vineri, 17 octombrie 2014

COMORI ȘI LOCURI ENIGMATICE DIN ROMÂNIA – Un nou film de Daniel Roxin. Acum și pe Youtube:




Vă invit într-o călătorie către trecutul îndepărtat al țării noastre, spre o epocă încărcată de taine. Vă invit să descoperiți alături de noi comori și locuri enigmatice, puțin cunoscute chiar și de specialiști. 
Acum mii de ani, populațiile traco-geto-dacice au lăsat urme misterioase care pot fi văzute și astăzi. Comori și semne ale unor vremuri de legendă vor să ne spună povestea lor în pofida tuturor celor care ar dori să ne îngroape istoria...

Scurtmetrajul pe care l-am realizat în această vară, făcând investigații în toate zonele țării, este în același timp un semnal de alarmă pe care îl trag la adresa autorităților românești, a căror atitudine față de patrimoniul cultural românesc este culpabilă din multe puncte de vedere, ceea ce ne face să ne întrebăm: cât este incompetență și cât trădare a interesului național de la cel mai înalt nivel al statului român, în spatele acestei situații? Sperăm ca serviciile românești de informații să ne lămurească la un moment dat... 

Mai devereme sau mai târziu, cei care ne falsifică istoria, cei care se fac părtași la distrugerea patrimoniului cultural, cei care ignoră cu bună știință izvoare istorice și probe materiale care pot schimba perspectiva asupra trecutului nostru, vor trebui să răspundă penal!

Vă doresc vizionare cu folos! 

Daniel Roxin


8 comentarii:

Anonim spunea...

Dramatic, ireal. Sa fie atat de multe, atat de accesibile si cu toate acestea, necercetate. Efortul financiar este o piedica in calea cercetarii. O solutie ar fi efectuarea unor evaluari cu aparate tip sonar. Am vazut un documentar englezesc pe tema aceasta. Aparate poate or fi. Acum multi ani am lucrat intr-un institut de cercetare. Cand m-am angajat, am gasit in laborator o multime de aparate primite printr-un program onudi. Zaceau neatinse, pentru ca nu avusesera curaj ori interes sa le puna in functiune. Abia la cinci ani dupa aceea, o inginera a avut initiativa si impreuna cu dansa am montat si am inceput sa folosim un microscop dotat cu aparat de fotografiat, un singur aparat din cate erau acolo. Poate cineva, vreun specialist,va citi aceste randuri si isi va aduce aminte: stai ca am vazut eu undeva, pe un raft, un aparat gata de casare. Ce ar fi sa il foloseasca altii daca noi nu il folosim.
Superba imaginea si partea tehnica. Va multumesc mult pentru ca ati difuzat atat de repede documentarul. Fizic m-a durut ca nu am putut sa ajung decat 5 minute, la standul de carte.

Anonim spunea...

Cea mai mare locuinta din Europa de acum 7.000 de ani, descoperita in Romania

http://www.ziare.com/stiri/eveniment/cea-mai-mare-locuinta-din-europa-de-acum-7-000-de-ani-descoperita-in-romania-1327396

ciobanul spunea...

Foarte fain, imagini superbe, semnul intrebari se pune astfel, oare suntem condusi de romani sau de straini care nu doresc ca noi sa ne cunoastem trecutul?
Dealtfel, din capul locului impunand un maghiar care sa conduca ministerul culturii, vei ajunge cu siguranta la o distrugere a muzeielor si al valorilor culturale romanesti. Este evident si fara drept de apel ca aceasta manevra a guvernelui ce sa instalat la conducerea tarii nu are nimic de a face cu valorizarea culturii, etnogenezei romane, ci mai degraba stergerea evidentelor prin efectuarea unor lucrari de escavare pentru trasarea proiectelor europene.Proiectul european doreste o faramitare teritoriala in ideea de a conduce mai usor si a exploata la maxim teritoriul statului nostru romanesc.
Noi suntem marturia unui popor plin de iscusinta, care prin reusite personale sau colective am reusit sa ne aratam ca un popor civilizat, primitor, ganditor, recules, creativ, dinamic si cu bun simt. Aceste atribute ale acestui popor au fost exploatate de oameni rau intentionati care lucreaza in structuri de defaimare si ridiculizare a parti noastre de mandrie, demnitate si onestitate.
Calamitatea acestui popor romanesc se afla chiar in sanul ei, ca un nucleu perimat, unde envelopa este scrijelita si continutul ei este parcelat in enclave cu comunitati demne si unitare.
Cand vom reusi sa eliminam guvernul asta cangrenar condus de interese straine vom fi liberi sa cream o unitate in ceea ce ne uneste. Ne uneste speranta spre binele comun si al identitati noastre furate.
Curaj, cliseiele vehiculate de media se vor estompa, culisele nu vor mai dirija atata timp cat noi vom elimina din viata noastra televiziunile si ziarele care ridiculizeaza mandria noastra de romani. Prin eliminarea lor din viata noastra ne vom descatusa de imaginea dezagreabila, mentalul nostru va fi valorizat prin promovarea valorilor noastre cu exemple singulare sau colective ce improspateaza zi de zi demnitatea noastra de romani , iar noi vom simti indemnul de a urma gesturile si faptele celor buni. Cred in mesajele pozitive si ele iti intaresc increderea de sine. Transcrierea mentalului nostru incepe in momentul cand incepi sa crezi in tine. Gandeste, Graieste, Faureste, Mandreste sau patru elemente ce pot schimba stima noastra.

Iesirea Din Matrix spunea...

Prietene Daniel...ai nevoie de o echipa de PR care sa te ajute sa pui mai mult in valoare aceste documentare. Conteaza enorm sa ai un site profesionist dedicat acestor documentare, nu doar o simpla lasare modesta pe un blog si pe un post de televiziune ... Ai vazut cum este in strainatate ... fiecare film documentar ori are un site dedicat insotit de descrieri ample si posibilitatea de a cumpara filmul si/sau donatie .... Aceste filme merita traduse in enegleza, sa existe si pagina in engleza pe acel site dedicat acestor documentare. Stim ca pentru tine este un supraefort si modestia te impiedica sa-ti expui operele de arta mai cu talent , insa e pacat ca aceste documentare de exceptie sa treaca asa prin eter ca un articol obisnuit prin constiinta internautilor. Nu stiu, poate ma insel, insa personal simt nevoia de mai multa stralucire in jurul acestor filme care sunt de exceptie.

Gicu spunea...

Felicitari si mult succes in tot ceea ce faceti.

Eurodacul spunea...

Da Daniel, ai dreptate, dar care este mesajul? Tehnologie pentru scanarea acelor movile exista si este relativ accesibila. Puteti sa luati fonduri europene pentru lucrari de terasament benefice unei activitati agricole,turistice sau de alta natura, incepeti lucrarile in directia stipulata in acte si apoi stiti voi care este treaba ca sunteti adulti,nu? Incurcate sunt caile managementului!

OVIDIU spunea...

Pana cand nu sunt lichidate jigodiile no s-a se poata face nimic.....Arhiologi ,cea mai mare parte dintre ei sunt lichele bine platite de guvern,unde difuzeaza ce vor ei.....Une pe noi nu ne intereseaza...noi trebue s-a punem mintea la contributie,cum spunea EURODACU.....

Anonim spunea...

Un demers extraordinar,dar din pacate nedublat de actiunile autoritatilor. Sa speram ca oameni ca tine vor putea razbate prin indiferenta autoritatilor dar si a marii majoritati a locuitorilor plaiurilor mioritice. Toate cele bune.