luni, 4 martie 2013

Minunat: o fetiță de 2 ani și 10 luni recită pe de rost Luceafărul - 98 de strofe!!! (video)

Anastasia Trofor, o fetiță absolut adorabilă, dovedește nu numai o memorie excepțională, la doar 2 ani și zece luni, ci și un talent actoricesc deosebit. Poemul Luceafărul al lui Mihai Eminescu capătă multă culoare în interpretarea ei plină de candoare. Mai ales de la minutul 3, după ce își intră și mai bine "în mână", fetița dovedește că nu repetă ca un papagal un text învățat cu ajutorul părinților ci că îl înțelege într-o bună măsură, participând emoțional și cu o gestică variată la relatarea în versuri a poveștii.

Desigur, se vor găsi și cârcotași care vor reclama faptul că fetița a fost în mod sigur chinuită de părinți să învețe poezia pentru a-și satisface orgoliul personal, pentru a demonstra celorlalți ce copil grozav au. Eu sunt convins că acești cârcotași se înșeală pentru că este evident că fetița se joacă și îi place ce face. În plus, relația foarte caldă, iubitoare, dintre Anastasia și mama ei arată că nu s-a făcut nimic forțat. De altfel, e greu de crezut că ai putea forța un copil de 2 ani și ceva să învețe o poezie cu 98 de strofe...

Bucurați-vă de o experiență care o să vă facă ziua senină!

Daniel Roxin


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

18 comentarii:

Anonim spunea...

Totusi saraca copila nu este chiar constienta despre ce este vorba in poezia lui Eminescu, sa reciti timp de 20 de minute asa vorbe fara noima din punctul de vedere al unui copil mi se pare cam ciudat joc... tot ce a înteles este povestea despre o " prea frumoasa fata" si chiar se identifica cu ea precum o mica printesa ... nu am nimic impotriva acestor parinti dar mi se pare de prost gust sa postezi un astfel de video ce tine mai mult de sfera personala si familiala, ca doar nu are pretentia de geniu..si chiar daca ar fi tine tot de orgoliul parintilor. Genial ar fi un copil care articuleaza foarte clar la 2 ani si 10 luni si chiar întelege despre ce este vorba in poezie....la minutul 15:50 se vede clar ca saraca copila, trista, si-a cam pierdut interesul (Oameni buni este totusi un copil are nevoie de joaca e un fel de tortura intelectuala la care este supusa) si mama tot ii sufla etc etc...Dumnezeule e doar un copil! ( de la 24 de luni numai este considerata bebelus) in scaunel de papica de ce sa fie conditionat de iubirea mamei sa faca asa ceva? parintii vor sa o lanseze sau vor sa o transforme intr-un papagal? Sunt alte jocuri mult mai constructive prin care îsi poate dezvolta memoria, pronuntia si dezinvoltura in plan personal nu public.

Lucia spunea...

Ai dreptate,Daniel,fetita este un ingeras,venit din Ceruri,aici pe Mama Geea,pentru a ajuta la aparitia unei lumi mai frumoase,mai plina de iubire si armonie.Are destule talente,e binecuvantata cu daruri divine.
Sa dea bunul Dumnezeu sa se nasca aici,cat mai multi ingeri de acest fel,ei vin pentru ca noi,cei adulti,sa invatam de la ei ce inseamna sa fi pur in suflet,sa ne reamintim cum sa ne jucam,sa fim fara masca pe fata,sa fim noi insine si atat.Astfel de copii vor face schimbarea in lume,acestia simt adevarul,nu mai pot fi manipulati usor.Pentru ei,suntem datori sa ne ridicam din ignoranta,sa luptam pentru adevar si dreptate.Sa putem trai impreuna,parinti si copii la un loc,intr-o societate prospera,intr-o tara cu adevarat libera,in Dacia noastra Edenica.Si mai ales fara sa fim obligati sa ne vaccinam copiii.Cand ai protectie divina,ai totul.
Sa dea Dumnezeu sa se nasca aici cati mai multi copilasi de acest fel,care sa aduca Lumina si Armonia Divina.
Sa fiti binecuvantati!

D. Pavel spunea...

E geniala fetita!
M-a facut sa pling!

Anonim spunea...

Memorie are! Ar fi fost culmea sa si inteleaga ce balmajeste acolo!

D. Pavel spunea...

aaaa

cristi spunea...

Domne, bravo ei. Eu iubesc poezia geniala a lui Eminescu si banuiesc ca am si inteles cate ceva din ea, dar sa o invat pe dinafara nu am reusit oricat m.am chinuit. Cu timpul o sa stie si ce recita...acum nu ati vrea sa si filozofeze la varsta asta.
Inca o data bravo.
Apropo, "criticii" stiu cam ce a vrut Eminescu sa scrie pe acolo?

Anonim spunea...

Anonimul critic de mai sus stie foarte bine despre ce este vorba in "Luceafarul"...nu este doar o simpla poveste de dragoste cu nuante de basm popular (Fata din Gradina de aur) ci una dramatica, in ea se gasesc substraturi foarte profunde de natura filozofica mult prea importante pentru o copila de vârsta ei.. e clar ca la aproape 3 ani, absoarbe foarte repede, precum un burete dar asta se întampla la toti copiii bine constituiti mental. Dar sa-i bagi in cap 98 de strofe a lui Eminescu mi se pare GRANDOMANIE!
Sunt poezii mult mai frumoase ce tin de copilarie nu de conditia dramatica a omului de geniu.... lasa-ti copiii sa copilareasca, fiecare lucru la timpul sau! Si din câte stiu eu, îngerii sunt medesti si anonimi!!! Va rog modestie! Ce a devenit România ne lansam copii cu orice pret? Nu vreau sa o vad pe aceasta fetita peste câtiva ani nu stiu ce pitipoanca lasata înca de la vârsta de 2 ani si 10 luni pentru cele 98 de strofe .. din Luceafarul....e dezgustator! Oameni buni, parinti, aceste amintiri sunt sacre tine de respectul de sine, de dreptul la viata privata, de ce nu-i acordati acest drept? cu ce drept faceti publice aceste imagini ? daca copila va va judeca mai târziu? sunteti prea superficiali caci tot ce sclipeste nu este din AUR, atentie, priviti in profunzimea lucrurilor! si lasati acest copil sa se dezvolte normal fara introspectiuni publice din viata ei privata caci aceste momente ii apartin doar ei! Armonia vine din interior iar nu din exterior. Iar când ai un copil deosebit trebuie ajutat sa se dezvolte armonios din toate punctele de vedere nu publicate imagini cu el pentru a i se dezvolta narcisismul sau ma rog alte devieri.... Atunci Dle Roxin unde este adevarul? daca ati avea un copil deosebit v-ati publica asa usor si superficial imagini cu el? Pe fetita a intrebat-o cineva daca doreste ca întreg mapamondul sa o priveasca pe youtube?

cristi spunea...

Mult prea drastic comentariul. Greu de inteles ce anume poate sa declanseze o asa ditiramba. Este sincera revolta? Grandomanie, dezgustator, narcisism...cred ca e cam mult prea mult.
Eu empatizez cu Roxin, este o experienta interesanta si chiar placuta. Dar plecam de la premisa ca ne respectam opiniile, deci respect, dar eu nu sunt de acord, cu voia dvs.
Iar daca anonimul stie...sunt primul care ma bucur. Prea putini stiu despre creatia filozofica a lui Eminescu si mult mai putini despre viata lui. Daca ar fi invers atunci macar de 15 ianuarie si 15 iunie ale fiecarui an s.ar mai intampla cate ceva la nivel cultural!
Despre modestia si anonimitatea ingerilor altadata (cred ca mandria a doborat primul si cel mai mare dintre ingeri, are si nume!).

Anonim spunea...

Fetita Anastasia Trofor este geniala,datorita unei mame extraordinare.Genialitatea se construeste prin motivare si munca intelectuala agresiva.In familia sotiei mele rudele ei povestesc si acum cum GEORGE ENESCU a fost motivat cind a primit acea vioara reala si a muncit imens de mult toata viata.Nici poze nu dorea sa faca cu familia cind venea acasa,era prea ocupat,tot timpul el fredona,deci el muncea.Asa se naste un geniu prin munca agresiva.In societatea socialista si cea nazista nu se doreste decit o masa de oameni usor de manipulat.Eu am crescut fata mea in acelasi stil;azi este o studenta foarte buna in SUA iar baiatul este cel mai bun din clasa si multi ani a fost nominalizat cel mai bun copil din scolile prin care a invatat aici in SUA.Cei care imbraca o falsa haina a intelectualului care invata numai de bine persoane fara pre multa experienta nu uitati de Ion Iliescu,Roman,Brucan,etc-oameni de bine.Comentariile pline de invidie si ura a unor increzuti intelectuali aroganti si slugarnici sa va lase nepasatori.Stim noi cit de mult rau au facut si fac se vad rezultatelt in Romania.Felicitari domneia Trofor pentru acest copil deosebit si domnului Daniel Roxin pentru subiectul deosebit prezentat.Numai bine!

Anonim spunea...

VOm vedea peste câtiva ani, rezultatul mediatizarii agresive.. Veti vedea un adult caruia i s-a furat copilaria obligat sa munceasca zi si noapte doar pentru a faima si succes, pentru a aparea pe sticla sau a fi pe prima pagina a ziarelor... Nu e pentru prima data când un parinte egocentrist si orgolios incearca sa isi fabrice din propriul copil o vedeta :) Luati exemplu american Britney Spears a devenit un adult deprimat .. o eterna abonata la psihiatri, cu iesiri dezastroase, incapabila de a vea o relatie de familie normala incapabila sa se ocupe de proprii copii.... Britney nu a fost nici super frumoasa nici super talentata dar dupa cum americanii au evidentiat singuri intr-un interviu a fost fabricata de la A la z, cursuri de dans intensiv, profesor de canto.. etc

Parinti prosti si superficiali banii nu aduc fericirea ati cazut toti in capcana capitalismului va meritati soarta, pentru ca alergati dupa faima si bani iar
nu dupa spiritualitate.

cristi spunea...

Acum sunt convins ca dl. Anonim (cel de la ora 9.26) este cu adevarat spiritual! Este totodata modest si mai ales anonim. Ce sa mai..., la buna vedere. E greu de polemizat cu "durii". Incep invectivele si aerele de superioritate.
Sanatate.

Emilian spunea...

Permanent am ajutat si ajut biserica ortodoxa.Cind eram in Romania mergeam cu sotia si fetita la Sihastria si ascultam ce ne invata parintele Ilie Cleopa.In locul unde sunt avem 7 biserici ortodoxe dintre care 4 sunt catedrale;2 schituuri de calugari si unul de maici.Aceste locasuri de rugaciune s-au inaltat prin munca noastra.Da nu prea avem asa multa spiritualitate deoarece suntem capitalistii.Credinta a ramas curata doar la comunisti si nazisti cei din urma erau tot socialisti.Iar un parinte capitalist nu poate sa fie decit prost si superficial.Bunul Dumnezeu sa te ocroteasca pe tine si familia ta si sa fiti sanatosi.Nu cred ca o persoana care are comportament de vampir energetic(neaga tot ce este normal si frumos)poate sa fie prea aproape de Dumnezeu.Multa sanatate!Emilian.

Anonim spunea...

Vor trebui schimbate lucrurile in România in ceea ce priveste abuzurile autoratii parentale exersate asupra copiilor de pîna in 10 ani, avem de a face cu nebuni care vor cu orice pret sa-si lanseze copiii, carora din pâcate nu li se respecta dreptul la imagine. Acest copil nu numai ca sufera, se plictiseste de recitat pe la jumatatea filmuletului este foarte trista dar voi si aplaudati!!! Stie acest copil ce este internetul? Are acest copil discernamânt? întelege acest copil ca aceste momente "intime" intre mama si ea sunt publicate si vizualizate de întreaga lume? Cine a decis ce este mai bine pentru ea? MAMA persoana in care ar trebui sa aiba cea mai mare încredere....
Stiti foarte bine copiii sunt rusinosi in fata unor straini se ascund chiar dupa mama sau tata, si nu raspund imediat pina nu socializeaza, de ce s-a facut publice aceste introspectiuni? Este un abuz iar in alte tari sunt foarte bine puse la puncte aceste detalii.
Daca este întradevar geniala, vom vedea prin prisma rezultatelor de la olimpiada pe viitor! dar deja cautati pe google numai are viata privata acest copil, ori aceste drepturi ne sunt protejate prin n articole de lege si constitutii( cea a ROmâniei, cea Europeana, drepturi ale copilului).Când altii numai stiu cum sa isi protejeze copilasii de goana paparazzilor dupa fenomenal, altii se arunca singuri in gura lupului inconstienti!
Ce este foarte spiritual e ca a ajuns si pe cancan, ziar cunoscut ca foarte de bun simt.. si voi Aplaudati!
Si înca ceva, mama a declarat ca nu se princepe la limbi straine dar tatal ei o va învata limba MAGHIARA.
" din pacate nu stapanesc nici eu prea bine incat sa vorbesc cu ea intr-o alta limba (tatal ei ar putea in engleza, maghiara)" http://www.sfatulmamicilor.ro/copii/educarea-copiilor/interviu-cu-mamica-anastasiei-trofor-256.html
Fetita voastra DACA în curând va recita poate "Luceafarul" in maghiara si sa Alaudam! felicitari tuturor! Felicitari pentru încurajarea acestor abuzuri asupra unui copil care nu are drept la replica si nu se poate apara!

Anonim spunea...

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/jordy-lemoine-dur-dur-d-etre-bebe-cartea-recordurilor-francez-cum-arata-astazi-438885.html

Lili spunea...

Adevarul istoric trebuie sa iasa la suprafata dar nu cu orice pret! Doar persoanele cu sufletul si rezonanta pura, vor reusi, în cazul de fata (cenzura), chiar nu este cazul...

revenind la articol,
Aceste mame sunt doar fiinte frustrate din toate punctele de vedere, prezentând un dezachilibru socio-psiho-profesional.

http://www.desprecopii.com/info-id-1445-nm-Sindromul-Femeii-Frumoase-pentru-mamicile-care-vor-sa-isi-faca-copilul-fotomodel.htm

Anonim spunea...

...ce sa spun,impresionant sunt cele 98 de strofe,dar in rest nimic deosebit,si nu cred ca va deveni un geniu,sau ca este un geniu...eu as vrea sa-ntreb pe mama fetitei,cat a citit ea cand era insarcinata cu fetita????...pt ca tot ce faci tu in timpul sarcinii afecteaza copilul...parerea mea e ca a citit f mult si i-a dezvoltat copilului sau mai bine zis i-a stimulat memoria inca inainte de a se naste...eu spun aceste lucruri din propria experienta...fetita mea era innebunita dupa cartile fratelui sau,am fost nevoita sa-i cumpar un abecedar si o carte de aritmetica pt ca ea la nici 2 ani voia sa-nvete,sa scrie sa citeasca si asta nu pt ca i-ar fi cerut cineva,ea isi dorea lucrul asta La 2 ani si 6 luni mi-a cerut sa o duc la camin sa-nvete cu copiii,iar la 3 si 6 luni plangea si o ruga pe educatoare sa o treaca la grupa pregatitoare pt ca ea voia sa mearga la scoala mai repede... eu nu vad nimic rau in asta,de fapt sunt copii,care stiu sa aleaga mai bine decat parintii...nu poti sa fortezi un copil de 2 ani , nu ai cum sa-i bagi in cap fortat 98 de strofe, totul a decurs normal si cu vointa fetitei...fiica mea la 3 ani stia sa scrie,sa socoteasca si sa citeasca pana la 100,sa numere pana la 1000,ma ruga plangand sa o invat alfabetul ca sa poata citi filmele pt copii,la televizor...am refuzat sa o invat pt ca imi era teama ca la scoala nu o sa mai aiba ce sa faca si se va plafona...dar cum la camin educatoarea a mutat-o la grupa pregatitoare,la 5 ani a inceput sa citeasca...era o bucurie imensa pt ea si o placere...nu am fortat-o niciodata.Acum e studenta in anul 5 la medicina...un drum parcurs doar prin munca ei, nu am facut niciodata pregatire cu ea la scoala,dar am ales o scoala cu un nivel de pregatire superior,pt ca ea deja stia multe lucruri,un copil caruia i-a placut sa-nvete,dar mai presus de orice a fost responsabilitatea cu care lua in serios tot ceea ce facea si indiferent ca ii placea sau nu ca era greu sau nu,ea ducea la bun sfarsit totul...nu-i placea in mod deosebit desenul,ed fizica,dar erau si acelea in programa scolara...fetita mea a facut si f multe activitati extrascolare si a facut aproape 5 ani de medicina,avand si joburi si multumesc lui DZEU acum este spre final si nu ma pot plange ca a avut restante,sau ca s-ar fi plans vreodata ,din contra eu eram cea care ii spuneam sa se ocupe doar de facultate si sa lase joburile,ca nu se vorbea de lipsa materiala,era doar faptul ca se simtea in gradul de a face si alta ceva si am uitat sa specific studenta la fara taxa,iar pt asta trebuia mereu sa ridici media examenelor,pt ca mereu era un altul ce voia sa treaca de la cu plata la fara plata....asa ca voi cei care credeti ca acest copil este chinuit,sau ca nu are copilarie va,inselati...acestui copil ii place ceea ce face,iar modul de a-si trai copilaria si-o aleg copiii singuri...isi va face timp si pt joaca cu papusisipt toate, asa cum a facut si fetita mea,dar o va face intr-un mod responsabil...felicitari doamna si aveti grija de copil in modul sau si tineti cont de toate dorintele lui...e f important... invatand cele 98 de strofe pt copil este modul sau de a fi responsabil in ceea ce face...nu-i nimic gresit... iar voi cei care stiti doar sa aruncati cu piatra indiferent daca aveti sau nu dreptate,pastrati-va sfaturile si parerile pt voi...

Anonim spunea...

Indiscutabil copilul e un talent si se vede clar ca nu a fost fortat sa invete si nici nu avea cum,a invatat din placere si pt ca are un antrenor minunat,pe mama ei si cite mame ar putea sa faca la fel ajutindu,si copii in descoperirea talentelor de timpuriu,vezi Cleopatra stratan,iar la aceasta virsta copiii sint adevarate mine de aur cum a fost si Nadia.si vreau sa va spun ca baiatul meu pe la 3 sau4 ani a invatat singur pe de rost cu intonatii de actor citeva povesti prezentate ca piese de teatru pe casete audio de actori celebri.Casetele si Le punea singur si Le asculta pina ce adormea pe covor ascultind.Iar noi parintii am aflat isprava lui de la educatoarea lui care il punea la catedra sa le spuna povesti colegilor de grupa.iar povestile erau foarte lungi iar el le spunea cu intonatii imitindu I pe actori .Rautaciosii ar fi bine sa se abtina si sa nu isi mai faca atitea GRIJI cu privire la asemenea copii fiindca miroase de la o posta rautatea si nimicnicia vizavi de puritatea absoluta Ce vreti lupta dintre bine si rau e la ea acasa...

adriana andreescu spunea...

Insfarsit,se vad si la noi rezultate de educatie timpurie.Aceste capacidati se dobandesc la un copil care face inotul de cand se naste,care are contact permanent cu adulti care vorbesc(nativ)limbi diferite si copilul le exprima in mod firesc cand incepe sa vorbeasca.Acum sunt alte posibilitati de explorarea potentialului uman.In America exista "SCOALA DE GENII"unde poti comenta cu un copil de 4 ani pe CEHOV etc.etc.Felicitari pt. acesti parinti.