duminică, 24 aprilie 2011

Miracolul Focului Sfânt de la Ierusalim confirmat de oamenii de ştiinţă (video)

Deja in toata lumea crestina este cunoscut momentul cand la Ierusalim, deasupra Sfantului Mormant, de pastele Ortodox, Sfanta Lumina coboara din cer si aprinde lumanarile si candelele credinciosilor. In plus, aceast foc celest nu "frige" in primele cateva secunde de cand se aprinde, cei prezenti isi plimba mainile si degetele prin el fara ca acesta sa-i arda. Exista numeroase  postari pe Youtube cu misteriosul eveniment, dar care nu si-a gasit o explicatie stiintifica. Este senzational cum oamenii de stiinta inca mai cauta o explicatie pentru un fapt simplu, miraculos...

Dupa ce s-a dovedit ca nu este niciun trucaj, ca nimeni nu are efecte pirotehnice pregatite, ca preotii ortodocsi nu au asupra lor mijloace sa aprinda focul, fiind cautati de musulmani si de alti reprezentanti al altor credinte - ca sa se pastreze neutralitatea - acum, cercetatorii cauta o explicatie fizica a fenomenului, incercand sa infirme orice latura religioasa. Pana acum n-au reusit.

Recent, un fizician rus a prezentat primele masuratori pe care le-a înregistrat asupra descărcărilor electrice pe timpul coborârii Sfântului Foc (Lumina Sfanta a Invierii). Secţiunea "Creştinism şi ştiinţa" din cadrul întâlnirii desfăşurate marţi, la Moscova, a lăsat să se audă prima voce care prezintă rezultatele ştiinţifice ale experimentului oamenilor de ştiinţă ruşi, intreprins în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Şeful ramurii Institutului pentru Energie Atomică Kurchatov, doctor în fizică şi matematică, Andrey Volkov, a vorbit despre propria încercare de a măsura undele lungi de joasă frecvenţă ale semnalelor radio, în Biserica din Ierusalim, atunci când se coboară Lumina Sfântă a Invierii (Lumina de Paşti).

Cercetătorul ştiinţific a folosit echipamente speciale pentru a face măsurători în biserică, timp de 6 ore jumătate, cât s-a aşteptat Focul Sfânt, salvând aceste măsurători, pentru ca în lunile următoare să încerce descifrarea acestora. Volkov consideră "miracol absolut" diferenţa dintre parametrii (indicii) înregistraţi în ziua anterioară coborârii Luminii Sfinte şi cei din ziua respectivă. În plus, conform acestuia, analiza fisurii din coloana aflată la intrarea în Biserică îl face să fie convins că această fisură nu putea apărea cu adevărat decât în urma unei descărcări electrice".

Potrivit lui Volkov, omologul său, expert în fizica dezintegrării, Evgehnii Morozov, suţine şi el aceleaşi poziţii. Deşi acesta consideră că "măsurătorile făcute doar o singură dată, nu pot fi destul de evidente strict din punct de vedere ştiinţific", Volkov îşi susţine rezultatele cu întreaga responsabilitate şi este gata să le prezinte. "Cu toate acestea, daca mă întrebati strict ca om de ştiinţă, dacă aici se întâmplă ceva (un miracol) sau nu, voi răspunde că eu nu pot şti", a spus el. Vice-Preşedintele Comisiei ce se ocupă de evenimentele miraculoase din viaţa Bisericii, de pe lângă Patriarhia de la Moscova, lector la Universitatea Ortodoxă Sfântul Ioan Rusul, Alexandru Moscovschii i-a spus lui Volkov "că a realizat o activitate de cercetare ştiinţifică, pentru întâia dată în istorie, la modul serios, demnă de încredere şi responsabilă, la adresa Sfintei Lumini".

Lumina Sfântă de la Ierusalim apare la Mormântul Domnului, de multe secole, cu puţin înainte de Paştele Ortodox. Creştinii răsăriteni sunt convinşi că miracolul Sfintei Lumini, a Învierii, dovedeşte adevărul de credinţă ortodoxă, întrucât la fiecare sărbătoare a Paştelui, Sfânta Lumină apare la Mormântul Domnului. Credincioşii cred în coborârea acestui foc şi dezaprobă orice opinie ateistă. La fel cum, in fiecare an, in ziua Schimbarii la Fata a Mantuitorului, un nor dens coboara pe inaltimea Muntelui Tabor si caruia nu i s-a gasit inca nicio explicatie.


Sursa: agentia

16 comentarii:

mihaeladr spunea...

Eu am o curiozitate! De ce atunci cand Pastele catolic nu este in aceeasi zi cu cel ortodox, Lumina Sfanta se aprinde de Pastele ortodox?
Sau poate nu sunt eu informata bine?

Cristina spunea...

http://www.stiridecluj.ro/social/doi-sori-fotografiati-deasupra-clujului-vezi-foto-si-explicatiile-astronomilor-

Cristina spunea...

Meditatia Invierii
http://www.branc.ro/meditatia_invierii_23_aprilie_2011_ora_21/

Anonim spunea...

SALUT DANIEL. EU STIU CA PE DATA DE 01 SI 10 IANUARIE MA DUC LA CIMITIR PENTRU PARINTII MEI. ZIUA MORTII LOR NU SE SCHIMBA. NUMAI ZIUA SI LUNA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS SE SCHIMBA DE LA AN LA AN . SI NUMELE SAU SFANT NU SE SCRIE LA FEL! OAMENII AU INCEPUT ACUM CATIVA ANI SA PUNA ASTFEL DE INTREBARI SI DE ATUNCI , DEODATA PASTELE CATOLIC A INCEPUT SA FIE IN ACELASI TIMP CU PASTELE ORTODOX! MAI SA FIE......! CAT TIMP OR SA NE MAI CREADA ORBI ???? TU CE ZICI? PASTE FERICIT!

Daniel Roxin spunea...

Esti perfect indreptatit sa pui astfel de intrebari... Mesajul lui Iisus este unul singur. Cu toate acestea, cele cateva sute de culte si secte crestine il inteleg in tot atatea sute de variante. Asa si cu Invierea... Ba e la o data, ba la alta...

Unknown spunea...

Și totuși, indiferent de data fixată anual, Lumina Sfântă a Învierii coboară la fiecare sărbătoare a Paștelui și aprinde lumânările și candelele credincoșilor ...
Sunt de acord cu Daniel privind multitudinea de culte și secte creștine.

Anonim spunea...

Preot Marian Marcus - Voi care trăiți iubirea :

http://www.youtube.com/watch?v=68iP0vWpB_I&feature=related

Unknown spunea...

O foarte frumoasă priceasnă - ”Cât de părăsit esti, Doamne !” - solist- preotul Marius Ciprian Pop (faceți abstracție de decorul papagalicesc, total neadecvat acestei superbe cântări ) :

http://www.youtube.com/watch?v=aGnTTg2V57M&feature=player_embedded

Anonim spunea...

Ptr,"anonim",care are nelamuriri,in privinta datei calendaristice a sarbatorilor Pascale:Deoarece,evreii,nu l-au recunoscut ca mesia,pe D-ul nostru,Iisus,sarbatoarea invieri sale,biserica crestina,a stabilit o regula:Invierea,jertfa Dumnezeului intrupat ptr noi pacatosii(pastele crestin)se va tine in prima zi cu luna plina,dupa pastele evreiesc!...Restul e pura astronomie,calcul matematic si optiune ptr.cele doua calendare:Gregorian sau Iulian!...Solar sau lunar!...Evident e ca lumina sfinta coboara,in data stabilita de "pastele",ortodox!...In rest e doar,manipulare si "politica",paguboasa!...

Ryana spunea...

CRISTOS A INVIAT !

Iesirea Din Matrix spunea...

Videoclipul asta nu exemplifica nimic si nici pe net nu am mai gasit ceva mai relevant. Ai vre-un videoclip mai clar?

Anonim spunea...

Munții Codru-Moma - Floarea Pastelui

http://www.carpati.org/poze_fotografii/codru-moma/floarea_pastelui/73166/

Daniel Roxin spunea...

Pentru FreeYour Mind
Din cate am inteles eu, acele flashuri luminoase din interiorul bisericii nu sunt produse de aparatele foto ci sunt desacarcari electrice misterioase...

Unknown spunea...

O melodie deosebit de frumoasă - ”Doamne, Iubirea tu ești!”, interpretată cu mult suflet și simțire de către părintele Marian Mărcuș :

http://www.youtube.com/watch?v=QICcBJOBDT0&feature=related

Anonim spunea...

Predica de Paște a Sfântului Ioan Gură de Aur :

http://www.dindragoste.ro/rugaciuni/rugaciune-1516813.php

Anonim spunea...

Claudia Procula, soția lui Pilat din Pont, a vrut sa-L salveze pe Domnul Iisus!
http://www.adanima.org/2007/09/16/scrisoarea-sotiei-lui-pilat-din-pont-claudia-procula-adresata-prietenei-ei-fulvia-romelia/