vineri, 23 septembrie 2011

Bomba media - evreul Tesu Solomovici: "Eu și toți evreii români îi datorăm viața mareșalului Ion Antonescu" (video)

Scriitorul Teșu Solomovici a declarat, duminică, 11 septembrie, la emisiunea "La taifas cu Ion Cristoiu" difuzată de B1 TV, că este obsedat de peste 70 de ani de figura mareșalului Ion Antonescu, personaj care a trimis o parte a familiei sale în Trasnistria dar care l-a refuzat pe Adolf Hitler în a îi preda evreii din România.

"Acum 70 de ani copilul Solomovici a fost dat afară din școlile românești printr-un ordin semnat de mareșalul Antonescu. Același mareșal Antonescu a trimis parte din familia mea în Transnistria, unde mulți au murit. Același mareșal Antonescu i-a spus nu lui Hitler și Himmler și a refuzat să îi predea pe evreii din România, inclusiv pe mine naziștilor", a declarat scriitorul.

"Într-un fel îi datorez viața aceluiași mareșal Ion Antonescu și ca mine îi datorează lui Antonescu viața aproape toți evreii din vechiul regat. Stiu ca aceasta fraza va provoca furia istoricilor conationali, dar asa a fost.“ , a punctat Solomovici.

Comentariul meu: Tot respectul pentru onestitatea si curajul domnului Tesu Solomovici de a spune adevarul. Este un lucru mare ca acum, cand  se face atata tam-tam pe tema holocaustului din Romania, un reprezentant de seama al intelectualitatii evreiesti din aceasta tara sa indrazneasca sa se puna contra curentului si sa sustina asa ceva...Sursa: B1.ro

16 comentarii:

Daniel Roxin spunea...

Ii rog pe toti cei care vor dori sa comenteze acest articol sa manifeste decenta si echilibru. Niciun mesaj care instiga la ura nu va fi publicat!

Anonim spunea...

Toata stima ,domnule Solomovici,admir sincer ceeace au facut evreii din Statul Israel,unde l-au adus azi,a 4-a putere militara a lumii, industrie puternica ,agricultura dezvoltata intr-un teritoriu desertic si semi-desertic,nivel de viata ridicat. Pacat ca sunt,insa ,si evrei din Israel si din Romania ,care nu vad adevarul pe care dvs.aveti curajul sa-l spueti:Maresalul Antonescu a slujit Romania.
Repet, toata stima ptr. atitudinea dvs.ca cetatean ce s-a nascut aici,pacat ca altii nu vad si nu spun ceeace dvs aveti curajul sa o spuneti.
Toate cele bune.

Anonim spunea...

Exista inca oameni echilibrati, in suflet sau in constiinta, si merita semnalat! Felicitari.Poporul evreu ar trebui onorat, ca de altfel toate popoarele , cu atat mai mult poporul din a carui "inima" a aparut Iisus! Nu a fost perceput cum trebuie ,poate, nici acum 2000 de ani si nici azi din moment ce ura,nedreptatea si minciuna sunt mai usor de receptat in locul Iubirii.Daca nu ne-am lasa prea repede "asmutiti" de vremuri si prejudecati am rezolva totul mult mai lesne. Atat la nivel personal cat si global.Cel mai trist este ca nu am inteles mesajul Mantuitorului...Este simplu insa acum se dovedeste incaodata ca umanitatea Il respinge sau nu si-Il poate asuma.Probabil ca traim vremuri deosebite, sa nu le desconsideram.Faptul ca un etnic evreu indrazneste sa afirme Adevarul...ar trebui sa ne faca atenti.

constantin din romania. spunea...

ceea ce spune dl.Solomovici este perfect adevarat,dar linia de ordine este sa se sustina aceast aberatie a vinovatiei maresalului in problema evreeasca As vrea sa-mi spun un punct de vedere,cu privire la asa zisul holocaust.pe scurt.: Hitler a fost adus la putere cu sprijin evreesc.Tot evreii l-au sustinut financiar pentru a se inarma,desi conform tratatelor de la Paris nu avea voie,cu conditia lichidarii evreilor deveniti indezirabili deoarece s-u integrat in societatea europeana ,abdicand de la religia si pretentiile de suprematie mondiale a acestei semintii"evreii". Faptul ca hitler a fost invins,a creeat premiza ca toata vina sa cada asupra lui,si desigur si a aliatului-Antonescu.Cine pute sa puna la poarta casei in care erau evrei indezirabil,steau lui David,pentru ca SS-istii sa stie pe cine sa aresteze si sa -i trimita la exterminare> cine altcineva ,decat superiorii lor.

Tomiris spunea...

Eu cred ca statul evreu va plati pentru faptul ca au osindit degeaba Poporul Roman si pe Maresalul Antonescu !!
Dar asta nu insemna ca nu exista si evrei extraordinari ca Noam Chomsky , sau ca cel care a supravietuit holocaustului si a fost pe acea nava turceasca ce a incercat sa sparga blocada si pe care Israelul a oprit-o prin forta . Cinste acestui evreu cinstit ca recunoaste asta..Eu cred ca si ei se gindesc la un Dumnezeu care ii va intreba de ce au mintit si de ce au napastuit un popor care le-a facut bine si distrug memoria unui aparator al lor care probabil a salvat sute de mii de vieti .....

Elena spunea...

Un adevăr atestat printr-un document: un Ordin al Mareșalului Antonescu de împuscare a celor care persecută evreii:
http://roncea.ro/2011/06/30/maresalul-antonescu-comunismul-si-evrei-religia-mozaica-in-documentele-de-arhiva-un-ordin-al-lui-antonescu-de-impuscare-a-celor-care-persecuta-evreii-doc/

Anonim spunea...

Shimon Peres – Președinte Israel: "În cea mai întunecată perioadă a istoriei, în perioada nazistă, România a ajutat la salvarea a 400.000 evrei care au venit în Israel, au ajutat la construirea Israelului dar în acelaşi timp şi-au păstrat cultura şi dragostea pentru România".

Anonim spunea...

”Mareşalul Ion Antonescu a vrut să salveze 70.000 de evrei din Transnistria, sioniştii au refuzat, condamnându-i practic la moarte!” :

http://bataiosu.wordpress.com/2011/07/08/maresalul-ion-antonescu-a-vrut-sa-salveze-70-000-de-evrei-din-transnistria-sionistii-au-refuzat-condamnandu-i-practic-la-moarte/

Elena spunea...

Declaraţia dată în 1955 de WILHELM FILDERMAN, fost preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti în anii ’40:
«Subsemnatul Wilhelm Filderman, Doctor în Drept la Facultatea din Paris, fost Preşedinte al Uniunii Comunităţilor Evreieşti din România şi Preşedinte al Uniunii Evreilor Români, domiciliat actualmente în New York, USA, Hotel Alameda, Broadway at 71 St, declar următoarele: (…) În timpul perioadei de dominaţie hitleristă în Europa, eu am fost în legătură susţinută cu Mareşalul Antonescu. Acesta a făcut tot ce a putut pentru a îmblânzi soarta evreilor expuşi la persecuţia germanilor-nazişti (s.n.). Trebuie să subliniez că populaţia română nu este antisemită(;). Am fost martor al unor mişcătoare scene de solidaritate şi de ajutor între români şi evrei în momentele de grea încercare din timpul infernului nazist în Europa. Mareşalul Antonescu a rezistat cu succes presiunii naziste, care impunea măsuri dure împotriva evreilor. Aş aminti doar câteva exemple: Graţie intervenţiei energice a Mareşalului Antonescu, a fost oprită deportarea a mai mult de 20.000 de evrei din Bucovina; El a dat paşapoarte în alb, pentru a salva de teroarea nazistă evreii din Ungaria, a căror viaţă era în pericol; Graţie politicii sale, bunurile evreilor au fost puse sub un regim de administrare tranzitorie, care, făcându-le să pară pierdute, le-a asigurat conservarea în scopul restituirii la momentul oportun. Menţionez aceasta pentru a sublinia faptul că Poporul Român, atât cât a avut, chiar în măsură limitată, controlul Ţării, şi-a demonstrat sentimentele de umanitate şi moderaţie politică.»”

Anonim spunea...

Mărturii evreiești întru restabilirea adevărului istoric:

MOSHE CARMILLY WEINBERGER, rabin sef al Clujului în anii razboiului Declaratie data în 1988, publicata în revista “Luceafarul românesc”, Montreal, noiembrie 1997.
„În mod incontestabil, în spatiul Europei Centrale si sud–estice a existat o singura posibilitate pentru evrei de a iesi din cercul de foc al teroarei naziste, o singura speranta de a se salva. Refugiatii evrei ajunsi în România din Germania, Polonia, Cehoslovacia, Ungaria – în anii cumplitelor masacre – aveau sansa de a pleca din porturile românesti spre Palestina. Oricum ar fi privita aceasta stare de lucruri, în orice fel s–ar analiza cele petrecute cu evreii în România, din punct de vedere politic, international etc…, ramâne un lucru care nu se poate nega : faptul ca atunci când lumea a privit insensibila spectacolul nimicirii evreilor europeni, România a fost dispusa sa primeasca refugiatii evrei si a fost gata sa deschida pentru ei porturile sale. Veneau evreii din Varsovia strivita sub bombardamente, din Austria, din Cehoslovacia, veneau si evreii din Ungaria. (…)Hitler a pierdut razboiul ; evreimea a pierdut 6 milioane din membrii sai ; lumea si–a pierdut umanitatea, la fel si iubirea crestineasca a aproapelui. Poporul român s–a straduit în schimb sa–si salveze credinta în omenie. Iar noi, evreii, îi suntem si îi ramânem recunoscatori pentru aceasta.”

NICOLAE MINEI GRÜNBERG, istoric evreu:
“În România, Holocaustul nu a avut loc tocmai pentru ca, cu foarte putine si nesemnificative exceptii, calaii cu zvastica nu numai ca nu s–au bucurat de concursuri binevoitoare, oferite din proprie initiativa, dar s–au lovit de refuz în tentativele lor de a recruta complicitati, cu caracter privat sau oficial, pentru organizarea deportarilor sau a altor actiuni de genocid (…) Deportarile dincolo de Nistru, efectuate de autoritatile antonesciene, nu au avut drept scop, fie el marturisit sau ascuns, exterminarea celor în cauza.(…)”

http://foaienationala.ro/marturii-evreiesti-intru-restabilirea-adevarului-istoric.html

Anonim spunea...

În vara anului 1940, când Armata Română şi o parte a populaţiei civile (inclusiv evreii bogaţi) se retrag din calea invadatorului bolşevic, în Basarabia şi Nordul Bucovinei, o parte a populaţiei evreieşti de acolo, adoptă o atitudine antiromânească de o violenţă rară şi de neexplicat.
În această direcţie există mărturii documentare numeroase, certe, atât româneşti, cât şi străine:
http://www.ioncoja.ro/2010/09/o-revenire-necesara-sau-de-ce-nu-cred-ca-a-existat-un-holocaust-romanesc/

Daniel Roxin spunea...

Va multumesc tuturor atat pentru atitudinbea echilibrata de care ati dat dovada cat si pentru informatiile pe care mi le-ati pus la dispozitie. Ar trebui sa adunam cat mai multe astfel de marturii facute chiar de reprezentantii comunitatii evreiesti, pentru a putea pune adevarul in lumina. Tot resprectul pentru evreii care au spus adevarul despre acei ani cumpliti ai celui de-al Doilea Razboi Mondia!

Anonim spunea...

Scrisoarea Mareșalului Ion Antonescu către Wilhelm Filderman, Președintele Comunității Evreiești din România
http://cersipamantromanesc.wordpress.com/2011/11/03/o-scrisoare-a-maresalului-ion-antonescu-adresata-sefului-federatiei-comunitatlor-evreiesti-din-romania-wilhelm-fildermann/

Anonim spunea...

Mărturia depusa de Wilhelm Filderman fost președinte al Federației Uniunilor Comunităților Evreiești din România și președinte al Uniunii Evreilor Români, cu privire la perioada guvernării Mareșalului Ion Antonescu.Un document care ar trebui să pună capăt discuțiilor și acuzațiilor privitoare la suferințele evreilor în vremea guvernării Mareșalului ION ANTONESCU.
http://cersipamantromanesc.wordpress.com/2011/10/30/marturia-depusa-de-wilhelm-filderman-fost-presedinte-al-federatiei-uniunilor-comunitatilor-evreiesti-din-romania-si-presedinte-al-uniunii-evreilor-romani-cu-privire-la-perioada-guvernarii-maresalul/

Anonim spunea...

De ce nu mai exista clipul video cu Tesu? cine l-a sters??
Stefan.

Daniel Roxin spunea...

Se pare ca cei de la B1 au sters filmuletul pe care il postasera. Probabil s-or fi exercitat ceva presiuni. Am gasit un alt filmulet pe Youtube, din aceeasi emisiune...