Universitatea din Toronto i-a acordat premiul John Stewart Bell profesorului român dr. Sandu Popescu, de la Universitatea Bristol din Marea Britanie, pentru contribuţiile aduse in domeniul mecanicii cuantice, scrie CampusNews.
Profesorul Sandu Popescu s-a născut la Oradea şi este primul fizician din lume care a reuşit teleportarea unei particule pe 4 iulie 1997, în laboratoarele Hewlett Packard din Bristol, Marea Britanie.
În prezent Sandu Popescu este profesor de fizică cuantică la Universitatea Bristol şi visiting professor la Mathematics Institute at Berkeley. Cuantica este o ramură a fizicii care studiază comportamentul materiei la nivelul atomic şi subatomic, fenomene pe care fizica newtoniană şi electromagnetismul clasic nu le pot explica.
Premiul John Stewart Bell este administrat de către Universitatea din Toronto, Centre for Quantum Information and Quantum Control şi se acordă pentru cercetări şi aplicaţii în domeniul mecanicii cuantice. Ceremonia de decernare a premiului va avea loc pe 8 august la Toronto.
Sursa: ziarul romanesc
Călătorie înapoi acasă
RăspundețiȘtergereLa doar 26 de ani are o colecție impresionantă de specializări academice, a obținut o serie de burse de prestigiu și a studiat pe 3 continente și în 8 țări. Acum, Eliza Gheorghe se pregătește să-și încheie doctoratul la Oxford și să-și facă bagajele cu destinația acasă, unde vrea să folosească incredibila experiență educațională acumulată pentru a dezvolta o școală de vară.
"De ce vreau să mă întorc acasă ? Pentru că România îmi oferă un lucru unic şi anume sentimentul de a fi acasă, printre ai tăi. Impactul pe care îl putem avea în România este net superior celui pe care îl putem avea într-o ţară străină. România îmi oferă o echipă de prieteni şi colegi plini de energie. Este vorba de oamenii minunaţi alături de care lucrez acum și cu care ştiu că voi munci în următorii 5, 10, 20 de ani".
http://www.ziarulromanesc.net/index.php?option=com_content&view=article&id=680:cltorie-inapoi-acas&catid=40:comunitate&Itemid=79
3 dec. 2011: Petre Ţuţea – 20 ani de la trecerea sa la Domnul
RăspundețiȘtergerehttps://acvila30.wordpress.com/2011/12/02/3-dec-2011-petre-tutea-20-ani-de-la-trecerea-sa-la-domnul/
Petre Ţuţea – Cugetări memorabile
http://www.tutea.ro/Petre%20Tutea%20-%20Cugetari%20memorabile.pdf
bravo acestui minunat roman! pacat ca astfel de romani adevarati sunt imprastiati pe toata suprafata mapamondului...
RăspundețiȘtergerebravo lui !!!!!!
RăspundețiȘtergereCam usurel, din punct de vedere informational, articolul din acest ziar, mult prea usoara definitia FIZICII cuantice (termen corect caci nu exista stiinta "Cunatica"). Cat priveste teleportarea... da, se dau premii pentru a se ascunde adevarul, caci de la 1940 incoace se tot studiaza si experimenteaza. Experimentul Philadelphia se vrea uitat...
RăspundețiȘtergereLamborghini va promova noul model Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale, lansat în această toamnă la Salonul de la Frankfurt, prin intermediul mai multor clipuri şi imagini realizate în această săptămână pe Transfăgărăşan.
RăspundețiȘtergerehttp://www.mediafax.ro/economic/transfagarasanul-locatia-pentru-promovarea-noului-model-lamborghini-gallardo-cum-arata-masina-produsa-in-doar-150-de-unitati-foto-9044567
Andrew Prockter, un englez îndrăgostit de limba română
RăspundețiȘtergere”Andrew e fascinat de dansul popular românesc.
Muzica este foarte rapidă, cu un ritm de o măsură neobișnuită(pentru urechile europenilor din vest), iar dansul este foarte pasional și fizic. De asemenea, coregrafiile și costumele tradiționale sunt impresionante”, povestește Andrew, care practică și dansul popular englezesc - Morris. Despre acesta din urmă, spune că, în comparație cu dansul popular românesc, nu are aceeași conexiune puternică cu obiceiurile rurale.
Dansul e fericire.
Britanicul a descoperit “sârba tradițională” în urmă cu 16 ani, când a întâlnit un grup de dansatori români la un Festival Folcloric ținut în Broadstairs. După tonul voci lasă senzația că a fost dragoste la prima vedere
Pasiunea pentru dansul popular românesc l-a făcut să se alăture grupului de dans popular românesc la Londra - Mărțișorul. Mai face parte și dintr-un grup de dans popular internațional la Borough Green in Kent - Woodvale International Dance Group, care are inclus în repertoriul său dansuri românești, însă nu poate asista la întâlnirile grupului foarte des.
Mai mult, Andrew își dorește să înființeze propriul grup de dans popular românesc, în Eltham. Speră ca grupul să devină un centru al culturii românești, care să nu se limiteze la dans și muzică, ci să exploreze și alte tărâmuri ale acesteia. De asemenea, prin intermediul grupului vrea să-i încurajeze pe viitori membrii englezi să învețe limba română, pe care Andrew o îndrăgește foarte mult și despre care spune că “nu e ușor să o înveți, mai ales în Marea Britanie unde nu prea găsești multe cărți, dicționare, materiale bune”.
http://www.ziarulromanesc.net/index.php?option=com_content&view=article&id=690:andrew-prockter-un-englez-indrgostit-de-limba-roman&catid=46:prim-plan&Itemid=78
În 1985 Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit organizaţiei „Medicii lumii pentru prevenirea războiului nuclear”, ai cărei conducători erau Mihail Kuzin (URSS), Ioan Moraru (România) şi Bernard Lown (SUA).
RăspundețiȘtergereIoan Moraru, născut într-o localitate lângă Mediaş, este singurul român care a obţinut această înaltă distincţie şi care nu şi-a părăsit ţara. Evenimentul, crucial pentru ţara noastră, n-a fost mediatizat şi cinstit cum se cuvine nici atunci, dar nici după 1989.
http://www.ziare.com/cultura/nobel/romani-distinsi-cu-premiul-nobel-si-romani-care-l-au-ratat-1092805
Romani de legenda: Primul pilot din lume care a zburat cu picioarele amputate
RăspundețiȘtergerehttp://www.ziare.com/cultura/documentar/romani-de-legenda-primul-pilot-din-lume-care-a-zburat-cu-picioarele-amputate-1139452
Acești români care au făcut Franța
RăspundețiȘtergerehttp://revistacultura.ro/nou/2011/10/acesti-romani-care-au-facut-franta/
Primul român decorat de către Regina Elisabeta a II-a
RăspundețiȘtergereGeorge Iacobescu a fost decorat de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, într-o ceremonie în care mai multe personalităţi britanice ce s-au remarcat pe parcursul anului 2011 au primit distincţii şi titluri onorifice.
http://www.ziarulromanesc.net/index.php?option=com_content&view=article&id=752:primul-roman-decorat-de-ctre-majestatea-sa-regina-elisabeta-a-ii-a-&catid=40:comunitate&Itemid=79
CERN oferă internshipuri şi programe de cercetare pentru studenţi
RăspundețiȘtergereStudenţii români au ocazia de a se înscrie şi a lucra în una din cele mai cunoscute organizaţii mondiale de cercetare. Astfel, pentru anul 2012, Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară oferă studenţilor posibilitatea de a accesa mai multe programe de formare şi de a începe o carieră în domeniul ştiinţei.
http://startub.unibuc.ro/2012/01/cern-ofera-internshipuri-si-programe-de-cercetare-pentru-studenti/
Un elev român aflat în ultimul an la un liceu din Statele Unite a reuşit să-i uimească pe americani. Tânărul a obţinut scorul maxim la examenul de admitere la facultate, de 2.400 de puncte.
RăspundețiȘtergerehttp://www.rtv.net/un-elev-roman-uimeste-sua-vezi-performanta-lui_5941.html