joi, 19 ianuarie 2012

Americanii pregatesc CENZURA INTERNETULUI

SOPA şi PIPA sunt două proiecte legislative ce ar trebui, în viziunea politicienilor americani, să oprească pirateria pe internet.

SOPA – sau Stop Online Piracy Act (Legea Opriţi Pirateria Online) – şi PIPA – sau Protect IP Act (Legea pentru Protecţia IP-ului) – se rezumă în principal la patru elemente:

1. Vor ordona providerilor internet să îşi modifice serverele DNS astfel încât să nu permită propagarea domeniilor de internet din ţările străine care găzduiesc copii ilegale ale fişierelor video, muzicale sau foto. Pentru a înţelege acest lucru trebuie să ştiţi că, în momentul în care tastaţi numele unui site în bara de adrese a browserului, acesta “întreabă” întâi aceste servere DNS care este adresa IP aferentă numelui site-ului şi accesează astfel pagina internet a domeniului. În cazul în care aceste servere DNS nu “propagă” domeniile şi IP-urile aferente domeniilor pe internet, browserul returnează o pagină prin care sunteţi anunţaţi că site-ul nu a fost găsit.


2. Motoarele de căutare precum Google vor fi obligate să modifice rezultatele căutării pentru a exclude site-urile străine care găzduiesc fişiere piratate.

3. Operatorii de plăţi online precum PayPal vor fi obligaţi să închidă conturile site-urilor străine care găzduiesc materiale copiate ilegal.

4. Serverele de publicitate online, precum Google AdSense vor fi obligate să refuze orice reclamă către site-urile care piratează materiale şi să nu plătească pentru publicitatea postată pe aceste site-uri.
De asemenea, în momentul în care operatorii de plăţi online şi cei de publicitate online vor primi o notă din partea companiilor sau deţinătorilor de drepturi de proprietate prin care se cere oprirea serviciilor către un anumit site care postează materiale piratate, aceştia sunt obligaţi să se conformeze cererii.
Site-uri precum Google sau PayPal şi providerii de internet vor fi obligaţi să oprească orice fel de servicii către domeniile care promovează materiale piratate în termen de cinci zile, pe baza notei trimise de către deţinătorii de drept de proprietate asupra materialelor piratate.

Şi ca o extindere a legii, site-urile care opresc domeniile unde sunt publicate materiale piratate vor avea imunitate în faţa eventualelor plângeri.

Textele legislative sunt în prezent discutate de legislatorii americani, mai multe site-uri decizând să oprească pentru o zi activitatea în semn de protest. 

Sursa : zf.ro

Nota mea: Cred ca va este clar ca Oculta Mondiala promoveaza aceste legi, nu atat pentru protectia drepturilor de autor, cat pentru  a avea un cadru legislativ care sa ii permita sa blocheze siteurile si blogurile "indezirabile", sa blocheze presa online alternativa care ii demasca actiunile. Desi initial internetul a fost folosit ca un alt mijloc de manipulare, indoctrinare si indobitocire a maselor, in acest moment el este principalul mijloc de lupta impotriva Noii Ordini Mondiale; iar marii talhari ai planetei vor sa opreasca acest lucru!

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro

7 comentarii:

Daniel spunea...

Salut, Daniel! As dori sa discutam putin despre un parteneriat. Acum aproape o luna am demarat un proiect de renastere (prin fotografie) a istoriei si monumentelor istorice ale orasului Vatra Dornei. Pe scurt, preiau orice imagine veche din acest oras, apoi realizez un cadrul din exact aceleasi unghiuri prezent in imaginile vechi. Pentru a intelege exact ceea ce fac si ceea ce incerc sa realizez, te voi ruga sa accesezi http://pardau.blogspot.com/p/proiect.html.

Iti astept parerea si dorinta de a te implica! Toate bune si multa sanatate. Cu stima, Ciprian Pardau!

www.pardau.blogspot.com
tel:0742.897.699

Dina spunea...

Sper sa nu ai dreptate. In caz contrar nu stiu ce s-ar intampla cu site-urile care ne informeaza despre actiunile masonilor, printre care este si al tau. Dumnezeu sa ne ajute.

Daniel Roxin spunea...

Mult succe in ceea ce faci, Ciprian! In acest moment sunt mult prea ocupat cu alte proiecte ca sa ma mai implic in ceva. Poti insa sa postezi comentarii cu ultimele noutati pe care le ai.

Daniel spunea...

Daniel, iti multumesc oricum pentru publicarea comentariului! Ai cumva vreun banner al blogului tau?

Daniel Roxin spunea...

Poti gasi unul pe Radio Vocea Sufletului...

Anonim spunea...

Ca o parere a mea in privinta acestui gest spun ca este aberanta....adica oculta,vor sa fim un mare TOT pe aceaata planeta doar la munca...dar la cultura nu?chestia cu drepturile de autor e cam trasa de par....ce ar fi sa propunem si noi internautii sa nu fie vizitati decit cei GENEROSI.Eminescu,Creanga,Enescu,etc.au murit saraci nu au avut pretentii de autori......si deocamdata nu se poate spune ca acestia de acum traiesc mai prost decit cei pe care i-am amintit

Anonim spunea...

http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/retele-sociale/esti-spionat-pe-internet-cum-vom-fi-urmariti-in-viitor-1147376