu Florea, arheologul-șef de la Sarmizegetusa Regia:  http://sarahparcak.com/index2.php#/contact/ și http://hiphi.ubbcluj.ro/personal/gelu_florea.html

Află totul despre documentarul BBC și atitudinea arheologului Gelu Florea aici: http://adevaruldespredaci.ro/scandalos-bbc-ul-pretinde-ca-dacii-erau-niste-barbari-hoti-si-violatori/

FIȚI ALĂTURI DE NOI ȘI LUAȚI ATITUDINE!  De reacția TA, a MEA, a NOASTRĂ, a TUTUROR, va depinde ce vor cunoaște urmașii noștri despre rădăcinile lor. Nu mai lăsa minciuna să se împrăștie!

Valentin Roman și Daniel Roxin

miercuri, 6 martie 2013

Scandalos: BBC-ul pretinde că dacii erau niște barbari, hoți și violatori!


Arheologul român Gelu Florea, cel care conduce cercetările de la Sarmizegetusa, apare în pseudo-documentarul BBC-ului, pe care îl și laudă… Cum e posibil așa ceva?!

un articol de Valentin Roman

Vă invit la o întâlnire, joi, la Palatul Șuțu din București

Cei interesați să înțeleagă mai bine necesitatea cercetării dacologice, sunt invitați joi, 07 martie, de la ora 16:00, la Muzeul de Istorie al Municipiului București (Palatul Șuțu - la Universitate) la conferința susținută de domnul conf. univ. dr. Gheorghe Iscru; o conferință în care voi avea și eu o intervenție de zece minute. Intrarea liberă!

Daniel Roxin

Povestea omului cu cel mai mare IQ din lume...


Christopher Michael Langan: povestea omului cu cel mai mare IQ

La nivel mondial, IQ-ul standard este undeva la 100 de puncte. Cei care obţin între 130 şi 144, adică 2,14% din populaţie, sunt oameni înzestraţi cu inteligenţă neobişnuită, pe când cei care obţin rezultate mai mari de 144 de puncte sunt consideraţi genii. Dar oare cum ar trebui să îi numim pe cei care obţin zeci de puncte în plus, peste limita standard?


Înzestrat fiind cu un IQ de 195, Christopher Michael Langan este, cu siguranţă, cel mai deştept bodyguard pe care îl vom găsi vreodată într-un club de noapte. Fost cowboy, muncitor în construcţii, pompier, bodyguard şi acum fermier, Chris are o statură impunătoare, cu o înălţime peste 1,80m, o voce de bariton şi un cap ceva mai mare decât al celorlalţi oameni.

marți, 5 martie 2013

Comorile regilor traci - video, pe youtube


Pe Valea Regilor Traci din Bulgaria s-au descoperit, în ultimii ani, comori fabuloase din aur, vestigii impresionante ce vorbesc despre uimitoarea cultură și civilizație a traco-geto-dacilor.

Bijuterii din aur şi pietre preţioase făcute... de insecte!!! (video)

Larvele de trichoptere îşi construiesc propriile case din materialele pe care le găsesc prin jurul lor. De parcă nu ar fi fost de ajuns că aceste mici creaturi realizează o muncă de arhitecţi, un artist francez a decis să le transforme în adevăraţi bijutieri.

luni, 4 martie 2013

Scanările LIDAR realizate de BBC la SARMIZEGETUSA au stârnit uimirea realizatorilor documentarului

Un articol de George Roncea (ziarul Curentul)

Recent, în luna decembrie a anului trecut, a fost lansat de BBC în cooperare cu Discovery Chanell, cel mai aşteptat documentar al anului, “Rome’s Lost Empire”. A fost folosită o tehnologie militară de ultima generaţie în materie de scanări ale solului îmbinată cu tradiţionalele metode arheologice.

Realizatorii documentarului au fost prezenţi şi în România scanând munţii Orăştiei cu un avion ce foloseşte un sistem de scanare – LIDAR - preluat de la sateliţii militari. Dispozitivul “elimină” pur şi simplu vegetatia care acoperă pământul iar imaginile rezultate oferă imaginea nudă a solului şi ajută la găsirea oricăror forme de construcţie îngropată în pământ, a tunelelor sau a altor tipuri de săpături. Primele dispozitive de aceste tip au fost utilizate de americani în timpul războiului din Vietnam pentru a identifica gurile tunelelor prin care se ascundeau adversarii din Vietcong. De atunci tehnologia a fost mult perfecţionată rezultatele scanărilor oferind hărţi uimitoare.

Minunat: o fetiță de 2 ani și 10 luni recită pe de rost Luceafărul - 98 de strofe!!! (video)

Anastasia Trofor, o fetiță absolut adorabilă, dovedește nu numai o memorie excepțională, la doar 2 ani și zece luni, ci și un talent actoricesc deosebit. Poemul Luceafărul al lui Mihai Eminescu capătă multă culoare în interpretarea ei plină de candoare. Mai ales de la minutul 3, după ce își intră și mai bine "în mână", fetița dovedește că nu repetă ca un papagal un text învățat cu ajutorul părinților ci că îl înțelege într-o bună măsură, participând emoțional și cu o gestică variată la relatarea în versuri a poveștii.

Desigur, se vor găsi și cârcotași care vor reclama faptul că fetița a fost în mod sigur chinuită de părinți să învețe poezia pentru a-și satisface orgoliul personal, pentru a demonstra celorlalți ce copil grozav au. Eu sunt convins că acești cârcotași se înșeală pentru că este evident că fetița se joacă și îi place ce face. În plus, relația foarte caldă, iubitoare, dintre Anastasia și mama ei arată că nu s-a făcut nimic forțat. De altfel, e greu de crezut că ai putea forța un copil de 2 ani și ceva să învețe o poezie cu 98 de strofe...

Bucurați-vă de o experiență care o să vă facă ziua senină!

Daniel Roxin