duminică, 3 octombrie 2010

Numerologia - ştiinţa secretă a numerelor

Primele contacte ale omului cu stiinta numerelor se pierd in trecutul indepartat. Probabil ca folosirea numerelor a aparut atunci cand acesta si-a dat seama ca exista o ordine in univers si ca numai o minte cosmica a putut realiza o schema planetara incredibil de exacta si complexa. Descoperind ca exista o ordine in univers, ce cuprinde totul, de la cea mai mica particula pana la formarea universului, putem intelege modul in care numerele vehiculeaza o energie ce influenteaza tot ceea ce exista. Forta lor actioneaza si asupra omului, transformandu-i caracterul si viata.
        
Este cunoscut faptul ca, in cautarea acestui adevar, Pitagora, marele intelep grec, a infiintat mai multe scoli in care a inceput sa predea, printre altele, folosirea numerelor, dezvaluind astfel fortele subtile pe care acestea le emit si felul in care ele afecteaza omul. In prezent, descoperirile unor cercetatori moderni ca Dr. Jordan de la Institutul de Investigatii Numerice din California si numerogi englezi si americani au imbogatit aceste cunostinte antice. In acest fel, stiinta actuala a numerelor nu numai ca a ajuns la o anumita maturitate, dar si sa fie recunoscuta in numeroase tari ca o modalitate eficienta de a permite cunoasterea personalitatii si chiar a destinului omului.
       
Fiecare ne-am nascut intr-o anumita zi, predestinata in cadrul planului universal si am fost influentati de rezonantele acestui moment. Astfel, chiar din momentul nasterii, ne situam sub influenta numerelor. Aceste rezonante ne vor dirija rationamentul, motivandu-ne reactiile si atitudinile in viata.
       
Cunoscand principiile numerologiei, putem folosi vibratiile numerice pentru a modifica aspectele conflictuale ale personalitatii noastre, putem planifica destinul conform datelor care apar in tabloul numerologic. Vom putea in acest mod sa  invatam sa actionam in momentele cele mai potrivite pentru a profita de vibratii pozitive si sa moderam activitatile care nu ne sunt favorabile.
        
Usor de folosit de catre oricine, numerologia are valente profunde si complexe in ceea ce priveste simbolistica numerelor precum si existenta lor in natura, in operele create de om. Vom putea descoperi astfel, in aceasta incursiune, cum au fost clasificate numerele de catre Pitagora, in feminine (cele pare) si masculine(cele impare), vom afla simbolistica figurilor geometrice prin geometria sacra, precum si povestea numarului de aur si cum se regaseste el in natura si in marile opere de arta.
 
VA URMA
 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna,

Daniel, poti sa-mi spui, te rog, ce parere ai despre numarul 13? Nu cred ca are vreo legatura cu fatalitatea, insa ma intreb daca are sau nu vreo caracteristica mai deosebita. Mentionez ca mi-am cumparat o casa care are numarul 13. Nu mi-as fi luat-o, dar nu am avut incotro :).

Andreea