vineri, 6 iulie 2012

Dacii, Noi dezvăluiri – documentar, iunie 2012 HD



Poporul român este continuatorul dacilor, nu și al romanilor, iar filmul “Dacii – Noi dezvăluiri”, prin dovezile istorice și probele materiale pe care le prezinta, considerăm că va dovedi acest lucru.

Realizat prin contribuția mai multor personalități, inclusiv doi istorici, documentarul pe care îl oferim astăzi spre vizionare, completează într-o manieră mai riguroasă, mai științifică filmul “Dacii – Adevăruri tulburătoare”, demolând teoria falsă a romanizării Daciei.

Cu siguranță, multe dintre lucrurile prezentate în acest film vor fi, pentru publicul larg, surprize de proporții...

Câți dintre români știu oare că dacii liberi i-au atacat, după anul 106, pe romanii din provincia cucerită și că au obținut și victorii asupra lor? Că retragerea romanilor din Dacia a fost făcută ca urmare a presiunilor dacilor liberi? Că aceștia au atacat Imperiul Roman, la sud de Dunăre, și după retragerea aureliană din anul 271?... Sau câți știu că în secolul III după Christos, dacii liberi au reușit, pentru o scurtă perioadă, să unifice zona sudică, din Balcani, a Daciei lui Burebista? Cam cât de romanizați puteau să fie dacii ca să facă aceste lucruri? Pentru că este o aberație colosală să pretinzi că dacii “cu o mână” se luptau să îi alunge pe romani, iar “cu cealaltă” preluau limba, tradițiile și cultura acestora, ba mai își și ofereau femeile romanilor ca să se nască “noul popor”!

Despre toate acestea și multe alte evenimente istorice uimitoare în filmul “Dacii – Noi dezvăluiri”.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin


Descarca filmul, gratuit, de aici:

http://dl.transfer.ro/Dacii_-_Noi_dezvaluiri_-_2012_HD-transfer_RO-03jul-7b4dc0-transfer_ro-01oct-20b40d.mp4
Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

79 de comentarii:

Teddy - Buc. spunea...

Multumim Daniel!
Cu respect,
Teddy

Anonim spunea...

DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PENTRU TOT CE FACETI SI SA VA UMPLE MEREU INIMA CU IUBIREA SA INFINITA.

Dragos spunea...

Multumesc mult pt. acest deosebit documentar!
Cu respect,
Dragos Cioranic

Daniel Roxin spunea...

Sper sa fie de folos cat mai multor romani. Multumesc si eu!

Anonim spunea...

Mulțumim Daniel!

2 iulie 1504 – 2 iulie 2012 – Comemorarea Sfantului Voievod Stefan cel Mare
http://basarabialiterara.com.md/?p=11934
http://www.youtube.com/watch?v=v28I9U_2P1g
Irina

Anonim spunea...

Buna Daniel,
Tare as vrea sa ma si eu filmul asta sa pot sa-l vizionez, dar de cate ori accesez adresa pusa de tine pentru descarcare gratuita imi returneaza mesajul:
"Sorry but this file reached max downloads limit"
Daca ai gasi o alta modalitate de a-l accesa, ti-as ramane recunoscatoare. O zi buna si numai bine,
Sorina

Daniel Roxin spunea...

Inlocuim astazi linkul pt descarcare gratuita...

Anonim spunea...

Romania 2012...

Histria, Pompeiul românesc, părăsit de stat şi „săpat” de interese obscure
http://www.dezvaluiri.ro/investigatii/ancheta/491581-histria-pompeiul-romanesc-parasit-de-stat-si-sapat-de-interese-obscure.html

Anonim spunea...

pentru sorica si nu numai
filmul este si pe youtube si se poate descarca sau viziona si de acolo.
gabriel

Anonim spunea...

multumesc pentru film si pentru tot ce faci pentru aflarea adevarului.
gabriel

Augustin Dragoste spunea...

În epoca Internetului, nu mai poate fi ținut adevărul sub obroc! Filmul acesta este la fel de emoționant pentru adevărurile conținute ca și primul film. Emoțiile m-au năpădit la fel ca la prima vizită la Sarmizegetusa, făcută de mine în 2008. Atunci erau emoții ale neputinței generate de starea jalnică a acelor vestigii esențiale pentru românitate. Acum emoțiile mele încep să se transforme în emoții de speranță a renașterii unei alte conștiințe, latente, ce zăcea în sufletul fiecăruia dintre noi! Vă mulțumesc pentru aceste sentimente transmise și sper ca munca voastră să contribuie, la ridicarea noastă sufletească. Aceasta poate fi scînteia ce generează explozia. Să de-a Dumnezeu! Mult succes!

doru asandei bacau spunea...

Vin de pe la mijlocul secolului trecut! De copil ma pasionat istoria. Am cautat carti, harti vechi, am discutat cu oameni in varsta. Cum setea de cunoastere era mare, am inceput sa calatoresc in locuri incarcate de istorie. La manastirea Putna, am aflat de la staret lucruri incredibile pentru acea vreme. Am calatorit la Cernauti, Hotin, Vinita (Balta vechea capitala a Podoliei),Cetatea Soroca si Tighina, Chisinau si Odesa. Peste tot am intalnit oameni cu care m-am inteles vorbind aceiasi limba. De la cei mai curajosi am aflat lucruri noi despre istoria noastra comuna. In 1989 am crezut intr-o schimbare totala dar n-a fost sa fie. Adevarul vechi istoric dar si cel din 89 ne sunt ascunse in continuare! Iesind la pensie de cativa ani mi-am luat un computer unde in sfarsit am gasit raspunsuri la foarte multe din intrebarile care ma framantau. Avand aceasta oportunitate sper ca tot mai multi oameni sa se alature si sa-si spuna opiniile. Astfel intr-untimp nu prea lung sa recupream adevarata istorie. Doamne ajuta.

Anonim spunea...

Simbolismul lupului și al șarpelui.Dragonul dacic:
http://quadratus.wordpress.com/2008/11/14/simbolismul-lupului-si-al-sarpelui-dragonul-dacic/
Irina

Anonim spunea...

V-ati gandit vreodata cat de multe ati putea face daca ati urma cursurile Facultatii de Istorie ? ati inchide gura asa-ziselor autoritati in materie, cuvantul Dvs ar avea autoritate inca din primul an de studiu ca student, ati aseza istoria acolo unde ii e locul si nimeni nu ar mai putea spune ca nu aveti cadere ! ... ari fi pacat sa nu o faceti ! ... Mari

Anonim spunea...

"Stii ce inseamna ROMANIA?
Ia literele acestui cuvant si aseaza-le altfel. Ce-ti iese?

OM IN RAI!

- Asta este ROMANIA, dragul meu!"

Parintele Nicolae Steinhardt catre Parintele Mihail Milea


Irina

Anonim spunea...

ce conteaza din cine va trageti .. :
))) voi marii patrioti vai vai.. ce conteaza ce a fost .. conteaza ce e si ce va fi .. multi dintre voi in viata anterioara ati fost indieni sau africani sau martieni sau de prin alte galaxii ... cred ca voi sunteti niste bosorogi blocati in trecut :)))
e clar ca nu vei accepta acest comentariu ca la ce creer de gaina ai nu stii sa dai replici .. cand cineva nu e deacord cu tine incepi sa plangi .. sau na asa erai in trecut poate ti/a mai crescut creierul...desii cand vad cat de destept te crezi cu o asemenea postare ma indoiesc ..

Daniel Roxin spunea...

Tomavasi, prostia si rautatea de care dai dovada sunt imense. Negrul il vezi alb, albul il vezi negru. Ai toata compasiuea mea...

Iesirea Din Matrix spunea...

@ tomavasi
Intr-adevar la nivel ultim spiritual toate identitatile dispar si realizam ca nu apartinem nici-unei natii sau popor, nici macar unei planete sau Univers. Cand traiesti cu adevarat aceasta realitate nu numai in minte ci si in sufletul tau, esti ca si Dumnezeu, plin de iubire, compasiune si toleranta pentru tot ce este. Tu nu dovedesti decat negativitate si frica , complet opusul, poluand si acest blog si blogul nostru cu fel si fel de observatii izvorate din frustrare si invidie. Asa ca lasa textele metafizice inalte si incepe sa traiesti ce spui.
Chiar daca noi, la nivel ultim si spiritual nu avem o identitate anume, asta nu inseamna ca Adevarul istoric nu are insemnatate. Adevarul de oriunde vine are insemnatate. Personal cred ca ajungand sa cunoastem istoria adevarata ajungem sa constinetizam si adevarul spiritual despre cine suntem si de unde venim. Pentru mine conteaza sa stiu ca dacii au fost niste fiinte cu un inalt nivel spiritual si constructiile lor reflecta o uriasa cunoastere spirituala. Daca tu stii ca eram niste barbari nespalati s-ar putea sa nu fii interesat sa intelegi mai mult despre spiritualitatea dacilor care sunt convins ca ducea la Adevarul Spiritual despre care vorbesti.
Adevarurile sunt ascunse pentru a ni se ascunde cine suntem cu totii cu Adevarat, nu numai noi romanii ca si natie. ADEVARUL din orice directie vine (istorie, biologie, fizica, chimie, samd), duce catre aceasi SURSA ULTIMA de unde a pornit totul. Conteza daca ne tragem din maimute sau euglene verzi sau daca originea noastra e una primordial spirituala.

Daniel Roxin spunea...

Tomavasi este femeie, FreeYourMind. Cu atat mai trist pentru caracterul urat pe care il arata...

Valentin Roman spunea...

Tomavasi...
Am reusit cu greu sa deslusesc ce ai dorit sa exprimi in comentariul tau. Saraca noastra limba...Insa,trecand peste gramatica, ca, deh, viata e "greu",asteptam cu mare interes replici pertinente,sustinute cu argumente si prezentate pe un ton decent.Nu cerem decat ceea ce noi, la randul nostru, oferim:probe,dovezi si un limbaj care sa denote bun-simt.
Cu respect,
Valentin Roman

ilijja Sfera spunea...

Dar stie careva ce inseamna cuvantul SARMISEGETUZA, dar cuvantul ROMAN, dar MOLDOVA?!

2012daos spunea...

Toata stima,Daniel!Multumim!

thesorin82 spunea...

toate documentarele care sunt pe youtube le puteti downloda cu youtubedownloder de aici http://www.youtubedownloader.org/files/214/

Anonim spunea...

O mare dezamagire, ati spus de cateva luni ca episodul 2 se va ocupa in special de limba dacilor (ma asteptam sa vad ceva despre placutele de la Sinaia), dar ati ramas la generalitati, unde nu ati spus mare lucru in plus fata de primul episod si fata de ce se stia deja. Doar testamentul lui Traian e noutate, si merita cercetat mai de aproape, in caz ca exista cu adevarat, nu doar sa citam alti autori, ca asta e simplu, ci lucrat pe materialul original. A ramas ca filmul care trebuia sa apara acum despre limba o sa apara in septembrie, oare de ce imi pierd speranta ca va veni cu ceva nou? Daca va veni, ca pariez ca si acela va fi amanat de cateva ori. Sper ca sunteti la curent cu faptul ca au aparut traduceri care pun in evidenta asemanari de peste 80-90% intre limba de pe placute si limba romana. Si asta doar vocabular. Ca structura e absolut identica. Asta asteptam sa vad aici.

Cosmin Alexe Diaconu spunea...

Felicitari ptr documentar,Daniel si as avea cateva propuneri.O data,este extrem de important sa adaugi subtitrare in engleza la documentare.Apoi,ptr viitoarele filmari ar fi bine sa te gandesti sa aduci si istorici straini,dintre cei care studiaza fenomenul si nu sunt manati de interese perene.Asta va adauga f.multa greutate.O mare dezamagire o am fata de fenomenul ezoteric/ocult care este atasat de informatiile privitoare la daci,astfel creandu-se inca o mare aversiune fata de studiile dedicate dacilor.Traiesc o mare speranta ca,prin munca ta si a colaboratorilor tai sa fie trezit interesul cercetatorilor tineri care sa adauge un aer cat mai stiintific studiului istoriei dacilor,macar sa domine in panoplia incercarilor de ai prezenta pe daci,ce exista la ora actuala pe internet.
Cu respect,
Cosmin

Daniel Roxin spunea...

Primul film este deja tradus in engleza.
Toate cele bune!

Kasandra spunea...

De acord cu preocuparea pentru provenienta noastra ; dar ce ar fi sa ne axam pe ce este acum in prezent , ca doar acum traim , nu atunci ; hai sa vedem ce facem pentru traiul de acum ? Ce este de facut pentru a ne fi mai bine ?

Gabriel Maris spunea...

Daniel ,

Trebuie sa stii ca Dacii adevarati au inceput sa isi modifice traseele de vacanta , si in loc sa mearga la Bodensee ( Germania ) , in Elvetia , in Austria , in Grecia , Turcia , Franta sau Spania , se duc in Muntii Sacri ai Orastiei. Acest lucru se datoreaza si echipei pe care o coagulezi si care ne trezeste spiritul Daco-tracic din noi. Nu trebuie sa te retina nici macar o clipa comentariile facute cu rea vointa caci Reaua vointa este evidenta in prezentarea istoriei acestor meleaguri.
Te rog sa ma ierti , dar vreau sa fac o observatie la afirmatiile tale privind modul de comportare al arheologilor acreditati ( de catre cine ? ) sa conserve ( sa faca sa dispara rapid si sigur ) artefactele provenind din fintinile arheologice ale neamului nostru : nu este specific neamului Dac disparitia , " exportul " si distrugerea dovezilor arheologice ; cunosc multe amanunte depre suferintele in care se afla siturile arheologice din Marea Britanie , unde schema este aceeasi : totul incepe cu Imperiul Roman iar ceea ce ar putea fi dovedit ca fiind anterior este : trimis pentru expertiza in alta parte sau reconditionat cu elemente ale epocii romane sau distrus sau , cel mai adesea interzis accesului public si trecut in tacere si supraconstruit.
Va rog oameni buni sa continuati caci Dacii renasc si Mihai Viteazu , Mihai Eminescu , Nicolae Densusianu , Decebal , Burebista si Zamolxe ( si Toti Ceilalti ) au pus baze trainice si indestructibile de o parte si de alta a Carpatilor.
Traiasca Dacii Liberi ! ( care sintem noi )

Dacul spunea...

Multumim Daniel! Respect profund tuturor celor implicati. Chiar ca te umple de lacrimi de lacrimi cadarea Sarmisegetuzei.

Anonim spunea...

Hristos e în mijlocul nostru!
http://hermanvlad.wordpress.com/2012/07/06/imaginea-zilei-10/

Dan Lupu spunea...

Toata stima pentru documentar. La mai multe :-)

ana maria spunea...

Felicitari pentru documentar! Ai sa faci un documentar sau macar o emisiune despre tablitele de la Sinaia?

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! Da, se lucreaza... Probabil ca vom lansa filmul in octombrie.

Anonim spunea...

Comentariu pentru tomavasi
Daniel spune că ești femeie, așa că o să-ți spun Vasilica.
Așadar, Vasilica, mamă!
Am înțeles cu toții că ești proastă încă de la prima propoziție, dar să te mai și mândrești cu asta pe încă opt rânduri, chiar că mă face și pe mine, ca și pe Daniel, să-mi fie milă de tine... Draga mea, oricât de mic ți-ar fi creierașul, ar fi trebuit până acum să te prinzi de un lucru: blogul ăsta nu e pentru tine! Daniel l-a creat pentru oameni care fac parte dintr-o clasă socială mult superioară ție, oameni cu educație, cultură, dragoste de neam și de țară - calități inexistente în mediul în care te-ai născut și în care trăiești. Pentru tine există mii de bloguri mult mai interesante, unde te poți exprima în voie, pe limba ta: cum să slăbești 14 kilograme într-o lună fără să te înfometezi, cum să-ți satisfaci partenerul de 5 ori într-o noapte sau cum să câștigi la Loto 6 din 49... Nu mai intra pe bloguri din astea sofisticate, frecventate de intelectuali cu ifose, pentru că, vezi și tu, te enervezi și-ți poți vătăma și cei 3 neuroni cu care funcționezi ca ființă umană...

doru asandei bacau spunea...

"tomavasi" Eu cred ca tu te-ai format, privind doar un singur post tv... La cei trei neuroni ai tai, iata ce a iesit!!! Daca ai fi avut putina minte, ti-ai fi dat seama ca eu n-am ramas blocat in trecut! Comentariul tau dupa cum ai vazut, nu la apreciat nimeni. Parerile expuse de tine ne arata ca avem de-a face cu o persoana care intr-adevar poseda un creier de gaina! Dezmeticestete si mai studiaza, ai respect pentru istorie si pentru cei mai in varsta decat tine... apoi mai discutam.

Anonim spunea...

Felicitari!!!

Anonim spunea...

Super documentarul, in sfarsit ceva se misca in tara asta! V-ati intrebat de ce tot timpul tara asta a fost marginalizata? De ce vor ceilalti sa ne stie mereu saraci si sa stam mereu cu fruntea in noroi? Parca cineva doreste sa ne stearga de pe fata pamantului ca stat, ca natie... Se pare ca se tem de ce am putea deveni, daca am fi constieni ce comoara ne-au lasat inaintasii nostri. E ca si cum ai cumparat o masina la mana a doua si nu stii la ce folosesc toate butoanele de pe bord. Incepi sa faci sapaturi pe net si pe la prieteni pana lamuresti "misterul".
Asa este si cu "puterile" dacilor. S-au pierdut in timp. De vrem sa ne dam seama ce si cum, trebuie sa ne organizam temeinic si serios, cu oameni de carcter. Pe desupra trebuie si finantare serioasa, echipamente performante de speologie si alpinism, echipamente IT si de camere de luat vederi multispectrale, echipamente de comunicatii performante, persoane cu cunostinte aprofundate de fizica, chimie, matematica, arte plastice, arheologi si un specialist in limbi vechi, disparute. E clar ca aceste cunostinte ca dorim sa ne fie accesibile provin de la o civilizatie veche si mai avansata decat a noastra. Numai o organizatie puternica are resurse pentru a le gasi si le poate accesa
sau folosi. Astept comentarii sau idei noi la johndoesecond@yahoo.com

A.L.B. spunea...

Si daca Romania si-ar relua numele Dacia? Ce parere ati avea de acest lucru?

Anonim spunea...

o dacalibera! Ar fi bine reluarea numelui DACIA, la tv un rrom a zis ca ei au fost inainte cu numele asta si pe urma noi ne-am numit romani...ce tupeu!

Anonim spunea...

http://www.gandirea.ro/
http://ramaniamyblog.wordpress.com/
Daca aveti rabdare/timp, sper sa le rasfoiti, sa verificati, sa contactati diferite personalitati(din tara sau strainatate-cum era doamna de germania, experta in aur, implicata intr-un proces cu bratarile dacice, m. gimbutas, samd).
Mult succes mai departe!

Ileana spunea...

Draga Daniel,
Iti multumesc ca ai facut sa renasca patriotismul in bietele inimi de romani atat de incercate in ultimii ani.
Multi spun ca nu ne mai iubim tara si ca globalizarea a facut sa se stearga identitatea nationala.Am imprumutat obiceiuri de la altii.A sosit vremea sa le regasim pe ale noastre.
Toate sursele istorice despre care se vorbeste in documentar de ce nu au iesit la iveala pana acum?
Chiar nu inteleg cum de au aparut ca din senin. Ma poti lamuri, te rog?
Cu respect si consideratie pentru ceea ce faci,
Ileana

Daniel Roxin spunea...

Cele mai multe surse istorice invocate in film erau de mult la dispozitia istoricilor sistemului. Ele au fost ignorate in mod constant pentru ca le-ar fi stricat jocurile...

Anonim spunea...

Foarte frumos , la sfarsit cand Dumnezu va rasplati tuturor dupa faptele sale ' pentru documentarul acesta sigur vei fi acolo ! Un lucru mare sa fi patriot! In ziua de azi sa fi patriot se pare ca e o gluma pentru alti , l-am urmarit cu deosebit interes si da oameni au dreptate chiar trezeste mandria in noi ..Multumesc mult de tot pentru filmul acesta!

ionut dragos spunea...

comentarile apar imd sau dupa un timp?

Daniel Roxin spunea...

Comentariile apar doar dupa ce le citesc eu...

Gabriel Maris spunea...

Daniel ,

Oferta de organizare a excursiilor la locurile sfinte ale Dacilor ( ale noastre )din Muntii Orastiei pe care o primim este destul de restrictiva ca timp . Daca ar fi posibil sa existe mai multe serii , cred ca toata lumea ( si pensiunile , si dacii tocmai treziti si companiile de turism ) ar avea de cistigat. Eu am fost acolo , pe cont propriu , impreuna cu cei 3 copii ai mei , dar daca ai putea prezenta o lista cu toate pensiunile din zona si numere de telefon , poate ar putea fi mai multi cei care ar vizita cetatile dacice .Noi am plecat fara sa avem ceva aranjat , dar foarte multi nu pornesc daca nu au o rezervare in prealabil.Trebuie sa fim prezenti in zona , sa simtim energia locurilor , si sa nu permitem sa se distruga si sa se sustraga ceea ce a mai ramas. Peste tot unde am fost ( cetatile Dacilor ) am simtit nevoia de mai multa informatie prealabila ; la Cetatea Blidaru am urcat cu masina pe drumul de munte vreo 4 km si apoi pe jos inca vreo 5 - 6 km ( nu am fost singurul indus in eroare ) si dupa ce m-am intors am gasit niste localnici care mi-au spus ca traseul se face pe jos si se pleaca inainte de a intra pe drumul forestier.

Gabriel

Anonim spunea...

Salut Daniel! Nu gasesc pe internet nici o informatie legata de emisiunea pe care urmeaza sa o faci saptamana urmatoare si nici despre cea, pe care ai facut-o saptamana trecuta. Nici pe blogul tau, nici pe pagina de la Nasul TV. Sa nu mai vorbesc de faptul ca programul de la Nasul Tv este din ianuarie, iar ordinea emisiunilor nu este respectata. Poate faci ceva in legatura cu asta. Si poate reusesti sa bagi pe internet mai repede emisiunile, pe care le realizezi. De exemplu cea cu Savescu nici acum nu este de gasit pe internet, desi a trecut mai mult de o saptamana.

Daniel Roxin spunea...

Cea cu Napoleon Savescu va fi pe net peste doua zile...

Mihai FLOAREA spunea...

Mulțumirile mele. Ca profesor de literatură și limbă română și diriginte la cursurile liceale, am ilustrat și prin filmele dv. teoria pe care o predau la clasă din anii 1995-1996 asupra originii limbii române. Folosesc, între altele, și cartea lui Dan Romalo despre plăcuțele de la Sinaia, cu interpretările Aurorei Pețan.

Daniel Roxin spunea...

Foarte bucuros sa stiu asta. Este extraordinar ce faceti! Toate cele bune!

Emanuel Stanciu spunea...

Te respectam pentru munca ta, a intretine acest minunat blog din care toti invatam ce avem nevoie pentru deschiderea constiintei si ne re-amintim detalii, nu este chiar usor dar este o munca placuta si multumire sufleteasca.
Cand ai timp, intra pe blogul nostru ,,energia vietii emanuel si laura stanciu,, incanta-ti sufletul cu minunatele culori ale energiilor de lumina din pozele pe care le-am facut cu un simplu telefon Nokia si cred ca iti va placea si dovezile din pozele de la cetatile dobrogene, despre istoria adevarata a noastra, nu presupusa. Cu stima si respect, Laura Stanciu

The End of Days spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Acum constientizez mai mult ca oricand de ce m-am nascut cu iubire in suflet,pentru aceste meleaguri.Nu itelegeam de de unii nu accepta sa traiasca prea mult timp in aceasta tara. Acum stiu, ei nu apartin acestor locuri,decat prin faptul ca s-au nascut si atat. De fiecare data cand fac o incursiune prin tara, mai ales vizitarea vechilor cetati si locuri de o inalta vibratie care sunt numeroase (sper sa-mi ajunga aceasta viata), simt ca retraiesc vechi sentimente de fericire si implinire sufleteasca.
Pacat ca am pierdut ani importanti din aceasta existenta, printr-o cultura impusa de sistemul comunist si nu numai. Cati ani le mai trebuie sa rescrie acele carti de istorie? Poate aflandu-se adevarul, tineretul nostru ar fi mai constient ca au pentru ce invata, munci si de ce nu pentru ce lupta cu patriotism sincer, pentru aceasta tara.
Sincronicitati: tocmai citesc o carte despre istoria Romanilor.
Acest film a venit sa reintrgeasca cele scrise in carte.
Multumesc,astept si alte astfel de comentarii despre neamul nostru si nu numai, deoarece eu una astept cu nerabdare sa redescopar lumea aceasta. Pacat de tineretul de astazi ca nu este mai interesat de trecut.
Pace in suflet.
Daniela

Anonim spunea...

"În căutarea cetăţii Ramidava/ Cosma a solicitat efectuarea de săpături arheologice"

http://www.observatorulph.ro/administratie/administratia-locala/in-cautarea-cetatii-ramidava-cosma-a-solicitat-efectuarea-de-sapaturi-arheologice


"Descoperire arheologica pe traseul viitoarei autostrazi Sibiu - Nadlac!"

http://casanoastra-romania-dacia.blogspot.se/2012/08/descoperire-arheologica-pe-traseul.html

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru informatii! Le vom publica pe siteul adevaruldespredaci.ro

Unknown spunea...

Acest film este aproape o "initiere" in revelarea tainelor ce zac ascunse in memoria noastra ancestrala,a subconstientului colectiv ce se trezeste astazi, incet dar sigur,
in urmasii de azi ai dacilor.
Maestrii acestei initieri sunt mesagerii luminii pe aceste plaiuri mirifice si le suntem recunoscatori. Va multumesc din inima ca "fiintati".

Daniel Roxin spunea...

Multumesc si eu pentru mesaj! :)

Anonim spunea...

Începe programul multianual de cercetări arheologice „Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei”

http://www.napocanews.ro/2012/08/incepe-programul-multianual-de-cercetari-arheologice-cetatile-dacice-din-muntii-orastiei.html

Anonim spunea...

V-as ruga cand aveti timp sa puneti fisierul pe un site de unde poate fi downloadat.Precedentul link de pe transfer.ro nu mai functioneaza. Va multumesc anticipat si va urez mult succes si lumina in tot ce faceti :D Am un imens respect fata de dvs :)

Unknown spunea...

Bine documentate filmele de pina acum Daniel... un mare BRAVO. Nu gasesc nici un material vizavi de documentarul pe care doreai sa il lanseszi in Aprilie "Arhivele regale ale Dacilor" un link ar fi foarte apreciat. Multumesc anticipat

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru mesaj. O sa incarc din nou filmul pe transfer.ro

Anonim spunea...

Salut Daniel,
Fisierul nu mai e disponibil pe transfer.ro...
pls, incarca-l din nou.
Merci,

Daniel Roxin spunea...

Il incarc maine. Noapte buna!

Gheorghe Ispas spunea...

Nu ma mira nimic de faptul ca istoria noastra a fost truncata. In nebunia globalizarii sunt interese mult prea mari pe care noi nu le vom intelege. Natiunea dacica, prin multele personalitati pe care le-a dat a oferit mult dezvoltarii mondiale si intotdeauna a primit putin sau nimic. Un alt aspect ar fi jaful sistematic la care am fost supusi si suntem supusi in continuare. Este un paradox sa fim "Saraci in tara bogata". Dar cu siguranta bogatia noastra este cea interioara, spirituala pe care nimeni nu a putut sa ne-o fure. E o datorie sacra sa ne pastram nealterata identitatea oricare ar fi interesele unora sau altora.

daniela spunea...

Buna ti-e inima, Daniel! Nu stiu daca vei hotara sa publici acest comentariu, daca nu e bine ca stii tu. Sunt romani, ai acestor locuri binecuvantate, care au trecut la fapte. Ce vreau sa spun? Exista Scoala de spiritualiate Focul Sacru, o scoala in care traim si ne straduim sa manifestam ceea ce se scoate acum la Lumina Adevarului despre zestrea noastra spirituala. Eu fac parte din aceasta scoala inca de la demarare :), iar locurile frecventate pentru lucru, pentru trezirea fortei spirituale a acestui neam, sunt in special cele din Sarmisegetuza Regia. Ceea ce stiu cu siguranta este ca IMPREUNA VOM REUSI, iar in lumea mai putin vizibila :) LEGEA MINORITATII este mai puternica decat le trece unor oameni prin minte, caci prin inima...
Cu pace si bucurie, Daniela Sarah

Dan Opris spunea...

In general stau oarecum departe de comentarii pe bloguri, insa am urmarit cu mare interes filmele si incercarea ta de a renaste adevarata istorie a acestui neam, lucru pentru care te felicit.
Multe din cele spuse de tine sau colaboratorii tai le cunosteam, altele au fost noutati.
Cu mult timp in urma inainte de 1989 am sustinut teoria faptului ca nu noi suntem urmasii Romei ci ei sunt neam cu noi folosind multe din argumentele Tracilor fondatori ai romei prezente in filmele tale, e drept interlocutorul meu de atunci profesor de istorie nu a fost foarte incantat de ceea ce spuneam.
Interventia mea pe blog se datoreaza insa prietenului tovarasi cruia ii transmit un citat al marelui istoric Nicolae Iorga. Citez:"ISTORIA ISI BATE JOC DE CEI CARE NU O CUNOSC, REPETANDU-SE".
Poate si asta este un motiv pentru ceea ce se intampla acum in Romania.

Anonim spunea...

,,tomavasi,, priveste si i-a aminte la aceste vorbe
„Pentru a lichida popoarele, se începe prin a le altera, prin a le şterge memoria. Le distrugi cărţile, cultura, istoria şi altcineva le scrie alte cărţi, le dă o altă cultură, le inventează o nouă istorie. Între timp poporul începe să uite ceea ce este şi ceea ce a fost, iar cei din jur îl vor uita şi mai repede; limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care, mai devreme sau mai târziu, va muri de moarte naturală." (Milan Hubl, istoric)
N. Densusianu in ,,Dacia Preistorica" mare adevar si lumina a adus neamului,o trebuit sa treaca 100 ani pt a se recunoaste munca sa.

Anonim spunea...

Citiţi Dacia Preistorica de N Denşuşianu şi veţi afla multe. Vă veţi lumina. Aveţi rabdare e foarte mare,este rezultatul unei munci de 20 de ani.Acest ROMÂN MARE şi-a dedicat viaţa studierii trecutului nostru şi de aceea merita laudele, mulţumirile şi binecuvântările noastre şi ale urmaşilor noştri.

Anonim spunea...

Poporul care nu-si cunoaste si respecta trecutul(stramosii)NU VA AVEA PARTE DE VIITOR.Asta este legea divina.Batalia pentru Romania are radacini in trecut...Rasa reptiloida care are inca mai are puterea in plan fizic(nu pentru mult timp)si care conduce in prezent pe pamint,a dus si duce aceasta lupta impotriva acestui popor dac(fiinte de lumina).
Imparatul David a profetit in trecut ca urmasii poporului lui IZ RAEL(RASA DE LUMINA PURA)COPIII LUI DUMNEZEU vor stapini PAMINTUL SFINT AL ROMANIEI(GRADINA MAICII DOMNULUI),DAR NU S-A REFERIT LA o anumita etnie care se crede poporul ales si care au cumparat aceasta tara(la timpul legiuit de DOMNUL vor simti aceasta).

Anonim spunea...

Aceste adevăruri au fost redescoperite de tot mai mulți cercetători; să îi amintim doar pe dr. Napolean Săvescu, și dr. Lucian Iosif Cuesdean. Faptul că și dv, si alți cercetători independenți, ați ajuns la acealeași concluzii, denotă că adevărul este pe aproape, și nu mai poate fi mult timp ascuns !
Dar mă tem că, până la recunoașterea oficială a avestui adevăr, va mai curge multă apă pe Dunăre ! Adevărurile incomode nu sunt acceptate decât atunci când nu mai există alternativă, sau toată lumea le știe deja.
Oricum, cândva ele se vor impune, pentru că lumina nu poate fi ținută mult timp sub obroc.

Anonim spunea...

CE PERVERSI ACESTI ROMANI AU CUCERIT TERITORIUL DACIC PANA AU AVUT MINELE DE AUR SI AU JEFUIT FARA SCRUPULE PRECUM POPORUL RUS

Georgiana spunea...

Buna seara!Dorim sa va multumim atat famila mea cat si eu pentru eforturile depuse spre a restabili adevarul istoric!Totodata va dorim succes in tot ceea ce veti intrprinde in viitor!D-le.Roxin imi puteti spune daca se mai produce filmul documentar "Arhivele Regale ale Dacilor"?Felicitari pentru emisiunea din aceasta seara!Multumesc anticipat pentru raspunsul pe care sper ca il voi primi!Georgiana

Anonim spunea...

da de acord cu dv pt ca dacii erau un popor de oameni blonzi sau sateni dar nu bruneti , cum sant ytalienii si eu personal ami era scarba de cocolosirea , romanilor cu dacii adica sa vina cineva la tine cu forta si sati impuna niste legii fortate si sa corceassca neamul lor de urati cu ai tai nobili pasnici , patrioti , stiu ca pentru unii r cam vitreg acest adevar si sa nu mai amintim de TRAIAN LASA SA L SLAVEASCA BARBARII LOR

Anonim spunea...

Ma intristeaza sa vad atata ignoranta la atat de multi oameni, altfel bine intentionati. Nimic din ceea ce sustineti voi, asa-zisii 'dacologi', nu este adevarat. Niciunul din argumentele dacismului limbii romane nu sta in picioare. Iar ca sa va convingeti de aceasta nu ar trebui decat sa cititi niste carti serioase si sa judecati apoi profund cu propriile capete, nu sa va bazati pe niste asemanari de cuvinte fara nici o semnificatie!

Anonim spunea...

din Petrodava
este evidenta campania de îndobitocire a poporului român, de a-l face să-şi uite istoria...unora nu le convin adevărurile istorice...
Din păcate sunt destule cozi de topor în ţara asta care le fac jocurile...

Anonim spunea...

Sunt deacord cu intreaga actiune ale unor adevarati istorici care prezinta din texte stravechi si dovezi palpabile ca dacii nu au participat la nici o romanizare. Dar in scoli profesorii isi fac meseria pentru un bana dar nu recunosc ca romanizarea dacilor nu a avut loc deoarece in scoli ni se preda forte putin despre istoria noastra, a dacilor si ne spun asa:ca romani au ocupat mai mult de 60% din dacia; ca dacii au fost niste barbarbari si ca romanii ne-au civilizat; ca in restul daciei, dacia libera, barbatii s-au indragostit de femeile romane, iar femeile dace de barbatii romani prin aceasta incrucisare s-a format poporul roman; limba noastra de azi a fost formata in felul urmator: dacii ne putand vorbii latina intrun mod corect s-a format o latina zbarcita iar aceasta latina zbarcita este limba romana; limba romana este formata din 72% latina 2%daca 20%slava 6%maghiara. Este clar ca suntem total aburiti in legatura cu istoria noastra. nu se spune nimic despre bijuteriile gasite sau poate foarte putin, nu se spune nimic despre tablitele de la sinaia sau tartaria. de ce ? Cu ce ii ajuta pe istorici aceasta minciuna?

UNGUREANU CRISTI spunea...

Sunt bucuros sa vad ca in tara asta mai exista si oameni ca voi care incearca sa scoata adevarul la lumina.Sper sa reusiti.Pacat de tara asta.Pacat ca nu stim sa ne valorificam istoria adevarata.Grecii valorifica si te fac sa scoti din buzunar ,euro, pentru orice pietricica antica si noi distrugem monumente istorice unice in lume Sarmizegetuza Regia,Ulpia traiana,Adamclisi si multe alte castre si fortificatii.Ti-as recomanda sa faci un documentar despre baile termale romane si castrul roman din statiunea Geoagiu bai, pana nu este prea tarziu.Ma simt mandru ca sunt contemporan cu oameni ca voi.

Daniel Roxin spunea...

Multumim pentru mesaj!

karma police spunea...

draga Daniel multumiri pentru munca ta si asteptam subtitrarea in engleza-nici nu stii citi istorici si studenti sint interesati de documentarele tale, in strainatate-este o mare onoare pentur noi