joi, 4 august 2011

Adevăruri pe care trebuie să le afli!

Mi-am amintit astazi de basmul “Sarea in bucate” pe care mi-l spunea bunica pe cand eram copil. Un basm frumos si plin de invataminte. Si desi in acel basm era vorba despre o exprimare metaforica a iubirii fata de parinte, eu astazi vreau sa ma refer literalmente la sarea noastra cea de toate zilele. Cea care ar trebui sa dea savoare mancarurilor noastre si care, slava Domnului, se gaseste din belsug in patria noastra.

Avem o multime de saline din care doresc sa enumar: salina Praid, Slanic Prahova, Tg Ocna, Ocna Dej, salina Turda, Ocna Sibiului etc. Din fiecare dintre acestea se extrage anual intre 80.000 tone si 300.000 tone.

Care este buba atunci? Produsul care ajunge la consumator! La tine si la mine in farfurie. In primul rand, pentru cei care nu stiu, exista 2 mari probleme legata de sare:


1) TOATA sarea care ajunge la noi este IODATA. Asta deoarece in anul 2002 (acum 8 ani), nenea Nastase, din atat de muulta grija pentru popor ca nu mai putea sa doarma noaptea, a zis sa dea o lege.

O lege nenororcita, care ne-a furat libertatea de a avea optiuni atunci cand ne cumparam sarea- in sensul ca TOATA SAREA SA FIE IODATA. Dar bine domnule, pai suntem toti bolnavi de lipsa de iod???? Eu din cate cunosc, atat carentele de iod, cat si excesul poate provoca boli destul de grave. Si avand in vedere ca numai 0.04% din populatia Romaniei are astfel de probleme, de ce restul sa fie obligati la acelas tratament. Cu siguranta un om normal la cap nu ia medicamente preventiv! Iar “medicatia” furnizata fara a fi nevoie face mai mult rau decat bine.

Faimoasa lege HG 568/2002 o puteti citi aici. In cadrul capitolului II, Art. 3. este specificat clar ca in Romania nu se va comercializa DECAT SARE IODATA!!!. Pai de ce intreb eu inca o data cu disperare? Lipsa iodului poate duce la hipotiroida insa si excesul poate duce la HIPERTIROIDIE. Va dati seama ca fiecare dintre noi isi procura sare cu voie sau fara din diverse alimente pe care le ingeram zilnic. Da, majoritatea contin sare, de la ketchup pana la pateuri, conserve, paine, totul adauga INCA PUTINA SARE IODATA glandei noastre tiroide.

Mai mult, din 2002 pana astazi, in numai 8 ani, cazurile de cancere tiroidiene s-a triplat. Daca in 2002 erau 3000 de cazuri, in 2007 erau deja peste 6000 de cazuri de cancer HIPERtiroidian. Astazi cred ca este mai mult decat triplat. DE CE se pastreaza tacerea asupra acestui lucru?

2) Sarea a fost “imbogatita” cu ANTIAGLOMERANT

Chiar asa. Verificati eticheta atunci cand cumparati sarea de masa. Veti observa in compozitie in cele mai multe cazuri, pe langa sare si iod si antiaglomerant sau E536 (ferocianura de potasiu). Motivul pentru care ni se spune ca s-a introdus pe langa iod (de parca nu era destul!!!) si aceste antiaglomerant este sa nu mai formeze sarea bulgarasi. PE BUNE?!!?!!?!?!? Pe mine nu ma deranjeaza bulgarasii, nici de sare si nici de zahar. Este un fenomen perfect normal ca acestia sa se formeze in conditii de umiditate sau “transpiratie”. Dar asta nu afecteaza in nici un caz calitatea sarii! Atunci ce este cu acest antiaglomerant, si de ce ni s-a introdus in sare?

Ferocianura de potasiu (E 536, antiaglomerant), este in primul rand un compus ARTIFICIAL (facut de mana unor dobitoci, deci nu se regaseste in natura).

Atunci cand vom gati cu o sare imbogatita cu antiaglomerant, la 100 de grade celsius, acesta se va descompune in: cianura de potasiu si clorura de fier. Desi cu totii inceraca sa ne minta ca ferocianura de potasiu este numai “putin toxica”, va spun eu: ESTE FOARTE TOXICA! Atat de toxica incat Anglia si America a interzis PRIN LEGE folosirea ei in alimentatie! (asta s-a intamplat pt ca oamneii s-au implicat si si-au cerut drepturile, nu din pamant din iarba verde) Oricat ar vrea unii sa dreaga busuiocul si sa bage capul in nisip ca strutul este in mod clar toxic pt organism!

In plus, cu cat sarea este tocata mai marunt, cu atat se inlatura oligoelementele si mineralele. In schimb se adauga antiaglomerantul si gata otrava pentru populatie! Populatie cam aglomerata dupa parerea unora si care ar trebui sa se mai rarefieze, daca intelegeti ce vreau sa zic...

Un alt antiaglomerant intalnit este E535 (ferocianura de sodiu). Acesta se descompune ATENTIE!!! in cianura si hidrogen la 100 de grade Celsius.

Printre afectiunile provocate de aceste otravuri se regasesc dintre cele mai grave:

* cresterea incidentei bolii cardiace ischemice, datorita deficientei de magneziu;
* accelerarea proceselor de ateroscleroza si decompensari ale insuficientei cardiace prin aportul de sodiu;
* toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu.

In acest timp, iodarea universala a sarii determina efecte adverse grave:

* hipertiroidie indusa in populatia cu functie normala;
* agravarea unei hipertiroidii preexistente;
* cresterea ratei cancerului tiroidian;
* cresterea volumului glandei tiroide.
* afectarea vederii prin toxicitate directa asupra tiroidei;
* cresterea incidentei bolilor alergice (inclusiv a socului anafilactic la iod – boala cu un procent inalt de mortalitate);
* hipotiroidie fetala, indusa in viata intrauterina la femeile care consuma sare iodata.

Merita mentionat din nou faptul ca iodarea universala a sarii nu se justifica, deoarece numarul de hipotiroidii este mic in Romania (cifrele oficiale oscileaza in jurul valorii de 12.000 cazuri). Consider, deci, ca a acorda intregii populatii a tarii numai un singur sortiment de sare – iodata – este un fel de experiment de tip Auschwitz.

PS: la fel este si situatia zaharului rafinat, care este cancerigen si, dupa ultimele cercetari, este vinovat de afectiunile articulare.

Din pacate nu mai este suficient sa ne plangem. TREBUIE SA NE PESE de sanatatea noastra si a copiilor nostri, TREBUIE SA LUAM ATITUDINE! Nimeni nu o va face in locul nostru!!! Desi se vrea sa credem ca suntem LIBERI, NU AVEM POSIBILITATEA DE A ALEGE!!!

Prin urmare propun tuturor celor interesati, din orasele din tara, precum si din Bucuresti, SA LUAM ATITUDINE!!! Avem dreptul la o SARE NORMALA si NATURALA, BOGATA IN MINERALE si FARA ADITIVI!!! Putem informa lumea pe strada, putem imparti pliante si strange semnaturi. Putem ajunge pana la Strassburg pentru ca sunt incalcate drepturile omului AICI. (dreptul de a avea de unde alege).

LEGEA SARII IODATE TREBUIE SA CADA, ANTIAGLOMERANTUL TREBUIE INTERZIS!!!

19 comentarii:

Osiris spunea...

Interesant articol... . Nu vreau decat sa adaug faptul ca si in tarile din vest exista sare iodata. Dar poti sa cumperi si sare fara iod. Deci poti sa alegi si asta este bine. Problema mare este ca in ziua de azi nimeni nu mai stie exact ce se introduce in alimentele ce le gasim pe rafturi. Toate ambalajele contin o multime de "informatii" o multime de E-uri... . Pt. cititorul de rand devine un mister. Ce e bun si ce e rau. Ma gandesc la saracii bunici si la cei care nu au nici cea mai mica idee despre Codex Alimentarius. Asa numitii - "cei alesi" - incearca pe toate fronturile sa ne opreasca sa ne indobitoceasca. Tineti ochi si mintea deschisa. Avem dreptul de a alege. O zi buna tuturor!

Celestine Mihaela spunea...

De ce te mira, Daniel?
Noi nu mai mancam Bio de dupa revoluie. Cum a pus mana Vestul pe noi, ne casapesc ca si pe restul.
Ca vb aia, Ceausescu era un zid totusi, ptr Europa.
Acum ca s-a intrat puternic si-n tarile fost comuniste, o sa murim biologc, lin -lent, in f-ctie de cat de rezistent e fiecare.
Noi nu mai mancam demult ceva comestibil. Facem ceva in privinta asta?
Nu prea cred.
Nu mai exista natural, vitamine.
Pune un mar la temperaturi scazute si n-are nici o taina, e intact.
Ca sa nu mai zic ca produsele coca-cola curata fenomenal de bine wc-ul :))
Si tu vb de bogatiile naturale maltratate :)
Ce ma mira, desi vesticii sunt imbibati de ani buni cu E-uri, ajung la varste f inaintate, si asta ptr ca in pofida otravei ingurgitate, imunitatea le sta teapana.
De ce?
Nu sufera de stres precum romanul:)
Te urmaresc cu placere,
La mai multe,
C.

Rocsalana spunea...

sarea, apa, tigarile... efecte mai mari decat dezastrele naturale... o sa ajungem o planeta e humanoizi semi-fabricati

Viki spunea...

buna Daniel in ultimu timp nu ma mai intrat pe net am fost plecata in concediu o luna in Romania nu ti-am zis da eu locuesc in Grecia acum m-am intors si o sa fiu prezenta in fiecare zi pentru ca am nevoie de prieteni cu care sa discuti si sa dezbati anumite subiecte pentru ca nu prea multi din cei din jur sint deschisi la minte sa poata sa inteleaga anumite probleme mai ales in strainatate unde majoritatea nu stiu nimic alceva decit lucru casa lucru casa,si mai ales daca nu ai putina deschidere catre lumea spirituala nu ai nici o sansa sa afli ceva despre lucrurile astea.si in lgatura ce ai spus tu despre sare e perfect adevarat da lumea trebuie sa stie ca e mult mai mult decit atat nu numa sarea e cu toxine si coca cola care e deadreptu distrugatoare si pasta de dinti cu care ne spalam in fiecare zi e toxica contine fluor care se gaseste si in otrava de soareci tine in adoemire glanda pineala sint facute cu buna stinta cu un scop anume sa nu ne lase sa ne trezim sa ne tina in dobitocire cei ce vor sa faca noua ordine mondiala.Pune te rog la tine pe blog sa vada si sa citeasca mai multa lume Secretele interzise ale pamantului,de pe blogu Iesirea din Matrix e mai vechi da zice exact ce ai spus si tu astazi.

Anonim spunea...

ai perfecta dreptate, nimeni nu face nimic, ma refer la cei care stiu ce se intampla cu toate produsele " alimentare" pe piata. 100% adevarat ca in multe tari sunt strict interzise prin lege dar cine detin marile companii producatoare de alimente pe piata?... majoritatea provin din tarile mentionate de tine..
ma ingrozesc cati pacienti sufera de hipertiroidie .Recent m-am mutat in zona Gorjului....constat ca una din trei persoane ori este cu tiroidectomie ori in tratament pentru tiroida... te urmaresc cu drag din clipa in care am citit primul articol . Cu respect, Tia

Anonim spunea...

Eu am gasit intr-un supermarket sare neiodata pt. muraturi,am cumparat ca s-o folosesc la mancare desi pe ea scrie "a nu se folosi la gatit".Arata cam rau, e cam gri,am folosit de cateva ori dar dupa aceea am lasat-o, mi-a fost teama,mai ales sa pun in mancarea copiilor...nu stiu ce sa fac...Iar in ceea ce priveste "hai sa facem ceva", cred ca ai fi cel mai in masura sa intocmesti un text si sa strangi semnaturi aici pe blog si apoi trimis unde trebuie,nu prea am eu idee unde anume, dar poate vin altii cu sugestii.

Anonim spunea...

Revoltator este faptul ca lumea medicala nu ataca astfel de decizii...de aici concluzia ca boli multe ..interesul financiar al'medicilor"mai vad ca si fisele medicale sunt folosita fara stirea noastra pentru a trage bani de la fondul de asigurari medicale ...REVOLTATOR!!!

AripileluiRafael spunea...

Am fost deosebit de revoltata atunci cand am scris acest articol. Am propus sa strangem semnaturi in stanga si in dreapta, insa m-am lovit de indiferenta oamenilor. Oameni buni, nu de semnaturi electronice si de e-mailuri forwardate ca sa donamnu stiu cui cate 1 cent, avem nevoie. Nu asa se schimba lucururile. Lucuruiole se schimba cu oamni implicati, care sa iasa in weekend pe strada sa explice pe strada problema, sa stranga semnaturi in stil vechi. De 200.000 semnaturi avem nevoie. Se pot face imputerniciri notariale pentru ca fiecare oras care doreste sa participe trebuie sa aiba un fel de administrator al listei de semnaturi, care sa isi asume respunderea. etc etc.

eu deja pregatesc zilele acestea o scrisoare pe care cam s-o trimit la Strassburg. cine doreste sa se implice in aceasta actiune, trebuie sa fie constient ca NE TREBUIESC OAMENI! Asadar dati mesajul mai departe! Cine este cu adevarat determinat sa participe la acest demers, va rog sa ma anuntati.

PS: ma bucur ca articolul eu a fost preluat de acest blog si ca lumea reactioneaza. Ii astept pe cei interesati sa ma contacteze.

ALCAPO spunea...

MARE ADEVAR DRAGI FIINTE SI MA BUCUR NESPUS DE MULT CA DANIEL MAI IESE LA RAMPA CU NISTE INFORMATII PE CARE ROMANUL NU PREA LE OBSERVA DEOARECE ESTE FOARTE PREOCUPAT PTR A FACE BANII NECESARI PTR ACHITAREA TAXEI LA CURENTUL ELECTRIC,TAXA PTR CASA(ASIGURARE OBLIGATORIE),TAXA PTR MASINA,TAXA PTR FIECARE CARD EMIS FIE EL DE CALATORIE SAU MEDICAL SI POT SA VA INSIR LA TAXE PANA MAINE DIMINEATA....DAAAAR ASA CUM SPUNE SI DANIEL AM UITAT SA VEDEM ADEVARUL SAU NE ESTE FRICA SA-L MAI SPUNEM PTR CA AM DEVENIT NISTE LEGUME MERGATOARE CARE SE HRANESC CU TOATE REZIDUURILE DIN ALIMENTELE PROVENITE DIN TE MIRI CE TARA SI LE MAI SI PLATIM CU BANI GREI....DE FAPT NE CUMPARAM SINGURI BOALA FARA SA STIM CA ALIMENTUL X SAU Y ESTE INFESTAT CU O BACTERIE CARE PRODUCE O ANUME BOALA,CARE TE TRIMITE LA MEDIC SI DEVII SLUGA FARMACIILOR A DOCTORILOR A SPITALELOR CA IN FINAL SA AJUNGI LA 2 M SUB PAMANT.DAR TOATE ACESTE PRODUSE(ALIMENTE ,MEDICAMENTE RESURSE DE ENERGIE)AU FOST PRELUATE DE FIRMELE MASONILOR ILUMINATILOR SAU CUM VRETI SA LE MAI SPUNETI CU UN SINGUR SCOP DRAGII MEI DE A STARPI RASA UMANA SI DE A SE IMBOGATII EI DE PE URMA BOLILOR NOASTRE PRICINUITE DE ALIMENTELE PRODUSE DE EI PUNCT.ACUM M
AM RACORIT SI VREAU SA VA SPUN CA EXISTA IN COMERTUL"SOCIALIST"SARE PURA NEIODATA CARE O GASITI LA PLAFAR AMBALATA LA PUNGI DE 500GRAME SI COSTA INTRE 3,5 SI 4.5 RON ESTE SINGURA SARE ADEVARATA NEMODIFICATA.DANIEL DACA TOT VORBIM DESPRE SANATATEA NOASTRA,DESPRE TRECUTUL NOSTRU(DACIC)HAIDETI SA SI INTREPRINDEM CEVA,O PETITIE 'O CERERE'O JALBA SEMNATA DE CAT MAI MULTI NEAOSI DACI SI S-O PUNEM INTR-UN BAT SA IESIM CU EA IN STRADA CU MIC CU MARE ACUM CAT MAI JUDECAM CORECT SI NU NE-AU ATINS SI LA CREIER SI HAI SA FIM DIN NOU UN POPOR LIBER CA PE VREMURI SA ALUNGAM CIOCOII CARE AU VANDUT FRUMUSETILE ACESTUI TERITORIU DACIC PE CARE STRABUNII NOSTRI L-AU SCALDAT DE ATATEA ORI CU SANGELE LOR PTR A RAMANE INTACT URMASILOR ADICA NOUA CARE SANTEM JUMATE PATRIOTI IAR RESTUL VANZATORI DE NEAM SI DE GLIE,DE MAMA DE PAMANT.SA FIM BINECUVANTATI SI HAI DRAGUL MEU DANIEL SA EDITAM O JALBA PANA NU ESTE PREA TARZIU.SEMNEAZA UN SPIRIT NASCUT MULT MAI DEVREME

Daniel Roxin spunea...

Draga Alcapo, cineva s-a angajat sa ia initiativa. Eu o voi promova. Numai bine!

Anonim spunea...

da, se poate folosi sare neiodata, se vinde la sac, 25 lei. Este cam mare, dar prin cernere se obtine un produs satisfacator. Se poate si macina.Nu are contraindicatii pt a fi folosita la gatit.Ac. sare doar incalca legea lu' Nastase, de aceea apare interdictia scrisa pe ambalaj. Gabriel

Natural spunea...

Ca sa sara si la altii in ochi am bagat articolul la Blog and roll. Spor!

Elena spunea...

ATENTIE și la rosiile pe care le cumparati! Multe sunt inrosite chimic si sunt cancerigene.
http://www.incont.ro/utilitare/atentie-la-rosiile-pe-care-le-cumparati-multe-sunt-inrosite-chimic-si-sunt-cancerigene-video.html

stefan spunea...

de unde credeti ca a primit Nastase milionul de dolari de la matusa Tamara s-au prima pt legea cu sarea ai altele care au afectat sanatatea romanilor,
sarea din comert chiar daca nu e iodata c-ea la sac pt muraturi tot vare antiaglomerantul acela am verificat eu.
Singura solutie este sa luati piatra de sare(eu personal asa fac de 1an)st sa o spargeti ,apoi nerge macinata cu masina de cafa.

Anonim spunea...

Nastase este mason, mai precis cavaler de Malta. Asta mai paraseste masoneria numai ca MJ (care din pacate era si el cavaler de Malta).

rolul lor este sa ne omoare cu milioanele si sa ne sterilizeze ca pe caini. in Romania se incearca sa se dea o lege prin care copii sa fie supusi de mici la foarte multe vaccinuri asupra carora parintii sa nu mai aiba putere de a le respinge. Cine va refuza vaccinurile, copilul acela nu va mai avea acces la invatamant.

Anonim spunea...

Marele jaf al economiei naționale din 1989 și până în prezent :
http://bloguri.piatza.net/marele-jaf-al-economiei-romanesti-din-1989-si-pana-in-prezent/

Marius spunea...

http://www.bestcuppingtreatment.com/page/1085389

sarea pura un articol in engleza al unui doctor din kuala lumpur, malaysia.

observatores spunea...

Guvernul Romaniei care a dat legea criminala cu otravirea pbligatorie a populatiei este tot un fel de Mengele, dar la o scara mult mai mare. Practic toata populatia Romaniei.
Efectele au inceput sa se vada.
Inca ceva, aceasta lege si multe altele contra romanilor ne-au fost impuse din afara. Se doreste reducerea populatiei, preferabil fara sa mai fie razboaie, sa nu se vada criminalii.

Marius Diac spunea...

Dragilor apreciez foarte mult faptul ca sunt din ce in ce mai multi romani carora incepe sa li se ridice negura de pe ochi si sa observe realitatea, - asa oribila cum ne-au facut-o dragii nostri alesi-, si ma bucura faptul ca apar din ce in ce mai multe informatii despre genocidul din Romania. Ce nu imi place la voi, si va rog sa nu va suparati pe mine pt ca va spun, o fac din dragoste si suflet de roman, este faptul ca multe din aceste comentarii sunt postate sub umbrela anonimatutlui sau a pseudonimului...! Si asta denota faptul ca va este frica, aceiasi frica cu care ne intoxica prin massmedia de 25 de ani... Frica de hoti, de violatori, de criminali, de poluare, de incalzire globala, de razboaie, etc.. . Frica care a devenit patologica in Romania si care creaza confuzie, deruta,reflexul-conditionat - de a privi peste umar, samd... O frica care a intrat romanului in oase si care il mananca pe interior mai abitir decat cancerul...! Sa nu va faceti iluzii ca daca sunteti anonimi si vor sa va gaseasca nu o pot face, pt ca v-ati insela amarnic!
Fratilor trebuie sa va scuturati aceasta frica de pe voi si din voi, precum armasarul lui Fat-Frumos din basmele populare romanesti, sa va priviti in oglinda, sa strigati cat puteti de tare si din toti rarunchii pana va sar lacrimile din ochi si sa deveniti responsabili pt ceea ce vreti sa faceti si sa facem pt Romania si romanii care au mai ramas!
Postati nume, numere de telefon,adrese, pt ca trebuie sa comunicam, sa ne cunoastem, sa ne intalnim, sa fim cat mai multi si mai motivati. Aduceti la intalniri copii, nepotii, fratii mai mici, pt ca sa li se intipareasca pe retina ce facem noi la aceste intalniri si sa inteleaga importanta lor. Nu ne pot aresta pe toti, nu ne pot omori pe toti si- vorbind in nume personal- promit sa nu mor de doua ori!
Trebuie sa schimbam informatii, sa le facem publice,sa atragem cat mai multi oameni importanti in aceasta actiune... Mda, ma opresc aici deocamdata, m-am cam aprins!
Si pt ca toate trebuie sa aiba un inceput voi incepe cu mine... Ma numesc Marius Laurentiu Diac, tel. 01 773 360 4718 email mar2di@yahoo.com/mar43di@gmail.com, locuiesc momentan in Chicago USA. Am cumparat o proprietate in sat Reea com Totesti jud Hunedoara si ma voi muta acolo din Ianuarie 2017. Dar pana atuci voi veni in Romania si anul acesta in iarna. Nu ezitati sa ma contactati, daca vreti sa vorbim si vi se pre scump sa ma sunati, lasati nr de telefon si va voi suna eu.
Referitor la petitia pe care cineva a propus sa o semnam, sunt de acord dar sceptic. Nu cred ca o haita de hiene care traieste bine pe banii multinationalelor sau al iluminatilor vor apleca urechea la petitia noastra... Cred ca urmatoarea schimbare va fi facuta de jos in sus..!
Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa reusim sa scoatem tara din mainile strainilor! Va doresc numai bine!