marți, 27 noiembrie 2012

Fascinanta lume a traco-geto-dacilor. Dezvăluiri

Află ceea ce oamenii sistemului nu ar vrea să știi niciodată despre strămoșii tăi!

Istoria oficială a României vorbește foarte puțin despre traco-geto-daci și-i lasă impresia românului de rând nu numai că traco-geto-dacii nu au însemnat prea mult pentru istoria antică, dar și că neamul lor a dispărut odată cu cucerirea Daciei. Realitatea este însă cu totul diferită, iar sursele istorice și dovezile materiale la care avem acces astăzi demontează minciuna pe care istoria oficială o servește încă românilor.

În contradicție flagrantă cu imaginea traco-geto-dacului barbar, primitiv, pe care unii istorici români cu suflete alogene se chinuie să ne-o inoculeze, mari istorici și filozofi ai antichității ne prezintă o viziune fascinantă a lumii geto-dacilor.

Astfel, în „Legile morale și politice“ transmise de filozoful grec Pitagora (n. cca. 580 î.H. - d. cca. 495 î.H.) se fac zece referiri la valorile superioare ale geților. Iată ce spune Pitagora în “Legea 1143”: “Călătorește la geți, nu ca să le dai legi, ci ca să tragi învățăminte de la ei. La geți câmpurile sunt fără margini, toate pământurile sunt comune. Și dintre toate popoarele sunt cei mai înțelepți, spune Homer“.


Un alt filozof al Greciei antice, Platon (n. cca. 427 î.H. - d. cca. 347 î.H. ), elev al lui Socrate și profesor al lui Aristotel, consemnează în dialogul “Carmides” o discuție între Socrate și Carmides, unde Socrate povestește ce l-a învățat un medic trac atunci când a fost la oaste. Iată, în consemnarea lui Platon, ce îi spune medicul trac lui Socrate: “Zamolxis, regele nostru, care este un Zeu, ne spune că după cum nu trebuie a încerca să îngrijim ochii fără să ținem seama de cap, nici capul nu poate fi îngrijit neținându-se seama de corp. Tot astfel, trebuie să-i dăm îngrijire trupului dimpreună cu sufletul, și iată pentru ce medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli – pentru că ei nu cunosc întregul pe care îl au de îngrijit. Dacă acest întreg este bolnav, partea nu poate fi sănătoasă căci, zicea medicul, toate lucrurile bune și rele pentru corp și pentru om, în întregul său, vin de la suflet și de acolo curg ca dintr-un izvor, ca de la cap la ochi. Trebuie deci, mai ales și în primul rând, să tămăduim izvorul răului pentru ca să se poată bucura de sănătate capul și tot restul trupului. Prietene, zicea el, sufletul se vindecă cu descântece. Aceste descântece sunt vorbele frumoase care fac să se nască în suflete înțelepciunea.“

Este uluitoare această viziune superioară asupra medicinei transmisă peste milenii de un medic trac de acum 2400 de ani, prin intermediul vocii unui mare filozof antic. Această perspectivă holistică este redescoperită abia astăzi de medicina modernă...
           
Ca o completare a spuselor de mai sus, istoricul romanizat Iordanes (secolul VI d.H.), în lucrarea “Getica”, vorbește despre geto-daci, la aproape 1.000 de ani distanță, în aceeași termeni apreciativi: “… (Deceneu) i-a instruit în aproape toate ramurile filosofiei, căci el era în aceasta un maestru priceput. El i-a învăţat morala (…), i-a instruit în ştiinţele fizicii (…), i-a învăţat logica, făcându-i cu mintea superiori celorlalte popoare (…). Ce mare plăcere ca nişte oameni viteji să se îndeletnicească cu doctrinele filozofice, când mai aveau puţin răgaz de războaie. Puteai să-l vezi pe unul cercetând poezia cerului, pe altul proprietăţile ierburilor şi ale arbuştilor, pe acesta studiind creşterea şi scăderea lunii, pe celălalt observând eclipsele soarelui şi cum, prin rotaţia cerului, soarele vrând să atingă regiunea orientală, este dus înapoi spre regiunea occidentală…”
            Fără îndoială că teoria “barbarismului” strămoșilor noștri reali este greu să fie menținută în picioare dacă avem în vedere aceste izvoare istorice.

Vorbind despre cel mai mare rege geto-dac, Burebista (care a domnit între anii 82 și 44 î.H.), istoricul grec Strabon (n. 63 sau 60 î. Hr.  - d. 21 sau 26 d. Hr.) spune în lucrarea sa, “Geografia”: “Ajungând în fruntea neamului său care era istovit de războaie dese, getul Burebista l-a înălțat atât de sus prin exerciții, abținere de la vin și ascultare față de porunci încât, în câțiva ani, a făurit un stat puternic și a supus geților cea mai mare parte din populațiile vecine. Ba încă, a ajuns să fie temut și de romani. Căci trecând plin de îndrăzneală Dunărea și jefuind Tracia până în Macedonia și Iliria, a pustiit pe celții care erau amestecați cu tracii și cu ilirii și a nimicit pe de-antregul pe boii aflați sub conducerea lui Kritasiros și pe tauriști. Spre a putea ține sub ascultare poporul, el și-a luat ca ajutor pe Deceneu, care rătăcise multă vreme prin Egipt, învățând acolo unele semne de prorocire, mulțumită cărora spunea că tălmăcește voința zeilor. Ba încă de un timp fusese socotit și zeu, așa cum am arătat când am vorbit despre Zamolxis.”

            Regatul lui Burebista, care, potrivit surselor istorice existente, poate fi apreciat la de cel puțin cinci ori teritoriul actual al României, întins atât la sud cât și la nord de Dunăre, ajunsese atât de puternic încât regele său a devenit chiar un arbitru în conflictul dintre Cezar și Pompei. Cu o armată evaluată de istoricul Iordanes la aproximativ 200.000 de oameni, Burebista era o amenințare pentru Cezar și Imperiul Roman și doar faptul că cei doi mari lideri au fost asasinați în același an, 44 î.H., a făcut să se evite o confruntare de proporții uriașe. Dacia lui Burebista era capabilă să învingă Imperiul Roman. O confruntare între cele două forțe militare ar fi făcut ca istoria Europei să fie astăzi cu totul alta…

Forța militară și determinarea geto-dacilor a continuat să atragă atenția lumii și în secolul următor. Dio Chrysostom (cca. 40 - cca 120) orator grec, scriitor, filozof și istoric al Imperiului Roman povestește într-unul dintre „Discursurile” sale despre o călătorie făcută în ținuturile geto-dacilor: ”Se întâmplă că am facut acum o călătorie lungă, drept la Istru şi în ţara geţilor am ajuns la nişte oameni întreprinzători, care nu aveau răgazul să asculte cuvântări, ci erau agitaţi şi tulburaţi. Acolo, la ei, puteai să vezi peste tot săbii, platoşe, lănci, toate locurile fiind pline de cai, arme şi oameni înarmaţi. Veneam să văd oameni luptând, unii pentru stăpânire şi putere, iar alţii pentru libertate şi pace”. Tot el mai spune că: “Geţii sunt mai înţelepţi decât aproape toţi barbarii şi mai asemenea grecilor.”


Până la urmă, confruntările dintre geto-daci și Imperiul Roman aveau să înceapă. Înainte însă de cucerirea unei părți din Dacia, în anul 106, Imperiul Roman avea să suporte una dintre cele mai mari umilințe. Pentru prima dată în istoria sa, Imperiul avea să plătească tribut dacilor pentru pacea de 12 ani îngăduită de aceștia, după cele două războaie de la Tapae din anii 87 și 88. Referindu-se la această situație, Sfântul Isidor de Sevilla (560-636), unul dintre părinții apuseni ai Bisericii și un savant al vremii lui, spunea: “Roma însăşi, învingătoarea tuturor popoarelor, a trebuit să slujească supusă şi să primească jugul triumfului getic.” Această situație umilitoare pentru romani a fost unul dintre factorii care l-au determinat pe Traian să înceapă expedițiile împotriva dacilor, după cum consemnează istoricul roman Dio Cassius (n. 155 sau 163/164 – d. după 229) în Istoria romană LXVII: “După o ședere de câtva timp la Roma (Traian) el întreprinde o expediție contra dacilor. Gândindu-se la faptele acestora, era mâhnit din cauza tributului pe care romanii trebuiau să-l plătească în fiecare an, și văzând cum puterea și îngâmfarea dacilor sporesc necontenit”.

Nici Eminescu nu a fost străin de acest episod uimitor al istoriei strămoșilor noștri. Marele nostru poet și publicist, pe care îl putem considera fără nicio reținere ca find unul dintre precursorii disciplinei dacologice, spunea cu emoția lui specifică: “Era un popor brav acela care a impus tribut superbei Împărătese de marmură a lumii, Roma. Era un popor nobil acela a cărui cădere te împle de lacrimi, iar nu de dispreț și a fi descendentul unui popor de eroi, plin de noblețe, de amor de patrie și libertate, a fi descendentul unui asemenea popor n-a fost și nu va fi rușine niciodată.“

Din păcate, unii dintre istoricii și arheologii ultimei jumătăți de secol, oameni tributari politicii bolșevice de distrugere a identității poporului român, “se dau” rușinați de adevărații noștri strămoși, invocând diverse surse care ar trebui să ne convingă de primitivismul acestora, ignorând, în același timp, sistematic și cu bună știință, sursele istorice demne de încredere care susțin exact contrariul.

Ce credeți, dragi cititori, veți găsi oare vreuna dintre referințele istorice prezentate în acest capitol în manualele de istorie din învățământul preuniversitar sau din cel universitar? Și dacă nu, putem să-i considerăm loiali României și poporului român pe autorii acestor manuale, în condițiile în care ignoră sursele istorice care îi pun într-o lumină favorabilă pe strămoșii noștri? Iată două întrebări la al căror răspuns ar trebui să medităm!
  
Daniel Roxin

Extras din cartea “Spiritul dacic renaște”


Cartea poate fi găsită în librării sau poate fi comandată pe internet, pe pagina editurii (www.vidia.ro).


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 

23 de comentarii:

cristi spunea...

Exceptionala initiativa, cartea este deosebita prin abordare, trimiteri, curaj.Emisiunile sunt la fel (se pot transforma usor in carti, ceea ce cred eu ca ar fi bine). Acesta este DRUMUL NOSTRU, sangele stramosilor ni.l indica. Eminescu, "romanul absolut" (Petre Tutea), l.a trasat in scrierile lui. Noi trebuie doar sa.l urmam. Pentru noi si urmasii nostri. Nu de alta dar a venit vremea!
1000*Felicitari!!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc!

Anonim spunea...

MUltumim pentru tot ce faceti.
A veenit vremea
Doamne ajuta!

straina spunea...

buna seara Daniel, mi-as dorii mult sa am cartea dumneavoastra. Am îcercat, dar livrarile în strainatate nu sint posibile.

Va felicit pentru militantismul si curajul de-a afrunta muntii de minciuni si erori calculate de unii, pentru a demonstra ca avem si noi stramosi de care sa ne mândrim.
Îmi doresc mult sa va cunosc si sa va multumesc personal.

Anonim spunea...

Nu numai ca a venit vremea,dar a sunat si ceasul!Dumnezeu sa ne lumineze mintea si sa ne deschida ochii si inima.

Daniel Roxin spunea...

Pentru Straina - in curnad va exista si o varianta digitala a cartii. Voi anunta. Noapte buna tuturor!

ile spunea...

Care vreme, care ceas? A venit vremea! Nu este vremea sa va imbatati cu apa rece. Cred ca aceasta carte este deosebita si utila pentru toti romanii, mai schimba perspectiva si ne da curaj in vremurile care vin. Cind sintem prinsi in menghina comunitatii europene in coasta cealalta sint vechii prieteni, ne este de folos sa ne gindim la stramosii nostri daci pentru a supravietui cu orice pret sau pentru a ne jertfi in caz de cotropire a tarii? Intrebarea mea nu tin sa aiba un raspuns. In vremurile care vin, aceasta carte ca de altfel actiunile Domnului Roxin, are un rol benefic pentru toti romanii. Ce va mai fi cu noi toti vom vedea...Stirile de la majoritatea televiziunilor romanesti accesibile pe cablu sint despre crime accidente violuri, tinerii vorbesc pe internet prescurtat, multe cuvinte englezesti, nu stiu sa mai scrie nici nu mai au rabdare sa scrie sau sa citeasca un cuvint mai lung. Asta inseamna indobitocirea unei natiuni. Mindria nationala -termen compromis cu buna stiinta in ultima jumatate de secol cu ajutorul logistic dat de rusi care au experimentat cum sa distruga valorile unui popor. Ce a mai ramas calca in picioare UE. O carte e un inceput. Trebuie mult mai mult, acum cind sintem pe marginea prapastiei,ne putem plimba mult si bine in lungul ei si poate ne mai vine vreo salvare din noi insine.

Daniel Roxin spunea...

Se vor face mult mai multe. Avem in pregatire cateva surprize!

Iustina Antoanela Bacosca spunea...

Doamne, ajuta!
Cine lupta pentru Adevar merita toata pretuirea. Poporul roman are nevoie de CARACTERE, de suflete nobile. Doar Adevarul ne va ridica din mocirla in care ne zbatem de prea multa vreme. Sunt mandra ca sunt urmasa dacilor liberi!

cristi spunea...

A venit vremea sa gandim, sa simtim, sa traim romaneste. Si da, daca trebuie sa ne si jertfim, de ce nu? Au facut.o atatia tineri in 1989! Nu este mult de atunci! Cu atatia dusmani, cum ai scris @ile, cum de mai suntem, cum de mai fiintam,cum de nu am disparut in istoria asta? Pentru ca au fost, mai sunt romani si vor mai fii romani adevarati. Urmasi ai dacilor LIBERI!
Asteptam cu nerabdare surprizele.
Optimism si curaj!
Apropo de jertfe, in fiecare zi se jertfesc OAMENI pentru tara.

Anonim spunea...

Nu conteaza cine si ce esti, conteaza ce simti si eu simt ca stramosii mei au locuit pe aceste meleaguri de mult timp...

Anonim spunea...

Multumita dezvaluirilor pe care le faceti, si anume acea emisiune cu harta comorilor dacice, ma facut sa ma uit mai atent la una in particular, la coiful da aur dacic.Care l-am vazut inainte in nenumarate ocazii, dar de aceasta data am ramas uimit vazand simbolul reptilei(crocodil, soparla sau ceo fi) de pe partea dreapta al acestuia.Ma explic: cu mai bine de un an in urma am fost fascinat de un reportaj unde se vorbea de o noua fabuloasa descoperire a unui cioban din Turcia a unei civilizatii disparute cu 12000 mi de ani in urma.Lo numeau arheologii Gobleki Tepe si era asemanator al megalitilor de Marea Britanie, si ca format al ruinelor de la Sarmisegetusa. Mai mult primul megalit descoperit in Gobleki Tepe are acelasi simbol ca si coiful de aur dacic , celasi reptil, un altul(magalit) are ca simbol un lup si se pare ca toate acestea sunt asezate in forma de cercuri dar de data aceasta sunt forte bine preservate. Concluzia mea este ca au o stransa legatura si ca cei care leau construit doreau sa lasa marturie de de unele cunostinte pe care le aveau ingropandule cu pamant. Si o mai mare importanta in timpul vietii lor era cea cartografica, asa ca se puteau orienta si invata altor urmasi situatia geografica a asezarilor prin simbole pe care le sculptau de jur imprejurul magalitilor. Foloseau acest sistem pentru a nu pierde cunostintele acumulate dea lungul anilor, de situarea geografica a asezarilor fata de locurile de vanatore sau zone pe care le habitau o specie specifica de animale. Foarte important (vital)in acele timpuri acete ,,harti`` care le permitau sa fie constienti de situatia geografica a locurilor si fauna ce abunda in locul respectiv.Miar place sa cunosc si opinia dumneavoastra de acest caz particular si foarte rar intalnit cred eu.

erasmul spunea...

Suflete ! Ma bucur de revelatia pe care ti-a daruit-o Deceneu.

Ai reaprins o flacara...iar ea, reaprinde pe rand alte flacari.

Cauta cetatea Malaesti...mai jos de Sarmisegetuza, apoi compara numele cu satul Malaesti - Prahova ( la granita Cotofenesti - Malaesti a fost descoperit coiful de aur al lui Decebal.
Dacii au plecat lasand romanilor pietre, ducand cu ei potirul intelepciunii lui Deceneu. Acolo unde este capul lui Decebal, este potirul lui Deceneu.

Sa fiti sprijinit de Bine in tot ceea ce faceti!

Anonim spunea...

Frumos articolul si prezentara izvoarelor istorice care redau foarte bine situatia de la vremea aceea si intelepciunea populara(cea a medicului dac).
Desi cunosc aproape toate pozele cele care circula pe internet cu busturile dacice,asta este una dintre cele mai expresive,seamana atata de bine cu trasaturile taranului nostru incat e pur si simplu oglindirea lui.E ceva de necrezut ca dupa 2000de ani avem aceleasi trasaturi ca si stramosii nostrii...
Un lucru e limpede,inca de la rspunsu care testele ADN l-au dat,ca si fizionomie si trasaturi(genetic vorbind)suntem urmasii dacilor :)
Mai ramane din punct de vedere al limbii sa dovedim ca vorbim limba dacă,aici folclorul nostru sta drept marturie(legende,povesti,obiceiuri,jocuri si poate cea mai convingatoare parte vine din partea colindelor batranesti care au intotdeauna ceva de spus)
Domnule Roxin va rugam sa faceti pe saitul Adevarul despre Daci o pagina aparte unde sa se gaseasca toate izvoarele istorice care vorbesc depre daci(grupate poate pe ani si la ce se refera)si o prezentare a tuturor pozelor cu statui ale dacilor de la roma si de prin muzee.Stim ca aveti mult de lucru dar v-am ruga sa faceti treaba asta pt ca o poza uneori convinge mult mai usor mintile si sufletele indoielnice.
Sanatate va doresc,Time

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru mesaje!

Anonim spunea...

Am vazut si eu mai demult un documentar realizat de Discovery, mi se pare, despre cucerirea Daciei de catre romani, care incerca sa fie, pe cat posibil, obiectiv. Ce-i dreptm au remarcat cupiditatea si lipsa de scrupule a romanilor, care au masacrat, pur si simplu, un popor care le statea in drumul spre aurul dorit - si asta doar datorita superioritatii numerice ! Americanii au remarcat cat de tare s-a bucurat imparatul Traian ca a cucerit in fine, dupa atatia ani, un popor mult mai redus numeric, si mai putin ~civilizat~, atat de tare incat a initiat jocuri si serbari ce au durat patru luni, si a construit o columna. Iar scenele columnei, dupa parerea autorilor documentarului, nu arata prea tare vitejia romanilor, ci doar cruzimea lor. Cu alte cuvinte, au ridicat un monument care vorbeste de la sine despre adevarul istoric....)

Deci, acei documentaristi au incercat sa fie obiectivi, au vorbit chiar putin si depsre cultura traco-daca, au descris cetatile construite dupa o strategie proprie, si nu la intamplare, si obiectele de podoaba ce dovedeau un gust rafinat, si nu ~barbarie~. Dar aici se oprea cunoasterea lor, si ei chiar recunosc ca nu se stiu prea multe despre acest poporm caruia nu i-a supravietuit nici macar limba.

Poate reusesc sa regasesc acel documentar pe net, mie mi-a placut, tocmai pentru ca ma asteptam sa aud iar baliverne si exagerari la adresa stramosilor nostri, si in schimb am auzit doar lucruri de bun-simt - atat cat cunosteau si ei.

In rest, mi-ar placea sa citesc cartea, poate ca o vom gasi si in librarii ! Felicitari autorului !

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! Toate cele bune!

VENA DACIAH spunea...

DANIL ROXIN-DACIA NU POATE EXISTA FARA tine -DACI LA FEL----VZ. PE GUGAL SCHIMBAREA NUMELUI TARII DIN ROMANIA IN DACIA=SPIRIT BUN NU NE PARASI- CONTOPESTE-TE CU SPIRITUL DACIEI/DACI -fi NASUL nostru- al dacilor iar noi te vom face regele nostru=rugaciunea unui dac.=DANIEL =NU EZITA RASPUNDE =F.S.N.DACIA TE ASTEAPTA..

Anonim spunea...

am citit intr`un comentariu ceva cu "dumnezeu sa ne ajute " articolul in cauza nu e despre asa zisul crestinism acu vreau sa intreb care dumnezeu? ala iudaic sau omul zeu Zamolxes

Anonim spunea...

Cine stie ce scrie si in cartile disparute despre Dacia, sau prin arhivele Vaticanului...

Cristian (19 ani) spunea...

când am fast scolarizat...am învațat istorie falsă...Romanizarea Daciei....am început să devin foarte intersat de adevărata istorie!Când citesc asemenea lucruri ,simt o flacară în suflet care mă umple de fericire și putere !Cand mă voi reîntoarce în România voi încerca să mă implic!! Pace !!

Daniel Roxin spunea...

Te asteptam!

Unknown spunea...

Daniel Roxin, faceti un lucru foarte important, stima ! Deja nu se mai poate inghiti minciunile oficiale despre istoria noastra. Noi nu suntem urmasii Romei, noi suntem Dacii moderni. Spiritul Dacic renaste, nu numai in Dacia(Romania) dar si peste oceane.