vineri, 25 februarie 2011

Raiul şi Iadul

Un om pios stătea de vorbă cu Dumnezeu şi l-a rugat: “Doamne, aş vrea să ştiu cum e Raiul şi cum e Iadul.”

Dumnezeu l-a condus pe om către două uşi. A deschis una dintre ele iar omul a privit înăuntru. În mijlocul încăperii se afla o mare masă rotundă. Pe masă se afla un vas cu tocană care mirosea atât bine de îi lăsa omului gura apă.

 Cu toate acestea, oamenii care stăteau la masă erau slabi şi bolnăvicioşi. Păreau a fi înfometaţi... Ţineau linguri cu mânere foarte lungi care le erau legate de braţe şi deşi puteau ajunge la vas pentru a le umple cu tocană, din cauza mânerelor mai lungi decât propriile mâini, nu puteau duce la gură lingurile pline...

Omul pios s-a înfiorat la vederea suferinţei lor. Atunci Dumnezeu a spus: “Acum ai văzut Iadul. Vino să îţi arăt şi Raiul!”

Au mers apoi către cealaltă cameră şi au deschis uşa... Arăta la fel ca şi prima. Se găsea acolo o masă mare şi rotundă cu un vas mare de tocană cu un miros deosebit de îmbietor. Oamenii de la masă erau echipaţi cu acelaşi gen de linguri, dar aceştia păreau bine hrăniţi, râdeau şi vorbeau între ei.

Omul pios a spus: “Nu înţeleg!”

“Este foarte simplu”, i-a explicat Dumnezeu. “Aceşti oameni fericiţi şi sănătoşi au învăţat să se hrănească unii pe alţii, în timp ce ceilalţi se gândesc doar la ei înşişi!...”

7 comentarii:

Sasha spunea...

Foarte frumos !

Daniel Roxin spunea...

Da, o povestioara cu talc cu un mesaj foarte profund si frumos!...

Pacatoasa spunea...

Foarte inteleapta postarea asta. Cred ca am invatat un lucru. Un lucru esential.

Anonim spunea...

Într-adevăr,un mesaj foarte profund și de mare actualitate ...
Conform tradițiilor tribale,a profețiilor protocreștine dar și ale fizicii cuantice,lumea noastră exterioară oglindește credințele și valorile noastre.Dezechilibrele provocate Pământului,cutremurele,erupțiile vulcanice și modelele climatice oglindesc tulburările care au loc în conștiința umană.
Este posibil să punem capăt durerii și suferinței de pe Pământ prin alegerea Iubirii,Compasiunii și a Păcii,eliminând astfel un curs existent al evenimentelor și aducând în manifestare unul nou.
Se pare că timpul marii schimbări,al rescrierii viitorului nostru e acum ...

Anonim spunea...

O sa ma semnez Anonim bis :))
Este o parabola minunata! Asta trebuia sa ni se spuna de la inceputul "Crizei" si eram mult mai ...bine, poate si mai sanatosi fizic si moral.Datul cu matania si denia la biserica poate mergea in secolul trecut dar lumea a evoluat totusi.Nu neaparat la nivel de constiinta si atunci are nevoie de astfel de parabole! Poate va pricepe finalmente despre ce este vorba in "propozitie"....

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=DyPmDDN8m78&feature=related

mariana trailescu spunea...

Ma bucur enorm de faptul ca te-am descoperit Daniel...Referitor la talcul povestioarei, afirm cu mare tristete ca, vom fi din ce in ce mai bolnavi si mai nefericiti nu doar fizic ci si spiritual, tocmai ca o consecinta a faptului ca ne gandim tot mai rar la ceilalti si mai ales pentru ca nu mai avem intelegere pentru cei ce ne inconjoara...