luni, 30 martie 2015

DANIEL ROXIN: Despre experiența celor trei zile în care l-am asistat pe tatăl meu la plecarea lui în Lumea de Dincolo. O Moarte care mi-a dat mai multă încredere în Viață




Astăzi, Tatăl meu ar fi împlinit 74 de ani… A plecat însă cu o zi mai devreme spre o lume mai bună și mai frumoasă, așa cum chipul său senin, cu un ușor zîmbet în colțul gurii părea să ne spună, după desprinderea sufletului de trup.

duminică, 29 martie 2015

DANIEL ROXIN: Astăzi, dragul meu tată VICTOR SAMUILĂ a plecat în Lumea de Dincolo... Îi rog pe toți prietenii mei, știuți sau neștiuți, să spună o rugăciune sau să aprindă o lumânare pentru sufletul lui. Mulțumesc!


Eveniment: A apărut numărul 2 al revistei de benzi desenate LEGENDELE DACILOR. Disponibilă pe www.dacia-art.ro


Avem bucuria să vă anunțăm că numărul 2 al revistei de benzi desenate LEGENDELE DACILOR a ieșit din tipar și este disponibil în acest moment pe siteul www.dacia-art.ro.

Revista LEGENDELE DACILOR le prezintă copiilor două povești minunat ilustrate de Mihai. I Grăjdeanu și Gabriel Tora, și al căror text este realizat de Mădălina Diaconu și Daniel Roxin:

1. DURAS
2. LEGENDA LUI ZALMOXIS
Fă o bucurie copilului tău! LEGENDELE DACILOR – 24 de pagini A4, color. Revistă disponibilă pe Dacia Art: http://dacia-art.ro/products-page/carti/

miercuri, 25 martie 2015

Hellvig, directorul SRI (fost coordonator de programe în Fundația Soros) apare în DOUĂ dosare groase la DNA...


Președintele Klaus Iohannis mai primește o lovitură în plex la început de mandat: omul girat de el pentru șefia SRI, Eduard Hellvig, apare în două dosare groase la DNA. Iar președintele trebuie să îndure același calvar ca și fostul, Traian Băsescu. Legea nu permite furnizarea de informații despre persoane aflate sub anchetă.

marți, 24 martie 2015

Aberaţia fiscală perfectă: o familie de pensionari a fost nenorocită pentru suma de 1 (un) leu. Iată ce se întâmplă când legile sunt făcute de cretini:




O familie din Buzău trăieşte un veritabil coşmar financiar din cauza faptului că a primit suma de 1 (un) leu drept dividende pentru nişte acţiuni provenite de la privatizarea în masă din timpul Guvernului Văcăroiu.

Buzoianca Maria Davidică, de „profesie“ casnică, a primit în anul 2012 suma de 1 leu drept dividende pentru nişte acţiuni pe care le primise la începutul anilor ’90, în cadrul Programului de Privatizare în Masă.

luni, 23 martie 2015

Imagine de milioane: Simona Halep s-a fotografiat cu steagul tricolor după ce a câștigat Indian Wells

Simona Halep s-a pozat alături de trofeul câştigat la Indian Wells, ea declarând, în glumă, că acesta este cel mai greu, atât la propriu, cât şi la figurat, având în vedere importanţa lui.

"Cel mai greu trofeu, şi la propriu şi la figurat", a scris Halep lângă poza pe care a publicat-o pe contul său de Facebook.
Pe fundalul fotografiei se vede steagul României şi o parte a complexului de la Indian Wells.

Sursa: http://www.dolce-sport.ro/sporturi/tenis/imagine-de-milioane-simona-halep-s-a-fotografiat-cu-steagul-tricolor-dupa-ce-a-castigat-indian-wells-47697/

duminică, 22 martie 2015

Motivul strategic pentru care Klaus Iohannis a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu - viitoarea înfrățire cu UDMR?


Președintele Iohannis a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu pentru a atrage UDMR în noua majoritate parlamentară. Este ipoteza emisă de deputatul Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită.

Membru PNL despre Avram Iancu: "Un criminal, descreierat"'. Despre românii care-l apără pe Iancu: "Mari dobitoci". Despre revoluționarii lui Avram Iancu: "Proștii ăia de țărani români"


Un membru al PNL Brașov, Mihai Codruț Nanu, a postat un mesaj pe facebook în care afirmă că Avram Iancu este „un criminal care a ucis civili la Vințu de Sus”. Mesajul său vine ca urmare a reacției virulente a opiniei publice la faptul că președintele Iohannis nu a promulgat legea prin care Avram Iancu era declarat erou național.

marți, 17 martie 2015

Copii botezați cu numele DECEBAL în ANGLIA, acum 1700 de ani… Iată ce spun englezii despre asta:


English Heritage:
“În ruinele unui fort roman, situat la Birdoswald, în Marea Britanie, au fost descoperite vestigii ce arată că aici a staţionat iniţial o cohortă de soldaţi daci, recrutaţi după înfrângerea dacilor de către romani şi încorporaţi în armata romană, iar apoi alţi militari daci, fie urmaşi ai celor dintâi, fie noi recruţi din Dacia.

sâmbătă, 14 martie 2015

Astronomii au descoperit cea mai rapidă stea din galaxia noastră: Zboară cu 1.200 km/secundă (cât de la Constanța la Viena, într-o secundă)


Astronomii de la Queen's University din Belfast au descoperit o stea rătăcitoare care circulă în spaţiu cu 1.200 de kilometri pe secundă, cea mai mare viteză înregistrată vreodată a unui astfel de corp ceresc din galaxia noastră

Steaua,  botezată US708, este liberă de gravitaţie, ceea ce înseamnă că va părăsi în cele din urmă Calea Lactee.

joi, 12 martie 2015

URIAȘA MINCIUNĂ DIN DEX: Conform acestuia, toate piesele componente ale costumului național românesc au nume… luate de la străini! Nimic de la geto-daci!!!!!!

V-ați întrebat vreodată ce fel de etimologii or fi având, conform DEX-ului, piesele componente ale costumului nostru național?

M-am gândit să desenez o pereche de români îmbrăcați în straie tradiționale, pe care să atârn, ca pe un pom de Crăciun, etimologiile instrumentului nostru ,,științific”.

miercuri, 11 martie 2015

Valahii, urmașii dacilor – Conștiința națională în Evul Mediu. Secolul XVI, un secol al luptei pentru UNIRE


Una dintre tezele foarte dragi ale demitizatorilor de profesie estea aceea potrivit căreia românii din Evul Mediu, împărțiți în cele trei regate – Moldova, Țara Românească și Transilvania, nu aveau conștiința apartenenței la același neam, nu erau conștienți de faptul că sunt un același popor.

Un tânăr muzician român, câștigător a peste 150 de premii naționale și internaționale, are nevoie de ajutor financiar pentru a-și termina studiile la Londra. Dacă poți, ajută-l!


Mircea Gogoncea este un tânăr chitarist român din București, în vârstă de 23 de ani. Până în 2015, i-au fost acordate 151 de premii în chitară clasică și în alte domenii de activitate, a participat la peste 250 de concerte și emisiuni de televiziune și radio din Europa, Asia, Africa și America, și a fost numit de către doi miniștri ai educației "elevul român cu cele mai multe premii". 

marți, 10 martie 2015

"Lazăr sau Vremea dintre valuri" - O premieră inedită pe scena Teatrului Național din București: 16.03.2015


Spectacol independent găzduit de TNB

„Lazăr sau vremea dintre valuri“ este o alegorie tragi-comică despre societatea de azi și metehnele ei.
Acțiunea se petrece în universul închis al unei corăbii care plutește în derivă de nu se ştie când. Echipajul şi călătorii sunt confruntaţi cu un eveniment excepţional: moartea comandantului. Înmormântarea acestuia, alegerea noului comandant, stabilirea noilor reguli şi relaţii interpersonale, care le întăresc pe cele vechi, ameninţarea unei furtuni iminente sunt tot atâtea prilejuri pentru ca fiecare personaj în parte să încerce să se dezvinovăţească şi să-i învinovăţească pe ceilalţi, singurul lucru care contează pentru eroii piesei fiind să-şi păzească pielea şi statutul.

luni, 9 martie 2015

Atacuri mârşave asupra limbii, credinţei şi valorilor Neamului Românesc


Un articol de Ion Măldărescu


Războiul total, perfid, invizibil şi hibrid împotriva românilor.
„Nici dracu’ nu ştie cine-s inamicii”


„Îndemnaţi poporul să nu se-nconvoaie/ Ţara-i răvăşită - nu avem armată/ Ne-am ales ca « pretini » lupi în piei de oaie/ Flacăra dreptăţii moare revoltată [...] Îndemnaţi poporul să nu se-nconvoaie/ Ne-am vândut pământul - ne râd veneticii/ Cei ce conduc lumea  ne-mping în războaie/ Nici dracu’ nu ştie cine-s inamicii...”. (Virgil Ciucă)

„Rasism”, „antisemitism”, „discriminare” şi cătuşe la gură!

DEX-ul confirmă: romanizarea n-a avut loc (un articol de excepție!)

Foto Sorin Martinovici
Un articol de Iulia Brânză Mihăileanu
DEX-ul sapă groapa romanizării chiar cu ajutorul etimologiilor sale, care nu pot ascunde un adevăr teribil: cuvintele de ,,origine latină” sunt în minoritate. Iată una din marile probleme ale custozilor romanizării.

duminică, 8 martie 2015

Muzeul Brukenthal din Sibiu are nevoie de sprijinul tău. Semnează petiția!


Palatul Brukenthal nu a fost restaurat integral niciodată în cei peste 200 de ani de la construirea sa. În 2017 se împlinesc 200 de ani de la inaugurarea în palat a primului muzeu public din România. În pofida demersurilor oficiale din ultimii 9 ani, clădirea se afla într-o avansată stare de degradare ce afectează funcţiile de bază ale instituţiei muzeale.

Semnează petiţia pentru restaurarea Palatului Brukenthal. Aici: http://www.brukenthalmuseum.ro/index2.php/petitie

Femeia – un eseu de Daniel Roxin

Ca să îi poți descoperi conturul, lasă-ți mâna să alunece în jurul fiecărei vibrații ce erupe din corpul ei plin de dorință. Modeleaz-o în mii de forme, îmbracă-te cu ea, traversează-i fiecare por până ce nimic nu îți va mai părea străin. Fă o hartă a tuturor culmilor pe care le-a atins ca să știi drumul către cele mai înfiorate îmbrățișări. Și nu uita să o duci pe poteci noi cu fiecare expediție pe care o veți face împreună.

Ca să îi poți simți emoțiile, fă-te țărm în jurul ei. Primește-i valurile cu rezistența pe care ți-o dă stânca crescută în tine. Arată-i că poți să faci față oricărei furtuni și va deveni atât de calmă încât îți vei putea vedea în ea trecutul, prezentul și viitorul.

Ca să îi experimentezi focul interior, trebuie să fii pregătit pentru alchimia pe care femeia trezită o aduce ca dar de nuntă. Dacă nu ți-e frică de puterea ce arde în ochii ei, de jarul în care vrea să-ți consume micimile sufletești, dacă vrei să fii eroul căruia să-i dea torța propriei vieți, atunci transformă-te în aur pur, sub mâna ei fierbinte, și străluciți împreună în întunericul ignoranței din jur.


Ca să îi auzi lumea interioară, acoperă-ți timpanele cu văluri de tăcere și pătrunde în spațiul fără cuvinte din inima ei. Vezi-i părul despletit unduindu-se ca un curcubeu în inima ta și, din octavă în octavă, construiți poduri peste care să împletiți sunetul primordial.

Ca să înțelegi cine e EA cu adevărat, ridică-ți privirea până la începutul tuturor lucrurilor căci în EA vei găsi matricea din care s-a născut, cândva, totul. Ea este dătătoarea de viață, poarta dintre lumi, păstrătoarea tainelor existenței.

Dacă pricepi cine este EA cu adevărat, așează-te cu adorație la picioarele sale și iubește-o până la sfârșitul vremurilor și dincolo de aceasta!…

Daniel Roxin

Zile fericite tuturor femeilor!

sâmbătă, 7 martie 2015

DEZVĂLUIRI: Un scriitor maghiar din secolul XVIII își mărturisește dezamăgirea că nu a prea întâlnit unguri în Ardeal!!! El mai spune că și în restul Ungariei sunt mai mulți din alte neamuri decât unguri…

Foto: Ionut Caras
Așa cum spuneam într-unul din articolele ultimelor zile, voi căuta să aduc permanent în atenția celor interesați documente maghiare care demolează pretențiile extremiștilor maghiari asupra Transilvaniei. Că statul maghiar de astăzi este unul artificial, construit prin maghiarizarea forțată a altor etnii care, între timp, pierzîndu-și identitatea, au ajuns să se manifeste ca noi agenți de maghiarizare, este din ce în ce mai evident. Și ne-o spun chiar autorii unguri în secolele trecute, într-o perioadă în care nu ar fi putut anticipa că scrierile lor ar putea să fie toxice peste timp propriei națiuni…

vineri, 6 martie 2015

Pachet promoțional “Agenda Dacică + Calendar Dacii, 2015”, la doar 35 de lei. Disponibile pe Dacia Art



Pachet promoțional “Agenda Dacică + Calendar Dacii, 2015”, la doar 35 de lei, pe Dacia Art.

Agendă personalizată cu motive dacice.
Conține un articol despre statuile de daci din muzeele lumii și 52 de citate semnificative despre civilizația geto-dacică, informații utile, agendă telefonică, datare zilnică.
Caracteristici: Format A5, 340 pagini - 4 pagini policromie, 336 pagini în 2 culori. Copertă cartonată de culoare bordo, inscripționată cu folio auriu și timbru sec Draconul Dacic.

Calendar de birou cu ilustrații pe teme dacice și 12 citate semnificative despre civilizația lor.
Ilustrații de Gabriel Tora.
Caracteristici: 21 x 19 cm, policromie, 13 file, carton.

Disponibile pe Dacia Art: http://dacia-art.ro/products-page/calendare/pachet-promotional-agenda-dacica-calendar-dacii-2015/

Argint Coloidal – antiseptic si antibiotic natural




Ce este argintul coloidal?



1. Compoziţie
Din punct de vedere ştiinţific, argintul coloidal este o dispersie lichidă de argint elementar. Într-o dispersie coloidală, particulele au o dimensiune între 1 nanometru şi 1 micron. Particulele de argint (neutre sau cu sarcină pozitivă) din argintul coloidal au dimensiunea de aproximativ 5 nm, echivalentul a aproximativ 15 atomi.

2. Efect

joi, 5 martie 2015

PROPAGANDĂ EXTREMISTĂ în Transilvania | La chioșcuri se vând tricouri cu Ungaria Mare iar românii sunt tratați ca STRĂINI


Istoricul Ioan Scurtu, preşedintele Secţiei de Ştiinţe Istorice a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, a vizitat recent judeţele Harghita şi Covasna. Ceea ce a găsit în cele două judeţe l-a uimit, acesta relatând că românii sunt trataţi în Transilvania ca nişte străini, iar propaganda extremiştilor maghiari se regăseşte în presă.


Ioan Scurtu a relatat că presa din Harghita şi Covasna face propagangă revizionistă ungurească, în timp ce românii care locuiesc aici sunt trataţi ca nişte străini şi sunt presaţi să plece.

Transilvania – Inima românității și minciunile lui Lucian Boia. INCENDIAR

mihai viteazul

Cum ar trebui oare interpretate afirmațiile istoricului Lucian Boia (profesor la Universitatea din București și „eroul“ editurii Humanitas – fost secretar cu propaganda în Biroul Organizaţiei de Bazǎ a Partidului Comunist Român de la Facultatea de Istorie, înainte de 1989) atunci când acesta spune în cartea sa “Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, interpretări”( Humanitas: 2014) că Transilvania, înainte de 1918, “nu aparţinuse niciodată României sau vreunuia din principatele care formaseră România în 1859” și, în consecință, românii puteau invoca doar “dreptul etnic asupra Transilvaniei (populaţia românească fiind majoritară), dar nu şi vreun drept istoric”?!?

luni, 2 martie 2015

Lovitură teribilă pentru susținătorii romanizării: Lingviști spanioli și francezi dovedesc științific că limbile romanice nu vin din latină și că latina este doar o verișoară a acestora, nu mama lor!!! VIDEO


                                            Ilustrație de Gabriel Tora



Una dintre ipotezele pe care și noi le-am susținut în ultima vreme, și anume că limba româna nu este născută din limba latină, că, de fapt, cele două sunt dezvoltări paralele născute dintr-o limbă mai veche, este confirmată de lingviștii spanioli și francezi, ale căror argumente științifice sunt pur și simplu devastatoare pentru susținătorii romanizării.

duminică, 1 martie 2015

De la magia străveche, la tehnologia radionică. Spre limita incredibilului...


Din vremuri străvechi, omul a încercat să creeze o influență asupra altor oameni, asupra naturii sau animalelor prin acte de magie săvârșite în taină sau la vedere…
Astăzi, ritualurile străvechi de magie au fost înlocuite cu aparatura radionică care este bazată pe cele mai noi descoperiri ale științei, scopul fiind același: influențarea proceselor psihice și fizologice ale oamenilor, influențarea mediului.