sâmbătă, 21 mai 2011

Cum să-ţi protejezi adresa de e-mail

Iata o procedura foarte interesanta si ingenioasa in simplitatea ei:

Asa cum se stie, daca si cand un virus intra in computerul dvs., el se indreapta direct spre agenda de adrese de e-mail si se trimite singur la fiecare dintre adrese, infectand toate aceste adrese asociate.

Aceasta smecherie nu va opri virusul sa intre in computerul dvs., dar il va opri sa utilizeze agenda dvs. ca sa se mai raspandeasca si va va alarma cu privire la faptul ca un “vierme” (un virus) a intrat in computerul dvs. Iata ce trebuie sa faceti:


Intai deschideti agenda de adrese si dati click pe “New contact” (contact nou) de parca ati dori sa introduceti o adresa noua in lista dvs. de adrese. In fereastra care se va deschide si care va cere sa introduceti numele noului prieten, scrieti “a”.

La rubrica “email address” introduceti: aaaaaaa@aaa.aaa apoi salvati noua adresa in agenda. Dupa salvare verificati sa fie prima adresa din lista dvs.

Iata ce se intampla in acest caz: Numele de “a” se va plasa automat in fruntea listei din agenda de adrese, ca fiind intrarea nr. 1. De la acest punct va porni “viermele” (virusul) efortul sau de a se trimite la toti prietenii dvs. Daca prima sa incercare este un esec, (ceea ce desigur ca se va intampla din cauza acestei adrese ciudate: “a” ) virusul nu merge mai departe si prietenii dvs. nu vor fi infectati.

Al doilea mare avantaj al acestei metode: daca un email nu poate fi “inmanat” , veti fi anuntat in “inbox’-ul dvs. aproape instantaneu. Deci,daca veti primi un email trimis catre aaaaaaa@aaa.aaa prin care sunteti anuntat cu el nu a putut fi inmanat, inseamna ca aveti un virus in sistem. Ingenios, nu-i asa?

Daca toti pe care ii cunoasteti fac aceasta operatie, in scurta vreme nu va trebui sa va temeti sa deschideti un e-mail de la niciunul din prietenii (cunoscutii) dvs.

3 comentarii:

silviano spunea...

multumiri :)

DOAR NOI spunea...

ma puteti ajuta si pe mine s-mi promovez acest mic proiect?

http://povestilelizei.blogspot.com/2011/05/povesti-personalizate-pentru-copii.html


Multumesc din tot sufletul.
Toate cele bune sa se adune, cu spor si voie buna!

mery spunea...

Multumesc frumos toate cele bune!