miercuri, 16 februarie 2011

Un tsunami solar a lovit Pământul azi noapte

Furtuna geomagnetica sau "tsunami-ul solar" a fost provocat de o explozie solara produsa pe data de 13 februarie si a lovit campul magnetic al Pamantului noaptea trecuta.

Pata 1158 de pe Soare a eliberat cea mai mare energie din actualul ciclu solar, o "explozie de radiatii", de la unde radio, la raze X si gama.

Observatorul Dinamicii Solare al NASA (n.r. Solar Dymamics Observatory) a inregistrat o flama extrema de radiatii ultraviolete, localizata la mijlocul discului solar.

Eruptia solara a cauzat si o explozie puternica de unde radio si, potrivit datelor colectate de pe observatoarele astronomice STEREO-A si SOHO, a produs un nor luminos incarcat cu particule emanate de soare - tsunami solar.
In video de mai jos puteti vedea activitatea magnetica din jurul petei solare 1158, in data de 13 februarie 2011




Efectele exploziilor solare

Exploziile solare vor afecta comunicatiile si pot cauza pene mari de curent.

Oamenii de stiinta avertizeaza asupra efectelor teribile pe care le-ar putea avea exploziile solare pe Pamant: comunicatiile pot fi distruse in cateva momente si chiar oamenii pot avea de suferit.

Mai exact, razele X si ultra-violetele emise de exploziile solare pot cauza furtuni de radiatii care sa afecteze ionosfera Pamantului, iar acest lucru s-ar traduce prin blocaje in ceea ce priveste comunicatiile peste tot in lume.

Fiecare explozie solara produce schimbari in particulele energetice ale magnetosferei care pot duce la dezastre pentru navetele spatiale si astronauti.

Cat despre efectele directe asupra organismului uman, unii specialisti sunt de parere ca pot afecta sistemul nervos central si cauza depresii.

5 comentarii:

Diana spunea...

Eu cred ca furtunile astea solare sau geomagnetice cum le zic ei....nu sunt deloc periculoase pentru organismul uman, ci dimpotriva, sunt, sa zicem, mici bombardamente cu fotoni, energie care ne ajuta sa ne "acordam" cu Universul. Simptome ca migrenele, durerile musculare, oboseala si tahicardia sunt doar dovada ca organismul se acomodeaza, probabil dezvolta mai multe spirale ADN, etc....
Deasemenea nu cred ca e periculoasa expunerea la soare cum bate toba MASS MEDIA la TV toata vara.....alte minciuni....Cancerul de piele (ca toate formele canceroase de altfel, indiferent de organul atacat) este rezultatul alimentatiei defectuoase, gandirii defectuoase si de ce nu, dezacordului, ca frecventa, fata de frecventa solara. Taranii romani sunt tabaciti de soare si n-am auzit de nici unul sa faca cancer de piele.
Aaaa, ca vor cadea sistemele electronice, asta e f posibil, dar sistemele alea nu sunt insufletite :) si nu se pot "acorda" si "adapta" asa cum face organismul uman ; de altfel sistemele astea sunt menite sa fie distruse, sunt majoritar poluante si in viitor nu-si vor avea locul.
Sa provoace depresii soarele ??! Oameni buni cum puteti crede asemenea aberatii ?! Vitamina D si serotonina se formeaza si mai ales fizeaza numai in prezenta soarelui. Daca am fi nevoiti sa traim sub pamant dupa maxim un an am innebuni pentru ca fara soare si serotonica creierul devine complet psihotic (nu ca n-am fi o societate semi-psihotica care sta inchisa intre 4 pereti cam toata ziua....)
Vor sa ne fie frica de soare, ati observat ? Frica, in loc sa-l iubim... :) Sunt f destepti.... FRICA in loc de IUBIRE si gata, treaba e pe jumatate facuta iar mai departe ne descurcam f bine si singuri...pentru ca, cu cat vom dezvolta un mai mare sentiment de teama fata de soare, fata de LUMINA, cu atat ne vom indeparta mai mult de ea.......

Invizibilul spunea...

Am scapat noi de Cernobal...scapam si de asta . Au grija omuletii verzi de noi !

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=Z5M7UxiaTWc&feature=related

http://saccsiv.wordpress.com/2010/06/16/nasa-pana-in-2013-furtuni-solare-uriase-vor-distruge-orice-este-electronic/

http://putereaprezentului.wordpress.com/2010/05/09/tom-kenyon-hatorii-si-holonul-ascensiunii/

Anonim spunea...

http://www.descopera.ro/dnews/7827006-anul-2010-in-imagini-foto

Anonim spunea...

De acord cu Diana ! Datorita Soarelui existam ! El ne da viata asa ca nu poate sa o ia !