sâmbătă, 9 aprilie 2011

Încă un pas către controlul total: RATB nu mai vrea bilete de hârtie

În luna mai se va demara procedura de eliminare a biletelor de hârtie, potrivit reprezentanțiilor RATB, iar, la sfârșitul acestui an, autoritățile spun că cei care vor călători cu mijloacele de transport în comun vor putea călători doar cu portofele electronice, abonamente tip card sau chiar cu cartele ce conțin două călătorii.

”Este momentul ca RATB să-şi uniformizeze sistemul de colectare a contravalorii titlurilor de transport, ţinând cont de investiţiile făcute în sistemul automat de taxare. Doar în acest mod putem avea o imagine completă a utilizării mijloacelor de transport în comun şi a cererii de transport”, a declarat Adrian Criţ, directorul general RATB. Potrivit acestuia, Regia va introduce, până la sfârşitul anului, plata serviciului de transport prin intermediul telefonului mobil, precum şi noi titluri de călătorie. ”În momentul de faţă se fac testări pentru lansarea în parteneriat cu BCR a unui card dual, card ce încorporează aplicaţia de transport RATB (utilizând tehnologie contactless). Cardul va fi pus la dispoziţia publicului călător după finalizarea testelor şi punerea la punct a întregului sistem”, au explicat reprezentanții RATB.


Mihai Rapcea: După cum se vede, Sistemul are resurse nelimitate, iar cei ce îl manevrează își duc pas cu pas la îndeplinire planul de implementare al tehnologiilor cu cip în viața noastră. Frontul nostru este firav, abia apucăm să combatem (cu propuneri legislative, mitinguri, memorii, opiziții) un proiect de cipuire, că imediat apar alte trei noi, ca în povestea cu Făt Frumăs și Balaurul cu 7 capete: unde tai unul, răsar alte trei. Încep și eu să realiez că este o luptă inegală, în care nu putem câștiga singuri. Nu putem câștiga fără ajutorul lui Dumnezeu. De aceea, consider că trebuie să continuăm lupta ca și până acum, cu acțiuni publice, dar numai ca o manifestare exterioară a unei mărturisiri de credință în Hristos și în Libertatea Lui, care să îi poată trezi și pe alții la lupta întru Hristos împotriva Antihristului.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Trebuie sa se miste ceva si in interiorul prefericitilor conducatori ai bisricii. prea usor l-au acceptat pe anticrist.
Cristianis

shakuka spunea...

cred ca in primul rand ar trebui sa scape de tranvaiele comuniste gen: 8,25, etc si apoi sa intre in randul lumii cu tehnologiile contactless;

oricum,era normal sa se intample asa pentru a limita cat mai mult `calatoriile pe degeaba`. daca ai mers cu tranvaiul si ai dat de control intelegi ce vreau sa zic.

adrian spunea...

oricum ar fi tot fura omul de rand, si dau doar un exemplu o chestie minora mai greu de sesizat: abonamentul lunar rtb expira dupa cum urmeaza, daca luna are 30-31 zile cardul expira in 29 sau 30 zile dupa caz daca facem un calcul elementar la fiecare 30 luni rtb incaseaza in plus 1 luna adica platesi 31 luni si mergi 30 daca luam in calcul abonamentela pe toate liniile(60lei) la 100000 de abonamente platite rtb incaseaza in plus 6000000 lei noi sau 1395000 euro restul calculati si voi. Calculul este facut pe minim 100000 de abonamente avand in vedere ca in Bucuresti sunt peste 2000000 de locuitori, nu am luat in calcul abonamentele pe 1-2 linii, daca as fi avut nr. real de abonati rtb. suma ar fi cu mult mai mare