Magicianul Alb - roman


Prezentarea editurii:

"Probabil că cele mai tulburătoare întrebări pe care ni le-am pus vreodată sunt în legătură cu moartea şi incertitudinea continuităţii vieţii după pragul acesteia. Cu siguranţă, chiar şi cel mai înverşunat ateu are momente în care ideea neantizării lui, a confruntării fatale cu sfârşitul periplului din această lume îl frustează, îl face să se simtă mic şi nesemnificativ. De ce? Pentru că aproape toţi, credincioşi sau atei, ne dorim, precum eroii poveştilor populare, tinereţea fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte...
Dar, oare, este posibil acest lucru?... Putem măcar afla răspunsul înainte să ne dăm obştescul sfârşit?...
Aducând o perspectivă spirituală asupra unor fenomene de la graniţa cunoaşterii, romanul Magicianul Alb are meritul de a face aceasta într-o manieră stilistică cuceritoare. Mânuirea abilă a limbajului literar pe care o arată autorul, maniera dinamică, subtilităţile, umorul, satisfac, dincolo de nevoia de mister, şi exigenţa artistică a celor cu un simţ estetic dezvoltat. Cu alte cuvinte, romanul Magicianul Alb face parte din categoria cărţilor pe care le citeşti pe nerăsuflate.."
                                                                         
Adrian Albu62 de comentarii:

Genny spunea...

Magicianul Alb....o carte deosebita...Multumesc !!!

Anonim spunea...

Frumos...frumos, atat de minunat cand Iubirea se arata pe sine prin cantecul versurilor de foc...

Anonim spunea...

Mi-a placut atat de mult cartea ta. A trezit in mine niste lumi atat de aproape de Dumenezeu. Exprima niste fatete ale sufletului care sunt atat de greu de prins si totusi tu ai reusit

Limena spunea...

Ti-am citit in prima jumatate a anului romanului; era postat un fragment din roman pe un blog, si anume partea in care personajul ajunge la casa parinteasca spre a-si ameliora obsesia onirica de care nu mai scapa, ajungand chiar si la un remediu cu preotii; in perioada aceea ma gandeam la implicatiile calatoriilor astrale si odata cu personajul tau m-am intrebat cum se poate "scapa" de o entitate astrala daca s-ar "tine" in mod obsesiv de tine, nedandu-ti pace.
Parcursul romanului m-a ajutat sa mai imi lamuresc niste lucruri legate de intelegeri de natura spirituala, si asta prin evolutia personajului.
Intelegerile mai alerte le-am realizat tot timpul dar mai rapid anul acesta.
Iti multumesc pentru romanul de factura initiatic.
Te invit daca doresti, pe un forum: Cautarea Adevarului http://cautareadevarului.freeforums.org/
Initiatorul forumului a dorit ca membrii lui sa-si impartaseasca experientele de natura spirituala in ideea de a nu ne limita doar la notiuni spirituale mentale. O astfel de abordare ne-ar ajuta sa evoluam in intelegerea spiritualitatii, care poate e superficial inteleasa.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru invitatie! :) Voi intra sa vad despre ce este vorba atunci cand voi avea mai mult timp liber...

Anonim spunea...

În liniştea acestei disperării,
Acum când nu mai simt timpul
Şi totuşi neutra sa greutate mă apasă,
Acum când ochii mei văd floriile desăvârşirii atingând picioarele celor două suflete eterne,
Te rog, spune-mi….cum, cum să alin dorul de Iubirea Eterna, dorul de nesfârşita Împlinire?

(îmi cer scuze pt ca te deranjez cu astfel de întrebari, ridicole poate pt cei ce au devenit una cu Ea, Iubirea, dar... mi-au plăcut mult cărţile tale şi...se pare că durerea uitării imi apasă sufletul, câteodată prea tare)

Daniel Roxin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Iţi multumesc pt răspuns şi îţi dăruiesc o mică cuvântare, sunt trăiri pe care le port cu mine şi pe care de multe ori doresc să le împărtăşesc:

Eu sunt frumuseţea regăsită in toate si in tot.
Eu sunt fiecare adiere de vânt, fiecare foşnet al frunzelor, fiecare unduire a apei…
Eu sunt starea de absolută bucurie, dar manifestată ca dăruire necondiţionată.
Eu sunt învăţarea învăţării prin înţelepciune manifestată ca maeştrii.
Eu însumez principiile sacre ca revărsare si binecuvântare, manifestate in mişcare spre o evoluţie infinită ca împlinire prin manifestare.
Eu sunt necuprinsul oricărui cuprins ce se regăseşte şi in voi, oameni, dar si in tot ce vă-nconjoară.
Eu sunt fiecare din voi ca manifestare a eliberării absolute şi a împlinirii prin iubire necondiţionată.
Eu sunt cuprinderea ce acceptă şi cuprinde totul ca esenţă a Adevărului.
Eu mă dăruiesc constat, dar rămân constant in trăire ca împlinire a Mea prin tarnsformare ca lege a evoluţiei.
Eu creez prin Mine dar nu pentru mine ca eu, ci pentru Mine ca Întreg.

Daniel Roxin spunea...

Foarte frumos! :)

Anonim spunea...

Mulţumesc mult. Pentru mine este o mare bucurie să le pot împărtăşi. Atunci când citesc astfel de trăiri, aşa cum au fost şi cele din cărţile tale, mi se pare că mă aproprii mai mult de Casă, de locul acela unde Iubirea Pură se regăseşte în fiecare lucru, în fiecare gest, în fiecare clipă.
Îţi cer îngăduinţa, dacă se poate, zilele ce vin, să-ţi mai trimit, ţie şi tuturor celor ce doresc să citescă, astfel de notiţe. Sper să nu te deranjeze, dar mă bucur mult şi-ţi mulţumesc că le înţelegi.

Anonim spunea...

Când Sorii Graţiei îşi oglindeau iubirea unul în altul,
Eternul Nemanifestat prindea formă,
Născându-se astfel,
Cuprinsurile Bucuriei Creatoare.

Iubitul se oglindii în ochii Iubirii
Şi se născu Apusul,
Iubita se oglindii în ochii Iubirii
Şi se născu Răsăritul,
Creându-se astfel
Ciclul Manifestărilor.
Deasupra lui veghează Eternitatea, Unimea.

Anonim spunea...

Invoc Iubirea de dincolo de timpii Mişcării!
Invoc Iubirea de dincolo de spaţiile Manifestării!
Din Obârşia Fiinţării Divine,
Invoc Trăirea Iubirii Absolute!

Diana spunea...

Tocmai am terminat de citit Magicianul Alb si descoperind ca aveti o pagina unde pot lasa un mesaj am hotarat ca trebuie sa va transmit aprecierile mele cu privire la aceasta carte. O gasesc pur si simplu perfecta ! Sau poate ca singurul element care-i stirbeste perfectiunea este faptul ca nu are inca o continuare..... :) Desi am mai citit carti pe teme spirituale cat si informatiile de pe net referitoare la masonerie, 2012, Noua Ordine Mondiala, etc....trebuie sa recunosc ca aceasta carte parca le inglobeaza pe toate ! Le pune intr-o ordine logica, creeaza legaturi si rationamante care pot declansa "trezirea" oricarui sceptic sau macar...il pot face sa gandeasca si sa-si puna niste intrebari...de bun simt.... :)
E intru totul in acord cu toate credintele mele ! Pornind de la convingerea ca nu trebuie sa ne devoram prietenii, nevinovatele animale, pentru ca nu poti evolua spre inaltare si nu te poti elibera de karma pana cand nu incetezi sa ucizi si..... sfarsind cu "tristetea" ca ne aflam intr-un moment de rascruce al istoriei noastre cand incepe "trierea".....si ca din pacate....ceea ce vad zilnic in jurul meu (si poate si in mine....) ma face sa cred ca nu vom trece prea multi "dincolo"....pentru ca nu meritam....sau nu vrem sa ne schimbam.....sau pur si simplu am capitulat si ne complacem in mocirla asta.... :( E foarte dureros....pentru ca....cu cat afli mai multe, cu cat iti mai ridici putin vibratia....cu atat devii mai "constient" de faptul ca traim intr-adevar "vieti inconstiente" !! Dintotdeauna am "simtit" ca nu apartin acestei "lumi" (concluzionand in trecut ca probabil nu-mi functioneaza mie bine emisferele :) ) si abia in ultimii ani am inceput sa inteleg de ce.....Uneori ma apuca depresia si ma gandesc ca nu vom reusi sa rupem "jugul"....ca suntem prea putini...ca e prea tarziu.....dar apoi ma gandesc ca daca eu am inceput sa ma trezesc inseamna ca o pot face si altii.....ca poate, poate ca progresia va deveni geometrica ! ....ca poate daca fiecare din noi va gasi macar 5 minute/zi in care sa se roage pentru "trezirea si evolutia omenirii" acest lucru va conta si vom reusi sa ridicam din ce in ce mai mult vibratia acestui mic "Univers holografic" numit Terra.....
Inca odata sincere felicitari....

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! :)

Cristina Cirmiz spunea...

Mi-a placut foarte mult noua carte. Multumesc.

Daniel Roxin spunea...

Ma bucur! :)

Dana spunea...

buna Daniel, va exista o continuare la romanul Magicianul Alb?

dana

Daniel Roxin spunea...

Da, va exista...

Calin spunea...

Esti un Om minunat...

Daniel Roxin spunea...

Si tu esti un Om minunat! In realitate, cu totii suntem asa... :)

univers-agape spunea...

"Undeva, un suflet pregatit sa inteleaga, asteapta o ghidare...";ei bine, in Deva...sufletul astepta...
Am citit azi noapte, pe internet,"Magicianul Alb". Am vrut sa vad pana unde...pot sa inteleg...pana unde ma identific...ei bine, pana la un punct...
O carte scrisa in stil alert, care te tine cu sufletul la gura....sau te lasa cu gura cascata...; un autor care da dovada de nonconformism, de multa imaginatie, de gandire creatoare, sensibilitate si umor; un scriitor care stapaneste arta descrierii dar si a dialogului , impletindu-le cu surprieze...pentru cititor.
O carte care merita citita!
Simona Gropean

Daniel Roxin spunea...

:)

Anonim spunea...

Cam pe cand o sa publici continuarea la Magicianul Alb?de abia astept sa o citesc

Daniel Roxin spunea...

Pe toamna, probabil. :)

Anonim spunea...

cam mult de asteptat:))da nu conteaza,o sa merite....Multumesc!

Daniel Barbu spunea...

deosebit de interesant, cu adevarat o sintetizare rationala si cvasi-completa a adevaratei probleme si situatii globale. as dori sa tinem legatura, de e posibil cumva... felicitari, Daniel, Lumina si Cretinta iti doresc. Daniel B.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! Ma poti contacta pe adresa de e-mail trecuta la Contact

Ulpia spunea...

Stimate Domn,
va urmaresc cu interes site-ul de ceva vreme si abia ieri am "creat" timpul necesar pentru a citi superbul roman "Magicianul alb"...am devorat cartea pur si simplu :). Eram trista ieri ca am fost nevoita sa intrerup lectura, dar fericita si extrem de nerabdatoare de dimineata sa o pot parcuge pana la sfarsit... Intre un Frank Herbert si un Braden, romanul dvs a fost cireasa de pe tort....am rezonat cu fiecare cuvant... rand. Multumesc! Astept cu mare interes continuarea in Shambala :).
Mult succes si Cale Luminata va doresc!
Cu admiratie, Ulpia

Daniel Roxin spunea...

Ma bucur ca ti-a placut. Zile cat mai frumoase! :)

Diana spunea...

Inca mai asteptam cu nerabdare continuarea, Daniel... Poate la anul?

Dorina M. spunea...

Draga Daniel, Ti-am citit cartea si nu ma pot abtine sa nu comunic impresiile. Nu stiu tie cat timp ti-a luat s-o scrii, insa pot spune ca mie nu mi-a luat prea mult s-o citesc, pentru ca ai stiut sa pui in ea acele ingrediente care te fac sa n-o lasi din mana. Criticul literar din mine apreciaza la superlativ modul in care ai realizat asta. O lucrare bine structurata, documentata, curgatoare, cu stil lejer, presarata cu umor si cu suspans... Dar mai presus de asta, desi tu l-ai numit cu modestie "roman ezoteric", eu cred ca e mai mult de-atat. Oferi informatii, raspunsuri, si mai mult, chiar... niste chei, pentru cei suficient de atenti, care trec dincolo de poveste. Ce pot sa fac, decat sa te felicit pentru contributia ta la ridicarea nivelului de constiinta al omenirii? Si nu e deloc putin. Toata admiratia mea pentru munca ta minunata !

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! :)

jana spunea...

cartea ta am citit-o poate cam tarziu dar intamplarea a facut sa dau peste ea si sunt multumita acum ca am inteles si raspuns multor intrebari care ma framantau de ceva vreme.MULTUMESC PRIETENE CA MI-AI DAT ACEASTA OCAZIE.

Daniel Roxin spunea...

Sa ai zile pline de lumina!

olivian daniel spunea...

In ziua in care am primit cartea, am citit 14 cap. iar a doua zi am terminat-o...este fantastica, felicitari!!! m-a atras probabil si datoriata faptului ca sunt pasionat de hermetism, paranormal, conspiratii globale (illuminati),etc...intrebarea mea, cand apare continuarea?:P
Sarbatori Fericite!!!

Daniel Roxin spunea...

Cel mai probabil anul viitor... Sarbatori fericite!

Anonim spunea...

Am inceput sa-ti citesc cartea acum si mi se pare interesanta ca sa nu zic captivanta.Fiecare om are experiente minunate in viata lui.Una din multele experiente din viata mea a fost aceea de a ma intalni fata in fata cu un inger in dimineata zilei in care urma sa ma operez,iar la varsta de 1an si jumatate am fost in coma 24 ore.Nu imi aduc aminte exact deoarece eram mica dar de atunci viata mea s-a schimbat.Este minunata aceasta viata!Astept o noua carte.

Anonim spunea...

Buna ziua!

Am hotarat sa-mi procur cartea ta [ scuza-ma pentru tutuire,sunt o persoana in varsta ] dupa ce am citit cateva comentarii.
Citisem deja foarte mult despre inceperea unui drum spiritual si despre Noua Ordine Mondiala ,dar am fost curioasa sa cunosc ce are de spus un tanar roman despre aceste subiecte.Nimic deosebit,nimic mai mult....doar ca am apreciat faptul ca ai gasit o buna metoda sa aduci la cunostinta unei anumite categorii de oameni,tineri in special,de a afla prin intermediul unui roman ceia ce se petrece in lumea de azi,pe planeta noastra.Mai ales ca sunt extrem de multi care habar nu au ce se petrece si la fel de multi care traiesc cu capul in sac si nu dau crezare anumitor informatii care ajung poate intamplator le cunostinta lor.
Altfel spus,romanul mi-a placut si inca odata iti spun ca apreciez metoda de a informa tineretul de azi.
Iti urmaresc si eu de ceva timp site-ul si te admir pentru curajul de a publica ceia ce nu se publica de obicei.
Ti-am urmarit si documentarul despre daci....Minunat!!!
Continua si vei fi multumit de viata ta.
Cu multa consideratie,Sefora.

Sefora spunea...

Buna seara.
La postarea de ieri cu acele imagini deosebite cineva iti pune o intrebare care are,de fapt , legatura cu romanul tau.Esti intrebat daca vrei sa raspunzi in procentaj cat este real si cat este fictiune in acest roman.
Ei bine,reiau intrebarea pentru ca,recunosc,si eu mi-am pus aceasta intrebare cand am citi romanul tau.Sincer,mi-ar parea rau sa aflu ca este multa fictiune pentru ca aceste subiecte sunt subiecte....fierbinti,ca sa zic asa.Din multele mele lecturi de peste 15 ani stiu sigur ca aceste subiecte nu sunt fictiuni,sunt chiar reale.In cazul tau ....cum este cu experiente in apropierea mortii ,sau cat poti fi implicat in NOM....imi dau seama ca nu esti obligat sa ne raspunzi.
Imi voi permite un comentariu referitor la dorinta unora sa stie ca vei veni cu o continuare a romanului.Eu personal am gandit cand am citit acele dorinte,mi-am spus ca : daca romanul este numai o fictiune poti veni cu continuari [asemanator "Octogonului" lui Pavel Corut],dar daca mult din roman este purul adevar atunci,scuza-ma,este greu sa vii cu o continuare.De ce?Pentru ca numai fabuland poti spune ce s-ar petrece de acum inainte.Mi-ai raspuns ca tu consideri anul acesta an de cotitura.Exact.Si implicand in naratiunea romanului personaje extraterestre sau supranormale,apartinand altor dimensiuni,este imposibil sa cunosti ce s-ar mai intampla.Doar fabuland.
Poti sa-mi raspunzi sau poti sa nu-mi raspunzi.
Voi urmari.Oricum,iti doresc acum o seara buna si pentru viitor ,atat cat putem gandi la viitor,sa fii un om plin de demnitate.Sefora.

Daniel Roxin spunea...

O parte din ceea ce se descrie in carte se bazeaza pe experienta mea personala...

Sefora spunea...

Buna ziua Daniel.

Iti multumesc ca mi-ai raspuns.
Cand am inceput sa citesc literatura metafizica si spiritualitate,am inteles ca nu poti considera adevar decat ceia ce experimentezi personal.Ma bucur pentru tine si-ti doresc sa ai experiente cat mai autentice...poate stii ca nu toate experientele pot fi autentice.Eu nu ma consider o persoana cu calitati deosebite,paranormale nici atat,ma refer numai la ce am inteles citind,si citind mult,foarte mult.Dar o intelegere corecta fara experienta personala nu este de ajuns.Intelegerea vine de la intelect si doar intuitia poate sa-ti ofere experiente adevarate.
Sa auzim de bine,Sefora.

Anonim spunea...

:)...buna,
la pagina 167 a romanului, nu cumva e echinoctiul de primavara?....
esti curajos....mult succes si multa putere in ceea ce te-ai angajat

Daniel Roxin spunea...

;) Multumesc!

laura elena spunea...

Am citit aceasta carte din curiozitate si pentru ca subiectele\experientele paranormale, ezoterice, spirituale...ma fascineaza - desi nu am avut nici un fel de experienta directa personala.Inainte sa citesc romanul nu cred ca mai auzisem de proiectiile astrale dar mi s-au parut extreeem de interesante.Am mai cautat pe internet\youtube informatii despre subiect si acum sunt familiarizata cel putin cu ideea, cu conceptul de..."calatorie astrala".Ce vroiam sa intreb daca asa ceva este adevarat? Cu alte cuvinte experientele din carte sunt reale\experimentate sau este pura fictiune? Cartea ramane oricum interesanta chiar daca ar fi vorba doar despre lucruri imaginate, dar as fi vrut sa cred ca ce am citit este in mare parte adevarat... (cu toate ca in acest caz realitatea mi s-ar parea mai stranie decat fictiunea).Oricum felicitari pentru tot ce faci!Astept un raspuns cat de mic!Multumiri anticipate!:)

Daniel Roxin spunea...

Proiectia astrala este un fenomen real pe care il experimenteaza constient destul de multi oameni. O zi minunata!

Anonim spunea...

Da. superb. exact cum a spus o doamna, nu am putut sa o las din mana.Minunata si inaltatoare carte. Acum o citesc a doua oara pentru a o aprofunda si a culege informatiile atat de valoroase. Imi poti spune despre ce medalion vorbesti in carte, acela pe post de talisman? Multumesc.

Daniel Roxin spunea...

Ma bucur ca iti este de folos! Nu am cum sa dau detalii de acest fel aici...

Unknown spunea...

Buna seara, Domnule Daniel Roxin! Nu am vrut sa va contactez in privat, poate ca era mai bine, poate ca nu. Am o intrebare. Exista vreun fenomen sau sunt indicii care ar trebui sa-ti dea de inteles ca esti capabil de a vedea si trai fenomene gen proiectii astrale,etc?? Am sa dau un exemplu! Nu sunt si nici nu am fost fan Whitney Houston (sa-i fie tarana usoara), cred ca stiu cateva melodii ale ei, care cu siguranta le stie toata lumea. Ideea este ca de ceva timp, o visez, cantand dar mereu accentuand unul din versuri: "They dont understand". Sunt sigur ca nu aveti nevoie de traducere. Ce ar putea insemna? Cu stima, Ioan Petcu.

Unknown spunea...

Slut,
Ieri am dat intamplator peste blogul tau. Primul subiect citit, care a fost scris de catre tine a fost "Cineva ne ucide istoria", cum am deschis aceasta pagina de internet mi-a sarit in ochi titlul romanului Magicianul Alb, am citit mai departe comentariul cineva ne ucide istoria, dar in tot acest timp gandul mi-a fost la romanul acesta. Am terminat de citit comentariul am urmarit documentarul Razboiul psihologic, dar gandul tot a acest roman mi-a ramas. Cum nu sunt in tara nu am putut sa cumpar cartea, dar ceva nu imi dadea pace asa ca am cautat-o pe internet. spre fericirea mea am dat de un PDF si am reusit sa fac rost de carte. Au durat aproximativ 5 ore sa termin de citit aceasta carte. Cuvintele pentru a descrie placerea si entuziasmul despre acest roman, sincer nu prea le gasesc, nu pot transpune ceea ce simt. Dar ma bucur enorm de mult pentru ca exista cineva care continua munca si stilul, primului autor roman de acest gen Pavel Corut, pentru care am o stima greu de relatat. Practic este omul care mi-a schimbat viata si stilul de viata, in mod indirect si sunt sigur 100% ca vei intelege ceea ce vreau sa spun. Acest "SF" din carte sau ciclul de romane care va urama, ramane acum la latitudinea fiecarui om de pe acesta planeta, tot ceea ce pot spune este ca, daca perseverezi totul este posibil....

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! Si o precizare: articolul "Cineva ne fura istoria" nu este scris de mine...

Pentru Ioan Petcu: Oricine poate trai astfel de fenomene. Exista uneori si semne "prevestitoare" - anumite vibratii in corp, stare de catalepsie...

Gabriel spunea...

Domnule Daniel cred ca editura a facut niste greseli gramaticale. Minore dar se observa. Ma refer aici la romanul Magicianul Alb . Cartea te fascineaza si te face sa o citesti in doua zile (asta daca ai si serviciu ). Imi place cum treceti de la un capitol la altul si cum faceti salturile intre real si ireal intre fantezie si realitate , si pot spune ca nu e o lectura usor de digerat la prima citire. au fost unele pasaje pe care le am citit de mai multe ori pentru ca nu ma gaseam in starea sufleteasca sa le inteleg la prima citire . In rest va doresc numai bine. Ps. Trebuie sa dati in judecata scribd .

Anonim spunea...

Imi scuzati deranjul , am o simpla curiozitate : se poate gasi in magazin acesta carte ? daca da , in care ? Multumesc

Daniel Roxin spunea...

Nu cred. Doar la editura...

Anonim spunea...

ceva noutati despre continurea Magicianului Alb?

Daniel Roxin spunea...

Deocamdata nu...

Unknown spunea...

Felicitari pentru romanul pe care l-ati scris!mie mi-a luminat viata intr-un moment in care nu am intalnit un magician alb ci unul negru ca sa-i spun asa.Si m-am putut elibera atunci cand am inteles din roman ca urandu-l as fi fost si acum pe aceeasi frecventa energetica cu el si cu lumea lui.E o poveste lungasi nu o pot posta pe un blog.Felicitari inca o data pentru romanul scris!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! :)

Anonim spunea...

AZI AM CITIT SI EU CARTEA,MI-A PLACUT FOARTE MULT,MAI ALES PENTRU CA AM AVUT EXPERIENTE IN ASTRAL SI AM PRIMIT RASPUNS LA UNELE INTREBARI PE CARE LE AVEAM.FELICITARI!

Lucian Popa spunea...

Am citit si eu cartea, mi-a placut mult. Am citit-o in doua zile,e una din cartile cele mai bune citite in ultima vreme. Felicitari, domnule Daniel Roxin! Nu numai pentru carte , ci si pentru felul in care ne amintiti mereu de stramosii nostri.Cu stima, Lucian.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc!

ELIN spunea...

Buna ziua!A trecut ,vad,ceva vreme de cand nu a mai scris nimeni niciun comentariu aici.....Azi,30 septembrie 2015 am terminat de citit cartea MAGICIANUL ALB si am intrat nerabdator pe net sa aflu mai multe detalii.Acum,dupa atatia ani,ati mai "primit" informatii care v-ar putea determina sa scrieti o posibila continuare?V-as ramane recunoscator daca mi-ati da un raspuns aici.Cu stima,un om bun din Cluj Napoca,care a vizitat de curand,pentru a doua oara, Padurea Baciu si.......... misterele ei!

Corneliu Lae spunea...

Daniel,Ma pregatesc sa citesc Mag.Alb.Ma mira ca este denuumit roman. Cum a fost lamurita probllema "fabularea" am incredere. Sunt de accord ca adevarul poate izvori din experientele personale, sau din scoale sau din cele citite si cauze multiple.Mie nu imi este clar cu Intuitia, de care se tot vorbeste.Este o expresie tradusa din alte experiente? Pentru altii este clara?
De dorit as vrea lamurirea. Tot asa cum ar trebui sa nu se mai numeasca "roman" desi ar fi colocvial. Cu dacii inca nu stiu cum se pune problema.Daca unii pazesc frontierele de 1000 de ani de cand au navalit, cei care erau ce aveau de aparat? Urez success!Nu pot sa inchei decat cu vorba unui prieten de al meu Fagarasean:" Nicarii no' fos' sa nu hie altcum!". Corneliu Lae