vineri, 22 iulie 2011

Incredibil: IQ-ul unei ciori...

Atunci cand am vazut acest clip nu mi-a venit să cred ce soluţie ingenioasă a găsit această pasăre pentru a rezolva problema cu care se lupta. Ca să faci aşa ceva îţi trebuie un anumit coeficient de inteligenţă şi pare greu de crezut, la prima vedere, că o pasăre atât de hulită cum este o cioară ar putea fi în stare de asta. Şi totuşi...

11 comentarii:

Anonim spunea...

De-a dreptul impresionant! Minunată și această pasăre, ca de altfel întreaga Creație !

Anonim spunea...

Amuzant si tot odatà impresionant ca-i trece prin cap unei...stancute.
Adica cred ca e o stancuta si nu cioara .
De fapt stancutele au o intelicentà aparte ,pot fi dresate si unele specii chiar pronuntà cuvinte...

In orice caz....jos palaria.

Daniel Roxin spunea...

Da, auzisem si eu ca stancutele sunt inteligente. Poate ca ai dreptate...

Paul Dadrian spunea...

Revelator... Citisem pe undeva ca pentru a sparge niste nuci, o cioara le arunca pe strada unde treceau masinile peste ele, apoi venea si culegea miezul!
Subestimam animalele considerandu-ne mai presus de orice! Egoismul speciei umane...

Iesirea Din Matrix spunea...

Foarte tare si aceasta pasare. Am adaugat aces videoclip in colectia stransa aici, in articolul dedicat animalelor: http://fymaaa.blogspot.com/2009/01/iubii-animalele.html

alex spunea...

Este relevant un aspect.Inteligenta umana pare atuul rasei umane,atu care e caracteristic superioritatii noastre pe acesta planeta.
concluzionez ca daca o cioara,stancuta,hipopotan,mai stiu eu ce,utilizeaza inteligenta(intr-o masura inofensiva,)atunci punctul nostru forte este puternic zdruncinat.Pai o cioar ajunge sa traiasca si 400 ani,un caine simte un cutremur cu cateva zeci de minute inainte sa se intample,etc.
Cred ca am ramas in urma cu dezvolarea laturei spirituale din noi si folosim inteligenta intr-un mod abuziv,parca incatusati
in ea,traind cu impresia ca daca 2+2=4 Dzeu nu exista.Aceasta inteligenta,folosita abuziv este tot aceea care are nevoie de un Dumnezeu care nu exista in aceasta forma.
Totusi,ca sa ne recapatam masura decenta a spiritualitatii o fi necesar sa traim si aceasta eroare,care poate fi experienta de care avem nevoie pentru a ne regasi echilibru intre spiritualitate si inteligenta.

Al spunea...

fara cuvinte ,simpatica si inteligenta pasare , ca e cioara sau alta specie mai putin conteaza cred :))

Unknown spunea...

Foarte tare! ;D

Natural spunea...

Instinctele lor sunt naturale, stiu sa foloseasca intuitiv dce le pune natura la dispozitie.

Din pacate noi ne indepartam de natura si ne consideram mai presus, avand incredere mai mult in gusturile si simturile noastre discutabile si limitate.

Ca tot se amintea de caini. Un caine cu probleme la stomac mananca instinctiv troscot si-si revine. La noi primul instinct este sa luam din farmacie ce-am vazut la TV si dam in alte efecte secundare.

Am raspandit articolul in Blog and roll 43. Spor!

Daniel Roxin spunea...

Spor in toate si tie!

Anonim spunea...

Pasarile canta mai tare pentru a acoperi poluarea fonica
Pasarile care traiesc in regiuni urbane canta pe o tonalitate mai ridicata pentru a acoperi poluarea fonica, anunta cercetatorii din Mexic, potrivit The Telegraph.
Pasarile din specia mugurarul mexican nu numai ca au inceput sa cante mai tare, dar aleg mai putine note joase si le prelungesc pe cele pe care totusi le canta, pentru a le face mai usor de auzit.
Sunetul puternic, de frecventa joasa, produs de masini, avioane si alte masinarii in mediul urban pune presiune pe pasari, care depind de cantec pentru a atrage masculii si pentru a-si defini teritoriul.
Studiul demonstreaza ca pasarile sunt mai sofisticate decat se credea precedent si sunt capabile sa se adapteze in timp real la schimbarile rapide din mediul inconjurator.
Unii cercetatori se tem ca unor specii de cinteza si brumarita de padure le-ar putea lipsi capacitatea vocala de a se adapta la poluarea fonica.
Studiul a aparut in revista Biology Letters, publicata de Royal Society.
http://www.green-report.ro/stiri/pasarile-canta-mai-tare-pentru-acoperi-poluarea-fonica