luni, 3 septembrie 2012

Acțiune de succes la ARGEDAVA...

Românii încep să se trezească!... Ieri am avut ocazia să cunosc, la Argedava, cetatea lui Burebista, 70-80 de oameni cărora le pasă de adevărata noastră istorie, de destinul acestui popor. Ceea ce este îmbucurător este faptul că au venit și copii doritori să afle mai multe despre istoria geto-dacilor, că un student a fost în stare să vină 20 de km cu taxiul, doar să nu rateze participarea la această acțiune... Au venit entuziaști de toate vârstele, din București dar și din Ploiești sau Oltenița. Toți acești noi prieteni s-au bucurat să afle povestea cetății dacice Argedava, s-au bucurat să dea o mână de ajutor la adunarea unei părți din gunoaiele care înconjoară locul unde s-a născut Burebista, cel mai mare rege dac.

Spre surpriza noastră, la apelul făcut acum câteva zile pe internet a răspuns și scriitorul Pavel Coruț împreună cu un grup de prieteni care, de altfel, au fost cei mai harnici și au dat tonul la curățenia simbolică pe care am făcut-o. De asemenea, doi localnici care au lucrat la săpăturile arheologice de la acest sit, au venit spontan în mijlocul nostru și ne-au povestit lucruri inedite...

Iată, deci, că se poate! Acest popor nu și-a spus ultimul cuvânt iar acțiunea de ieri ne dă speranța că putem să ne recuperăm istoria și demnitatea. 

Cu această ocazie, facem și un apel către Ministerul Culturii: oameni buni, aduceți în atenția publică cetatea Argedava! Nu e posibil să avem în apropierea Bucureștiului un spațiu de o asemenea importanță istorică și să continuăm să ne batem joc de el și de istoria din spatele lui! Ajunge! 

Daniel Roxin și Valentin Roman

Foto: Mircea

VEZI MAI MULTE FOTO si UN FILMULET VIDEO:

Film si montaj - Ionut Voicu:










22 de comentarii:

Rocsalana spunea...

BRAVO DRAGI ROMANI !!! BRAVO !!!

Alex90 spunea...

Wow!Primul lucru care l-am zis in gand atunci cand am vazut in poze cata lume a participat, a fost "Inca mai e speranta pentru Romania".Felicitari!!!

Roxana spunea...

Va multumesc pentru ocazia data de a ma implica!

Corina Enache spunea...

A dost Pavel Corut si eu nu am stiut...pacat ii devorez cartile...

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru mesaje si prezenta.

Intre timp au aparut si carcotasii - cei care zic ca au fost acolo dar se considera trasi pe sfoara pentru ca noi am urmarit altceva si ca, daca ar fi stiut, nu ar fi iesit din casa. In opinia mea, acesti oamni sunt ori rau intentionati ori nu pot intelege mersul lucrurilor si, daca ceva nu se petrece in scema lor de gandire, considera ca este gresit, ca in spate sunt intentii urate s.a.m.d.
Mesaj pentru voi: mergeti pe drumul vostru, asa cum puteti si lasati-ne pe noi sa mergem pe drumul nostru, cu cei asemenea noua. Punct!

Valentin Roman spunea...

Dragi prieteni,
Va rog, pe cei care ieri ati fost prezenti alaturi de noi sa intrati pe grupul nostru de facebook http://www.facebook.com/groups/221551764613584/ pentru a fi mai usor sa comunicam pe viitor. Desemenea, ii rog pe cei care au facut poze ieri, sa imi trimita un mesaj fie pe facebook, fie pe mail, la theone_vm@yahoo.com, pentru a realiza o galerie foto a intalnirii.
Va multumim!

straina spunea...

Buna ziua la toti care au participat la acest eveniment creat de Daniel si Valentin pe care-i urmaresc de cind au postat primele reportaje despre daci.Sint la 2500 de km de voi, dar va asigur ca ieri si eu am partcipat, si eu am fost sufleteste cu voi.
Mari multumiri din Franta.

Daniel Roxin spunea...

Ne bucuram ca ai fost cu sufletul langa noi! :)

Anonim spunea...

"Sunetul tulnicelor care, pe vremuri, anunţa mobilizarea luptătorilor, va răsuna din nou în Ţara Moţilor. De data aceasta, cântecul lor îi cheamă pe moţii din comuna Avram Iancu, judeţul Alba, să se alăture unui protest cultural, organizat împotriva dezinteresului pe care autorităţile române îl arată faţă de cultura şi istoria naţională."

http://nou.zhd.ro/article/protest-cultural-mar%C8%99ul-lui-avram-iancu-la-doua-edi%C8%9Bie

Anonim spunea...

Dragii mei,

Sunt in Bucuresti din '71; despre pretioasele cladiri care au cazut sub rotile buldozerelor comuniste imi aduc aminte vag; acum avem casa poporului si tot alaiul "rosu" din spatele ei; Bucurestiul de altadata a ramas numa''n poze; ma bucur ca totusi mai sunt si optimisti printre noi; spor in tot ce faceti!

Gabriel spunea...

Ma adresez voua aici pentru ca aici bat inimile DACILOR!!!
Astazi ''am dat pe goagal'' cuvintele 'toamna cea mai lunga' si stiti ce mi-a aparut prima data?! Barbatul cu cel mai lung penis din lume (pe www.csid.ro, incercati si voi)...nici un cuvintel despre 30 august 1940 data la care a inceput cea ma lunga(si neagra) toamna a stramosilor nostri...intrarea armatei hortyste in Ardealul de nord-vest in urma Diktatului de la Viena si inceputul unor atrocitati care nu pot fi descrise...dar goagal nu stie despre asta. PROPUN O ZI DE DOLIU NATIONAL DEDICATA VICTIMELOR HORTYSTILOR daca nu ... macar sa ne aducem aminte de suferintele dacilor ucisi de fascistii unguri.Va multumesc si felicitari pentru tot ce faceti aici !!!

Anonim spunea...

Domnule Daniel Roxin, acum ceva timp am scris pentru tine un comentariu despre argedava, cum sa ne strangem si sa facem curat, ai spus "oameni vor face la loc mizerie".
Asa tare m-am bucurat ca ai facut acest pas, iti multumes eu, si chiar familia mea, din nefericire nu am putut ajunge, dar sper (doamne ajuta) la actiunile tale viitoare sa pot participa.
Ai dovedit mare caracter, multumim inca odata!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc tuturor pentru mesaje!

cristi spunea...

Stimate domnule Daniel Roxin, ma bucur ca am avut ocazia sa va intalnesc si va felicit pentru actiunile pe care le intreprindeti.
Am ascultat radio Vocea Sufletului fara sa stiu ca dvs sunteti in spatele acestui post. Felicitari!
Nu am stiut cum sa va contactez pentru a va trimite pozele, dar pana la urma m-a ajutat Google. :)
Asadar, puteti sa le descarcati de aici: http://dl.transfer.ro/Argedava_-_2spe2012-transfer_RO-05sep-eb32a1.rar

Va urez multa sanatate, mari succese, pace in suflet si lumina in minte!

Cu respect,
Cristi Alexe.


P.S. http://forum.drumulinvingatorilor.ro/index.php?topic=2167.0

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru mesaj si fotografii!Numai bine va doresc!

Daniel Roxin spunea...

Pentru anonimul impertinet si rupt de realitate (caruia nu i-am publicat mesajul) care spune ca este o minciune ca la Argedava ar fi 10 remorci de gunoaie si pretinde ca am organizat actiunea pentru a avea pretext in adunarea unor bani de la guvern pentru a-i toca. Mai du-te odata acolo, fa un tur in jurul sitului (adica, babeste: nu te uita doar la intrarea pe care se urca)si vei vedea ca e exact asa cum am spus. In ceea ce priveste partea cu tocatul banilor o pun doar pe micimea ta sufleteasca. Probabil ca asa ai face tu intr-o situatie similara. Deocamdata eu scot destul de multi baini din buzunar pentru a sustine lucrurile care s-au facut. Asta nu inseamna ca am nevoie de aprecierea ta. Ceea ce fac este pentru oamenii care mai au suflet, nu pentru carcotasii frustrati!

Daniel Roxin spunea...

Pentru acelasi anonim: ceea ce am urmarit noi prin intermediul acestei actiuni a fost informarea celor veniti la fata locului despre situatia sitului arheologic, tragerea unui semnal de alarma atat pentru ceilalti romani (in seara asta, pe Nasul Tv, se va vorbi despre asta iar peste 2 saptamani mesajul va fi dat si pe un alt post de televiziue)cat si pentru Ministerul Culturii care ar trebui sa faca ceva pentru protectia sa. De asemenea, a fost o modalitate de a arat tuturor ca ne pasa. In rest, speculatiile tale, faptul ca judeci fara sa cunosti cu adevarat persoana sau intentiile acesteia este strict problema ta si vorbesc despre tine, despre cine esti tu cu adevarat. Iti pui vreun moment problema ca esti in eroare? Nu cred. Probabil ca esti acel tip de "destept" care le stie pe toate... Toate cele bune! Nu esti obligat sa mai vizitezi acest blog...

doru asandei spunea...

Domnule Roxin, nu va mai pierdeti timpul cu "anonimi". Acesti oameni prin prostia lor se cred destepti, dandu-si importanta! Dar din fericire acestia sunt putini, in raport cu oameni normali. Iar daca nu-i luam in seama, ei nici nu exista.Orice neam pastreaza cu sfintenie mostenirea stramosilor lor. De ce, din prea-plinul mostenirii noastre, lasam neamurile din jur sa-si insuseasca trecutul si indentitatea noastra?!!! Vedem cum acestia se falesc far-de rusine cu o mostenire ce nu-i a lor! De ce noi, macar cei din interiorul hotarelor actuale, nu ne ridicam la valoarea inaintasilor nostri?! De ce ne-e rusinne sa spunem ca suntem mostenitori de drept a celui mai vechi si mai numeros neam din Europa, Geto-Dacii (Tracii)?! De ce sunt lasate sa piara toate vestigiile ramase de la stramosi?!!!

Anonim spunea...

si daca ne pasa , ce se intampla?

Speedy Gonzales spunea...

Domnule Roxin,
Acest anonim este o sluga platita din fonduri internationale.Ati citit comentariile istoricilor de paie la adresa documentarului ˝Adevaruri Tulburatoare˝?Cat timp vom mai accepta sa fim calcati in picioare de aceste slugi bine platite(din banii nostrii) si bine hranite?

MosNae spunea...

Lui Anonimul, care zice 'daca ne pasa, ce se intampla?' RASPUNS: Presupun ca esti barbat si ca ai sange in instalatie si ca ai samantza in tine si ca o sa insamantezi intr-o data o partenera care o sa doreasca sa-ti faca bucuria de a-si pune ogorul la dispozitie sa-ti creasca roada. Ei, pai atunci se intampla, ca rodul sau roada, sau roadele vor creste si se vor intreba ce a fost inaintea lor, caci sigur nu vor sa creada ca au fost create in palma sau in eprubeta. Si daca iti pasa acum, o sa se intample, ca roadele tale creada in viitorul lor, al roadelor lor si cu tragere de inima mare se vor ocupa de prezentul pe care tu li l-ai pus la dispozitiune si nu vor exista ca niste loaze de anonimi.

cristian spunea...

domnule roxin argevada a fost construita pe o terasa? deoarece asta este inca o dovada ca tablitele de la sinaia au fost scrise de geti deoarece pe tablitele de la sinaia apare cuvantul ARGIO care e tradus bordei, loc ingradit.