luni, 30 iunie 2014

DEZVĂLUIRI: În Ungaria, din punct de vedere genetic, nu mai există decât aproximativ 10% unguri!!! În acest context, mai au "UNGURII" drepturi istorice în Ungaria?!?


Un articol de Daniel Roxin

Datorită discursului agresiv și manipulator al unora dintre reprezentanții comunității maghiare din România, dar și al unora dintre reprezentanții Ungariei care continuă să susțină în mod absurd că Transilvania le aparține, că le-a fost furată de români, este necesar să avem o reacție fermă și să îi liniștim și pe cei care au fost spălați pe creier de politica maghiară de îndoctrinare, și pe manipulatorii de profesie, plătiți bine ca să infecteze spiritele.

Prin urmare, problema care se pune nu este dacă românii au drepturi istorice în Transilvania (pentru că numai ignoranții sau răuvoitorii se pot îndoi de asta), ci dacă cei care își spun astăzi "unguri" au drepturi istorice în Ungaria!!!

Anul acesta am atras în cercetarea arheologică aproximativ 6.500 de Euro. Detalii…


În primele 6 luni ale acestui an, am atras, prin intermediul Asociației Geto Dacii, aproximativ 29.000 RON (cam 6.500 de Euro) în cercetarea arheologică. Cele trei obiective arheologice pe care le-am susținut au fost cele de la Hârtiești – Argeș (http://www.geto-dacii.ro/din-luna-mai-participam-la-saparea-arheologica-a-unui-tumul-in-judetul-arges-numit-de-localnici-mormantul-dacului-2/), Oțeleni – Iași ( http://www.geto-dacii.ro/santierul-arheologic-de-la-oteleni-iasi/ )și Armășeni – Vaslui (http://www.geto-dacii.ro/santierul-arheologic-de-la-armaseni-vaslui/).

Locuri de poveste...


Avem și noi așa ceva, în Alba:

duminică, 29 iunie 2014

Un cuplu britanic s-a căsătorit în 50 de state, printre care şi România. A făcut-o de 66 de ori, respectând tradițiile de nuntă ale fiecărei țări...


Deoarece nu a găsit locul ideal pentru petrecerea de nuntă, un cuplu din Marea Britanie s-a căsătorit de nu mai puţin de 66 de ori! Cei doi tineri au pornit într-o călătorie în jurul lumii, în căutarea unui loc pitoresc, dar şi a unor tradiţii care să le fie pe plac. Au ajuns şi în România. După 3 ani şi 66 de nunţi, cei doi sunt în continuare nehotărâţi.

sâmbătă, 28 iunie 2014

Legumele românești vor ajunge, în cel mult 24 de ore de la culegere, în marile lanțuri de magazine. Un program în sprijinul producătorului român


Legumele și zarzavaturile românești câștigă tot mai mult teren în lupta cu produsele de import. În curând, din marile centre comerciale vom putea cumpăra produse autohtone, livrate în cel mult 24 de ore de la culegere. Este vorba despre un program în care sunt angrenaţi peste 200 de producători români din regiunea de sud a ţării. 

joi, 26 iunie 2014

Avem nevoie de sprijinul tău - Șantierele arheologice de la Buridava (Vâlcea), Oțeleni (Iași) și Armășeni (Vaslui), dar și altele vor putea fi susținute doar dacă și tu te implici. O donație, cât de mică, este de mare folos. Dacă e de la mulți, vom putea face multe!

Dacă vrei să sprijini activitatea noastră pe domeniul arheologiei, unde susținem financiar mai multe șantiere arheologice, o poți face printr-o donație sau o sponsorizare în conturile Asociației Geto Dacii. Avem și opțiunea PayPal. De asemenea, poți trimite un SMS sau poți cumpăra un produs de pe http://dacia-art.ro/

În acest an Ministerul Culturii nu are resurse financiare iar anul 2014 este primul an de după 89 când cercetarea arheologică românească nu va primi niciun leu de la stat. În acest context, singura soluție pentru ca ceea ce stă ascuns în pământ de milenii să iasă la lumină și în acest an este susținerea privată a șantierelor arheologice.

Prin urmare, sprijinul tău este esențial! Nu te gândi că ai putea da cel mult 10 lei și că asta nu va ajuta cu mai nimic. Gândește-te că 10 lei de la 2.000 de oameni însemnă 20.000 de lei, bani suficienți să susținem măcar un șantier arheologic.

Îți mulțumim anticipat pentru sprijin! Istoria acestor meleaguri este și a ta!

Detalii despre modalitățile de sprijin dar și despre șantierele arheologice vei găsi aici:

http://www.geto-dacii.ro/

Astăzi este Ziua Celebrării Tricolorului. Cinstește-o!

Un articol de General (rez.) dr. Mircea Chelaru

Distinşi prieteni,
Dragi Camarazi ai Armatei
Nepreţuiţi Trăitori ai acestei Patrii.
Astăzi este Ziua Celebrării Tricolorului, Simbol al Identităţii Naţiunii Române.

Această Zi nu trebuie tratată ca oricare alta, ordinară, marcată de evenimente publice confiscate de impostori, mai vechi sau mai noi!

miercuri, 25 iunie 2014

România, punct strategic pe harta marelui război agricol: "Vor scoate afară şi produsele şi profitul"


Agricultura, o miză uriaşă într-un mare „război economic“ care nu a început de ieri, de azi şi care va continua mulţi ani de acum înainte, la nivel planetar. Aflaţi pe un pământ rodnic, vânat de mari interese, vom reuşi, ca popor, să ne administrăm resursele umane, tehnologice, financiare şi naturale, astfel încât să ieşim câştigători din această luptă?

MINUS IQ - Pastila pentru prostit. O descoperire care îți poate face viața mai bună! ;)



marți, 24 iunie 2014

Atacul pesticidelor. Studiu: Nu doar albinele sunt afectate, ci și alte vietăți!


Pesticidele care sunt acuzate că ar putea duce la dispariția albinelor ar putea afecta și populațiile de fluturi, viermi, pești și chiar păsări. Potrivit unui studiu efectuat de 29 de specialiști, citat de phys.org, sunt evidențe clare că pesticidele pe bază de neonicotinoide și fipronil afectează mai multe vietăți. 

Cercetătorii arată că substanțele dăunătoare persită în sol peste 1000 de zile și până la un an în plantele rezistnte la respectivele pesticide. Studiul a fost publicat în revista de specialitate „Evironment Science and Pollution Research”. 

Noaptea de Sânziene a trecut... O ilustrație cadou pentru voi din cartea mea "Poveștile Magice ale dacilor" - povestea "Diegis și Noaptea de Sânziene"


Cartea poate fi achiziționată de aici: http://dacia-art.ro/products-page/carti/povestile-magice-ale-dacilor/

luni, 23 iunie 2014

Forme misterioase care se văd în pământ, surprinse cu Google Earth în județele Iași și Botoșani

Vatra, Botoșani - Formă animalieră surprinsă cu Google Earth

Au trecut 4 ani de la semnalarea misterioaselor discuri uriașe din Seimeni, de lângă Cernavodă, pentru ca abia acum o săptămână să se facă o primă investigație acolo, cu rezultate uimitoare, așa cum am prezentat în acest articol: http://danielroxin.blogspot.ro/2014/06/descoperire-senzationala-la-seimeni.html

Astăzi am primit un e-mail de la Cecilia Dumitrache din București care mi-a atras atenția cu câteva fotografii luate prin Google Earth, în județele Iași și Botoșani, fotografii ce surprind formațiuni foarte interesante care, prin regularitatea sau repetitivitatea formelor credem că sunt făcute de mâna omului. Ce anume ar putea să fie acolo e un mister. Voi ce credeți?

Descoperire senzațională într-unul din misterioasele discuri uriașe de la Seimeni: un inel din bronz care conține simboluri prezente și în cultura Turdaș Vincha!!!


Acum o săptămână, unul dintre prietenii și colaboratorii noștri, Pintilie Ștefan Cristian, un detectorist care a fost prezent ca voluntar și pe șantierul arheologic de la Oțeleni, Iași (șantier susținut financiar de Asociația Geto Dacii), a făcut o descoperire excepțională...

duminică, 22 iunie 2014

Incredibil: Cursă de motociclism în zona ruinelor cetății dacice Petrodava din Neamț. Chiar așa?!?


Acum o oră am primit un mesaj de la un prieten de pe internet care îmi semnala că competiția de motociclism Enduro s-a desfășurat inclusiv în zona ruinelor cetății dacice Petrodava de pe dealul Bâtca Domanei, de lângă Piatra Neamț. Puteți vedea mai jos chiar și un material video. Așa ceva este de domeniul incredibilului!

Momentele emoţionante în care un om salvează un urs de 200 de kilograme de la înec

Autorităţile din Florida au tranchilizat un urs care scăpase dintr-o rezervaţie. Ce a urmat au fost momente incredibile, în care un bărbat a sărit în apa oceanului, pentru a salva ursul de 200 de kilograme.
Ursul a fost împuşcat cu tranchilizante, pentru a putea fi adus înapoi în rezervaţia de unde fugise, ajungând într-o zonă rezidenţială. Ursul a intrat însă în panică şi a luat-o la fugă către apele oceanului.

sâmbătă, 21 iunie 2014

UNGARIA își face o comisie de retrocedarea a Transilvaniei către… Ungaria. Laslo Tokes este președintele comisiei



Consiliul Demnității Umane (EMT) a propus la Budapesta înființarea unei comisii care să facă presiuni pentru retrocedarea imobilelor și proprietăților revendicate de bisericile maghiare din Transilvania. Președintele comisiei va fi Laszlo Tokes. Multe dintre cererile de retrocedare se bazează însă pe acte false, pentru că bisericiloe maghiare nu aveau drept de proprietate în Transilvania, ci drept de folosință.

Ungaria își face pur și simplu o comisie prin care să-și ”retrocedeze” Transilvania. Anunțul ”retrocedării” Transilvaniei către Ungaria a fost făcut vineri la Budapesta în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Laszlo Tokes, cel care urmează să fie președintele comisiei. 

vineri, 20 iunie 2014

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, a fost arestat pentru trafic de influență în favoarea lui Bercea Mondialu'

Mircea Băsecu și Bercea Mondialu

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, el urmând să fie prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti.

joi, 19 iunie 2014

Rezultatele cercetării arheologice a movilei de la Hârtiești, Argeș. CONCLUZII


Iată că a venit și momentul concluziilor unei luni de cercetare arheologică a movilei din Hârtiești, Argeș...

Pe data de 12 mai, echipa condusă de domul lector univ. dr. Constantin Bărbulescu, de la Universitatea din Pitești, pornea la drum (cu susținerea financiară a Asociației Geto-Dacii și a Fundației Dignitas) în aventura săpării movilei de la Hârtiești, despre care domnul inginer Gheorghe Ștefan, localnicul care ne-a semnalat-o, spunea că în tradiția locală este numită "Mormântul Dacului".

Mădălin Voicu aruncă bomba: Ion Iliescu are și "origini țigănești"

Într-un interviu acordat ziuanews.ro, în care vorbeşte despre problemele de percepţie cu care se confruntă etnia rromă în România, dar şi în străinătate, Mădălin Voicu aruncă bomba: “Dacă la Ion Iliescu se duce cineva să-l întrebe ce este, ţigan sau român, el declină faptul că are şi origini ţigăneşti şi o să spună că e român. Cetăţeni români suntem cu toţii, dar originea e altceva”. Deputatul PSD susţine că aşa cum Ion Iliescu nu-şi recunoate originile, sunt mulţi rromi care fac la fel şi se declara români pentru a nu fi ţintă a “discriminării civile” din partea majoritarilor.

O nouă ticăloșie uriașă a politicienilor: Vânzarea Electrica S.A. sărăceşte România cu 17,4 miliarde euro, dintr-un șut!!!


Vânzarea pe Bursă a 51% din acţiunile Electrica cu doar 450 milioane euro este prezentată în mass-media ca o mare reuşită şi un progres pentru poporul român... În fapt lucrurile stau exact invers!
Este vorba despre distrugerea României prin cedarea ultimelor companii profitabile în mâna altor popoare. România va fi mult mai săracă după această cedare a Electrica S.A. pentru alte popoare! Este un mare regres economic! Nu un succes - aşa cum o prezintă echipa Ponta.

miercuri, 18 iunie 2014

Ceasul al 12-lea. Se apropie al III-lea Război Mondial?



As fi vrut sa nu fiu nevoit a scrie niciodata acest articol… As fi vrut ca aceste rinduri sa faca parte doar din cartea mea, “MERITOCRATIA – REVOLUTIA MONDIALA”, ce ar urma sa vada lumina tiparului in citeva luni, dar… NU MAI E TIMP ! 

Invenția unor studenți români: Codul PIN, introdus în bancomat doar cu privirea


Șase studenţi de la Facultatea de Matematică - Informatică, din Cluj-Napoca, au inventat o aplicaţie  care permite introducerea codului PIN în bancomat doar cu ajutorul privirii.

luni, 16 iunie 2014

O banană modificată genetic va fi testată clinic în SUA pentru comercializare în... Uganda


O banană modificată genetic și îmbogățită cu vitamina A va fi testată clinic în SUA, înainte de posibila ei producție pentru comercializare, în Uganda, au informat luni cercetători australieni, citați de AFP. 

sâmbătă, 14 iunie 2014

AUTO TOTAL, sponsorul filmelor Tracii, Istorie ascunsă și Fabuloasa istorie străveche din Carpați organizează Auto Total Business Show, cel mai mare eveniment dedicat pieselor si accesoriilor auto din România, pe 14 și 15 iunie.


Auto Total Business Show, cel mai mare eveniment dedicat pieselor si accesoriilor auto din România, va avea loc pe 14 și 15 iunie 2014 la Centrul Expozițional Romexpo din București.

Pentru acest an, spațiul expozițional va cuprinde întreg parterul Pavilionului Central plus nivelul 1, care va fi dedicat  sculelor si echipamentelor pentru ateliere auto-moto.

vineri, 13 iunie 2014

Descoperiri cu o vechime de 20-30.000 de ani în șantierul arheologic de la Poiana Cireșului, unul dintre cele mai importante șantiere paleolitice din Europa...


Lângă orașul Piatra Neamț, pe coama unui munte, se deschide o poiană încărcată de povești; povești de viață de acum peste 20.000 de ani... Sunt puține locuri în Europa (și probabil în lume) unde se poate găsi o asemenea bogăție de artefacte vechi de 20.000-30.000 de ani.

Doi parlamentari PSD, proprietari de păduri, au inițiat un proiect de lege prin care jumătate din pădurile României ar urma să fie tăiate!!!


Padurile private din Romania ar putea fi taiate. Aceasta este propunerea legislativa a unor parlamentari, proprietari de terenuri forestiere. Si asta in conditiile in care deja ilegal in Romania se taie 3 hectare de padure pe ora.

Daca propunerea celor doi parlamentari, amandoi PSD, va fi adoptata, proprietarii de paduri vor putea sa le taie dupa pofta inimii pentru a-si construi case de vacanta, hoteluri si spa-uri. Organizatiile pentru protectia mediului spun insa ca ideea alesilor este revoltatoare si cer sa fie respinsa urgent de parlament.

joi, 12 iunie 2014

Arheoparcul din Drăgăneşti-Olt, unic în ţară, reconstituire a unei aşezări neolitice


Persoanele interesate de istorie sau cele dornice să descopere locuri inedite pot găsi la Drăgănești-Olt, în curtea Muzeului Câmpiei Boianului, un obiectiv unic în țară și chiar în Europa – după cum susține artizanul lui, profesorul Traian Zorozoliu – respectiv un parc arheologic ce reconstituie în aer liber o așezare neolitică specifică pentru cultura Gumelnița. 

luni, 9 iunie 2014

În România există 3 sate cu numele "Dacia" și unul cu numele "Valea Dacilor"

Și pentru mine a fost o surpiză să aflu acest lucru: în România există 3 sate cu numele "Dacia" și unul cu numele "Valea Dacilor". Cel din urmă se află în județul Constanța iar cele cu numele Dacia în județele Brașov, Botoșani și Satu Mare.

Ce este interesant în toată această situație e faptul că avem un sat cu un astfel de nume în centrul țării și câte unul în cele trei provincii istorice, amintindu-ne de strămoșii noștri...

Mai rămâne ca și țara să își schimbe la un moment dat numele în Dacia. O fi posibil acest lucru? Și dacă da, în câți ani?

Gânduri bune tuturor!

Daniel Roxin

P.S. Îi mulțumesc istoricului Aurel David care, într-o discuție telefonică purtată astăzi, mi-a relatat despre acest lucru.

duminică, 8 iunie 2014

sâmbătă, 7 iunie 2014

Estimări pentru recolta de grâu: România, cea mai mare producție din ultimii 27 de ani

România va înregistra anul acesta cea mai mare recoltă de grâu din ultimii 27 de ani. Estimările arată că în luna iulie, fermierii vor strânge 8,3 milioane de tone de grâu, după cum reiese dintr-un raport realizat de traderului de cereale și oleaginoase, Toepfer.

Producția de grâu a României va fi astfel mai mare cu 12% față de cea înregistrată anul trecut.

Potrivit prognozei Toepfer, citată de zf.ro, creșterea  recoltei din acest an vine pe fondul condiţiilor meteo favorabile de toamna trecută şi din primăvară.

În prezent,  singurele pericole care mai pot afecta productivitatea sunt potenţialele ploi abundente la momentul recoltării sau temperaturi foarte ridicate în următoarele săptămâni.

vineri, 6 iunie 2014

200 de asezari, 34 de cetati si peste 30 de tezaure dacice in "Tinutul Secuiesc"…


În aşa-zisa secuime, în judeţele Harghita şi Covasna, au fost descoperite peste 200 de aşezări, 34 de cetăţi şi peste 30 de tezaure, toate dacice!

Sarmisegetuza, Costeşti, Blidaru, Piatra Roşie… De câte ori ne gândim la strămoşii daci, ne vin în minte aceste locuri fabuloase. Poate din cauza misterului ce le înconjoară, poate din cauza frumuseţii sălbatice a munţilor Orăştiei. Dar dacă am vrea să înţelegem mai mult din identitatea noastră, să înţelegem mai mult din rădăcinile noastre şi din trecutul străbunilor noştri, ar trebui să ne întoarcem privirile şi către inima României, acolo unde, culmea, sunt cele mai numeroase dispute legate de identitate şi de istorie: în aşa-zisa secuime! În judeţele Harghita şi Covasna au fost descoperite peste 200 de aşe­zări, 34 de cetăţi şi peste 30 de tezaure, toate dacice! Da, aţi citit bine aceste cifre! În timp ce auto­rităţile numără steagurile secuieşti de pe primării sau polemizează pe marginea unei bentiţe tricolore, aceste descoperiri uluitoare nu sunt nici popularizate, nici puse în valoare, deşi ar putea să lumineze o bună parte din umbrele vechimii acestui popor.

miercuri, 4 iunie 2014

Cel mai inedit protest BIO din Bucuresti!... TREBUIE SĂ VEDEȚI AȘA CEVA!!! Foto și video


Un protest inedit împotriva Primăriei Capitalei și a Administrației Străzilor. În mijlocul Bucureștiului, un om deranjat de nesimțirea autorităților, care au spart trotuarul de luni de zile fără să pună nimic în loc, și-a amenajat straturi de legume și porumb, pe trotuar, și este hotărât să ceară Primăriei din București autorizație de PRODUCĂTOR...

George Soros este in spatele haosului din Ucraina?

<<Conform celor de la americanfreepress.net , György Schwartz (George Soros), asa cum il numesc ei chiar in titlul articolului György Schwartz — The Man Behind the Mess in Ukraine , este in spatele haosului generalizat din Ucraina.

Asa cum Glasul Moldovei a mai spus-o si intr-un articol anterior Ucraina – lupta ocultei mondiale cu interesele oculte ale lui Putin, George Soros este unul dintre personajele de la varful ocultei modiale si este responsabil pentru multe din asa zisele revolutii colorate.

Oricine a urmarit incidentele din Ucraina a remarcat similitudinile evenimentelor sangeroase de acolo cu cele din 1989 din Romania. “Revolutia” din Ucraina a fost orchestrata de catre bancheri si oligarhi din vest, ca parte a unui joc diabolic, un joc de sah vicios care sapa o prapastie intre Washington si Moscova.

marți, 3 iunie 2014

luni, 2 iunie 2014

În câteva zile vom porni al treilea șantier arheologic, unul cu un potențial special...


În câteva zile vom porni, în parteneriat cu o altă instituție culturală românească, al treilea șantier arheologic. Nu o să vă dau mai multe detalii acum din motive pe care cred că le înțelegeți, însă într-o săptămână veți ști. 

Potențialul arheologic al acestui obiectiv este deosebit și avem motive să credem că în scurt timp vor ieși la lumină lucruri interesante.

Experiment uimitor... VIDEO


Forma fiecărui obiect sau ființă este determintă de un complex de câmpuri energetice care o crează și o susțin. Faptul că totul este energie iar forma este o expresie a energiei este tot mai bine pus în evidență de știința cimaticii, așa cum se poate vedea în experimentul uimitor prezentat mai jos.

În consecință, aceste experimente ne obligă să ne gândim cu mare atenție la lucrurile cu care dorim să ne înconjurăm pentru că ele nu sunt insule moarte în spațiul înconjurător ci instrumente vii, relee care aduc energia specifică care se află întotdeauna în spatele lor. Așa că atenție la obiecte ciudate, la forme dizarmonioase!...