joi, 17 ianuarie 2013

Crede în tine și vei putea face lucruri extraordinare! Iată câteva exemple pentru motivarea ta:

Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.
În 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus : "Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane".
Beethoven a fost considerat de către profesorii săi "fără nicio şansă ca şi compozitor". Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.

Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti". A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate și fizică - nu?
Michael Jordan a fost dat afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: "Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit."
Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.
Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că "e prea prost ca să înveţe ceva". A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: " Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi."
La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adânc şi şi-a zis "În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu". După ce a făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-a lungul activităţii.
Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantomima sa fiind considerată un nonsens.
Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină un inginer.
Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat "Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violoncelişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi? " Domnul Casals i-a răspuns: " Pentru că încă cred că fac progrese."
Aşadar, nu te da niciodată bătut! Nu lăsa ceea ce azi te limitează să îţi dicteze viitorul. Îndrăzneşte!

Sursa: O zi bună

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

11 comentarii:

Elena Pasima spunea...

MULTUMESC.

Rosa spunea...

Mersi ,Daniel...chiar aveam nevoie de o incurajare....Mai sunt si zile ,,proaste,,...

Sergiu spunea...

Superb articolul :) Chiar nu stiam ca toate aceste legende au fost catalogate la inceput lipsite de talent sau incapabile. Sunt niste exemple extraordinare de determinare, si pe deasupra sunt si motivante.Avem nevoie de asa ceva :)

Daniel Roxin spunea...

Sa ne fie de folos! ;)

Anonim spunea...

Mai e un exemplu cu Stalone care a fost refuzat de nustiu cate ori cu scenariul sau de film Rocky. In final cineva ar fi vrut sa ii plateasca 300$ si cu toate ca era rupt de foame nu l-a vandut pe asa putin. L-a facut singur (nu mai stiu detalii) si a ajuns un succes.

Rosa spunea...

SUNT FERICITA !...... va promit ca NU VOI MAI PIERDE NICIODATA ACEST DAR DIVIN ....Ziua de azi 18 01 2013 va ramane in mintea mea ,in gandurile mele ,UN MOMENT SACRU ....la care am visat toata existenta mea .... Pot spune ca IUBESC ,TOATE SUFERINTELE PRIN CARE AM TRECUT.....Concluzia :TOATE SUFERINTELE ACESTEI LUMI ....NE VOR DESCHIDE POARTA UNEI NOI LUMI.....pregatiti-va pentru MAREA SCHIMBARE !

Anonim spunea...

Cum a zis Edison despre inventia lui, asa e si cu iubirea: facem pasi catre ea in fiece moment si cand ajungem acolo, dincolo de toate piedicile, nu ne mai intreaba nimeni nimic.....

Rosa spunea...

Tot respectul ,Daniel....Chiar nu am reusit sa stiu totul....Mai am multe de invatat....Nimeni nu e perfect...de ce as fi eu ?...Mult succes !

ile spunea...

In viata nu m-am comparat cu nimeni nu am vrut sa fiu mai buna decit o anumnita persoana, am vrut sa ma perfectonez sa fiu mai buna si stiu mai mult decit ceea ce am stiut inainte.Si asta e jumatate de greseala lumii contemporane care in general se raporteaza intotdeauna la altcineva, la altceva fie chiar si la el insusi.Putini din cei mentionati au fost recunoscuti ca valori abia postum, un alt exemplu Paul Cesanne sau Van Gogh, dar nu asta conteaza, unii au urmarit visul lor,de ele mai mult ori contorsionati de incercarile vietii,mai mult sau mai putin incrincenati, in a-si urmari visul fara a se gindi la ceea ce cred contemporanii sau vor crede generatiile viitoare despre ei. Daca am invata sa si navigam lin printre valuri fara sa ne zbatem dizgratios (sint si dintre exemplele mentionate mai sus ,Elvis...s-a tavalit prin viata, iar Edison nu a reusit sa gindeasca liber si sa invete sa reccunoasca valoarea descoperirilor lui Tesla,impreuna ar fi facut lucruri si mai bune pentru societatea umana).Vanitatea si incrincenarea au fost stavile in calea acestor Icari de a avea un drum drept si luminos.

un iubitor de lupi din Carpati spunea...

Domnule Daniel Roxin dumneavoastra sunteti un far in furtuna vieti. Si cum imi place filozofia unul dintre aforismele care cred ca imi apartin mie, caci nu l-am auzit sau citit la altcineva zice asa: Un om fara credinta e ca un vapor in mijlocul furtuni, neavand nici o sansa de salvare.
Dumneavoastra aveti un mare dar de la Dumnezeu venit cu o misiune dificila, aceea de a ne lumina lumea si pe fiecare in parte.
Cred in dumneavoastra si va multumesc pentru tot ce faceti pentru acest popor ruinat care va renaste in mod sigur.
Va multumesc si va urmaresc emisiuniile tv, atat de interesante.

Daniel Roxin spunea...

Si eu va multumesc!