Cometa Halley se va întoarce în această lună şi va trece pe lângă Terra, după aproape 30 de ani de la ultima sa vizită.
Astfel, pe 21 şi 22 octombrie, Pământul se va intersecta cu rămăşiţele
cometei Halley. În drumul lor prin sistenul solar, cometele lasă în urmă
„o coadă” de rămăşiţe, cu care planeta noastră se intersectează
periodic.
Particulele din coada cometei vor intra în atmosfera terestră, dar
specialiştii precizează că nu există niciun pericol, pentru că aceste
particule sunt mici cât un fir de nisip.
Ele vor arde în atmosferă, la peste 60 de km altitudine, astfel că vom
vedea o ploaie de meteori. Este vorba de Orionide, care pot fi văzute
după miezul nopţii de 21/22 octombrie. În această noapte puteţi vedea
chiar şi 25 de meteori pe oră.
Şi planeta Marte va fi vizitată de o cometă în această lună. Pe 19
octombrie, cometa 2013A1, descoperită recent de astronomul Rob McNaught
din Australia, va trece la doar 120.000 de km de Marte. Imagini inedite
ar putea fi surprinse de roverul Curiosity.
Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/13369186-cometa-halley-se-intoarce-va-trece-pe-langa-pamant-in-aceasta-luna-si-va-oferi-un-spectacol-impresionant
pe buneee? si ?
RăspundețiȘtergereEu sunt un bulgare de zapada ,
RăspundețiȘtergerema rostogolesc in gol si prind aripi de lumina, ma petrec prin lume, adun cu mine timpul si coada mea se umple de stele lipicioase. Eu caut sa-mi gasesc o casa in preajma nemuriri si visul meu ramane decat o vraja a stigmatei ce ma poarta.
Iertare pentru comentarille la adresa miscarii dacologice, dar unoeri vreau concluzii rapide, uitand ca orice artefact poate schimba unele teorii exprimate; iertare Dmnului Daniel Roxin, pentru ca face lucruri frumoase si demne de un roman adevarat, o munca grea, inchipuit de grea, aflarea adevarului istoric. Multa sanatate si putere de munca celui ce mi-a fost profesor si mentor, prof. univ.dr. Ghoerghe Iscru, cel care mi-a deschis ochii asupra istoriei, desi multi l-au contestat , inca din perioada dupa Revolutie, acuzandu-l pe nedrept de fapte nesavarsite, iata discipolii nerecunascatori si inconstienti, l-au alungat, dar domnia sa a gasit putere si a continuant misiunea sa, de a trezi pe cati mai multi si a grai adevarul celor ce vor sa-l afle. Un istoric adevarat, modest si iubitor de neam si tara, pana la sacrificiu. Anul trecut l-am reintalnit si cu emotie i-am vorbit, nu i-am spus cat de fericit sunt ca il revad dupa atatia ani, cat ma gandeam la domnia sa, si cate as fi vorbit, daca nu ar fi fost retinut de activitatea de la " Festivalul Dacic".
RăspundețiȘtergereIertare pentru totul, uneori scriem fara sa realizam gresilile noastre , si poate ca am suparat pe cineva, daca te-am suparat Daniel, imi cer scuze pentru tot. Continua ceea ce faci pentru aflarea adevarului istoric, caci asa ne vom cunoaste si iubi, respecta intre noi romanii, indiferent de categoria sociala si pregatire intelectuala, caci numai asa vom izbuti, prin unirea tuturor romanilor. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
este fantastic ce face acest OM as vrea sa ma implic si eu mai mult ....sunt dea dreptul fascinate de acest subiect ....
RăspundețiȘtergereda, si eu urmaresc de ceva vreme acest tip de stiri, ma prinde bine :P frumoase articole pe site
RăspundețiȘtergere“Iar junele sare uşor de pe el
RăspundețiȘtergereSub mantă-i purtând mandolină,
Cu inima plină de-amoru-i fidel,
Cu mintea de visure plină,
Cântă cu doliul,
Când plâng de-amor,
Cum zboară îngerii din stele-n stele.
Ondină,
Cu ochi de dulce lumină,
Cu bucle ce-nvăluie-n aur
Tezaur!
Şi din amestecul de vise dalbe,
Dintre danţândele fiinţe albe,
Iese cum cântecul dintre suspine
Regina albelor nopţii regine.
Păru-i ca aurul faţa-ncadrează,
Cunună-n undele-i se furişează.”
Unde esti dulce poezie a inimiilor frante? Unde-I geniul poet, sa ne mai incante sub un pom sirurile nemarginite ale basmului, ce l-am uitat, de Ondine si de Fat- Frumos, unde-i cantrea divina a poetului vagabond, cantand Parisul tineretii sale? Cum de am renuntat la dulcea cantare plina de iubire si sensibilitate, pentru cifre si statistici; cum de am alungat pe artisti si poeti , pentru gulerele albe si economisti, procese si politici comunitare; cum de am renuntat la vechea si dulce limba Romana, pentru limba intortocheata neshakespeareiana? Cu M. Eminescu viata sa o intelegem, sa cantam ca niste trubaduri homerici lirica faptelor de demult al eroilor; Sa invatam de la Enea atunci cand Troia cade nu isi ia cu el decat pe Tatal sau bolnav, ducandu-l in spate, si nu averi, ceea ce i-au facut pe greci sa-l ierte de crunta moarte. Cum de nu invatam de la Ahil, atitudinea de demnitate in fata nedreptatilor superioare? Cum de nu invatam de la Sistronie ca cel smerit va avea parte de mantuire?
Astazi, poate fi ziua de nastere a unui crestin, om obisnuit, ce luminile rampei l-au ignorat, avand si el ceva de spus, dar cine sa-l asculte? Om simplu , ce mai degraba rabzi cele rele si lipsurilor de tot felul, tie doar suferinta-I certitudine, prietenii sunt un vis, locul de munca la fel, toti parca te-au uitat, si –n dragoste cu inima sincera te-ai avantat, dar nu stiai ca pana si ea are un prêt, care se masoara in bani, si cum sa-I faci cand tu ca un Mos Miron, ai doar idealuri nationale, asta-I toata averea ta, si credinta in bunul Dumnezeu, iubindu-L cu adevarat, si nu doar zici doar simple rugaciuni din buze. Pentru toate astea , cineva sus te va aprecia la adevarata ta valore si nu miopia contemporanilor.
Astazi, e ziua si lui Gica Popescu, erou la World Cup 1994, Baciul Nationalei, pentru meritele sale deosebite Romania la rasplatit cu inchisoarea, alaturi de infractotii de drept comun. Baciule, sa nu uiti ca tu ai fost si vei ramane exemplul de jucator serios si muncitor, ce ai adus imagine frumoasa Romaniei; nu plange Capitane, si alti oameni mari au patit la fel, cu ochii in lacrimi, nu intelegeau de ce? Ce rau au facut ei? Suferinta ta , e si a noastra, a tuturor celor ce cu inima eram aproape de tricolori, de tine, ce maiestuos iti conduceai colegii tai catre victorie, catre inaltul aer rarefiat al gloriei…
Daca nu greșesc,parca Halley trecea odată la 75 de ani (Mark Twain).
RăspundețiȘtergere