duminică, 2 noiembrie 2014

Fondatorul fitoterapiei moderne în România, academicianul Ovidiu Bojor: „Unele plante favorizează dezvoltarea tumorilor canceroase”. Care sunt acestea?


Academicianul și fitoterapeutul român Ovidiu Bojor, ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani, este o legendă vie. Folosirea corectă a remediilor din natură este scopul pentru care a muncit o viață. Secretele pe care le-a descoperit le împărtășește oricui vrea să îl asculte.

O detoxifiere a organismului, din când în când, este mai mult decât necesară, ca și tratarea anumitor boli cu ajutor din natură. Doar că uneori facem greșeli când alegem anumite plante și nu știm. Fondatorul fitoterapiei moderne din România, Ovidiu Bojor, a împărtășit cititorilor EVZ din experiența sa în acest domeniu.


De la folosirea plantelor după ureche, la știință 


La ora actuală fitoterapia modernă a devenit o ştiinţă. „În trecut, când nu aveam metodele moderne de cercetare, de apreciere a unei plante, acestea erau folosite din instinct, după ureche sau din tradiție. 

Mărul lupului, spânzul, tătăneasa, vâscul erau considerate cu efecte anticancerigene. Sub lumina cercetărilor ştiinţifice moderne s-a dovedit că toate favorizează dezvoltarea tumorilor, a cancerului. Cu toate acestea, ele se utilizează încă în popor. Nu orice izvorăște din tradiție e bun”, spune Ovidiu Bojor.

Timp de zece ani, fitoterapeutul român s-a ocupat de această problemă, fiind expert al Naţiunilor Unite pentru ţările în dezvoltare din Asia şi Africa şi chiar a pus la punct o schemă pentru elaborarea unui produs fitoterapeutic care pleacă de la formularea elementelor din produsul respectiv, ţine seama de medicina tradiţională până la ultimele cercetări ale oamenilor de ştiinţă. „Schema începe cu o analiză foarte exigentă a materiilor prime care intră în produsul fitoterapeutic. Acum avem metode care păstrează 99 la sută substanţele active din plante”, afirmă Ovidiu Bojor. Desigur că apoi trebuie să se ţină seama şi de excipienţi, de evaluarea lor, de teste preclinice, pe animale, de laborator, până la patul bolnavului.

Pregătește legi noi și cursuri serioase pentru fitoterapeuți

Nu tot ce propovăduiesc fito terapeuții, care nu au pregătirea necesară în acest domeniu, este benefic, atenționează expertul. „Lucrăm de un an şi ceva, în Comisia produselor tehnice la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la elaborarea unor tabele cu plante nocive, cu plante mai puţin nocive, cu ciuperci, cu licheni, toată gama de produse naturale. S-au întocmit liste care sunt admise sută la sută nu numai național, ci și pe nivel european. În şase luni, un an, va apărea noua lege în acest domeniu, iar toţi cei care doresc să intre în acest domeniu vor trebui să se conformeze acesteia. Nu vorbesc de cei cu studii superioare, ci de cei pentru care trebuie să creăm şcoli tehnice în care să înveţe, aşa cum e şi în străinătate”, mai spune Ovidiu Bojor. Cursurile durează patru ani, iar la final se dă un examen.

Planta miracol, care elimină efectele chimioterapiei

Fitoterapeutul dă o speranță celor care sunt tratați pentru cancer. „Avem o plantă miraculoasă care combate efectele nocive ale chimioterapiei. Se numește Astragalus (Astragalus membranaceus) și este o plantă miracol. Se găseşte în toate magazinele de produse naturale şi în farmacii. Este foarte utilă în timpul tratamentului de chimioterapie”.

„Alimentul să vă fie medicament, medicamentul să vă fie aliment!”

Se pare că există o legătură între zonele dezvoltate şi frecvenţa cancerelor, pentru că unele metropole sunt extrem de toxice. „În ţările nordice din Europa longevitatea a crescut la 83-85 de ani când locuitorii lor au conștientizat că regimul lor vechi, cu foarte multe grăsimi, alimente grele, nu mai este adecvat. Au început să facă solare cu salată, cu ridichi, roşii, absolut tot ce înseamnă legume. Au schimbat modul de a gândi tradiţional şi în alimentaţie, pentru că aceasta este esenţială, în special în prevenire. Din antichitate se spunea că «alimentul să vă fie medicament, medicamentul să vă fie aliment!» Trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului, să dăm organismului ce este al organismului”, încheie doctorul Bojor.

Plantele care ajută la purificarea organismului în mod real

Doctorul Ovidiu Bojor susține că există plante care ne pot ajuta la detoxifierea colonului, însă nu orice este benefic. „Mare atenție, în această categorie nu trebuie să intre laxative și purgative, care au oximetil antrachinone. Această grupă este foarte dăunătoare organismului. Este vorba despre crușin, henna, rășina de aloe, revent. După o întrebuințare mai îndelungată a acestora, o săptămână, două, trei, încep să apară reacții adverse în organism până la favorizarea cancerului colonorectal. De aceea avem plante precum plantago psyllium, o specie de pătlagină, avem semințele de in, semințele de muștar alb, care trebuie utilizate întregi. Unii au încercat să facă din aceste semințe laxative purgative capsule, le-au măcinat, cea mai mare greșeală, pentru că în contact cu aerul, după o săptămână râncezesc și de aici alte efecte dăunătoare”, spune doctorul în farmacie Bojor. El ne sfătuiește să lăsăm de seara până dimineața o lingură de semințe în 200 ml de apă, și apoi să le ingerăm în totalitate. Dezintoxicarea poate fi făcută și pe cale urorenală. Și aici găsim ajutor din partea plantelor, începând cu cel mai bun diuretic, frunzele de mesteacăn, sub formă de infuzie. „În paralel, trebuie să ne ocupăm de dezintoxicarea spirituală. Să gândim pozitiv, pentru că tumorile, cancerul apar și din acest motiv. Eu mereu apelez la înțelepciunea populară, pentru că, din fericire, avem foarte multe proverbe profunde. Unul spune «Săracul, a murit de inimă rea!» și chiar așa e, se poate muri de supărare… Așa că trebuie să fim atenți. O simplă iertare te poate ajuta să elimini acea toxicitate din organism. Un zâmbet, o mângâiere, o vorbă bună”, mai spune doctorul în farmacie Ovidiu Bojor.

Sursa: http://www.evz.ro/fondatorul-fitoterapiei-moderne-in-romania-ovidiu-bojor-unele-plante-favorizeaza-dezvoltarea-tumorilor.html


9 comentarii:

Anonim spunea...

Un Om destept cu o vedere foarte larga.
Credca se trage din popor si pe undeva pastreaza aceasta legatura cu sfintenie.
Felicitari pentru viata si munca depusa pana la frumoasa varsta de 90de ani.
De asemenea oameni are nevoie Romania si omenirea in general.

Unknown spunea...

Tocmai de aceea se incearca pe toate caile, si aici vorbim in primul rand de "Codex Alimentarius", suprimarea dreptului fiintelor umane de a folosi liber si neingradit ierburile de leac.
Cand marea majoritate a oamenilor sau cel putin o mare parte din ei vor intelege ca in actualul sistem de sanatate ei nu sunt pacienti ci pur si simplu clienti, tot esafodajul lor va cadea intr-o clipa.
Repet mereu si cu orice prilej, pana cand oamenii vor intelege, ca trebuie sa isi ia foarte in serios felul in care se hranesc, pentru ca de aici apar majoritatea bolilor, iar daca se imbolnavesc, sa inteleaga odata ca nimeni din sistem nu ii vrea sanatosi pentru ca asta ar insemna ca sistemul sa se autodistruga ori asta e de neacceptat pentru sistem.

gabi spunea...

Un site superb: http://quibono.net/
Un site care ne explica cum si de ce am devenit clientii industriei chemofarmaceutice si cum putem scapa - macar partial - din aceasta capcana.

ile spunea...

http://lupuldacicblogg.wordpress.com/2014/11/01/efectul-celei-de-a-o-suta-maimute/ fara prea mare legatura,are si asta dreptate demonstrind un lucru adevarat printr-o tesatura de minciuni din simplu motiv ,lipsa posibiltatilor umane actuale de a demonstra ceva demult stiut, vechile credinte ale pamintului stiau insa lumea actuala are nevoie de demonstratii ..iacata experimentul ca sa nu mai apucati si dvs sa-l povestiti public (eu v-am auzit de cel putin 2 ori) chiar daca e adevarat ceea ce se vrea a fi demonstrat.

Anonim spunea...

"Valuri de emoţie m-au cuprins când Saşa a deschis Indexul, cartea veche pe care o văzusem cu trei ani în urmă. Recunoşteam scrisul acela caligrafic, de mână, un pic ascuţit, paginile îngălbenite şi liniile trasate stângaci. Într-adevăr, acesta era manuscrisul pe care îl căutam. Când, în sfârşit, a ajuns la cuvântul Vlah, mi-am încordat privirea. Apoi am sărit în picioare şi am strigat: "E 650! Îţi dai seama, chiar e anul 650!". Nu era nicio eroare. Prima notă despre vlahi apărea cu aproape o mie de ani mai devreme decât în orice alt document! "

"Pasajele despre vlahi, spre deo­sebire de alte lucruri studiate, erau consistente şi se vedea că tema îl preocupase pe Badurina în mod spe­cial, de parcă ar fi vrut dinadins să aducă argumente pentru vechimea lor. Drept dovadă, un pasaj din expli­caţia etimologică a numelui vlah răsturna încă o dată istoria. Pe lângă anul 650, mai apărea încă un an legat de prezenţa vlahi­lor: "Schymnus din Chio (a murit în 378 înainte de Hristos), care i-a scris şi Regelui Nico­medes al Bitiniei, a descris coasta Adriaticii. El a menţionat, ca şi Pomponius şi Plinius şi Stra­bon, un sin­gur popor în Adriatica: Olsi, care trăiau de la Senj, în toată Dalmaţia. Aceşti oameni (Olsi) obişnuiau să fie păstori. Mai târziu, Olşii au primit numele de Vlahi."
Aşadar, prezenţa vlahilor şi a descen­den­ţilor lor pe malurile Adriaticii cobora, de fapt, de la 1655, undeva în jurul anului 370 înainte de Hristos! Cu două mii de ani înaintea ori­cărei alte menţiuni cunos­cute până atunci! Toate intuiţiile echipei noastre, de reporteri idealişti şi scormonitori se adevereau: istro-românii şi morlacii nu veniseră aici abia în secolul 14, ci ei erau doar ulti­mele rămăşiţe ale unui mare şi vechi popor, ce stă­pâ­nise o mare parte a Europei, aşa cum dovedesc şi hăr­ţile vechi, pe care numele localităţilor ce derivă din "vlah" sunt majo­ri­tare."

http://www.formula-as.ro/2014/1139/vlahii-de-pe-coastele-adriaticii-122/un-document-care-schimba-istoria-cronica-franciscana-de-pe-insula-rab-18399

Anonim spunea...

pai da, ar trebui sa incepem sa punem osul la treaba si sa adunam tot ce se poate despre valahii din intreaga Europa, ca sa putem scrie istoria INTREAGA a marelui nostru Neam. Incet-incet ne vom aduna din cioburi ca sa urcam pe treapta devenirii uitate, de la maidanezi la lupi...sau macar dulai mioritici. Pentru inceput ne putem ascuti coltii in blana acelora care nu ne vor binele.

anonim spunea...

Daniel, n-ar fi posibil sa te gandesti la niste pachete de excursii pe urmele vlahilor, cine stie ce gasim, le ducem si un semn de la noi, unul o carte, altul un ulcior... ceva simbolic. Cam toate tarile din Balcani au frati de-ai nostri, poate ajungem si in Cehia, Polonia. Facem excursiile in capitalele tarilor dar trecem si pe la ai nostri, eventual, gasesti o varianta. Mie imi suna bine, ca tu duci greul!

Pentru tot ce faci, Respect!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! Interesanta ideea...

Anonim spunea...

Frumos ce scrie anonim la 02:52
Echipa Formulei As,a realizat astfel de deplasari in diferite zone unde se afla comunitati ale fratilor nostri,realizand excelente articole...
Poate cineva,undeva...va realiza si un documentar din mai multe episoade,un fel de pelerinaj in toate locurile unde se afla astfel de comunitati pentru a aduce in lumina legatura de suflet care ne tine ancorati la nivel subtil,pe toti cei care purtam in gene mostenirea ancestrala a stramosilor nostri...indiferent de distanta fizica care ne separa,de miile de km...povestea sufletului continua...
Sa-i aducem mai aproape de noi,cei de acasa,pe cei aflati departe...sa vedem obiceiurile pe care le au,sa le vedem porturile si simbolurile pastrate,limbajul folosit si sa le privim chipul luminat de zambet...sa spunem,iata,ei sunt fratii nostri raspanditi dincolo de granita,sa ne bucuram de tot ceea ce ne face mandri ca suntem un neam pastrator de traditii ancestrale...
Sa punem accent pe ceea ce ne uneste in Suflet,nu pe ceea ce ne separa...
Sa scoatem la lumina iubirea care ne uneste si nu frica care ne dezbina...
Tot ceea ce e nesemnificativ va dispare in negura vremii,mai devreme ori mai tarziu...
Tot ceea ce poarta amprenta Spiritului Viu,dainuie tainic in Sufletul colectiv...nu se dezintegreaza,se raspandeste...