CHEVRON (Rockefeller) vor incepe exploatarea GAZULUI DE SIST DIN ROMANIA, prin metoda fractionarii hidraulice. Ne iau gazul si ne ofera cutremure si poluare …
"Daca Rosia Montana vi se parea serioasa, ei bine, asta-i mai mult decat strigatoare la cer! Nu doar ca strainii (oculta doritoare a unei "Noi Ordinii Mondiale") au castigat la licitatie mii de kilometri patrati de pamant romanesc, dar au deja aprobarea pentru distrugerea arealului nostru, sub-teran si supra-teran, contaminarea retelei de ape freatice, provocarea de cutremure artificiale, si toate astea pentru a ne lua o descoperire la moda: gazul de sist,un gaz care se gaseste in straturile adanci de roca (cel putin 4 km adancime).
Dureri in tot corpul, leziuni cerebrale, imbatranirea ultra-rapida a pielii, oxidarea intregului organism.... avem timp doar pana in februarie sa luam atitudine!! Vizionati documentarul de astazi! Dati mai departe! Iesiti in strada sau incepeti boicotarea sistemului la toate nivelele prin nonparticipare nonviolenta la sistemul infect care ne subjuga! Romani uniti-va ! Trebuie nu numai sa ne revendicam drepturile de oameni, nu numai drepturile de cetateni ai unei tari care nu ne mai apartine fiindca ne-am vandut-o aproape in totalitate, ci mai ales drepturile de locuitori ai Planetei Pamant, care Doamne, nu stiu cate mai suporta!..."
Sursa: fymaaa
”Modul în care străinii vor să exploateze resursele naturale ale României este pe punctul de a declanşa un nou scandal. După Roşia Montană, al cărei aur este vizat de canadienii de la Gold Corporation, americanii de la Chevron vor să înceapă, luna viitoare, forările în solul românesc pentru exploatarea gazului din şistul argilos. Chevron a câştigat licitaţiile pentru astfel forări în România în judeţele Bihor, Vaslui şi Constanţa, după ce a depus, în iulie 2010, oferte câştigătoare pentru trei perimetre cu o suprafaţă totală de 2.700 de kilometri pătraţi.
Gazul de şist este noul combustibil vedetă al momentului şi, aparent, România ar avea potenţial în această zonă. Gazele de şist sunt gaze obişnuite, dar care sunt captate în structuri geologice foarte dificil de accesat şi care necesită tehnologii speciale pentru extragere. În România este vorba despre o tehnologie controversată la nivel mondial, numită fracţionare hidraulică, care presupune pomparea de milioane de litri de apă, amestecată cu substanţe chimice care dizolvă rocile, în pământ, pentru a elibera gazele prinse în ele.
„Operaţiunile noastre se concentrea¬ză în două zone: Bârlad şi Dobrogea. Prima sondă de explorare va fi săpată la Bârlad în a doua parte a anului viitor, iar din 2013 avem în plan săparea a opt sonde în Dobrogea“, a declarat pentru ZIARUL FINANCIAR Thomas Holst, country manager pentru România în cadrul Chevron Upstream Europe.
Gazul de şist este noul combustibil vedetă al momentului şi, aparent, România ar avea potenţial în această zonă. Gazele de şist sunt gaze obişnuite, dar care sunt captate în structuri geologice foarte dificil de accesat şi care necesită tehnologii speciale pentru extragere. În România este vorba despre o tehnologie controversată la nivel mondial, numită fracţionare hidraulică, care presupune pomparea de milioane de litri de apă, amestecată cu substanţe chimice care dizolvă rocile, în pământ, pentru a elibera gazele prinse în ele.
„Operaţiunile noastre se concentrea¬ză în două zone: Bârlad şi Dobrogea. Prima sondă de explorare va fi săpată la Bârlad în a doua parte a anului viitor, iar din 2013 avem în plan săparea a opt sonde în Dobrogea“, a declarat pentru ZIARUL FINANCIAR Thomas Holst, country manager pentru România în cadrul Chevron Upstream Europe.
Ecologiştii şi cetăţenii obişnuiţi sunt însă îngrijoraţi de pericolele la adresa mediului pe care procedura le implică. Ei susţin că s-ar putea ajunge la o poluare a apei freatice, având consecinţe dezastruoase asupra sănătăţii consumatorilor şi agriculturii. Există deja precedente cum ar fi Franţa, care a interzis producţia de gaz de şist pe teritoriul său, sau chiar SUA, care sunt în curs de modernizare a procedurii. În statele americane New York şi Pennsylvania oamenii care locuiesc aproape de astfel exploatări s-au înregistrat dând foc la apa de robinet contaminată cu gaz metan.
De asemenea, politica energetică a Marii Britanii este zguduită după ce operaţiunea experimentală de extragere a gazelor naturale din plăcile de şist din Lancashire a fost oprită, sub suspiciunea că ar declanşa cutremure, după ce mai multe mişcări seismice de mici dimensiuni au fost înregistrate în zonă.
Chiar şi vecinii bulgari au obţinut, la începutul acestui an, după proteste de stradă, interzicerea unor astfel de exploatări, după ce în iulie guvernul bulgar a încheiat un acord, tot cu firma americană Chevron, pentru explorarea gazului de şist în regiuni extinse din nord-estul ţării. Parlamentul bulgar a adoptat, în urmă cu o săptămână, o decizie ce interzice complet exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică pentru o perioadă de timp nelimitată iar guvernul de la Sofia a retras companiei americane licenţa de explorare.
Mai mult chiar, în Bulgaria a fost programată pentru ieri o actiune de protest, în faţa Ambasadei României din Sofia, împotriva activităţii de exploatare a gazului de şist din România. „Sperăm ca ne vor auzi mai mulţi români şi că vom lupta împreună împotriva acestui pericol. Este o situaţie urgentă, fiindcă începerea extracţiei prin fracturare este planuită în februarie şi dacă va începe, nu va mai putea fi oprită! Problema este că românii nu sunt deloc informaţi cu privire la această situaţie gravă. Este nevoie de oameni care să ia atitudine şi în România! Dacă exploatarea gazelor din şisturi va fi permisă în România, munca noastră a fost în zadar“, a declarat Mariana Christova de la Universitatea Tehnică din Sofia.”
SURSA: http://ziarero.antena3.ro/
Din fericire exista si romani constienti de aceste aspecte care culmea, mai si protesteaza! WOW! Cine sunteti voi oameni buni si spuneti sincer ce ati facut cu romanii care protesteaza?!? :P
Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro
http://www.youtube.com/watch?v=U01EK76Sy4A
RăspundețiȘtergereE timpul sa luam atitudine!
Ce mai vor si astia , vor sa ne distruga complet, sa vina la mine acasa sa extraga biogaz din closetul meu , il dau gratis, astept oferte din strainatate.
RăspundețiȘtergereTrebuie semnată petiția împotriva exploatării gazului, pe www.petitieonline.com .
RăspundețiȘtergereDoina
Este o situatie foarte grava. Oare ce mai vor masonii de la noi ? Vor sa suga si ultima bogatie din tara noastra. Mi-ai stricat ziua cu astfel de veste :)
RăspundețiȘtergereImi pare rau ca ti-am stricat ziua. Sunt lucruri pe care trebuie sa le cunoastem inainte de a fi prea tarziu. Altfel vom avea toate zilele stricate...
RăspundețiȘtergereMULTUMIM TARE MULT DLE DANIEL PT. TOT CEEA CE FACETI PT NOI, PT.TARA. IMI SUNTETI TARE DRAG [AM PROBABIL VARSTA MAMEI DVS]ASA CA DATI-MI VOIE SA VA SARUT PE SUFLET. ACUM NE-ATI AVERTIZAT, DAR NOI NU AVEM PARGHIILE DE ACTIONARE ;O SA CAUT ADRESA INDICATA DE DOINA PT A SEMNA. SUNT TERIBIL DE INDIGNATA IN PRIVINTA MODULUI CUM SE PROCEDEAZA [PE ASCUNS]. TREBUIE NEAPARAT OPRITI!!!!!GUVERNANTILOR TREZITI-VA!!!
RăspundețiȘtergereBucuros sa fiu de folos...
RăspundețiȘtergerehttp://www.cotidianul.ro/prof-ioan-piso-basescu-se-poarta-de-parca-ar-avea-interese-materiale-legate-de-proiectul-de-la-rosia-montana-171923/
RăspundețiȘtergereDa, trebuie sa-i oprim, sa semnam petitiile si sa iesim in strada. E foarte important sa le tinem piept. Oooofff... Doamne ajuta!
RăspundețiȘtergerehttp://www.petitieonline.com/nu_vrem_exploatarea_gazelor_de_sist_in_romania_prin_fractionare_h
A 2-a parte a anului cind anume? Inainte cu putin sau inainte cu si mai putin timp pina la distrugerea tarii? Sa se grabeasca pentru ca aici va fi tambalau mare in tara asta si Chevronul asta trebuie se plaseze inaintea prietenilor razboinci. Acum ma intreb daca e mai bine sa ne omoare incet si perfid prin exploatari si abuzuri asupra tarii sau rapid si pe fata prin cotropirea noastra intr-o buna zi, cine sta linga Deveslu are loc mai in fata la eutanasiera poporului. Daca omori un om e o crima,cind reusesti sa omori in masa locuitorii unei tari (adica pe cei care nu s-au dat dusi afara din tara) ca sa ii inlocuiesti , se cheama strategie. Ramine de vazut daca strategia militara cistiga inaintea celei economice.Inca mai traim traim...
RăspundețiȘtergereAm trimis email la toti cunoscutii; sper ca desi suntem in feb se mai poate face ceva...... :(
RăspundețiȘtergereFederatia Galactica a Luminii a cerut permisiunea pamantenilor de a incepe arestarile conducatorilor din umbra ai Planetei/illuminati, care va deschide poarta pentru dezvaluire, contactul cu familia noastra de lumina si inceputul unei noi perioade in istoria pamantului. Acceseaza lin-kul si semneaza petitia. Nu este necesar sa mentionati tot numele. Fiecare semnatura poarta o energie proprie si este suficient acest lucru pentru ea. Este foarte important si urgent !!. pentru a nu interfera cu liberul arbitru, Federatia Galactica a Luminii cere mandatul nostru pentru a interveni. Termenul dat de divinitate pentru dezvaluire a trecut , iar cei care conduc planeta nu au facut nimic in acest sens, asa ca Federatia poate actiona in mod legitim, mai ales ca ultimele miscari ale guvernului din umbra sunt foarte periculoase si grave, iar cele mai importante sunt : declansarea fortata a unui razboi devastator cu Iranul si cenzura totala a internetului, prin instaurarea unui guvern mondial de control de tip fascist.
RăspundețiȘtergereThe Galactic Federation of Light has requested the permission of the people of our world to begin arrests of members of the Cabal/ Illuminati, which will open the door to open contact with our family of light and the beginning of a new age of freedom, peace and prosperity for every being on the planet. Please follow the link and sign our petition. You do not need to leave your full name.
http://www.thepetitionsite.com/1/galactic-federation-of-light-permission-to-arrest-members-of-the-cabal-illuminati/
Cea mai buna solutie este iesitul in strada si greva foamei in grup !!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereImi pare rau sa va spun ca cei care scriu astfel de articole sunt ziaristi care nu stiu nimic legat de exploatarea zacamintelor de petrol si gaze. Sunt inginer de foraj extractie si vreau sa ma intelegeti ca nu exista niciun pericol la exploatarea gazului de sist. Aceste gaze se afla cantonate in roci fara permeabilitate (adica nu au pori care sa comunice permitand astfel curgerea fluidelor cum sunt argilele, marnele), iar ca sa poata fi extrase este necesara fisurarea (nu "fractionarea") hidraulica a rocii rezervor, fisurare care se face de fapt prin presarea (la presiuni mari) unui lichid care are in compozitie si un material de sustinere (nisip)care are rolul de fapt sa mentina fisura creata in strat si sa permita totodata curgerea gazelor in gaura de sonda. Procedeul de fisurare hidraulica se foloseste in prezent la majoritatea zacamintelor de titei si gaze pentru a imbunatatii curgerea respectiv pentru a creste debitele de productie. Metoda de fisurare este de fapt folosita de foarte mult timp si are ca cresterea productiei.
RăspundețiȘtergereDaniel eu sunt un fan al tau si te admir sincer pentru tot ce scrii si faci, dar astfel de articole pentru cineva care este de specialitate par ridicole
Multumesc, toate cele bune
D-le Virgil
RăspundețiȘtergere1.Nu aveți dreptate să ne învinuiți pe noi cei care am scris aici și pe dl. Roxin,
fiindcă tragem un semnal de alarmă despre ce se poate întâmpla dacă...
2.Chiar așa să fie cum spuneți dv. că nu este nici un pericol, alarma tot există; de ce nu putem fora noi și trebuie să vină alții să
ne „ ajute ”?
De ce tot timpul se vorbește de alții și nu de noi ?
De ce nu veniți dv. specialiștii să vă spuneți punctul de vedere și nu doar să reproșați unora că nu e corect ce scriu?
Până când veți sta retrași și veți lăsa loc străinilor să facă ce vor în țara noastră ?
De ce nu vă arătați patriotismul așa cum îl fac oamenii simpli sau vă este rușine cu acest lucru ?( de fapt e cam demodat acest lucru , nu-i așa ? )
Îmi cer scuze dacă am fost cam aspră, dar poate așa ne vom trezi cu toții și vom realiza că nu mai este timp de pierdut cu tot felul de vorbe goale și că trebuie să facem totul cum putem mai bine ( fiecare în domeniul lui )ca să scoatem țara din această groapă săpată de nevrednicii și vremelnicii conducători trădători ai acestei țări.
http://www.youtube.com/watch?v=9OGu2ylErNk
RăspundețiȘtergerehttp://www.gaslandthemovie.com/whats-fracking
solutii:se pot trimite informatiile din mesaj prin e-mail tuturor firmelor din zonele care pot fi afectate,care se folosesc de apa [firme de sucuri,lapte,apa imbuteliata,etc ].Simplu,nu?
NE IAU GAZELE ŞI NE OFERĂ CUTREMURE ŞI POLUARE
RăspundețiȘtergereModul în care străinii vor să exploateze resursele naturale ale României este pe punctul de a declanşa un nou scandal. După Roşia Montană, al cărei aur este vizat de canadienii de la Gold Corporation, americanii de la Chevron vor să înceapă, luna viitoare, forările în solul românesc pentru exploatarea gazului din şistul argilos. Chevron a cîştigat licitaţiile pentru astfel de forări în România în judeţele Bihor, Vaslui şi Constanţa, după ce a depus, în iulie 2010, oferte cîştigătoare pentru trei perimetre cu o suprafaţă totală de 2.700 de kilometri pătraţi. Gazul de şist este noul combustibil vedetă al momentului şi, aparent, România ar avea potenţial în exploatarea acestuia.
Gazele de şist sînt gaze obişnuite, dar care sînt captate în structuri geologice foarte dificil de accesat şi care necesită tehnologii speciale pentru extragere. În România este vorba despre o tehnologie controversată la nivel mondial, numită fracţionare hidraulică, care presupune pomparea de milioane de litri de apă, amestecate cu substanţe chimice (compoziţia este secretă), care dizolvă rocile, în pămînt, pentru a elibera gazele prinse în ele. Operaţiunile noastre se concentrează în două zone: Bîrlad şi Dobrogea. Prima sondă de exploatare va fi săpată în Bîrlad în a doua parte a anului 2012, iar din 2013 avem în vedere săparea a 8 sonde în Dobrogea”, a declarat pentru Ziarul Financiar” Thomas Holst, country manager pentru România în cadrul Chevron Upstream Europe. Cetăţenii români care cunosc cîte ceva despre acest procedeu şi ecologiştii sînt îngrijoraţi cu privire la pericolele la adresa mediului pe care procedura le implică. Ei susţin că s-ar putea ajunge la o poluare a apei freatice, avînd consecinţe dezastruoase asupra sănătăţii consumatorilor şi agriculturii. Terenul ar putea deveni un deşert.
Există deja precedente
RăspundețiȘtergereŞi în Franţa s-a încercat exploatarea gazelor de şist. La început populaţia a fost bombardată cu reclame mincinoase la posturile TV şi Radio, de genul: Franţa este bogată” şi Are bogăţii nedescoperite”, culminînd cu îndemnul Haideţi să exploatăm gazele de şist”. Totul a durat pînă cînd francezii au aflat adevărul. Au lăsat deoparte toate beneficiile vieţii: celebrele brînzeturi, vinul şi viaţa amoroasă şi au ieşit în stradă. Cu zecile de mii. Au ştiut ce să ceară guvernanţilor: interzicerea exploatării gazelor de şist. Sub presiunea străzii, Legislativul a aprobat Legea 835/2011, interzicînd exploatarea gazelor de şist. Însă s-au împotrivit puternicele companii petroliere, care aveau licenţă pentru exploatarea acestor gaze, plătind sume colosale. Şi au început să bombardeze Parlamentul şi Guvernul cu zeci de rapoarte, care subliniau necesitatea şi beneficiile pentru ţară a exploatării gazelor de şist. În această situaţie, parlamentarii au avut o idee strălucită, pe care au transpus-o în practică, transmiţînd companiilor respective următoarele: Dragile noastre companii petroliere, nu vă interzicem să exploataţi gazele de şist. Doamne fereşte! Puteţi purcede oricînd că, deh, Franţa este bogată şi este o ţară liberă cu atît mai mult cu cît v-am şi dat licenţe pentru asta. Interzicem însă numai un singur lucru: extragerea lor prin fracturare hidraulică”. M-am amuzat copios cînd mi-a fost tradus întregul text din franceză, ajungînd la concluzia că aceste companii erau invitate să extragă gazul de şist prin orice metodă mai puţin prin fracturare hidraulică. Guvernanţii francezi au acţionat deosebit de inteligent. Au obligat companiile respective ca, în termen de 2 luni, să prezinte tehnologii complementare de extracţie. Cum acestea nu există, în mod foarte elegant şi legal, le-au fost retrase licenţele, Franţa devenind primul stat din lume care a interzis prin lege fracturarea hidraulică pentru exploatarea gazelor de şist. O astfel de diplomaţie, pusă în slujba poporului, nu poţi decît să o admiri Explorarea gazului de şist prin fracturare hidraulică a fost interzisă şi în partea de Nord-Vest a Angliei, după ce au avut loc două cutremure provocate de operaţiunile de fracţionare de la exploatarea Preese Hall, Blackpool.
Iar operaţiunea experimentală de extragere a gazelor naturale din plăcile de şist din Lancashire a fost oprită, sub suspiciunea că ar putea declanşa cutremure, după ce mai multe mişcări seismice de mici dimensiuni au fost înregistrate în zonă Cînd premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că ţara sa nu va permite exploatarea gazului de şist, în acest sens fiind întocmit un moratoriu, Statelor Unite au început presiunile. Mai întîi, la Sofia a fost trimis, chiar de către secretarul de Stat american, Hillary Clinton, Richard Morningstar trimis special pentru Eurasia în domeniul energiei. Însoţit de o întreagă echipă de experţi, el a prezentat părţii bulgare cele mai avansate tehnologii de exploatare a zăcămintelor de gaze. Însă aceştia nu au cedat. În această situaţie, la scurt timp, chiar madam Hillary Clinton a efectuat o vizită de cîteva ore pentru a-i convinge pe liderii bulgari. În cadrul discuţiilor cu autorităţile bulgare a abordat colaborarea în domeniul militar, situaţia din Orientul Mijlociu, progresele realizate de Bulgaria în domeniul Justiţiei şi drepturile romilor. Bomba a venit în cadrul Conferinţei de Presă comune, cînd premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că ţara sa va menţine moratoriul asupra exploatării gazelor de şist: Am subliniat că protecţia mediului şi menţinerea naturii noastre într-o stare bună pentru generaţiile următoare se află pe primul loc. De aceea, şi moratoriul impus asupra exploatării gazelor de şist va rămîne pînă cînd societatea nu va fi convinsă că această tehnologie este sigură şi nu pune în pericol mediul”. Premierul bulgar a mai afirmat că abordarea sa este aceeaşi, indiferent dacă este vorba de exploatarea gazelor de şist sau de energia nucleară. Dacă aş fi fost convins că proiectul pentru construirea unei centrale nucleare la Belene este unul sigur, rentabil din punctul de vedere economic, şi că centrala nu va fi închisă peste 10 ani, aşa cum s-a întîmplat cu 4 reactoare de la Kozlodui, aş fi semnat chiar astăzi pentru continuarea lucrărilor de construcţie”, a spus Borisov.acde
RăspundețiȘtergere. El a explicat în acest fel de ce proiectul este îngheţat de mai bine de 2 ani şi jumătate. Bulgaria joacă ping-pong cu marile puteri”, titrează Standart“. La cîteva minute după ce avionul doamnei Clinton a decolat de pe Aeroportul din Sofia, 3 miniştri bulgari au plecat la Moscova. Este vorba de vicepremierul şi ministru al Finanţelor, Simeon Diankov, ministrul Economiei şi Energiei, Traicio Traikov, şi cel al Transporturilor, Ivailo Moskovski. Ceea ce leagă cele două vizite este faptul că în centrul discuţiilor se află subiectele energetice. La Sofia, Hillary Clinton a îndemnat la limitarea dependenţei Bulgariei de Rusia în domeniul energetic, în timp ce, la Moscova, ministrul Traikov se va întîlni cu Serghei Şmatko, ministrul rus al Energiei. Cei doi vor discuta marile proiecte comune în acest domeniu, cum ar fi centrala nucleară de la Belene şi gazoductul South Stream”, scrie publicaţia. Mai mult, la 18 ianuarie, Parlamentul a votat cu 166 voturi pentru şi 6 împotrivă interzicerea folosirii tehnologiei de fracţionare hidraulică inclusiv în apele teritoriale ale Mării Negre Bulgarii ne-au avertizat în acest sens. Au manifestat chiar în faţa Ambasadei României de la Sofia pentru ca guvernanţii noştri să interzică exploatarea gazului de şist prin fracturare hidraulică. Mariana Cristova, de la Universitatea Tehnică din Sofia, a spus: Sperăm că ne vor auzi mai mulţi români şi că vom lupta împreună împotriva acestui pericol. Este o situaţie urgentă, fiindcă începerea extracţiei prin fracturare este plănuită pentru februarie şi dacă va începe, nu va mai putea fi oprită! Problema este că românii nu sînt deloc informaţi cu privire la această situaţie gravă. Este nevoie de oameni care să ia atitudine şi în România. Dacă exploatarea gazelor din şisturi va fi permisă în România, munca noastră a fost în zadar”.relaltp
RăspundețiȘtergereNoi nu ne luăm după ei
RăspundețiȘtergerePe 17 ianuarie 2012, şeful Agenţiei Nationale pentru Resurse Minerale, Alexandru Pătruţi, a declarat că România nu va lua exemplul Bulgariei şi nu va interzice folosirea fracţionării hidraulice pentru extragerea gazelor de şist. Chevron va începe anul acesta lucrările de explorare în Dobrogea. Din 2013 avem în plan săparea a 8 sonde în Dobrogea”, a declarat Thomas Holst, manager pentru Romania în cadrul Chevron.
Iată zonele din România programate pentru exploatarea prin fisurare hidraulică: * Bîrlad (Vaslui); * Curtici (Arad); * Crai (Timiş); * Voivozi (Bihor); * Periam (Timiş): * Măcin (Tulcea); * Tria (Bihor); * Biled (Timiş): * Babadag (Tulcea); * Băile Felix (Bihor); * Păuliş (Timiş); * Capidava (Constanţa); * Tulca (Bihor); * Pariaş (Timiş); * Eforie (Constanţa); * Adea (Arad); * Buziaş (Timiş); * Costineşti (Constanţa); * Vama Veche (Constanţa); * Adamclisi (Constanţa).
TEODOR FILIP Sursa: Tricolorul
Pentru dl. Virgil
RăspundețiȘtergereAm luat acest articol din ziarul
„Tricolorul ” pentru a vedea toți oamenii care sânt interesați de acest lucru , că și alte publicații dezbat subiectul acesta și nu e chiar de bine.
Dacă dl. Virgil poate să comenteze, este foarte bine fiindcă așa, știm și noi în ce ape ne scăldăm.
Pentru utilizatorii acestui site: vă rog să citiți articolul despre gazele de șist din „Tricolorul ”și vedeți dacă este vreun pericol sau nu.
RăspundețiȘtergereÎl rog și pe dl.Virgil să-și spună părerea.
Doina.