marți, 12 februarie 2013

Vă reamintesc: Conferință în Galați: Spiritul dacic renaște - duminică, 17 februarie




9 comentarii:

Oana spunea...

Daniel, cand iti programezi o conferinta si in Timisoara? Haide, te asteptam

Adina spunea...

.....si o conferinta in Cluj Napoca?

Daniel Roxin spunea...

Anul asta ne-am propus sa ajungem in toate orasele...

Iacob Stirbu spunea...

As dori sa va prezint niste informatii interesante spre o eventuala investigatie.

Daniel Roxin spunea...

Va rog...

Valy spunea...

Felicitari ca ajungeti la Galati unde sunt destui ~daci~. Sper sa aveti o intalnire interesanta si prietenii mei care vor fi acolo sa aib[ ce-mi povesti. Imi pare rau ca nu sunt si eu acolo dar asta e viata.

Iacob Stirbu spunea...

In vara anului 2011 a aparut la stiri legate de sapaturile arheologice de la Stonehenge informatia ca linga acest site arheologic sau gasit mari cantitati de oase te porci.Ele au fost datate cu carbon radioactiv si sau facut si cercetari genetice asupra lor.Sa constatat ca porccii au trait cam din perioada pastelui si ca toti au fost sacrificati la aceiasi data....20 Decembrie.Acest obicei se pastreaza si astazi in Romania si 20 Decembrie este cunoscut ca ignatul porcilor. Cercetarile de la Stonehenge au mai constatat ca aceste animale proveneau din diferite regiuni ale Angliei actuale. Parintii mei erau tarani si din ce mai stiau si ei,ignatul porcilor era si un prilej de a afla cum va fi anul ce urmeaza din punct de vedere meteorologic.Dupa forma splinei se prezicea cit de ploios sau secetos va fi anul urmator.In felul acesta cred ca si la Stonehenge se explica de ce erau adusi porci din diferite zone:pentru a se afla cum va fi noul an pentru agricultura.Este cred o dovada ca populatia locuitoare a Europei in vechime avea obiceiuri comune.Distanta in timp si spatiu dintre cele doua locuri cred ca exlude posibilitatea unei simple coincidente.Sper ca se poate realiza un subiect de discutie pe aceasta tema.

slujitoru daciana spunea...

EU AM MAI SPUS DESPRE GALATI DESTULE..InTRE ALTELE APAR CONSEMNATII IN HARTILE SEC.5-8 =DIKIENI DAKIENI-DACIENI IAR MAI APOI IN MOD GRESIT CA zone cu ramasite ale populatii romanice ca efect al disparitii imp.roman =zone punctiforme pe intreg spatiu imp.roman drept dovada ca doar noi am fost naivii si am luat aceasta denumire [vz.si sprijinul masonilor alexandri cuza si kogalnice..].

dacu galateanu spunea...

DL/ROXIN AR FI BINE sa purtati si un dialod cu sala ..sint oamemii care stiu lucruri formidabile despre tot ce conferentiatii dv. dar nu indraznesc sa spuna daca nu sint intrebati ...incercatii va rog... si cred ca va fi tut...