Filme documentare

COMORI ȘI LOCURI ENIGMATICE DIN ROMÂNIA

 

Vă invit într-o călătorie către trecutul îndepărtat al țării noastre, spre o epocă încărcată de taine. Vă invit să descoperiți alături de noi comori și locuri enigmatice, puțin cunoscute chiar și de specialiști. 

Acum mii de ani, populațiile traco-geto-dacice au lăsat urme misterioase care pot fi văzute și astăzi. Comori și semne ale unor vremuri de legendă vor să ne spună povestea lor în pofida tuturor celor care ar dori să ne îngroape istoria...

Scurtmetrajul pe care l-am realizat în această vară, făcând investigații în toate zonele țării, este în același timp un semnal de alarmă pe care îl trag la adresa autorităților românești, a căror atitudine față de patrimoniul cultural românesc este culpabilă din multe puncte de vedere, ceea ce ne face să ne întrebăm: cât este incompetență și cât trădare a interesului național de la cel mai înalt nivel al statului român, în spatele acestei situații? Sperăm ca serviciile românești de informații să ne lămurească la un moment dat... 

Mai devereme sau mai târziu, cei care ne falsifică istoria, cei care se fac părtași la distrugerea patrimoniului cultural, cei care ignoră cu bună știință izvoare istorice și probe materiale care pot schimba perspectiva asupra trecutului nostru, vor trebui să răspundă penal!

Vă doresc vizionare cu folos! 

Daniel Roxin

Scenariu și regie: Daniel Roxin

Grafică și montaj: Gabriel Vasilescu

Imagine: Silviu Crângureanu

Muzică (o parte din coloana sonoră): Daniel Galea

Film realizat cu suportul AD Auto Total și în parteneriat cu Nașul Tv 

 

 

 

FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI
Este spațiul României de astăzi Vatra Vechii Europe? Filmul documentar "Fabuloasa istorie străveche din Carpați" răspunde cu probe clare acestei întrebări!Realizat în colaborare cu un număr mare de specialiști, majoritatea arheologi și istorici, filmul aduce în prim plan descoperiri arheologice extraordinare, unice, care plasează spațiul României de astăzi în topul locurilor cu cel mai mare potențial arheologic din Europa și din lume.Pornind cu povestea din perioada ultimei glaciațiuni, documentarul prezintă dovezile unei locuiri și continuități umane care depășesc 60.000 de ani... 

Daniel Roxin

Scenariu și regie: Daniel Roxin

Grafică și montaj: Gabriel Vasilescu

Imagine: Silviu Crângureanu

Muzică (o parte din coloana sonoră): Daniel Galea

Film realizat cu suportul AD Auto Total și în parteneriat cu Nașul Tv TRACII, Istorie ascunsă
Istoria antică a Europei ar trebui rescrisă! Înainte ca Roma să ia ființă, înainte ca Grecia să înflorească, neamurile traco-geto-dacice au stăpânit teritorii vaste din continentul european și și-au lăsat amprenta asupra întregii sale istorii.


În călătoria pe care v-o propunem către trecutul îndepărtat al Europei vi se va prezenta o nouă perspectivă asupra istoriei antice. Multe dintre lucrurile pe care le credeați deja bine stabilite vor fi zdruncinate. Fapte și evenimente puțin cunoscute vor veni să redefinească istoria...

Probele materiale și izvoarele istorice dovedesc că tracii aveau o cultură avansată și că erau creatori rafinați de artă, că lumea greacă a fost puternic influențată de cea tracă, grecii preluând de la traci tradiții și zeități.În același timp, incursiunea în spațiul antic traco-geto-dacic vă va aduce în prim plan uimitoare comori antice din aur și argint și personalitățile remarcabile ale unor eroi care au rămas adânc întipăriți în memoria umanității. Nu în ultimul rând, veți descoperi că traco-geto-dacii au ajuns la conducerea Imperiul Roman, un lucru menționat clar și dincolo de orice discuție de chiar izvoarele antice latine.Desigur, odată cu vizionarea acestui film, întrebările de genul: "De ce nu găsim aceste informații în cărțile noastre de istorie?" sau "Cine vrea să ne fure istoria?" vor deveni mai acute și vor pretinde cu mult mai multă forță un răspuns de la autoritățile politice și științifice românești.Ideea este că redescoperirea adevăratei noastre istorii e un proces accelerat pe care nu îl mai poate opri nimic. Indiferent de forțele care se opun, adevărul despre fabuloasa noastră istorie iese cu iuțeală la lumină. Iar acest lucru are darul de a ne face mai uniți și mai puternici... Așadar, Omule Bun, te invit să urmărești acest film făcut cu credința că neamul nostru se poate trezi din somnul cel de moarte. Bucură-te de el, meditează asupra acestor informații și fă-l cunoscut tuturor celor din jurul tău!

Cu drag, Daniel Roxin
Scenariu și regie: Daniel Roxin

Grafică și montaj: Gabriel Vasilescu

Imagine: Silviu Crângureanu

Muzică (o parte din coloana sonoră): Daniel Galea

Film realizat cu suportul AD Auto Total și în parteneriat cu Nașul Tv


 


Dacii
Noi dezvăluiriPoporul român este in primul rand continuatorul geto-dacilor, iar filmul “Dacii – Noi dezvăluiri”, prin dovezile istorice și probele materiale pe care le prezinta, dovedeste acest lucru.

Realizat prin contribuția mai multor personalități, documentarul pe care îl oferim astăzi spre vizionare, completează într-o manieră mai riguroasă filmul “Dacii – Adevăruri tulburătoare”, demolând teoria falsă a romanizării Daciei.

Cu siguranță, multe dintre lucrurile prezentate în acest film vor fi, pentru publicul larg, surprize de proporții...

Câți dintre români știu oare că dacii liberi i-au atacat adeseori, după anul 106, pe romanii din provincia cucerită și că au obținut și victorii asupra lor? Că retragerea romanilor din Dacia a fost făcută ca urmare a presiunilor dacilor liberi si a aliatilor acestora? Că aceștia au atacat Imperiul Roman, la sud de Dunăre, și după retragerea aureliană din anul 271?...  Cam cât de romanizați puteau să fie dacii ca să facă aceste lucruri? Pentru că este o aberație colosală să pretinzi că dacii “cu o mână” se luptau să îi alunge pe romani, iar “cu cealaltă” preluau limba, tradițiile și cultura acestora, ba mai își și ofereau femeile romanilor ca să se nască “noul popor”!

Despre toate acestea și multe alte evenimente istorice uimitoare în filmul “Dacii – Noi dezvăluiri”.

Vizionare cu folos!
 Dacii
Adevăruri tuburătoare


Informatiile prezentate in acest film documentar rastoarna multe dintre teoriile pe care este construita istoria Romaniei. Filmul face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizeaza recuperarea adevarului istoric iar acesta este primul pas hotarat!

Rezultatele cercetarilor recente de paleogenetica realizate la Hamburg, Germania, pe oase si dinti din situri romanesti de acum 3000-5000 de ani, pun sub semnul intrebarii teoriile pe care se bazeaza istoria oficiala a Romaniei. Este actuala populatie a Romaniei continuatoarea populatiilor tracice si pretracice de acum 3000 - 5000 de ani? Suntem noi inruditi genetic cu italienii? Iata doar doua dintre multele intrebari tulburatoare la care acest film documentar doreste sa raspunda cu argumente bine intemeiate.

Recuperarea adevarului istoric este un demers indispensabil recuperarii demnitatii nationale. Geto-dacii, "cei mai viteji si mai drepti dintre traci", asteapta sa li se faca dreptate!Războiul parapsihologic
dezvăluiri uimitoare

Un nou tip de război este în plină desfăşurare: un război al controlului minţii, al manipulării gândurilor şi emoţiilor, de la distanţă.

La prima vedere, un război bazat pe metode parapsihologice şi tehnologii psihotronice pare să se ducă doar între agenţii secreţi, armatele şi liderii unor naţiuni rivale... Şi dacă războiul parapsihologic ţinteşte mai mult decât atât? Ar putea fi controlul maselor unul dintre obiectivele lui? Dacă da, te priveşte în mod direct!

Filmul documentar “Războiul parapsihologic – dezvăluiri uimitoare” reuşeşte să îţi explice într-o manieră ştiinţifică mecanismele psihice de atac şi îţi dezvăluie informaţii foarte importante despre tehnologiile folosite în acest nou tip de război, pentru ca tu să înţelegi mai bine pericolele invizibile care te înconjoară.

Aşa după cum vei putea constata, lumea în care trăieşti nu este aşa cum ţi-o imaginezi iar acest film urmăreşte să te ducă în spatele cortinei, acolo unde se scriu adevăratele scenarii; scenarii care adeseori par desprinse din literatura SF.

Şi pentru că dorim să ştii şi cum să te protejezi, în viitorul apropiat vom lansa un nou documentar - “Războiul parapsihologic – protecţia psihică”, în care îţi vom explica şi modalităţile de apărare.

 

Războiul parapsihologic

protecţia psihică


Pentru ca o forţă ostilă să obţină controlul unei alte ţări sau asupra populaţiei respectivei ţări, fără luptă fizică, o primă etapă constă în crearea unui cadru social, economic şi politic capabil să producă în mod constant emoţii negative populaţiei, în distrugerea din interior a valorilor morale, etice şi spirituale ale respectivei comunităţi. Pe un astfel de fond, oamenii sunt receptivi la anumite influenţe exterioare negative iar emoţiile şi gândurile lor pot fi uşor modelate şi controlate.

Este foarte greu să controlezi oameni echilibraţi, fericiţi, mulţumiţi de viaţa lor, care îşi trăiesc zilele cu calm şi optimism şi care, în plus, mai au timp şi disponibilitate să se ocupe de aspectele spirituale ale vieţii, de cunoaşterea de sine. În schimb, o masă de oameni frământaţi de grijile zilei de mâine, o masă de oameni temători, nemulţumiţi, stresaţi şi care privesc viitorul în culori cenuşii, fiind mai ales preocupaţi de probleme materiale, devin uşor manipulabili.

Dacă privim la societatea în care trăim constatăm că principiile antice ale lui Sun Tzu, din “Arta Războiului”, sunt aplicate cu punct şi virgulă împotriva noastră şi a valorilor noastre. Prin urmare, e momentul să devenim mai conştienţi şi să facem ceva pentru noi şi pentru cei apropiaţi nouă. Aşadar, putem învăţa principiile protecţiei psihice şi anumite metode de apărare.

Filmul documentar “Războiul parapsihologic – Protecţia psihică” aduce o serie de informaţii importante, cu valoare practică, de un real folos celor care le înţeleg necesitatea. În cadrul acestui film sunt prezentate metode de echilibrare emoţională şi de protecţie psihică care sunt accesibile majorităţii celor interesaţi, atât din punct de vedere al înţelegerii “tehnice” a acestora, cât şi din perspectiva costurilor financiare.

Cu siguranţă “cheile” puse la dispoziţie în acest film documentar vor deschide pentru mulţi “uşi” către o cunoaştere mai profundă a naturii umane şi a relaţiei misterioase dintre noi, oamenii, şi restul Universului.
130 de comentarii:

Anonim spunea...

Este pentru prima data cand, din intamplare, am dat peste acest site si as vrea sa fac cateva remarci, in beneficiul tuturor, sper.
Personal, nu cred ca este posibil sa ”te controleze” cineva mental daca ai o buna cunoastere de sine ! ESTE IMPOSIBIL! De aceea, as pleda mai mult, in constructia acestui site, catre o invitatie la cunoasterea de sine, de care cei mai multi oameni au acum nevoie (dat fiind procesul de ascensiune al Pamantului) si nu la o viziune catastrofica fondata pe ipoteze de genul ”what if” - ”vai de noi”. Cat despre lumile extereste, ele exista, putem comunica cu acestia telepatic in masura in care consideram ca avem ceva de intavat (din punct de vedere spiritual).

Beb spunea...

Stimabile , cu tot respectul, da' de ceva timp incoa' tot imi vine in minte un singur nume cand ma uit pe blog. Si numele este Radu Cinamar.

Daniel Roxin spunea...

Nu sunt Radu Cinamar si nici nu am vreo legatura cu el...

Dan spunea...

Este mult adevar in tot ce am vazut pe acest site... Felicitari realizatorului pentru eruditie la care nu se ajunge usor.Raman la parerea mea ca nu sunt multi care sa simta totul fara a avea nevoie de a sti decat ca o confirmare. Delicate subiecte in astfel de vremuri tulburi. Felicitari inca o data pentru credinta ce va anima. Astept clipa cand daco-romanii vor realiza intr-un final cine sunt, de unde vin si incotro se-ndreapta!

Daniel Roxin spunea...

Doamne-ajuta!

Anonim spunea...

Daniel sa-ți dea Dumnezeu putere să continui cele începute, pentru că am văzut astăzi părerile unor istorici care spuneau că nu știu cum stau lucrurile exact dar istoria contrazice clar cele afirmate în film! Dacă eram catolici alta ere situația. Dacii au avut o limbă săracă...Trist este că am fi așteptat o gură de aer nu o lovitură în plex.

TdrDrg spunea...

Imi pare rau sa va contrazic dar filmul d-voastra despre daci este plin de greseli si inadvertente. Ce sare in ochi (avizat) este ca d-voastra confundati originile lingvistice cu fondul genetic al unor populatii. Dupa d-voastra, presedintele Obama, care este american (si restul de 100 de milioane ca el sau aproape ca el) ar tebui sa aiba genom de alb (nu din fundul Kenyei).
Si tot dupa mintea d-voastra si al interlocutorilor d-voastra din film, Brazilia care a fost ocupata mai putin de 14% (sic!) n-ar trebui sa vorbeasca portugheza! Si nici Argentina, Peru si Chile spaniola! Adica o limba latina!! Cum dumnezeu au renuntat astia la limba lor!? Si tot in vre-o 165 de ani! E imposibil!
Afirmati in film ca grecii, iudeii si egiptenii nu si-au abandonat limbile, in timpul ocupatiei romane. Perfect adevarat... doar ca civilizatia MAI PUTERNICA este dominatoare. Si civilizatiile greaca, egipteana sau iudee au fost mai puternice. Romanii au importat pana si zeitatile de la greci...
Din pacate dacii n-au avut o civilizatie atat de puternica...

Pe de alta parte, daca latinii erau vorbitori ai unei limbi inrudite cu limba dacica, ajunsa in peninsula italica prin migratia populatiilor, atunci de ce genomul lor difera asa mult de al nostru? Pare ca folositi aceasta chestiune doar intr-un singur sens...

De altfel informatiile furnizate de dl. Savescu in film sunt eronate.

Poporul roman are urmatorul genom: 26% I2 + I2a, 18% R1a, 18% R1b, 6,5% G, 13% J2, 9% E1b1b, etc.

Italienii:
49% R1b, 7% G, 18% J, 11% E1b1b, etc.

Nemtii:
16% I1, 16% R1a, 44% R1b, etc.

Studiind aceste lucruri putem concluziona ca ADN-ul nostru este mai apropiat de cel sarbesc si de cel bulgar (fara componenta slava, evident). Asta insemna ca poporul roman a mostenit doar limba de la latini. Cum? Cam in acelasi mod in care brazilienii mostenesc limba de la portughezi desi fondul lor genetic este nativ.
Cu una sau doua legiuni romane (cca. 20000-40000 de oameni) NU poti modifica decisiv fondul genetic! Dar poti impune limba in administratie, poti creea centre de schimb comercial, poti polariza migratia populatiilor (asa cum Bucurestiul atrage populatia din Moldova).
Sa nu uitam ca doar doua batalii din cel de-al doilea razboi daco-latin au fost purtate de armata regulata (legionari). Restul au fost purtate de auxiliari: sirieni, dalmati, etc. dar care VORBEAU latina! Asa ca de unde atata fond genetic latin!

Daniel Roxin spunea...

O sa va aducem mai multe lamuriri in noul film...

razvan spunea...

Mai sunteti multi alde voi? TdrDrg,nu ai inteles nimic sau nu vrei sa intelegi?Pacat,mare pacat,"expertii" de nivelul dumneavoastra,toti vorbitori de limba romana,indigeni mai mult sau mai putin,au reusit sa ne duca aici unde suntem astazi. Dupa eminenta voastra parere,poporului roman nu i-ar fi permis nici macar sa viseze la ceea ce a fost (si va fi!),daramite sa cuteze a-si inchipui ca e adevarat! Defetismul va gaseste foarte des pe acasa carevasazica!Lasati-i pe acesti utopisti sa-si faca "mendrele", daca totul e doar teza eronata nu ar trebui sa VA deranjeze o opinie fara nici o baza stiintifica, doar detine-TI VOI toate dovezile posibile ca NU E ASA, ce dracu'!?

Valentin Roman spunea...

TdrDrg,
V-ati lansat in niste afirmatii care,din pacate sunt,in mare parte,eronate.Sa le luam pe rand:
1.spuneti ca impunerea limbii latine nu a putut avea loc acolo unde cultura locala era una puernica.ce cultura aveau britonii,pictii,celtii,galii,sirienii,populatiile anatoliene si cele din nordul africii (exceptand egiptul)?erau clar inferiori dacilor si,surpriza,nu au putut fi romanizati.si atunci cum daci au putut fi?
2.exemplul Braziliei este unul tras de par,in contextul in care diferentele supunerea localnicilor s-a facut de catre o civilizatie net superioara (el putin ca armament),lucru aratat clar de izvoarele vremii.exceptand casta dominanta a statelor precolumbiene din america de sud,restul populatiilor de acolo erau intr-un stadiu primitiv,deci usor de convertit religios sau lingvistic.dar,cu toat astea,nu uitati ca,in zona despre care vorbim,spaniola si portugheza sunt limbi oficiale,dar limbile vechi inca sunt vorbite de localnici.
3.va rog sa ne oferiti sursa informatiilor privind genomul.
4.doua legiuni romane nu inseamna 20.000-40.000 oameni.o legiune avea inre 4.500 si 6.000 de oameni,in functie de rolul sau si misiune.prin urmare,doua legiuni cantonate in Dacia insumau aproximativ 10-12.000 oameni.
5.sirienii,dalmatii etc,cei pe care ii invocati ca participanti la razboiale cu dacii (lucru cu care sunt de acord c-au participat ca auxiliari in trupele romane) NU vorbeau latina la ei acasa (dovada ca teritoriile lor de astazi nu sunt unele latine,ca limba).cum ar fi putut imprastia ei latina in Dacia,in acest context?
si as putea continua la nesfarsit...
Cu respect,
Valentin Roman

Irimescu Costin spunea...

Draga Daniel,tin sa felicit intreaga echipa de la "Dacii-adevaruri tulburatoare" si in acelasi timp si sa va multumesc ca existati,pentru ca sunt din ce in ce mai putin aceia care mai sunt interesati de adevarata istorie si identitate a noastra,dar mai ales de istoria romanilor pentru ca foarte putin le mai pasa,avand alte activitati si indeletniciri sociale. Astfel constat ca pe langa identitate,exista riscul sa ne pierdem si mandria,si demnitatea si nationalismul din noi. Imi este ciuda cand vad ca alte popoare care nu au o istorie asa mare ca a noastra,vad cat de nationalisti sunt si cum isi promoveaza valorile nationale,iar noi suntem indiferenti si acceptam sa fim condusi si mintiti de aproape orice este strain acestei tari. Cu privire la aceste la aceste dezvaluiri,documentare si toate celelalte demersuri pe care doriti sa le faceti va urez mult noroc si putere. Despre vestigiile stramosilor nostri,dupa cum am vazut in al doilea documentar "Dacii-noi dezvaluiri",in care spuneati ca sunt lasate prada degradarii,jafurilor si distrugerii de catre diferiti rauvoitori,as dori sa fac o propunere si o intrebare in acelasi timp pentru ca nu stiu prea multe,nu se poate sa infiintati o colectare de fonduri special pentru acestea si nu sunt eu vreun instarit,sunt o persoana ca multe altele "din popor",dar din putinul care-l castig pot contribui cu bani si la fel ca mine sunt sigur ca se vor mai gasii destule persoane???! Multumesc inca o data si credeti-ma ca va spun cu mana pe inima,din partea mea aveti toata stima si sustinerea asa in procente mai mici,dar daca se aduna mai multi ca mine conteaza. Cu drag Irimescu Costin

Daniel Roxin spunea...

Multumim, Costin. In curand vom creea cadrul legal pentru a putea initia astfel de actiuni. Toate cele bune!

constantin spunea...

Sunt un fan al cartilor lui Radu Cinamar si in ,,prostia mea" cred ca totul este adevarat, desi am si eu unele neintelegeri ale textului. In vara asta vreau sa fac un traseu in Bucegi incepand cu: 7 izvoare, Babele/Sfinx si ajungand la vf.Omu. Mai vreau sa urc pe muntele Bucura despre care se spune ca ar avea energii deosebite. Stiti pe cineva la fel de nebun ca mine care sa mearga in acest traseu? Sunt persoane care au mai multe date despre trasee interesante descoperite din lectura cartilor lui Cinamar? PS: nu caut intrarea in tunel pentru ca nu are rost. Multumesc!

Daniel Roxin spunea...

Din pacate nu va pot ajuta. Succes insa in realizarea traseului!

Anonim spunea...

stimate TdrDrg, ascundeti sub acest acronim cumva numele patapievici? acum vreo 40 de ani in scoala generala, am invatat, la orele de istorie si de latina, despre uimitoarea asemanare intre daca si latina, faptul ca dacii se intelegeau cu romanii mai usor decat, de exemplu, ardelenii cu moldovenii, ambele limbi avand radacina in sanscrita... incercati altceva!

raspail spunea...

salut!
va sunt recunoscator ca roman pentru ca aveti curajul sa dezbateti aceste subiecte motiv pentru care cred ca ati putea fi chiar in pericol...
este deja foarte clar ca suntem spectatori ai unei faze noi de incercare a se prelua controlul asupra identitatilor noastre la nivel mondial.

p.s.

nu se poate intelege daca si ce rezultate vor avea eforturile voastre dar este foarte probabil sa fie tarziu... si chiar daca ar fi asa, nu exista alta cale decat cea pe care ati ales-o voi si careia m-as alatura si eu cu toata energia mea...

va urez succes si sa fiti feriti de dementii vanzatori vanduti ai libertatii si a identitatii...!

Anonim spunea...

Pai o fost cineva pana acu echipat conform in Padurea Baciu - adica pe ochi cu niste ochelari speciali si in mana cu o pusca cu laser la "vanatoare de naluci" sau OZN-uri

Xist spunea...

http://savatie.wordpress.com/2009/01/14/apelul-parintelui-iustin-pirvu-catre-toti-iubitorii-de-hristos/

Anonim spunea...

daca vreti sa faceti mai multi prozeliti va trebuie echivalentul unei dovezi asemenea unui pumn in gura. majoritatea cirtitorilor se raporteaza la scaunul pe care stau si de care tin, sau isi valideaza astfel stima fata de sine, sarmana in conditii reale.
va propun subiectul tablelor de la Sinaia. exista fotografiile lor pe net, sint suficient de impresionante si nu sint nici singurele piese existente in spatiul romanesc. contin suficiente informatii si sint foarte coerente ca limba si "scenariu" temporal. pe considerentul psihologic ca nici daca ai fi Hasdeu sau Densusianu n-ai avea o turnatorie in plumb in spatele casei si nici n-ai fi motivat fara vreun beneficiu palpabil sa inventezi limbi vechi, sa le torni pe sute de piese pastrind coerenta evenimentelor, un documentar bine facut ar fi acel pumn in gura binemeritat de impaiatii sau alogenii neamului. raspunsul la dilema de veridic sau fals a placilor nu sta in polemici ale specialistilor in istorie, ci in psihologia umana. fiecare din noi e minat in activitate si comportament de o motivatie si nimeni nu iese din pre-programare. cel mai probabil ca un documentar si dezbateri urmarind directie psihologica, ar face valuri mari. aveti prestigiul si resursele s-o faceti si sper ca veti gasi interesant subiectul, in folosul romanului.

Daniel Roxin spunea...

Subiectul este in curs de abordare in cadrul unui film documentar...

Anonim spunea...

Salut!
...cautam ceva si am ajuns altundeva!
In primul rand vreau sa-l salut pe domnul Daniel Roxin pentru timpul si energia consumata in adunarea de informatii si transpunerea lor in mai multe filme documentare , lucru pentru care merita un OSCAR (; acum numai Dumnezeu stie ADEVARUL 100% noi oamenii,putemdoar sa ne facem la randul nostru filme documentare in mintea noastra in functie de informatiile pe care le detinem fiecare...asa ca,dupa parerea mea toata lumea are dreptate.Dar nu am interevenit in dicutiile dumneavostra sa fac pace, am intervenit pentru ca si eu,ca si orice roman,vreau sa stiu cine sunt ca sa stiu cine voi devenii,ca in momentul de fata sunt doar un CAPSUNAR intors in tara dupa 10 ani care a locuit in Catalunia mai exact in Insulele Baleare unde am intalnit mai ales pe insula cuvinte cu pronuntie si inteles 100% romanesc.Cateva exemple: TAIAT, FUM , FOC , PORC , FUTUT, PRUNA si multe altele pana chiar si banalul CE FACI pronutat cu un S de la sarpe.Am la fel prieteni din Brazilia cu care am avut un schimb de idei si informatii in legatura cu limba pe care o vorbim fiecare si am ajuns la concluzia ca am gasit cuvinte care sunt mai apropiate de limba romana decat catalana cel putin pentru un roman daca le-ar citii ar pronunta corect doar ca brazilienii atunci cand vorbesc prelungesc atat de mult cuvintele incat ai impresia ca canta, dar defapt daca le-ar citii un roman ar pronunta corect.
Asa ca nu stiu de unde a scos TdrDrg toate informatiile pe care le-a insirat mai sus unde ne scrie ca suntem inruditi cu bulgarii,sarbii si sa completez eu cu toti vecinii granitei noastre dupa informatiile pe care le detine si poate ca are dreptate, cu siguranta au fost si atunci CAPSUNARI ca mine care sau dus la munca si au intemeiat si ei familii si au facut copii pe acolo asa cum am facut eu si multi alti romani plecati la munca in toata Europa.Poate a fost si atunci ca si acum un fel de migratie dar mai pe langa casa nu asa departe,cu toate ca,sa raman la SUBIECT,cum puteti sa explicati ca in Insulele Baleare am gasit cuvinte folosite astazi in limba noastra romaneasca!?
Va rog sa-mi scuzati ortografia!

Daniel Roxin spunea...

Zona carpatilor este zona in care s-au format primele culturi ale Europei. De aici s-au produs mai multe roiri in toate punctele cardinale. Cei care au plecat de aici au dus si limba cu ei...

bala ioan spunea...

gogosi filozofii genon inrudiri...vorbesti aceasi limba cu mine esti dac esti din mos- stramos pe teritoriul daciei eti daci=ai cuvinte din satul tau care nimeni nu le stie esti dacic//ex.ududau[ghici]

burada ioan spunea...

cred ca o parte componenta a morilor dacice[la mine mai e una]pe apa.capatii[de la carpi-trib dacic]habar de noi ce ascund acesti protectori ai neamului dac fara ei eram inghititi de invadatori.carpati=salasul sfint al dacilor deasupra sfintul cer.buri trib dacic ce scotea sarea=sararii.vz.brniteaza[ploua marunt ca sarea.carpi au numit munti dacii au numit roci[dacit]iar burii..

Anonim spunea...

Mai citiţi şi cartea Noi Tracii,scrisă de Iosif Constantin Drăgan ,documentarea a durat 10 ani,şi la acea vreme a fost interzisă de Ceauşescu ,oare de ce ?

Anonim spunea...

Cand va aparea documentarul,,Arhivele regale ale Daciei,,nu mai am rabdare

Daniel Roxin spunea...

Mai dureaza putin...

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspunsul de mai devreme,as mai dori sa va pun o intrebare domnule Roxin,sunt tanar am doar 17 ani dar sunt foarte pasionat de istorie,iar in toate tarile in care am fost am putut observa cu cata atentie isi trateaza autoritatile de acolo obiectele de patrimoniu turistic respectiv cetati antice,palate castre romane etc.Nu pot intelege de unde indiferenta aceasta a noastra,a românilor fata de propria țara,dar ma rog am deviat cu mult de la cea ce vroiam sa va intreb initial,credeti ca exista si interese politice care vor ca teoria cum ca noi suntem urmasii Romei sa ramana pe veci in picioare si de nestavilit sau exista doar indiferenta si prostie

Daniel Roxin spunea...

Sigura ca da. Exista interese politice externe si multe cozi de topor in interiorul tarii care fac jocurile acestor interese...

Anonim spunea...

Chiar,ce cadou frumos de craciun ar fi daca ar aparea urmatorul filmulet cu arhivele regale

Anonim spunea...

Mai prietene credema ca imi vine sa ma dau cu capul de pereti,ma omoara asteptarea asta,dar pana la urma a zis ca va aparea in decembrie nu?

Daniel Roxin spunea...

:)) Prietene, va mai dura o vreme pana cand va iesi acest film. Avem nevoie de mai multi bani pentru cheltuieli pentru ca vrem sa il facem la o calitate mai buna. Sarbatori fericite!

Anonim spunea...

Daniel iti doresc sarbatori fericite,sa ninga in anul ce va urma cu multe fericiri in viata ta,pe plan profesional iti doresc sa fii mai convingator cu toti ingratii si ipocritii care nu-ti imbratiseaza teoriile,dar mai important decat toate iti doresc sa fii sanatos si sa lupti pentru visele tale cu inversunare

ps:nici eu nu mai am rabdare sa apara urmatorul film,dar ai dreptate ca sa fie mai convingator este nevoie de bani

Daniel Roxin spunea...

Multumesc, la fel iti doresc!

Intrepid spunea...

In primul rand felicitari pentru acest proiect. Miza nu este legata de cat de multa dreptate au adeptii unei tabere sau alteia. De-a lungul timpului s-a dovedit ca unii dintre istoricii au fost tendentiosi sau au vrut sa manipuleze in favoare unor interese obscure. Adevarata miza cred eu ca este recuperarea identitatii pierdute si implicit renasterea patriotismului, confundat adesea (intentionat) cu nationalismul impins la extrem. Cand la putere este sintagma : ,,Istoria este scrisa de invingatori", nu va asteptati sa gasiti adevarul in manualele de isorie. Daniel, noi cititorii si telespectatorii tai te vom sprijini in demersul tau de a rescrie istoria dar fortam autoritatile trebuiesc fortate ca pe viitor sa includa in manuale si alte teorii sau fapte, omise intentionat sau nu. N-ar strica sa initiezi infiintarea unui ONG care sa sprijine demersurile tale. Sarbatori fericite si la multi ani!

Daniel Roxin spunea...

Sarbatori fericite! :)

Anonim spunea...

Va mai aparea luna asta urmatorul film ,,Arhivele regale,,?

Daniel Roxin spunea...

Nu, o sa mai dureze...

Anonim spunea...

ok

Anonim spunea...

Daniel,domnul Neagu Djuvara ce parare are despre teoriile tale privitoare la daci,la continuitatea lor pe acest pamant,la trecutul nostru maret de dinaintea stapanirii romane etc.Chiar vreau sa stiu
???

Anonim spunea...

imi raspunzi te rog???

Daniel Roxin spunea...

Neagu Djuvara este in cealalta tabara...

Anonim spunea...

ok multumesc

Anonim spunea...

Scuza-ma,din ce tabara face parte domnul Neagu Djuvara

Anonim spunea...

???

viostup spunea...

Pe cand alte emisiuni cu dl.Gabriel Gheorghe la Nasul Tv?

Anonim spunea...

Daniel Roxin, j'ai une question, ils apparaîtront prochain documentaire, archives royales de Dacia, sur internet dit que en Décembre, mais je n'ai pas trouvé.,,Arhivele regale ale Daciei,,.Je suis intéressé par votre histoire.

Daniel Roxin spunea...

Le film sortira en Novembre 2013. Bonne nuit!

Anonim spunea...

merci

Anonim spunea...

sicilieni spun ,,culcate,, nu ,,dormire,, ca italieni , iar la maslina ii spun ,,maslina,, nu ,,olive,, ca italieni,un alt mic cpsunar

Anonim spunea...

Daniel am un eseu de facut la istorie,imi poti spune te rog daca exista vreo legatura intre cruciade,cavaleri templieri(balian de ibelin)caderea Ierusalimului de spatiul romanesc al acelor timpuri?

Daniel Roxin spunea...

Pentru asta ar trebui sa consulti un istoric specializat pe perioada medievala...

Suman Mircea spunea...

Multumesc pentru filmele documentare, sunt informatii surprinzatoare si de ce sa nu marturisesc, foarte imbucuratoare pentru mine. Sper ca in continuare teoria sa se cladeasca tot mai puternica si sa fie acceptata de publicul larg.

Daniel Roxin spunea...

Asa va fi!

Anonim spunea...

Cand se vor reabilita cetatile dacice din muntii Orastiei?

Anonim spunea...

Daniel Roxin,qual è la tua storia con statue di Daci sul Arco di Costantino?
E mi prega e la tua opinione su le statue di Daci in tutta Europa raccontare?
Per favore?

Anonim spunea...

te,ti rog,imi raspunzi

Anonim spunea...

Șefule,ne-i promis noi documentare despre daci,când mai apar?

Anonim spunea...

Daniel,am vizionat cele doua videoclipuri cu privire la razboiul psihologic vreau sa te intreb folosirea cristalelor,energiile care ne inconjoara(feng shui)nu contravin cu dogma crestina,chiar vreau sa stiu,fii complex te rog

Daniel Roxin spunea...

Singurul lucru cu care ele pot fi in contradictie este habotnicia religioasa de ev mediu, de pe vremea Inchizitiei... ;)

Anonim spunea...

bun dar esti deaacord ca si in zilele noastre religia si stiinta nu isi dau mana,ceea ce ai prezentat tu in filmulet inafara de ultimele 5 minute contravine cu credinta ortotoxa.

Anonim spunea...

Daca mai discutam despre istorie 2- 3 ani nu o sa mai avem viitor

Anonim spunea...

in ce zile vei veni in comuna negri,la cetate,astept cu nerabdare sa te intilnesc?

Anonim spunea...

hai mai pe bune,imi publici mesajul dar nu-mi publici si un raspuns,te rog frumos

Daniel Roxin spunea...

Scuze pt intarziere... :) I luna iulie

Anonim spunea...

multumesc,sunt minor stau in bacau si nu am masina dar pe cuvantul meu de nu o sa vin 30 km cu bicicleta doar sa te vad,iti respect foarte mult munca

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! Ne vom vedea cu sigurata... :)

Anonim spunea...

iarta-ma dar eu saptamana asta dau bacul,o sa mai fii in bacau la cetate si dupa ziua de vineri?

Daniel Roxin spunea...

Nu stiu cand ajung in zona. Succes la bac!

Anonim spunea...

multumesc

Anonim spunea...

Buna ziua. In ce conditii putem redifuza aceste filme documentare pe un post local de televiziune?

Daniel Roxin spunea...

Buna ziua! Le puteti difuza gratuit, singura conditie fiind aceea de a-mi da detalii despre postul tv si momentul difuzarii...

Anonim spunea...

As avea sa-ti pun o intrebare stimabile,te urmaresc de mult timp si sunt foarte intrigat de ceea ce vrei tu sa scoti la lumina,intrebarea insa nu cred ca face referire la perioada cu care te ocupi tu dar din pura curiozitate-impartasesti si tu aceleasi teorii ca ale istoricului Neagu Djuvara cu privire la faptul ca domnitorii nostrii au fost de origine cumana?

Daniel Roxin spunea...

Stimabile, consider ca dorinta lui Djuvara (un istoric cu radacini cumane, se pare) de a demonstra ca Basarabii erau cumani este una jenanta... Cu alte cuvinte sunt un oponent al acestei teorii!

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspuns.

Anonim spunea...

Inca ceva,decurand am mers la Bucuresti pentru a ma inscrie la fac iar in tren m-am intretinut la vorba cu un student de la istorie si venind vorba de tine i-am impartasit si lui teoriile tale,mi-a spus ca toti profesorii de la universitate iau in ras toate aceste teorii ale tale,ma rog probabil stiai de toate acestea,eu am vrut sa scot in evidenta ca e de laudat insistenta ta in a demonstra ceva chiar daca esti aproape singur impotriva tuturor

Daniel Roxin spunea...

Studentii de la istorie sunt puternic indoctrinati si se urmareste in mod deliberat indepartarea lor de tot ce inseamna Dacia si daci. Unii insa sunt de partea noastra pentru ca s-au prins...

Anonim spunea...

Ma bucur sa aud asta.

Anonim spunea...

Mai barosane,nu dau si eu in tot internetul asta de o bibliografie a ta.Cum se poate?.Ai publicat carti,publicul vrea sa stie ce facultate ai absolvit,ce orientare religioasa si politica ai,sau poate nu stiu eu unde sa caut?

Daniel Roxin spunea...

Cam impertinenta abordarea: "Mai barosane"... Esti cocalar sau ce?

Anonim spunea...

Imi mai raspunzi?Sau studiile tale sunt un mister.

Daniel Roxin spunea...

Ai inceput foarte gresit acest dialog. "Mai barosane" ii spui doar unuia cu care te tragi de sireturi sau unuia pe care il privesti cu o anumita superioritate. Nu e nici o urma de respect in aceasta abordare atunci cand i te adresezi in acest fel unei persoane pe care nu o cunosti. Dar pentru ca sunt ingaduitor, iti raspund totusi: am 4 clase, sunt tractorist de profesie, sunt un sustinator al Partidului Ubulubu din Gana si un adept al cultului porumbelului rotitor. Hai, pa!

Peter spunea...

Daniel tot respectul pentru munaca pe care o prestezi.Vreau te rog daca doresti sa imi raspunzi la 2 intrebari:
1.Ai putea discuta in viitor despre Francmasonerie si despre influentele ei asupra omenirii si a Romaniei?
2.Ce parere ai despre scriitorul Radu Cinamar?
-sunt curios de raspunsurile tale si inca o data tot respectul meu pentru munca de care dai dovada...

Daniel Roxin spunea...

Am postat diverse materiale despre acest subiect - cauta la categoria Dezvaluiri... In ce-l priveste pe Radu Cinamar, acesta este un pseudonim. Nu stiu cine se ascunde in spatele lui. Cartile lui sunt o combinatie de lucruri reale si fictiune. Si pentru ca insisti, am anumite calificari in domeniul financiar... O zi buna!

Peter spunea...

Mersi mult.
As mai fi interesat de raspunsul tau la inca o intrebare:
-Ce parere ai de teoria pamantului gol tinand cont ca la ora actuala exista dovezi ce nu pot fi contestate care sustin aceasta teorie cu totul uimitoare?

Anonim spunea...

Hei,vreau sa stiu,documentarul Dacii adevaruri tulburatoare va mai aparea in Noiembrie sau va fi din nou amanat

Daniel Roxin spunea...

In toamna aceaasta vor fi lansate doua documentare...

Anonim spunea...

Super,astept cu nerabdare sa vad daca va mai strange aproape un milion de oameni pe youtube.

Anonim spunea...

Documentarul este interesant.., insa cumva prea general. Bun si asa, fiind un punct de plecare.
Eu am avut de aface cu parapsihologia utilizata curent de cei din servicii...Realitatea este mai dura ..

Gerald spunea...

As vrea sa ne numim din nou Dacia. Oare ar fi posibil?

Anonim spunea...

Hei,ati ajuns pana acum la finalul filmarilor pentru documentarul ,,Arhivele regale ale Daciei,,?

Anonim spunea...

Hei,sunt un student din Iasi,as vrea sa stiu daca vei venii vreodata pe aici sa tii vreo dezbatere despre daci sau despre istorie???????

Daniel Roxin spunea...

Vom ajunge si in Iasi...

Anonim spunea...

Sa anunti inainte sa vii te rog.

Anonim spunea...

Se apropie luna noiembrie,nu uita de ,,Arhivele regale,,.

Anonim spunea...

oare ozn urile prezente in preajma padurii nu sunt oznuri americane care survoleaza in cautarea misterelor despre traci?

Anonim spunea...

Cand apare filmul Arhivele Regale?

Anonim spunea...

Te rog frumos spune-mi daca mai apare sau nu documentarul ,,Arhivele regale,, este foarte important pentru mine,pe el i-am zis profesorului meu sa ma asculte la clasa,daca nu mai apare zimi acum ca sa stiu.

Daniel Roxin spunea...

Am facut o emisiune pe aceasta tema. Ai aici linkul: http://www.youtube.com/watch?v=aTHclDh_S7w

Nu stiu daca va mai iesi si un film pe aceasta tema...

Anonim spunea...

Bine,multumesc

Anonim spunea...

Ma bucur, sa vad ca sunt oameni care vor (cel putin asa sper), sa faca putina lumina, cu privire la originile poporului nostru. Eu ma consider ROMAN pana in varful unghilor (rog a nu se face confuzie, cu oameni care traiesc in Italia, si care nu intamplator purtau acelasi nume cu cel al nostru). Din capul locului, trebuie s-o spun, ca ma deranjeaza cand cineva (indiferent ca este roman sau nu), spune ca noi romani, suntem urmasi dacilor si al romanilor. In primul rand, poporul meu se numeste ROMAN, de zeci de mii de ani, si suntem aici de tot atat de multe mii de ani (acest teritoriu de forma rotunda, din jurul carpatilor, reprezinta ceva). Noi nu am invatat limba de la alte popoare (este adevarat ca am asimilat anumite cuvinte, pe care le cunoastem sub numele de sinonime), dar multe popoare vorbesc o limba care deriva din limba romana (italieni, spanioli, francezi, si cei din coloniile lor). De ce spun asta? Pentru ca din pacate in urma cu mai bine de 8 mii de ani, cand Tera, a fost perturbata de un fenomen cosmic (descris si in biblie, chiar daca intr-un mod eronat, si coincide cu fuga evreilor din Egipt), fapt care a obligat poporul roman sa-si paraseasca teritoriile (se pare ca totusi, Marea Neagra este o bomba uriasa, care in anumite conditii poate sa explodeze), migrand inspre vest, si nord (de acea toate popoarele din acele zone, sustin ca se inrudesc cu poporul lui Zamolxe).

Anonim spunea...

Au intemeiat multe asezari, pe care le-au fortificat. Au trait in acele asezari, zeci, chiar si peste o suta de ani. Insa cand pamanturile lor natale, au prezentat iarasi conditi propice vietii, s-au inapoiat pe pamanturile lor, stergand urmele treceri lor pe acele pamanturi, si distrugand asezarile pe care ei le-au intemeiat. O singura astfel de asezare au lasat ne distrusa in urma lor, si care asa cum ei prevazusera, a fost o mare greseala. Acea asezare se numea ROMA, si toata lumea stie ce impact negativ a avut asupra multor popoare din Europa.
Insusi Traian a facut afirmatia ca : "Ma intorc din patria strabunilor mei..." (se pare ca de fapt a zis "strabunilor nostri"), fapt foarte adevarat. Insa el nu se referea ca el ar fi avut stramosi daci, ci la faptul ca romani au intemeiat Roma. Acest lucru i-a atras ura intregi Rome, si a fost denigrat, iar preoti, au cerut dupa moartea lui, sa fie renegat, si sters din istorie, ascunzanduse tot ce putea dovedi cele ce afirmase el. Ca aceste lucruri sa fie dovedite, trebuie sa cercetezi, multe lucruri petrecute dea lungul istorieii. Cele mai multe lucruri le poti descoperi in insusi lucrurile tainuite, cu privire la cel de-al doilea razboi mondial, in care Hitler a fost o simpla marioneta, in spatele caruia se afla artizanul intregului razboi, si anume Papa Pius al XII. De acea despre acel razboi se spun mai mult minciuni, decat adevar (singurul adevar cred ca este faptul ca in el au murit sute de mii de oameni nevinoovati). Iar Pius, i-a aratat lui Hitler documente, cu privire la multe lucruri din istoria veche a lumi, tocmai pt al face sa-i urasca atat de mult pe evrei. Iar toate acele lucruri, au legatura si cu poporul nostru. Si ca o paranteza: nazisti au fost primi care au incercat sa descifreze hieroglifele egiptene, cu ajutorul unor vorbitori de limba romana, doar ca nu si-au ales bine regiunea din care sa foloseasca interpretii, si nici nu aveau cheia de despachetare a hieroglifelor. Apoi ar fi de studiat limba LATINA, care este o limba inventata de popi ROMEI, si este contemporana cu moartea lui Traian. Italieni nu au vorbit nici o data limba latina, de acea pt a se putea adresa oficialitatilor Romae, aveau nevoie de interpreti, cunoscuti sub numele de AVOCADOS ( care inseamna, a vorbi). Toate scrierile vechi in limba latina, sunt contrafacute de preoti, care stiau diverse procede de a invechi acele pergamente (oricum nu vor permite cuiva sa le verifice autenticitatea), iar limba a fost impusa fortat (a se vedea povestea cartierului latin din Paris, actualul arondisment 5). cu toate acestea, limba latina nu s-a impus decat in religie, nici macar in administratie nu s-a prea folosit, atata doar ca in institutii, cei care scriau, erau de obicei preoti.

Anonim spunea...

Stiu ca cea ce am afirmat mai sus, pare poate socant. Dar daca este adevarat? Oricum acest subiect delicat, nu poate fi descalcit in cateva randuri. Dar daca doresti, domnule Roxin, sa afli mai multe amanunte, posteaza pe forum, dorinta de a mai continua dialogul.
Multumesc, si sper ca nu am suparat cu afirmatiile mele. Si nu uita, noi nu suntem nici daci, nici traci, nici goti, si nici alte nume pe care ni-leau dat alti (sunt uni care pretind ca noi suntem tiganii Romei, adica tigani lor). Noi am fost, suntem, si vom fi ROMANI. Chiar daca alti se lupta din greu sa ne schimbe numele si istoria.

PS. Nu sunt nici profesor, nici doctor, nici inginer. Nici nu mi-am ros coatele pe bancile vreunei "scoli inalte", ca sa mi se spuna toate prostiile istorice, pe care le stiu "intelectuali". Sunt un roman de rand, nascut si crescut intr-un sat de munte, invatand istoria, din alte surse, si incercand sa gasesc in ea rostul tuturor faptelor petrecute dea lungul vremurilor. Din pacate, acestea nu se prea potrivesc cu cartile de istorie.
Si mai ales, am calatorit mult in aceasta Europa, (acum tocmai va scriu din Belgia), cunoscand oameni care locuiesc in Europa, vorbind cu ei, cunoscind obiceiurile lor, chiar si bucataria traditionala cunoscandu-lo.

Cu stima "un ROMAN".

Anonim spunea...

Anul acesta ai prin Iasi vrun documentar de prezentat,o conferinta despre daci,baiatul meu vrea sa te auda.

Daniel Roxin spunea...

Doar anul viitor...

Anonim spunea...

Buna seara domnule Roxin as avea de pus un fel de intrebare legat de ultimele evenimente de la Pungesti.Prin diverse articole de ale tale ii incriminezi pe jandarmi ca folosesc forta dar esti constient ca acei manifestanti sunt ceva de genul:lovesc un jandarm iar apoi cand jandarmul se da la el acesta tipa ca din gura de sarpe ca-l omoara,acele imagini nu sunt oare cam exagerate de ce nu postezi si imagini unde si manifestantii ii ataca pe jandarmi.

Anonim spunea...

Sau poate realitatea sta altfel,raspunde-mi te rog vreau sa stiu.

Anonim spunea...

Domnule Roxin,anul acesta veniti la Iasi nu e asa?

Daniel Roxin spunea...

Da, venim...

Nicoleta spunea...

Buna seara!

Domnule Daniel Roxin, vreau sa va multumesc si sa va felicit pentru efortul si perseverenta dvs
de a demonstra originea poporului român - continuator al dacilor, nu și al romanilor...

Recent am "descoperit" blogul si am vizionat filmele documentare prezentate de dvs..
Simt bucurie dar si tristete ca anumite adevaruri sunt voit ascunse.

Referitor la documentarul Pădurea Baciu...
Va rog daca aveti bunavointa, timp si resurse, sa studiati invataturile crestin ortodoxe..
Veti gasi raspunsuri la multe intrebari (care sunt si enuntate in film).
Adevarul este "Cum iti sunt gandurile, asa iti este si viata"- Staretul Tadei de la Manastirea Vitovnita.

Dumnezeu a creat Pamantul, omul si toate animalele, dar despre existenta altor lumi,
spirite ale naturii, extraterestrii si fenomene paranormale nici nu se pune problema.
In traditia crestin ortodoxa, in Scrierile Sfintilor parinti etc gasiti o singura explicatie:
acestea sunt naluciri, nascociri ale ingerului cazut (nu vreau sa-l numesc) si veti vedea si cu ce scopuri ...

Pentru mai multe lamuriri..cautati la sursele adevarate si competente.

Si..ca sa nu trec cu vederea filmul Războiul parapsihologic, se cunosc anumite intentii
de destramare, de control etc, dar..si noi avem arme.
Este adevarat ca si plantele si cristalele au poate o contributie in protectie..
Dar cele mai importante sunt credinta, rugaciunea, crucea (puratat la gat)
("Cruce Sfanta, arma dulce, sa-mi ajuti unde m-oi duce"), gandul cel bun,
si nu in ultimul rand linistea, pacea interioara (cred ca am spus tot).

Va multumesc :)!

Anonim spunea...

Domnule Roxin,ce parere aveti despre cartea lui Lucian Boia ,,De ce este Romania altfel,,? Am citit sumarul cartii pe internet si as vrea sa stiu si parerea dumneavoastra,asta bineinteles daca a-ti citit-o.

Daniel Roxin spunea...

E o carte care potrivit careia poporul roman nu este bun de nimic si nici nu a fost vreodata! Asta e tot...

Anonim spunea...

Dar oare de ce un intelectual ca domnul Boia face astfel de afirmatii?-pana si domnul Liiceanu i-a contestat aceasta carte.

Anonim spunea...

Cand anume,veti veni si la Iasi domnule Roxin? Deabia astept sa ascult o prelegere despre daci.

Daniel Roxin spunea...

Vom anunta din timp...

Anonim spunea...

Multumesc atunci,trebuie sa spun domnule Roxin ca aproape m-a poticnit plansul cand am vazut interviul cu Mandruta,cand am vazut ca dumneavoastra foloseati un limbaj atat de elevat si academic iar el parca raspundea in sictir sau aproape facea misto la ceea ce spuneati,ati fost foarte ferm si de aceea aveti toata stima mea.

Anonim spunea...

Cand va aparea si pe internet noul filmulet care am inteles ca va avea premiera maine?

Anonim spunea...

Unde mai putem viziona filmul de ieri ?

Anonim spunea...

Am urmarit documentarele, si trebuie de apreciat efortul pentru a sustine sau afirma niste teorii pentru care sa prezinti si argumente demne de luat in seama, sau de studiat. Am vazut ca sunt multi care imbratiseaza aceste teorii, dar nu trebuie sa ne agitam prea tare, fiindca ne urmam cursul ca natiune din inertie aproape, fara ca sa reusim(cu toate teoriile si argumentele) sa constituim vreun factor de influenta prea mare pentru a reusi sa schimbi ceva. Si cu privire la identitatea noastra, parerea mea e ca in documentar se hiperboleaza putin evenimentele, care dau nastere unei mega-conspiratii pentru a musamaliza un adevar. Si fiind vorba de o identitate nationala, e vorba de o scara putin prea mare de persoane implicate, incat sa fie si scurgeri din interior cu privire la adevar! Felicitari pentru documentar! Chiar e unul care te face sa gandesti mai bine la ide titatea proprie.

ionisus spunea...

Nu pot viziona niciun film, e o problema la mine sau ce se intampla? Ecranul e negru si nu raspunde la comenzi.

Elena din Constanta spunea...

Am vizionat documentarul cu Padurea Baciu si vreau sa subliniez ca aceleasi fenomene se regasesc si in padurea de la Dumbraveni, jud.Constanta, aproape de granita cu bulgarii.Padurea este rezervatie naturala si am avut privilegiul ca timp de 10 ani sa merg la fiecare sf de saptamana acolo, cazata fiind de un apicultor.El este o sursa nesfarsita de povestiri ale fenomenelor de acolo. Daca va intereseaza va voi da si nume.Referitor la pozele cu globuri luminoase, acestea apar mereu in poze( sunt pasionata de a face poze)este indiferent de starea persoanei pozate sau a observatorului.Am poze de la o banala petrecere unde sarbatorita era pozata, sau ale unei fete deabia sculata din somn, pozata pur si simplu in pat, inconhurata de snururi luminoase, spiratale ele si care inconjurau fata tot in cercuri.Se pare ca ele apar doar ca noi nu le observam din cauza atentiei noastre calate pe altceva.Oricum ar fi, ce vreau sa spun este ca aceste fenomene sunt mult mai frecvente decat observam noi si ca teritoriul Romaniei abunda de enrgii sublime vechi sau noi, de entitati care inca mai au ceva treaba prin zona noastra...si de oameni minunati care se trezesc !

Unknown spunea...

Domnule TdrDrg , ar trebui sa stiti ca popoarele bulgar si sarb (fara partea slava dupa cum spuneti dumneavoastra) au la baza populatii tracice , chiar dacice putem spune. Ca dovezi puteti sa cercetati hartile cu zonele acoperite de daci inaintea ocupatiilor romane.

Anonim spunea...

D le Roxin ,ma bucur ca in sfarsit masa mare a populatiei afla datorita dvs istoria noasta,a dacilor...sa stiti ca nu suntem putini cei care simtim in noi chemarea istoriei si setea de adevar si cunoastere..va sustinem!

Daniel Roxin spunea...

Multumim!

nonreal spunea...

D.le Roxin am gasit o chestie interesanta pe net si dupa ce am citit comentariile de pe blog-ul dvs. pun o intrebare celor mai documentati decat mine: Ce poate sa insemne aceasta chestie sau cum poate fi explicata?

TATĂL NOSTRU in lb celtă, dialectul vb. in Tara Galilor / Wales din Regatul Unit
Distribuie prietenilor Promovează blogul
creat: Sâmbătă, 12. Iulie 2014 Ora 20:48.
modificat: Marţi, 15. Iulie 2014 Ora 12:00.
Publicat de către istoricul englez Chamberlayn in anul 1715 . Poerinthele nostru, cela ce esti en cheri
. Svintzasca-se numele Teu
. Vie emperetzia Ta
. Facoesa voe Ta
. En tzer asa si pre poement
. Poene noastre datorii le noastre
. Cum si noi le loesoem datornicilor nostri
. Si nu dutze pre noi la ispitire
. Tze ne mentuieste pre noi de vi`leanii !
. ......... Amin .........
.
. Desi scris aproape in lb română, acest text păstrează o multime de arhaisme gramaticale, TOATE găsite şi in textele `tablitelor` ! Interesant : NU se intrebuinteaza aproape deloc `comprimarea cuvintelor`- element specific lb dace / gete !.
.
.La sfarsitul sec XIX, citind acet text, istoricul...ungur Samuil Kolescri, afirma : Românii de la Dunăre si celţii din Wales vorbesc una si aceeasi limbă !....

https://www.facebook.com/pages/Limba-si-scrierea-dacilor/412961862109197?fref=nf

luat de pe zong.ro cu stima...

Anonim spunea...

Poerinthele nostru cela ce esti en cheri
Svintzascoese numele teu
Vie emperetzice ta
Facoesa voe ta,
cum en tzer ase şi pre poementu
Poene noastre datorii le nostre,
cum si noi ne loesoem datorniczilor nostri
Si nu ne dutze pre noi la ispitire
Tze ne mentueste pre noi de vicleanil. Amin.
--------------------
În anul 1875, B. P. Haşdeu publica “Tatăl nostru” într-un dialect al celţilor din Wales. Este posibil ca această rugăciune să o fi aflat la englezului Chamberlayn, publicată de acesta în 1715.

mihai s spunea...

Buna ziua domnule Roxin. Va felicit pt munca depusa. Am vizionat toate documentarele despre daci. Sunt foarte interesat si doresc sa aflu cat mai multe fapte si dovezi istorice despre acest subiect, asa ca voi urmari cu interes toate productiile viitoare. Va rog sa imi permiteti o sugestie deoarece dvs aveti multe posibilitati de informare. Mi se pare ca o dovada a continuitatii si vechimii milenare a poporului nostru o constituie muzica populara. Observ la popoarele invecinate, indeosebi la slavi, ca au o muzica populara puternic influentata de muzica populara greceasca. Desi sunt si in Romania astfel de influente, in Banat muzica sarbeasca care la randul sau seamana cu cea greceasca, iar in sudul tarii exista influente orientale ( probabil turcesti), totusi in ardeal si moldova exista muzica ce nu se incadreaza in aceste genuri. Popoarele care s-au stabilit aici ( slavii) in timpul Imperiului Bizantin au fost puternic influentate de cultura muzicala a acestuia pe care au adoptat-o asa cum se vede azi. Daca romanii in general nu au adoptat aceasta muzica, asta cred ca este o dovada a unei culturi muzicale cel putin la fel de dezvoltata si cel putin la fel de veche. Multumesc ca ati avut amabilitatea sa cititi acest mesaj. M-as bucura f mult sa primesc de la dvs un mesaj de raspuns, chiar si unul scurt. Multumesc inca o data. Va doresc mult succes in continuare.

Unknown spunea...

http://m.trilulilu.ro/megalitii-antropomorfi-ai-romaniei

Unknown spunea...

Va salut cu respect domnule Roxin. Va apreciez munca dumneavoastra si va multumesc pentru ceea ce faceti. Va doresc sa aveti sanatate si putere de munca in continuare pentru deconspirarea istoriei neamului nostru secular. Am vazut un articol pastat pe adevaruldespredaci.ro despre cei 2 daci de piatra si m-am gandit ca probabil nu ati vazut aceasta emiusiune realizata la tvr cultural in anul 2000.
Emisiunea Enigmatica Terra, Prezentare filmata a ing. Dan Braneanu, membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti. http://www.trilulilu.ro/video-diverse/megalitii-antropomorfi-ai-romaniei
Cred ca poate fi un subiect de emisiune sau poate puteti realiza dumneavoastra impreuna cu colaboratorii dumneavoastra, un nou documentar sau noi fotografii color.
Pace si bucurii.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc!