După ce criza economică a zdruncinat întreaga lume, prăbuşind mari
economii pe plan mondial, s-a simţit nevoia mai mult ca niciodată de
existenţa unor instituţii care să ofere sprijin financiar statelor
aflate în dificultate.
FMI şi Banca Mondială - instituţii create după cel De-al Doilea Război Mondial, au fost depăşite de situaţie, iar super-puteri precum China, Rusia sau India vor să devină independente de presiunea SUA şi a aliaţilor europeni.
FMI şi Banca Mondială - instituţii create după cel De-al Doilea Război Mondial, au fost depăşite de situaţie, iar super-puteri precum China, Rusia sau India vor să devină independente de presiunea SUA şi a aliaţilor europeni.
Conform unui raport ONU din 2014, țările BRICS sunt responsabile pentru cea mai mare parte a creșterii economice globale de după criza din 2007-2008. Numai faptul că aceste țări, care încă sunt în curs de dezvoltare, au rezervele financiare necesare pentru a pune pe picioare o alternativă la FMI este un motiv destul de bun să o facă, consideră cei care au scris raportul.
Crearea Noii Bănci de Dezvoltare va da puterea necesară statelor BRICS pentru a avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește dezvoltarea arhitecturii financiare globale.
Astfel, pentru a scăpa de sub dominaţia SUA şi a Europei, statele BRICS vor să îşi declare independenţa financiară, sătule "să nu aibă niciun cuvânt de spus în ceea ce priveşte deciziile FMI şi BM, decizii influenţate de America şi puterile Europei", scria Mark Weisbrot, analist financiar de la Washington.
Cine va pompa bani în noua instituţie financiară?
Potrivit raportului mai sus menţionat, China este motorul acestei instituţii. Ea va aduce cea mai mare parte din bani: 41 de miliarde de dolari, Brazilia, India şi Rusia vor contribui cu câte 18 miliarde de dolari, iar Africa de Sud va asigura 5 miliarde de dolari.
Planul este ca aceşti bani să rămână în rezerva fiecărui stat, dar, în caz de nevoie, aceste fonduri să fie destinate către statele partenere aflate în nevoie.
Pe lângă misiunea de susţinere financiară, această instituţie vizează şi lansarea unor proiecte de infrastructură şi ecologice, pentru ţările aflate în curs de dezvoltare, dar analiştii consideră că aceasta este o sabie cu două tăişuri, deoarece banii ar putea fi cheltuiţi mult prea uşor de state care nu au experienţă în astfel de proiecte.
Însă principala pârghie care va pune în mişcare această instituţie financiară a fost descrisă de preşedintele Rusiei: "Va fi o unealtă puternică de prevenire a noilor dificultăți economice și va stabili bazele pentru schimbări macroeconomice majore”.
Dacă ar fi să analizăm dincolo de aceste cuvinte, preşedintele rus vrea să îşi asigure un drum liber de America şi Europa, vrea să schimbe noua ordine mondială, în fruntea căreia se află de atâta timp SUA, iar Rusia este vectorul care va genera schimbări majore pe plan economic.
Sursa: http://www.antena3.ro/economic/biz-news/rusia-si-china-unite-intr-un-proiect-fara-precedent-vladimir-putin-vrea-sa-schimbe-ordinea-mondiala-261446.html
16 comentarii:
se fac in acest asa-zis articol afirmatii complet imbecile gen "superputeri" care "vor sa isi declare independenta financiara", in contextul in care vorbim de China si Rusia care nu au fost niciodata dependente financiar.
Domnule Roxin, ati preluat un articol tendentios care face propaganda binefacatoarei "maici rasia" in conditiile in care Romania a patimit destul din cauza bunei maici iar acest entuziasm(?) va fi judecat de altii intr-un anumit context. Dusmanii nu va lipsesc, dupa cum stiti.
Cred ca unii dintre noi ar trebui sa fie ceva mai retinuti in preluari, uneori, pentru a nu-si cheltui din credibilitate, fiindca aceea trebuie investita in altceva, in ceea ce ne intereseaza direct si ne este aproape.
Stirile ultimelor zile pe care posturile tv le minimalizeaza si intre care nici un analist nu face vreo conexiune:
1. Liderii UE nu au ajuns la un acord pt. valul 3 de sanctiuni, ca urmare prima nava franceza va fi livrata rusilor.
2. Rusii au inceput sa traga cu antiaeriana si artileria de peste granita in Ucraina.
Ca sa vezi coincidenta!
,Alexandru
Cei care doresc sa Vada, sa Cunoasca si sa Constientizeze o alta cale la aceste Sisteme de inrobire a Omului, vizitati:
http://www.proiectulvenus.ro/
http://www.thevenusproject.com/
Adevarul (de subt oki) nostrii
Haarp Cord - Lacunele Istoriei
http://www.youtube.com/watch?v=Z7jUTUSBTks
Brics, FMI, Banca Mondiala sau care o mai fi sunt institutii create de puterea banului care este ochiul dracului. Aceeasi putere malefica. Omul de rand a fost este si va fi un neputincios in fata oricarei structuri de acest fel. Omul de rand nu va beneficia nicicum de pe urma acestor fonduri, indiferent ca vin de la Brics sau Fmi sau alte organizatii. Omul de rand este sclavul permanent, creat special pentru munca si reproducere. El nu trebuie sa-si puna intrebari sau sa evolueze spiritual.
multi privesc la cutia cu maimuzte si minciunele, zisa si tembelizor, molfaind la snaksuri si band bere, vorbind cu gura plina , improscand cu precipitatii si suduind pe toti cei care indraznesc sa-i contrazica referitor la tot ceea ce se spune pe sticla,dandu-se judecatori, avocati sau experti in politica, multi jurand cu mana pe inima sa-i casapeasca pe rusi ca-s neam prost si-i asupresc pe bietii ucrainieni , aplaudand fiecare bomba cazuta peste paestinieni, ca bine le fac , mama lor de urati, far a gandi macar ca si ei pot fi pusi in aceeasi situatie! fac planuri vecinilor si caselor altora , injura guvernul ca nu le da pomeni mai multe ,asteapta cu sufletul la gura canmpaniile electorale ca sa li se dea ... orice, pomeni sa fie !in rest burta plina, televizorul, bautura si barfa !mi sila de astfel de specimene !
Directorul Teatrului Masca din București, Mihai Mălaimare, a postat un mesaj interesant pe pagina sa de Facebook, mesaj cu care rezonez și pe care vă invit să-l citiți.
”Citesc cu interes cartile lui Eugen Delcea si consider si eu ca Dacia preistorica a lui Densusianu este ” biblia sufletului romanesc”. Asa este, asa trebuie sa fie, prea multe semne ma indeamna sa cred acest lucru. Si, de foarte buni ani, mai exista unul cat se poate de neindoielnic: prea multi ticalosi, prea multi tradatori de neam, prea multi vanduti, prea multi nemernici, prea multi diavoli salasluiesc intre noi, incearca sa ne curme gandirea, credinta si viata. Acesta mi se pare cel mai plauzibil argument ca traim in Romania – Dacia – Gradina Maicii Domnului, ca Densusianu avea dreptate si ca, daca acum nu ne putem inca impune vointa intru apararea drepturilor noastre sfinte, macar sa incercam sa fim mandri fie si in sufletul nostru ca suntem urmasii celor care au faurit civilizatia umana asa cum este ea cunoscuta. De foarte multa vreme, de la tradarea care a facut sa cada Sarmisegetuza, deasupra noastra pluteste un nor intunecat de ura, neintelegere si dezbinare. Cand ploua pacla aceasta se scurge in pamant si iarba este mai verde si cerul este mai albastru decat oricand. Asa va fi si viitorul acestei tari!”
http://www.dantanasa.ro/mihai-malaimare-traim-in-romania-dacia-gradina-maicii-domnului-prea-multi-ticalosi-prea-multi-tradatori-de-neam-incearca-sa-ne-curme-gandirea-credinta-si-viata/
Amice ai dreptate să te simți cum zici, dar tu ce faci cu ce te ocupi?
Aici credeam că se vorbește despre o clasă de oameni care au o influenta asupra noastră direct sau indirect, adică la subiect.
Nu știu dacă trebuie să te gândești la exemplele negative, ci încearcă să găsești la cele bune. Uită prima întrebare. Salutare.
Băi ce nasol e să dormi două zile în mașină și sa faci 3600 de km în 53 de ore, îmi ziceam eu de ultima mea experiență. Totuși știu ca nu-mi pică nici o racheta sau obuz în cap.
Gândesc că dacă mă împrumut la Putin o sa fie mai ușor de plătit grajdul de care am nevoie. Dacă îmi trag unul automatizat care să mulgă oile singure și după aceea să le dea și de mâncare. Atunci m-as apuca de alt business și m-as numi ciobanul de la oi afacerist.
Gând de pace la sărmanii gazari din Gaza.
Chiar daca e vorba de un articol preluat, cititi si Vocea Rusiei ca sa stiti si parerea contrara celor care se vehiculeaza in mass media din Romania. Astep ziua in care mass media isi va arata adevaratele carti pe masa si vom vedea cat de manipulati am fost. Mass media nu e informare in zilele noastre, este propaganda. Adevarul trebuie citit printre randuri. In articolul de fata se spun anumite adevaruri. Rusia e printre putinele tari care lupta cu o mafie globala extrem de bine organizata, care din tara noastra au facut un pasalac si dupa 25 ani de la revolutie am ajuns din nou un stat fanariot. Nu ne plac rusii ca ne-au calcat in picioare si ne-au impus un sistem in care orataniile din gradina ta erau ale lor si toti eram colectivizati. Dar ne plac americanii care cu zambetul pe buze ne intind flori si in numele democratiei te fac dator prin sistemul bancar.
Pt. Vlad de la 25 iulie 2014, 12:14
Mare dreptate ai!
,Alexandru
suntem prea putini cei care "stim adevarul".Realitatea o vor afla nepotii nostri.
Sa fim seriosi, realitatea este cea pe care o percepe oricine are mintea limpede, detaliile mai putin conteaza. Intre tari nu exista prietenii, doar interese. Asa a fost de cand lumea, nimic nou.
Atata timp cat nu vom fi destui care sa luptam cu adevarat, nu avem cum sa ne luam tara inapoi. Ii putem intarzia, putem castiga batalii minore, dar atat. Vremurile s-au schimbat, insa fara perseverenta nu se poate face nimic. Fara o trezire a constiintelor, fara ca fiecare dintre noi sa faca ceva, degeaba ne manifestam zgomotos pe net. E vorba de o credinta, iar credinta nu e ceva facultativ. Comoditatea de a ramane in acelasi loc nu inseamna perseverenta. E nevoie sa crestem nestiut, ca voinicul din poveste, avem nevoie de flexibilitate si impact.
Sal
Acest topic este inca un pas spre globalizare. Nu are nici un rost sa discutam pt ca vizeaza aceeiasi agenda. NU EXISTA BUNI SAU RAI. Totul este o cacialma mai ales cand este vb de BANI.Bani inseamna sclavie si.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WdSAcJZMrkg
Mungu =retard conform unei explicatii
Si mongolii se mindresc cu Ginghis KHAN,daca intelegem noi romanii poate odata si odata ajungem sa nu mai putem sa ne iubim dusmanii si tradatorii
Trimiteți un comentariu