duminică, 16 septembrie 2012

Duminică - MARȘ URIAȘ pentru UNIRE la Chişinău. (VIDEO)

La Chișinău, peste 10 mii de manifestanți au sărbătorit împlinirea a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. La începutul evenimentului a participat şi Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipiului Chişinău, care a ţinut să îi salute pe cei prezenţi.
Cei peste 10000 de unionişti au demonstrat unor oameni politici de la Chişinău, precum premierul Vlad Filat, că inamicii unui stat sunt aceia care se împotrivesc sau care ignoră doleanţele cetăţenilor lui şi nu aceia care îşi exercită dreptul de a şi le exterioriza public. În acest sens, numeroşi oameni de cultură, formatori de opinie, istorici sau politicieni s-au alăturat acţiunii stradale pentru a sprijini dezideratul reîntregirii naţionale, formând un Cordon al Libertăţii.
 În cadrul marşului unionist, toţi participanţii au prezentat o serie revendicări comune pentru asigurarea direcţiei europene a Republicii Moldova:

- revizuirea Constituţiei prin schimbarea denumirii limbii de stat în limba română,
– soluţionarea conflictului transnistrean,
– respectarea dreptului minorităţilor la conservarea limbii şi culturii conform normelor europene şi
– scoaterea Partidului Comuniştilor în afara legii.

În fruntea celor 10 mii de oameni, ce au participat la un marşul unionist, s-a aflat și Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional-Liberal Moldova, susţinător fervent al unirii Republicii Moldova cu ţara noastră.
În acelaşi timp, cîteva sute de filo-ruși au organizat un marş Anti-unire. Aceștia erau de părere că sărbătorirea unirii Basarabiei cu România este un act anti-naţional. Protestatarii anti-unioniști au sărit la bătaie şi au încercat să îi oprească pe manifestanţii pro-unionişti.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Sa-i ajute Dumnezeu sa se scape de ciuma asta ruseasca si sper intr-o zi toate granitele stramosesti sa fie ale noastre ca romanii sa fie uniti din nou pe vatra stramoseasca.

Carmen spunea...

Bunul Dumnezeu si Zamolxe sa fie alaturi de fratii si surorile noastre din Chisinau,si sa-i pazeasca.Sunt cu sufletul alaturi de ei,si de aici din departare ii binecuvantez si le transmit numai Iubire si Lumina.Amin.

Anonim spunea...

Astfel de marsuri ar trebui organizate simultan in Basarabia si Romania in cat mai multe localitati, o data pe luna sau mai des.

Anonim spunea...

Marsul e binevenit dar am fost un pic dezamagit de comportamentul romanilor de peste prut la referendum.
O eventuala unire a Moldovei cu Romania nu se poate realiza fara niste relatii de colaborare pe baze noi cu Federatia Rusa. Ne place sau nu asta-i situatia si rusii sunt mult mai aproape decat "licuriciul".
In condiitiile in care relatia cu Federatia Rusa a fost tratata asa cum stiti in ultimii ani, in special de "presedintele guvernator" nu ne putem astepta la concesii din partea rusilor pe tema Moldovei.

mikael spunea...

sa ne ajute Dumnezeu !!

Anonim spunea...

poate ar trebui facut ceva pt urmasii romanilor care au fost deportati in rusia,cu siguranta sunt destui.

just_me spunea...

e un inceput... insa am doua lucruri de spus: 1. unde au fost romanii din romania? si 2. de ce unii uita mereu ca toti sintem oameni, indiferent de limba vorbita, zona geografica sau de apartenenta religioasa? e chiar asa de greu sa fii cetatean al lumii?

Anonim spunea...

Asta vroiam si eu sa spun acum,la un asemenea eveniment credca ar trebui organizate grupuri din fiecare regiune a tarii pt a merge sa sustina unirea moldovei cu patria mama.
Sunt sigur la vederea fratilor din Romania veniti sa-i sustina,inima moldovenilor va arde si va bate altfel in piept

Anonim spunea...

Este impresionant!Eu am plans!Dragii nostri, sa dea Dumnezeu sa reusim sa fim impreuna si la modul oficial nu doar in suflet!Ion Aldea Teodorovici si cu Doina, sotia lui au fost primii care au vrut asta si o faceau in felul lor, total profund si minunat!Fara indoiala putem sa facem multe si legat de asta, fiecare dintre noi, persoane independente, sa comunicam intre noi, unul de aici cu unul de acolo;nu e nevoie sa ne conduca cineva sau sa ne deschida niste cai oficialii, o putem face si singuri.Hai sa incepem, fiecare dupa inspiratia personala!