marți, 13 martie 2012

DACII - Adevaruri tulburatoare. Film documentar 2012 (HD)

Informatiile prezentate in acest film documentar rastoarna multe dintre teoriile pe care este construita istoria Romaniei. Filmul face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizeaza recuperarea adevarului istoric iar acesta este primul pas hotarat!

Asa dupa cum veti constata, dovezile stiintifice la care se face referire si argumentatia bazata pe izvoare istorice autentice, aduc informatii inedite si extrem de valoroase, capabile sa determine o rescriere a istoriei acestui popor. Toate acestea sunt sustinute de personalitati si specialisti care merita cu adevarat sa fie ascultati: General (rez.) dr. Mircea Chelaru (fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane), Dr. Napoleon Savescu (director fondator al Dacia Revival International Society), General (rez.) Nicolae Spiroiu (fost Ministru al Apararii Nationale), Prof. dr. Mihai Popescu (Biblioteca Militara Nationala), Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald (directorul Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg, Germania), Dr. Georgeta Cardos (cercetator stiintific biolog specialist genetica - Institutul Victor Babes), Prof. doctorand Sebastian Stanculescu (paleografie si antropologie culturala).

Rezultatele cercetarilor recente de paleogenetica realizate la Hamburg, Germania, pe oase si dinti din situri romanesti de acum 3000-5000 de ani, pun sub semnul intrebarii teoriile pe care se bazeaza istoria oficiala a Romaniei. Este actuala populatie a Romaniei continuatoarea populatiilor tracice si pretracice de acum 3000 - 5000 de ani? Suntem noi inruditi genetic cu italienii? Iata doar doua dintre multele intrebari tulburatoare la care acest film documentar doreste sa raspunda cu argumente bine intemeiate.

Recuperarea adevarului istoric este un demers indispensabil recuperarii demnitatii nationale. Dacii, "cei mai viteji si mai drepti dintre traci", asteapta sa li se faca dreptate!

(In data de 22 mai, la doua luni si jumatate de la lansare, filmul a fost accesat de pe 540. 000 de IP-uri, doar pe youtube! - Peste 10 playere)

Daniel Roxin

P.S. Multumiri tuturor celor care au ajutat la realizarea acestui film documentar, in special prietenului meu Gabriel Vasilescu, care a facut o treaba excelenta!

NOTA pentru cei care fac comentarii: deoarece s-au depasit 200 de comentarii, comentariile noi vor aparea pe pagina a doua a acestora. Prin urmare, inainte de a reclama ca nu au fost publicate, va rog sa verificati si pe cealalta pagina! ...


Articolul si filmul pot fi preluate cu citarea sursei



FILMUL POATE FI DESCARCAT GRATUIT DE AICI:

http://dl.transfer.ro/Dacii_-_Adevaruri_tulburatoare-transfer_RO-20aug-08f18d.mp4


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

376 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 376 din 376
Anonim spunea...

Trezirea a început mai demult şi mai este mult până la trezirea totală. Constantin Cel Mare, când s-a hotărât să mute capitala imperiului ar fi spus: "Hai să ne mutăm între ai noştri". Statuile de daci de pe arcul său de triumf ar reprezenta de fapt pe căpitanii săi aşa cum pe arcul de triumf al lui Galerius Maximus (care a fost asasinat de patricienii Romei pentru că a schimbat denumirea imperiului din Imperiul Roman în Imperiul Dac)ridicat la Salonic legiunile romane au steaguri dacice. Şi pe urmă, de când un împărat roman "fură" statuile altui împărat pentru a-şi împodobi propriul monument triumfal ? Iar despre latinizare, să fim serioşi, romanii au stat în Malta 1500 de ani iar maltezii de azi vorbesc tot un dialect berber.Grecii se chinuie de 200 de ani să-şi grecizeze propriul popor care se încăpăţânează să vorbească în familie demotica.În Sevilla există o statuie a unui rege local care ar fi pus bazele unui regat în zonă şi pe care spaniolii îl venerează ca pe un strămoş, numit Pellagos şi care înfăţişează ...un dac.Ar fi foarte multe de povestit. Ţinem legătura.

Anonim spunea...

buna dimineata. v-ati dat si voi seama ca politicienii ne mint. e un lucru bun. Pai ne mint ei in legatura cu ce se intampla azi in lume, ce sa ne miram ca o fac despre lucruri intamplate acum cateva mii de ani.
Insa nu doar istoria Daciei e falsificata. Toata istoria antica a omenirii e falsa. Doar nu s-au chinuit degeaba timp de cateva mii de ani sa distruga toate cartile, tablitele, bibliotecile care vorbeau despre antichitate. Au facut acest lucru pentru a ne putea prezenta versiunea lor despre ce, cum si de ce sa intamplat.

Cocoxess spunea...

Felicitari!

Anonim spunea...

Văd că al meu comentariu despre statuile dacilor de pe Arcul de Triumf al lui Constantin Cel Mare nu a fost aprobat.Vlah sau valah sunt denumiri germanice, popoare care se identificau cu dacii (deutsch, dutch)după ce au cumpărat şi implementat Legile Bellagine sau Legile Frumoase de la daci, iar etruscii spuneau că "latinii au venit cu numele de Roma după ei" (o spune cel mai mare romanolog: Theodor Mommsen- danez, care a stabilit, primul, că vechii "latini" au venit în peninsula italică în două valuri: 2500 şi 1500(probabil Eneas) î.e.n. şi se numeau ausoni, denumire care exista şi pe vremea republicii romane)iar Caius Iulius se mândrea că face parte din familiile fondatoare ale Romei, adică din ausoni, care vorbeau o limbă diferită de cea a italicilor, care o considerau o limbă sacră.Preotul Dumitru Bălaşa din Râmnicu Vâlcea, plecat prea devreme, din păcate pentru noi, dintre noi, a descoperit în capitala Suediei, un manuscris care povestea istoria celor trei Rome (proorocia romană care spunea că trei Rome vor fi ,iar a patra nu va exista): de 20 de ori este pomenită Roma Veche, de unde se trăgea toată civilizaţia omenirii, o singură dată este pomenită Roma (...şi s-au hotărât să plece din Roma ca să fondeze Roma Nouă, adică Constantinopolul) şi de 6 ori Roma Nouă.Care este Roma cea mai importantă? Ghici unde a fost localizată Roma Veche ? Arheologic, vorbind.

Daniel Roxin spunea...

Comentariul tau a fost publicat doar ca e pe pagina 2 de comentarii...

Anonim spunea...

Felicitări! Ar fi bine să aduceți în discuție cultura țăranului daco-român, în special rădăcinile străvechi ale artei țăranului urmaș al dacilor, pe opincile cui trăim noi.
un minivideo pe tema asta
http://www.youtube.com/watch?v=NvSDR6oYXAQ
Succes și spor mai departe!

CDynu spunea...

Da ! Bun documentarul ,dar grija mare sa nu cadeti in extrema cealalta...

Anonim spunea...

inainte de toate doresc sa mi exprim satisfactia fata de acest fel de a informa , in virtutea adevarului pe care il exprima.se vorbea la un moment dat de indiferenta sau mediocritatea celor care ar trebui sa expuna concret si real istoria noastra.nimic mai adevarat.doresc sa fie cunoscut si un alt aspect.cindva am predat , cu multa pasiune as spune, istoria la unul din numeroasele licee din tara , transformat peste noapte in colegiu.am incercat sa fac din istorie un obiect de credinta si nu un izvor de informatii cu caracter de suspans tabloidal.istoria romanilor se preda , probabil ca si acum , doar la clasele a 8 a si a 12 a , timp insuficient pentru a crea niste atitudini.mereu am avut , sincer, o retinere atunci cind trebuiau abordate problemele formarii poporului roman si ale limbii romane.am gasit cartea lui napoleon savescu , noi nu suntem urmasii romei, incercaind atunci cind timpul imi permitea sa atrag atentia si asupra catorva situatii care nu consonau cu realitatea sau pur si simplu nu pareau a avea o logica.asa cum bine se stie fiecare director are in fiecare clasa un fel de ochii si urechile regelui, motiv pentru care mi s a atras atentia ca cele spuse la ore nu intereseaza pe elevii care au de dat un examen de bacalaureat si ca ar fi bine ca povestile sa fie trecute in plan secundar pentru sfarsitul de saptamina.asta ar fi una.in cadrul cercurilor de istorie o asemenea problema are un iz de neverosimil, pur si simplu nu prea pare de abordat cata vreme, citez, nu aduce nici un folos nimanui.de altfel nici inspectoarea de specialitate nu pledeaza pentru abordarea unor astfel de subiecte, pentru ca , iarasi citez, ele nu sunt de interes si ca mai mult ar trebuie abordate problemele integrarii noatre in ue si nenumaratele programe de civilizare in spirit european.
atunci , cred , ca apar alte probleme.nu exista nici o inclinatie de bunavointa ca elevii sa isi puna la incercare logica si nici intentia ca acestia sa dobandeasca un spirit de verticalitate bazat pe adevar.apoi, cei care ar trebui sa i invete pe copii aceasta disciplina destul de sensibila, numai sunt motivati de nimic , nici macar numai exista entuziasmul acela absolut necesar intr un astfel de domeniu , ca sa numai vorbim de multitudinea de piedici.
cred ca si dumneavostra ar trebui sa abordati inspectorii isj din tara, ma gindesc la cei de profil, abordare care sa propuna o altfel de initiere in fenomenul dacologiei.
cu multa consideratie

Daniel Roxin spunea...

Mai e un pic pana la o abordare oficiala a autoritatilor, pe aceasta problema, dar va trebui sa se faca si asta. Toate cele bune!

florin spunea...

Discutie e interesanta, dar trebuie aprofundata. Legat de romanitatea romanilor exista si izvoare in sensul acesta(ex. Miron Costin,etc). La fel si cum exista izvoare bizantine care numeau pe daci pe romani mai ales. Poate fi vorba si de o confuzie, in sensul ca bizantinii au preluat denumirea veche a poporului care locuia in nordul Dunarii. Problema e ca din cate cunosc eu, nu avem elemente scrise din limba daca care se vorbea la cucerirea Daciei pentru a compara cu romana actuala. Mie personal nu-mi este 100% clar cum a fost cu romanizarea noastra, dar deocamdata merg pe varianta clasica pana cand voi avea argumente mai detaliate decat cele aratate in film. Nu exclud sa ni fi fost de fapt o romanizare si autorii filmului sa aiba dreptate. Apropo nu am vazut nimic legat de Galerius care dorea sa schimbe denumirea imperiului roman in imperiul dac. Legat de Scoala Ardeleana, au exagerat, dar sa nu uitam existau si izvoare in sensul romanitatii noaste, pe care nu trebuie sa le ignoram. As prefera un demers mai profund in care sa se prezinte ambele teorii in mod cat mai detaliat si apoi sa se traga o concluzie. Pe harta prezentata cu Imperiul Roman, Transilvania apare ca fiind inafara Imperiului ceea ce e o eroare. Daca se minimizeaza portiunea pe care romanii au stapanit-o, atunci se pot ridica semne de intrebare. Ceea ce este cel mai important este adevarul pe care trebuie sa-l stabilim si sa-l acceptam chiar daca nu ne place.

ValentinD spunea...

BRAVO .... oare vor iesi aceste adevaruri si realitati la lumina? Asta e originea noastra si ar trebui facuta publica pe scara mondiala , dar in mod agresiv incat sa devina un adevar de fapt si in cartea de istorie din scolile romaniei. Un pas mic pentru oamenii de stiinta romani ,un pas enorm pentru descoperirea origini noastre

ValentinD spunea...

Probabil si numele tarii "ROMANIA" a fost impus , ca o dovada a originii latine , cand de fapt teritoriul romaniei se afla pe vekiul teritoriu al Daciei.Sper ca veti reusi sa aduceti aceste dovezi in fata autoritatilor romane si sa impuneti schimbarea istoriei origini poporului roman si in cele din urma cineva sa aduca in discutie si numele tarii ...nu tocmai corect tinand cont de originile noastre directe din neamul daciei

ValentinD spunea...

mult succes . aduceti dovezi ce nu pot fi contestate

Demagogu spunea...

Dupa umila mea parere de persoana care nu a studiat istoria ci numai s-a informat sporadic si pe teme restrinse , as indrazni sa afirm ca etruscii , stramosii italienilor si fostilor locuitori ai Romei antice au venit in peninsula Italica din zona in care se gaseste in prezent Turcia . Atit ei cit si dacii se trageau din neamul tracic de unde si similitudini de limbaj . Mai tind sa cred ca actualele popoare de ginta latina din sudul Europei s-au format prin migrarea tracica dinspre est catre apusul Europei posibil si ca urmare a presiunilor altor migratori care au venit din Asia si cu care s-au combinat mai mult s-au mai putin .Intr-o buna masura aceste miscari de populatii destul de diferite au fost provocate de schimbarile climaterice care conditionau supravietuirea umana. Desigur ,cea care a ramas cel mai putin atinsa a fost limba vorbita . Popoarele , semintiile s-au combinat in decursul istoriei mai ales in teritorii peste care migrarea a trecut fara sa poata fi stavilita de bastinasi sau a fost influentate de stapaniri straine pe perioade mai lungi . In buna masura si poporul roman nu a dus lipsa de navalitori iar cele trei mari imperii pe care le-a avut in jur nu au fost interesate sa sustina unificarea vorbitorilor de limba romaneasca .Personal , nu am fost niciodata adeptul ideii ca in mai putin de 200 de ani de stapanire romana si pe arealuri restrinse ale Daciei ,se putea ajunge la romanizarea unei limbi diferita de cea latina.

CALIN POP spunea...

Domnule Daniel Roxin este apreciabil efortul dumneavoastra si de toata lauda.Trebuie gandita o strategie ca aceste informatii sa ajunga la cat mai multi "romani" pentru a-i trezi spiritual.
Numai asa vom putea pune sub presiune guvernul , ministerul invatamantului pentru a ne bucura de o istorie adevarata a natiunii noastre.Sa nu ne mai plangem ca nu santem ascultati , sa ii obligam sa ne asculte...

Daniel Roxin spunea...

Da, asta ar trebui sa facem!...

Anonim spunea...

Felicitari ptr. eforturile depuse. Va sugerez sa o aveti in vedere si pe d-na Aurora Petean in viitorul film .

Valentin spunea...

Salut Daniel.
Am vazut documentarul si este foarte interesant.Deunazi citeam informatiile de pe un alt blog referitoare la mostenirea lasata de Zamolxe acestui pamant si la tainele pe care le ascunde.Se pare ca mai sunt multe lucruri de aflat despre Dacia, in special cele ce tin de sfera energiilor subtile ale acestor locuri.In alta ordine de idei,daca ai nevoie de ajutor pentru realizarea documentarelor tale, ma ocup cu editarea video.Nu sunt profesionist,e un hobby,dar daca echipa ta are nevoie de o mana de ajutor, o ofer bucuros.(Lucrez cu Sony Vegas)

Niko spunea...

Sincere felicitari pentru tot ceea ce faceti!

http://romaniamegalitica.blogspot.com/2011/03/dacii-au-impus-respect-frica-admiratie.html
romaniamegalitica.blogspot.com
Merita vizionat si acest material, credeti-ma. Ganduri bune tuturor!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru sugestii si propuneri. O sa le am in vedere...

Anonim spunea...

felicitari pentru documentar, oare posturile comerciale de TV il vor difuza??

Anonim spunea...

Din pacate incerc de 30 minute sa descarc acet documentar , nu reusesc am incercat cu toate browserele , daca cineva poate sa-l urce din nou ii multumesc !

Daniel Roxin spunea...

Am pus un alt link. Cele care erau expirasera... Descarca acum!

Florin Voicu spunea...

Superb.In timp ce altii, incearca sa ne destructureze sentimentul identitatii nationale de sute de ani, va felicit pentru incercarea de a aduce la suprafata adevarata istorie a dacilor.M-ati facut sa ma simt mandru ca si descendent al acestor oameni minunati si sa traiesc mai intens ca niciodata sentimentul apartenentei la o identitate spirituala ce transcende mileniile.Felicitari!

Coco spunea...

Multumesc, Daniel Roxin. Asteptam asta. Ma simt dac de cand exist, si de ani de zile ii povestesc copilului meu istoria precum nu o aude inca la scoala.
De acum sunt sigur ca voi vedea romanii mai siguri de ei si vorbind cu mandrie despre trecutul lor.
Esti in sufletele noastre de daci.

ovidiu j. spunea...

Salut! Mi-a daruit bucurie, demnitate, putere! E o senzatie buna sa simti ca avem astfel de radacini!

Daniel Roxin spunea...

Ramaneti aproape! Sunt inca multe de spus dar, mai ales, de facut impreuna...

DAOISM.RO spunea...

TOcmai am terminat de urmarit documentarul de fata. Foarte bine realizat tehnic si foarte bine documentat stiintific.

Cred ca cine nu isi cunoaste istoria tinde sa o repete.

Odata cu acest film cred ca riscul repetatarii "s-a redus" dramatic.

Anonim spunea...

Va felicit, dar subscriu celor spuse de florin.
Este pacat ca acest subiect nu este cercetat de un grup de profesionisti, orice eroare faceti se intoarce impotriva..

TRAIASCA DACII LIBERI !

Anonim spunea...

Al meu comentariu nu va trece de cenzura! Sunt greseli grave de cronologie , de logica istorica, de interpretare,
in aceasta asa zisa teorie!Ai origine slava? Sa fii sanatos ... eu NU! Mai studiaza , discuta cu specialisti in istorie , nu in istoria militara!!!

Anonim spunea...

Daniel,
This is one of the greatest days for the people living in or coming from the Carpatho-Danubian space! Finally there is a redoubtable team working on the topic and using reliable methods to demonstrate that the Romans are not quite the real ancestors of the present people living in the above mentioned territory - although they seem to have been related - and that perhaps "Dacians" would be a better world to describe them. Congratulations!
I strongly support the already mentioned idea of forming a Foundation – if there is not already one in place – and become officially known to the rest of the world by participating in as many as possible Old History-dedicated meetings. Present your ideas and wisely debate when others present it differently, as it is a high chance to be confronted.
There will be lots of people willing to help your team financially, so you can continue collecting reliable information, facts and arguments, and recruiting prestigious names who can support or perhaps present, in a highly academic language, the important discoveries you are talking about (scuze, domnule Chelaru, dar partea cu "asa vrea muschiul meu" nu-si gaseste locul intr-un documentar de asemenea anvergura). Your documentaries will surely need to be presented to prestigious TV channels, prime time if possible. I believe, or better say, I hope lots of faithful people will be willing to help. Keep up with the good work and congrats to the whole team! Camelia S, Canada.
PS - I am tempted to add links for both “Romans” and “Dacians” words, but my knowledge of IT is quite limited. You’ll surely need to translate your blog in English.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc, Camelia, pentru comentariu. Filmul este in curs de traducere... O zi cat mai frumoasa!

Anonim spunea...

Bună ziua,

Aș vrea să vă întreb următoarele două lucruri:

1. referitor la podul lui Apolodor - dacă de fapt ar fi fost construit pe niște piloni construiți de daci, și doar structura superioară de lemn ar fi fost construită de romani - de ce nu investighează nimeni cele 2 coloane care au fost scoase din Dunăre prin anii 1970, pentru că blocau circulația navală?

2. cineva mi-a spus că a văzut, la Constanța, expuse, diverse plăci comemorative, din perioata pre-romană, care erau scrise în limba latină. De ce nu ați făcut referire la ele în film? Mie îmi par extrem de importante în această "ecuație".

Mulțumesc.

Daniel Roxin spunea...

1. Nu stiu care este situatia cu podul lui Apolodor. Chiar daca este asa cum spuneti, va asigur ca nu se doreste ca astfel de lucruri sa se stie...

2. "Cineva mi-a spus ca a vazut, la Constanta" este foarte imprecis. Nu cunosc nimic despre aceste placi comemorative...

lucia galusca spunea...

Am senzatia ca pina acum am fost oarba si surda. Totul este acum atit de clar si cu sens. sint atit de emotionata de aceste dezvaluiri cutremuratoare, acest documentar va fi trimis tuturor prietenilor nostri din Australia. Multumim din suflet tuturor care au contribuit la realizarea acestuia , felicitari pacat ca nu exista o cale prin care sa poata fi vizionat si in alte limbi pentru ca adevarul sa fie cunoscut in intreaga lume, dar noi stim adevarul acum si copii nostri vor afla adevarul......., deci felicitari mult succes in continuare

Daniel Roxin spunea...

Multumim Lucia! Doamne-ajuta!

Mishu Petra spunea...

Sunt Mishu Petra, umorist, cu blogul "umorul srl" şi adresa www.stilumor.blogspot.com
Am preluat filmul documentar, l-am postat ca adresă pe blogul meu, l-am distribuit pe un portal cu mii de bloggeri şi pe facebook - evident cu indicarea sursei de provenienţă.
Am postat, de asemenea, linkul blogului tău în adresele blogurilor urmărite de mine.
De-a lungul timpului am mai găsit texte semnate de tine şi le-am "devorat" cu plăcere.
Din acest film ştiam, încă din anii '90, multe informaţii, culese din surse diverse, dar pe cea cu genetica nu o aflasem pe nicăieri.
Este într-adevăr valoros.
Voi urmări îndeaproape postările viitoare. Cu amiciţie, Mişu

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru sprijin! Multa inspiratie in tot ce faci!

DAN ILIESCU spunea...

DE CE OARE ANONIMII NU AU CURAJ SA-SI SCRIE NUMELE ?

tzius spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=PPIzsN4U_DY&feature=share

NcOD spunea...

Va felicit Dle Roxin pentru aceasta initiativa si realizare absolut de exceptie;la inceput am crezut ca voi urmari doar un "alt documentar despre Daci".M-am inselat! Si acelasi lucru se intampla cu oricine vede filmul.Sa fie oare acesta "miracolul" atat de dorit de Romani pentru renasterea Natiunii,sau mai bine zis redescoperirea ei?Foarte posibil!Din pacate nu va fi deloc usor sa convingeti "autoritatile" de necesitatea sustinerii si promovarii acestei viziuni noi argumentata foarte stiintific de alfel,lucru pe care sant convins ca il stiti deja....
Si cine stie,poate reusim sa schimbam si "brand"-ul de tara cu ceva care sa ne reprezinte intr-adevar......
Va multumesc pentru ce faceti si va doresc succes in finalizarea initiativei Dvs.

Daniel Roxin spunea...

Va multumim!

Dacus spunea...

Excelent, pregătit şi prezentat într-o manieră modernă. aştept cu nerăbdare viitoarele documentare. ar fii interesant să prezentaţi mult mai multe informaţii referitoare la istoria multimilenară a poporului nostru, la aspectele lingvistice ale limbii noastre comparativ cu ale celorlalte popoare. Deasemenea ar fi interesant să prezentaţi mai multe detalii legate de analizele la nivel de ADN la nivel comparativ pe plan european.
Scuze pentru îndrăzneală dar sugestiile sunt rezultate din curiozitate şi sunt sincere.
Mult succes pe mai departe.

Seby spunea...

Oameni buni, ar trebui pornit un ONG, obtinut finantare si cautat ADEVARUL. Noi suntem urmasii lui TRAIAN, acest nume este egal cu JALE, SARACIE si JAF!

Noi suntem urmasii lui DECEBAL, noi suntem niste invingatori, niciodata infranti si ingenunchiati!

Daniel Roxin spunea...

Se face!

Raphaelly spunea...

Domnul Chelaru, desi in 1996 inca nu era Sef de Stat Major, probabil isi mai aminteste ceva din evenimentele acelui an (chiar daca atunci a fost mai mult plecat din tara).

De ce nu vorbeste de prospectiunile facute de americani asupra muntilor nostri? de scopul acestora? ca oricum nu mai are grad in rezerva acum! militarilor li s-a luat si acest drept si li s-a terfelit mandria. sau este un adevar prea mare care trebuie tinut secret pentru "binele lumii"?

Daniel Roxin spunea...

Cate lucruri crezi ca se pot spune intr-un singur film?...

just_me spunea...

mda...
e bine cind economistii vrea ei sa ne invete istorie, da' n-ar putea sa-si vada de abace? nu de alta, dar o sa ma apuc de chirurgie cardio-vasculara, ca daca tot is inginer mecanic, io zic ca ma pricep si la bisturie, nu? cam asa si cu "economistii": oriunde exista o institutie falimentara, exista cel putin un "economist" care e "seful" ei si care are un salariu uluitor de mare. cum dracu' de nimeni nu pricepe un principiu economic vechi de cind lumea si perfect functional tot de atunci: cei care produc produsul muncii trebuiesc platiti mai bine, iar "economistii" mai "usor cu pianul pe scari", ca ei numai socotesc cit au muncit palmasii? asa ca nu inteleg nici eu, nici altii, ce merite au minuitorii de abace, incit sa fie platiti uneori mai bine decit presedintele statului. si stiti de zic asta? pentru ca nu e foarte greu sa afli cine e acel mihai m. popescu de la foaia nationala. cetiti-l si invatati istorie de la dumnealui! nu mergeti la muzee, biblioteci sau arhive, nu vizitati situri jefuite de oameni politici care sint inca liberi si pe toate ecranele, nu puneti intrebari nimanui, nici macar vreunui istoric sau arheolog, luati de bun ce va zice un "economist" care e "jurnalist", probabil de profesionist ce se afla pe "specializarea" dumnealui, si care, in netarmurita lui intelepciune, acum va invata istorie. scuze, m-au cam "luat nervii capului", dar asa se intimpla cind vezi oameni care muncesc cite 30-40 de ani, cum sint denigrati si cercetarile lor negate de niste neica-nimeni cu pretentii de ziaristi. nu stiu cit conteaza aici ce am eu de spus, dar o sa va spun si voua, ce le-am zis si alora de la fituica aia nationala: am avut privilegiul sa il cunosc pe hadrian daicoviciu chiar sus, in munte, la sarmizegetusa regia. el a fost cel care m-a dus in locul de unde am luat si pastrat ani in sir trei boabe de griu carbonizat in urma incendiului despre care vorbesc legendele noastre, care, culmea!, nu sint legende. nu am uitat niciodata ce povestea cu ceilalti istorici si arheologi, dar si cu mine, chiar daca eram numai o adolescenta, cu putin mai mica decit fiul lui, cuchi, ii spunea el. tot de la el, dar nu numai, stiu si cum se scriau cartile de istorie inainte de '89 si cum functiona cenzura, nu neaparat pentru ca erau "idioti" activistii de partid sau securistii, ci ca sa nu suparam vecini mai mari si mai puternici. iar hadrian daicoviciu si altii ca el, cel mai mult si-au dorit sa poata spune lumii cine am fost si sintem. daca ar trai acum, cred ca l-ar fi snopit pe amaritul ala, poate si la propriu. intrebati si pe altii, ca nu sint singura persoana care l-a cunoscut. stiam ca vor fi si asemenea reactii, doar ca ma intreb din ce motiv nici un istoric sau arheolog nu a negat ceea ce afirma oamenii aceia in documentar. raspundeti-va voi. o dupa-amiaza frumoasa.

Daniel Tudosie spunea...

Domnule Roxin, nu se face ca din intamplare, atunci cand ati facut documentarul, sa fi intocmit si o fisa bibliografica cu trimiteri inspre toate sursele stiintifice citate in documentar? As fi foarte interesat de asa ceva, daca nu va cer prea multe. La prima vedere, documentarul imi ridica mari semne de intrebare - pe care poate le pot rezolva scormonind prin bibliografie. Cel mai bine ar fi sa nu-mi trimiteti mie personal bibliografia prin email, ci sa o publicati, pe blog sau oriunde altundeva, daca aveti timpul si inclinatia. Pe mine unul m-ar ajuta foarte tare o astfel de bibliografie sa inteleg daca v-am criticat indreptatit, sau daca nu cumva ar trebui sa-mi revizuiesc pozitia.

Va multumesc.

Daniel Roxin spunea...

La urmatorul film vom pune o lista cu sursele citate in aceste filme; chiar mai mult, vom oferi si unele carti cu descarcare gratuita...

AntraX spunea...

sunt la Roma ,am trecut prin acele locuri de zeci de ori si nu stiam ca acele statui sunt daci ,atept continuarea cu interes,felicitarile mele

Anonim spunea...

Traiasca Dacia Mare

Andrea W. spunea...

Formidabil!Felicitari pentru eforturile depuse pentru realizarea acestui documentar tuturor colaboratorilor,pentru curajul,sinceritatea si daruirea voastra!Dumnezeu sa va ajute in continuare!Succes!

andreea.w. spunea...

Iar cine doreste sa sprijine proiectul acesta,pentru a viziona astfel de filme documentare,sa doneze fiecare cat poate.Mai multe detalii la ''Donatii si sponsorizari,,...,blogul lui Daniel Roxin.Hai sa ne unim cu totii!

Dochia spunea...

VOM FI IARASI CE AM FOST !
BA, MAI MULT DECAT ATAT !
DOAMNE, OCROTESTE-I PE ROMANI !
CURENTUL ACESTA INCEPUT ACUM SI AICI VA INSEMNA MAREA TREZIRE A UNUI NEAM CARE NU SI-A INCHEIAT ROLUL IN ISTORIE...!
Felicitari !

emil spunea...

Eu nu cred ca Enea cu oamenii lui, a plecat din Troia si a fondat apoi Roma !. Cititi/Urmariti cu atentie Eneida si va veti da seama ca de unde se presupune ca era pozitianata Troia, nu întâlneau în cale toate cele relatate în Eneida.
Peisajele care se succed în drumul lor spre Roma. se aseamana foarte mult cu peisaje din tara noastra(un singur exemplu:Portile de Fier, etc.). Iar în Eneida, îi descrie ca si cum ar fi greci, cei care au fondat Roma(Remulus si Remus). Ori limba greaca, nu are nimic de-a face cu latina.

Andreea.W. spunea...

Succes in continuare la ascultarea Vocii Sufletului Stramosesc Viu!IUBIRE,LUMINA,DREPTATE,ADEVAR,CURAJ,HARNICIE,INTELEPCIUNE,CREDINTA, ARMONIE,PACE,DARUIRE si RECUNOSTINTA acestea sunt CUVINTE,GANDURI SI SENTIMENTE de o incarcatura atat de puternica,mostenite de la stramosii nostrii,SI CARE AJUTA ATAT LA TREZIREA NOASTRA INDIVIDUALA CAT SI A INTREGII UMANITATI,DACA SUNT APLICATE CORECT,ATAT PRIN GANDURI CAT SI PRIN FAPTE,DECI CULEGEM ROADELE FAPTELOR,GANDURILOR SI SENTIMENTELOR NOASTRE!VEGHEATI DECI NEINCETAT, CA NIMENI SA NU VA IA CUNUNA!"

Rodica Parvan spunea...

De multi ani gandesc aceleasi lucruri.Ba, chiar, opinia mea este ca, romanii avand ca stramosi pe refugiatii din cetatea traca Troia, impreuna cu Eneas/vezi"Eneida",iar dacii fiind cei mai buni si mai viteji dintre traci/vezi Herodot/ este evident ca neamul lui Burebista si Decebal era mai vechi decat invadatorii romani, dar din aceeasi familie de popoare.Deci cumva stranepotii au venit si si-au talharit strabunicii. Aceasta ar fi si explicatia pentru acele deosebite statui din marmura valoroasa inchinate prizonierilor daci, din Forul lui Traian, ajunse in prezent in mari muzee din lume. Daca rezultatele analizelor paleogenetice arata ca suntem inruditi cu bulgarii, inseamna ca actualul popor bulgar reprezinta vechiul popor trac, caruia invadatorii slavi si apoi turcici/bulgarii/ i-au impus limba slava,in forma dura,turcizata. Neamul tracilor este neamul originar european, in cadrul caruia dacii ocupau un spatiu extrem de vast; de aceea sunt vorbitori de limba romana/DACA/ pana in Grecia, tot nordul Marii Negre, etc...Si, banuiesc,acest adevar deranjant ,de care sunt constienti, face ca restul europenilor , urmasi de "venetici" sa ne fie vesnic "nu prea buni prieteni".

Anonim spunea...

Superb material! Si eu impartasesc aceleasi ginduri din instinct si logica elementara. Se pare ca noii navalitori in Dacia sint de aceasta data JIDANII KHAZARI! pe care trebuie sa-i oprim inainte de a se imulti prea mult! Acestia - cu FMI-ul lor cu tot - sint cea mai mare picingine pe care a dat-o civilizatia umana din cele mai vechi timpuri pina in prezent! "Unchiul Sam" - in care ne-am "bazat" si ne mai bazam - din nefericire este PRINS bine de tot de aceasta picingine...
Imi permit sa ma alatur de acest grup pentru a sterge din memoria noastra si mai ales a urmasilor nostri "istoria" la comanda a JIDANULI KHAZAR Roesler...! Sa nu uitam ca in decembrie 1989, KGB-ul, GRU si alte grupari NATO teroriste au actionat efectiv ca forte militare, pe cind Mosad-ul a actionat JIDANESTE! Adica si-a pus efectiv jidani in pozitie cheie. Aceasta afirmatie o sprijin pe urmatoarele:
1- Ion Iliescu (cunoscut ca Ilici KGB si mai nou, recunoscut de romani ca cel mai mare dusman al neamului romanes) este fiul unui jidan basarabean si a unei tiganci din Oltenita.
2 - Petre Roman, este fiul lui Walter Neulander (un alt mare dusman al romanismului care a venit in tara cu tancurile sovietice! era cit pe ce si "Peter" sa o faca la fel in calitate de "flanelist"
3 - Brucan (printre primii "invitati" in CC)a fost jidan si "plitolog" cum credea el! A distrus in perioada lui Dej mii de destine romanesti. Este cel care ne-a jignit public: "stupid people".
4 - Birladeanu, de asemenea jidan basarabean
5 - Hrebenciuc, de asemenea jidan basarabean
6 - Stolojan, la fel
7 - Isarescu ("Guvernatorul" Bancii Nationale pe VIATA) jidan
8 - Chiar latraul Brates (cel cu "stirile" din '89" de la televiziune) tot jidan
9 - Razvan Teodorescu (Ministrul "Inculturii") tot jidan (cel care i-a calificat pe romanii din diaspora din Montreal: "lumpeni" (adica jegurile societatii)
10 - Asasinul de facto a ceusestilor, masonul Voiculescu, tot jidan.
11 - "Capitanul" jidan Lupoi! "marele erou national"...care minca c...t la televizor pe texte Mosadiste! il mai tineti minte? Acum nu mai recunoaste nimic! e amnezic!
12 - "fizicistul" sionist Patapievici, o alta javra jidanista...care merita un sut in "pretiosul" c...r de macar 150,...,200[daN]...
Lista continua nu cu chelneri sau lacatusi, dar cu o mare sleahta care a aparut "in flanele" exact in timpul loviturii de stat din '89!
Probabil ca este foarte de inteles acum cum a actionat Mosad-ul la Bucuresti in decembrie 1989 si cine au fost teroristii! Eu cred ca Mosad-ul a avut - prin FMI - cel mai mult de cistigat! Celelalte servicii secrete si-au sacrificat oamenii pe teren (vezi cei 42 de morti de la Timisoara pe care nimeni nu-i revendica), iar jidanii au preluat celel mai importante locuri in stat.
Se pare ca publicatiile unde apare "Tismaneanu" (fiul jidanului NKDV-ist care a mutilat mii de destine romanesti in perioada 1947-1964), fugarit din USA si trimis de Mosad in tara, nu mai sint ziare romanesti ci ale jidanilor. Se pare de asemenea (pe linga tot ce-au furat jidanii pina acum) ca jidanii vor sa colonizeze Romania si la asta trebuie sa iesim in STRADA! UN NU hotarit JIDANILOR! Mai bine murim cu totii, decit sa ajungem sa-i spalam la c...r asa cum au mai facut-o si alte generatii de romani.

TRAIASCA DACIA LIBERA! Afara cu mamelucii din tara! Sa se duca in SUA, ca acolo se fac bani si sa ne lase pe noi cu saracia noastra!

Cit despre cel mai bun prieten al meu si al romanilor / dacilor adevarati, Eminescu (ROMANUL ABSOLUT dupa Tutea)este foarte bine ca aduceti la cunostinta publicului asasinarea acestuia de catre sionisti! Fiind si martir al neamului, forta personalitatii lui va fi si mai mare de acum inainte.
ACEST MATERIAL DOMNULE (FILMUL IN SINE SI CEEA CE VA URMA) AU O VALOARE URIASA PENTRU GENERATIIL ACTUALE SI A CELOR CE VOR VENI

dec

just_me spunea...

se poate a se vorbi, pardon, scrie, corect? ma refer la "picingine"-a aia scrisa de doua ori in acelsi mod, ceea ce inseamna ca nu se cunoaste limba romana suficient. ajutam, ca de obicei: "PECÍNGINE, pecingini, s. f. 1. Nume popular dat mai multor boli de piele contagioase, caracterizate prin erupții cu bășicuțe, care, uscându-se, lasă niște pete scorțoase ce produc mâncărimi; p. gener. eczemă. ◊ Expr. A se întinde (sau, rar, a se răspândi, a cuprinde etc.) ca pecinginea (ori, rar, ca o pecingine) = a se propaga foarte mult, nestăvilit, pretutindeni; a se lăți. ♦ Fig. Rău care se extinde repede și nestăvilit. 2. Fig. Porțiune de teren (într-o semănătură) de pe care vegetația a dispărut din cauza unor plante parazite sau a unei boli. 3. Fig. Pată de mucegai, de murdărie, de igrasie pe un zid, pe o clădire etc. – Lat. petigo, -ginis." definitie conform dex-ului. a doua observatie: este vorba doar despre istorie. problemele politice se rezolva in alta parte, nu comentind un documentar care incearca sa ne restituie o parte din istorie. si, in fine: poate ca e asa cum spune dl. Anonim cu lista aceea a dumnealui, dar nu inteleg de ce trebuie sa jignesti un intreg popor repetind de 19 ori, daca am numarat bine, cuvintul "jidan", care, la noi, este folosit in sens peiorativ de multa vreme. nu cred ca poporul israelian merita sa fie jignit mereu, asa cum nu cred ca el, poporul, are prea mare legatura cu oculta internationala. desigur, nu vorbesc despre aceia cunoscuti, chiar prea, dintre evreii care s-au inhaitat cu gastile ocultei. sa nu uitam ca poporul acesta l-a daruit lumii pe Isus, chiar daca l-au rastignit pentru ca nu l-au inteles. si am si o intrebare pentru dl Anonim: dar daca va nasteati in israel?... ca nu era obligatoriu sa pogoriti musai pe bucata asta de pamint numita acum romania... si a propos, stiti ca "mameluc" nu e neaparat o insulta? pentru ca initial era un grad in armata otomana. noi, romanii, l-am transformat in insulta, tot din cauza istoriei noastre zbuciumate. cit despre domnii din lista dvs., presupun ca vor da socoteala pentru faptele dumnealor, daca vor fi dovedite, nu pentru ca sint evrei, romani, turci, tigani, tatari, arabi, khazari, rusi, nemti, sau de orice natie ar fi dinsii. cred ca asa e corect: ai gresit, platesti. dar nu pentru ca apartii unei natiuni sau alteia. ce credeti, gresesc?

Anonim spunea...

Daniel DRAGA!

Ceea ce ai facut impreuna cu echipa de romani / DACI adevarati este URIAS!
Te rog sa iei in consideratie ca cele peste 100 de statui de daci NU au fost sculptate de "Traian" (jefuitorul) in timpul lui liber ci au foast furate ca prada de razboi din DACIA! Ma bazez evident pe intuitie si logica dar! Cred ca materialele din care au fost facut pot fi regasite mai curind in DACIA si nu in Italia! Iar sculptori desavirsiti DACI nu a fost numai Brancusi! au fost desigur si in antichitate!

Cu pritetnie,
dan.paval@shaw.ca
dec

Anonim spunea...

Pentru JUST_ME!

Draga Iulica! In popor se spune si "pecingine" si "picingini" si "pecingene"! Mada ca JIDAN KHAZAR ai retinut ce-ai considerat si bineinteles nu e treaba mea!
Daca s-a observat sau NU, eu AM SCRIS JIDAN KHAZAR si nu evreu!
Iti sugerez sa studiezi un pic istoria imperiului khazar fie ca te simti evreu sau jidan!
Mameluc are in romineste si conotatia de om para personalitate: adicalea UN FACATOR la comanda si fara prea multa minte! Un exemplu bun erau militieinii din timpul regimului comunist! Limba romana evoluiaza si mi se pare firesc, ca e LIMBA ROMANEASCA, sa nu-ti ceara si tie parerea in evolutia ei...

dec

PS. Daca se intimpla sa fii taiat "imprejur" este pentru ca strabunii tai nespalati si imutiti incercau (cu acest "trick") sa nu moara din cauza infectiilor produse de neglijenta corporala...
Isus "a lui matale" care a transformat apa in vin, care a reinviat morti (chiar si pe el insusi), face parte din stilul evreiesc (NU KHAZAR de asta data) caruia i s-a pus in 17 secole de stagnare stiintifica (....), cu morti pe rug, etc MULT prea multe atribute (au fost milioane de popi care i-au pus pe umeri lucruri...)...Pentru ca mi-e si sila sa mai scriu si pentru ca mi-e si mila de tine DOODLE international...ma opresc aici!
Comenteaza-te pe tine! NU PE MINE!

dec

just_me spunea...

pentru dl Anonim

in primul rind: eu nu v-am jignit numindu-va "imputit" sau in alt mod. in al doilea rind: sint român, get-beget, mai precis românca, nepoata de tarani curati la suflet si cuviinciosi, care considerau ca orice viata este importanta si din acest motiv nu au urit pe nimeni, niciodata.
in al treilea rind: sint extrem de bucuroasa ca nu voi ajunge niciodata sa va cunosc.
si pt. ca simetria trebuie respectata:
p.s.: v-am acordat deja prea multa atentie, iar timpul meu este prea pretios. o zi buna.

Anonim spunea...

Cred ca stema potrivita pentru steagul nostru national ar fi capul de lup.... As fi mandru daca s-ar face treaba asta.Cand apare episodul 2?

Daniel Roxin spunea...

La sfarsitul lunii mai...

gogulescu spunea...

TRACII au multe nume, dupa regiunea in care locuiesc!!! Herodot

http://youtu.be/AE6eWXqyRxQ


(http://www.youtube.com/watch?v=AE6eWXqyRxQ&feature=related)

Liviug spunea...

mda...foarte inaltator ! Exact ce vor sa auda de veacuri romanii ! Ca au fost si ei ceva in lumea asta...ca au facut istorie. Asta o sa ne ajute in mod sigur sa ne astupam gropile din drumurile dace, sa strangem gunoiul din santuri sau paduri (dupa gratarele de weekend), sa nu mai aruncam pruncii in WC, sau sa strangem cainii vagabonzi de pe strazi. E foarte bine sa reusesti sa te imbeti cu apa rece, in felul asta nu mai vezi tigania si mizeria din jur! Bafta multa !
PS. Domnu' Roxin, dictia mediocra a dumitate e cumva de sorginte traca, bulgara sau greaca ?

Daniel Roxin spunea...

Liviug, inteleg ca esti un alogen si doare... Cred ca am avea de castigat cu totii daca ai mai lua cativa ca tine de mana si ai pleca pe alte meleaguri. Drum bun!

Cosmin spunea...

Cu tot respectul pentru munca voastra! Nu contest realizarea filmului ca si tehnica dar este foarte ciudat ca in film nu aveti absolut nici un istoric, arheolog, doctor in istorie, etc, Aveti doar medici, fosti militari, si 2-3 cercetatori care nu prea au treaba cu istoria, pur si simplu nu este domeniul lor. Cred ca prin aceste teorii (nu adevaruri cum ati dat tilul filmului) ati detonat o bomba care tinde spre altceva...CHIAR NU ESTE NIMIC ADEVARAT IN ACEST FILM. Poate ar fi bine sa-i schimbati tilul ca va contraziceti singuri! TEORII DESPRE DACI cred ca e mai bine, nicidecum ADEVARURI ca nu va bazati pe aproape nimic.

Daniel Roxin spunea...

Daca tu crezi ca "chiar nu este nimic adevarat in acest film", imi pare rau ca trebuie sa-ti spun, dar or ai vazut alt film, or esti paralel cu realitatea si nu intelegi nici macar cand ti se explica babeste. In plus, spre necazul tau, fireste, te anunt ca in urmatorul film vor fi prezenti cel putin doi istorici, cadre universitare, care vor intari ceea ce s-a spus in acest film. De asemenea, spre marea ta surpriza, evident, te anunt ca istoria nu este in proprietatea istoricilor. Istoria se face, nu se scrie...

nd.teleorman spunea...

Va salut,
Impresionant documentarul chiar ma bucur ca cineva isi da interesul pentru asa ceva, dar am o rugaminte la marginea orasului Rosiorii de Vede se afla o cetate din care au mai ramas doar zidurile de aparare inca foarte inalte dar absolut nimeni nu stie nimic despre ea iar batranii spun ca se numea cetatea Arcina si de aici ar proveni numele orasului de la atestarea documentara facuta de cativa calugari germani aflati in trecerea spre muntele Athos si anume RUSSEN'ART

Daniel Roxin spunea...

Multumim pentru informatie. Spor in toate!

Anonim spunea...

Steagul dacic a fost ales ca mascota a echipei olimpice a celui de-al doilea stat romanesc :)

http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/diverse-sport/5464-steagul-dacic-a-fost-ales-ca-mascota-a-echipei-olimpice-a-celui-de-al-doilea-stat-romanesc-.html

iulian67 spunea...

Salutare !
Noi suntem urmasii Dacilor,noi NU suntem evrei !
Poporul asta indoctrinat si manipulat se inchina la evrei.
Marea manipulare este IUDEO - CRESTINISMUL
Ciudat este ca pt poporul roman-DAC- cele mai importante zile sarbatori din an sunt;pastele,rusalii,boboteaza,
buna vestire,inaltarea,adormirea,etc apoi Isus,Maria,
Ioan,Petru,Pavel,Marcu,Matei,Andrei,sunt toti evrei,
toate facand parte din istoria poporului evreu,deci va
inchinati la evrei,si NU va CINSTITI proprii STRAMOSI DACII,sau adevaratii barbati din popor !
Dacii erau barbati adevarati,femei veritabile
nu milogi crestinati.
Religia lui Cristos a fost aranjata in asa fel incat sa subjuge unele popoare si sa le confiste si ultimele fibre
de personalitate,identitate,demnitate.
Cinstiti-va stramosii ! pe Burebista,Decebal,T Vladimiresc Tepes,Avram Iancu,Horea ,Closca,Crisan, Cuza,Eminescu...
si atunci ne vom numi un popor cu cultura si traditii autentice.

Anonim spunea...

Oh, wait a minute, stiati ca ziua de 8 martie se serbatorea si la vechii daci? Abea mai tirziu comunistii au preluat-o; :) si de fapt stiati ca tot universul se invirte in jurul Daciei? Cel mai insemnat popor de pe pamind - Dacia! give me a brake!

Anonim spunea...

Buna ziua tuturor,sant foarte surprinsa de cat de multe comentarii s-au facut si ma intreb ;oare cum poti asculta cele spuse de acei oameni care incearca sa ne explice cum stau lucrurile cand muzica(in paranteza fie spus ca ar fi trebuit sa fie doar pe fundal)te asurzeste?Ce poti sa mai intelegi sau cum te poti concentra in conditiile astea?Sa inteleg ca este ceva rau cu calculatorul meu sau cineva isi bate joc de noi,cititorii?
As fi foarte incantata daca cineva ar face ceva si pentru noi,cei care am vrea sa ne uitam la acest documentar foarte important dar nu putem sa intelegem din cauza fondului muzical ce acopera comentariile.
Cu stima,

Anonim spunea...

Interesant material bravo pentru efortul depus. O alta varianta, la fel de nedovedita si nefondata in dovezi concrete, ca multe altele. Totusi, interesanta. Mai cititi si in bibliotecile din Londra, Roma, Paris si neaparat la rusi, si mai cautati dovezi clare, iar apoi lansati asemenea teorii bazate pe presupuneri. Sunt de meserie, nu sunt de acord nici cu variantele "oficiale" dar asta e chiar o poveste frumoasa si atat. Oricum, felicitari pentru dorinta de a afla adevarurile si multa forta in dovedirea teoriilor sustinute de dvs. Pacat ca e in zadar! Cu stima si Respect: Nemo

Gheorghe spunea...

Am descarcat documentarul de pe un site de torrente,e super tare.Nici n-am stiut ca exista oameni carora le mai pasa de istoria noastra.
Felicitari!Sper ca strainii care ne tot fac istoria de cateva secole sa ne mai slabeasca si sa putem ajunge acolo unde ne este locul.
Astept continuarea documentarului,cel cu arhivele regale.
bafta!

Daniel Roxin spunea...

Pentru anonimul care are probleme cu sunetul. Probabil ca are legatura cu setarile din calculatorul tau. Vocile se aud foarte bine!

Pentru Nemo: Nu e nimic in zadar; sau, daca e ceva in zadar, sunt comentariile negative sau sceptice pentru ca nu ne vor descuraja deloc sa continuam ce am inceput.

Pentru Gheorghe: se lucreaza la film si speram sa fie lansat pana la sfarsitul lunii mai.

Multumim tuturor celor care ne sustin!

Anonim spunea...

Felicitari.Va propun,urmatorul documentar sa cuprinda perioada intre 271-1200,conducatori,locuri de cult ....,restul se stie.
Va multumesc.
Aktaion

liturgica spunea...

Cum explicaţi zicea cronicarului Miron Coston "De la Râm ne tragem" precum şi prefaţa Mitropolitului Varlaam al Moldovei (1643) care dedica Cazania "întregii suflări rumâneşti"? Ambele mărturii sunt înainte de Şcoala Ardeleană!

În rest deacord, chiar dacă unele argumente sunt şubrede. Apropo, sunt curios dacă aveţi nişte informaţii mai concrete despre procesul de creştinare a Dacilor şi de ce, până în sec. 16 nu s-a slujit "româneşte"?

Anonim spunea...

***** DACIA STRĂBUNĂ ****

"De aceia, măcar că ne-am deprins a zice că limba română e fiica limbii latinesti, adeca acei corecte,
TOTUŞI DACĂ VOM AVEA A GRĂI OBLU,
LIMBA ROMÂNEASCĂ E MUMA LIMBII CEI LATINEŞTI."

(Petru Maior, Istoria pentru începutul românilor în Dacia, p 316, 1812)

"Era un popor brav acela care a impus tribut superbei împărătese de marmură a lumii - Roma.
Era un popor nobil acela a cărui cădere te împle de lacrimi, iar nu de disperare, iar a fi descendentul unui popor de eroi, plin de nobleţe, de amor de patrie şi libertate, a fi descendentul unui asemenea popor n-a fost şi nu va fi ruşine niciodată."
(Mihai Eminescu)

Ei vor fi stăpânii lumii, dar noi, vom rămâne stăpânii timpului.
(Paul Tămaş)

"Românii despre care am mai spus că sunt daci"

(Bocignoli, 29.6.1524, la Răgusa)

Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc.
(W. Schiller, arheolog american)

Pe tăbliţele de la Tărtăria,
scrisul apare în teritoriile carpato-danubiano-pontice cu mult înainte de Sumer.
(R. Schiller)

Da! Acele cuvinte vii ale Tărtăriei, n-au răsunat încă.
(Boris Pertos)

După cum vedem există o mare asemănare între limba geţilor şi limba latină.
(N.Densuşianu, Dacia Preistorică, pagina 677)

Şi nici nu trebuie dacă vei afla defecte în poeziile ce le fac şi cari sunt aproape opera unui poet get.
(Ovidiu, Ex Ponto, 1,iv,13,v. 16-22)

"CE SE MAI AUDE DESPRE DACI?"
(HORATIU, SATIRE, 2.6.53)

Ar fi mai uşor a smulge ghioaga din mâna lui Hercule decât a abate lesne şi degrabă pe români de la vechile lor datini.
(Alecu Russo)


Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpată deşi sunt aşezati în mijlocul atâtor neamuri de barbari
şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului,
încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă cât pentru o limbă.

(Bonfini)

"Locul acesta unde este acum Moldova şi Ţara Muntenească este drept Dacia,
cum şi tot Ardealul şi Maramureşul şi cu Ţara Oltului.
Aste nume mai vechi decât acesta, Dacia nu se află,
în toţi câţi sunt istorici."

(M.Costin:1632-1691, De neamul Moldovenilor)

"Şi supt acel nume [Dacia] au trăit aceste ţări, până la al doilea descălecat cu Dragoş Vodă.

Şi acum mulţi ne zic nouă, ţării noastre şi Ţării Munteneşti, streinii, DATZIA,

însă norodul, neamul locuitorilor nu şi-au schimbat numele său,
că tot ROMANUS, apoi cu vremea şi îndelungate veacuri ROMANI, apoi ROMÂNI până astăzi."

(M.Costin:1632-1691, De neamul Moldovenilor)

"De aceia, măcar că ne-am deprins a zice că limba română e fiica limbii latinesti, adeca acei corecte,
TOTUŞI DACĂ VOM AVEA A GRĂI OBLU,
LIMBA ROMÂNEASCĂ E MUMA LIMBII CEI LATINEŞTI."

(Petru Maior, Istoria pentru începutul românilor în Dacia, p 316, 1812)

"Afundaţi în cărţile latine, colbul gimnaziilor le-a ascuns lumea."
(M. Kogălniceanu)



"Altminteri, norodul şi la noi în Moldova ca şi în alte ţări pe care ştiinţa nu le-a luminat încă, e foarte plecat spre eres şi încă nu s-a curăţat desăvârşit de necurăţia cea veche, încât se mai închină şi acuma în poezii şi cântece la nunţi, îngropăciuni şi alte întâmplări ştiute, la câţiva zei necunoscuţi şi care se vede că se trag din idolii cei vechi ai dacilor."

(D. Cantemir, capitolul despre Religia moldovenilor)

"(Cu ocazia intrării triumfale în Roma a lui Constantin cel Mare)
s-au strâns în jurul draconilor, legaţi cu vârfurile aurite şi ferecate în pietre strălucitoare ale suliţelor, umflaţi de un vânt mare şi astfel şuierând ca şi stârniţi de mânie, lăsând să fluture în vânt cozile ample."

(Ammianus Marcelinus, Rerum gestarum, 16,10,17)

"ROMÂNII despre care am mai spus că sunt DACI."
(Bocignoli, 29.6.1524, la Răgusa)

Anonim spunea...

as dori sa stiu ce se mai aude cu partea a doua a filmului/documentar "dacii - adevaruri tulburatoare"...

Daniel Roxin spunea...

Se va lansa intr-o luna...

Anonim spunea...

Buna Daniel, ma numesc Cristian Popovici si as dori sa-ti supun atentiei cateva cadre filmate de un prieten undeva in muntii Apuseni. Este vorba de un om, un adevarat pasionat, care vorbeste cam in acelasi registru cu documentarul "dacii adevaruri tulburatoare". Daca esti interesat, trimite-mi un mail la adresa cristipopovici2003@gmail.com, o adresa la care sa-ti pot trimite filmuletele (care, fie vorba intre noi, nu sunt chiar profesionist facute, dar mesajul este foarte fain si cred ca ar merita sa fie pus in valoare). Toate cele bune

Anonim spunea...

IMPUNEREA INTERDICŢIEI ASUPRA DENUMIRILOR DE DAC ŞI DE DACIA LA 362
Ca urmare, structura ecleziastică de la Roma, refuzată de daci, înţelege să-i pedepsească pe aceştia interzicând cu stricteţe până şi pronunţarea numelui de dac şi de Dacia, începând din vremea împăratului Iulian Apostatul (361 - 363).
EUTROPIUS, LA 364 e.n., ÎI OMITE PE DACI
Primul care aplică această interdicţie este istoricul oficial al imperiului, Eutropius, care, la 364, spune că “dacii” nici nu mai există, că aceştia au dispărut din istorie când au fost cuceriţi şi învinşi de Traian".

EMINESCU -
“RUGĂCIUNEA UNUI DAC”


Aflând de această formă de persecuţie, Eminescu scrie “Rugăciunea unui dac”, în anul 1879, în care redă miezul conflictului de la data când s-a hotărât interdicţia de a se mai folosi numele de Dacia şi de daci. Cu alte cuvinte, de atunci, de cu peste 124 de ani în urmă, faţă de azi 2003, Eminescu aflase de interdicţia impusă în secolul IV asupra utilizării denumirilor de dac şi de Dacia. Cu înnăbuşită revoltă, din postura creştinului lovit, care se roagă pentru duşmanul său, el spune:

“Gonit de toată lumea prin anii mei să trec,
Pân-ce-oi simţi că ochiu-mi de lacrime e sec
Să blesteme pe-oricine de mine-o avea milă,
Să binecuvinteze pe cel ce mă împilă
Că-n orice om din lume un duşman mi se naşte
C-ajung pe mine însumi a nu mă mai cunoaşte
Şi-acela dintre oameni devină cel dintâi
Ce mi-a răpi chiar piatra ce-oi pune căpătâi
Iar celui ce cu pietre mă va izbi în faţă
Îndură-te stăpâne şi dă-i pe veci viaţă
Şi-aceluia, Părinte, să-i dai coroană scumpă

Ce-o să asmuţe câinii, ca inima-mi s-o rumpă

Spre ură şi blesteme aş vrea să te înduplec
Să simt că de suflarea-ţi, suflarea mea se curmă
Şi-n stingerea eternă dispar fără de urmă.

Anonim spunea...

Cand apare o continuare a documentarului?

alin spunea...

impresionant, sunt din zona, locuiesc in simeria veche si unt pasiona de istorie. vreau sa va intreb, ce stiti de ultimele descoperiri arheologice din zona?cu ocazia constructie autostrazii deva-orastie sa lucrat de zor si s-ar presupune ca s-au descoperit lucruri uluitoare dar ...nu stiu care sunt.personal m-am delpasat pana acolo dar bineinteles ca nu am avut acces sa vad iar daca intrebam ceva cine imi raspundea,eu un simplu cetatean pasionat.apoi de curand s-au descoperit niste obiecte din epoca bronzului pe ruta orastie-sebes.mergand din bucuresti la simeria acum de curand am vazut ca arhelogii lucreaza de zor.multumesc

Anonim spunea...

S-au descoperit ritualuri magice de peste 3.000 de ani pe Autostrada Soarelui

http://www.rtv.net/s-au-descoperit-ritualuri-magice-de-peste-3-000-de-ani-pe-autostrada-soarelui_26728.html

Anonim spunea...

Buna ziua, am incercat sa downloadez documentarul dar linkul de pe transfer.ro este invalid.

Exista vreo sansa sa reinnoiti linkul?
Va rugam?

Puteti sa va rupeti din timp si pentru intarziati?

Va multumesc din suflet,

Irina

Blogul spunea...

Salut Daniel,
Ce se intampla cu filmul "Arhivele regale ale Dacilor" ?
Cand apare?

Abia astept sa-l vad,
Toata stima!

Anonim spunea...

Acum incep sa intrevad de unde mi se trag mandria si demnitatea personala pe care nu puteam sa mi le explic.
Acestea fac parte din esenta sufletului meu, fac parte din mostenirea ancestrala, indiferent unde si in ce conditii materiale am trait in aceasta viata si indiferent unde si cum o sa traiesc in vietile care vor fi sa fie.
"Am fost s'om fi!"

Anonim spunea...

Atenţie!
Nici CĂLĂII RUŞI NU NE VOR ROMÂNI!
De fapt trebuie să privim lucrurile din ambele poziţii ca şi Eminescu:

"Trebuie SĂ DACIZĂM TOTUL."

"SUNTEM ROMÂNI,
vrem SĂ RĂMÂNEM ROMÂNI

şi cerem egala îndreptăţire a naţiunii noastre!"

"SUNTEM ROMÂNI
ŞI PUNCTUM !"
-Mihai EMINESCU


- Francesco della Valle scrie în 1532 că ROMÂNII “se denumesc ROMEI în limba lor”, iar mai departe el citează expresia : “Sti ROMINEST?”: “…si dimandano in lingua loro ROMEI…se alcuno dimanda se sano parlare in la lingua valacca, dicono a questo in questo modo: Sti RIMINEST? Che vol dire: Sai tu ROMANO ?…” în:
/Claudiu Isopescu, Notizie intorno ai ROMENI nella letteratura geografica italiana del Cinquecento, în Bulletin de la Section Historique, XVI, 1929, p. 1- 90./
- În 1534, Tranquillo Andronico notează că ” Valachi nunc se ROMANOS vocant” (“se numesc ROMÂNI”)
/Endre Veress, Fontes rerum transylvanicarum:Erdélyi történelmi források, Történettudományi Intézet, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 1914, S. 204/
- Germanul transilvanean Johann Lebel scrie în 1542 că « Vlachi » se numeau între ei « ROMUINI» : “Ex Vlachi Valachi, ROMANENSES Italiani,/Quorum reliquae ROMANENSI lingua utuntur…/Solo ROMANOS nomine, sine re, repraesentantes./Ideirco vulgariter ROMUINI sunt appelanti”
/Ioannes Lebelius, De opido Thalmus, Carmen Istoricum, Cibinii, 1779, p. 11 – 12/
- cronicarul polonez Stanislaw Orzechowski (Orichovius) notează în 1554 că în limba lor « walachii » se numesc «ROMINI » : “qui eorum lingua ROMINI ab ROMANIS, nostra Walachi, ab Italis appellantur” St. Orichovius, Annales polonici ab excessu Sigismundi.
/I. Dlugossus, Historiae polonicae libri XII, col 1555/
- Croatul Ante Verančić precizează în 1570 că « Vlahii » din Transilvania, MOLDOVA şi ŢARA ROMÂNEASCĂ se desemnează ca « ROMANI »: „…Valacchi, qui se ROMANOS nominant…„ “Gens quae ear terras (Transsylvaniam, MOLDAVIEM et Transalpinam) nostra aetate incolit, Valacchi sunt, eaque a ROMANIA ducit originem, tametsi nomine longe alieno…“
/Transsylvaniae, MOLDAVIAE et Transaplinae, in Monumenta Hungariae Historica, Scriptores; II, Pesta, 1857, p. 120/
- Francezul Pierre Lescalopier scrie în 1574 că cei care locuiesc în MOLDOVA, ŢARA ROMÂNEASCĂ şi cea mai mare parte a Transilvaniei, “ se consideră adevăraţi urmaşi ai ROMANILOR şi-şi numesc limba “ROMÂNEŞTE”, adică ROMANA”: “Tout ce pays: la Wallachie, la MOLDAVIE et la plus part de la Transylvanie, a esté peuplé des colonies ROMAINES du temps de Trajan l’empereur… Ceux du pays se disent vrais successeurs des ROMAINS et nomment leur parler ROMANECHTE, c’est-à-dire ROMAIN … ” în Voyage fait par moy, Pierre Lescalopier l’an 1574 de Venise a Constantinople.
/Paul Cernovodeanu, Studii si materiale de istorie medievala, IV, 1960, p. 444/
- După o călătorie prin ŢARA ROMÂNEASCĂ, MOLDOVA şi Transilvania Ferrante Capecci relatează în 1575 că locuitorii acestor provincii chiamă limba lor “ROMÂNEŞTI” (“romanesci”): “Anzi essi si chiamano ROMANESCI, e vogliono molti che erano mandati quì quei che erano dannati a cavar metalli…”
/Maria Holban, Călători străini despre ŢĂRILE ROMÂNE, Bucureşti, Editura Stiinţifică, 1970, vol. II, p.158 – 161./
- maghiarul ardelean Martinus Szent-Ivany în 1699 citează frazele: « Si noi sentem RUMENI » (“Şi noi suntem ROMÂNI”) şi « Noi sentem di sange RUMENESC » (“Noi suntem de sânge ROMÂNESC”) : “Valachos… dicunt enim communi modo loquendi: Sie noi sentem RUMENI: etiam nos sumus ROMANI. Item: Noi sentem di sange RUMENESC : Nos sumus de sanguine ROMANO”
/Martinus Szent-Ivany, Dissertatio Paralimpomenica rerum memorabilium Hungariae, Tyrnaviae, 1699, p. 39/

Anonim spunea...

Anul 362

ROMA IMPUNE INTERDICŢIA

asupra denumirilor de DAC şi de DACIA


ISTORICII ANTICI INTERZIŞI
PENTRU PASAJELE ÎN CARE SE REFERĂ LA DACI ŞI LA DACIA


Interdicţia de utilizare a denumirilor de dac şi de Dacia a presupus şi a condus şi la scoaterea din circulaţie a scrierilor anterioare, cu referire la daci, situaţie care a făcut să dispară din operele din antichitate a peste 200 de referiri a numeroşi autori greci şi romani, dintre care cei mai importanţi au fost:

Ablaviu,
Claudius,
Aelianus,
Lucius Ampelinus,
Apianus, Caniniu,
Arian,
Aristotel,
Cassiodorus,
Dio Cassius Coceianus,
Cezar,
Dio Crisostomos,
Cicero,
Clemens din Alexandria,
Criton,
Demostene,
Dexipp,
Dio din Prusia,
Dionisiu din Alexandria,
Diodor din Sicilia,
Eusebius din Cesareea,
Iosephus Flavius,
Frontinus,
Galen,
Hellanicos,
Herodot,
Hesychios din Alexandria,
Hieronimus,
Horaţiu,
Iordanes,
Iulian Apostatul,
Lactantius,
Titus Livius,
Lucan,
Lucian din Samosata,
Ammianus Marcellinus,
Meandru,
Trogus Pompeius,
Pomponius Mela,
Ovidiu,
Platon,
Pliniu cel Bătrân,
Plutarh,
Prophyrios,
Prosper,
Ptolemeu,
Rufinus,
Sofocle,
Solimus,
Strabon,
Suetoniu,
Tacitus,
Traian,
Tucidide,
Valerius Maximus,
Vergilius,
Xenophon.

Anonim spunea...

RUPTURA DACILOR CU ROMA,
MOTIVATĂ RELIGIOS

Perioada de dominaţie romană în Dacia de la nord de Dunăre şi ultimele persecuţii religioase de după anul 303, la care au fost supuşi locuitorii din Dobrogea, din Scytia Minor,
i-a îndepărtat pe daci de Roma şi i-a făcut să se apropie mai mult de noile structuri religioase de la Constantinopol.

OSTILITATE ÎN PLAN RELIGIOS

În plan religios, una din acuzele grave pe care Roma creştină ecleziastică le aduce celor de la Constantinopol este că aceştia, pe baza curentului “origenist”, ar fi adoptat câte ceva din elementele de dogmă proprii religiei geto-dacilor. Ca exemplu Silviu N. Dragomir îl citează pe teologul alexandrin Origene, apologet creştin (185 - 254 e.n.) care, apărându-şi opţiunile “împotriva lui Celsus”, consemnează: “Apoi, fiindcă noi creştinii cinstim pe cel prins şi mort, el crede că noi am făcut la fel ca geţii, care îl cinstesc pe Zamolxe”. Rezultă că ostilitatea faţă de tot ce era de sorginte dacică, chiar şi cu privire la practica religioasă, dăinuia mai de mult, de dinainte de oficializarea religiei creştine din 325.

PARALELE DACO-CREŞTINE

Cu privire la paralela între religia zalmoxiană şi religia creştină Mircea Eliade remarcă concludent că:

“Nemurirea getică devine nemurire creştină...”.

Ca Simion Mehedinţi să precizeze că strămoşii noştri autohtoni geto-daci au fost “pe jumătate creştini înainte de a se fi ivit Hristos pe pământ”.

Anonim spunea...

ROMA ECLEZIASTICĂ CA PUTERE POLITICĂ

Nemaiavând acces la forţa armată, care acum era dirijată din noua capitală a imperiului, structura ecleziastică de la Roma, de după anul 325, îşi consolidează mai mult poziţia politică, înţelegând să stăpânească prin religie, ceea ce până atunci rezolvaseră cu forţa armelor.
S-a încercat o apropiere şi cu dacii de pe ambele maluri ale Dunării, dar dacii care adoptaseră creştinismul direct de la sursă, datorită şi poziţiei geografice mai apropiate de Constantinopol, au refuzat să colaboreze cu trimişii Romei, în care au recunoscut atât pe reprezentanţii militarilor pe care-i alungaseră cu cca o jumătate de veac în urmă, cât şi pe continuatorii clericilor, care dirijaseră măsurile de represiune a fraţilor lor din dreapta Dunării, din Scytia Minor.
Refuzul dacilor de a colabora cu Roma însemna şi refuzul cooperării economice, căci aici în Dacia era principalul izvor de resurse alimentare şi de subzistenţă.
Astfel Roma este împinsă spre măsuri extreme.

Anul 362

ROMA IMPUNE INTERDICŢIA

asupra denumirilor de DAC şi de DACIA



Ca urmare, structura ecleziastică de la Roma, refuzată de daci, înţelege să-i pedepsească pe aceştia interzicând cu stricteţe până şi pronunţarea numelui de dac şi de Dacia, începând din vremea împăratului Iulian Apostatul (361 - 363). Chiar şi Traian este pus la index de biserică, ca persecutor al creştinilor.

IULIAN APOSTATUL NU-I AGREEAZĂ PE DACI

Iulian Apostatul a fost primul care a înlocuit denumirea etnică de geţi cu cea falsificată de goţi, pe baza prezenţei vremelnice, de moment, dar reale, a goţilor în zonă. Împăratul Iulian Apostatul, deşi de acord cu interdicţia de utilizare a denumirilor de dac şi de Dacia, şi-a câştigat titulatura datorită stării de conflict cu biserica, deoarece încercând să renunţe la creştinism, ia o serie de măsuri anticreştine (a redeschis templele păgâne şi a dat un edict de toleranţă pentru păgâni, donatişti şi evrei) fapt care i-a adus cognomenul de “Apostata”. Măsurile au fost revocate la moartea sa (363).

Anonim spunea...

Când se va preda în şcoli
ADEVĂRUL despre “Mioriţa”?

M-am săturat ca NOI ROMÂNII să tot fim scuipaţi de duşmanii noştri cu “sunteţi un popor “MIORITIC”,adică slabi şi fatalişti.
Adevărul nu mai poate aştepta.
“Mioriţa” este EVANGHELIA buneilor noştri geto-daci!
“Mioriţa” este POVESTEA SACRIFICĂRII Păstorului ZALMOXIS.

Cine a studiat ştie că au existat peste 1500 de variante ale baladei “Mioriţa”.
Deci pentru strămoşii noştri ERA ESENŢIALĂ PĂSTRAREA acestei străvechi mărturii a vechii credinţe în ZALMOXIS.
Şi în cele mai vechi variante apare adevărul-”Mioriţa” ERA SORA PĂSTORULUI!
Mioara din “AL-MYRIS” care însemna “CEA ALBĂ,CEA PURĂ” era Artemis-Roşioara sora geamănă a lui Apollon Zalmoxis-ALBUL.
Deci “poporul mioritic” nu este un popor de OI ci UN POPOR PUR,ALB.
De aceea în centrul Daciei se afla oraşul APOULON,care purta numele lui Apoulon Zalmoxis.
Adică Oraşul ALB.Adică
ALBA IULIA de astăzi.CAPITALA ÎNCORONĂRII regilor Marii UNiri de la 1918.
Iar acea regiune se numera DACIA APULENSIS-Dacia celor care îl venerau pe Apoulon Zalmoxis-ALBUL.
De aceea insula pe care era ridicat templul lui ZALMOXIS-Apollo Hiperboreeanul,era numită “Leuke”,adică insula ALBĂ.
Astăzi insula Şerpilor sub ocupaţie RUSEASCĂ.Slugile ruşilor ,crainenii, AU FURAT până şi o parte din ruinele templului…le-au dus la Kiev…

Anonim spunea...

- Mioriţă, mioară,
Oiţă din poieniţă,
Cu flori roşii la guriţă,
TU MI-EŞTI SURIOARĂ,
Spre cer priveşti
Şi nimic nu doreşti
- Of, ciobănel mic
Mic şi mai harnic,
Doi ciobani din răsărit
Mi s-au sfătuit
Că, la apus de Soare,
Să mi te omoare. ”
“Pe Argeş în jos,
Pe un mal frumos,
Un fluier s-auzea,
Cu jale cânta,
Şi cine-l auzea?
Zâna Ileana.
Ileana Sânziana,
SORA SOARELUI

Floarea Plaiului,
Din neguri ieşind
Şi aşa vorbind:
- MIOARA MEA, BACE,
Dă –ţi oile-ncoace,
Să nu se rătăcească,
Să nu se risipească,
Că stăpânul are jale,
O să ni-l omoare,
La apus de soare.”

Cum de nimeni până acum NU A VRUT să observe cât de asemănătoare este ASUMAREA SACRIFICIULUI de către Păstorul ZALMOXIS cu asumarea sacrificiului de către Păstorul Iisus?
Dacă la baza credinţei creştine stă TOCMAI SACRIFICIUL ASUMAT al lui Iisus cum de nimeni nu a vrut să înţeleagă că în “Mioriţa” este vorba de SACRIFICIUL ASUMAT al Păstorului Zalmoxis?
Ca să nu mai spun de cele 3 FLUIERE,simbol al celor 3 SULIŢE ale sacrificiului şi al transmiterii mesajului către zei.
Cine a citit ştie ce spun cronicile vechilor greci:
Herodot, în “Istorii”, explică acest sacrificiu:

“La fiecare al cincilea an ei aruncă sorţii şi totdeauna îl trimit cu solie la Zamolxis pe acela din ei pe care cade sorţul, încredinţându-i de fiecare dată toate trebuinţele lor. Trimiterea solului se face în acest chip: unii din ei, stând în şir, ŢIN TREI SULIŢI cu vârfurile în sus, pe când alţii îl apucă de mâini şi de picioare pe cel trimis la Zamolxis, îl leagană de mai multe ori şi după aceea îi fac vânt aruncându-l deasupra vârfurilor de suliţi.”

Anonim spunea...

Este ceva ce nu se spune despre complexul de Peşteri de la ŢÂPOVA,de la Nistru.
Cu mii de ani în urmă se pare că ŞI AICI ,în aceste peşteri a locuit PROFETUL buneilor noştri DACI-ORFEU.
Şi ghidul ţi-o va spune dacă vede că meriţi efortul.
Şi de aici încep misterele străvechii noastre istorii.
De la Nicolae Densuşianu – “Dacia Preistorică” până la “Dacia Secretă” apar noi şi noi descoperiri,iar nouă poate,ne va reveni cinstea să descoperim şi să dezvăluim ADEVĂRUL generaţiilor viitoare.
Aceasta ÎNCĂ nu se poate spune oficial.
Nu sunt încă toate datele sau….NU E VOIE a se spune.
Orfeu cel ce cânta din liră, a prevestit naşterea GEMENILOR DIVINI Apollon şi Artemis(Bendis)Zalmoxis în ceea ce astăzi este Bărăganul-Câmpia Română-râul Ialomiţa.
Orfeu a profeţit naşterea ZEILOR DACIEI.
Apoi Orfeu A FOST DECAPITAT de preotesele unui templu,supărate prin profeţia sa li se contesta autoritatea.
În memoria sacrificiului Profetului Orfeu,dupa naşterea GEMENILOR ZALMOXIS şi ridicarea lor la ceruri,buneii noştri DACI au cioplit stânca din vârful Muntelui SFÂNT(astăzi munţii Bucegi),i-au dat chip de REGE DAC ,cu “PILEUS” pe cap(însemnul nobililor DACI)şi i-au spus KOG-A-ION.
Aşa a apărut “SFINXUL” din Bucegi.
KOGAION înseamnă “CAPUL MAGNIFICULUI”,”Capul lui ION”(Orfeu era numit “ION” de către buneii noştri=MAGNIFICUL,Cel Mare)
De acolo se trage şi acel “IO” care preceda numele MARILOR VOIEVOZI ROMÂNI.Şi nu însemna “EU”.
Aşa se explică scrierile ciudate de tipul:
“aici odihneşte IO Ştefan Voievod”,
sau ” această biserică a fost ridicată de IO Radu Voievod ”

Iar de la supranumele de “PAJURA”(vulturul) pe care buneii geţi i l-au dat lui Apolon ZALMOXIS după ce l-au văzut zburând se trage şi numele Dinastiei BASARABILOR.
Pentru că supranumele lui Apollon ZALMOXIS era “BASSAREUS”.
Şi aşa a ajuns PAJURA cu cruce în plisc simbolul de pe sigilile şi steagul Ţării Româneşti.
Şi cu siguranţă nu ştiaţi.
Simbolul celor DOI GEMENI ZALMOXIS era DUBLUL ZET pus în cruce.
Adică ceea ce azi numim ZVASTICĂ.
De aceea la Marea Unire de la 1918 Regina Maria a comandat o coroană cu nu mai puţin de 7 ZVASTICI stilizate.
Şi ţineţi cont că asta se întămpla pe vremea când încă NU exista nazism sau fascism.
Hitler şi Stalin încă nu puseseră gheara pe SIMBOLUL GEMENILOR ZALMOXIS.
Grupate câte 3,ZVASTICILE atârnau pe nişte pandantive spre umeri şi a-7-a era chiar în vârful coroanei regale.
Iată coroana Reginei noastre -REGINA Maria a Marii Uniri:

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20110602_0701/1.jpg

Anonim spunea...

Iată că şi romanii considerau SFÂNT pământul DACIEI NOASTRE STRĂBUNE.
Poetul roman Marţial a dedicat prietenului său Marcellinus ce însoţea armatele lui Domiţian în anul 86 plecate spre Istru să poarte război împotriva geţilor această scrisoare(după cum ştim armatele romane AU FOST ZDROBITE de Marele Nostru Rege ce a primit atunci supranumele de “DECEBALUS”):

,,Marcelline, ostaşule, tu pleci acum, ca să iei pe umerii tăi cerul de nord al hyperboreilor şi astrele polului getic care de abia se mişcă.

Iată şi stâncile lui Prometeu.
Iată şi muntele acela faimos în legende.


În curând tu vei vedea toate acestea din apropiere cu ochii tăi proprii.
Când tu vei contempla aceste stânci în care răsună durerile imense ale bătrânului, vei zice:
Da, el a fost încă mai tare decât aceste pietre tari,
şi la aceste cuvinte tu vei putea să mai adaugi că:
acela care a fost în stare să sufere astfel de chinuri a putut într-adevăr să făurească şi neamul omenesc.”

Câţi dintre noi au auzit vreodată ceva despre această MĂRTURIE cutremurătoare a poetului Marţial?
Este una din cele mai vechi şi mai minunate descrieri a Patriei Noastre-DACIA HIPERBOREEANĂ!
Oare DE CE nu ni s-a spus niciodată nimic?
De ce nu ni s-a spus că asemeni buneilor noştri DACI şi GRECII şi ROMANII antici ştiau Carpaţii drept munţii unde PROMETEU A FOST PIRONIT şi ÎNCĂTUŞAT de către zei?
Pe atunci străiniii veneau ca la Ierusalim ,în pelerinaj şi rugăciune ,la PANAGHIA(Stânca SFÂNTĂ)din Ceahlău,la Sfinxul din Bucegi.
Nici azi nu ni se spune de ce avem atâtea vârfuri numite “OMU”.
Cine e acel “OM” ,acel străbun a cărui amintire a fost astfel înveşnicită?
Din vechime până în Evul Mediu cronicarii ne numeau ţara DACIA PEONILOR.
De ce?
Grecii numeau “PEON” sau “PION” adică STÂLP,COLOANĂ muntelui Ceahlău.
Şi GHEORGHE ASACHI numea CEAHLĂUL în poeziile sale Muntele PION.
Aici,de stânca numită ŞI ASTĂZI “SFÂNTA”(Panaghia),ce chiar arată ca o uriaşă coloană se pare că a fost înlănţuit TITANUL PROMETEU.
Şi cine a urcat în Ceahlău,până la Panaghia şi Toaca a auzit legendele cu URIAŞII(titanii)ce s-au luptat cu zeii sus în vârf.
Acum înţelegem şi de ce Traian a fost singurul împărat roman care a ales SIMBOLUL COLOANEI pentru a ilustra războaiele cu buneii noştri daci.
Războaiele cu DACIA PEONILOR.
Şi Constantin Brâncuşi,marele sculptor a ales acest simbol AL COLOANEI INFINITE care urcă pănă la cer pentru a evoca jertfele buneilor noştri din Primul Război Mondial care ne-a adus REÎNTREGIREA neamului nostru românesc..
Simbolurile au fost dintotdeauna limba în care şi-au vorbit INIŢIAŢII.
Azi cheia descifrării lor poate fi în mâna noastră.
Avem curaj să o folosim?

Anonim spunea...

Miron Costin, cronicar al Moldovei
1633 – 1691
”De neamul moldovénilor, din ce ţară au ieşit strămoşii lor.


Predoslovie, adecă cuvântare dintăi de descălecatul ţărâi cel dintăi şi a neamului moldovenescŭ” de Miron Costin

”Aşa toate neamurile suptŭ multe numere toate suntŭ. Şi acéstea nu toate numerile, numai unile dintr-însile ţi le-am însemnatŭ, pentru înţelesul numerilor mai lesne neamului şi acestor ţări, Moldovei şi Ţărâi Munteneşti şi ROMÂNILOR din Ardeal.
Aşa şi neamul acésta, de carele scriem, al ţărâlor acestora, numele vechiŭ şi mai direptŭ ieste RUMÂN, adecă RÂMLEAN, de la Roma.
Acest nume de la discălicatul lor de Traian, şi cât au trăit pănă la pustiirea lor di pre acéste locuri şi cât au trăitŭ în munţi, în Maramoroş şi pe Olt, tot acest nume au ţinut şi ţin pănă astăzi şi încă mai bine munténii decât moldovénii, că ei şi acum zic şi scriu ţara sa RIMÂNEASCĂ, ca şi ROMÂNII cei din Ardeal.
Iară streinii şi ţările împrejur le-au pus acestŭ nume vlah, de pe vloh, cum s-au mai poménit, valios, valascos, olah, voloşin, tot de la streini suntŭ puse acéste numere, de pre Italiia, cărora zic vloh.

Apoi mai târziu, turcii, de pre numere domnului carile au închinat ţara întăi la turci, ne zic bogdani, munténilor cara-vlah, grecii bogdano-vlah, munténilor vlahos.
Că acestŭ nume, moldovan, ieste de pre apa Moldovei, după al doilea discălicatul aceştii ţări de Dragoşu-vodă.

Şi munténilor, ori de pe munte, muntean, ori de pe Olt, olteani, că léşii aşa le zic, molteani.
Măcară dară că şi la istorii şi la graiul şi streinilor şi înde sine cu vréme, cu vacuri, cu primenéle au şi dobândescŭ şi alte numere, iară acela carile ieste

vechiŭ nume stă întemeiat şi înrădăcinat: RUMÂN.

Cum vedem că, măcară că ne răspundem acum moldovéni, iară nu întrebăm: ştii moldovenéşte?, ce ştii ROMÂNEŞTE?, adecă RÂMLENEŞTE, puţin nu zicem: sţis romaniţe? pre limba latinească.

Stă dară numele cel vechiŭ ca un teméi neclătit, deşi adaog ori vrémile îndelungate, ori streini adaog şi alte numere, iară cela din rădăcină nu să mută.

Şi aşa ieste acestor ţări şi ţărâi noastre, Moldovei şi Ţărâi Munteneşti NUMELE CEL DIREPTU de moşie, IESTE RUMÂN, cum să răspundŭ şi acum toţi acéia din Ţările Ungureşti lăcuitori şi munténii ţara lor şi scriu şi răspundŭ cu graiul: Ţara ROMÂNEASCĂ.
Şi acestŭ nume vlah de la turci şi de la greci ieste, de la némţi vallios, de la franţoji valahos, de la léşi voloşin, de la moscali şi de la rusi tot aşa voloşin şi de la unguri olah; acesta nume tot de pe vloh ieste şi vloh ieste italiianŭ, din care ţări a vlohului, adecă a Italiei, au pornitŭ Traian, împăratul Râmului, fără număr mulţime de norod şi i-au aşezatŭ în aceste ţări a DACHIEI CEI VECHI.

Anonim spunea...

«Cazania lui Varlaam» (1643),
prima carte tiparita in Moldova
«Carte ROMÂNEASCĂ de invatatura»
, care se adreseaza intregii «semintii ROMÂNEŞTI»
Cu cateva decenii mai tarziu, Dosoftei numeste limba in care scrie exclusiv «LIMBA ROMÂNEASCĂ».

Anonim spunea...

Dimitrie Cantemir-

LER este GaLERius

„mi-a povestit un voinic, Preda Stambol, ROMÂN din Ţara Muntenească precum că în Ţara Românească aproape de Dunăre,
pe malul Oltului să se fi văzând nişte temelii de cetate, cărora ţăranii de pe acolo din bătrânii lor apucând le zic Curţile lui Ler imparat, precum şi din colindele Anului Nou şi astăzi au luat de pomenesc Ler Aler Domnul”.

„O tradiţiune populară din comuna Cioara-Doiceşti (Brăila), se zice că Ler a fost un împărat de la care au început colindele”.

Relatarea lui Dimitrie Cantemir Ler, Aler Domnul o completăm dupa cum urmează:

(Ga)Ler(Ius) Aler(Ius) Dominus (imperator).

Este un argument în plus pentru identificarea celor doi Galerius cu Ler Imparatul Dacilor şi a cetăţii Romula cu REŞCA-Recica, Recidava.

În concluzie dragi tovarăşi de la MOSCOVA,
SUNTEM ROMÂNI,urmaşii STRĂBUNILOR DACI.

Anonim spunea...

După Burebista şi Decebal, un strănepot al lui Decebal, împăratul dac Regalian, a reunificat Dacia înainte de aşa-zisa
retragere aureliană.


Regalianus Publius Cornelius(?-268) Guvernator al Moesiei, Pannoniei si Daciei.
La scurt timp dupa infringerea uzurpatorului Ingenuus , este proclamat imparat de catre legiunile de la Dunare.
In acelasi an respinge o invazie sarmatica. Se considera membru al familiei regale dacice, afirmind ca este ruda cu insusi Decebal.

"gentis Daciae, Decebali ipsius, ut fertur, affinis"
-"DE NEAM DACIC, fiind , pe cât se spune,
RUDĂ CU ÎNSUŞI DECEBAL"


(Scriptores Historiae Augustae, Tyranni triginta,10,8)

Istoria il mentioneaza ca fiind DAC din Durostorum si s-a aratat dusman al oligarhiei de la Roma.

Anonim spunea...

Domnul MOLDOVEI-Dimitrie CANTEMIR
(n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723):

“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI,

iar limbii noastre
NU DACICĂ,
nici moldovenească,
ci ROMÂNEASCĂ,


astfel că, dacă vrem să-l întrebăm pe un străin de ştie limba noastră,
nu-l întrebăm: «Scis moldavice?»,
ci «ŞTII ROMÂNEŞTE?»,


Domnul MOLDOVEI-Dimitrie CANTEMIR
(n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723):

«Înainte de toate, chiar dacă acest (neam) a fost împărţit în trei ţinuturi de căpetenie, totuşi

TOŢI SE CHEAMĂ CU ACELAŞI NUME DE ROMÂNI,
DISPREŢUIND adică dând de-o parte NUMELE DE VALAHI,

care le-a fost dat de către popoarele barbare.

Căci ROMÂNII care trăiesc şi astăzi în Transilvania, deasupra fluviului Olt, în ţinutul numit Maramureş,

nu-şi dau numele de valahi, ci de ROMÂNI (martori îmi sunt toşi locuitorii tuturor naţiilor din Transilvania).

Cei din Valahia (pe care grecii din vremuri apropiate îi numesc ungrovlahi, iar noi, moldovenii, îi numim munteni – căci au luat în stăpânire mai multe locuri muntoase) îşi dau şi ei la fel numele de ROMÂNI, iar ţării lor de ŢARA ROMÂNEASCĂ, adică în latineşte: TERRA ROMANA."

Domnul Moldovei-Dimitrie CANTEMIR
(n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723):

«Hronicul vechimei a româno-moldo-vlahilor»:

«neamul moldovenilor, muntenilor, ardelenilor...
TOŢI cu un nume de obste ROMÂNI SE CHEAMĂ».

Miron Costin(30 martie 1633- 1691)
Cronicar ROMÂN DIN MOLDOVA, unul dintre primii scriitori și istoriografi din literatura ROMÂNĂ.

«CA ŞI NOI, şi muntenii se numesc ROMÂNI…
RUMÂN este un nume schimbat in cugetarea anilor de la ROMÂN…»


(Cronica polonă: Despre limba moldovenească sau RUMÂNEASCA).


MIRON COSTIN- (30 martie 1633- 1691)

“Cum vedem că, măcară că ne răspundem acum moldovéni, iară
NU ÎNTREBĂM: ştii moldovenéşte?,
ci ŞTII ROMÂNEŞTE?”
MIRON COSTIN- (30 martie 1633- 1691)
“şi ţărâi noastre, Moldovei şi Ţărâi Munteneşti
NUMELE CEL DIREPTU de moşie, IESTE RUMÂN,
cum să răspundŭ şi acum toţi acéia din Ţările Ungureşti lăcuitori şi munténii ţara lor şi scriu şi răspundŭ cu graiul:
ŢARA ROMÂNEASCĂ.”

Anonim spunea...

Salut Daniel,

Exista si teoria ca limba ce-o vorbim era raspandita in mai toata peninsula Balcanica. Nu insiste pe zonele cunoscute, cum ar fi Grecia. Am gasit o biserica "vlaha" din secolul XIV in Cetinje, Muntenegru. Existentei ei i se da o motivatie puerila (2 ciobani vlahi in transhumata). Nu mai vorbesc de "vlahii" din Serbia, Valea Timocului. Multi nu se considera romani si au tot dreptul, doar sunt acolo dintotdeauna. Sunt sate unde se vorbeste limba noastra in zona Istria, Croatia.
Si daca fondatorii Romei se trageau din Peninsula Balcanica, din Tracia adica ? Mie mi se pare plauzibil.

Dumitru Balmez

Daniel Roxin spunea...

Multumesc tuturor pentru comentarii!

DeLuxuo spunea...

Buna, Felicitari pentru documentar, dar v-as ruga daca s-ar putea sa adaugati subtitrare spaniola si engleza. Va Multumesc

Anonim spunea...

Multumesc pentru link, o clipa crezusem ca a fost in zadar comentariul meu...

Abia asteptam sa ne uitam cu toata familia la el!!!

Felicitari,
Irina

Daniel Roxin spunea...

Cu drag!

brindus27 spunea...

Cantemir a fost scolit la Berlin si a facut parte din masonii vremii, care impreuna cu bisericile slugarnice, aservite Vaticanului au schimbat si ascuns cursul istoriei ungro-moldo-valahilor urmasi ai dacilor. Vaticanul si occidentul a dorit sa pastreze influenta Romei pe aceste meleaguri stiut fiind faptul ca din Dacia numai in anul 106 s-au jefuit peste 150 tone aur, peste 300 tone argint si multe alte prazi de razboi care sa fim sinceri i-au imbogatit, nemaivorbind de ceea ce au supt pana la 1918. Deci interesele au curs dintotdeauna si a fost o lupta continua careia i s-a opus si Mihai Viteazul, astfel ca pentru a pastra aceste caracteristici de stapanire l-au gasit pe “carturarul” Cantemir care?!, surpriza!., intocmeste imediat la cererea Academiei lucrarea care avea sa ateste originile poporului roman, “Hronicul”, lucrare care ajuta scoala ardeleana sa inoculeze viitorilor invatacei, cine suntem noi. Ma intreb, daca i-ar fi interesat atat de mult de poporul roman pe care tocmai l-au botezat cu blasfemia papala, de ce nu au avut grija de el in acesti 1800 de ani?., ba din contra au dorit sa-l desfinteze ori de cate ori au avut ocazia si mereu prin religiile lor murdare.

Anonim spunea...

In teoria tracologilor exista un element incontestabil: faptul - inca neelucidat - ca daco-getii, dupa mai putin de 200 de ani de stapanire romana, si-au abandonat limba si au adoptat-o pe cea a ocupantului. Restul sunt ipoteze nesustenabile:
1) Faptul ca romanii nu vorbesc turca sau maghiara nu e deloc de mirare. Stapanirea turca s-a limitat - pana la 1711 - la impunerea unei forme de vasalitate mai mult sau mai putin accentuata. Turcii nu au vrut sa asimileze populatia romaneasca, gasind mult mai convenabila obtinerea unor sume de bani si a darilor in natura. Cat despre maghiari, se stie foarte bine ca acestia au asimilat in buna parte clasa conducatoare romaneasca din Transilvania prin legislatia care conditiona apartenenta la clasa nobiliara de cunoasterea limbii maghiare si apartenenta la religia catolica. Populatia rurala si-a pastrat in schimb limba si religia.
2) Comparatia cu statul iudeu e - sa zic asa - ridicola. Se stie ca Iudeea a fost provincia cu cele mai multe revolte impotriva ocupantului roman, iar romanii nu erau interesati sa-i asimileze, ci sa exploateze bogatiile din zona.
3) Faptul ca romanii si-au intins stapanirea pe 14% din teritoriile daco-getice e un fals grosolan. Stapanirea romana s-a intins pe cel putin 30% din teritoriul dacilor, iar influenta a fost mult mai mare.
4) Tablitele de la Tartaria, indiferent cat de vechi ar fi, nu dovedesc mare lucru. Oricum, nu exista o legatura directa intre ele, o eventuala civilizatie veche foarte dezvoltata si originea romanilor.
5) Inrudirea genetica cu greci, bulgari si alte neamuri vecine si mai mica cu italienii nu e un argument decisiv. A nu se uita faptul ca prin zona au trecut si au lasat urme si slavii, si bulgarii, si cumanii, si pecenegii, si gotii, iar inrudirea cu albanezii e explicabila prin faptul ca atat tracii, cat si ilirii (stramosii albanezilor) au o origine comuna.
In concluzie, teoria e un amestec de adevaruri, fantezii, falsuri, elemente scoase din context, erori (voite?) de logica. Imi pare rau, insa pentru a fi predata in scoli e nevoie de mult mai mult...:)
P.S. Va rog frumos, lasati-o lase mai moale cu "expertii" generali pensionari care isi dau cu parerea despre istorie...:)

razvan spunea...

Daniel Roxin, rugamintea sa nu te duci niciodata, dar niciodata la OTV cu acest subiec fffff important mai ales pentru memoria dacilor, pentru o sa il discreditezi si banalizezi o sa ii distrugi valoarea. multumesc!

Anonim spunea...

Dacia interzisã

“Cât timp va exista în lume un singur exemplar din poeziile lui Eminescu identitatea neamului nostru este salvată”.
Mircea Eliade

Origene, teolog alexandrin, apologet creştin (185 - 254 e.n.) apărându-şi opţiunile “împotriva lui Celsus”, consemnează:

“Apoi, fiindcă noi creştinii cinstim pe cel prins şi mort,
el crede că noi am făcut la fel ca geţii, care îl cinstesc pe Zamolxe”


DESFIINŢAREA MEMORIEI EXISTENŢEI DACILOR A FOST INIŢIATĂ DE TIMPURIU

Ostilitatea romanilor faţă de formaţiunile statale dacice din bazinul hidrografic al Dunării, din spaţiul carpato balcano-danubiano-pontic, a început în momentul în care aceştia au înţeles că, în timp ce dacii erau în măsură să-şi asigure, cu forţe proprii, mijloacele de supravieţuire din teritoriile pe care le ocupau, ei romanii, erau obligaţi să-şi procure elementele de subzistenţă prin jaf şi cuceriri armate din zonele limitrofe.
Astfel, pe măsură ce romanii cuceresc pe rând Nordul Africii, Galia, Asia Mică, Egiptul etc., formaţiunile dacice se coagulează într-un stat unitar a cărui mărime creşte semnificativ, până când, pe timpul lui Burebista, acesta, acumulează puterea care-i permite să fie considerat chiar arbitru al vieţii politice de la Roma.
Poetul roman Horaţius Quintus Flaccus (68-8 î.e.n.) relevă într-una dintre “Satirele” sale, starea de spirit a romanilor şi grija acestora faţă de pericolul care l-ar fi reprezentat dacii, care-şi apărau cu îndârjire teritoriul.

“Hai bunule,... ce-ai mai auzit despre daci”?

RĂZBOAIELE DACILOR CU ROMANII
După începutul războiului cu dacii, din anul 101, Traian face un efort excepţional să pătrundă spre inima Daciei şi prin defileul Dunării la Cazane, croindu-şi drum, săpat în stâncă, pe peretele vertical de pe malul drept al fluviului, navigabilizând canalul Simplegade, Sip, de la Porţile de Fier şi construind podul peste Dunăre, de la Drobeta-Turnu Severin.
În acest fel, atacând pe două fronturi, a reuşit Traian, în anul 106, să cucerească Dacia, dar numai o treime din teritoriul său, care include minele de aur, de alte minerale şi de sare, inclusiv căile de acces.
Dominaţia romană în Dacia, din anul 106 până în anul 271,
a întâmpinat o rezistenţă permanentă din partea dacilor,
care, după cum sintetizează Nicolae Iorga, s-a manifestat cu conflict armat, în 100 din totalul de 165 de ani.

Anonim spunea...

IORDANES, SALVATOR AL INFORMAŢIILOR DESPRE DACI

În anul 551 Iordanes, folosind cheia get-got, preia importante date istorice despre geto-daci în lucrarea sa "Getica", intitulată şi “Despre originea şi faptele Geţilor”. În dorinţa de a conserva date istorice condamnate la pieire, Iordanes, după ce ia cunoştinţă de Istoria Goţilor scrisă de Cassiodor (480 - 575 e.n.) în 12 volume, azi dispărută, pe care a lecturat-o, după spusele sale, în trei zile, adaugă la aceasta date din istoria geto-dacilor, despre a căror pomenire ştia că există interdicţia impusă de Roma ecleziastică. Astfel, la istoria mai recentă a goţilor (sosiţi în 235 e.n.), el include date din multimilenara istorie a geţilor declarând: “Am făcut în expunere unele adaosuri potrivite, din istorici greci şi latini, amestecând în cuprins, la mijloc şi la sfârşit, multe pe care le-am socotit utile”. Deşi intitulează cartea “Getica”, el atribuie întreaga istorie prezentată, goţilor. Acea inversare de denumiri, get-got, a salvat de la cenzura vremii importantele informaţii din opera lui Iordanes, care-i priveau pe “daci” şi care astfel au fost preluate, menajate şi păstrate cu grijă de cei interesaţi, ca fiind mărturii de istorie antică a popoarelor germanice. Eroarea a fost înlăturată în 1853 de Iacob C. Grimm.

HEINRICH PANTALEONIS, LA 1571, CONFIRMĂ SALVAREA INFORMAŢIILOR DESPRE DACI

Cărturarul Heinrich Pantaleonis prezintă în “Cartea eroilor naţiunii germane”, tipărită la Basel între anii 1562 şi 1571, date istorice din Getica lui Iordanes şi le conferă contemporaneităţii.
Dar referindu-se de la Zamolxe, la Burebista şi Deceneu, el evocă de fapt “eroi ai naţiunii dacice”, informaţii salvate astfel de crunta cenzură a vremii impusă de structura ecleziastică de la Roma.

PRIMA SCHISMĂ DE LA 863 e.n.

În anul 863 e.n., ca urmare a accentuării diferendelor între conducerile politico-religioase ale celor două centre de influenţă cu capitalele la Constantinopol şi Roma, se produce prima schismă care durează patru ani (863 - 867 e.n.) şi se încheie după îndepărtarea din funcţie atât a conducerii politice (împăratul Mihai al III-lea, 842 - 867 e.n.), cât şi a celei religioase (patriarhul Fotie), ale celor din Răsărit. Apusul era condus religios de Papa Nicolae I (857 - 867).

Anonim spunea...

131 e.n.-Limba latina prisca (VULGARA) pe buzele tuturor

In anul 1873, cele 25 de tablite au fost publicate integral cu comentarii si ilustratie grafica de catre eruditul german Teodor Mommsen. Ceea ce sustin toti cei care le-au studiat este faptul ca tripticele sunt documente extrem de rare si de o foarte mare importanta, ele constituind o dovada despre raspandirea limbii latine vulgare in secolul II d. Chr., despre scrierea cursiva in aceasta limba, pana la descoperirea tablitelor de la Rosia Montana necunoscuta in lume.
Tablitele cerate demonstreaza ca minerii peregrini iliro-dalmatini, din marele neam al tracilor, ca si ”autohtonii”, adica dacii, se intelegeau foarte bine cu romanii in limba latina prisca sau ”vulgara”.
In tablite se stipuleaza clar ca, desi aproape nimeni ” quia se litteras scire negavit” – ”nu stia a scrie literele” -, ei se intelegeau verbal asupra obiectului contractului.
Si asta in anul 131 (dupa cum este datat in scris cel mai vechi triptic), ceea ce naste o intrebare legitima:
cand anume invatase neamul trac, in masa,
limba latina prisca?

Aceste triptice au fost descoperite accidental, de aceea exista posibilitatea sa mai fie altele ascunse in galeriile dacice. Asta ar insemna sa nu se dea nicio degrevare arheologica pentru nicio exploatare invaziva, dar asa ceva nu se intampla decat in tarile cu guvernanti educati, care stiu ce inseamna cultura. Tripticele au fost descoperite in mai multe mine. La Larnic, pe langa tablite, s-a gasit si un stil, pe care oamenii din zona il numesc condeiu si pe care astazi il folosesc ca instrument pentru a incondeia ouale de Pasti. In minele din Letea, langa triptice, a fost gasit si cadavrul unui barbat cu barba lunga, cu varsta apreciata la 40 de ani. Intr-o mina dacica din Carnicul Mare, au fost descoperite intr-o odaie subterana, care era mobilata cu o masa si mai multe scaune, avand si o vatra. Langa Rosia Abrudului, in mina Sf. Ecaterina, la o adancime de 277 metri, au fost gasite cele mai multe triptice, impreuna cu obiecte casnice.

Oltenismele latinii prisce

Tripticele de ceara extrem de rare constituie o dovada a raspandirii limbii latine vulgare in secolul II d. Chr.
Textul fiecarui document se scria de doua ori. Scopul dublei transcrieri era sa se poata sti cuprinsul textului intern, fara a se desface sigiliile ce-l pecetluiau, iar scopul contactului era, dupa cum stipula cel ce le scria, sa se fixeze si in scris obligatiunea verbala. Fiecare triptic este scris de aceeasi mana de la cap la coada, inclusiv semnaturile celor sapte martori obligatorii, deoarece, este specificat in contracte, nici cei care sustineau ca sunt proprietari, nici baiesii arendasi, nici martorii ”quia se litteras scire negavit” (nu stiau sa scrie literele).
O ”ciudatenie” a limbii latine vulgare utilizate in contracte o constituie folosirea ”oltenismelor”, pe care lingvistii le considera tipic romanesti.
De exemplu, un martor la un contract de vanzare al unei femei,
se subscrie cu formula SEGNAI, in loc de SIGNAVI,
adica perfectul simplu romanesc sau ”oltenismul” SEMNAI.

In alte parti, gasim iarasi o forma ”autohtona”, ”siesi”, scrisa ”sies” sau ”sues”.
Si aici trebuie sa amintim de toporul gasit pe Valea Mozacului, care poarta inscriptia in limba latina prisca ”SVI MI PIE”, ”al meu, patriarhul”! Datarea acestui topor este uimitoare pentru adeptii teoriei ca romanii i-au „latinizat” pe daci: 1500-1375 i.Chr.

Si atunci, cine pe cine a ”latinizat”?

Anonim spunea...

Galeriu (305-311)
Galeriu, cu numele întreg Caius Galerius Valerius Maximianus
, cezar 293-305 şi Augustus între anii 305-311.
Locul natal pe valea Timocului, la Felix Romuliana, identificată de arheologie pe dealul Măgura, la hotarul localităţii Gamzigrad. Au fost cercetate două mausolee şi două construcţii memoriale dedicate lui Divus Galerius şi Diva Romula.
Galeriu, imediat după ce este numit Augustus, în 307, porneşte împotriva Romei, sub pretextul uzurpării lui Maxentius şi uciderii lui Flavius Severus de către oamenii acestuia. Roma este îngrozită. Iată cum este redată această pornire împotriva Romei de către Lactantius:

"Odinioară, când a primit titlul de împărat, el a declarat că este duşmanul numelui de roman şi că VREA SĂ SCHIMBE titulatura Imperiului Roman cu aceea de IMPERIUL DACIC"

(Lactantius, De mortibus persecutorum, 9, 1; 18, 13; 19, 1; 31, 2; 35, 3-4).

Anonim spunea...

"Poporul Daco-Get a fost glorificat într-o manieră fără precedent de către Romani"

http://www.opiniateleormanului.ro/?p=4241

Dacii În Sculptura Romană Și Unde Îi Putem Vedea Azi

http://statuidedaci.ro/ro/

Camelian Propinatiu spunea...

Despre scandalul dacilor s-a vorbit confuz ieri si in alt organ de presa. Intru luminarea poporului, era mai bine daca istoricii Irina Manea, Zoe Petre si Lucian Boia ar fi scris niste recenzii la monumentala Enciclopedie a Academiei DacoRomâne (coordonator prof. Geo Stroe), aparuta recent in peste 1500 de pagini. Asa, materialul deconstructiv a sunat in 16 mai ca o reactie la Declaratia-Apel Basarabia 200 a Senatului Academiei DacoRomâne.

Anonim spunea...

Am vazut emisiune a de aseara la Rtv si am fost socata sa aud replici de genul: ce avantaj am eu daca dacii se trag din romani sau romanii din daci? Imi pare rau ca nu ati fost lasati sa vorbiti, un semn de minim respect pentru cei interesati sa afle mai multe, ca apoi sa judece cu capul lor ...Din pacate, nu am retinut numele profesorului invitat, va rog sa il scrieti aici, nu stiu unde sa caut. Multumesc. Felicitari pentru curajul de a va asuma aceasta actiune...intotdeauna e greu la inceput:) Ligia

brindus27 spunea...

Ascultare, castitate, saracie, ascultare neconditionata fata de Papa - 15 Aug.1534, initiatorii ordinului iezuit sau prefacatoria maxima a bisericii catolice care a ajuns peste tot in lume si in Polonia unde sau scolit cronicarii nostrii Grigore Ureche-Lvov, Miron Costin-Colegiul iezuit Bar dar si Dimitrie Cantemir membru al Academiei din Berlin la 1714, indoctrinat cu invatatura bisericii catolice, la cererea Academiei, in anul1916 produce Descrierea Moldovei - una dintre piatrele de temelie a Scolii Ardelene. Oare de ce au cerut aceasta lucrare?., ca sa ateste ca tot acest areal ii este dator Romei si bineinteles Papei, cea mai autorizata voce a exploatatorilor. Influenta bisericii catolice era devastatoare, cea mai mizerabila forma de crestinism. Sa nu uitam inchizitia si ororile ei.
In conceptia lui Cantremir, colonizarea a avut un caracter de masa. In Dacia a venit multa lume civila: femei cu copii, care s-au asezat prin toate locurile, cetatile si trecatorile. Roma este numita de Cantemir matca poporului roman, iar imparatul Traian este denumit saditoriul si rasaditoriul nostru. Oare cum a reusit imperiul asta in 160 de ani sa bage femei si copii pe toate coclaurile DACIEI SI CU SCOLA INVATATA.
Daca strabati Podisul Mehedinti de la Drobeta Turnu Severin prin satele Presna, Malarisca, Nadanova, Isverna, Turtava, Branzeni, Delureni, Baraiacu, ce sunt rasfirate pe crestele si vaile din podis spre Baia de Arama, faci stanga peste munte pana la Cerna Sat prin Brebina, Obarsia Closani, Godeanu sau mergi mai departe spre Tismana trecand prin Pades, Motru Sec, Pocruia, Sohodolul de Tismana, apoi dincolo de raul Tismana prin Gornovita, Valcele, Pestisani, Hobita, Arcani, Runcu, Vaidei, Curpenelu, Schela, treci peste Jiu la Musetesti, Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Vaideeni, Horezu pana la Ramnicu Valcea vei intelege ca nu este nevoie de niciun izvor istoric care sa ateste prezenta noastra aici dintotdeauna. Simtirea dacica a acestor meleaguri vibreaza odata cu sufletele noastre.

brindus27 spunea...

Cerem un conducator adevarat pentru neamul nostru sau pentru cei ce simt acea forta interioara pe care o simt si eu, de a strapunge nelegiuirile la care a fost supus poporul dac. Sa ne aducem aportul prin reunirea sufletelor noastre in stralucirea Daciei. Inca de la scoala primara cand am fost invatat ca pe aceste pamanturi salasuiau dacii si ca odata cu cele doua razboaie, acestia fiind invinsi, am simtit o dezamagire profunda, un sentiment care s-ar traduce astfel: o ura si o forta interioara un sentiment de razbunare a acestui popor, simtire ca si cand a-si fi fost parte din acei viteji eroi care simteau moartea ca pe o adevarata victorie. Bunicul ma invatat mereu sa fiu drept, cinstit, darz, viteaz si niciodata sa nu privesc inapoi cand voi pleca la lupta, cuvinte pe care eu le transmit mereu fiului meu, bineinteles transpuse in conditiile actuale si care simt ca sunt in gandirea unora dintre noi dar sincer nu multi. Sa ne unim cei ce simt vibratii ale acestor pamanturi sub Steagul Draco pentru a aduce stralucirea si faima de odinioara a Mamei Dacia.
Simt ca libertatea dainuie in moarte si ca doar sacrificandu-te pentru o cauza nobila, in acest caz Dacia, ca pentru orice dac si pentru mine reprezinta libertatea, victoria suprema.

Daniel Roxin spunea...

Pentru Ligia: Conf. Univ Dr Gheorghe Iscru

Anonim spunea...

Cred ca va mai dura pana dovezile paleogenetice vor fi asternute pe filele manualelor de istorie a romanilor. Cu toate acestea cred ca ar fi fost bine sa vedem si cealalta parte a monedei, adica sa fi fost niste voci in documentar impotriva acestei teorii, adica cele ala istoricilor conservatori.
Domnule Roxin cat credeti ca este de relevanta discutia despre dacismul sau romanitatea romanilor in conditiile in care dupa retragerea aureliana se asterne un val de ceata peste aceste meleaguri. Vin tot felul de migratori, care trec si prin Bulgaria si prin Serbia si ajung pana in Nordul Italiei. De unde stim ca substratul genetic comun nu este unul scitic, peceneg, cuman, gotic sau slav? Cat de exacta este metoda paleogenetica?
In alta ordine de idei care era variatia genetica printre triburile tracice?

Daniel Roxin spunea...

Studiile de paleogenetica au pus in evidenta si influnte genetice ale migratorilor dar acestea sunt minore. Fondul genetic de baza vine de la populatiile care au locuit pe aceste meleaguri acum 3.000-5.000 de ani...

Anonim spunea...

Jurământul Cavalerilor Zamolxieni

Jur pe toiagul înţelepciunii Lui Zamolxe, pe Cavalerul trac din Varanha, să slujesc dreptatea şi adevărul.
Jur ca în luptă să fiu puternic ca şoimul în zbor, ca apele învolburate să răstorn stânca vrăjmaşilor, ca vântul năpraznic să nimicesc pe cei răi.
Jur pe inima Lui Zamolxe, neamului meu să-i fiu credincios, pe asupritor să-l pun în genunchi, şi pe cel umilit să-l ridic.
Jur pe focul sacru dacic, să ţin vie flacăra iubirii de oameni, să aduc la lumină oamenii lumii. Focul Viu al Lui Dumnezeu să mă însoţească. Zău! Zău! Zău!

Anonim spunea...

Salut Daniel!

Eu crd in aceasta teorie despre daci. Pare logica, mult mai logica decat ce am auzit pana acum. Intotdeauna am avut niste intrebari legate de daci, la care nu am gasit raspuns.
Gen:
-"De ce ne mandrim cu mostenirea romana?". Acestia au invadat aceste taramuri precum popoarele migratoare si au furat tot ce au putut. In schimb dacii si-au aparat pamanturile cu vitejie. Niciodata nu mi-au placut imperiile,oricat de "civilizate" au fost. Imperiile s-au cladit pe suferinta altor natii.
-"De ce o civilizatie, care a construit cetati cu canalizare, avea cunostinte avansate in astronomie, era considerata barbara si nu are niciun document scris?"


De cand am vazut documentarul vostru am inceput sa ma documentez mai mult pe acest subiect. Am cunoscut un om, care se ocupa de 20 de ani de traducerea tablitelor de la Sinaia. El spune ca a reusit si ca este foarte usor de tradus.
In mare parte este de acord cu teoriile voastre, dar a spus ca ati gresit la traducerea tablitelor. A spus ca acelasi cuvant pe tablite diferite este tradus diferit. A spus ca este o metoda foarte usoara de a traduce aceste tablite, dar nu are cui sa impartaseasca aceste cunostinte.
Eu spun ca ar fi interesant sa luati legatura cu el. Poate stie unele lucruri, care va sunt de folos. Daca esti interesat sa iei legatura cu el iti pot da id-ul de mess.

Anonim spunea...

Felicitări!!!!.... Aţi demonstrat că istoria poate fi scrisă de învingători, dar adevărul nu poate fi acuns la nesfârşit.

Daniel Roxin spunea...

Multumim!

marius popa spunea...

da....felicitari....de mult timp asteptam sa iasa la iveala....aceste documentare....deoarece am avut si eu ocazia sa citesc in niste reviste despre adevarata noastra origine...si oricum am ramas placut surprins....deoarece prea mult se exagera cu influenta romana...si era prea mult basm in unele scrieri....deoarece sa fim seriosi...chiar nu poti sa iti pui amprenta asupra unui popor care nu era subjugat in totalitate si avea principii puternice cum au fost triburile tracice (dacii in special)....eu sper sa se poata schimba ceva si sa se demostreze cu adevarat ceea ce ar fi trebuit sa se numeasca...Roma-cetate formata din traci si bastinasi ai locului .... nu Romania-Tara latina de origine romana...FELICITARI !!!

Anonim spunea...

Un documentar de exceptie. Apreciez efortul, calitatea informatiilor si limbajul istoric adecvat. Este o confirmare a ceea ce imi spunea o profesoara de istrie. Mult succes in realizarea materialelor viitoare.
Dragos

Anonim spunea...

Multumesc! Apa vie pentru un suflet de român! Asteptam continuarea si trezirea tuturor românilor! Sa va ajute Dumnezeu! Marian, Braila.

Anonim spunea...

Felicitări!! Istoria trebuie recuperată. Romanii n-au fost altceva decât americanii vremurilor lor, atacând pe toată lumea pentru resurse, scriind doar propria lor versiune și făcând uitate informațiile despre popoarele care i-au înfruntat. Barbarii nu erau așa de barbari pe cum fuseseră zugrăviți și nici romanii atât de civilizatori pe cât am învățat noi. Și francezii au început să conteste tot mai mult versiunea romană a istoriei srise de Caesar precum și portretul mincinos făcut galilor. Ar fi un lucru minunat să ne recuperăm și noi numele, mândria și trecutul.

Daniel Roxin spunea...

O sa ne recuperam si istoria si demnitatea!

Anonim spunea...

Multumim frumos si pentru radio as vrea sa mai cred ca romanii se trag din daci dar din pacate sa ma ierte toata lumea daca ma uit la romanul de azi ce legatura mai are cu acel brav popor oricum romanul de care se vorbeste a disparut in negura nepasarii si a lasitatii un singur lucru e clar la noi infloreste prostia omeneasca,numai bine stimate domn.

Unknown spunea...

Cateva intrebari:
Cine-i ignora pe daci? Eu la scoala am invatat despre ei, ni s-a spus despre componenta dacica a poporului roman, am invatat despre regii daci etc si NIMENI NU AFIRMA CA DACII AU FOST EXTERMINATI IN MANUALE SI LUCRAI STIINTIFICE.
14% din Dacia cucerita? Conform caror surse? Si Moesia? Si Panonia (Care continea parti ale Crisanei si Maramuresului)?
Conform teoriei din film, exista vreo natiune romanica in afara Italiei? daca da, ce s-a intamplat cu ibericii, cu lusitanii si galii?
Cum s-a diseminat latina in Dacia? dar cum a fost invadata, in doar 20 de ani, romana de englezisme?
Cine a spus ca imperiul roman este cel mai durabil imperiu din lume? Din cate am invatat eu, imperiile chinez, german, bizantin si otoman au durat mult mai mult.
Cum e posibil sa fi stat Palestina 800 de ani sub romani cand Imperiul Roman nu a durat 800 de ani.

Anonim spunea...

Atenţie să nu cădem în capcana MOSCOVEI!
Nici CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI NU NE VOR ROMÂNI!

De fapt trebuie să privim lucrurile din ambele poziţii ca şi Eminescu:

"Trebuie SĂ DACIZĂM TOTUL."
dar şi

"SUNTEM ROMÂNI,
vrem SĂ RĂMÂNEM ROMÂNI

şi cerem egala îndreptăţire a naţiunii noastre!"
-Mihai EMINESCU

"SUNTEM ROMÂNI
ŞI PUNCTUM !"

-Mihai EMINESCU


Acum când RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ROMÂNIA este în plină desfăşurare Călăii OCUPANŢI RUŞI cu perfidie încearcă să introducă O CONFUZIE IDENTITARĂ în inimile ROMÂNILOR de pe ambele maluri ale Prutului.
ROMÂNII basarabeni după 200 de ani de spălare a creierelor ÎNCĂ NU ŞTIU că a fi MOLDOVEAN înseamnă automat A FI ROMÂN.Iată că şi în rândul românilor din Ţara Mamă KGB-ul insinuează CU VICLENIE OTRAVA CONFLICTULUII IDENTITAR.
Să fim noi oare ROMÂNI sau...DACI?

Coincidenţă?
Nu.
Când e vorba de KGB NU EXISTĂ COINCIDENŢE.
A fi MOLDOVEAN înseamnă automat A FI ROMÂN.
A fi ROMÂN înseamnă AUTOMAT A FI DAC.
Ai băgat la cap MOSCOVA?

Anonim spunea...

Buna ziua,
Multe din ideile pe care le-ati expus in acest documentar le-am citit in a patra carte scrisa de Radu Cinamar, Misterul din Egipt. In cartile sale este precizat faptul ca se urmareste o "trezire" a constiintei romaniilor prin diferite mijloace. Aveti vreo legatura? Filmele dumneavoastra sunt doar o prima etapa? sau similitudinea ideilor este o pura intamplare?

Daniel Roxin spunea...

Nu am nicio legatura cu Radu Cinamar. Idee e ca atunci cand exista contextul potrivit, multi oameni, chiar fara sa se cunoasca intre ei, fac sau intiaza lucruri care duc spre acelasi obiectiv. O zi cat mai buna!

Anonim spunea...

Buna Daniel,

Felicitari pentru acest documentar. As fi interesat sa stiu cand anume va aparea urmatorul documentar produs de tine si ce subiect va contine?

O zi buna,
Cristian.

cristi spunea...

chiar daca cei mai multi vor sa ne faca sa credem ca nu exista o conspiratie, ca teoriile acestea sunt ale unor minti bolnave, eu le spun atat:se apropie momentul adevarului, care va tasni ca un vulcan si va matura totul in cale, minciuni si mincinosi cu titlurile lor academice cu tot. Roxin, esti alaturi de prietenii tai materializarea constiintei milenare a poporului nostru, iar energia ta este cuplata la cea a sufletului romanesc care i/a animat pe cei mai mari romani: domnitorii nostri patrioti, Eminescu, Tutea, Eliade si atatia altii. Iar ceea ce se intampla acum este spre folosul neamului, greutatile urmand sa/l faca mai bun, mai intelept, si/l pregatesc pentru rolul istoric pe care o sa/l aiba.Inainte de reinviere trebuie sa fii rastignit sau cel putin sa urci Golgota. Noi am urcat acest munte al suferintei.
"Urmariti ce urmeaza", cum ar spune un europarlamentar roman actual.
FELICITARI, TE ASTEPTAM DE MULT.
SUCCES.
PS:Vrei nu vrei tot la ocultism o sa ajungi pentru ca dacii au fost initiati in masa si nimic din istoria/arhitectura lor nu este intamplatoare.
Si Charles stie asta !!

Daniel Roxin spunea...

Pentru Cristian - Al doilea film va fi lansat prin 25-26 iunie. Lucram la el...

Pentru Cristi - Toate la vremea lor! ;)

Anonim spunea...

DOCUMENTE INEDITE: Eminescu, urmarit de securitatea austro-ungara pentru Proiectul “Dacia Mare” al Societatii Carpatilor, Titu Maiorescu supravegheat informativ de Politia Romana ca agent al Austro-Ungariei

http://www.napocanews.ro/2012/06/documente-inedite-eminescu-urmarit-de-securitatea-austro-ungara-pentru-proiectul-dacia-mare-al-societatii-carpatilor-titu-maiorescu-supravegheat-informativ-de-politia-romana-ca-ag.html

Anonim spunea...

O noua intoxicare KGB-ista ?

EXCLUSIV "Dacii se înrudeau cu celții, nu cu geții!". Un arheolog cunoscut prezintă o teorie uimitoare

http://www.adevarul.ro/actualitate/daci_geti_celti_arheolog_0_721728148.html

Daniel spunea...

Mă numesc tot Daniel şi sunt cerectător în istoria civilizaţiilor .
Lucrez de 12 ani la un proiect istorico-religios având ca obiect …
decriptarea marilor secrete ale civilizaţiei umane .
Lansarea proiectui Dvs …”adevărul despre daci “ m-a surprins plăcut, mai ales că îi cunosc
pe majoritatea membrilor echipei Dvs..
Totuşi, privind din exterior mi se pare că nu sunteţi pragătiţi să faceţi faţă atacului mediatic demolator al asasinilor ento-culturali , agenţi de influienţă care au fost “plantaţi” cu multă grijă, în ultimii 200 de ani , în spaţiul românesc.
De aceea , anticipând duritatea acestui atac împotriva diagnozelor mele istorico-religioase şi pregătindu-mă pentru un adevărat “război de guerilă” cu asasanii ento-culturali ai neamului românesc,vă pot oferi soluţii de protecţie eficientă .
E bine să ştiţi că opoziţia cercurilor iredentiste din spaţiul românesc , poate să se concretizeze şi în …atentate la viaţa Dvs(!?) pentru că nu cred că realizaţi exact ce reprezintă pentru teroriştii planetari, menţinerea în conştiinţa Umanităţi, a falsurilor istorice pe care le-au creat şi pe care le-au “insinuat” începând cu sec.XIV d.Cr., prin Vatican şi prin organizaţia lor teroristă de la Londra – Bny Brith (“fiii legământului “ cu …dumnezeul care “i-a ales” …diavolul, organizaţie criminală creată pe scheletul cavalerilor Templieri ) .
Acest aspect reprezintă expresia războiului “ultrasecret” pe care “falsul popor ales” , l-a declanşat de 2000 de ani , împotriva “adevăratului popor ales” …poporul român şi împotriva civilizaţiei zamolxiano-creştine româneşti , civilizaţie arhetip a Terrei , citorită încă din protoistoria neamului omenesc.

În plus, istoria falsificată reprezintă pentru aceşti terorişti planetari, cel mai important scut de protecţie.

CONCLUZIE :
Desfiinţarea istoricilor mercenari cu statul de asasini entno-culturali ai neamului românesc ,
cu misiuni de atac asupra proiectului vostru “ adevărul despre daci” reprezintă…
“ prima mişcare strategică a Dvs. , ” în emisiunile Tv sau în alte evenimente cu public.

De ce este necesar ca neistoricii să intervină şi să facă ordine în “structura istoriei neamului românesc”?
După ce am descoperit marile adevăruri istorico-religioase , nu putem cădea în capcana „ confirmărilor academice reciproce ” ale unor „anumiţi istorici mercenarizaţi ” din diferite zone ale lumii , mai ales a acelora încartiruţi în „Academiile lumii”, când chiar strategia Gold ...metoda cea mai perfecţionată prin care se crează pe bandă rulantă , falsuri istorice , este fondată pe pricipiul „ FALSEI CREDIBILITĂŢI PSEUDOISTORICE , ORCHESTRATE DIN CERCURI DIVERSIONISTE PLANETARE ...PRIN „ CONFIRMĂRI RECIPROCE ŞI ÎNCRUCIŞATE... REGIZATE ” !?
Daniel

TOTO spunea...

Trebuie gasite si prezentate ,dovezi consistente faptului ca Vaticanul a avut o influienta hotaratoare la aparitia tarii noastre pe care ei intitulat-o Romania.Eu ma consider DAC si tare fericit a-si fi ca in viitorul apropiat tara noastra sa se numeasca DACIA.Complimente tuturor celor care au participat la crearea acestui documentar

Anonim spunea...

Anonim spunea...

" O noua intoxicare KGB-ista ?

EXCLUSIV "Dacii se înrudeau cu celții, nu cu geții!". Un arheolog cunoscut prezintă o teorie uimitoare"

http://www.adevarul.ro/actualitate/daci_geti_celti_arheolog_0_721728148.html

20 iunie 2012, 12:16

Pentru a amplifica şi mai mult CONFUZIA IDENTITARĂ
apare acum,AŞA DINTR-O DATĂ,MANIPULAREA CUMANĂ.
Apoi MANIPULAREA CELTĂ.


Ei,care daci,nu cumva MARII NOŞTRI DOMNITORI erau CUMANI,TĂTARI,TURCI,PECENEGI?

E tipic pentru MANIPULĂRILE KGB.
Ele se fac întotdeauna ÎN ETAPE.
Ştiţi ceva STRATEGII MILITARE?
Poate aţi văzut în filmele istorice:

Unităţile militare NU SUNT TRIMISE TOATE DEODATĂ.
Ci pe rând.

Ultima bătălie din "Ultimul Samurai" este un bun exemplu.
Aşa şi cu MANIPULĂRILE MEDIATICE.

Atacul vine ÎN VALURI SUCCESIVE.

ionut dragos spunea...

Le ie FRICA DE NOI aia e, si strainilor si tradatorilor astora din tara,ADEVARUL NE VA ELIBERA SI NE VA RIDICA ACOLO NE ESTE LOCUL,TARA IE SPECIALA,NU DEGEABA AU LUPATA CEI DIN URMA NOASTRA PENTRU IA,NU DEGEABA AU INROSIT DUNAREA CU SANGE SI PAMANTURILE DE LUPTA trebie sa luptam pt fiecare palma de pamant,eu ador tara asta:),dar tineti minte le ie teama/frica de noi.
o traducere ar fi buna sa vada si cei din afara
MULT SUCCES IN CONTINOARE SI INAINTE CU ADEVARUL

Anonim spunea...

DUMNEZEU SI DOMNAZINA ZEII LUI ZALMOXIS SA VA AJUTE PE DRUMUL INCEPUT!EI V-AU INSPIRAT PENTRU CA EI STIU CA SPIRITUL DACILOR ESTE DIN CE IN CE MAI PUTERNIC-TREZIT SA-SI FACA DREPTATE PRIN VOCEA DVS SI A ALTORA CARE NU DORM.TREBUIE SA NE UNIM SA DEMONSTRAM CA SUNTEM UN POPOR DREPT SI NEINFRICAT!ASA SA NE AJUTE D-ZEU!

Anonim spunea...

Cred că aceste informații vor interesa cititorii site-ului dv. și sper să îi bucure.

Fiind un admirator al dacilor și al tradițiilor lor, am descoperit, poate nu întâmplător, Legile Belagine ale dacilor și înaintașilor lor, iar mai apoi Divina Carte. Am rămas foarte surprins să constat că adevăruri divine ale Divinei Cărți se regăsesc în acest cod de conduită al strămoșilor noștrii. Implicațiile acestei legături sunt extraordinare:
• Ambele au sursă divină, lucru de care nu m-am indoit niciodată
• Divinitatea ne dorește și ne-a dorit mai aproape de idealurile umane, de evoluția spirituală reală
• Există un mare proiect divin, cu o continuitate în timp ce se întinde pe multe mii de ani ce include și populația acestor teritorii
• Legile belagine sunt perfect valabile în timp, forma lor a fost gândită pentru a fi înțeleasă de oamenii acelor vremuri
Acest articol îl puteți găsi la adresa http://semiomroman.blogspot.ro (Legile Belagine și Divina Carte). Divina Carte este carte de revelație scrisă de inițiatul român Gheorghe Olteanu. Numele lui Deceneu apare în câteva rânduri în cadrul cărții, având o însemnătate deosebită, alăturarea sa altor inițiați ai umanității! Nu încerc să fiu misterios, pur și simplu nu pot oferi mai multe detalii din motive explicate în cadrul articolului și al blogului.


Iuliu spunea...

Foarte interesant documentarul. Asa mai aflam si noi ceva despre istoria Roamaniei.

Florin Draghiciu spunea...

Excelent documentar!
Totusi dl.prof.drd. Sebastian Stanculescu ar fi trebuit sa stie ca Turdasul este langa Orastie (3 km), nu langa Sebes (42 km)... A mai si reluat! Pacat!

unortac-dacit spunea...

oricare ar fi drumul tau[roxixin]noi sintem fericiti cu tine cit de greu ar fi -se chiama dacia -sa votam sondajul pt.dacia va mutumim -tie roxine primul nostru dac- ...apoi toti uniti in legalitate.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! Numai bine tuturor!...

dacu ioan[cavaler ioanit spunea...

ahoo ahoo ahoooo ah taica-sintem daci in dacia lamulti ani ler-siconst .cel mare dacicus[328]si iustinian supune citeva dave rebele-suci arci drobeta lederata[528] la multi ani deacu toti ce se considera daci si celor ce doresc sa se cheme romani-avanti[daci-torna frate] multumesc bunule roxi.

malva ioan spunea...

canta[galeata] baibarac[haina] bunar[fintina] mol[mult]crov-ogas[vale adinca] iata citeva cuvinte dace folosite in satul meu.dac am fost si dac voi muri.ne ramine sa votam pe cei cu programul dacia[numele tarii]-regat...roxi fa o coagulare- o liga- un front- o formatiune-o uniune- o grupare[un partid]- o oaste a dacilor in unitate si legalitate[p.o.d.ul]si te vom urma.=podul=

Anonim spunea...

tot respectul pt romani dar trebuie sa nu uitam ca am fost un popor cu o nistorie bogata si am ramas lafeldi pacate putini sunt cei ce se mindresc cu aceasta istorie si cu acest popor dac'mosi si stramosi nostri,am facut parte din cele trei popoare care au fos pe vremurile dacilor restul au fost triburi sau multe dintre actualele nici nu au ecsistat vreodata pe acet pamint sfint al traciei,dar tot ai nostri mint si dug acest popor in eroare cu mare nesimtire si ordinarie,pacat ca sunt oameni ai acestei tari care ne stirbesc istoria cultura si natiuneasi radacinile acestui popor,se intorc mormintadevarati istorici si mari conducatori care sau luptat pt acest neam si radacina din care ne tragem,acesti istorici in ghilimele pt mine sunt instare sa dea dreptate ungurilor ca aces sfint pamint ar fi alor nici prin gind sa nu le treaca lor si m-ai ales ungurilor,trebui ca ori si ce parinte din aceasta tara sasi invete copii lor adevarata istorie si despre adevaratele radacini din care ne tragem si despre istoria a tuturor domnitorilor de pe aceste paminturi care le-au slujit cu mindrie li le-au aparat du dirzeni si cu mul sincge varsat pt acest neam de mare onoare,ii multumesc la toti ceia ce au participat la acest documentar istoric despre mosi si stramosi nostri,DACI,si nu in ultimul rind tie DANIEL pt aceste minunate emisiuni de mare anvergura si cultura istoriceasca,fiti mindri de neamul vostru ROMANI,vam pupat CRETU ION

Anonim spunea...

Salut!
Felicitari pentru tot ceea ce faci redescoperirea spiritului dacic din noi.Cu deosebita consideratie Ran 2002

Daniel Roxin spunea...

Multumesc!

Unknown spunea...

Filme noi dar si vechi puteti gasi pe www.romanianfilms.blogspot.com

Unknown spunea...

superba colaborare si tot odata inimaginabile descrieri nestiute sau reduse la tacere de catre altii.felicitari si la mai multe adevaruri

George spunea...

Tăblițele de la Sinaia,studiaza cineva in momentul de fata aceste tablite ?Am inteles faptul ca,acolo unde sunt tinute ,nu sunt inventariate si pot disparea.Multumesc!

George spunea...

http://dacia.org/forum.php?homeinclude=topicdetails&forum_id=5&category_id=13&post_id=214 pare foarte interesant

Daniel Roxin spunea...

Mai sunt 34 la Institutul de arhitectura si acestea sunt inventariate

ARDELEANU SARMISA spunea...

MINCIUNA -TRADARE SI LASITATE O FOST DE 154 DE ANI DE CIND NE NUMIM cum ne numim =NE NUMIM CUM NE NUMIM ====am fost BOTEZATI DE MASONI si de straini raufacatori///APEL catre dcii din dacii liberii [carpii cqstobocii burii basarabi-bessonuo cum ii numesc ungurii in gesta hungarorum[vz. aici si limba besa -basaraba-adica daka in carese cintau psalmi in ierusalim] -dacii din dacii invadati jefuiti si macelariti de invadatorii romani dupa an 106 [atunci si sfinta lor sarmiseg-regala a fost rasa de pe suprafata de pamint===TOTI DACII ROMANI [NUM.ACTUAL] LUPTATI PENTRU TEZA DACIA /DACI SA NE NUMIM UNITI CU DACII BASARABI SA FIM-DACIA REGAT capitala la sf.gheorghe sa scoatem soboli din misina CE FURARA ===IAR NOI UNITI IN DACIA MILENARA [SCAPAM SI DE CONFUZIILE CU AUTOINTITULATII ROMII FERA O LG.a minoritatilor si fara o istorie a neamului lor publicata si de for legislativ istoric aprobata.ASA SA NE AJUTE SFINTU FACATOR DE MINUNII==DEZLEGATOR defacaturi pe capul dacilor domne loveste sitrazneste...AMIN.

calin spunea...

M-am uitat vreo 8 minute si nu am inteles ca vor de fapt. Apoi m-am plictisit...

Augustin Moga spunea...

Eu aș avea o nedumerire: dacă dacii au fost atât de avansați într-ale scrisului și atât de înțelepți pe lângă vecinii lor, cum se face că aflăm despre ei din scrierile altora? De ce nu-i invers? (I.e. să cetim despre traci, romani, etc. din scrierile unor daci get-beget?)

Anonim spunea...

Traiasca Dacia!Dacia redivivus!

Anonim spunea...

Gabi: bravo, din nefericire in curand o sa ramana doar o mana de oameni cei care inteleg semnificatiile si implicatiile acestui fapt (suntem daci). educatia e la pamant si sunt prea mari interesele sa ramana asa.

Ion Stoica spunea...

Domnule Daniel Roxin ma numesc Stoica ion din Vulturesti Arges urmaresc cu placer Adevaruri Tulburatoare la televizor sau pe net.sint unul dintre cei care este mindru ca apartine acestu popor si care a povestit si altora lucruri pe care acum dumneavoastra le aduceti la lumina si le faceti cunoscute tuturor celor care vor sa auda si sa stie.Am urmarit cu interes si emisiunea de aseara,dar tin sa va aduc la cunostinta ca si in tara noastra au fost facute cercetari in directia aceasta deun cerc de studii pluri disciplinar din Pitesti sub auspiciile Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania.rezultatul acestor cercetari au fost publicate inainte de 1989 in revista Flacara iar in 1996 au fost aduse la cunostiinta marelui public,din cite stiu eu,in doua carti,Limba vorbita de Adam si Eva in doua volume scrisa de domnii Ilie Stanciu si Tudor Diaconu si Scrierea Secreta scrisa de domnul Tudor Diaconu.este foarte interesant ce se spune in aceste carti.Va rog sa va aplecati putin si asupra acestor cercetari.multumindu-va pentru ceea ce faceti astept cu nerabdare si celelalte emisiuni ale dumneavoastra.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc si eu!

Toma Remus spunea...

tot respectul celor care au facut acest reportaj. mandri ca ne curge prin vene sange de DAC, de sar trezi in fiecare mandria de a fi dac. In acesta zona poate chiar in Europa suntem o natie UNICA dar cu parere de rau vedem ca aceste lucruri nu sunt scrisein Istoria ce seface in scoli. sa speram ca odata si odata sa ne trezim si sa vedem ceea ce suntem "neam de frunte" !

Croitor Viorica spunea...

Toată consideraţia pentru munca dumneavoastră. V-aş ruga, dacă aveţi bunăvoinţă, să ne spuneţi ceva despre coloana sonoră de la începutul documentarului. Răspunsul la această întrebare îmi este necesat pentru o prezentare a acestui extraordinar documentar (mai ales pentru cei "dacofili" convinşi. Mulţumesc şi multe împliniri vă doresc!

Daniel Roxin spunea...

Muzica esste compusa de Daniel Galea, un compozitor din Arad. Toate cele bune!

un DAC spunea...

pacat ca la adresa data pt descarcat nu mai exista fisierul, daca o alta locatie de unde pot descarca aceste documentare va rog sa postati

adi spunea...

Povestea merge mai departe!!!!????Asteptam noi descoperiri

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 376 din 376   Mai noi› Cele mai noi»