marți, 6 noiembrie 2012

Cine este romanca premiata de guvernul german?

Alina Mariana Balu, o româncă  de 31 de ani, originară din Vaslui, s-a numărat printre cei 25 de tineri din toată lumea premiaţi la Berlin de Ministerul Federal al Educaţiei şi Cercetării.

Premiile „Green Talents” se acordă pentru a patra oară consecutiv unor tineri implicaţi în proiecte de sustenabilitate la nivel mondial. Anul acesta comisia de specialitate a avut de ales între 403 candidaţi din 69 de ţări.

Preminata româncă este doctor în chimie fină şi se află în prezent la un stagiu postdoctoral în Finlanda. Activitatea sa se concentrează pe metodologii alternative şi ecologice în chimie, pe producerea de biocombustibili, dar şi pe fotocataliză – o alternativă ecologică pentru producerea de substanţe chimice şi de energie. Alina Balu a primit premiul de la Annette Schavan, ministrul federal al Educaţiei şi Cercetării.

„Acest premiu reprezintă pentru mine cea mai importantă realizare pe plan profesional până în prezent. Deoarece, pe lângă faptul că vine ca o recunoaştere a meritolor ştiinţifice, mi-a oferit posibilitatea de a stabili contacte cu experţi germani renumiţi în domeniul sustenabilităţii [...]”, a declarat românca pentru Deutsche Welle. Originară din judeţul Vaslui, ea a studiat la Universitatea Bucureşti şi a lucrat la Institutul de Chimie Fizicã “Ilie Murgulescu”, din cadrul Academiei Române, de unde a plecat la un stagiu in Anglia. Ulteriror a obţinut o bursă la Universitatea din York, Marea Britanie, iar momentan se află în Finlanda. Întrebată de jurnaşiştii DW cât e de greu pentru un român să obţină rezultate admirabile în străinătate, Alina Balu  a răspuns: „Cred că rezultatele în străinătate sunt independente de naţionalitatea celui care le generează. Idei preconcepute, atât pozitive, cât predominant negative despre români desigur că există, cel puţin în sudul Europei, [...] pot să spun că sunt destul de accentuate, însă nu în domeniul academic”.

Sursa: Stiri Yahoo



Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 
http://radiovoceasufletului.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ca multi romani, de altfel, care isi vad meritele recunoscute mai mult afara; treaba e ca, copiii ei sunt mai mult nemti sau finlandezi sau englezi.... depinde unde vrea sa se stabileasca; felicitari oricum....

Anonim spunea...

ALINA a muncit foarte mult si merita....este al 6-lea copil dintr-o familie cu 7 copii,urmatoarea surioara a studiat matematica -informatica si a terminat tot cu 10 la universitatea BUCURESTI....si e tot afara unde este foarte apreciata....si eu sora mai mare care am avut grija sa le incurajez dar care nu a avut curaj sa plece.....sant medic(internist,cardiolog,As.cercetare....si cred ca le-am sfatuit bine.....poate le voi urma

Daniel Roxin spunea...

ar fi frumos daca ar reveni si nici dumneavoastra nu ati pleca. Toate cele bune!