Creaţiile mele artistice

marți, 1 februarie 2011

Arheologia interzisă

Cine a descoperit America? Veţi spune, fără urmă de ezitare: Columb. Doar aşa am învăţat la şcoală... Se pare însă că tot mai multe descoperiri arheologice din ultimele decenii atestă vizitarea Americii în trecut de alţi străini veniţi din Europa, Egipt şi chiar din îndepărtata Asie, din China şi Japonia. Astfel de descoperiri pun la îndoială tot ceea ce ştiam despre trecutul celor două Americi, dar şi despre capacităţile de navigare ale strămoşilor noştri, care par să fi fost mai destoinici decât se credea.

Deşi numărul de artefacte "ciudate" scoase la lumină este tot mai mare, o reconsiderare a istoriei este puţin probabilă deocamdată; mai mult, s-au găsit voci care să sustină că se fac eforturi pentru a discredita aceste descoperiri de ultimă oră, astfel încât putem vorbi de o adevarată "arheologie interzisă".


Monede vechi, inscripţii şi vase ceramice au fost găsite pe tot cuprinsul Americilor, iar experţii le-au identificat ca fiind romane sau greceşti. În Texas, la baza unei moviliţe de pământ ridicate în cadrul unui rit funerar indian, au fost găsite mai multe monede romane. Potrivit specialiştilor, mormântul a fost ridicat în jurul anului 800. În 1957, un băieţel a găsit pe un câmp din Alabama (SUA) o monedaă din Siracusa (Sicilia), datând din anul 490 î.Hr. În Oklahoma (SUA), în 1976, s-a descoperit o tetradrahma din bronz din Antiohia (Siria), din anul 63, cu profilul împăratului roman Nero.

În anul 1882, un fermier din Illinois (SUA) a dezgropat o monedă bătută pe vremea lui Antiochus al IV-lea, rege al Siriei în perioada 175-164 i.Hr. Monede "nelalocul lor" au fost găsite şi în America de sud, în Venezuela, iar in Mexic s-au descoperit vase de lut romane.

Relicve subacvatice

Brazilia este o zonă în care se păstrează mai multe inscripţii dăltuite în piatră care conţin frânturi de informaţii despre cei care ar fi călcat pe pământul american. Aproape de Rio de Janeiro, pe un perete de stâncă, la aproape 1.000 m altitudine, se pot citi cuvintele: "Tir, Fenicia, Badezir, primul născut al lui Jethbaal". Inscripţia, presupusă a fi din secolul 9 i.Hr., se găseşte pe o enormă stâncă, ce pare a fi un sfinx, şi este numită Gigantul.

Prezenţa unor navigatori fenicieni pe coastele braziliene este susţinută şi de descoperirea în 1978 a unor vase de teracotă în cursul unor explorări subacvatice în zona Baia di Guanabara. Printre cele 12 artefacte aduse la suprafaţă figurează trei vase de teracotă feniciene, cu o capacitate de 36 litri, aflate azi în custodia marinei militare braziliene. De asemenea, la Parahyba a fost găsit un text mai lung cu caractere feniciene în care se spune: "Suntem fiii lui Canaan din Sidon, orasul regelui. Negustoria ne-a aruncat pe acest tarm, un pământ al munţilor".

Imperiul Roman şi Mexicul

La 72 km de Ciudad de Mexico, în 1933 s-a descoperit o statuetă romană, ce dovedeşte legăturile dintre civilizaţia europeană şi cea pre-columbiană. Realizată din teracotă, măsurând şapte centimetri, statueta înfăţişează un cap bărbos cu o căciulă conică. Tot în Mexic a mai fost găsit, în statul Veracruz, un bust al zeiţei Venus, datat de experţi din perioada romană târzie.

O altă descoperire ciudată este cea a unei păpuşi din lemn şi ceară, pe care apare o inscripţie romană, găsită în aşa-numita "Fântână a sacrificiului", de la Chichen Itza. O dovadă indirectă a prezenţei romanilor în Lumea Nouă a fost descoperită şi în frescele de la Pompei, în Italia, unde au fost identificate reprezentări ale unor fructe specifice Americii de Sud, printre care ananasul.

Piatra runelor din Kensington

Una dintre cele mai enigmatice descoperiri referitoare la cei care au ajuns în America înainte de Columb este aşa-numita "Piatră din Kensington", pe care se găseşte o inscripţie ce descrie călătoria unor nord-europeni spre acel tărâm. Bucata de piatră, care măsoară un metru lungime şi 40 cm lăţime şi este acoperită cu rune, a fost găsită în Minnesota (SUA) de un fermier pe nume Olaf Ohman, în 1898.

În traducere, textul săpat în piatră afirmă: "Opt suedezi şi 22 de norvegieni într-o călătorie de explorare din Finlanda spre vest. Aveam tabăra lângă două insule stâncoase la o zi distanţă spre nord de această piatră. Într-o zi am fost la pescuit. Când ne-am intors acasă am găsit zece oameni plini de sânge şi morţi. AVM (Ave Maria) apără-ne de cel rău. Avem zece oameni pe mare să aiba grijă de vasele noastre, la 14 zile distanţă de această insulă. Anul 1362".

Zece porunci

Decalogul de piatră de la Los Lunas se afla pe Muntele Ascuns din New Mexico (SUA). Bolovanul de bazalt, cântărind între 80 şi 100 de tone, este inscripţionat cu o versiune prescurtată a celor Zece Porunci, cu caractere ebraice printre care apar şi unele litere greceşti. Potrivit unor experţi, inscripţia ar putea avea o vechime de până la 2.000 de ani. Alte analize bazate pe forma caracterelor folosite indică faptul că textul ar fi putut fi scris acum 1.000 de ani, cu mult inainte de descoperirea Americii. Blocul de bazalt era de mult cunoscut indienilor, care numeau locul cu pricina Muntele Misterelor.

Unii cercetători afirmă ca ar putea fi de origine samariteană. O altă piatră cu o inscripţie cu caractere semitice a fost descoperită în estul statului Tennessee (SUA), într-o movilă funerară de la Bat Creek (care se găseşte astazi la Muzeul de Istorie Naturală din Washington). Cele câteva litere alcătuiesc cuvintele "pentru Iudeea", iar caracterele "paleoebraice" utilizate datează din primul sau al doilea secol al erei noastre.

Citadela îngropată

Unul dintre cele mai mari mistere legate de posibila prezenţă a unor vestigii egiptene, conţinând felurite artefacte şi texte scrise cu hieroglife, pe continentul nord-american este cel referitor la un aşa-zis mormânt descoperit în peşterile de la Marele Canion, în Arizona (SUA). În Marele Canion există o citadelă subterană, cu tuneluri săpate în stâncă ce coboară până la 450 metri adâncime.

Principalul tunel dă într-o sală uriaşă din care pornesc, precum spiţele unei roţi, numeroase alte pasaje ce duc în alte încăperi mai mici, în care se găseau arme, instrumente de aramă, dar şi ustensile de gătit şi vase pentru apă. Exista şi o încăpere cu mumii depozitate în scobituri practicate în pereţi. Din nefericire, această relatare nu poate fi nici confirmată, nici infirmată deoarece accesul publicului în zona este strict interzis, din ordinul autorităţilor locale.

Zona a fost explorată în trecut, iar pe hărţi apar menţionate locuri cu denumiri egiptene, cum ar fi Turnul lui Ra, Templul lui Horus, Osiris sau Isis, coincidenţă ce trezeşte multe suspiciuni, cum că acolo ar putea exista într-adevăr vestigii ciudate. Pe de altă parte, în legendele indienilor Hopi există o poveste despre strămoşii care locuiau în subteranele din zona respectivă, o parte din acestia, cei buni, fiind goniţi din adâncuri de cei răi. În august 1914, într-un sit mayaş de lângă Acajutla, în Mexic, au fost descoperite două statuete care, după stil, par a fi egiptene. Barba şi acoperământul de pe capul barbatului par să indice că statueta este o reprezentare a lui Osiris, în timp ce cealaltă o reprezintă, dupa cât se pare, pe Isis.

Asiaticii, în America

Urmele prezenţei asiaticilor pe tărâmuri americane sunt mai puţin numeroase, însă la fel de incitante. Spre exemplu, în 1882 un miner din Columbia Britanică (Canada) a descoperit la o adâncime de peşte şapte metri 30 de monede chinezeşti, din perioada împăratului Huungt, din anul 2600 i.Hr.

Artefacte chinezeşti sunt considerate şi nişte ancore găsite în largul coastelor californiene. În Alaska s-au găsit spade care par a fi de origine japoneză, iar în Ecuador au fost descoperite vase ceramice în stil nipon. Pe de altă parte, în mitologia chineză există legende care povestesc despre călătoria spre o ţară îndepărtată pe nume "Fusang". Totodată, indienii americani au legende despre "casele" de pe apele Pacificului, care ar fi putut foarte bine să fie corăbii antice.
Sursa: AIM

Un comentariu:

  1. da si harta Piri Reis...adica bineinteles ca nu Columb a fost primul...nici nu banuim noi cate lucuri s-au ptrecut acum mii si mii de nai si cum traiau acei oameni..suntem foarte rupti de realitate noi cei din ziua de azi...avem numai bazaconii in cap in legatura cu trecutul nostru

    RăspundețiȘtergere