joi, 18 octombrie 2012

21 OCTOMBRIE: ZIUA IN CARE CEREM UNIREA!

La 27 martie 1918, Sfatul Tarii vota un act al carui text si mesaj a razbatut peste decenii, argumentand mai mult decat clar necesitatea si firescul unirii dintre cele doua tari surori: “In numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declara Republica Democratica Moldoveneasca (Basarabia) in hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunare, Marea Neagra si vechile granite cu Austria, rupta de Rusia acum o suta si mai bine de ani din trupul vechii Moldove, in puterea dreptului istoric si dreptului de neam pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor, de azi inainte si pentru totdeauna, SE UNESTE CU MAMA SA ROMANIA. TRAIASCA UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA DE-A PURURI SI INTOTDEAUNA!”

Paradoxul unui popor despartit de granite trebuie sa inceteze

Granitele trasate abuziv de catre unii, intre doua tari surori, trebuie sa dispara! Teoriile potrivit carora, de o parte si de alta a Prutului, ar trai doua popoare de etnie si limba diferite trebuie sa dispara! Urmasi ai dacilor liberi, moldovenii din Basarabia sunt fratii nostri, in ciuda oricaror voci ce continua sa sustina contrariul.

Istoria a demonstrat inca o data ca un popor cu o istorie milenara, care-si traga seva puterii din unitatea de limba, credinta, obiceiuri si datini, nu poate fi despartit penru totdeauna de vointa miseleasca a unor grupuri de interese. Se cere Unirea, tot mai vehement, tot mai puternic, de catre tot mai multi romani.

In firea lucrurilor sta faptul ca cei ce vorbesc aceeasi limba, cu aceeasi descedenta, uniti prin simtiri si istorie comuna sa vietuiasca liberi alaturi unii de altii, in aceeasi tara, pe acelasi drum, cu bune si cu rele. Nepasarea nu face decat sa perpetueze o stare de fapt care inseamna MINCIUNA, iar tacerea inseamna acceptarea ca altcineva sa hotarasca in numele nostru. A venit vremea sa aratam ca suntem multi, uniti in actiuni, energici. Acum este momentul nostru!

FITI ALATURI DE NOI PE 21 OCTOMBRIE, DE LA ORA 14, IN PIATA VICTORIEI, LA MARSUL UNIRII!!!


un articol de Valentin Roman


Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Si toate fetele care vor fi la mars sa fie vesele si sa poarte bentita tricolora ca-n poza din anunt; cine poate veni in costum national sa o faca... toate bune, cu respect, unul dintre voi

Anonim spunea...

Cui cerem Unirea? Nu cerem nimic. Sfatul tarii nu mai exista; sunt niste oameni pusi sa gandeasca pentru Uniunea Europeana, ca viitor Imperiu - deci cui cerem pana la urma? dar dupa cum vedeti, Imperiul cam intra in declin; nimic nu e intamplator - din toate avem de invatat; pamantul ne ajuta si altfel; vom trai si vom vedea..

Carmen spunea...

Scuze Daniel,o sa incerc sa fac cum mi-ai scris!
Intreb si eu ca anonim:"Cui cerem Unirea?
Vrea doar sa mai adaug ceva:"Intre Iunie-Septembrie 1940 Romania pierde fara lupta ,prin cedare de catre Carol II,urmatoarele teritorii:Transilvania,Basarabia, Bucovina si sudul Dobrogei.Ultimele trei au ramas pierdute pana in ziua de azi."
"In chiar ziua in care Carol II a intrunit Consiliul de Coroana 28 Iunie 1940,si a decis cedarea Basarabiei catre sovietici...
Nu vreau sa mai lungesc.
Sper sa intelegeti.Mult succes la Mars si numai bine.
Si pentru Rosa ,eu imi iubesc dusmanii si nu simt ura fata de ei.Succes cu cafeneaua.

Carmen spunea...

Iar pentru cei care merg la MARS,am un mesaj:Dragi frati si surori,nu uitati ca la Revolutie a-ti luptat pentru Democratie.Cuvantul Democratie inseamna ,DEMOS=POPOR,
KRATOS=PUMN,PUTERE,deci DEMOSKRATOS=DEMOCRATIE= PUTEREA IN MANA POPORULUI." Amin.Asa ca dragilor,cereti Puterea in mana Poporului,in mainile voastre,si Marea UNIRE."Cere-ti si vi se va da,dupa credinta voastra".Sa va ajute Bunul Dumnezeu si Zamolxe.De aici din departare sunt cu sufletul alaturi de voi.Va imbratisez pe toti.
Daniel ,multumesc pentru tot si mult succes la MARS.
O noapte minunata.

Anonim spunea...

ANALIZA. Radu Portocala: Regionalizarea si federalizarea Romaniei se regasesc in planurile Germaniei naziste. De la al Treilea Reich si URSS la UE: DINAMICA DEZMEMBRARII

http://www.ziaristionline.ro/2012/10/18/analiza-radu-portocala-regionalizarea-si-federalizarea-romaniei-se-regasesc-in-planurile-germaniei-naziste-de-la-al-treilea-reich-la-uniunea-europeana-dinamica-dezmembrarii/

Rosa spunea...

Suntem Basarabia, veşnic furată
Ce n-are nici loc de mormânt
Cât clopotul Marii Uniri n-o să bată
Să vindece ţări şi pământ.

Versuri de la: http://www.versuri.ro/

BASARAB DACIA spunea...

unirea cu dacii basarabeni sa realiza de fapt odata cu F.S.N.DACIA/DACI[VZ. PE GUGAL SCHIMBAREA NUMELUI TARII DIN ROMANIA IN DACIA IAR NOI SA NE CHEMAM DACI ASA CUM ERA FIRESC SA NE CHEMAM DE LA INCEPUT.RUGATI-VA NEINCETAT PENTRU DACIA.LA MULTI ANI DE SF.SARBATORI.DACIA ESTE POPORUL NU TAGMA AVARILOR.PRECUM IN CER ASA SI PE PAMINT ZALLMOLXIS BUCURATE IMPARATIA TA SA INTORS DIN 2012.AMIN.

Anonim spunea...

nu cerem la nimeni unirea sintem uniti in frontul salvariispiritului dak ramine ca formalitatile sa le implineasca un conducator cu suflet de dak =SPERAM CA REGE AL DACILOR -UN PAMINTEAN BIHAREAN COZMA =IUBITE FRATEDAK COZMA RIDICA DACII IN DREPTUL LOR LEGITIM MILENAR=DOAR STREINII CARE N OR NUMIT WALAHI RUNINI[ADICA VECINI-SLAVI]-NOTA =WALAHI CULMEA NE AU NUMIT TRIBURLE MIGRATOARE GERMANE[VREO 10 LA NUMAR -GOTI -OSTRO-VIZI BASTANII -LONGOBARZII.....DE PASTI CUM E GLUMA LA DACI SA LE DAM MIELU..]ROXI ..NEBANUITE SINT CAILE DOMNULUI SPRE CARE AM AJUNS CU TINE LA CIRMA ==NU UITATI CARTILE LUI ROXI SE VIND CA PIINEA CALDA -CA SPIRITUL DAK...CA MANA CEREASCA CALMINA CERASCA CE PATRUNDE INTUNERICUL ......