marți, 31 decembrie 2013

Un An Nou luminos și fericit!


Să aveți un An Nou plin de bucurii și fericire! Să fiți creativi și plini de energie, buni și generoși, iar iubirea să fie mereu prezentă în viața voastră! Fie ca Noul An să să vă aducă cât mai multe împliniri sufletești și realizări materiale. La mulți ani!

Daniel Roxin


luni, 30 decembrie 2013

Europarlamentari din şase ţări cer Parlamentului European condamnarea abuzurilor de la Pungeşti


Un grup de unsprezece europarlamentari verzi din şase ţări – Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Belgia şi Luxemburg – au trimis o scrisoare deschisă către Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schultz, semnalând abuzurile făcute de Guvern împotriva cetăţenilor comunei Pungeşti, pentru a proteja interesele unei companii private, Chevron, informează ecomagazin.ro

Europarlamentarii arată că, din data de 2 decembrie, dată la care utilajele Chevron au intrat în comuna Pungeşti însoţite de jandarmi, principiile de bază şi reglementările Uniunii Europene au fost încălcate în mod constant.

duminică, 29 decembrie 2013

Salina Turda, inclusă de americani în topul locurilor incredibile din lume care merită vizitate. Foto și Video

Jurnaliştii de la Business Insider au pus Salina Turda din Cluj într-un top al celor „25 de destinaţii incredibile de călătorie despre care nu ştiai că există”. Salina este înscrisă pe lista monumentelor istorice din judeţul Cluj, iar în 2012 a fost declarată proiectul turistic al anului. Milioane de turişti, străini şi români, i-au trecut pragul.

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/cluj-napoca/salina-turda-cea-mai-moderna-europa-centrala-est-7_50b351297c42d5a663a3743f/index.html


Jurnaliștii de la Business Insider au pus Salina Turda din Cluj într-un top al celor "25 de destinații incredibile de călătorie despre care nici nu știați că există". Salina este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, iar în anul 2012 a fost declarată proiectul turistic al anului. Milioane de turiști, români și străini i-au trecut pragul...

sâmbătă, 28 decembrie 2013

HARTA pe care nici un ministru nu o bagă în seamă! Chiar dacă ea arată distrugerea României…

 

Mare zarvă s-a mai iscat în urma publicării studiului efectuat de Greenpeace România cu privire la situaţia defrişărilor din pădurile ţării. Ca şi în cazul altor semnale de alarmă provenite de la diferite organisme care au dat dovadă de implicare în problema comuniunii omului aşa zis modern cu natura, sunt convins că şi acesta va fi doar un foc de paie. Care arde cu flacără mare, frumoasă, dar ţine doar o clipă.

Aceasta a fost soarta tuturor atenţionărilor referitoare la distrugerea fără precedent a pădurilor româneşti, căci preocupare constantă pentru problema gravă de mediu din ţara noastră nu am putut afla decât cel mult la unele grupuri de activism ecologic precum cei de la Greenpeace.

vineri, 27 decembrie 2013

Creaţie pur românească: Dacia 1300 Concept 2014


Mai ţineţi minte când am declarat sus şi tare că românii au talent la design? Se pare că nu ne-am înşelat, iar dovada perfectă care încheie un an productiv pentru tinerii designeri români este Dacia 1300 Concept 2014.

Alexandru Bogdan Mariş este student în anul IV la Universitatea Transilvania din Braşov, mai exact la Facultatea Design de Produs şi Mediu, secţia Design Industrial. Acesta este titlul oficial. Cu alte cuvinte, Alexandru a fost dintotdeauna pasionat de maşini, lucru care l-a motivat în ultimii ani în încercarea de a se afirma în lumea designului auto.

joi, 26 decembrie 2013

Snowden, în mesajul de Crăciun: Ce a descris Orwell în "1984" e nimic faţă de ce avem azi


Edward Snowden, americanul refugiat în Rusia după ce a dezvăluit detalii din programul de supraveghere electronică al Statelor Unite, a simţit nevoia să transmită un mesaj de Crăciun.

El şi-a început discursul de două minute cu o referire la scriitorul George Orwell, autorul celebrului roman "1984", spunând că tehnologia de supraveghere descrisă în carte "este nimic faţă de ce avem astăzi".

duminică, 22 decembrie 2013

România profundă, România adevărată... Colecție foto



Priviți aceste fotografii! Ele vorbesc despre frumusețea acestui neam... Chipul luminos al copiilor din această colecție foto este dădător de speranță. Să sperăm într-o renaștere națională cât mai grabnică. Zile senine!

Daniel Roxin

sâmbătă, 21 decembrie 2013

Veniți pe 21 decembrie în Piața Universității, de la ora 18:00, să ne opunem dictaturii cleptocraților!


Pe 21 decembrie 1989 Ceausescu a dat ultimul sau ordin criminal: “FOC!” La 24 de ani distanta, “cleptocratia” romaneasca a dat ultimul sau ordin criminal: “PULAN!”

Ponta felicita Jandarmul Sef si slugile lui tortionare pentru “faptele de vitejie” impotriva propriului popor, neinarmat, non violent, popor saracit si cu pieptul gol in fata nedreptatilor si nelegiuirilor acestor tradatori de neam care au confiscat Romania.

Presedintele dublu ales si resuscitat dupa DOUA suspendari TACE CRIMINAL in fata violentelor de tip mineresc ale presei aservite si ale jandarmilor care BAT LA SINGE propriul popor, exact platitorul LOR de taxe si impozite!

vineri, 20 decembrie 2013

Micheal Ledwith, fostul consilier al Papei Ioan Paul al II-lea "lovește" din nou: Limba străveche din Carpați este mama latinei și a celorlalte limbi europene (video)


În urmă cu un an, într-un interviu luat de prietenul meu de la TVR Cluj, Cristian Mireșanu, fostului consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, Micheal Ledwith, acesta din urmă făcea o declarație video șocantă pentru mulți români, potrivit căreia nu limba română este o limbă latină ci limba latină este o limbă născută din limba străveche vorbită în Carpați, a cărei moștenitoare directă este limba română...

Desigur, câinii de pază ai luptei pentru îngroparea adevăratei identități a poporului nostru au sărit ca arși strigând, cu spume la gură, că asta e o "blasfemie", că Miceal Ledwith nu e ușă de biserică ș.a.m.d. Ca de obicei, singurele lor argumente "științifice" au fost atacul la persoană.

Ei bine, datorită interesului enorm stârnit în România de aceasta declarație făcută de un om aflat în vărful unor instituții culturale europene, pentru 17 ani consilier la Vatican, Cristian Mureșanu a inițiat un nou interviu cu Miceal Ledwith, care a avut loc în urmă cu două nopți.

miercuri, 18 decembrie 2013

România, ridică-te!


Acum 95 de ani țara noastră s-a reunit în hotarele ei firești. Pentru a avea noi o țară, au plătit cu viața milioane de înaintași. Acum 24 de ani, prețul libertății noastre a fost plătit din nou cu viața și cu sănătatea de cei mai buni dintre noi. Astăzi noi nu mai avem nici țară, nici libertate.

Le-am pierdut nu din cauza unei invazii străine, nu din cauza unui complot internațional. Nu mai avem țară și libertate pentru că nu am luptat pentru ele. Țara e dată pe bucăți unor corporații străine, iar libertatea e călcată cu bocancul și cu cenzura, pentru că de 24 de ani am acceptat să fim umiliți, să fim mințiți și furați. Nu mai avem țară și libertate pentru că am acceptat ca la temelia vieții noastre publice să fie nu adevărul, ci minciuna, nu competența, ci șmecheria, nu respectul reciproc, ci dezbinarea și ura.

duminică, 15 decembrie 2013

Coferința ADEVĂRUL DESPRE DACI la Pitești - 17 decembrie


Marți, 17 decembrie, în Pitești, de la ora 11:00, sunteți invitați la conferința ADEVĂRUL DESPRE DACI susținută de Conf. univ. dr. Aurel David, Conf. univ. dr. Gheorghe Iscru, Prof. dr. Mihai Popescu și Daniel Roxin, în sala 1309 a Universității din Pitești. Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile!

Evenimentul este organizat de Facultatea de Științe, departamentul Ingineria Mediului și Științe Inginerești Aplicate. Coordonatorul evenimentului este domnul Dr. ing. Cicerone Marinescu. Moderatorul evenimentului este domnul Lector univ. dr. Augustus Bărbulescu.

Temele conferinței vor fi:
- Războaiele și răzmerițele dacice de dezrobire de sub jugul roman - expunere susținută de Conf. univ. dr. Aurel David, istoric - Universitatea Spiru Haret din București.
- Imposibilitatea romanizării - expunere susținută de Conf. univ. dr. Gheorghe Iscru, istoric.
- Dovezile continuității dacice - expunere susținută de Prof. dr. Mihai Popescu de la Biblioteca Militară Națională.

În finalul conferinței va fi difuzat filmul Tracii, Istorie ascunsă - scenariul și regia Daniel Roxin, cu o prezentare a autorului.

Daniel Roxin

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! 
Muzică și emisiuni pentru sufletul tău. http://frecventa-sufletului.ro/

ATENȚIE ARTIȘTI! Din ianuarie 2014 lansăm proiectul "Seara de artă", un eveniment artistic lunar, de mare ținută...


Vă anunț cu bucurie că din ianuarie 2014 avem toate condițiile să organizăm lunar "Seara de artă", un spectacol cu public, televizat în care artiștii valoroși din toate domeniile artei vor putea să se exprime. Prin intermediul acestui proiect dorim să promovăm creațiile cele mai deosebite din domeniile muzicii, teatrului, filmului, artelor plastice, dansului... și pe creatorii sau interpreții acestora.

Într-o epocă în care așa-numita "Artă contemporană" a adus foarte multă mizerie sufletească și urât, "Seara de artă" își propune să vă îmbogățească viața cu frumos, cu elevare, cu pozitivitate...

Spectacolele vor avea loc în București și în alte orașe din țară, după un program pe care îl vom anunța în luna ianuarie 2014.

Acest proiect este deschis tuturor artiștilor care au lucruri importante "de spus", fie ei consacrați sau nu. Prin urmare vă invităm să ne trimiteți propunerile de participare pe adresa: seara_de_arta@yahoo.com. Echipa care se ocupă de organizare va analiza propunerile trimise și vă va contacta.

În curând vom lansa și un site dedicat acestui proiect.

Daniel Roxin

sâmbătă, 14 decembrie 2013

Pare o glumă genială dar e o întâmplare adevărată. Deci, cu atât mai "tare"!...


În urmă cu câteva zile, consilierii maghiari de la primăria Târgu-Mureş au propus să amplaseze statuia unei personalităţi de-a lor undeva în oraş. Consilieri români au fost de acord, cu două condiţii:

1.Să amplaseze şi românii o statuie a unei personalităţi autohtone
2. Cele două personalităţi reprezentative fiecărei etnii să aparţină aceleiaşi perioade istorice.

Consilierii maghiari au fost total de acord.

Consilierii români au spus, ca urmare, că vor să amplaseze o statuie de-a lui Decebal.

Şedinţa s-a suspendat...

Nota mea: Deși pare doar o glumă foarte bună, cineva din zonă mi-a comunicat că e un lucru real petrecut la primăria din Târgu-Mureș. Dacă este așa, atunci... :)))

vineri, 13 decembrie 2013

Istoria scrisului și tăblițele de la Tărtăria, în această seară pe Nașul Tv


În urmă cu o săptămână, trailerul filmului documentar Danube Civilization stârnea interesul unei părți a presei centrale, ca urmare a faptului că un renumit savant german, Harald Haarman, spunea în acest filmuleț că cea mai veche scriere din lume este cea de la Tărtăria și că prima cultură importantă a Europei este cea Danubiană...

joi, 12 decembrie 2013

Cine este CHEVRON? Acest nume a devenit sinonim cu accidente mortale, dezastre ecologice, îmbolnăviri de cancer și malformații congenitale


Aceste fotografii ar trebui să ajungă în toată ţara, astfel încât tot românul să ştie cine este Chevron!

Numele Chevron a devenit sinonim cu accidente mortale, dezastre ecologice, îmbolnăviri de cancer si malformații congenitale.

Acesta este un album foto cu comentarii in limba romana, care arata amploarea distrugerilor provocate in toata lumea de Chevron.

miercuri, 11 decembrie 2013

Lansarea cărții "Vlad Voievod Drăculea - Zece povești pe care le datorăm copiilor noștri"


Joi, 12 decembrie, de la ora 17:00, la Clubul Țăranului Român va avea loc lansarea cărții: „Vlad Voievod Drăculea - zece povești pe care le datorăm copiilor noștri”, autor Vasile Lupasc.

Vasile Lupașc este istoric și scriitor, multiplu campion mondial la arte marțiale.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate volumele: - Vlad Voievod Drăculea, volumul I - Răstignit Între Cruci - Volumele I-II, - Cărțile audio: Prin Iadul Tatarilor (lectura Marcel Iureș) și Furia Zimbrului - Lectura Marcel Iureș, Mircea Albulescu, muzica Gheorghe Zamfir.

Și-au anunțat participare: Gheorghe Zamfir, Ion Haiduc, Flaviu Crișan, Bogdan Jianu, Cosmin Pădureanu, Adrian Pavlovski, Mohamed Jbara și Andreea Runceanu.

Toți participanții care vor purta costume naționale sau steaguri românești vor primi un poster gratuit și o carte audio Furia Zimbrului. Adresa: Clubul Ţăranului,Şoseaua Kiseleff nr. 3. Telefon: 0213179660; 0213179661

Vă așteptăm!

Securiştii lui Stroe au trecut la intimidarea celor care se opun exploatării gazelor de şist


Cazul unui ofiţer al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă – SIPI care s-a dus acasă la un romaşcan să îi recomande să aibă grijă ce face şi să evite deplasarea la Pungeşti (pe care o avea planificată) arată că securitatea din Ministerul de Interne a fost mobilizată pentru intimidarea opozanţilor, scrie ANTITEPARI.ro

Bogdan Buta din Roman relatează ce s-a întâmplat şi cere demisia ministrului Radu Stroe, pe blogul său, “Plai cu flori”

marți, 10 decembrie 2013

Filmul documentar "TRACII, Istorie ascunsă" este pe internet. Vizionare cu folos!


Istoria antică a Europei ar trebui rescrisă! Înainte ca Roma să ia ființă, înainte ca Grecia să înflorească, neamurile traco-geto-dacice au stăpânit teritorii vaste din continentul european și și-au lăsat amprenta asupra întregii sale istorii.


În călătoria pe care v-o propunem către trecutul îndepărtat al Europei vi se va prezenta o nouă perspectivă asupra istoriei antice. Multe dintre lucrurile pe care le credeați deja bine stabilite vor fi zdruncinate. Fapte și evenimente puțin cunoscute vor veni să redefinească istoria...

Probele materiale și izvoarele istorice dovedesc că tracii aveau o cultură avansată și că erau creatori rafinați de artă, că lumea greacă a fost puternic influențată de cea tracă, grecii preluând de la traci tradiții și zeități.

În același timp, incursiunea în spațiul antic traco-geto-dacic vă va aduce în prim plan uimitoare comori antice din aur și argint și personalitățile remarcabile ale unor eroi care au rămas adânc întipăriți în memoria umanității. 

Nu în ultimul rând, veți descoperi că traco-geto-dacii au ajuns la conducerea Imperiul Roman, un lucru menționat clar și dincolo de orice discuție de chiar izvoarele antice latine.

Desigur, odată cu vizionarea acestui film, întrebările de genul: "De ce nu găsim aceste informații în cărțile noastre de istorie?" sau "Cine vrea să ne fure istoria?" vor deveni mai acute și vor pretinde cu mult mai multă forță un răspuns de la autoritățile politice și științifice românești.

Ideea este că redescoperirea adevăratei noastre istorii e un proces accelerat pe care nu îl mai poate opri nimic. Indiferent de forțele care se opun, adevărul despre fabuloasa noastră istorie iese cu iuțeală la lumină. Iar acest lucru are darul de a ne face mai uniți și mai puternici... 

Așadar, Omule Bun, te invit să urmărești acest film făcut cu credința că neamul nostru se poate trezi din somnul cel de moarte. Bucură-te de el, meditează asupra acestor informații și fă-l cunoscut tuturor celor din jurul tău!

Cu drag, Daniel Roxin



Să-l ajutăm pe Moș Crăciun să fie un pic mai drept, mai bun!!!

O acțiune a FUNDATIEI PRIMO pt. ROMANIA in colaborare cu URGENT CURIER, SCOALA JULES VERNE, HIPHOPLIVE si NASUL TV

Traim intr-o lume ciudata in care unii dintre noi avem prea mult si aruncam ceea ce ne prisoseste, in vreme ce pe lumea asta sint copii ce nu stiu ce e bradul impodobit, iar Mos Craciun nu i-a vizitat niciodata. Pe lumea asta, in tara asta, mai sint azi multi copii ce nu pot merge la scoala pentru ca nu au cizmulite sau hainute cu care sa se imbrace de iarna!

Unora dintre copii, Mos Craciun le aduce multe jucarii, iar pe altii ii uita in fiecare an…

luni, 9 decembrie 2013

Cucuteni-Tripolie: Semne ale unei civilizații străvechi (Video)

Spațiul Carpato-Dunărean, leaganul Civilizației Europene!

În urmă cu câteva zile am asistat la o serie de discuții pornite pe Fb atingator de filmul dr. Harald Harmann, Civilizația Dunăreană, postat mai recent pe YouTube, film în care renumitul lingvist și istoric german, afirmă că cea mai veche scriere din lume este cea de la Tărtăria,iar leagănul civilizatiei europene este spațiul Carpato-Pontic !

Ca deobicei starea românului este de a preamării cea ce constata și afirmă istoricii și specialiștii străini, și ai denigra pe cei români. Este bine cunoscuta ofensiva istoricilor si „specialiștilor” contra lui Densușianu și lucrarea lui Dacia Preistorică.

In schimb dacă un Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea vine și afirmă:„Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers.”cădem pe spate de extaz.

duminică, 8 decembrie 2013

Ponta și Băsescu, noii Ceaușești - față cu reacțiunea

un articol de Daniel Roxin
 
Evenimentele din ultimele zile de la Pungești ne arată o față tot mai hidoasă a autorităților statului român. Din spatele unor legi incorecte, făcute așa pentru a le servi interesele ilicite, fanfaronii politicii românești clamează respectarea lor de către cei pe care îi trădează cu o neverosimilă ticăloșie.
 
Ei, cei care au adus România la sapă de lemn prin incompetență și trădare, pretind că doresc independența energetică a statului român; de fapt, o evidentă cedare pe mai nimic a resurselor țării rechinilor mondiali, cu consecințe ecologice dezastruoase.
 
A mai crede în bunele intenții ale unui Ponta sau Băsescu este, după părerea mea, o dovadă de imbecilitate!
 
Astăzi, poporul român este într-un război deschis și total cu politicienii români, cu un Ponta sau cu un Băsescu. Un război pe care acești servitori ai globalizării cu orice preț își imaginează că îl pot câștiga. Eroare fatală! Pentru că se întâmplă exact cum se scanda la un moment dat în timpul protestelor: "Dacii n-au murit, tocmai i-ați trezit!"
 
Evenimentele de la Pungești, unde astăzi jandarmii comit abuzuri care ne amintesc de perioada bolșevicului Ion Iliescu, ne arată cine sunt gibonii care conduc România. Ne mai arată însă că acest popor se trezește din somnul cel de moarte iar acest lucru este pericolul suprem pentru viața de slugi fără conștiință a politrucilor din spațiul mioritic!
 
Rupți de realitatea poporului român, Ponta și Băsescu își scriu, cu inconștiență, epitaful.
 
Și cred că va veni ziua în care vor dori și ei să se apere în fața "Marii Adunări Naționale", precum Ceaușeștii, doar că poporul ăsta pe care îl disprețuiesc nu cred că o să le permită acest lucru! De altfel, nici nu merită!
 
Cu profund dispreț față de ei, Daniel Roxin

Abuzuri incredibile! Ponta și Băsescu vor sfârși la Pungești!!!


Jandarmi, scutieri, blindate, violenta, arestari! Au lipsit tancurile si mortii ca Pungestiul sa se transforme in tragicul decembrie ’89 ! A lipsit ordinul de “foc” al tovarasului Ceausescu !

Taranii din Pungesti si toti cei care au fost astazi acolo ca sa ii sustina AU DREPTATE ! Au dreptate chiar si atunci cind intra pe terenul lor, acolo unde, in mod fraudulos, a cazut in capcana instalarii unei pe un teren dobindit ilegal de catre primarul din Pungesti!

Povestea spectaculoasa a vietii lui Vlad Tepes. Video pe internet


Celebru în afara României datorită invenției tâmpite a unui scriitor care l-a transformat într-un vampir, povestea reală a vieții lui este, după cum spunea un cineast de la Holywood, cu mult mai uimitoare decât fabulațiile comerciale despre legenda lui Dracula.

Alături de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc, vă invit să urmăriți acest episod al emisiunii Adevăruri tulburătoare unde vom vorbi despre povestea spectaculoasă a vieții lui Vlad Țepeș. Cu siguranță unele dintre evenimentele relatate sunt necunoscute majorității românilor, ele neajungând vreodată în cărțile de istorie.

sâmbătă, 7 decembrie 2013

LIVE VIDEO Pungești: Jandarmeria a blocat accesul către zonă


ACTUALIZARE 15:30   Un tânăr din rândul protestatarilor de la Pungeşti a fost luat, sâmbătă, în jurul orei 13.00, de o ambulanţă SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după de ar fi fost agresat de către forţele de ordine.

Tânărul a acuzat dureri în piept şi susţine că ar fi fost lovit de către jandarmi. Acesta se afla pe şosea în momentul în care ar fi fost agresat de către forţele de ordine.

La ora transmiterii acestei ştiri, jandarmii, echipaţi în uniforme de luptă, cu scuturi şi bastoane, au format un cordon în jurul manifestanţilor pentru a nu permite accesul acestora spre terenul deţinut de către Chevron.

vineri, 6 decembrie 2013

Războiul aurului din Munții Apuseni - în exclusivitate


În ultima lună am fost de 3 ori în Țara Moților pentru a afla cât mai multe despre viața și secretele acestui spațiu. Lucrurile pe care le-am descoperit trebuie să fie cunoscute de cât mai mulți, mai ales acum când politicienii au declarat război poporului român. 

Nu rata emisiunea Adevăruri tulburătoare din această seară sau reluările de sâmbătă și duminică. Te aștept astăzi, la ora 22:00, pe Nașul Tv, sau în reluare, sămbătă, de la ora 22:30 și duminică, de la ora 11:00.

Identitatea și existența acestui neam sunt puse sub semnul întrebării de o clasă politică ticăloasă, incompetentă și trădătoare. Dacă nu reacționaăm acum, pentru a ne apăra, mâine nu o să mai avem ce să apărăm. Mobilizează-te măcar în ceasul al 12-lea și fă ceva! Implică-te, nu mai lăsa ca alții să scoată castanele din foc pentru tine!

Nașul tv poate fi recepționat pe rețelele digitale de cablu sau pe internet, aici: http://www.nasul.tv/

Daniel Roxin

Șeful SRI... prietenul corporațiilor.


Brrr!

Șeful SRI ordonă: Licențele de exploatare trebuie puse în practică, statul să-și facă treaba!

“Când anumite lucruri se împing spre anarhism, spre radicalism, trebuie să aplici legea!” – a mai declarat George Maior, seful SRI si nasul lui Ponta, intr-un interviu pentru B1 TV.

Din pacate pentru Romania, seful SRI comite citeva erori nepermise care ma fac sa cred ori ca George Maior este decuplat de la propriul serviciu pe care il conduce, ori ca seful SRI anunta sfirsitul firavei democratii romanesti!

joi, 5 decembrie 2013

“Urmaşul” lui Badea Cârţan a ajuns pe jos, după 115 zile, la Columna lui Traian de la Roma

 
Globetrotter-ul român Mirel Magop, cel care a plecat pe jos, pe 7 august, din comuna Cârţişoara (judeţul Sibiu) către Italia, a declarat că de 1 Decembrie, după 115 zile, a reuşit să ajungă la Roma, la Columna lui Traian, unde va presăra pământ românesc adus de la Sarmizegetusa.
“Am ajuns la Roma şi în o oră – două ajung şi la Columna lui Traian. Da, duc pământ de la Sarmizegetusa şi o să fiu un pic dac, o să am căciulă de dac. A fost greu, dacă era o călătorie uşoară, o făceau mai mulţi. Am plecat de la Cârţişoara pe 7 august, data morţii lui Badea Cârţan. Astăzi vremea se anunţă puţin capricioasă, sper ca până la eveniment să nu plouă”, a spus Mirel Magop, cel plecat pe jos pe urmele lui Badea Cârţan.

miercuri, 4 decembrie 2013

Muzică superbă. Un român în celebra colecție muzicală Buddha Bar

Azi dimineață am avut o surpriză foarte plăcută descoperindu-l pe Mihai Toma, un tânăr și talentat compozitor român care a reușit să își promoveze muzica la nivel internațional prin intermediul celebrei colecții muzicale Buddha Bar.

Savant German: Cea mai veche scriere din lume este cea de la Tărtăria - România (VIDEO)




Un mare savant german, Harald Haarmann, specialist în istorie culturală, arheomitologie, istoria scrisului, evoluția limbii și istoria religiilor, autor a 40 de cărți traduse în diverse limbi de circulație internațională, editor și co-editor a 20 de antologii, face o declarație de mare importanță pentru noi, rezultat al cercetărilor sale. El spune că cea mai veche scriere din lume e cea de la Tărtăria – România și că Civilizația Danubiană este prima mare civilizație din istorie, mai veche cu mii de ani decât cea sumeriană (considerată încă leagănul civilizației). 

marți, 3 decembrie 2013

"Poveștile magice ale dacilor" - o carte pentru cei mici... dar și pentru cei mari


În vremurile de demult, Dacia era un ținut plin de mister și de frumusețe, un loc unde eroi și ființe cu puteri magice se întâlneau pentru a porni împreună în aventuri minunate.
Din acele timpuri de legendă, în care oamenii se credeau nemuritori, au ajuns până la noi poveștile unor întâmplări uimitoare.
Aceasta este cartea lor: Poveștile magice ale dacilor - o carte pe care am scris-o atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari; o carte ilustrată fermecător de Cătălina Boeru.
Cuprins:
1. Legenda Marelui Lup Alb
2. Diegis și Noaptea de Sânziene
3. Comoara lui Decebal
Caracateristici: ediție de colecție - format A4, 64 de pagini integral color, copertă cartonată, inscripționată cu folio auriu.

luni, 2 decembrie 2013

Solidaritate cu locuitorii din Pungesti: 18:00 – adunare in fata Guvernului


Intr-un apel pe Facebook, activistii de mediu care sunstin Rezistenta de la Pungesti cer bucurestenilor sa se alature, astazi de la ora 18:00, la un protest in fata Guvernului Romaniei, in care se va cere retragerea Chevron din zona Vaslui si incetarea abuzurilor Jandarmeriei.

„Alerta Pungesti! Cei se pot deplasa catre Pungesti, sa o faca, de urgenta!!!Este nevoie de toate fortele acolo, pentru a-i ajuta pe cei din rezistenta si pentru a opri instalarea primei sonde din Jud. Vaslui!

[UPDATE] – Locatia pentru diseara pentru Bucuresti, se schimba din Piata Universitatii, LA GUVERN la ora 18:00 asa cum, deja, opteaza toata lumea !

duminică, 1 decembrie 2013

95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România


La 1 decembrie 2013 se împlinesc 95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Prima provincie românească care s-a unit cu România a fost Basarabia. În faţa ameninţărilor Rusiei şi Ucrainei, Basarabia îşi proclamă independenţa (24 ianuarie/6 februarie 1918), iar la 27 martie/9 aprilie 1918, Sfatul Ţării, care cuprindea reprezentanţi ai tuturor naţionalităţilor, a adoptat, cu majoritate de de voturi, hotărârea Basarabiei de a se uni cu România.