joi, 27 octombrie 2011

Vaticanul vrea o Noua Ordine Mondiala

Nota mea: Un articol pentru cei care mai au dubii vis-a-vis de rolul activ al Vaticanului in instaurarea asa-zisei Noi Ordini Mondiale, visul de dictatura globala al nebunilor care se pretind elitele acestei planete; un vis care, pana la urma, se va transforma intr-un cosmar chiar pentru initiatorii lui! A nu se uita niciun moment ca Papa Benedict (Ratzinger) a facut parte, in tinerete, din miscarea nazista!!! De aici, oare, preocuparea pentru Globalizare?... Desigur, Vaticanul pretinde ca acest lucru este pentru binele oamenilor. Ca sa vezi cata grija crestineasca!...

"Vaticanul a cerut, astăzi, o reformă radicală a sistemului financiar mondial, inclusiv crearea unei autorităţi politice globale care să administreze economia şi a unei bănci centrale mondiale, anunţă cotidianul Washington Post.

Propunerea, înaintată luni de Consiliul Pontifical pentru Justiţie şi Pace al Vaticanului, urmează unui enciclice, mesaj adresat tuturor catolicilor, a Papei Benedict al XVI-lea din 2009, care a denunţat mentalitatea profitului cu orice costuri ca fiind responsabilă de prăbuşirea financiară.

Noul document subliniază că "economia are nevoie de etică" şi sugerează ca procesul de reformă să înceapă cu Organizaţia Naţiunilor Unite ca punct de referinţă.

Vaticanul cere înfiinţarea "unei autorităţi publice globale" şi a unei 'bănci centrale mondiale" care să conducă sectorul financiar, întrucât acesta a devenit depăşit şi deseori ineficient în a face faţă crizelor, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

"Criza economică şi financiară prin care trece lumea impune tuturor să analizeze în profunzime principiile şi valorile morale şi culturale aflate la baza coexistenţei sociale", se arată în document.

Vaticanul condamnă ceea ce numeşte "idolatrizarea pieţelor" şi "gândirea neoliberală", care caută doar soluţii tehnice la problemele economice.

"Criza a scos în evidenţă comportamente precum egoismul, lăcomia colectivă şi acumularea de bunuri la scară mare. Dacă nu sunt găsite soluţii la diferitele forme de nedreptate, efectele negative care vor urma la nivel politic, economic şi social vor crea un climat de ostilitate tot mai mare şi chiar violenţă, iar în final vor submina fundamentele instituţiilor democratice, chiar şi pe ale celor considerate foarte solide", avertizează documentul.

Vaticanul cere înfiinţarea unei "autorităţi supranaţionale" active la nivel global şi cu "jurisdicţie universală" pentru a dirija politicile şi deciziile economice.

O astfel de autoritate ar trebui să înceapă cu Naţiunile Unite ca punct de referinţă, dar să devină mai târziu independentă, şi să aibă puterea de a împiedica ţările bogate să exercite "o putere excesivă asupra statelor mici".

FMI nu mai are forţa sau abilitatea de a stabiliza sistemul financiar mondial prin reglarea lichidităţilor şi nu mai poate veghea asupra riscurilor asumate de sectorul financiar.

Lumea are nevoie de "un set minim de reguli comune pentru administrarea pieţei financiare mondiale" şi de "o formă de management monetar la nivel global".

"În fapt, se poate observa o necesitate tot mai mare pentru un organism care să îndeplinească funcţiile unui fel de «bancă centrală» care reglează sistemul şi fluxul tranzacţiilor monetare similar băncilor naţionale", potrivit experţilor Vaticanului.

În document, care a fost prezentat luni într-o conferinţă de presă, se recunoaşte că astfel de schimbări vor întâmpina rezistenţă şi se pot face în câţiva ani."

12 comentarii:

Anonim spunea...

Priviti fotografia si spuneti ce parere aveti de privirea papei.Eu nu indraznesc sa rostesc ceea ce cred.Poate am imaginatie prea bogata si de aceea rog si pe altii sa-si spuna parerea.

Anonim spunea...

...nu vad nici o privire,..vad un ranjet si doua sulite!

ACHITEI ANA -PIATRA NEAMT spunea...

e desfigurat ,de ura ,chiar pare sadic ,nu mi-a placut de el din momentul cand a fost ales ,chiar te sperie ......asta e treaba lui?????? el in loc sa aibe grija de cele sfinte se ocupa de banci mondiale ,,banii nu reprezinta pe DUMNEZEU" Papa pe cine reprezinta pe ......??? DOAMNE DUMNEZEUL nostru ajuta-ne si salveaza ce a mai ramas din oameni da-le un comportament adecvat si arata-le CALEA ,ADEVARUL SI VIATA.AMIN

Andreea A spunea...

arata si exprima si face ce au facut toti papii de cand au fost

Anonim spunea...

FMI, COMISIA EUROPEANA SI SUA: ATAC FINAL SI CONCERTAT pentru LIBERALIZAREA (scumpirea si acapararea) ENERGIEI. Trebuie sa vindem tot!

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/10/26/fmi-comisia-europeana-si-sua-atac-concertat-pentru-liberalizarea-scumpirea-si-acapararea-energiei/

Anonim spunea...

Dacă "te dai cu un pas înapoi", ca să vezi în ansamblu, poate că moşulică ăsta, care nu ştie să trăiască decât aşa cum a făcut-o până acum, e pentru prima oară înfricoşat de nesiguranţă.Poate că ştie că li s-a cam înfundat.

Anonim spunea...

Este un om batran , cu o privire lipsita de afect , cum se intampla o data cu inaintarea in varsta. La urma urmei Vaticanul sa-si vada de catolicism si atat. Tara noastra se poate considera mai mult ortodoxa decat catolica. Sa nu ne lasam infricosati de un om , de o religie si de altele si altele....Cornelia-Kasandra

Gerula spunea...

Ce treaba are Papa cu banii si economia fiecarei natiuni, eu stiam ca Papa ii trimisul lui D-zeu pe pamant , nu al lui Satan (banul ii ochiul dracului).

Elena spunea...

Luni, ziua în care am devenit 7 miliarde. Cum a ales ONU ziua de Halloween pentru acest prag simbolic
http://www.gandul.info/news/luni-ziua-in-care-vom-deveni-7-miliarde-cum-a-ales-onu-ziua-de-halloween-pentru-acest-prag-simbolic-8918919

Anonim spunea...

o avea coarnele ascunse sub "caciula"? ca ochii si gura spun tot

Anonim spunea...

Pe urmele papei: Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului ii exonereaza pe evrei de vina colectiva a uciderii lui Iisus Hristos
http://apologeticum.wordpress.com/
O noua carte a Papei Benedict ii exonereaza pe evrei pentru moartea lui Iisus Hristos
https://theologhia.wordpress.com/2011/03/03/o-noua-carte-a-papei-benedict-ii-exonereaza-pe-evrei-pentru-moartea-lui-iisus-hristos/

Anonim spunea...

cu ce esti mai breaz tu......crestinule ortodox...?Doar pt simplul fapt ca te-ai nascut in Romania si esti ortodox inseamna ca esti cel ales.........? De unde timpita idee ca tre sa apartinem unei religii.......? Daca te nasteai in Italia .....m-ai sustineai ortodoxia....ai ?!Intotdeauna privim in afara si ne bucuram ca avem pe cine sa aratam cu degetul...V-ati gindit oare ce ar fi fost daca de la inceputuri ar fii fost doar o singura religiie....'pE CINE ITI MAI VARSAI DISPRETUL .....nu vedeti manipularea......? chir asa , dormiti pe picioare .Pe pamant nu e nevoie de nici o religie.....doar cei slabi de inger au nevoie disperata de asa ceva...Spun si eu cum au facut-o si altii......VA MERITATI HAZNAUA IN CARE STATI . a min