joi, 31 iulie 2014

DEZVĂLUIRI: Părerea lui Hitler despre... DACIA. Video


Poate că nu știați că Hitler a avut mari probleme cu... Dacia. Iată despre ce este vorba:

"Ungurii mei si ungurii vostri". Merită citit


Văd că în România există două tipuri de unguri: ungurii mei și ungurii voștri. Cu ungurii mei mă tot întâlnesc, chiar dacă nu îi cunosc, de ungurii voștri am auzit. 

Ungurii voștri vor Ardealul. Vor un teritoriu cu o populație de 4,8 milioane români și 1,2 milioane cetățeni români de etnie maghiară. Dacă s-ar alipi acest teritoriu la Ungaria, ar însemna o țară cu 10,1 milioane unguri și 4,8 milioane români. Adică 32% din populația Ungariei ar fi de etnie română. Este și motivul pentru Ungaria nu ar dori niciodată acest teritoriu. Ar da cu virgulă rău de tot.

miercuri, 30 iulie 2014

Israelienii omoară din greu palestinieni! Or fi crime de război, o fi genocid... sau în cazul lor omorârea civilor se încadrează doar la sintagma "luptă pentru pace"?!!!


20 de palestinieni, ucişi într-o şcoală ONU bombardată de israelieni

Douăzeci de palestinieni care se refugiaseră într-o şcoală ONU au fost omorâţi miercuri dimineaţa în urma unor bombardamente israeliene, în nordul Fâşiei Gaza, potrivit serviciilor de salvare, relatează AFP, potrivit Mediafax.

DEZVĂLUIRI: Studii genetice despre originea ungurilor: în Ungaria, urmașii genetici ai ungurilor aproape că au dispărut!!! Majoritatea sunt slavi sau români

Conform unor studii efectuate de oameni de stiinta,printre care se afla si geneticieni maghiari, ungurii sunt cam 50% slavi maghiarizati, vreo 30% sunt romani maghiarizati, iar restul de 20% sunt germani, tigani si uralici.

 

Istoria oficiala a Ungariei pretinde ca ungurii sunt descendentii triburilor maghiare ce au migrat in Panonia in urma cu 1000 de ani.



Alti istorici nu sunt de acord si sustin ca ungurii sunt o populatie europeana maghiarizata fortata de o elita politica aflata la conducerea zonei.

marți, 29 iulie 2014

Alte două cratere misterioase au apărut în Siberia. Cercetătorii nu pot explica fenomenul (FOTO)


După două săptămâni de la descoperirea unui crater misterios în Siberia, cercetătorii ruşi au mai identificat alte două asemenea găuri inexplicabile.

Acestea sunt mai mici, dar au o structură asemănătoare, iar cercetătorii nu au deocamdată o explicaţie privind originea lor.

HALUCINANT. Bogdan Diaconu susţine că Kievul vrea să "EXTERMINE" românii din Ucraina, recrutându-i din regiunea Cernăuți pentru a-i trimite pe prima linie a frontului cu Rusia!!!

Vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor, social-democratul Bogdan Diaconu, afirmă că Ucraina face "un joc periculos" recrutând tineri români din regiunea Cernăuţi pentru a-i trimite 'în prima linie a frontului în locul ucrainenilor'.

Deputatul PSD adaugă că aceasta este soluţia pe care autorităţile de la Kiev au găsit-o pentru "exterminarea" etnicilor români din regiune şi că România "nu va sta cu mâinile în sân"                   în faţa unei astfel de atitudini prin care "Kievul egalează Rusia în cruzime şi dovedeşte că nu e cu nimic mai bună decât Moscova".

(Într-un singur sat românesc de lângă Cernăuți - Ostrița - au primit ordin de încorporare nu mai puțin de 280 de tineri, probabil aproape toți tinerii români din sat!!! - n.m)

luni, 28 iulie 2014

VIDEO VIRAL: Acest câine e atât de fericit că își revede stăpâna, după doi ani, încât leşină de bucurie...

Un filmuleţ ce surprinde reacţia inedită a unui câine care îşi revede stăpâna după mai mult timp în care au fost despărţiţi a adunat în doar câteva zile 10 milioane de vizualizări pe YouTube.

Un clip în care este prezentată reacţia inedită a unui câine care îşi revede stăpâna după doi ani a devenit viral pe Internet. În doar câteva zile, înregistrarea a adunat peste 10,5 milioane de vizualizări pe YouTube.

Știința dovedește că moartea nu există...


O noua teorie stiintifica demonstreaza ca moartea trupului nu este punctul terminus al calatoriei sufletului, asa cum, de altfel, sustineau si stramosii nostri, dacii.

Robert Lanza, cercetator la Advanced Cell Technology, a dovedit prin fizica cuantica faptul ca moartea nu exista. Cand trupul isi termina „bateriile”, mai raman 20 de wati de „energie informationala”.

duminică, 27 iulie 2014

Furtună APOCALIPTICĂ în Arizona. VIDEO

 

O imensă furtună de nisip a lovit sâmbătă statul american Arizona. Peste 12.000 de oameni au rămas fără electricitate, iar zborurile au fost anulate.

Acest tip de furtună este cunoscută sub numele de "haboob". Rafalele de vânt, de peste 80 de kilometri la oră, au pus la pământ copaci şi linii de înaltă tensiune. Din cauza vizibilităţii reduse, şoferii din oraşul Phoenix au circulat cu viteză mică iar traficul a fost îngreunat.

sâmbătă, 26 iulie 2014

Imagini video șocante cu bombardarea unui bloc în Gaza! Civilii nu au nicio șansă. Pot fi acuzați israelienii de crime de război?


O filmare difuzata de Watania Media Agency demonstreaza ca atacurile Israelului asupra Fasiei Gaza nu respecta acordurile internationale.

Potrivit CNN, care a difuzat un interviu cu Relik Shafir, fost pilot de vanatoare si general de brigada in retragere din Forțele de Apărare Israeliene (IDF), procedura ar trebui sa inceapa cu un apel telefonic de avertizare pentru ca ocupanții cladirilor sa aiba timpul necesar pentru evacuare.

In schimb, locuitorii din Gaza sunt “avertizati” ca va avea loc un bombardament prin lansarea unui proiectil mic. Dupa “alarma” au la dispozitie 20 de secunde sa evacueze zona. Priviti ce se intampla cu o cladire de cateva etaje in cateva secunde. Imaginile sunt socante!

Mihai Mălaimare: "Trăim în România – Dacia – Grădina Maicii Domnului. Dacia Preistorică a lui Densușianu este biblia sufletului românesc”


Mesaj postat ieri de actorul Mihai Mălaimare pe pagina sa de Facebook:

”Citesc cu interes cartile lui Eugen Delcea si consider si eu ca Dacia preistorica a lui Densusianu este ” biblia sufletului romanesc”. Asa este, asa trebuie sa fie, prea multe semne ma indeamna sa cred acest lucru. Si, de foarte buni ani, mai exista unul cat se poate de neindoielnic: prea multi ticalosi, prea multi tradatori de neam, prea multi vanduti, prea multi nemernici, prea multi diavoli salasluiesc intre noi, incearca sa ne curme gandirea, credinta si viata. Acesta mi se pare cel mai plauzibil argument ca traim in Romania – Dacia – Gradina Maicii Domnului, ca Densusianu avea dreptate si ca, daca acum nu ne putem inca impune vointa intru apararea drepturilor noastre sfinte, macar sa incercam sa fim mandri fie si in sufletul nostru ca suntem urmasii celor care au faurit civilizatia umana asa cum este ea cunoscuta. De foarte multa vreme, de la tradarea care a facut sa cada Sarmisegetuza, deasupra noastra pluteste un nor intunecat de ura, neintelegere si dezbinare. Cand ploua pacla aceasta se scurge in pamant si iarba este mai verde si cerul este mai albastru decat oricand. Asa va fi si viitorul acestei tari!”

Sursa:  https://www.facebook.com/malaimare.mihai

vineri, 25 iulie 2014

Războiul Noii Ordini Mondiale. Cine se bate pentru supremație?


După ce criza economică a zdruncinat întreaga lume, prăbuşind mari economii pe plan mondial, s-a simţit nevoia mai mult ca niciodată de existenţa unor instituţii care să ofere sprijin financiar statelor aflate în dificultate.

FMI şi Banca Mondială - instituţii create după cel De-al Doilea Război Mondial, au fost depăşite de situaţie, iar super-puteri precum China, Rusia sau India vor să devină independente de presiunea SUA şi a aliaţilor europeni.

joi, 24 iulie 2014

Făcătura unchiului Sam şi devierea intenţionată a zborului MH17 peste zona de conflict din Ucraina

Maria Diana Popescu, Agero


Nu ştiu alţii cum sînt, vorba lui Creangă, dar eu cînd mă gîndesc la avionul doborît în Ucraina îmi vin în minte turnurile gemene, puse la pămînt meşteşugit prin metoda imploziei, inspirată de la japonezi, din timpul celui de-Al doilea Război Mondial. Autorităţile americane au afirmat că atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost săvîrşite de către 19 terorişti Al Qaeda, care au deturnat patru avioane comerciale, dintre care două au lovit W.T.C. din New York, unul ar fi izbit clădirea Pentagonului (fără urme vizibile de dimensiunea unui avion), iar un altul s-a prăbuşit în Shanksville (Pennsylvania). Aşa ceva era imposibil de realizat pe cerul atît de bine păzit al Americii. E la mintea cocoşului că un stat care dispune de cea mai performantă tehnologie militară, de sateliţi şi sisteme radar sofisticate, nu putea fi atacat atît de simplu şi masiv de către terorişti, nici din aer, nici de pe uscat. 

miercuri, 23 iulie 2014

Noi dezvăluiri despre 11 septembrie: FBI a încurajat musulmani americani să devină terorişti - raport HRW

FBI a "încurajat, a incitat şi uneori chiar a plătit" musulmani americani pentru a-i determina să comită atentate pe care altfel nu le-ar fi comis, în timpul operţiunilor de filare desfăşurate după 11 septembrie, arată un raport publicat luni şi citat de AFP. 

Organizaţia Human Rights Watch (HRW) acuză în raportul său forţele de ordine că "în unele cazuri au transformat în terorişti indivizi care respectau legea, sugerându-le comiterea unui act terorist".
În documentul său de 214 pagini, HRW ajutată de experţi de la Universitatea din Columbia analizează "în profunzime" 27 de exemple concrete privind aproximativ 500 de cazuri de terorism instrumentate de tribunale americane de la atentatele din 11 septembrie.

marți, 22 iulie 2014

Misterul craterului uriaş care a apărut brusc în Siberia, descifrat de cercetători


Misterul craterului care s-a format brusc în Siberia, într-o provincie al cărei nume se traduce prin sintagma "Capătul lumii", a fost descifrat de oamenii de ştiinţă, care spun că fenomenul a fost cauzat de creşterea temperaturilor, nu de prăbuşirea unui meteorit, informează dailymail.co.uk. 

Un crater uriaş, ce are un diametru de 80 de metri, s-a format subit în urmă cu câteva zile în nordul Siberiei, într-o regiune bogată în gaze naturale.

luni, 21 iulie 2014

Escaladarea conflictului în Ucraina are legătură și cu înființarea BRICS, o bancă concurentă a FMI și BM?!? DEZVĂLURI


Să aibe vreo legătură escaladarea conflictului din Ucraina cu înființarea de către Rusia, China, India, Brazilia și Africa de Sud a BRICS - o bancă cu un capital de pornire de 100 de miliarde de dolari (ca valoare) ce va face concurență FMI-ului și Băncii Mondiale?

Ținând cont de declarația făcută de Putin despre BRICS, săptămâna trecută, înainte de tragedia cu avionul din Ucraina, se pare că da:  „va preveni hartuirea tarilor ce nu sunt de acord cu deciziile SUA si a aliatilor sai”, a explicat Vladimir Putin

Institutul Geologic al României: “Exploatarea gazelor de şist va contamina toată reţeaua naţională de apă potabilă”



Oamenii de știință români confirmă pericolul fracturării hidraulice de mare volum, metodă folosită pentru exploatarea gazelor de șist. Institutul Geologic Român sparge gheața: fracturarea hidraulică nu se mai vindecă! Tehnica de explorare și exploatare a gazelor de șist se încadrează în “regimul tehnologic incorect”. Pe baza acestor declarații ar fi normal ca și Academia Română să se pronunțe legat de acest subiect. Implicit, nădăjduim că și Patriarhia Română va da o hotărâre privind gazele de șist. Cel puțin așa a fost în cazul Roșia Montană…

duminică, 20 iulie 2014

Vladimir Jirinovski a prevestit acum o lună doborârea unui avion de pasageri deasupra Ucrainei. Cum comentați? VIDEO


Fostul vicepresedinte al Dumei de Stat din Rusia a vorbit in urma cu o luna despre cum va evolua scenariul conflictului din Ucraina.

O inregistrare video care dateaza din 20 iunie 2014 a fost prezentata ieri pe site-ul Partidului Liberal-Democrat din Rusia. Liderul acestei formatiuni, Vladimir Jirinovschi, face previziuni cu privire la evolutia conflictului dintre armata ucraineana si separatistii pro-rusi. ,,Vor incepe luptele in Crimee, ei vor prabusi vreun oarecare avion de pasageri si toti vor inceta sa mai zboare cu avionul...", spunea Jirinovschi.


sâmbătă, 19 iulie 2014

Cui folosește doborârea avionului civil din Ucraina? Despre Teoria Conspirației și Noua Ordine Mondială


Un articol de Daniel Roxin

Analizând situația și nenumăratele poziții exprimate în legătură cu tragedia aviatică din Ucraina, se desprind câteva idei de bun simț:

vineri, 18 iulie 2014

Al XV-lea Congres Internaţional de Dacologie - 2014 - 18 si 19 Iulie 2014, ORADEA



Al XV-lea Congres Internaţional de Dacologie - 2014


18 si 19 Iulie 2014 ------ ORADEA, România

Lucrarile Congresului vor incepe la ORADEA, în ziua de 18 iulie 2014 in Sala Filarmonicii de Stat si vor continua in salile Hotelului Continental Forum de pe malul Crisului.

Filmul "TRACII, Istorie ascunsă" a fost lansat și cu dublare în limba spaniolă. Răspândește vestea, promovează filmul!


Cu munca voluntară a prietenului nostru Claudiu Popa din Spania, vă putem oferi în acest moment și varianta dublată în limba spaniolă a filmului "Tracii, Istorie ascunsă". Claudiu Popa a făcut atât traducerea, cât și dublarea cu voce în limba spaniolă, pentru a fi mai bine primit.

În condițiile în care limba spaniolă este a două limbă, după engleză, vorbită la nivel mondial, sperăm ca filmul să ajungă pe toate continentele. Acest lucru depinde și de dumneavoastră cei care aveți prieteni sau locuiți în Spania, Argentina, Mexic ș.a.

Până acum, filmul a beneficiat de subtitrare în limba engleză și germană. În curând o să vă oferim și varianta în limba franceză. Aceste variante pot fi vizionate aici: http://thracians.info/

Să sperăm că și traducerea acestui film în spaniolă va contribui într-o oarecare măsură la schimbarea perspectivei asupra noastră și a istoriei noastre.

Mulțumim încă o dată Claudiu Popa!

Daniel Roxin


Ochelari prin care controlezi cu ochii computerul, invenția unor studenți români


Patru studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, au inventat o pereche de ochelari inteligenți care pot controla computerul. Studenții spun că invenția lor ar putea ajuta persoanele imobilizate, care nu-și pot mișca brațele. 

Ochelarii acționează ca un asistent virtual. „Este format dintr-o pereche de ochelari video, adică pacientul poate vedea pe un ecran proiectat în fața ochilor o imagine de pe calculator și o cameră web care preia imaginea pupilei ca să știe în ce direcție se uită utilizatorul”, declară studentul Emil Condrea, unul dintre membrii echipei, pentru Știrile TVR.

joi, 17 iulie 2014

Dezvăluiri - Românul care a cerut socoteală Ungariei pentru masacrul din Ardeal și a obținut scuze în cadrul ONU. Text și video. Important de știut!

Românul cu cetăţenie americană, Anton Lixandroiu, care a cerut în instanţă ca Ungaria să îşi ceară scuze pentru crimele istorice comise împotriva românilor din Ardeal, a vorbit, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial", despre demersul său.

După mai mulţi ani de procese, Anton Lixandroiu a obţinut scuzele Ungariei, însă din partea ambasadorului Ungariei la ONU, Csaba Korosi, pentru crimele istorice comise de regimul hortist.

marți, 15 iulie 2014

O GAURĂ IMENSĂ a răsărit în nordul Siberiei. Nimeni nu are nicio EXPLICAŢIE | VIDEO


Un crater de dimensiuni uriașe s-a căscat în peninsula Yamal, fără nicio explicație.

Ceea ce se vede în jurul gropii este o pădure, iar imaginile filmate arată că solul a fost pur și simplu aruncat în afară, dar în zonă nu au fost efectuate niciun fel de activități de excavare.

luni, 14 iulie 2014

IMAGINI CUTREMURĂTOARE: În timp ce Armata Israeliană bombardează fâșia Gaza, grupuri de israelieni stau pe un deal și urmăresc "spectacolul": Râd, mănâncă popcorn și aplaudă la fiecare explozie.

Imaginile cutremurătoare, devenite virale pe o rețea de socializare, prezintă cetățeni ai Israelului urcați pe un deal și urmărind ”spectacolul” armatei israeliene în timpul bombardamentului asupra Fâșiei Gaza.

”Spectatorii” israelieni mâncau popcorn și aplaudat și fluierau la fiecare rachetă căzută pe teritoriul Fâșiei Gaza, declară un jurnalist danez.

Poza a fost realizată de Allan Sorensen, corespondent al unui ziar danez, și prezintă imaginea rândurilor de oameni așezați pe scaune de plastic și canapele cu popcorn în mână urmărind ”spectacolul aerian care lumina cerul”. Dealul se află în afara orașului israelian Sderot.

Aproape 50 de oameni se adună pe deal la lăsarea întunericului pentru a urmări cum este bombardată Fâșia Gaza.

sâmbătă, 12 iulie 2014

Noi descoperiri în șantierul arheologic de la Crețești, Vaslui, susținut de Asociația Geto Dacii: artefacte ritualice


Șantierul arheologic de la Crețești, județul Neamț, continuă să ne ofere surprize plăcute. Dacă acum două zile vă prezentam o serie de descoperiri foarte interesante – ceramică cucuteniană frumos pictată și un vas cu svastică pictată, acum vă prezentăm restul descoperirilor ultimelor zile – două statuete cucuteniene, un berbec decapitat ritualic, un vas de cult și alte bucăți de ceramică pictată – toate cu o vechime de 6.000 de ani sau mai mult.

vineri, 11 iulie 2014

Proiectul Deceneu și Dacii - un proiect impresionant, realizat pentru retrezirea acestui neam!




"Cu îngăduința părintelui Arsenie Boca, ofer țării mele proiectul Deceneu și Dacii. Susținerea pentru realizarea acestui monument este flacăra redevenirii noastre!"

Acesta este mesajul pe care mi l-a transmis unul dintre cei mai importanți sculptori români, Ivan Jinaru, inițiatorul acestui proiect.

Dorel Vișan: "Cunosc proiectul. Este o fundație de virtute și simțământ românesc într-un moment trist al istoriei noastre când am ajuns să ne rușinăm de părinții noștri. Ar fi  suficient să amintesc cuvintele lui  Octavian Goga: <Granițele unei tări nu se păzăsc cu soldați, ci cu statui>"

Am lansat un proiect nou și foarte interesant: VESTIGII MISTERIOASE. Creăm harta vestigiilor misterioase de pe întregul cuprins al Românei și Moldovei. Vizitează siteul și răspândește informația! Fii ochiul care investighează pentru noi!


Teritoriul țării noastre este unul extreme de bogat în vestigii arheologice aparținând unor culturi și civilizații extraordinare. Cele mai multe dintre acestea – peste 90% – nu au fost niciodată cercetate sistematic și nici nu se prefigurează a fi cercetate în viitorul apropiat.

Asta înseamnă că în pământul acestor meleaguri stau încă, ascunse, de 10 ori mai multe vestigii decât cele despre care am auzit sau pe care le-am văzut unii dintre noi.

Ce secrete ascund oare acestea? Aducerea lor la lumină ar putea să ne ofere o altă perspectivă asupra istoriei? Cu siguranță că da! Dar pentru că autoritățile fac prea puțin în această direcție, este limpede că doar cu implicarea pasionaților de istorie vom putea afla mai multe…

joi, 10 iulie 2014

Esti artist plastic? Vino alături de noi într-un proiect deosebit: Arta inspirată din cultura dacică - expoziții, cataloage, emisiuni tv și multe altele...

Ești artist plastic? Ei bine, dacă lumea geto-dacică, prin simbolurile, eroii, legendele și tradițiile ei, te inspiră, atunci te invităm să ni te alături într-un proiect ce își propune să creeze un curent artistic nou, capabil să facă prezentă în conștiința acestui neam lumea strămoșilor noștri.

În contextul în care sute de mii de oameni sunt tot mai interesați de istoria și tradițiile geto-dacilor, a impulsiona crearea unui curent artistic capabil să vină în întâmpinarea acestora este un demers logic, firesc, pe care ni-l asumăm.

În scurt timp vom finaliza un site dedicat special acestui proiect în care vom expune, în prima fază, creațiile primite de la voi. Perspectivele sunt cât se poate de generoase. Cele mai bune creații vor fi prezentate în expoziții, vor fi promovate pe Nașul Tv (vom realiza chiar un scurt film de promovare), intenționăm să edităm cataloage și să facem multe alte lucruri care să valorifice munca inspirată a artiștilor români.

Orice domeniu al artei plastice (pictură, sculptură, grafică, arte plastice decorative, fotografie, grafic design) va fi bine primit în spațiul pe care îl vom creea. Nu  rămâne decât ca artiștii români, profesioniști sau amatori, să își folosească talentul pentru a valorifica temele dacice prezente în simboluri, tradiții, fapte eroice și legende populare.

Contact pentru proiect: getodacii_ro@yahoo.com

Vă așteptăm cu drag colaborarea!

Daniel Roxin și Asociația Geto Dacii

Cei de la Prospecțiuni S.A. caută in Neamț gaze de șist și bătaie. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă!


Vineri după-amiază în jurul orei 17 directorul Prospecțiuni S.A., Daianu Gheorghe a fost surprins de sătenii din Valea Albă, comuna Războieni – Neamț în timp ce a intrat fără acord pe proprietățile private ale localnicilor cu scopul de a smulge firele de la încărcăturile explozibile abandonate de firma Prospecțiuni S.A. pe terenurile oamenilor.

Anunțati de firma de pază care-i insoțea că încep să se strângă satenii, cei de la prospecțiuni în frunte cu Daianu au revenit la mașini cu ciuperci în brațe zicând în cel mai penibil mod că au mers în recunoaștere și au cules ciuperci. Spiritele au încept să se aprindă când sătenii au văzut că sunt luați de proști pentru că sărmanul director culesese în viteză doar ciuperci otrăvitoare.

miercuri, 9 iulie 2014

Prigoana antiromânească continuă în Serbia. Autoritățile sârbe terorizează comunitatea românească din Gorneana

 
În timp ce Bucureștiul, anunță prin gura lui Victor Ponta că sprijină integrarea europeană a Serbiei necondiționat, autoritățile sârbe continuă prigoana anticreștină și antiromânească în Timoc, terorizând comunitățile românilor/vlahilor cu închiderea lăcașurilor de cult în care se fac slujbe în limba română și care aparțin Bisericii Ortodoxe Române, transmite Romanian Global News.

Recidivând, autoritățile sârbe au trimis amenințări că dacă bisericuța românească din Gorneana nu se închide aceasta va fi închisă cu forța.

STUPEFIANT - În România nu mai există niciun master care să pregătească arheologi specializați pe DACI. Există în schimb mastere de “Studii iudaice”, de arheologie romană și greacă!!! Citește articolul și comentează:


Dacii dispar nu numai din manualele de școală generală și de liceu... Încet, încet, informațiile despre cultura dacilor s-au diminuat și în programa facultăților de istorie pentru ca astăzi să se ajungă la situația incredibilă în care nicio universitate din țară nu mai pregătește arheologi specializați pe daci.

Vă vine să credeți așa ceva? Cum e posibil ca într-o țară în care cetățile și așezările dacice sunt de ordinul sutelor sau miilor să se petreacă așa ceva? Cum e posibil ca strămoșii noștri REALI să fie tratați ca niște „ciobani împuțiți”, cum s-a exprimat chiar în fața mea un arheolog mai spălat (pe creier!)?! Cine sunt cei care ne FURĂ pe față istoria, identitatea, dreptul de a cunoaște adevărul despre istoria noastră? (în condițiile în care vestigiile dacice sunt cercetate sistematic într-un procent de mai puțin de 5%, niciun „specialist” nu ne poate convinge că nu mai e nevoie să îi studiem , că știm suficient...)

marți, 8 iulie 2014

IERI: Descoperiri arheologice remarcabile pe șantierul de la Crețești (Vaslui), susținut de Asociația Geto Dacii

Al patrulea șantier arheologic susținut de Asociația Geto Dacii – cel de la Crețești, în județul Vaslui, șantier arheologic administrat de Muzeul de Istorie din Huși, a dat roade după primele zile de cercetare. Echipa condusă de domnul arheolog Vicu Merlan (descoperitorul Tezaurului de la Isaiia), pe care îl sprijinim cu tot ce putem, a reușit foarte repede să scoată la lumină artefacte extraordinare, vechi de 6.000 de ani sau mai mult.

luni, 7 iulie 2014

Satul Homiceni, de la liniște la teroare: Prospecțiuni SA amenință bătrânii! Vor gaze de șist!!!


Deși geografic este situat undeva în centrul județului Neamț , satul Homiceni – din comuna Bârgăuani nu a reprezentat un punct de interes pentru autorități sau afaceriști. Cel puțin nu până în ultima perioadă.

70 de suflete își duc veacul aici. Media de vârstă a sătenilor depășește 65 de ani. Sunt oameni simpli, cu frică de Dumnezeu, care nu vor altceva decât să-și trăiască zilele în voie bună. Dar cum nu toate poveștile au un final fericit, cei 70 de săteni sunt terorizați de societatea Prospecțiuni SA, care își trimite oamenii și utilajele pe terenul localnicilor, să le tulbure liniștea:

duminică, 6 iulie 2014

Spania: stop gaze de şist | Parlamentul catalan respinge fracturarea hidraulică

Parlamentul din Catalonia a aprobat un document care respinge tehnica extragerii gazului prin fracturare hidraulică, arătând că aceasta este o practică agresivă şi periculoasă pentru societate şi pentru mediu, scrie cotidianul spaniol Publico.

După ce guvernul catalan făcuse practic imposbil fracking-ul, prin mai multe limitări, acum şi majoritatea formaţiunilor politice din legislativul catalan au respins fracturarea hidraulică. Doar Partidul Popular al premierului Mariano Rajoy, afiliat PPE, a votat împotrivă.

sâmbătă, 5 iulie 2014

Lista recordurilor naționale stabilite de Simona Halep


Simona Halep a doborât şase recorduri, odată ajunsă în semifinalele de la Wimbledon, unde a pierdut în faţa tenismenei din Canada, Eugenie Bouchard, cu 6-7, 2-6.

Calificată în semifinalele turneului de la Wimbledon, Simona Halep a devenit astfel prima româncă ajunsă atât de departe. Anterior, actualul manager al ei, Virginia Ruzici, a a reuşit să ajungă până în sferturi.

Profesorul Vasile Boroneanţ a plecat la Domnul


In dimineata zilei de joi, 3 iulie 2014, a plecat la Domnul Vasile Boroneant.

Vasile Boroneant: arheolog, doctor in istorie, fost director al Muzeului de Istorie al Bucurestilor si Presedinte al Federatiei Romane a Fostilor Detinuti Politici si Luptatori Anticomunisti, detinut politic timp de 10 ani in temnitele Jilava, Vacaresti, Lugoj, Aiud, Salcia. La 80 de ani, in 2011, Muzeul Judetean Teleorman i-a dedicat o lucrare IN HONOREM. Profesorul Boroneant este cunoscut si pentru descoperirea unor elemente de scriere dacică pe mandibule de cal şi a unor reprezentari de sfinţii din primii ani ai crestinismului, la Chitila, dupa cum transmite Ziarul Lumina.

vineri, 4 iulie 2014

Argoul obscen, interzis prin LEGE în Rusia. Cum comentați?


Rusia a interzis cuvintele grosiere în filme, spectacole şi presă. Se pare că singurii care şi-au exprimat satisfacţia sunt lingvişti, care văd în această măsură o promisiune de a feri de banalizare foarte bogatul argou rusesc.

Discurile şi cărţile care conţin înjurături vor fi identificate printr-o etichetă care îi avertizează pe cumpărători. Contravenienţii vor plăti amenzi ce pot atinge echivalentul a 1.000 euro.

joi, 3 iulie 2014

Nașul Tv și Realitatea Tv vânate de CNA la comanda Laurei Georgescu. Declarații șocante...

Un angajat CNA a făcut dezvăluiri, în exclusivitate, pentru REALITATEA TV. Acesta susţine că Laura Georgescu vâna anumite posturi. Printre ele, se află Realitatea TV şi NAŞUL TV.

“Sunt foarte multe reclamaţii la Antena 3, Antena 1 care se bagă la calup în şedinţă, şi sunt vânate anumite posturi: B1, Naşu TV, Realitatea TV pentru un singur cuvânt. Orice cuvânt care se spunea la Realitatea… La un moment dat, noi stăteam la cheremul doamnei. Eram sunaţi şi acasă să transcriem pasaje întregi din emisiunea lui Rareş Bogdan, a lui Naşul. Practic să transcriem, deşi nu era nicio sesizare oficială”, spune angajatul CNA.

miercuri, 2 iulie 2014

Unul dintre cele mai importante șantiere arheologice din Europa are nevoie de sprijinul tău! “Poiana Cireșului – locul unor descoperiri extraordinare”. Vii alături de noi?




De la 1 august 2014 șantierul arheologic de la Poiana Cireșului, în județul Neamț, își poate reîncepe activitatea sau și-o poate suspenda pentru o perioadă nedeterminată. În condițiile în care Ministerul Culturii nu alocă bani pentru cercetarea arheologică în acest an, singura șansă ca acest important șantier să își reia activitatea este sprijinul din mediul privat - adică din partea noastră, a celor pasionați de istorie.

De ce merită acest șantier să își continue activitatea? Pentru că:

UNESCO consideră Valsul unui român din Transnistria una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX


Pentru tineri, numele lui Eugen Doga nu spune prea multe. Cunoscătorii știu însă faptul că acesta este unul dintre cei mai buni compozitori pe care i-a oferit Transnistria.