duminică, 29 iulie 2012

Astronomii, consternaţi când au văzut ce a surprins un telescop

Astronomii nu stiu ce sa creada dupa ce au facut o descoperire neasteptata chiar in galaxia noastra, Calea Lactee.

Telescopul britanic amplasat in Hawaii a fotografiat patru perechi de stele care, potrivit regulilor cunsocute pana acum, nu ar trebui sa existe. Cel putin nu in forma pe care o au in prezent.

Este vorba de stele binare, doua stele care se invart una in jurul celeilalte, in mai putin de o ora. Aceste corpuri ceresti sunt poreclite “stele imposibile”, pentru ca, desi stelele binare au fost observate si anterior, pana acum astronomii credeau ca nu pot avea o orbita mai scurta de 5 ore.

Cele descoperite acum sunt insa atat de aproape una de cealalta incat, potrivit observatiilor spatiale, ar fi trebuit sa se uneasca intr-o singura stea, mai mare.
“Asta inseamna ca va trebui sa regandim modul in care se formeaza si evolueaza aceste stele binare”, declara Bas Nefs, astronomul care a condus aceasta cercetare.

Stelele binare descoperite recent sunt “pitice rosii”, stele mult mai mici si mai putin luminoase decat Soarele nostru, prin urmare sunt mai greu de observat, chiar si cu un telescop performant. Insa acest tip de stea este cel mai raspandit in Calea Lactee.
Potrivit specialistilor, orbita dintre aceste perechi de stele s-a micsorat treptat, insa nu au inca o explicatie clara pentru acest fenomen.

Ei cred insa ca acest lucru a fost posibil deoarece campul magnetic al stelelor a dus la incetinirea vitezei de rotatie a acestora, scrie Live Science.

Sursa: Financiarul

6 comentarii:

Anonim spunea...

Probabil se vor uni si vor forma una.
Dimensiunea a 4-a bate la usa...

Lucia spunea...

Daca in Univers au loc astfel de transformari,atunci si pe planeta noastra au loc schimbari,suntem conectati intre noi,tot ce e Viu pe Mama Pamant simte o crestere in vibratie si primeste mai multa Lumina.Asta simtim in corpul fizic,in cel energetic,dar nu stim exact ce se intampla,nu constientizam.De aceea e importanta dieta usoara,vegetariana,hrana vie,care ajuta corpul fizic in tranzitia lui catre un corp mai luminos,catre o reorganizare a tuturor celulelor din corp,o schimbare in ADN.
Acum e timpul pentru mai multa rugaciune,pentru centrarea in Inima,pentru a gasi mai usor calea catre Sinele Divin,catre ceea ce suntem noi cu adevarat,Acum si Aici.

Synthesis spunea...

Asta arata ca teoria atractie universale nu este decat o alta farsa inventata pt a ascunde fenomene mai importante!

acelasi anonim spunea...

Care ar fi cele mai importante? Doar nu cele economico-pilitice? Ce face acum omenirea nu este decat umbra unui joc banal de copil rasfatat in comparatie cu trezirea constiintei ce a inceput.

Paul Dadrian spunea...

Synthesis - exact la asta ma gandeam si eu!
Felicitari Daniel pentru gasirea articolului!:)

Andromeda spunea...

Priviti mai aproape! Sistemul solar este anume alcatuit pentru ca noi sa putem evolua si perpetua viata mai departe in universul apropiat. Asteroizii sunt mine pline de elemente grele, apa si hidrogen. Marte este un examen dur pentru noi, teraformand-o vom invata sa traim pe alte planete cand sistemul solar nu va mai fi. Deasemenea sistemul solar este pozitionat exact intr-o pozitie din care putem observa cam tot ce e pe linga noi si in acelasi timp sumtem "protejati" de eventualele contacte agresive de "norul lui Oort" unde putem gasi apa in stare inghetata, adica cea mai comoda sursa de oxigen, hidrogen si bineinteles , apa. Sistemul solar este o scoala pentru noi in care vom invata cum sa ne descurcam mai departe. Avem planete solide si giganti gazosi, sateliti de tot felul si probabil ceva de genul unor gardieni mistici vegheaza ca sa mergem pe "calea cea buna". Daca o luam razna, civilizatia aceasta va fi distrusa. Scopul este acela de a proteja viata sub orice forma, indiferent de costuri. Scopul vietii inteligente este acela de a proteja viata sub orice forma, iar forma de viata inteligenta trebuie sa fie "ajutata" pentru a progresa.