sâmbătă, 16 martie 2013

Aşezare dacică funcţională, în comuna Năieni - Buzău

Fundaţia Sfântul Sava din Buzău a lansat marţi, în localitatea Năieni, un proiect de reconstituire a unei aşezări dacice, formate din zece colibe, proiect care îşi propune refacerea, cu ajutorul unor voluntari, a stilului de viaţă al geto-dacilor.

"Aşezarea va dispune, pe lângă cele zece colibe realizate din lemn şi din piatră, în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român, de o stână, un atelier de olărie, un lac de peşte, cuptoare de pâine, instrumente de prelucrare a strugurilor şi va fi populată cu tineri voluntari care doresc să refacă modul de viaţă al strămoşilor noştri care au trăit pe aceste meleaguri în urmă cu peste 2.000 de ani", a declarat pentru Agerpres preotul Mihai Milea, preşedintele Fundaţiei Sfântul Sava, iniţiatorul acestui proiect.

Potrivit sursei citate, aşezarea va fi inaugurată la sfâşitul lunii iulie, odată cu festivalul local tradiţional ‘Glasul pietrei’, urmând să fie întregită în cursul anului viitor cu alte 10 colibe de factură geto-dacică.

sursa: www.gandul.info

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

3 comentarii:

D. Pavel spunea...

Felicitari preotului inimos din localitate!

nan spunea...

D-ne ajuta ca aceasta fundatie s-a gandit la asa proiect,poate se misca ceva in privinta "civilizatiei dacice":toata stima pt toti care se implica!

Rosa spunea...

O ,,revelatie ,,cu talc.....MATRICEA PRIMORDIALA ...a fost ...Prima Noastra Casa ...ATUNCI...Totul era Perfect...in Echilibru...(imagineaza-ti o salata mare de boeuf...maioneza ....tine ,toate ,,chestiile ,,bine legate ,intre ele ....Salivez de pofta ! )....TOTUL IN UNIVERS E INTERCONECTAT....Dar...S-a intamplat CEVA ...care nu a mers ...si ,,MAIONEZA S-A TAIAT ,,... Salata Mare de Boeuf...nu mai arata Perfecta ...E UN HAOS TOTAL...asa cum a devenit si viata noastra ....DUMNEZEU ne mai da o sansa ...si apar ....,,dregatorii ,, de maioneza ....preotul Mihai Milea ...Daniel Roxin ...Valentin Roman ...etc...etc...A SOSIT TIMPUL ...ca ,,Salata De Boeuf ,,sa devina ...numai buna de mancat....Viata noastra ...va capata un nou sens ...ARMONIE ...IUBIRE...PACE...ABUDENTA...INTELEPCIUNE... Haideti , sa devenim ,,DREGATORII DE MAIONEZA,,...fiecare sa se implice ...in ceva ...dupa HARUL ....primit de la DUMNEZEU....Va iubesc !............PS :-DREGATORI= in Tara Romaneasca ,Moldova ,Muntenia Veche -era demnitar la curtea domneasca avand atributii in sfatul domnesc ,in administratie ,justitie ,armata ....A DREGE fig.=a indrepta o greseala ,o nedreptate ...A I SE TAIA MAIONEZA exp (jargonul adolescentilor )=a fi indiferent ,a nu-i pasa de ceva anume MAIONEZA ,sf (jargonul lumii interlope )=pericol ,primejdie ....VA LAS SA REFLECTATI !...Va placut ,,revelatia ,,?:)