luni, 31 martie 2014

Paula Seling și Ovi sunt printre favoriții câștigării concursului european Eurovision 2014. Ascultă melodia "Miracle" care reprezintă România


Români uitați în România. Dezvăluiri incredibile despre ceea ce se întâmplă în așa numitul "Ținut Secuiesc"

În așa numitul ținut secuiesc se duce, în anumite zone, un proces agresiv de desnaționalizare a românilor, cu girul Ungariei și cu tăcerea vinovată, ticăloasă și trădătoare a autorităților românești. Românii se retrag din zonele majoritar secuiești pentru că nu își pot găsi un loc de muncă, condiția fiind aceea a cunoașterii limbii maghiare!

Scopul este îndepărtarea românilor din această zonă și crearea unui culoar majoritar unguresc către granița cu Ungaria. Ungurii visează la Ungaria Mare, o construcție artificială realizată prin luarea cu japca a teritoriilor altor state.

duminică, 30 martie 2014

Cât de simpatice pot să fie aceste animăluțe!... VIDEO



La marginea sistemului nostru solar ar putea exista încă o planetă

Calculele matematice legate de orbitele unor planetoizi şi planete pitice transneptuniene indică existenţa unei planete de dimensiuni mari (prin comparaţie cu Pământul) la marginea sistemului nostru solar, conform unui material publicat de The Week.

După descoperirea unei noi planete pitice îngheţate dincolo de orbita lui Pluto, doi astronomi susţin într-un material publicat de revista Nature că o planetă mare ar putea să fie ascunsă la limita sistemului nostru solar, printre alte obiecte transneptuniene.

sâmbătă, 29 martie 2014

Misterul oraşului Petra a fost descifrat? Aveau locuitorii antici ai acestuia cunoștiințe de astronomie?


Oraşul antic Petra, din Iordania, este una din cele mai cunoscute destinaţii turistice din lume. Istoricii nu ştiu însă care era scopul acestor construcţii, exitând diferite teorii în acest sens.

Petra a fost construită de nabateeni în jurul anului 312 î.e.n. şi a fost un important centru în Anchititate, fiind situat pe ruta comercială care făcea legătura între Roma şi Asiria.

Din păcate, se ştiu foarte puţine detalii despre Petra şi despre locuitorii ei. Un nou studiu despre acest subiect a fost publicat în Nexus Network Journal şi vine cu o ipoteză surprizătoare.

vineri, 28 martie 2014

Marea trădare națională!!! Află ce ți se pregătește! Află cum ești vândut și trădat! Reacționează până nu e prea târziu!

DINU C. GIURESCU: "Am sentimentul că sunt în 1940, în preajma prăbuşirii hotarelor noastre. Iniţiativa de a desfiinţa judeţele se înscrie într-un şir de acţiuni care sunt menite, pe de-o parte, să destrame unitatea teritorială a ţării şi, pe de altă parte, să şteargă identitatea noastră naţională.
Se anulează, cu o trăsătură de pix, toată această întocmire care are o vechime între 600 şi 700 de ani, intrată în conştiinţa noastră, a mea.

joi, 27 martie 2014

Cum îţi îmbolnăvesc profesorii copilul. Rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu

Nota mea introductivă:  eu aș spune mai degrabă... cum îți îmbolnăvește Sistemul copilul, prin complicitatea stupidă a unor profesori lipsiți de vocație!

"O cercetare recentă a demonstrat că elevii care au prea multe teme de făcut acasă riscă să se îmbolnăvească cu adevărat.

Mulţi elevi au de făcut în fiecare seară, în medie, câte trei ore de teme acasă, iar asta nu este bine pentru sănătatea lor, spune Denise Pope, de la Stanford Graduate School of Education, unul din autorii studiului. Unii copii lucrau însă chiar mai mult, chiar şi câte 5 ore în fiecare seară.

La studiu au participat peste 4.300 de elevi de la 10 şcoli şi licee de renume din California.

miercuri, 26 martie 2014

Un tezaur excepțional din aur, vechi de 3.000 de ani, a fost DESCOPERIT LUNI în zona Brașovului…

Muzeul Național de Istorie din București s-a îmbogățit ieri dimineață cu un tezaur din AUR deosebit de frumos și de bine păstrat, descoperit lunii într-o pădure din apropierea Brașovului.

Autorul descoperirii, dl. Fănel Șerban, un pasionat de arheologie, mi-a relatat că luni după masă, fiind plecat în natură, în apropiere de Brașov, a reușit să îl identifice cu ajutorul unui detector de metale, pe care îl folosește cu o autorizație specială.

marți, 25 martie 2014

În corpul nostru trăiesc peste 10.000 de SPECII de viețuitoare...

În interiorul organismului uman şi pe suprafaţa pielii trăiesc populaţii imense de fiinţe - majoritatea microscopice - care ne influenţează viaţa, în bine sau în rău. Oamenii de ştiinţă au reuşit să catalogheze cea mai mare parte din această „faună” extraordinară, după un efort de cinci ani.

Proiectul grandios intititulat Human Microbiome Project a ajuns în ultimele stadii, după o jumătate de deceniu de strădanii.

Simpozion științific cu tema „190 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu”, marți, 25 martie, în București

În ziua de 25 martie 2014, orele 17, va avea loc ședința Filialei București a Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu” din România, în Sala de conferințe a Muzeului Municipiului București (Muzeul Șuțu), Bd. I. C. Brătianu nr. 2, Sector 3, cu următorul:

SIMPOZION ȘIINȚIFIC cu tema:
 „190 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu”
și
„150 de ani de la încetarea din viață a filosofului și marelui patriot, prof.univ.dr. Simion Bărnuțiu”

În cadrul Simpozionului vor susține conferințe:
- prof.univ.dr. Ioan Condor;
- prof.univ.dr. Gheorghe Iscru;
- scriitorul Sorin Ioan Boldea.
 

După susținerea conferințelor vor urma întrebări și discuții.

Cu stimă,
Prof.univ.dr. Ioan Condor
Președinte,
Filiala București (persoană juridică) a Societății Cultural – Patriotice „Avram Iancu” din România

luni, 24 martie 2014

Pericol maxim pentru România: Peste 70% din teritoriul României a fost concesionat pentru exploatarea resurselor naturale. O parte însemnată este dedicată gazelor de șist!!!

Peste 70% din teritoriul României a fost concesionat pentru exploatarea resurselor naturale. O parte însemnată este dedicată gazelor de șist, concesionări făcute în mare taină. La fel se doreste să se înceapă şi exploatarea lor! Primii români au aflat datorită protestelor din Bulgaria. Imediat, lumea a început să vorbească. Oamenii au început să se informeze. Să protesteze. Cu miile, în toată țara. Acum ţara vuieşte despre gazele de şist! 

De ce oare? 

Suprafetele concesionate de ANRM. Estul Moldovei, sudul Dobrogei si vestul tarii sunt concesionate pentru exploatarea gazelor de şist.

duminică, 23 martie 2014

Care au fost motivele pentru care a fost înlăturată inscripţia "Budapesta 1919" de pe Arcul de Triumf?

Interpelare adresată de senatorul Valer Marian:  Domnului ministru al Culturii, Kelemen Hunor

"În perioada guvernării PDL-UNPR-UDMR, în timp ce ministru al Apărării Naţionale era preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, iar dvs. eraţi ministrul Culturii şi preşedintele UDMR, a fost înlăturată, în împrejurări şi din motive necunoscute, de pe Arcul de Triumf din Bucureşti, inscripţia „Budapesta 1919”, gravată alături de denumirile altor localităţi în care armata română a repurtat victorii în primul război mondial.

sâmbătă, 22 martie 2014

“Tunelul iubirii”, unul dintre cele mai romantice locuri din România

Pe calea ferată Caransebeș – Boutari  există unul dintre cele mai romantice locuri din România, plin de magie, parca rup de realitate, pe care l-am putea denumi ’’Tunelul Iubirii”.
Daca va intrebati unde este si ce este cu acest loc, iata câteva informatii:

vineri, 21 martie 2014

Turnul Eiffel a putut să fie construit datorită unei invenții românești

Puţini sunt cei care ştiu că simbolul Parisului, celebrul Turn Eiffel, a fost realizat după o tehnologie inventată în România de inginerul Gheorghe Panculescu.

După ce a absolvit cursurile Politehnicii din Zurich , inginerul Gheorghe Panculescu ajunge să lucreze în cadrul companiei Eiffel, la recomandarea marelui scriitor Vasile Alecsandri.

În 1878, Panculescu revine în ţară pentru a construi calea ferată Bucureşti-Predeal. În acea perioadă, inginerul inventează un sistem de îmbinare a traverselor de cale ferată, care avea să revolutioneze construcţiile metalice. Astfel, datorită metodei de montare a şinei pe traverse în fără spaţiului caii ferate, Panculescu a reuşit să termine lucrarea concesionată în mai puţin de un an, deşi termenul de livrare era de aproape cinci ani.

joi, 20 martie 2014

Jirinovski: Basarabia si Bucovina sa revina Romaniei, iar Transnistria Rusiei

Politicianul rus Vladimir Jirinovski propune ca solutie pentru rezolvarea tensiunilor din Ucraina ca aceasta tara sa renunte la teritoriile straine pe care le-a obtinut in timpul lui Hitler, iar Polonia, Ungaria si Romania sa si le ia inapoi.

“Aceste doua parti ale Ucrainei, de Est si de Vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internationalism sa ajute in acesta situatie. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare galagie, am fost nevoiti sa-l luam de la Polonia pentru ca armata hitlerista sa ramana cat mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din acelasi motiv. Iar Bucovina si Basarabia am luat-o in 1939. Daca nu era Hitler, nu atingeam aceste pamanturi”, a declarat politicianul rus intr-o emisiune la postul public de televiziune al Federatiei Ruse, informeaza moldova.org.

Surpriză. Știați că autorul chipului celebrei statui a lui Iisus din Rio de Janeiro este un român?

De celebra statuie a lui Iisus din Rio de Janeiro a auzit toată lumea, însă foarte puţini ştiu că autorul chipului Mântuitorului este sculptorul gălăţean Gheorghe Leonida.

Provenit dintr-o familie care a dat numeroase personalităţi (dintre care Eliza Leonida-Zamfirescu şi Adela Leonida-Paul, surorile sale), Gheorghe Leonida s-a născut la Galaţi, în 1892 (1893, după alte surse).

Cum tatăl său, ofiţer de carieră, a fost nevoit să plece din Galaţi, Gheorghe a absolvit liceul la Bucureşti, unde apoi a urmat Conservatorul de Arte Frumoase, secţia sculptură. Şi-a făcut debutul în 1915, la un salon naţional. După ce a luptat în Primul Război Mondial, şi-a continuat studiile de artă în Italia, timp de trei ani, iar operele sale au fost încununate cu mari premii la Roma (pentru lucrarea „Reveil”) şi la Paris („Le Diable”).

miercuri, 19 martie 2014

Adevărul despre fabricarea medicamentelor: “Tineți minte că noi dezvoltăm medicamente pentru a înlătura simptome. Noi nu tratăm!”

Se pare că toate medicamentele sunt fabricate pentru a reduce populația.

Sunt chimist, spune Shane Ellison. Îmi place abordarea științifică. Când am lucrat în industria farmaceutică – acolo m-am ciocnit cu respingerea completă a științei. În aceste companii farmaceutice , în interviuri de angajare nu ezitau să spună următoarele: “Tineți minte că noi dezvoltăm medicamente pentru a înlătura simptome. Noi nu tratăm”.

Deci este un model de business care permite a oferi oamenilor medicamente toată viața. Ce este de făcut când se termină simptomele? Următorul nivel de publicitate a medicamentelor – a inventa maladii.

Kelemen Hunor, un terorist cultural antiromân în fruntea ministerului român al culturii. Dovezile...



Georg Lukacs, urmasul unui bancher ungur bogat si agent al Internaţionalei Comuniste, considerat al doilea teoretician marxist de frunte după Marx, teoretiza desfiintarea culturii unui neam ocupat pentru ca o nouă cultură marxistă să ia fiinţă prin distrugerea revoluţionară a societăţii si răsturnarea valorilor sale.

Devenit vicecomisar pentru cultură sub regimul rosu bolşevic al lui Bela Kun, în Ungaria anilor 1919, Lukacs a lansat ceea ce avea să devină cunoscut sub numele de „Terorism cultural”.

La noi, komisarul pentru cultură al guvernării rosii a PSD, este Kelemen Hunor, care poate fi numit exact ca si consângeanul său bolsevic un adevărat terorist cultural, care a actionat direct si nemijlocit pentru anihilarea istoriei românesti si deturnarea banilor românilor în vederea sustinerii “valorilor” propriei minorităti. Este important de precizat că Kelemen Hunor, liderul UDMR, a primit încă o dată pe mână Ministerul Culturii, în urma avizării la limită în comisiile de specialitate cu ajutorul votului a doi membri PDL.  PSD – PDL aceeasi mizerie – cât adevăr în acest slogan de stradă.

marți, 18 martie 2014

Mesajul unui ELEV maghiar pentru colegii care se ameninţă pe motive etnice: "Nu vă mai luaţi după politicieni. Eu am un vis, să fie pace între noi"

Cosmin C. din Sfântu Gheorghe a fost înjurat şi huiduit, după cum a mărturisit şi se arată în comentariile de pe Facebook, după ce a postat o imagine cu tricolorul românesc de Ziua Maghiarilor pe reţeaua de socializare. Un prieten de-al său ungur a sărit în apărarea adolescentului şi a lăsat un mesaj impresionant.

Bedőházi Róbert este un tânăr maghiar care nu a împlinit încă vârsta majoratului, însă a dat dovadă de foarte multă maturitate atunci când a scris acest mesaj.

Văzând că prietenul său, Cosmin, este ameninţat cu moartea pentru că a îndrăznit să-şi spună punctul de vedere chiar de Ziua Maghiarilor (vezi aici detalii: http://danielroxin.blogspot.ro/2014/03/un-baiat-din-sfantu-gheorghe-care-s.html ), Bedőház le-a sugerat atât ungurilor, cât românilor să trăiască în pace şi să nu mai încerce să-şi găsească nod în papură.

Un băiat din Sfântu Gheorghe care s-a pozat cu steagul României, de 15 martie, ameninţat pe Facebook. Sanci Kanyo: „Nu-l omorâţi, vin acasă şi vreau şi eu să-i dau"


Un adolescent din Sfântu Gheorghe care s-a fotografiat cu steagul românesc, sâmbătă, având pe fundal mii de maghiari ce sărbătoreau Ziua Maghiarilor, şi a postat poza pe Facebook a primit mai multe ameninţări pe reţeaua de socializare, unde s-a iscat o dispută între români şi maghiari. 

Băiatul s-a fotografiat cu steagul tricolor atârnat de gât, având în spate sute de persoane care sărbătoreau Ziua Maghiarilor de Pretutindeni şi care aveau steaguri ale Ungariei şi steaguri secuieşti, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

luni, 17 martie 2014

Copiii şi pericolele internetului

Internetul este un fenomen a carui intelegere inca ne depaseste. Apreciem efectele bune, conectivitatea, dar mai greu ne dam seama de potentialul sau distructiv. Copiii si adolescentii pot deveni, foarte usor, prizonierii unui dialog virtual, joc sau aplicatie.
 
Practic, devin dependenti de net. In felul acesta, se deschid porti de vulnerabilitate fara precedent, de care adultii nu au stiut niciodata si, foarte probabil, nici in continuare nu le vor pricepe prea usor. Pentru ca nu au crescut cu asa ceva. Iata, in cele ce urmeaza, decodificarea capcanelor acestei imense retele si a celor care o folosesc in scopuri distructive.

sâmbătă, 15 martie 2014

România interzice intrarea pe teritoriul naţional a membrilor unor organizaţii extremiste ungare

Ministerul de Interne a luat decizia de a declara persoane indezirabile pe teritoriul României a membrilor a patru organizaţii extremiste ungare - Noua Gardă Ungară, Mişcarea de tineret din cele 64 de comitate, Oastea Haiducilor şi Jobbik.

Prin purtătorul său de cuvânt, Ministerul de Interne a anunţat că a instituit măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi că a solicitat instanţei competente în acest caz declararea indezirabilităţii pentru un număr de cetăţeni ungari, pentru care s-a stabilit cu certitudine că au desfăşurat activităţi extremiste în ţara noastră.

În aprilie lansăm filmul documentar "Fabuloasa Istorie străveche din Carpați". Vizionați acum promoul!

În mai puțin de o lună vom lansa noul nostru film documentar - "Fabuloasa istorie străveche din Carpați". Filmul, realizat cu colaborarea mai multor specialiști (în parteneriat cu Nașul Tv și cu suportul Auto Total), aduce în prim plan descoperiri arheologice extraordinare, unice, care plasează spațiul României de astăzi în topul locurilor cu cele  mai importante vestigii și artefacte din Europa.

Pornind cu povestea din perioada ultimei glaciațiuni, vom aduce în prim plan dovezile unei locuiri și continuități umane care depășește 40.000 de ani... Mai mult decât atât, românii vor putea cunoște mai bine culturile străvechi ale acestor meleaguri, culturi unice, care dezvăluie realități bulversante despre oamenii de acum 7.000 de ani sau mai mult.

Este spațiul României și nordul Bulgariei de astăzi locul Vetrei Vechii Europe? În acest film vom căuta să răspundem cu probe clare acestei întrebări.

Rămâneți aproape! Lansarea în aprilie...

Daniel Roxin


vineri, 14 martie 2014

Cele mai frumoase fotografii cu Universul, realizate de NASA (Galerie FOTO)

Cu ocazia lansării serialului documentar „Cosmos”, NASA a publicat mai multe fotografii impresionante, realizate în decursul timpului. De la planete din sistemul nostru solar, la stele şi galaxii îndepărtate, toate aceste „minuni” ale Universului sunt acum mai aproape de noi, datorită acestor imagini.

Iată câteva din cele mai frumoase şi surprinzătoare fotografii publicate de NASA. Cele mai multe imagini au fost realizate cu ajutorul telescopului spaţial Hubble, dar şi al altor sonde spaţiale.

joi, 13 martie 2014

Ce se întâmplă cu creierul celor care s-au apucat de fumat din adolescenţă? Descoperire șocantă

Adoptarea încă din adolescenţă a obiceiului de a fuma este asociată cu „subţierea” scoarţei cerebrale, arată un studiu recent al cercetătorilor americani.

Cu cât o persoană are la activ mai mulţi ani de fumat, cu atât are mai puţină materie cenuşie într-o arie cerebrală asociată cu luarea deciziilor şi cu atât îi este mai greu să renunţe la ţigări, arată studiul cercetătorilor de la UCLA, primul de acest gen din domeniu.

Ei au scanat creierele a 42 de persoane, de ambele sexe, cu vârsta de 16-21 de ani. Unii dintre ei nu fumaseră niciodată, alţii fumau în medie 6 sau 7 ţigări pe zi. 

miercuri, 12 martie 2014

Un tânăr din România este campion european la Go

Alexandru Pitrop a cucerit, la Bognor Regis, în Anglia, titlul continental de juniori la Go.

Sportivul legitimat la CS GO Botoșani, s-a impus la întrecerea dedicată celor sub 16 ani, reușind să depășească 35 de concurenți din Anglia, Rusia, Ucraina, Spania, Germania, Cehia, Franţa, Ungaria, Polonia, Olanda.

Competiția a avut loc în Anglia, iar Pitrop este singurul român care a câștigat titlul european, un alt tânăr, Denis Dobranis din Bistrița, cucerind argintul la categoria sub 12 ani, unde au participat 42 de sportivi.

George Soros, unul dintre artizanii schimbării numelui de țigan în rrom, s-a întâlnit cu Victor Ponta pentru înființarea unui muzeu al rromilor în București

Victor Ponta s-a intalnit ieri cu miliardarul George Soros pentru a discuta problema Rosiei Montane, informeaza Hotnews.ro

Premierul a confirmat intalnirea cu miliardarul George Soros dar a negat ca ar fi purtat discutii despre Rosia Montana, subiectul principal fiind problema comunitatii rrome. La intalnire a luat parte si artistul Damian Draghici.

Nu as fi discutat cu dl Soros despre Rosia Montana. Daca vreti sa discutati de Rosia Montana, trebuie sa vorbiti cu dl ministru Korodi (ministrul Mediului, n.r.) si cred ca stiti raspunsul” a declarat premierul pentru Hotnews.ro

George Soros a venit in Romania pentru a promova cultura rromilor.

marți, 11 martie 2014

Laszlo Tokes si Csaba Sogor cer in Parlamentul European sustinere pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc

Introducerea mea: În două luni le pregătim o surpriză de proporții celor de teapa lui Laslo Tokes, care o să le strice jucăria. E o promisiune pe care o să ne-o ținem! Vremea mistificării istoriei Transilvaniei, cu complicitatea ticăloasă a unor români trădători, s-a apropiat de sfârșit!

Daniel Roxin
 
"Eurodeputatii romani de etnie maghiara Laszlo Tokes si Csaba Sogor au cerut, luni, in plenul Parlamentului European de la Strasbourg sustinerea institutiilor europene pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc, in urma evenimentelor de la Targu-Mures, unde mii de persoane au manifestat pentru acest obiectiv, informeaza Agerpres.

duminică, 9 martie 2014

Tutankhamon ar putea să fie arian? Cum a dus ADN-ul lui Tutankhamon la dispute etnice şi rasiale în întreaga lume...

Toată lumea ştie de povestea lui Tutankhamon, celebrul faraon descoperit cu mormântul intact şi cu o comoară incredibilă de către arheologul Howard Carter. Rasa sa, însă, a devenit o problemă mondială, scrie publicaţia online io9.com.

Puţină lume ştie că el este fiul unui alt personaj celebru, faraonul Akhnaton, care a vrut să reformeze religia egiptenilor antici şi a fost primul din lume care introdus monoteismul, venerând doar zeul Ra, cel al Soarelui.

sâmbătă, 8 martie 2014

Filmul de weekend: Prietenul meu, îngerul – VIDEO

Seraphin, un inger purtat de fulgii de nea tocmai pana in Rusia in ajun de Anul Nou o intalneste “intamplator” pe Sasha care ii pica in brate… de la etajul 3.
 
Urmeaza o serie de evenimente de magie avandu-i in centrul atentiei pe ce doi protagonisti. Sasha invata de la Seraphin ce inseamna iubirea neconditionata, empatia, iar Seraphin invata de la Sasha ce e un ceainic, sau un uscator si alte treburi lumesti. Insa Seraphin a venit cu un scop anume, iar cerurile se inchid exact la miezul noptii pentru el, cand trebuie sa se intoarca acasa.

Extraordinar, romantic, sensibil…divin! E o pelicula ruseasca, dar nu te lasa pacalit de apararente. Cinematografia ruseasca are multe filme de exceptie, “Prietenul meu, ingerul” fiind una dintre ele.

vineri, 7 martie 2014

Pentru colecția ta de fotografii: Trista familie a celor care au îngropat România


Ardelenii reaționează dur la adresa TRĂDĂRII INTERESELOR NAȚIONALE operată de PONTA și gașca sa politică


Mai multe organizații civice protestează față de cooptarea UDMR la guvernare. Victor Ponta este acuzat că "s-a lăsat şantajat de o formaţiune etnicǎ situatǎ, de-a lungul a peste două decenii, pe o poziţie deschis duşmǎnoasǎ faţă de ideea de stat naţional, independent şi indivizibil şi care propagǎ purificarea etnicǎ de români în localitǎţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş".
Vă prezentăm integral scrisoarea de protest a acestora:

"Protest adresat Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei României
Chemare adresată românilor

joi, 6 martie 2014

Cenzură impardonabilă la TVR. Stelian Tănase, noul "șmecher" de la șefie, a scos de pe post documentarul Moștenirea Clandestină în timp ce rula

ActiveWatch condamnă cenzurarea documentarului „Moștenirea clandestină”, realizat pentru TVR de jurnalista Monica Simona Ghiurco în colaborare cu istoricul american Larry Watts. Directorul General Interimar al TVR, Stelian Tănase, i-a cerut telefonic directorului TVR Internațional scoaterea de pe post a documentarului, în timp ce rula.

Ponta a acceptat condiţiile UDMR pentru Guvernare: modificarea Constituţiei pentru autonomie, finanţarea de facultăţi în limba maghiară la Târgu Mureş, reprezentare proporţională în instituţiile statului şi limba maghiară oficială în toate instituţiile

Preşedinţii PSD şi UDMR, Victor Ponta şi, respectiv, Kelemen Hunor, au semnat, luni, la Palatul Parlamentului, acordul pentru intrarea Uniunii la guvernare. Acordul semnat de liderii USD şi UDMR, luni, prevede reglementarea problemei drepturilor culturale ale minorităţilor naţionale, prin legislaţie adecvată, reprezentarea proporţională a maghiarilor în instituţii şi soluţionarea problemei înfiinţării liniei maghiare la UMF Târgu-Mureş.

Protocolul prevede şi susţinerea din partea USD a modificării Constituţiei pentru înlesnirea drumului către autonomie a aşa-zisului “ţinut secuiesc”.

Ponta se angajează şi să susţină finanţarea de la bugetul de stat a mai multor facultăţi în limba maghiară la Târgu Mureş deşi PSD a dat jos Guvernul Ungureanu criticând faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut înfiinţarea unei linii de predare în limba maghiară la Târgu Mureş.

De asemenea, Victor Ponta susţine introducerea oficială a limbii maghiare în toate instituţiile statului, dar şi reprezentare proporţională în instituţiile publice.

Sursa:  http://www.napocanews.ro/2014/03/ponta-a-acceptat-conditiile-udmr-pentru-guvernare-modificarea-constitutiei-pentru-autonomie-finantarea-de-facultati-in-limba-maghiara-la-targu-mures-reprezentare-proportionala-in-institutiile-statu.html

luni, 3 martie 2014

Noul interviu cu Miceal Ledwith (din 2014), fostul consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, dezvoltă afirmația șocantă că nu limba română este o limbă latină, ci limba latină provine din precursoarea limbii române!!! VIDEO



Noul interviu luat de Cristian Mureșanu (realizator pe TVR Cluj al emisiunii Știință și cunoaștere) fostului consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, Miceal Ledwith, este absolut răvășitor și șocant.

Potrivit declarațiilor lui Miceal Ledwith, făcute într-un interval de 15 minute care sunt dedicate special istoriei și limbii românilor, majoritatea limbilor europene au rădăcina pe teritoriul României și a nordului Bulgariei. De asemenea, culturile europene își au rădăcinile în aceleași locuri… 

Aceste lucruri sunt susținute și de trimiteri la cercetările unor savanți englezi care ar demonstra faptul că zona României este ceea ce s-ar putea numi Vatra Vechii Europe!!!

Referindu-se la istoria dacilor, Miceal Ledwith vorbește despre personalitățile a doi regi daci, deveniți eroi ai lumii antice, și subliniază că dacii aveau o cultură avansată, furată, distrusă sau falsificată de Imperiul Roman. (Istoria este scrisă de învingători, nu-i așa?)

Mesajul încurajator din finalul interviului este acela că el crede că toate aceste lucruri vor fi cunoscute în curând de întreaga lume și vor fi acceptate ca adevăruri.

Mai mult decât atât, îi roagă pe toți românii “să meargă mai departe și să își ia avânt” în acest proces de redescoperire a adevăratei istorii!

Interviul poate fi vizionat mai jos. Partea dedicată limbii și istoriei românilor începe la minutul 44:30.

TRIMITE MAI DEPARTE!!!

Șocant: privește ce se întîmplă când fierbi Coca-Cola!!!

O să mai vrei să bei această băutură carbogazoasă după ce vezi asta ?

Toată viaţa, începând de când suntem mici, consumăm cunoscuta băutură răcoritoare iar setea sau gustul bat mereu raţiunea, fiindcă niciodată nu ne gândim la ceea ce bem de fapt.

Un video care circulă pe internet a generat controverse asupra acestei băuturi şi milioane de oameni au început să se gândească serios dacă vor mai consuma această băutură.

duminică, 2 martie 2014

De astăzi, filmul “Tracii, Istorie ascunsă” are subtitrare în limba engleză. Promovează-l la toți vorbitorii de limbă engleză pe care îi cunoști!


De astăzi, filmul “Tracii, Istorie ascunsă” este postat pe Youtube și în varianta cu subtitrare în limba engleză. Acest lucru a fost posibil datorită muncii de voluntariat pe care a făcut-o Emiliana Buhac, prietena noastră care s-a ocupat de traducere.

Am creat și un site special dedicat acestui proiect – http://thracians.info/ – pe care se vor găsi variante subtitrate și în alte limbi. În acest moment se mai lucrează la traducerea lui în franceză și italiană…

De acum, contăm pe sprijinul vostru, al celor care puteți să promovați filmul către vorbitorii de limbă engleză. Este spre folosul tuturor să ajungă la cât mai mulți pentru că documentarul “Tracii, Istorie ascunsă” poate modifica în bine perspectiva asupra României și a românilor.

Să fie într-un ceas bun!

Vezi filmul subtitrat aici: http://thracians.info/

Daniel Roxin

sâmbătă, 1 martie 2014

Produse Dacia Art la Târgul de Mărțișor de la Muzeul Țăranului Român

Astăzi și mâine, câteva dintre produsele magazinului Dacia Art (proiect al Asociației Geto-Dacii: http://dacia-art.ro/ ) pot fi găsite la Târgul de Mărțișor de la Muzeul Țăranului Român.

Cei care doriți să le cumpărați, le găsiți pe aleea principală, pe partea dreaptă, la prima intersecție dintre alei. La acest stand se vând și mărțișoare cu personaje populare. :)

Muzeul Țăranului Român (a nu se confunda cu Muzeul Satului) se află pe șoseaua Kiseleff, cu intrare din strada Monetăriei...

O primăvară minunată!

Daniel Roxin

Maşina care merge cu aer.

Maşina care merge cu aer. Modelul conceput de Peugeot Citroen va intra curând în producţia de serie 
O maşină care să meargă doar cu aer pare deocamdată un vis imposibil. Aerul este combustibil gratuit, nelimitat şi 100% ecologic. Doi ingineri de la PSA Peugeot Citroen au făcut însă un prim pas în fabricarea acestei maşini, realizând un model hibrid.

Karim Mokaddem a conceput în anul 2010 modelul Hybrid Air. Motorul era bazat pe două  tehnologii deja folosite – sistemul hidraulic şi motorul pe benzină.